Á, köszönöm szépen! Éljen az 1000. hozzászólás!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
SeaShark
(kvázi-tag)
Retszik a felület, meg meg minden, de még nincsmeg a cucos,
ha meglesz akkor jelzek majd és lehet, hogy kel egy kis segítség.
turorudi:
Ha te addig felteszed akkor majd érdekel, hogy menyire is megy.

turorudi
(tag)
Ó emberek, de hát mindkét ide belinkelt cuccban csak a funplug van!
Légyszi valami rendeset, ha már felkeltettétek itten az érdeklődést. + továbbra is érdekelne, hogyan kell belőni a hozzávaló grafikus felületet (pl. milyen pw. kell hozzá?).
szerk: Bocs, csak még nem települt. Időközben szépen elindult.
[ Szerkesztve ]

turorudi
(tag)
Hogy kell beállítani a cél mappát, amibe a fileokat töltse le?
Ugye alapból ide akarja: /home/nobody/Downloads/ - ilyen mappa nincsen, ezért én csináltam egy Zene mappát és azt jelöltem ki ebben a formában: /Volume_1/Zene/
Erre viszont aszondja, hogy nincs ilyen mappa.
Szóval hogy adjam meg a Zene mappámat?
Köszi

waces
(kvázi-tag)
igen. akartam is mondani, hogy turelem amig telepul 
Every living creature on earth dies alone.

Menotti
(tag)
Nézzük akkor:
Amit letöltöttél az bejön a:http://DNSIP:9091/transmission/web/ oldalon,De csak Mozilla v.Firefox-al.
A zene mappát nevezd át Downloads-ra!!! Csak oda tölt úgy tudom(/Volume_1/Downloads)
Ha eddig oké akkor letöltöd a másik linket:
http://transmisson-remote-gui.googlecode.com/files/transgui-0.95-beta-setup.exe
Feltelepíted...elindítod,Az optionsban megadod a dns-323 ip címét(http nélkül,csak a számok én ezzel szívtam egy fél napot),portnak beirod a 9091-et és kész
[ Szerkesztve ]

turorudi
(tag)
Ha átnevezem ezt a Zene mappámat Downloads-ra, hibaüzenetnek ugyanúgy azt írja ki, hogy nincs ilyen mappa. Ha Download-ra nevezem at (s nelkul), akkor kb. 2 masodpercig tolt, aztan abbahagyja.
Nincs valami leiras a beallitasokrol?
De azt sem ertem a GUI-nal, hogy a Transmission optionsban miert lehet beallitani egy altalanos letolto konyvtarat, ha aztan egyenkent a torrent file-oknak is rakerdez, de egyik sincsen semmilyen hatassal. Plane mi ertelme, ha csak egy bizonyos elnevezesu konyvtar hasznalhat letoltesre...
Szoval nalam egyelore nem megy.

Menotti
(tag)
Ilyet nekem is csinált(elindult,leállt),berágtam ujraformáztam a lemezt a dns-323 belül(raid reformat) és ezután csak a két fájlt másoltam a Volume_1 mappába.
Ezután FIREFOX-ban a http://DNSIP:9091/transmission/web/ alatt ha megnyitod a beállitást van egy ilyen sor:Ide töltöm le:/mnt/HD_a2/Downloads (nekem ezt irja ki)Ezért kellett a Downloads mappát megcsinálni a Volume_1 könyvtárban(nagybetü,s a végén)
A gui már enged más(már létező könyvtárba is letölteni),ha az előzőeket jól csináltad meg
Itt néz még szét:[link]
[ Szerkesztve ]

turorudi
(tag)
Aha! Na, így úgy néz ki, ezzel szépen megy, a GUI-ban menthetek a Zene mappámba is.
Az volt zavaro, hogy nem ezzel a felmountolt konyvtarszerkezettel jeloli kapasbol (/mnt/HD_a2/Downloads).
Koszi!

waces
(kvázi-tag)
barmilyen foldernev lehet, amit megadsz a transmission.sh-ban. nem?

turorudi
(tag)
Igen, de nem olyan formaban kell megadni, ahogy a win intezoben vagy sajatgepben megszokott.

