Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) Met válasza PPeter (#250) üzenetére

Met
(őstag)

De, erre nem gondoltam, hogy ez is számít. :(((
Mondjuk nem is foglalkoztam vele, hogy hanyas

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#252) Met válasza Met (#251) üzenetére

Met
(őstag)

Vettem Platinum-ot, az 4x-es, természetesen véletlenül lett az :D
Most már ezt is tudom, hogy erre is figyelni kell :)

(#253) -Solt-

-Solt-
(senior tag)

Sziasztok! Az autóban lévő cd lejátszóm igaz, hogy kezeli az mp3-at, de mivel hosszúak az előadások amiket így hallgatok, ha nem érek a végére, akkor a következő bekapcsolásnál előröl indul az egész. Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy az mp3 fileokat audio-ra konvertálom, de nem cd-re, hanem dvd-re írva? Eddig akármilyen programot néztem, dvd-re egyik sem ír ki audioban mp3-at. Mindegyik cd-t kér! Van erre alami megoldás? Köszi

"Ha elérhetetlen, szent a cél, az elbukás is ünnepély..."

(#254) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok,

meg mindig nem tudok DL-es lemezeket irni a pio-111-el...
ha sima adatdvd-t akarok irni mar az elejen leall hibaval
ha iso fileokat irnek ki, akkor megirja az elso reteg 3/4-et kb es elszall ugyanazzal a hibauzenettel, hogy lezerbeallitasi hiba... :F

infotool szerint boven viszi a +- DL lemezeket...

daemon ki volt kapcsolva, semmi nem futott a hatterben, xp sp2 sp3 alatt is ki lett probalva
mi lehet a baj?

valaszokat elore is koszi

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#255) tupacamaru válasza monstre (#254) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Esetleg egy firmware frissités?? Persze csak akkor ha nem a legújabb van rajta.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#256) monstre válasza tupacamaru (#255) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

regi eszkoz ez mar, 2 eve a legfrisebb firmware van rajta, 1.29-es :)

(#257) tupacamaru válasza monstre (#256) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Nem lehet az a gond hogy mivel már elég régi eszközről van szó, hogy az új lemezeket már nem "szereti"?? :F

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#258) monstre válasza tupacamaru (#257) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez egy eleg fura problema lenne...
miben kulonboznenek az uj lemezek a regiektol?

(#259) tupacamaru válasza monstre (#258) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Hát ez nekem fogós kérdés. Például nekem azért kellett DVD írót cserélnem mert a 8x-os LG íróm az újabb (16x-os) lemezeket csak 2x-esen volt hajlandó megírni.

(#260) monstre válasza tupacamaru (#259) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fura...
mindenesetre nem szeretnek most uj dvd irot venni, es nem azon a par ezer forinton muxik...
de nagyon bosszant, hogy elvileg szabvanyok vannak, es megsem mukodik sose semmi... :(((

(#261) tupacamaru válasza monstre (#260) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Hátha jön vaki okosabb és próbál neked segíteni. Még annyit a firware témához hogy szerintem a firmware segít beazonosítani lemezeket az írónak, hogy hogyan kell azokat megírni. Mivel az új lemezeket nem ismeri ezért megpróbálja őket valamilyen módon megírni, ami nem mindig sikerül. Szerintem. :B

(#262) IRON STORM válasza monstre (#260) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

Ha olyan lemezt akarsz írni aminek a médiakódját nem ismeri az íród akkor lehet gáz.
Szerezz 2.4x Verbatimot (MKM001) azzal jónak kell lennie.

Csak a TDi!

(#263) monstre válasza IRON STORM (#262) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

philipsem van, ugyanaz a kodja elvileg, ha lehet hinni az oldalnak
es az iro mar az 1,23-as firmwaretol ismeri ezt a fajtat...

[ Szerkesztve ]

(#264) IRON STORM válasza monstre (#263) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

A Philips lemezed MKM médiakódos? Elképzelhető mert van olyan, de ritka.
Nem tudom akkor, ha nincs szoftveres problémád, akkor próbáld meg egy másik íróval de a te gépedben, más ötletem nincs.

