Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz mmormota #1887 üzenetére

    Örülök, hogy végül összejött a dolog.

    Coreavc 1.7-es az amit használok, az jól megy csak viszonylag ritkán van olyan, hogy néhány másodperce szétesik a kép. Ez valószínű, hogy vételi hiba miatt van.

    Az adóteljesítményről azt érdemes tudni, hogy Budapesten a tervezett maximum kb. 10-15%-ával tudnak csak sugározni átmeneti korlátozások miatt. Ez várhatóan változni fog a közeljövőben, vagy alternatív áthidaló megoldást fognak alkalmazni a jobb vételi lehetőség érdekében.

    Egyébként én is Dél-pesten, ott is egy társasház földszinti lakásában fogom a digitális adókat egy Thomson ANT85 erősítős szobaantennával aminek az érzékenysége max. 36Db, de nincs szükség túl nagy erősítésre a megfelelő jelszinthez.

    A csokornyakkendő alakú dipol elemnek úgy vettem észre, hogy fontos szerepe van a vétel minősége szempontjából. Ez ugyanis elforgatható az antennámon függőleges vagy vízszintes helyzetbe. Nálam a függőleges a nyerő, mert ha vízszintes állásban van akkor nulla a jelerősség.

    Mindent összevetve a csökkentett teljesítmény ellenére a digitális adók nálam jobban foghatók, mint az analóg csatornák pedig az antenna és minden más körülmény egyezik..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák