Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) turorudi válasza waces (#1000) üzenetére

turorudi
(tag)

Á, köszönöm szépen! Éljen az 1000. hozzászólás!

(#1002) SeaShark válasza Menotti (#998) üzenetére

SeaShark
(kvázi-tag)

Retszik a felület, meg meg minden, de még nincsmeg a cucos,
ha meglesz akkor jelzek majd és lehet, hogy kel egy kis segítség.

turorudi:
Ha te addig felteszed akkor majd érdekel, hogy menyire is megy.

(#1003) turorudi válasza waces (#1000) üzenetére

turorudi
(tag)

Ó emberek, de hát mindkét ide belinkelt cuccban csak a funplug van!
Légyszi valami rendeset, ha már felkeltettétek itten az érdeklődést. + továbbra is érdekelne, hogyan kell belőni a hozzávaló grafikus felületet (pl. milyen pw. kell hozzá?).

szerk: Bocs, csak még nem települt. Időközben szépen elindult.

[ Szerkesztve ]

(#1004) turorudi válasza waces (#1000) üzenetére

turorudi
(tag)

Hogy kell beállítani a cél mappát, amibe a fileokat töltse le?
Ugye alapból ide akarja: /home/nobody/Downloads/ - ilyen mappa nincsen, ezért én csináltam egy Zene mappát és azt jelöltem ki ebben a formában: /Volume_1/Zene/
Erre viszont aszondja, hogy nincs ilyen mappa.
Szóval hogy adjam meg a Zene mappámat?

Köszi

(#1005) waces válasza turorudi (#1003) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

igen. akartam is mondani, hogy turelem amig telepul :)

Every living creature on earth dies alone.

(#1006) Menotti válasza turorudi (#1004) üzenetére

Menotti
(tag)

Nézzük akkor:
Amit letöltöttél az bejön a:http://DNSIP:9091/transmission/web/ oldalon,De csak Mozilla v.Firefox-al.
A zene mappát nevezd át Downloads-ra!!! Csak oda tölt úgy tudom(/Volume_1/Downloads)
Ha eddig oké akkor letöltöd a másik linket:
http://transmisson-remote-gui.googlecode.com/files/transgui-0.95-beta-setup.exe
Feltelepíted...elindítod,Az optionsban megadod a dns-323 ip címét(http nélkül,csak a számok én ezzel szívtam egy fél napot),portnak beirod a 9091-et és kész

[ Szerkesztve ]

(#1007) turorudi válasza Menotti (#1006) üzenetére

turorudi
(tag)

Ha átnevezem ezt a Zene mappámat Downloads-ra, hibaüzenetnek ugyanúgy azt írja ki, hogy nincs ilyen mappa. Ha Download-ra nevezem at (s nelkul), akkor kb. 2 masodpercig tolt, aztan abbahagyja.
Nincs valami leiras a beallitasokrol?
De azt sem ertem a GUI-nal, hogy a Transmission optionsban miert lehet beallitani egy altalanos letolto konyvtarat, ha aztan egyenkent a torrent file-oknak is rakerdez, de egyik sincsen semmilyen hatassal. Plane mi ertelme, ha csak egy bizonyos elnevezesu konyvtar hasznalhat letoltesre...
Szoval nalam egyelore nem megy.

(#1008) Menotti válasza turorudi (#1007) üzenetére

Menotti
(tag)

Ilyet nekem is csinált(elindult,leállt),berágtam ujraformáztam a lemezt a dns-323 belül(raid reformat) és ezután csak a két fájlt másoltam a Volume_1 mappába.
Ezután FIREFOX-ban a http://DNSIP:9091/transmission/web/ alatt ha megnyitod a beállitást van egy ilyen sor:Ide töltöm le:/mnt/HD_a2/Downloads (nekem ezt irja ki)Ezért kellett a Downloads mappát megcsinálni a Volume_1 könyvtárban(nagybetü,s a végén)
A gui már enged más(már létező könyvtárba is letölteni),ha az előzőeket jól csináltad meg

Itt néz még szét:[link]

[ Szerkesztve ]

(#1009) turorudi válasza Menotti (#1008) üzenetére

turorudi
(tag)

Aha! Na, így úgy néz ki, ezzel szépen megy, a GUI-ban menthetek a Zene mappámba is.
Az volt zavaro, hogy nem ezzel a felmountolt konyvtarszerkezettel jeloli kapasbol (/mnt/HD_a2/Downloads).

Koszi!

(#1010) waces válasza Menotti (#1006) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

barmilyen foldernev lehet, amit megadsz a transmission.sh-ban. nem?

(#1011) turorudi válasza waces (#1010) üzenetére

turorudi
(tag)

Igen, de nem olyan formaban kell megadni, ahogy a win intezoben vagy sajatgepben megszokott.

(#1012) Menotti válasza waces (#1010) üzenetére

Menotti
(tag)

Szerintem igen,ha elöbb létrehozod a Volume_1 könyvtárban...
De csak a remote gui tudja

[ Szerkesztve ]

(#1013) ssrobi

ssrobi
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Látom nagyon felpörgött a topci (szerencsére :)) viszont korábban volt egy kérdésem, amit sajna továbbra sem tudtam megoldani, esetleg valakinek van valami megoldása rá, irtátok többen, hogy használjátok FTP nek:

"Kb 2 hónapja használom a DNS-323-at, és igazából egyetlen gondom lenne vele, de Ti mintha ilyenről nem irnátok..lehet hogy én állítottam be valamit rosszul?
FTP esetén (akár total commanderrel, akár ftp-s progival próbálom) az ékezetes karaktert tartalmazó file-okat nem tudom letölteni, az alábbi hibaüzit kapom vissza (TC esetén):
hibás letöltött file
ez mitől lehet? a beállításoknál karakterkódolásnak ben va állítva a Client Languagehez a central europe, de ez gyári beállítás volt. Nem tudom mit kellene még állítgatnom?
előre is köszi"

hát ez lenne a gondom :)

üdv: ssrobi

(#1014) turorudi válasza Menotti (#1008) üzenetére

turorudi
(tag)

Több baj is van ezzel a Transmission torrent klienssel, így egy napi használat után.
Látványosan lassul, ha több torrentet töltök le. 10 torrenttel már alig-alig kezelhető a webes felület, a GUI pedig fuldoklik. És ez akkor is fennáll, ha leállítom a torrentek fel-letöltését, pusztán csak az is lassítja, hogy ott állnak sorban az egyébként nem futó torrentek. Érdekes módon csak az opciók behívása is hosszú gondolkodásra készteti a klienst.
Ami nagyobb gond: nem állítható, hogy mikor lépjen ki a seedből és a GUI-ban nem lehet egyszerre több torrentet kijelölni.
Ennél a gyári praktikusabban használható, csak az esetlenebb kezelőfelület és a kötelezően használandó egyetlen mappa a hátránya, cserébe viszont gyorsabb, és ki lehet léptetni a seedből automatikusan.
Hogy lehet leszedni ezt a klienst? Csak simán letörlöm a fileokat?

(#1015) waces válasza turorudi (#1014) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

a transmission nalam is ezt csinalja. a gyarit nem probaltam (eleg erdekes volt, hogy az easy search nem volt hajlando "aktivalni" a torrent klienst, de majd meg belemelyedek)
letezik egyeb hasznalhato torrent alternativa?

(#1016) turorudi válasza waces (#1015) üzenetére

turorudi
(tag)

Van még a Paprika, ami hasonlóan jónak tűnik első blikkre, mint a Transmission. Aztán annál is szépen előjönnek a problémák: nem lehet letörölni a letöltött fileokat, és egyéb nyalánkságok.
Nekem eddig a gyári jött be leginkább, minden primkósága ellenére.
Az Easy Searchből azt próbáltad, ami a hozzáadott CD-n van, vagy a weboldalról letöltött újabb verziót? Ez utóbbi nálam is csak rövid ideig muzsikált.

(#1017) waces válasza turorudi (#1016) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

igazan nem sokat jatszottam vele, csak az easy searchel miutan megtalalta a devicet rakattintottam a "bittorrent" gombra es arra azt mondta, hogy "device not supported" (vagy valami hasonlo, ezt most csak igy fejbol irom)
easy searchbol kiprobaltam a cd-n kapottat is meg a legfrissebb, letoltottet is.

[ Szerkesztve ]

(#1018) waces válasza waces (#1017) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

illetve most olvasom, hogy lehet en baltaztam el, mert nem mappeltem fel a volume_1-et az easy searchben. na majd otthonrol megnezem :)

(#1019) turorudi válasza turorudi (#1014) üzenetére

turorudi
(tag)

Hogyan lehet uninstallalni egy-egy telepített alkalmazást?

(#1020) waces válasza turorudi (#1019) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

funpkg -r packagename.tgz

(#1021) turorudi válasza waces (#1020) üzenetére

turorudi
(tag)

Ó, de ebből semmit nem értek. Nem tudok telnetezni, nem ismerem a Linux-nyelvet.
Esetleg didaktikusan le tudnád írni?

(#1022) ssrobi

ssrobi
(lelkes újonc)

Hi!

Látom csak a torrent :) Ti nem használjátok FTP-re, vagy nektek nincs gond az ékezetes karakterekkel? :))

(#1023) waces válasza turorudi (#1021) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

megprobalom, bar en sem vagyok tul eros linuxban.
tehat mindenkeppen kell vagy egy telnet session vagy egy ssh.
funplug csomag van a dns-edre telepitve vagy meg "gyarilag szuz" allapotban van?

(#1024) waces válasza ssrobi (#1022) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

kiprobaltam es nalam mukodott (áéáéúőőúő.txt) felmasolhato, ftp szerverrol megnyithato es utana letoltheto.
nalad minel/hogyan jott elo a hiba?

(#1025) turorudi válasza waces (#1023) üzenetére

turorudi
(tag)

Funplug van (bar ezt nem akartam, de jott a Transmissionnel). Csak azert akarok vigyazni a telnettel, mert veletlenul becsuszik valami olyan parancssor, ami egyfolytaban porgesben tartja a vinyokat (pl. a Paprika csomagjaban volt ilyesmi) es akkor masolhatom le a terrabytenyi adatot, formatalhatom es vissza az adatokat. Szoval csak nagyon ovatosan merek hozzanyulni telnettel, vagy barmivel.

(#1026) waces válasza turorudi (#1025) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

az uninstall elmeletileg nem okoz ilyet.
szoval siman betelnetelsz es kiadod a: funpkg -r akarmi.tgz parancsot, ahol az akarmi a leszedendo csomag neve (mondjuk transmission eseten ez kb ilyen lenne: funphg -r Transmission-1.22-ffp0.5.tgz)

(#1027) ssrobi válasza waces (#1024) üzenetére

ssrobi
(lelkes újonc)

Hi!

Hát irodában használom adattárolónak és ha otthonról elakarok érni valami anyagot akkor nem látni látom, de leszedni már nem tudom. Most kipróbáltam a áéáéúőőúő.txt-t én is feltölteni feltudtam de letölteni már nem... állítottál valamit? Milyen nyelvre van állítva a Tiéd?

köszi amúgy!

üdv: ssrobi

(#1028) waces válasza ssrobi (#1027) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

nalam teljesen az alap beallitasok vannak. emigyen:
max user: 10
idel time: 2
port: 21
flow control: unlimited
client language: western european

path: volume_1_1 user:waces r/w:pipa

(#1029) BeBe.

BeBe.
(újonc)

Szijósztok.
na szal abba kéne segíteni.....h. filmet szeretnék letölteni de nemtom h. hol keressem meg vagy honann tudom letölteni eg van a film letöltő progim (uTorrent1.6)és szeretnék letölteni filmet naggyón fontos légyszi segítsetek :( :)

(#1030) turorudi válasza BeBe. (#1029) üzenetére

turorudi
(tag)

Rossz topikba tévedtél. De sztem ilyen kérdésben a Prohardveren nem biztos, hogy fognak segíteni.

(#1031) ssrobi válasza waces (#1028) üzenetére

ssrobi
(lelkes újonc)

nos megnéztem, és nálam is ez van...nem értem :( az FW nekem 1.04, esetleg abból frisebb a Tiéd? :)

(#1032) waces válasza ssrobi (#1031) üzenetére

waces
(kvázi-tag)

este megnezem, mert fejbol nem allitanek semmi konkretat :)

(#1033) turorudi

turorudi
(tag)

Sziasztok, eladóvá vált nálam a DNS 323:
[link]

(#1034) SeaShark válasza turorudi (#1033) üzenetére

SeaShark
(kvázi-tag)

Hogy-hogy megszabadulsz tőle?

(#1035) ssrobi válasza waces (#1032) üzenetére

ssrobi
(lelkes újonc)

Nooos? :))

Én nekem ezt írja:

Current Firmware Version : 1.04
Firmware Date : 01/10/2008

És újabb FW után kutatva csak ezt találtam:
Verzió Leírás Dátum Letöltés
1.04b61 Elérhető firmware-ek 15/11/2007

Pedig valaki írt egy nemhivatalos 1.05-ről, de azért várom, hogy Te mit mondasz.. :)
Esetleg más is megnézné, hogy megy-e az FTP-n keressztüli ékezetes karakter letöltés?

köszi: ssrobi

(#1036) grapee

grapee
(újonc)

Sziasztok!

De jó, hogy találtam egy magyar fórumot is, ahol erről a tipusról lehet kérdezni / olvasni :)

Rögtön elsőre kérdeznék is egyet, mert már kezdek megőszülni... :O

Adott egy 313-as, amin van egy 1.03b04 FW.

A gondom: akárhogy erőlködök, nem tudom win alól elérni a megosztásokat.
Részletesebben: ott van a megosztás, de ha meg akarom nyitni az adott mappát, akkor:
- XP alatt Guest fiókkal akar belépni, ami szürke, így nem módosítható.
- Vista alatt megadhatom a felhasználót is, de hibába, mert nem fogadja el a user/pass párost, holott a web felületen megadtam, jól.

