Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) Hemüveg

Hemüveg
(lelkes újonc)

Holnap Samsung multifunkciós-t probálom ki, hátha szerencsém lesz.

(#252) Don1Vito válasza Encian (#137) üzenetére

Don1Vito
(újonc)

Encian altal felvetett problemaval en is talalkoztam, elnezest, ha mar a megoldast leirta valaki, en nem talaltam:

Tehat a megoldas arra, ha csak par letoltohoz csatlakozik a dns, es az is megszakad egy ido utan: Az adsl routeren futo tuzfalon be kell allitani a dns 323 ip cimere port forwardot a 6880 - 6890 tartomanyra.

Ebbol kovetkezik, hogy celszeru a dns 323-nak valami fix ip cimet megadni, mert aramszunet utan az eszkozok feledeset kovetoen ha mas cimet kap, akkor a port forward rossz eszkozre fog mutatni, tehat ismet elojon ez a problema.

Udv:
DV

(#253) Dartimperial

Dartimperial
(tag)

Sziasztok!

Én is azzal a problémával küzdök amit már itt tkesy leirt ,hogy
amit letöltök az összes crc hibás.
Remélem gex75 talál megoldást a problémára.

(#254) lekor

lekor
(újonc)

Sziasztok!

Azt szeretném tudni, hogy a fenti cuccot tudom-e használni webszerverként.
(php, mysql) ?

köszi!

(#255) Dartimperial válasza Dartimperial (#253) üzenetére

Dartimperial
(tag)

A lényeget lehagytam ez egy DNS-313.

(#256) quby válasza gex75 (#241) üzenetére

quby
(senior tag)

ugye nem CSAK ezekkel a vinyókkal kompatibilis?? :Y

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#257) maxtro

maxtro
(újonc)

A DNS-323 nyomtató szervere nekem jól megy egy HP PSC 2355 multifunkcióssal, hálózatban több pc-vel, még laptopról vezeték nélkül is. A várakozási idó 1-2 mp, szinte semmi, persze ez függ a fájl méretétől is.
Az FTP server része is jól megy, ha minden jól be van állítva, kívülről el lehet érni FTP kliensel és már sikerült böngészővel is.
(Explorer)
ftp://felhasználónév:jelszó@valami.dyndns.org
valami helyére a dyndns.com-on regisztrált név
vagy
valami.dyndns.org helyére a külső ip-cím

maxtro

(#258) vidagyo3

vidagyo3
(újonc)

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a DNS-313 -nak belőttem az ftp serverét. Kintről csatlakozok hozzá (pl. Total commander , FlashXp) és ha másolni akarok róla valamit, akkor csak ilyen 4-5-6 KB/s -al tudok. Viszont az internetem kábeles és 4608 kbps a le/fel - töltési sebességem, tehát sokkal gyorsabban kéne jönnie a cumónak. A uTorrent is 500 k -val seedeli vissza a cuccokat. Nem értem. :(

Vagy ezeknek ez a norma ??

Kérlek segítsetek. Ti is ilyen lassan tudtok szedni a saját DNS-313 -atokról ???

Üdv.

Gigabyte Z68AP-D3 LGA1155 , SB i5-2500K 3.3GHz , Samsung 1 TB 7200rpm/32MB , Samsung 2494 HS FullHD

(#259) Dartimperial

Dartimperial
(tag)

(DNS-313)

A másik nyügöm ,hogy letöltöttem a utorrentel ugy ,hogy a 313-ason van a cél könyvtár és ugy is hibásak lettek rar file-ok!Kicsomagolásnál crc hibát ir.Tud valaki segiteni ,hogy mit csinálok rosszul vagy mit kellene beálitanom.Köszi elöre is.

(#260) Bon3ss válasza maxtro (#257) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Jó hír, remélem a Canon-t sem veti meg, mert a print szerver miatt lenne csak a 323-as. ;)

(#259) Dartimperial: elég érdekes ez, ha csak a hálózat egy tagjáról másolsz rá, akkor is CRC hibás lesz az állomány?

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#261) Dartimperial válasza Bon3ss (#260) üzenetére

Dartimperial
(tag)

akkor nem.de ha rátöltöm akkor igen.(akár külsö torrent progival akár ha rámásolom gex75 kolléga pakját és azzal akkor is)

(#262) Bon3ss válasza Dartimperial (#261) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Másik HDD-vel próbáltad? Hátha a fw nem kedveli azt a HDD-t.

szerk.: az felettébb érdekes, hogy ha helyi hálóról másolsz rá, akkor nincs gond...

[ Szerkesztve ]

(#263) Dartimperial válasza Bon3ss (#262) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Nem probáltam.Egy mezei WD(320) van benne.(használt volt) de nem hinném hogy ez befolyásolná.