Csak a TDi!

(#265) monstre válasza IRON STORM (#264) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, MKM kodos :)
lehet szerzek egy SATA irot... :)

(#266) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szereztem is, tapastzalat itt :)

(#267) ibor90

ibor90
(lelkes újonc)

Hy!
Nemrég vettem 2x5db PHILIPS DVD+R DL lemezt..ma próbáltam írni rá de ahogy elkezdené az írást azt írja ki hogy "Az Egymenetes (DAO) felírás nem indítható" és hogy sikertelen...
raktam fel új NERO-t meg frissítettem a firmwaret de semmi..kipróbáltam 2 lemezzel is
az író egy LG, a NERO meg 8-as
elképzelhető hogy az a probléma hogy az everest szerint az író 2,4x-esen tud írni de a NERO-ba a lemezt csak 1 2 3 4 5 szörösen engedi
vki tud segítni?
előre is köszi

(#268) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv.

Verba Duplarétegű plusszos lemezt akartam írni. 7 giga lett volna a másolandó adat. Nero 8 Demo verziójával, és egy pár éves Pioneer 110D-vel fogtam hozzá. 2 lemezem elkúrta.
Ideges voltam.
Betettem egy rendes, egyrétegű DVD-t, azt gond nélkül megírta.

Mi lehet a gond? Írtam már ezzel az új Nero-val, és ezzel a Pioneer-el is Varba dupla rétegű, ugyanilyen DVD-t pár hónapja. Akkor nem volt semmi gáz.

MIben leledzik a probléma? Okozhatja a por? Mármint hogy poros, és újlenyomatos kicsit a DVD felülete- csakmert már hónapo óta itthon vannak az üres lemezek, és hát kicsit porosak?

Elkezdi az írást, ír egy hibaüzenetet, és leáll a művelet. Miben leledzik a gond?

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#269) Met válasza suti_88 (#268) üzenetére

Met
(őstag)

Én úgy vettem észre, hogy elég kényes dolog még mindig a DL-es írás, elég ha felraksz egy progit már hazavágja a lemezt.
A hibaüzenet esetleg segíthetett volna kideríteni a hiba okát, de javaslom próbáld ki az ImgBurnt.

(#270) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na msot irtam ki 6,5 gigát verba dl lemezre 10X sebességgel. 10 perc alatt megírta, utána adatellenőrzés, és semmi gond. ez kész. Ugyhogy nem értem, mitől van hogy valamit megir, valamit nem, pedig az adat kivételével minden ugyanaz. Ugyanaz a dvd márka, ugyanaz a nore, ugyanaz a samu dvd iró...

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#271) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Felraktam a DVD Shrink, és DVD Decrypt progikat, és azóta a Nero nem írja meg a DVD-ket, hanem ezt írj aki helyette: "cannot connect TRF".
Kipróbáltam, csak akkor írja ki, ha ISO módban akarok írni. UDF-ben műxik.
Azóta volt DVD Shrink/Decrypt uninstall, és Nero reinstall. Semmi nem változott.
Elképzelhető, hogy a fenti két kis progi valamit átír a registry-ben, amitől meghal a Nero?
Holt tudom ezt visszaállítani?

Kösz!

(#272) Met válasza Bici (#271) üzenetére

Met
(őstag)

Decrypter helyett használd az utódját az ImgBurnt.
Más író vagy emuláló progi nincs a gépen?

(#273) Bici válasza Met (#272) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

A decryptert már leszedtem, nem is hiányzik nagyon.
Még nem próbáltam más író progit, de szeretném, ha a Nero működne ISO-ban.

(#274) Met válasza Bici (#273) üzenetére

Met
(őstag)

Közben rátaláltam a 14-ei postodra [link]
Szerintem a Shrink elcseszi a file rendszert és a Neronak ez nem tetszik. Próbáld meg ImgBurn-el. Ezt olvastad?

