Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz werne21 #1663 üzenetére

    Itt egy teszt: Alcor DTV 1000-ről

    Ha igaz, amit itt írnak, hogy nem tudod egyszerűen lecserélni az antennát az egyedi csatlakozó miatt, az komoly hátrány, mert bizony a mostani sugárzási paraméterek mellett a legtöbb helyre kell egy komolyabb erősítős szobaantenna vagy tetőantenna a vételhez.

    Szóval a nem szabványos antenna-csatlakozó miatt nem tűnik túl jó vételnek, pláne, hogy nem is túl olcsó.

    A leírás alapján úgy tűnik, hogy a tipus egyetlen előnye az, hogy alapból tudja kezelni a h.264-es HD formátumot is.

    Nekem is egy gyárilag h.264 és HD képes usb-s tunerem van: Avermedia AverTv Volar Hx. Viszont pár hozzászólással ezelőtt leírtam, hogy nálam nem jó a hozzáadott szoftver, így kénytelen vagyok a Dvbviewer-el használni a tv nézéshez. Ezért nem tudom nyugodt szívvel ajánlani ezt a típust, ha olyan tunert keresel, amit csak be kell dugni és máris tudja fogni a hazai digitális adókat. Peresze az is lehet, hogy csak az én konfigurációmmal akad össze és más gépen jól működne.
    A Dvbviewerrel jól működik egyébként és elég kedvező az ára is (13e Ft), ahhoz képest persze, hogy ez egy hibrid tuner, tehát tudja fogni az analóg tv és rádió adókat is.

    Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a gyári szoftver tudja az mpeg4 h.264-et, akkor választhatsz sokkal olcsóbb digitális tunerek közül is, mert a legtöbb használható olyan általános megjelenítő programokkal mint amilyen a Dvbviewer vagy a Dvbdream is.

    A topic elején lévő hozzászólások között olvashatsz tapasztalatokat konkrét típusokról is.

    Személyes tapasztalatom nincs, de az itt olvasottak alapján úgy tűnik, hogy a Leadtek tunereit olyan gyári szoftverekkel lehet megvásárolni, amiket alkalmassá lehet tenni a hazánkban sugárzott h.264-es kódolású adások vételére. Így mivel a saját szoftverét használhatod, nem kell lemondanod olyan kényelmi szolgáltatásokról sem mint pl. a távirányító használata.

    Esetleg aki használ ilyen tunert tud ajánlani konkrét típust is, amivel biztosan lehet fogni az itthoni digitális adásokat.

    ui.:
    Látom ati2 megelőzött és máris ajánlott egy konkrét Leadtek tunert :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák