Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) xmotion válasza vbbb (#400) üzenetére

xmotion
(újonc)

Na igen, ezeket olvastam. Újrarakom a rendszert (megint :)), aztán meglátjuk mi lesz.
Abban most nem vagyok biztos, hogy az alaplapi driverek kavartak-e be... szóval ezért tuti megér egy próbát.

(#402) vbbb válasza xmotion (#401) üzenetére

vbbb
(őstag)

Akkor nehogy felrakd a friss rendszerre az nForce4-es drivereket! :)

http://voneout.freeblog.hu/

(#403) xmotion válasza vbbb (#402) üzenetére

xmotion
(újonc)

Figyelek majd :) Annyira azért nem kívánom a telepítést... Csak lehet akkor már veszek egy nagyobb hdd-t is...

(#404) trialboy

trialboy
(tag)

Szasztok!

van egy NEC DVD RW ND-3540A ATA Device DVD íróm. Idáig semmi bajom nem volt vele, mindent írt +-os -- os dvdket. Minap vettem egy TDK DVD-R-t és írás elött a nero 8 azt írja, h illegális lemez, nem írható. A vicc az, ugyanilyen DVD-re van kiírva a windows-om meg egy csomó adatom. xD valami ötlet?

AMD Athlon 64 x2 6000+ 2.63Gz, ASUS M2N-SLI AM2+, MSI GeForce 8800GTS 320MB, 2x2048MB DDR800 Kingmax, Samsung 250Gb HDD, Windows 7 Ultimate x64 | Asus EEEPC 900HA/XP

(#405) vbbb válasza trialboy (#404) üzenetére

vbbb
(őstag)

Lehet más a media kódja, új gyári firmware az íróhoz?

(#406) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Lehet h nem a legjobb helyen kérdezem, de hátha;
Van egy Pioneer DVD íróm, mostanság a filmjeim lejátszása közben erősen bekockásodik a kép az asztali DVD lejátszón.
Ez minek a hibáját jelenti? :F

Köszönöm előre is.
Üdv.M

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#407) Alex91 válasza runner 125 (#406) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Iro, asztali, mindketto...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#408) runner 125 válasza Alex91 (#407) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Faxa.. :)
Köszi.
S konkrétan mit takar? Kezdenek meghalni?
Pl. attól h poros az asztali olvasófeje, nem okozhat hasonló hibákat? :F
Köszi
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#409) trialboy válasza vbbb (#405) üzenetére

trialboy
(tag)

firmware frissítéssel sikerült megoldani

AMD Athlon 64 x2 6000+ 2.63Gz, ASUS M2N-SLI AM2+, MSI GeForce 8800GTS 320MB, 2x2048MB DDR800 Kingmax, Samsung 250Gb HDD, Windows 7 Ultimate x64 | Asus EEEPC 900HA/XP

(#410) vbbb válasza trialboy (#409) üzenetére

vbbb
(őstag)

És mindenki öhrühl...:)

(#411) Alex91 válasza runner 125 (#408) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Gyari DVD is szetesik?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#412) runner 125 válasza Alex91 (#411) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hu, azzal már rég próbáltam, valamikor megnézem. :K
Köszi.
Üdv.M

(#413) Met

Met
(őstag)

Mostanában néha belefutok olyan isokba amit nem tud kiírni az ImgBurn.
W 11:30:16 Failed to Write Sectors 800 - 831 - Reason: Invalid Address For Write

Ilyenkor átpörgetem Shrinken a filmet és ki tudja írni, persze az első lemezt elrontja....

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#414) zsozso28

zsozso28
(újonc)

Sziasztok!
Valaki okoska segíthetne,mi lehet a gond?Nagyon sok filmet stb írtam.Viszont két esetben fordult elő,hogy a képhez a hang késik.De mielött ki írtam volna lemezre belenéztem a "filmbe" és ott úgy minden ok! :F ilyenkor hol a probléma?Erre szeretnék választ kapni valakitől?!!
A tudást előre is köszönöm!! :R

zsozso

(#415) vbbb válasza zsozso28 (#414) üzenetére

vbbb
(őstag)

Szerintem codec probléma. VLC Media Player semmi codec pack nélkül?

(#416) Met válasza Met (#413) üzenetére

Met
(őstag)

Ma megint előadta ezt a hibát csak most én mentettem iso-t egy filmről és azt próbáltam kiírni. Mi lehet a baj?