(#275) Met válasza Met (#274) üzenetére

Met
(őstag)

Azt hiszem a Shrinkben be lehet állítani, hogy ha kész van a konvertálással akkor elkezdje írni Neroval, akkor is jelentkezik a hiba ?

(#276) pyres

pyres
(újonc)

SZIASZTOK! kEZDŐKÉNT SEGÍTSÉGRE VOLNA SZÜKSÉGEM. VAN NÉGY RÖVIDEBB VIDEÓ FÁJLOM,HOGYAN TUDNÁM KIÍRNI EGY DVD-RE ŐKET,HOGY AZ ASZTALI LEJÁTSZÓ IS OLVANI TUDJA? MINDIG CSAK AZ ELSŐKÉNT KIÍRTAT "LÁTJA! KÖSZIKE! ! :(

(#277) Met válasza pyres (#276) üzenetére

Met
(őstag)

1. caps lock off !!!
2. összefűzöd valami videóvágó progival és úgy írod ki
3. Convert X to DVD progival átkonvertálod dvd formátumra

(#278) Bici válasza Met (#275) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

ImgBurn-el még nem próbáltam, de akkor már inkább írok Nero-val UDF módban, de ez csak végső esetben.
Shrinkből írva nem jelentkezik a hiba, mert a shrink UDF-el ír. UDF-el meg a Nero-n belül is műxik, de én ISO módban szeretnék írni. :)

Valamit átír a shrink valahol, és ez szeretném visszacsinálni.

A linkelt fórumban elég nagy marhaságokat javasolnak: pl. tegyen fel a srác újabb, vagy régebbi Nero-t, meg növelje a swapfile méretét... vicces... :DDD

(#279) Met válasza Bici (#278) üzenetére

Met
(őstag)

Mi bajod az Img-vel?:)

(#280) Bici válasza Met (#279) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Semmi, majd kipróbálom. :) Ha annyira jó, akkor leht, hogy nem is érdekel az alap probléma, de ha mégsem, akkor azért jó lenne megtalálnom a megoldást. majd guglizom tovább.

(#281) pyres válasza Met (#277) üzenetére

pyres
(újonc)

Bocs a caps lock-ért. Esetleg tudsz valamilyen videóvágó progit ajánlani. Köszönöm! :)

(#282) WindyJoe

WindyJoe
(fanatikus tag)

Hali mindenki!

Itt is fölteszem a kérdést, hátha valaki tudja a megoldást.

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#283) Bici válasza WindyJoe (#282) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Próbáltad már másik meghajtóval is?
Én egy szitázatlan lemezcsokorral jártam így, és kiderült, hogy miden olvassa, kivéve azt a meghajtót, ami írta. A megoldást az jelentette, hogy szétszedtem a meghajtót, kifújtam (pedig látszólag makulátlan tiszta volt belülről), papírzsebkendő keményebbik csücskével lepucoltam a lézerdiódát, és utána mindent olvasott.
Nem állítom, hogy ez a hiba nálad is, de ha más meghajtó olvassa, akkor megér egy próbát.
Ha mégis a lemez a rossz, akkor olyan progit keress, ami le tudja lassítani az olvasás sebességét. Én nem tudok ilyet javasolni, de anno a CD korszakban nekem egy ilyen progi segített megmenteni 4db fontos lemezt. Lehet, hogy DVD-hez is van ilyen.