Menotti
(tag)
Szerintem igen,ha elöbb létrehozod a Volume_1 könyvtárban...
De csak a remote gui tudja
[ Szerkesztve ]

ssrobi
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Látom nagyon felpörgött a topci (szerencsére
viszont korábban volt egy kérdésem, amit sajna továbbra sem tudtam megoldani, esetleg valakinek van valami megoldása rá, irtátok többen, hogy használjátok FTP nek:
"Kb 2 hónapja használom a DNS-323-at, és igazából egyetlen gondom lenne vele, de Ti mintha ilyenről nem irnátok..lehet hogy én állítottam be valamit rosszul?
FTP esetén (akár total commanderrel, akár ftp-s progival próbálom) az ékezetes karaktert tartalmazó file-okat nem tudom letölteni, az alábbi hibaüzit kapom vissza (TC esetén):
hibás letöltött file
ez mitől lehet? a beállításoknál karakterkódolásnak ben va állítva a Client Languagehez a central europe, de ez gyári beállítás volt. Nem tudom mit kellene még állítgatnom?
előre is köszi"
hát ez lenne a gondom 
üdv: ssrobi

turorudi
(tag)
Több baj is van ezzel a Transmission torrent klienssel, így egy napi használat után.
Látványosan lassul, ha több torrentet töltök le. 10 torrenttel már alig-alig kezelhető a webes felület, a GUI pedig fuldoklik. És ez akkor is fennáll, ha leállítom a torrentek fel-letöltését, pusztán csak az is lassítja, hogy ott állnak sorban az egyébként nem futó torrentek. Érdekes módon csak az opciók behívása is hosszú gondolkodásra készteti a klienst.
Ami nagyobb gond: nem állítható, hogy mikor lépjen ki a seedből és a GUI-ban nem lehet egyszerre több torrentet kijelölni.
Ennél a gyári praktikusabban használható, csak az esetlenebb kezelőfelület és a kötelezően használandó egyetlen mappa a hátránya, cserébe viszont gyorsabb, és ki lehet léptetni a seedből automatikusan.
Hogy lehet leszedni ezt a klienst? Csak simán letörlöm a fileokat?

waces
(kvázi-tag)
a transmission nalam is ezt csinalja. a gyarit nem probaltam (eleg erdekes volt, hogy az easy search nem volt hajlando "aktivalni" a torrent klienst, de majd meg belemelyedek)
letezik egyeb hasznalhato torrent alternativa?

turorudi
(tag)
Van még a Paprika, ami hasonlóan jónak tűnik első blikkre, mint a Transmission. Aztán annál is szépen előjönnek a problémák: nem lehet letörölni a letöltött fileokat, és egyéb nyalánkságok.
Nekem eddig a gyári jött be leginkább, minden primkósága ellenére.
Az Easy Searchből azt próbáltad, ami a hozzáadott CD-n van, vagy a weboldalról letöltött újabb verziót? Ez utóbbi nálam is csak rövid ideig muzsikált.

waces
(kvázi-tag)
igazan nem sokat jatszottam vele, csak az easy searchel miutan megtalalta a devicet rakattintottam a "bittorrent" gombra es arra azt mondta, hogy "device not supported" (vagy valami hasonlo, ezt most csak igy fejbol irom)
easy searchbol kiprobaltam a cd-n kapottat is meg a legfrissebb, letoltottet is.
[ Szerkesztve ]

waces
(kvázi-tag)
illetve most olvasom, hogy lehet en baltaztam el, mert nem mappeltem fel a volume_1-et az easy searchben. na majd otthonrol megnezem 

turorudi
(tag)
Hogyan lehet uninstallalni egy-egy telepített alkalmazást?

waces
(kvázi-tag)
funpkg -r packagename.tgz

turorudi
(tag)
Ó, de ebből semmit nem értek. Nem tudok telnetezni, nem ismerem a Linux-nyelvet.
Esetleg didaktikusan le tudnád írni?

ssrobi
(lelkes újonc)
Hi!
Látom csak a torrent
Ti nem használjátok FTP-re, vagy nektek nincs gond az ékezetes karakterekkel? 

waces
(kvázi-tag)
megprobalom, bar en sem vagyok tul eros linuxban.
tehat mindenkeppen kell vagy egy telnet session vagy egy ssh.
funplug csomag van a dns-edre telepitve vagy meg "gyarilag szuz" allapotban van?

waces
(kvázi-tag)
kiprobaltam es nalam mukodott (áéáéúőőúő.txt) felmasolhato, ftp szerverrol megnyithato es utana letoltheto.
nalad minel/hogyan jott elo a hiba?