(#417) Met válasza Met (#416) üzenetére

Met
(őstag)

Most megint próbálom kiírni de csak teszt módban, 54%-nál tart. :U

(#418) vbbb válasza Met (#417) üzenetére

vbbb
(őstag)

Lemezminőség?

(#419) Met válasza vbbb (#418) üzenetére

Met
(őstag)

Verba nyomtatható, mid-et így hirtelen nem tudok mondani mert rippel éppen, fw-t az előbb frissítettem.
Amit az előbb elrontott és újra "írtam" teszt módban nem hibázott, most készítettem még egy iso-t azt elrontotta teszt módban, Shrinken átpörgetés után megírja, csak ugye a Shrink Video és Audio ts mappákat gyárt és adatként írom ki.

(#420) Met válasza Met (#419) üzenetére

Met
(őstag)

MCC 03RG20

Lehet az ImgBurn-ben van valami elállítva?

[ Szerkesztve ]

(#421) vbbb válasza Met (#419) üzenetére

vbbb
(őstag)

Ezt átnyálaztad már?

(#422) Met válasza vbbb (#421) üzenetére

Met
(őstag)

Igen. Egy dolog van amit számíthat, hogy a proci 3 helyett 3,2 gigán megy, de mi a magyarázat arra, hogy először elrontja, majd Shrinkelés és írás után ugyan azt az iso-t amit először elrontott már nem rontja el teszt módban? Most Ashampoo-val íróm ki az iso-t amit Img-vel készítettem, idáig még nem rontotta el...
Meg mi a magyarázat arra, hogy nemrégen írtam ki kb. 5 filmet és kb. 2 vel volt ilyen gond.
Idáig azt hittem, hogy valamit a rippeléskor rontottak el, de most én csináltam az isokat...

(#423) vbbb válasza Met (#422) üzenetére

vbbb
(őstag)

A teszt írást hogy érted? Előtte engedélyezed és utána így megírja normálisan vagy csak a tesztírás fut le normálisan?

(#424) Met válasza vbbb (#423) üzenetére

Met
(őstag)

Csak a tesztet futtattam le mert akkor már ki volt írva a film, a másiknál meg rögtön a tesztnél dobta a hibaüzit.
Ashampoo el se kezdte az írást, pedig a teszt írás lefutott rendesen.
Most vissza állítottam alap sebességre a procit.

Na most nem értem mi van, lefutott az írás teszt Img-ben, nem volt hiba, elkezdtem írni, el is rontotta.

[ Szerkesztve ]

(#425) vbbb válasza Met (#424) üzenetére

vbbb
(őstag)

Még pár dolgot meg lehetne próbálni. Friss rendszerrel, másik íróval, az írót egy másik gépben például, esetleg live CD-vel. Meg attól, hogy a teszt lefut az író még rossz lehet. Ha egyéb fagyások nincsenek és a gép jól üzemel akkor gyanús, hogy az íróval lehet valami hardveres gond.

(#426) zsozso28 válasza vbbb (#415) üzenetére

zsozso28
(újonc)

Szia vbbb!

Sokat segíteni nem tudtál a címekkel.Nem tudok angolul.De ha megírnád,hogy te erre a problémára melyik codecet használnád?Talán mennék valamire.Ám sokan azt is mondják a feltöltött filmekben lehet ilyenkor a hiba?
Segítesz?
kösz!

zsozso

(#427) vbbb válasza zsozso28 (#426) üzenetére

vbbb
(őstag)

Na szóval:

1.
Ne legyen fent semmilyen kódek csomag a gépeden. Ha te és más sem rakott fel akkor elvileg ezzel nincs dolgod.

2.
Ha a filmek jók voltak mielőtt kiírtad őket, valószínűleg nem romlottak csak úgy el. Sőt az lenne a legjobb, ha másnál le tudnád ezt ellenőrizni. Elviszel pár lemezt és kipróbáljátok. Esetleg egy divixes asztali lejátszón.

3.
Csak a VLC Media Player legyen felrakva a filmek lejátszásához feltelepítve. Ha nem tudod hogyan kell feltelepíteni, kérjél meg rá valakit.

(#428) zsozso28 válasza vbbb (#427) üzenetére

zsozso28
(újonc)

Köszönöm ;) a segítséget feltelepítés az megy.Remélem sikerül megoldani a problémám. :R
szia

zsozso

(#429) deedee

deedee
(őstag)

(#430) vbbb válasza deedee (#429) üzenetére

vbbb
(őstag)

A lemezek egyébként visszaellenőrzésnél mit produkálnak?

(#431) deedee válasza vbbb (#430) üzenetére

deedee
(őstag)

tesztet nem csináltam,de "működnek"....hibátlanul mennek a dvd-lejátszóban pl

(#432) vbbb válasza deedee (#431) üzenetére

vbbb
(őstag)

Nero CD-DVD Speed-el vagy mivel csinálhatnál visszaolvasási grafikont.

(#433) deedee válasza vbbb (#432) üzenetére

deedee
(őstag)

ilyen lett,de én nem értek a "krixkraxokhoz".... :B

[ Szerkesztve ]

(#434) Mr.Grincs válasza deedee (#429) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Ez milyen fajta dvd író ami benne van?
Máskor is írt foltosan?
Nem tudom mit írtál, de én a könyvtárakra gondolok, ami nincs több könyvtárba az világosabb, ami meg nagyobb cucc meg mélyebben van az a sötétebb. Ez a tippem.
Ha filmet írtál akkor passsz.

Ja már láton egy NEC író.

[ Szerkesztve ]

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#435) deedee válasza Mr.Grincs (#434) üzenetére

deedee
(őstag)

üdv

optiarc az író/ez nec gyártmány?nem tudom..../

mindíg foltosan írt.... :(((
divx,dvd,fájlok....mindent így ír meg....

[ Szerkesztve ]

(#436) Mr.Grincs válasza deedee (#435) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Érdekesesn ír. Hibázott már? Rontott már írás közben?
Szerintem hamarosan cserére szorul az író. Én sosem bíztam a noti írókban. nagyon sérülékenyek és szerintem nem túl hosszú az élettartamuk. Neki gajra is ment egyszer a dvd író tálca nem nyílt ki, meg rontott milliót. ACER notiban volt újonnan 250 gurigába vettük és gariba nem cserélték ki mondván mi kúrtuk el direktbe.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#437) vbbb válasza deedee (#433) üzenetére

vbbb
(őstag)

Azt nem tudom mennyire lesznek a lemezeid tartósak, de lehet tényleg az író kezdi megadni magát. Én még az előtt, hogy ez bekövetkezne vennék külső mobil rack-et meg egy normális DVD-RW-t. Így legalább beolvasásra tudod még használni.

(#438) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Mindig tudtam hogy a noti írók olvasók nagyon szarok és semmire nem valóak de, hogy ennyire nem minőségi azért ez már durva.
Milyen lehet egy Blu-Ray lejátszó egy notiba:D Ami 159 az egyben tud írni olvasni meg stb...

(#439) vbbb válasza Mr.Grincs (#438) üzenetére

vbbb
(őstag)

Tudod ez olyan, hogy benne is van meg nem is...rá lehet írni a plakettre. :)

(#440) Mr.Grincs válasza vbbb (#439) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Hát kb. De azért gáz, hogy drágább és kb negyed annyi az élettartam mint ami egy asztali pc be van. Meg bírnák biztos csinálni hogy ne ez a csúszótálcás mutatvány lenne benne, hanem rendes tálács de az majd a következő nagy újdonság lesz.
Ismerősöm vett zsír új FS notiti kb egy éve és akkor rögtön amit kiírtam neki képeket meg adatokat a gépemről nem olvasta vissza a supermulti dvd írója. pedig ahol vette nagyon mondták neki hogy ez mindent tud. Hibát meg errort meg azt írta ki nincs lemez a meghajtóba.
Pioneer DVR 111D ddvd íróm van a gépbe kb 2 éves rengeteg cd és dvdt megírtam vele és renegeteg ment dvd olvasásra és hibátlanul megy.