(#284) WindyJoe válasza Bici (#283) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Eddig PIO 115-ben és 212-ben próbáltam. Nem hinném hogy az írókkal van gond, nem olyan régiek, hogy idejük lett volna leporosodniuk. (: Ma még kipróbálom itt bent másfajtákban is.
A lelassítás nem rossz ötlet, csak nem tudom, hogy a lemezfölismeréshez is le lehet-e lassítani.
Szerintem az adatok rajta vannak olvashatóan, csak a TOC-ot nem tudja beolvasni, és emiatt nem tud vele mit kezdeni. ):

(#285) WindyJoe válasza Bici (#271) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Hát nekem is fönt vannak mindezek, és nem cseszték szét a nerot. Egyébként se shrinket, se decryptert nem kell installálni, tehát ha lemented program filesból, akkor a köv winedben indulnak onnan ahová lementetted. (és ekkor tutira nem cseszik szét a registryt.
De ha már szétcseszte, próbáld meg egyszerre uninstallálni mind a 3-at, rebút, aztán pedig regeditben rákeresni az ahead, nero, esetleg shrink és decrypter szavakra, és minden bejegyzést törölni. Lehet van erre valami registry cleaner progi is, de azokat nem ismerem...
Majd esetleg ismét nyomhatsz egy rebútot, és próbáld meg újra föltenni a nerot.
(Esetleg előtte még fölteheted a 2 progit, lemented őket valahová, és utána kezded az uninstallt)

BTW: Mi az hogy ISO mód? Amikor képfájlt akarsz kiírni lemezre?
Azt nem nagyon érdemes használni, sokkal jobb, ha bemountolod és rendesen DVD-Video fájlok írását választod. Ekkor a nero néhány ellenőrzést is elvégez. Pl volt, hogy hibás volt az iso fájl, és hiányzott a vége (a méret meg volt, de 0 bájtok voltak.) Ekkor iso fájl írásakor minden további nélkül fölírja a 0 bájtokat... NC

(#286) Bici válasza WindyJoe (#285) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

nekem is fura volt ez a ajelenség, mert régebben lazán működött a nero+shrink együtt...
De most kétségetelenül elbaltázott valamit.
Az ISO mód alatt azt értem, hogy amikor nero-val írok adatlemezt, akkor a listában van UDF, és ISO file rendszer közti választási lehetőség.
Elvileg UDF lazán műxik, de a gond főleg az, hogy nem szeretem ha variál eg yprogi a háttérben. Eddig működött, most nem műxik, és ez zavar, még akkor is, ha tudok mást használni helyette.
Majd kipróbálom a reg variálást. Köszi

(#287) WindyJoe válasza Bici (#286) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Ehh... de rég szórakoztam ilyenekkel...
Én nero expresst használom, az meg szerintem automatikusan iso-ba teszi, hogy kompatibilis legyen mindennel.
DVD-videofájl írásmódnál nem is enged mást kiválasztani.

(#288) Bici válasza WindyJoe (#287) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Igen, az Express ISO-ban nyomja, és nem is műxik ott egyáltalán. Ezért kell Burning Rom-ot haználnom, mert ott lehet UDF-et választani. És sajna az UDF lemezeket nem olvassa a DVD lejátszóm (több .avi adatként felírva).

(#289) WindyJoe válasza Bici (#288) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

"cannot connect TRF" ezt beírod gugliba kidob jópár találatot, pl pont az 1. találat is shrink vs. nero...
melyik nerod van? (6.6.1.4 ?)

(#290) Bici válasza WindyJoe (#289) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

nero 7 premium

Igazad van, de én is guglizással kezdtem. :) Sajna nem műxik a leírt módszer, mert miután nero general cleantool segyítségével teljesen leszedtem a nero-t, majd a dvd shrink-et, aztán restart, reinstall nero, akkor ugyenezt csinálta. Gyanaxom a win-re... Lehet, hogy ráférne egy újrahúzás már...
Egyébként lehet, hogy hagyom a fenébe az egészet, mert az ImgBurn szuperul műxik, és ingyenes.

[ Szerkesztve ]

(#291) WindyJoe válasza Bici (#290) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Én 6-os verzió fölé nem megyek, egyszerűen mindent el lehet cseszni, ami jól műxik... hihetetlen.
Azon belül is a 6.6.1.4-es verzió ami tetszik, registribe átírtam egy-két dolgot, és pöpecül müxik. (Pl nem akarja legyorsítütárazni az image meghajtóból írandó cuccot, 256 MB puffert adtam neki, és kiírja a pillanatnyi írási sebességet...) A magyarítást se tettem föl rá, mert az meg a két íróval történő szinkron írást akadályozza meg, azzal, hogy nem jön elő az íróválasztás panel.)
Más nero verziót próbáltál? Azt is írták h segíthet...