Kiváncsi vagyok gex75 mit mond.Ráadásul nem eyedi a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#264) Bon3ss válasza Dartimperial (#263) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha nem egyedi probléma, akkor valami fw/egyéb szotver bug lesz? :F

(#265) Dartimperial válasza Bon3ss (#264) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Remélem megoldodik hamarosan mert igy letöltésre sem alkalmas ha rar-ban jon a cucc.

(#266) kopasz79

kopasz79
(tag)

huhhhh
ez gáz hogy enniy baj van 313-al
én most akarok venni
csak még nem szoltak üzletből hogy mehetek érte
hát remélem hogy megoldodik ez a problémátok és én nem futok bele ilyenbe mert hülyét kapok egyből

(#267) Dartimperial válasza kopasz79 (#266) üzenetére

Dartimperial
(tag)

No para!gex75 mester jön és kiokit ,hogy mit bénázokel. és biztos jo lesz.

(#268) Hemüveg

Hemüveg
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Felraktam a paprikát. Megy is simán.
A dns-323 magyarítást hogyan tudom felrakni? Mert a telnet nem kapcsolodik.
Örülnék, ha valaki leírná.

Köszi

(#269) tws1

tws1
(újonc)

Udv!

Feltettem en is a paprikat, nalam is szepen megy.

Koszonom gex75! :)

Fejlesztesi otletek:

Fontos (ami a hasznalhatosagot befolyasolja):
A fel es letoltesi sebesseget a teljes torrent kliensre is be lehessen allitani, a jelenlegi torrentenkenti beallitasi lehetoseg mellett. Jelenleg elofordul, hogy a teljes feltoltesi savszelesseget kihasznalja az alkalmazas es igy nem lehet mellette netezni vagy csak nagyon lassan. Amikor netezik az ember akkor leveszi a torrent savszelesseget, utanna meg visszateszi. Leallitani soha nem szandekozom a progit, ezert ez ne igenyeljen progi vagy torrent ujrainditast.

Nem tul fontos:
Lehessen sorba rendezni a torrenteket megnevezesuk illetve feltoltesi sebesseguk szerint.

tws1

[ Szerkesztve ]

(#270) lekor

lekor
(újonc)

Php, mysql futtatás?
Senki nem próbálkozott ilyesmivel?

(#271) Rival válasza lekor (#270) üzenetére

Rival
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én próbálkoztam php alapú képnézegetőkkel, amihez nem kellett MySQL, de nem találtam olyat, ami megfelelt volna egyszerű ízlésemnek, mindegyik túlságosan sokat tudott és/vagy nem működött megfelelően... de nem a DNS hibájából... MySQL telepítése lehetséges, de nem próbáltam.

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#272) peza válasza kopasz79 (#266) üzenetére

peza
(újonc)

szerintem egyedi problemarol lehet szo...
nekem mind a http, mind az ftp letoltes muxik akar *.rar akar nem
a utorrent is a vinyora dolgozik felesbe, semmifele crc hibat nem talaltam eddig

en varom a paprika313-at, s akkor minden elkepzelesem teljesul :)

(#273) Dartimperial válasza peza (#272) üzenetére

Dartimperial
(tag)

ha már két embernél ugyan az a hiba akkor már nem egyedi.

(#274) peza válasza Dartimperial (#273) üzenetére

peza
(újonc)

Ket kulon problema van en az egyikre valaszoltam...
tkesy mldonkey letoltes crc hiba... nalad is ez van?
vagy
utorrent letoltes cel helye a 313 es ugy crc hibas... ilyen tkesy-nel nem volt (nem talaltam meg)

en erre valszoltam, h egyedi...

[ Szerkesztve ]

(#275) Dartimperial válasza peza (#274) üzenetére

Dartimperial
(tag)

olvass vissza ott leirtam hogy a mldonkey letöltéssel crc hiba van.

és az utorrentel is.de csak ha rar filéknél.ha egyben van például egy avi azzal semmi gond.

(#276) tkesy válasza peza (#274) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

mert eddig nem probáltam letölteni utorrenttel se csomagolt, se más tipusú fáljt, úgy, hogy a 313-a tároló... De tegnap este kipróbáltam, és nálam is crc hibás lett az összes csomagolt állomány, viszont a nem csomagoltak jók lettek...

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#277) Hemüveg

Hemüveg
(lelkes újonc)

Kicseréltem az egyik vinyót a dns-323-ban, erre leformázta mindkettőt.
Örülök :W

Valaki próbálta már az új firmwar-t? 1.04b84-et

[ Szerkesztve ]

(#278) Dartimperial válasza tkesy (#276) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Na, akkor tényleg nem egyedi a probléma.
Nálam is ugyanez a jelenség.

tkesy neked milyen tipusu routered van?

(#279) lekor

lekor
(újonc)

van valakinek javaslata hol lenne érdemes megvennem a 323-ast?

köszi!

(#280) Hemüveg

Hemüveg
(lelkes újonc)

Simán felment az új firmware.

(#281) tkesy válasza Dartimperial (#278) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

ZyXEL P-335WT

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#282) Dartimperial válasza tkesy (#281) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Nekem is ugyan ez a márka csak print szerver nélküli tipus!
Nem lehet hogy ott nem állitunk be valamit és azért szar a crc?

[ Szerkesztve ]

(#283) Hemüveg válasza Dartimperial (#282) üzenetére

Hemüveg
(lelkes újonc)

Nekem D-Link DFL-200 routerem van és a 313-as crc-s volt, kicseréltem 323-ra és nem crc-s.

(#284) Dartimperial válasza Hemüveg (#283) üzenetére

Dartimperial
(tag)

ok.de én nem akarom kicserélni mert nekem elég lenne a 313-is csak menne rendesen.
gex75 be bizok meg a d-link-be ,hogy kijavitják a hibákat.

(#285) emerzee válasza Dartimperial (#284) üzenetére

emerzee
(újonc)

Én se szeretném lecserélni, és én ís bízom a kütyüben, gex mesterben, és a d-linkben, de elkeskenyít, hogy csak itt pihen az asztalon, mert nem tudja végezni a dolgát... (reklámozták, hogy torrentre is jó, de pont ezt nem tudja... :( ) Ha 1 hónapon belül nem javul meg, én is eladom, és veszek mást helyette mást. De nagyon nincs kedvem eladni, mert ha tudná amit kell, jó lenne. (323-ra nincs pénzem, és nincs is szükségem a 2 vinyós megoldásra.) Mindenesetre 1-et megtanultam. Kiforratlan cuccot, még egyszer nem veszek... :(

(#286) gstm

gstm
(kvázi-tag)

Sziasztok,

Végigolvastam a topicot, lehet láma vagyok, de erre a kérdésre még nem találtam választ. Tehát, az érdekelne hogy van nekem most 1 terrás hdd-m NTFS particioval, teli adatokkal, és eddig pc-ben használtam. Meg lehet oldalni hogy bedugom a NAS-ba és ne kelljen formázni / particionálni, hanem müködjön ugyanugy mint eddig. Sajnos nincs lehetőségem backupolni, így fontos lenne hogy megmaradjon minden.

Előre is köszi a választ.

MacBook White 2 Ghz

(#287) tws1 válasza tws1 (#269) üzenetére

tws1
(újonc)

Paprika fejlesztesi otletek: - remelem nem gond, hogy a korabbi irast folytatom.
.....................................
Feltettem en is a paprikat, nalam is szepen megy.

Koszonom gex75! :)
......................................
Fejlesztesi otletek:

Fontos (ami a hasznalhatosagot befolyasolja):

A fel es letoltesi sebesseget a teljes torrent kliensre is be lehessen allitani, a jelenlegi torrentenkenti beallitasi lehetoseg mellett. Jelenleg elofordul, hogy a teljes feltoltesi savszelesseget kihasznalja az alkalmazas es igy nem lehet mellette netezni vagy csak nagyon lassan. Amikor netezik az ember akkor leveszi a torrent savszelesseget, utanna meg visszateszi. Leallitani soha nem szandekozom a progit, ezert ez ne igenyeljen progi vagy torrent ujrainditast.

Nem tul fontos:

Lehessen sorba rendezni a torrenteket megnevezesuk illetve feltoltesi sebesseguk szerint.

A torolt torrenteknel a .torrent file-t es a hozza tartozo egyeb segedfile-kat torli a download konyvtarbol, de a mar letoltott tenyleges torrentanyag ottmarad es nem is torolheto, amig a ctorrent fut. Ujrainditva a NAS-t, igy a torrentprogramot is, mar torolheto a korabban a torrentlistabol kivett anyag. Ha a torrentprogram nem fogna tovabbra is a korabban altala hasznalt file-t, akkor nem kellene ujrainditani a programot a torleshez.

tws1

(#288) Don1Vito válasza gstm (#286) üzenetére

Don1Vito
(újonc)

Szia!

A valasz rendkivul puritan: nem tudod megoldani, a dns-323 nem NTFS-t hasznal, igy mindenkepp formaznod kell.

Udv:
DV

(#289) tws1 válasza gstm (#286) üzenetére

tws1
(újonc)

A DNS-323 tudomasom szerint nem kezeli az NTFS particiot, tehat NEM.
323-ba adatmentes elott NE tedd be a vinyot.

A 313-t nem ismerem.

tws1

(#290) Don1Vito válasza Hemüveg (#277) üzenetére

Don1Vito
(újonc)

Hemuveg, ezt hogy kell erteni pontosan?

Volt 2 vinyod tukrozve es cserelted az egyiket erre mindkettot leformazta (ez ertheto lehet akar, ha mas a meretuk), vagy nem tukorben hasznaltad, ugy cserelted, es ugy formazta meg mindkettot (ez furcsa..)?

Udv:
DV

(#291) gstm válasza Don1Vito (#288) üzenetére

gstm
(kvázi-tag)

:(

Hát ez nem jó hír. FAT-re sincs esély?

MacBook White 2 Ghz

(#292) Dartimperial válasza emerzee (#285) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Hát igen nagyobb volt itt is a reklám duma mint az igazság.
Bár itt a D-link szerintem annyira nem hibás inkább a felelötlen "ujságirok".

De nekem az a gondom ,hogy sima hállozati tárolonak(ugy ,hogy arra töltök rar file-kat) sem tudom használni(!) mint az eddigi ezer éves maxtoraimat.

[ Szerkesztve ]

(#293) lekor

lekor
(újonc)

milyen piaci áron tudjátok mostanság a 323-ast? (új, nem használt!)
hol?

priv-ben is oké...

köszi!

(#294) Hemüveg válasza lekor (#293) üzenetére

Hemüveg
(lelkes újonc)

Google "dns-323 árak". Szinte mindenhol 48.000 Bruttó.

[ Szerkesztve ]

(#295) Hemüveg válasza Don1Vito (#290) üzenetére

Hemüveg
(lelkes újonc)

Volt 2 vinyó 323-ban, az egyiken ment a torrent a paprikával, másik üres. Nem voltak raid-ben. Üres kivéve, berakva egy zsír új vinyó. Bekapcsolás után közli hogy, formáz és eltünt a mindkettőről minden. Nem volt vészes, de érdekes.

(#296) tkesy válasza gstm (#291) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel linux megy fel rá, így gondolom valamilyen Linux-os fáljrendszert használ...

(#297) maxtro válasza Hemüveg (#277) üzenetére

maxtro
(újonc)

"Valaki próbálta már az új firmwar-t? 1.04b84-et"
Nekem az van már fent, eddig nem vettem észre semmi problémát. :DD

maxtro

(#298) gex75

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt, hogy crc hibát okoz a 313 csak a rar file-oknál csinálja ?

A régi firmware hibája volt hogy mindkét HDD-t leformázta ha újat raktál bele, nálad
melyik firmware van fent ?

Paprika fejlesztési ötletek :

Összességében meghatározni a le/feltöltési sebességet :
Ez nem fog menni mivel minden egyes torrenthez külön inditja a ctorrent programot,
tehát ha 3-at töltessz le egyszerre akkor 3 ctorrent fut - és azon belül csak az egyes
prgoramok max fel/letöltését lehet szabályozni.

Sorbarendezés :
Ezt megnézem.

"A torolt torrenteknel a .torrent file-t es a hozza tartozo egyeb segedfile-kat torli a download konyvtarbol, de a mar letoltott tenyleges torrentanyag ottmarad es nem is torolheto, amig a ctorrent fut. Ujrainditva a NAS-t, igy a torrentprogramot is, mar torolheto a korabban a torrentlistabol kivett anyag. Ha a torrentprogram nem fogna tovabbra is a korabban altala hasznalt file-t, akkor nem kellene ujrainditani a programot a torleshez."

Ezt nem értem. Miért nem tudod törölni a letöltött file-okat ?

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#299) Dartimperial válasza gex75 (#298) üzenetére

Dartimperial
(tag)

Szia!

Igen csak ha rar-okat töltök rá.
Ha avi ,mpg ,mp3 töltök rá akkor nincs gond az jo lesz és hibátlanul megy is rola.

(#300) maxtro

maxtro
(újonc)

Paprika fejlesztési ötletek:
Jó lenne, ha tudná a Paprika (vagy a ctorrent) saját .torrent file készítését, majd annak seedelését. Tehát ne csak a mások által feltöltött anyagokat tudjam letöltemi és seedelni, hanem magam is tudjam a saját dolgaimat feltölteni, seedelni. Valahogy hasonlóan min a qtorrentben.
Vagy erre esély sincs?
Remélem világos voltam.

Ja még annyit, hogy a Paprikában a torrentek nevében á-betű helyett 258 711 szám jelenik meg, vagy csak nálam?

[ Szerkesztve ]

maxtro

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.