Holnap Samsung multifunkciós-t probálom ki, hátha szerencsém lesz.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Don1Vito
(újonc)
Encian altal felvetett problemaval en is talalkoztam, elnezest, ha mar a megoldast leirta valaki, en nem talaltam:
Tehat a megoldas arra, ha csak par letoltohoz csatlakozik a dns, es az is megszakad egy ido utan: Az adsl routeren futo tuzfalon be kell allitani a dns 323 ip cimere port forwardot a 6880 - 6890 tartomanyra.
Ebbol kovetkezik, hogy celszeru a dns 323-nak valami fix ip cimet megadni, mert aramszunet utan az eszkozok feledeset kovetoen ha mas cimet kap, akkor a port forward rossz eszkozre fog mutatni, tehat ismet elojon ez a problema.
Udv:
DV

Dartimperial
(tag)
Sziasztok!
Én is azzal a problémával küzdök amit már itt tkesy leirt ,hogy
amit letöltök az összes crc hibás.
Remélem gex75 talál megoldást a problémára.

lekor
(újonc)
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy a fenti cuccot tudom-e használni webszerverként.
(php, mysql) ?
köszi!
(#255) Dartimperial válasza Dartimperial (#253) üzenetére

Dartimperial
(tag)
A lényeget lehagytam ez egy DNS-313.

quby
(senior tag)
ugye nem CSAK ezekkel a vinyókkal kompatibilis?? 
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

maxtro
(újonc)
A DNS-323 nyomtató szervere nekem jól megy egy HP PSC 2355 multifunkcióssal, hálózatban több pc-vel, még laptopról vezeték nélkül is. A várakozási idó 1-2 mp, szinte semmi, persze ez függ a fájl méretétől is.
Az FTP server része is jól megy, ha minden jól be van állítva, kívülről el lehet érni FTP kliensel és már sikerült böngészővel is.
(Explorer)
ftp://felhasználónév:jelszó@valami.dyndns.org
valami helyére a dyndns.com-on regisztrált név
vagy
valami.dyndns.org helyére a külső ip-cím
maxtro

vidagyo3
(újonc)
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a DNS-313 -nak belőttem az ftp serverét. Kintről csatlakozok hozzá (pl. Total commander , FlashXp) és ha másolni akarok róla valamit, akkor csak ilyen 4-5-6 KB/s -al tudok. Viszont az internetem kábeles és 4608 kbps a le/fel - töltési sebességem, tehát sokkal gyorsabban kéne jönnie a cumónak. A uTorrent is 500 k -val seedeli vissza a cuccokat. Nem értem. 
Vagy ezeknek ez a norma ??
Kérlek segítsetek. Ti is ilyen lassan tudtok szedni a saját DNS-313 -atokról ???
Üdv.
Gigabyte Z68AP-D3 LGA1155 , SB i5-2500K 3.3GHz , Samsung 1 TB 7200rpm/32MB , Samsung 2494 HS FullHD

Dartimperial
(tag)
(DNS-313)
A másik nyügöm ,hogy letöltöttem a utorrentel ugy ,hogy a 313-ason van a cél könyvtár és ugy is hibásak lettek rar file-ok!Kicsomagolásnál crc hibát ir.Tud valaki segiteni ,hogy mit csinálok rosszul vagy mit kellene beálitanom.Köszi elöre is.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Jó hír, remélem a Canon-t sem veti meg, mert a print szerver miatt lenne csak a 323-as. 
(#259) Dartimperial: elég érdekes ez, ha csak a hálózat egy tagjáról másolsz rá, akkor is CRC hibás lesz az állomány?
[ Szerkesztve ]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Dartimperial
(tag)
akkor nem.de ha rátöltöm akkor igen.(akár külsö torrent progival akár ha rámásolom gex75 kolléga pakját és azzal akkor is)

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Másik HDD-vel próbáltad? Hátha a fw nem kedveli azt a HDD-t.
szerk.: az felettébb érdekes, hogy ha helyi hálóról másolsz rá, akkor nincs gond...
[ Szerkesztve ]

Dartimperial
(tag)
Nem probáltam.Egy mezei WD(320) van benne.(használt volt) de nem hinném hogy ez befolyásolná.
Kiváncsi vagyok gex75 mit mond.Ráadásul nem eyedi a probléma.
[ Szerkesztve ]

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Ha nem egyedi probléma, akkor valami fw/egyéb szotver bug lesz? 

Dartimperial
(tag)
Remélem megoldodik hamarosan mert igy letöltésre sem alkalmas ha rar-ban jon a cucc.

kopasz79
(tag)
huhhhh
ez gáz hogy enniy baj van 313-al
én most akarok venni
csak még nem szoltak üzletből hogy mehetek érte
hát remélem hogy megoldodik ez a problémátok és én nem futok bele ilyenbe mert hülyét kapok egyből

Dartimperial
(tag)
No para!gex75 mester jön és kiokit ,hogy mit bénázokel. és biztos jo lesz.

Hemüveg
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Felraktam a paprikát. Megy is simán.
A dns-323 magyarítást hogyan tudom felrakni? Mert a telnet nem kapcsolodik.
Örülnék, ha valaki leírná.
Köszi

tws1
(újonc)
Udv!
Feltettem en is a paprikat, nalam is szepen megy.
Koszonom gex75! 
Fejlesztesi otletek:
Fontos (ami a hasznalhatosagot befolyasolja):
A fel es letoltesi sebesseget a teljes torrent kliensre is be lehessen allitani, a jelenlegi torrentenkenti beallitasi lehetoseg mellett. Jelenleg elofordul, hogy a teljes feltoltesi savszelesseget kihasznalja az alkalmazas es igy nem lehet mellette netezni vagy csak nagyon lassan. Amikor netezik az ember akkor leveszi a torrent savszelesseget, utanna meg visszateszi. Leallitani soha nem szandekozom a progit, ezert ez ne igenyeljen progi vagy torrent ujrainditast.
Nem tul fontos:
Lehessen sorba rendezni a torrenteket megnevezesuk illetve feltoltesi sebesseguk szerint.
tws1
[ Szerkesztve ]

lekor
(újonc)
Php, mysql futtatás?
Senki nem próbálkozott ilyesmivel?
Én próbálkoztam php alapú képnézegetőkkel, amihez nem kellett MySQL, de nem találtam olyat, ami megfelelt volna egyszerű ízlésemnek, mindegyik túlságosan sokat tudott és/vagy nem működött megfelelően... de nem a DNS hibájából... MySQL telepítése lehetséges, de nem próbáltam.
Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

peza
(újonc)
szerintem egyedi problemarol lehet szo...
nekem mind a http, mind az ftp letoltes muxik akar *.rar akar nem
a utorrent is a vinyora dolgozik felesbe, semmifele crc hibat nem talaltam eddig
en varom a paprika313-at, s akkor minden elkepzelesem teljesul 

Dartimperial
(tag)
ha már két embernél ugyan az a hiba akkor már nem egyedi.

peza
(újonc)
Ket kulon problema van en az egyikre valaszoltam...
tkesy mldonkey letoltes crc hiba... nalad is ez van?
vagy
utorrent letoltes cel helye a 313 es ugy crc hibas... ilyen tkesy-nel nem volt (nem talaltam meg)
en erre valszoltam, h egyedi...
[ Szerkesztve ]

Dartimperial
(tag)
olvass vissza ott leirtam hogy a mldonkey letöltéssel crc hiba van.
és az utorrentel is.de csak ha rar filéknél.ha egyben van például egy avi azzal semmi gond.
mert eddig nem probáltam letölteni utorrenttel se csomagolt, se más tipusú fáljt, úgy, hogy a 313-a tároló... De tegnap este kipróbáltam, és nálam is crc hibás lett az összes csomagolt állomány, viszont a nem csomagoltak jók lettek...
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

Hemüveg
(lelkes újonc)
Kicseréltem az egyik vinyót a dns-323-ban, erre leformázta mindkettőt.
Örülök 
Valaki próbálta már az új firmwar-t? 1.04b84-et
[ Szerkesztve ]

Dartimperial
(tag)
Na, akkor tényleg nem egyedi a probléma.
Nálam is ugyanez a jelenség.
tkesy neked milyen tipusu routered van?

lekor
(újonc)
van valakinek javaslata hol lenne érdemes megvennem a 323-ast?
köszi!