(#292) Met válasza pyres (#281) üzenetére

Met
(őstag)

Sony Vegas, Adobe Premier, ezek fizetősek
Virtualdub, ez ingyenes
de még van sok

(#293) pyres válasza Met (#292) üzenetére

pyres
(újonc)

Köszi szépen a segítséget! Szia! :R

(#294) kali válasza WindyJoe (#291) üzenetére

kali
(PH! félisten)

pedig idővel kénytelen leszel; a nero 6 az új írókat lassan nem fogja felismerni...

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#295) monstre válasza kali (#294) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 7-es verzio nalam stabil
a 8as is tetszett, de a maga 700 megajaval es a sok felesleges programmal megorjitett...raadasul fel ora az install... :Y

(#296) kali válasza monstre (#295) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nekem az egyik notin még egy régebbi 7-es premium verzió van; 7.5.9.0 mert én nem szoktam újabb verzióra frissítgetni, csak ha teljesen újrahúzom az egész rendszert, akkor teszek fel friss verziót. ez a 7-es verzió teljesen stabilan és frankón működik, már bőven több, mint egy éve!
a másik notit tegnap húztam újra, erre az új nero 8 került; 8.3.6.0 változat, ami 576 mb helyet foglal (az ideiglenes telepítői kigyilkolása után, mert az még kb. ennyi...), és néhány perc alatt felkúszott a telepítés. most tesztelgetem, nagyon jól működik. hogy csicsás, az nem nagyon érdekel, nem az mitovál a váltásra, hanem a programcsomag új részei. most különösen a rescue agent tetszik benne, több olyan dvd-rw lemezt is beolvasott, amit már halottnak hittem, mert semmi sem akarta/tudta végig beolvasni :C

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#297) Jarod1

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Írtam valamikor 1 filmet biztonsági másolatként, DVD formátumban le is tudtam mindenhol játszani de most nem játsza semmi,
A T commanderbe nem is látja, az alcohol és 1 dvd mentő ilyennek látja.

Lehet ezzel kezdeni vmit? Mi lehet vele?

Van valakinek ötlete? :F :F :F

[ Szerkesztve ]

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#298) PPeter válasza Jarod1 (#297) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha nem lenne lezárva a lemez, érdekes. Más PC-ben és asztali lejátszóban is próbáltad, vagy csak a gépeden próbálkoztál?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#299) gabor128

gabor128
(fanatikus tag)

Heló!

Gyakorlott lemez írók segítségét kérném!

Van egy DVD íróm, amivel a minap életemben először megpróbáltam 8.5 GB-os, dual layer-es lemezt megírni, azonban mindkét esetben elrontotta.
Mindjárt leírom a paramétereket.
Az egyik esetben, amikor az 1-es réteget írta, középtájon (gondolom amikor kezdte volna a 2. réteget) leállt a következő hibaüzenettel a progi: Hiba: Lemez-egymenetben/DAO.

Nero 7.5.9.0

Pioneer DVD-RW 110D
Firmware: 1.3.7

Én anno abban a tudatban vettem meg az írót, hogy DL-t is lehet vele írni. Most nem tudom mi a probléma. Az író nem alkalmas rá, vagy a Nero?

Help please!! :F

(#300) kali válasza gabor128 (#299) üzenetére

kali
(PH! félisten)

újabb firmware; 110D_141
friss nero (8) sem ártana, valamint a dl lemez milyensége sem mindegy! verbatim, vagy ricoh - lehetőleg + előjelű kellnene.
sőt igazándiból az imgburn ajánlott még a dl lemezek megírásához.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.