(#441) sequator

sequator
(senior tag)

hali!

olyan problémába futottam bele, hogy nem tudok átmásolni egy sima DVD lemezt. a másolandó lemez nem tartalmaz semmiféle másolásvédelmet, az is egy házilag készített dvd lemez.
CDburnerXP progit használok írásra és azt mondja, hogy nincs elég hely a lemezen.
mindkét lemez a 4,7 gb (4.38)-os méretű.
mindenféle módon próbáltam átmásolni és azt vettem észre, hogy ha isot készítek az eredeti lemezről, akkor az ISO kb 4MB-tal nagyobb lesz mint amennyi ráfér egy DVDre.

ez mitől lehet? és hogyan tudnám kiírni mégis? nem szívesen használnék el egy DL lemezt 4 MB miatt.

előre is köszönöm a segítséget.

sautia

sequator

(#442) IRON STORM válasza sequator (#441) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

A másolandó anyag milyen lemezen van? +R vagy -R? És milyen lemezre írnád?

Csak a TDi!

(#443) sequator válasza IRON STORM (#442) üzenetére

sequator
(senior tag)

a másolandó -R-esen van, az üres lemez meg +R-es.
ez okozhat gondot? mindkettő 16x-os 4,7 Gb-os

sautia

sequator

(#444) IRON STORM válasza sequator (#443) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

Igen ez a gond. A +R lemezre kb 6-8 mb-al kevesebb fér.

Csak a TDi!

(#445) sequator válasza IRON STORM (#444) üzenetére

sequator
(senior tag)

kösz, ez eddig fel sem tűnt.
mindig tanul az ember. :)

sautia

sequator

(#446) <Adamsky>

<Adamsky>
(őstag)

Sziasztok!

A probléma a következő:
A Nero9 20-ból mondjuk 19x elrontja a lemezt. Sokáig nem jöttem rá, hogy mi lehet a gond, aztán a log-ban ezt találtam

=== Scsi-Device-Map ===
DiskPeripheral : Hitachi HDP725050GLA360 iaStor Port 0 ID 0 DMA: On
DiskPeripheral : Hitachi HDP725050GLA360 iaStor Port 0 ID 1 DMA: Off
CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-215L iaStor Port 0 ID 2 DMA: Off
CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-215D iaStor Port 0 ID 3 DMA: Off

Szóval a Nero szerint az "első" vinyómon kívül az összes drive-om PIO mode-ban van. :F

Némi infó a rejtély megoldásához:
- rendszer: Windows Vista 32bit Eng. Ultimate
- alaplap: GA-EP45-DS3P
- a drive-ok mindegyike az alaplapi SATA vezérlőre van kötve.
- BIOS-ban
-- SATA RAID/AHCI Mode: AHCI
-- SATA Port0-3 Native Mode: Enabled

A gond az, hogy Vista alatt nem találom, hogy hol lehet ki/be kapcsolni a DMA támogatást. XP-n emlékszem, hogy a rendszereszközök / IDE vezérlőnél volt erre lehetőség.
Vista-ban viszont meg vagyok lőve. Még a státuszát sem tudom lekérni a DMA-nak...
... illetve a Nero InfoTool szerint a két HDD UDMA-6-ban a két író pedig UDMA-4-ben van.
Ennek ellenére a Nero szerint DMA kikapcsolva. :W

Válaszokat előre is köszönöm!

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#447) Buzát

Buzát
(újonc)

Sziasztok!

Az alábbi problémával állok szemben:

Mikor dvd-t próbálok írni,az egész rendszer összeomlik,leáll az explorer.exe,az íróprogram lefagy,restart az egyetlen megoldás.
Ezekkel próbáltam írni:dvd videosoft,nero,burn4free,wmplayer.
Vajon ez miért van?Fontos lenne,mert újra szeretném rakni az xp-t,de nem tudom kiírni a fontosabb adatokat. :O

Az író: Optiarc DVD RW AD-5200S

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

MINDENT VISSZA!

(#448) hauer1 válasza Buzát (#447) üzenetére

hauer1
(kvázi-tag)

Szia. Megoldható még külső vinyóról vagy usbről a bootolás is.

Az újoncokkal mindenki vigyázzon!!!!! Akik nem megbízhatóak: jtibi842, örökös, tibi842, carloss, *Jellyfish*, motorolamobi, elite123, megamanone, sanadreas,

(#449) $p@rr0w

$p@rr0w
(őstag)

Üdv! Tudja valaki ez mire utal?

(#450) kali válasza $p@rr0w (#449) üzenetére

kali
(PH! félisten)

hibára... milyen lemezre próbálsz írni? gondolok itt főként a médiakódra?!?! 6x vagy 8x sebesség mellett is ez az eredmény? melyik nero verzió?

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.