turorudi
(tag)
Funplug van (bar ezt nem akartam, de jott a Transmissionnel). Csak azert akarok vigyazni a telnettel, mert veletlenul becsuszik valami olyan parancssor, ami egyfolytaban porgesben tartja a vinyokat (pl. a Paprika csomagjaban volt ilyesmi) es akkor masolhatom le a terrabytenyi adatot, formatalhatom es vissza az adatokat. Szoval csak nagyon ovatosan merek hozzanyulni telnettel, vagy barmivel.

waces
(kvázi-tag)
az uninstall elmeletileg nem okoz ilyet.
szoval siman betelnetelsz es kiadod a: funpkg -r akarmi.tgz parancsot, ahol az akarmi a leszedendo csomag neve (mondjuk transmission eseten ez kb ilyen lenne: funphg -r Transmission-1.22-ffp0.5.tgz)

ssrobi
(lelkes újonc)
Hi!
Hát irodában használom adattárolónak és ha otthonról elakarok érni valami anyagot akkor nem látni látom, de leszedni már nem tudom. Most kipróbáltam a áéáéúőőúő.txt-t én is feltölteni feltudtam de letölteni már nem... állítottál valamit? Milyen nyelvre van állítva a Tiéd?
köszi amúgy!
üdv: ssrobi

waces
(kvázi-tag)
nalam teljesen az alap beallitasok vannak. emigyen:
max user: 10
idel time: 2
port: 21
flow control: unlimited
client language: western european
path: volume_1_1 user:waces r/w:pipa

BeBe.
(újonc)
Szijósztok.
na szal abba kéne segíteni.....h. filmet szeretnék letölteni de nemtom h. hol keressem meg vagy honann tudom letölteni eg van a film letöltő progim (uTorrent1.6)és szeretnék letölteni filmet naggyón fontos légyszi segítsetek

turorudi
(tag)
Rossz topikba tévedtél. De sztem ilyen kérdésben a Prohardveren nem biztos, hogy fognak segíteni.

ssrobi
(lelkes újonc)
nos megnéztem, és nálam is ez van...nem értem
az FW nekem 1.04, esetleg abból frisebb a Tiéd? 

waces
(kvázi-tag)
este megnezem, mert fejbol nem allitanek semmi konkretat 

turorudi
(tag)
Sziasztok, eladóvá vált nálam a DNS 323:
[link]

SeaShark
(kvázi-tag)
Hogy-hogy megszabadulsz tőle?

ssrobi
(lelkes újonc)
Nooos? 
Én nekem ezt írja:
Current Firmware Version : 1.04
Firmware Date : 01/10/2008
És újabb FW után kutatva csak ezt találtam:
Verzió Leírás Dátum Letöltés
1.04b61 Elérhető firmware-ek 15/11/2007
Pedig valaki írt egy nemhivatalos 1.05-ről, de azért várom, hogy Te mit mondasz.. 
Esetleg más is megnézné, hogy megy-e az FTP-n keressztüli ékezetes karakter letöltés?
köszi: ssrobi

grapee
(újonc)
Sziasztok!
De jó, hogy találtam egy magyar fórumot is, ahol erről a tipusról lehet kérdezni / olvasni 
Rögtön elsőre kérdeznék is egyet, mert már kezdek megőszülni... 
Adott egy 313-as, amin van egy 1.03b04 FW.
A gondom: akárhogy erőlködök, nem tudom win alól elérni a megosztásokat.
Részletesebben: ott van a megosztás, de ha meg akarom nyitni az adott mappát, akkor:
- XP alatt Guest fiókkal akar belépni, ami szürke, így nem módosítható.
- Vista alatt megadhatom a felhasználót is, de hibába, mert nem fogadja el a user/pass párost, holott a web felületen megadtam, jól.
Ha pl. azt a usert / passt adom meg egy megosztás jogosultjai között, ami a belépéshez használt gépen is érvényben van, akkor zokszó nélkül beenged, de ez nem nyerő, mint sem a mappelés sem az, mivel backup célokra kéne kisvállalati környezetben, ahol nem kéne a usereknek a mentések között turkálniuk.
Valakinek sikerült már ezt megoldania úgy, hogy nem kellett mélyen belemászni a gyári FW-be?
Nem hiszem el, hogy a D-Link nem tudta ezt megoldani.... 
A segítséget előre is köszönöm!!!