Hemüveg
(lelkes újonc)
Simán felment az új firmware.
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

Dartimperial
(tag)
Nekem is ugyan ez a márka csak print szerver nélküli tipus!
Nem lehet hogy ott nem állitunk be valamit és azért szar a crc?
[ Szerkesztve ]

Hemüveg
(lelkes újonc)
Nekem D-Link DFL-200 routerem van és a 313-as crc-s volt, kicseréltem 323-ra és nem crc-s.

Dartimperial
(tag)
ok.de én nem akarom kicserélni mert nekem elég lenne a 313-is csak menne rendesen.
gex75 be bizok meg a d-link-be ,hogy kijavitják a hibákat.

emerzee
(újonc)
Én se szeretném lecserélni, és én ís bízom a kütyüben, gex mesterben, és a d-linkben, de elkeskenyít, hogy csak itt pihen az asztalon, mert nem tudja végezni a dolgát... (reklámozták, hogy torrentre is jó, de pont ezt nem tudja...
) Ha 1 hónapon belül nem javul meg, én is eladom, és veszek mást helyette mást. De nagyon nincs kedvem eladni, mert ha tudná amit kell, jó lenne. (323-ra nincs pénzem, és nincs is szükségem a 2 vinyós megoldásra.) Mindenesetre 1-et megtanultam. Kiforratlan cuccot, még egyszer nem veszek... 

gstm
(kvázi-tag)
Sziasztok,
Végigolvastam a topicot, lehet láma vagyok, de erre a kérdésre még nem találtam választ. Tehát, az érdekelne hogy van nekem most 1 terrás hdd-m NTFS particioval, teli adatokkal, és eddig pc-ben használtam. Meg lehet oldalni hogy bedugom a NAS-ba és ne kelljen formázni / particionálni, hanem müködjön ugyanugy mint eddig. Sajnos nincs lehetőségem backupolni, így fontos lenne hogy megmaradjon minden.
Előre is köszi a választ.
MacBook White 2 Ghz

tws1
(újonc)
Paprika fejlesztesi otletek: - remelem nem gond, hogy a korabbi irast folytatom.
.....................................
Feltettem en is a paprikat, nalam is szepen megy.
Koszonom gex75! 
......................................
Fejlesztesi otletek:
Fontos (ami a hasznalhatosagot befolyasolja):
A fel es letoltesi sebesseget a teljes torrent kliensre is be lehessen allitani, a jelenlegi torrentenkenti beallitasi lehetoseg mellett. Jelenleg elofordul, hogy a teljes feltoltesi savszelesseget kihasznalja az alkalmazas es igy nem lehet mellette netezni vagy csak nagyon lassan. Amikor netezik az ember akkor leveszi a torrent savszelesseget, utanna meg visszateszi. Leallitani soha nem szandekozom a progit, ezert ez ne igenyeljen progi vagy torrent ujrainditast.
Nem tul fontos:
Lehessen sorba rendezni a torrenteket megnevezesuk illetve feltoltesi sebesseguk szerint.
A torolt torrenteknel a .torrent file-t es a hozza tartozo egyeb segedfile-kat torli a download konyvtarbol, de a mar letoltott tenyleges torrentanyag ottmarad es nem is torolheto, amig a ctorrent fut. Ujrainditva a NAS-t, igy a torrentprogramot is, mar torolheto a korabban a torrentlistabol kivett anyag. Ha a torrentprogram nem fogna tovabbra is a korabban altala hasznalt file-t, akkor nem kellene ujrainditani a programot a torleshez.
tws1

Don1Vito
(újonc)
Szia!
A valasz rendkivul puritan: nem tudod megoldani, a dns-323 nem NTFS-t hasznal, igy mindenkepp formaznod kell.
Udv:
DV

tws1
(újonc)
A DNS-323 tudomasom szerint nem kezeli az NTFS particiot, tehat NEM.
323-ba adatmentes elott NE tedd be a vinyot.
A 313-t nem ismerem.
tws1

Don1Vito
(újonc)
Hemuveg, ezt hogy kell erteni pontosan?
Volt 2 vinyod tukrozve es cserelted az egyiket erre mindkettot leformazta (ez ertheto lehet akar, ha mas a meretuk), vagy nem tukorben hasznaltad, ugy cserelted, es ugy formazta meg mindkettot (ez furcsa..)?
Udv:
DV

gstm
(kvázi-tag)

Hát ez nem jó hír. FAT-re sincs esély?
MacBook White 2 Ghz

Dartimperial
(tag)
Hát igen nagyobb volt itt is a reklám duma mint az igazság.
Bár itt a D-link szerintem annyira nem hibás inkább a felelötlen "ujságirok".
De nekem az a gondom ,hogy sima hállozati tárolonak(ugy ,hogy arra töltök rar file-kat) sem tudom használni(!) mint az eddigi ezer éves maxtoraimat.
[ Szerkesztve ]

lekor
(újonc)
milyen piaci áron tudjátok mostanság a 323-ast? (új, nem használt!)
hol?
priv-ben is oké...
köszi!

Hemüveg
(lelkes újonc)
Google "dns-323 árak". Szinte mindenhol 48.000 Bruttó.
[ Szerkesztve ]

Hemüveg
(lelkes újonc)
Volt 2 vinyó 323-ban, az egyiken ment a torrent a paprikával, másik üres. Nem voltak raid-ben. Üres kivéve, berakva egy zsír új vinyó. Bekapcsolás után közli hogy, formáz és eltünt a mindkettőről minden. Nem volt vészes, de érdekes.
Mivel linux megy fel rá, így gondolom valamilyen Linux-os fáljrendszert használ...

maxtro
(újonc)
"Valaki próbálta már az új firmwar-t? 1.04b84-et"
Nekem az van már fent, eddig nem vettem észre semmi problémát. 
maxtro
Ezt, hogy crc hibát okoz a 313 csak a rar file-oknál csinálja ?
A régi firmware hibája volt hogy mindkét HDD-t leformázta ha újat raktál bele, nálad
melyik firmware van fent ?
Paprika fejlesztési ötletek :
Összességében meghatározni a le/feltöltési sebességet :
Ez nem fog menni mivel minden egyes torrenthez külön inditja a ctorrent programot,
tehát ha 3-at töltessz le egyszerre akkor 3 ctorrent fut - és azon belül csak az egyes
prgoramok max fel/letöltését lehet szabályozni.
Sorbarendezés :
Ezt megnézem.
"A torolt torrenteknel a .torrent file-t es a hozza tartozo egyeb segedfile-kat torli a download konyvtarbol, de a mar letoltott tenyleges torrentanyag ottmarad es nem is torolheto, amig a ctorrent fut. Ujrainditva a NAS-t, igy a torrentprogramot is, mar torolheto a korabban a torrentlistabol kivett anyag. Ha a torrentprogram nem fogna tovabbra is a korabban altala hasznalt file-t, akkor nem kellene ujrainditani a programot a torleshez."
Ezt nem értem. Miért nem tudod törölni a letöltött file-okat ?
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

Dartimperial
(tag)
Szia!
Igen csak ha rar-okat töltök rá.
Ha avi ,mpg ,mp3 töltök rá akkor nincs gond az jo lesz és hibátlanul megy is rola.

maxtro
(újonc)
Paprika fejlesztési ötletek:
Jó lenne, ha tudná a Paprika (vagy a ctorrent) saját .torrent file készítését, majd annak seedelését. Tehát ne csak a mások által feltöltött anyagokat tudjam letöltemi és seedelni, hanem magam is tudjam a saját dolgaimat feltölteni, seedelni. Valahogy hasonlóan min a qtorrentben.
Vagy erre esély sincs?
Remélem világos voltam.
Ja még annyit, hogy a Paprikában a torrentek nevében á-betű helyett 258 711 szám jelenik meg, vagy csak nálam?
[ Szerkesztve ]
maxtro