micsu
(lelkes újonc)
Hát furán viselkedik, az biztos. Szerintem igy elsőre a /etc/samba/smb.conf-ot lenne érdemes átnézni.
De nem biztos, h sokan fognak tudni segíteni neked, mert sztem itt mindenki a 2.15hu FW-t használja, de az is lehet, hogy samba szinten nincs különbség.
Ja, és a magyar nyelvű tuti fórumot itt találod: http://dlinkhelp.eu/

grapee
(újonc)
Szia!
Köszi. Közben ráleltem én is, úgyhogy elkezdtem olvasgatni. Igazából nem nagyon akartam cserélgetni rajta a FW-t, úgyhogy ha egy "sima" smb.conf módosítással meg lehetne oldani, akkor azt még vhogy megszűlném
A gond csak az, hogy linux szinten 0.0 a tapasztalatom. Esetleg van erre vmi "noob guide" - leírás?

Menotti
(tag)
Van már teljesen hivatalos 1.06(miért nem próbálod ki??)
[link]

grapee
(újonc)
Köszi, de sajnos az 323-ashoz való...ahogy néztem, azon a lapon nincs is 313-as, mintha egy mostohagyerek lenne.... 

girnyau
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Láttam többen akartak MC-t rakni a DNS-323-ra. Csak nem láttam semmi leírást, hogyan kell és működik-e? Én elég alap szinten vagyok linux téren. Könyvtárakba lépkedés, listázás, törlés ezek mennek. Ha valaki tudna nekem segíteni feltelepíteni megköszönném. Vagy igazából az is elég volna, ha a paprika donwloads könyvtárába letöltött fájlokat mindig lehessen törölni. Ugyanis most, ha letöltök valamit, akkor az írásvédett lesz és mindig be kell lépnem a linuxba és chmod paranccsal szenvedni. Ez megoldható valahogy automatikusan?
És most látom, hogy a paprika az tartalmaz php file kezelőt. Ha azzal lehet jogokat módosítani nekem az is jó lenne. Csak akkor azt írjátok légyszi meg hogyan lehet elindítani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Csáó!
[ Szerkesztve ]

ssrobi
(lelkes újonc)
Hát mert nem tudtam hogy van már 1.06-os
) én 1.04 et talátam, szóvalköszi! 
van valami trükk, hogy mire kell figyelni frissításkor? vagy a biztonság kedvéért vegyem ki az adatokkal teli vinyókat? 
köszi 

Menotti
(tag)
Nem kell,de én kivenném...:-)

Menotti
(tag)
Tedd fel a Transmission-t(998.hsz-1010.) és nem lessz ilyen gondod vele.A File thingie is megoldás,én egy régebbi verziót tettem fel ,teljesen jól müködött...

Dundy
(tag)
Sziasztok!
DNS-313 vásárlása előtt állok és arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy NFS szerver fusson a DNS-313on?
Ennek segítségével a dbox2 -es set top boxszal a DND-313-ban levő winchire tudnék filmeket felvenni.
Van valakinek ilyen tapasztalata?

joja
(újonc)
Hali. Adott: DIR-635 és DNS-313. Vitual server beállítás megtörtént, FTP server látszik az internet felé, csak miután belépnék egy mappába gondolkodik sokat, megszakad a kapcsolat, majd újrakapcsolódást követően lép a mappába. (Total commander). Firefoxszal pedig egyáltalán nem működik (ftp://). Kérlek segítsetek.

joja
(újonc)
A másik probléma, hogy az 1TB-os winyora (lan-on keresztül) írtam 80gb-ot, és a hdd jelző led zöldre váltott (ami ha jól tudom azt jeleni, hogy a kapacitás 5% alatt) sőt egyszer kiírta, hogy megtelt a lemez. később varázslatosan tudtam folytatni az írást, de a zöld szín maradt. (1tb-os partíciót ismer fel a rendszer.) gyakorlati problémát nem okoz csak elméletit, de azért jó lenne megoldani. thx!!

joja
(újonc)
3. azt írja a tájékoztató, hogy a secure ftp VPN-n keresztül oldható meg. A fenti rendszerrel létezik-e mégis valamilyen megoldás a problémára (olvastam már ebben a fórumban, hogy a vpn 313-ra telepítése mellőzendő). Cél: a fenti rendszeren legyen sftp. tx!!

alisejk
(újonc)
Sziasztok!
Hogy tudnám linux alatt mountolni a dns-323amat? most próbálgatok egy kubuntu linuxot, eddig M$ windowst használtam.
Alex