Ha pl. azt a usert / passt adom meg egy megosztás jogosultjai között, ami a belépéshez használt gépen is érvényben van, akkor zokszó nélkül beenged, de ez nem nyerő, mint sem a mappelés sem az, mivel backup célokra kéne kisvállalati környezetben, ahol nem kéne a usereknek a mentések között turkálniuk.

Valakinek sikerült már ezt megoldania úgy, hogy nem kellett mélyen belemászni a gyári FW-be?
Nem hiszem el, hogy a D-Link nem tudta ezt megoldani.... :(

A segítséget előre is köszönöm!!!

(#1037) micsu válasza grapee (#1036) üzenetére

micsu
(lelkes újonc)

Hát furán viselkedik, az biztos. Szerintem igy elsőre a /etc/samba/smb.conf-ot lenne érdemes átnézni.
De nem biztos, h sokan fognak tudni segíteni neked, mert sztem itt mindenki a 2.15hu FW-t használja, de az is lehet, hogy samba szinten nincs különbség.
Ja, és a magyar nyelvű tuti fórumot itt találod: http://dlinkhelp.eu/

(#1038) grapee válasza micsu (#1037) üzenetére

grapee
(újonc)

Szia!

Köszi. Közben ráleltem én is, úgyhogy elkezdtem olvasgatni. Igazából nem nagyon akartam cserélgetni rajta a FW-t, úgyhogy ha egy "sima" smb.conf módosítással meg lehetne oldani, akkor azt még vhogy megszűlném :)
A gond csak az, hogy linux szinten 0.0 a tapasztalatom. Esetleg van erre vmi "noob guide" - leírás? :D :D

(#1039) Menotti válasza ssrobi (#1035) üzenetére

Menotti
(tag)

Van már teljesen hivatalos 1.06(miért nem próbálod ki??)
[link]

(#1040) grapee válasza Menotti (#1039) üzenetére

grapee
(újonc)

Köszi, de sajnos az 323-ashoz való...ahogy néztem, azon a lapon nincs is 313-as, mintha egy mostohagyerek lenne.... :(

(#1041) girnyau

girnyau
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Láttam többen akartak MC-t rakni a DNS-323-ra. Csak nem láttam semmi leírást, hogyan kell és működik-e? Én elég alap szinten vagyok linux téren. Könyvtárakba lépkedés, listázás, törlés ezek mennek. Ha valaki tudna nekem segíteni feltelepíteni megköszönném. Vagy igazából az is elég volna, ha a paprika donwloads könyvtárába letöltött fájlokat mindig lehessen törölni. Ugyanis most, ha letöltök valamit, akkor az írásvédett lesz és mindig be kell lépnem a linuxba és chmod paranccsal szenvedni. Ez megoldható valahogy automatikusan?

És most látom, hogy a paprika az tartalmaz php file kezelőt. Ha azzal lehet jogokat módosítani nekem az is jó lenne. Csak akkor azt írjátok légyszi meg hogyan lehet elindítani.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Csáó!

[ Szerkesztve ]

(#1042) ssrobi válasza Menotti (#1039) üzenetére

ssrobi
(lelkes újonc)

Hát mert nem tudtam hogy van már 1.06-os :))) én 1.04 et talátam, szóvalköszi! :))

van valami trükk, hogy mire kell figyelni frissításkor? vagy a biztonság kedvéért vegyem ki az adatokkal teli vinyókat? :)

köszi :R

(#1043) Menotti válasza ssrobi (#1042) üzenetére

Menotti
(tag)

Nem kell,de én kivenném...:-)

(#1044) Menotti válasza girnyau (#1041) üzenetére

Menotti
(tag)

Tedd fel a Transmission-t(998.hsz-1010.) és nem lessz ilyen gondod vele.A File thingie is megoldás,én egy régebbi verziót tettem fel ,teljesen jól müködött...

(#1045) Dundy

Dundy
(tag)

Sziasztok!

DNS-313 vásárlása előtt állok és arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy NFS szerver fusson a DNS-313on?

Ennek segítségével a dbox2 -es set top boxszal a DND-313-ban levő winchire tudnék filmeket felvenni.

[link]

Van valakinek ilyen tapasztalata?

(#1046) joja

joja
(újonc)

Hali. Adott: DIR-635 és DNS-313. Vitual server beállítás megtörtént, FTP server látszik az internet felé, csak miután belépnék egy mappába gondolkodik sokat, megszakad a kapcsolat, majd újrakapcsolódást követően lép a mappába. (Total commander). Firefoxszal pedig egyáltalán nem működik (ftp://). Kérlek segítsetek.

(#1047) joja

joja
(újonc)

A másik probléma, hogy az 1TB-os winyora (lan-on keresztül) írtam 80gb-ot, és a hdd jelző led zöldre váltott (ami ha jól tudom azt jeleni, hogy a kapacitás 5% alatt) sőt egyszer kiírta, hogy megtelt a lemez. később varázslatosan tudtam folytatni az írást, de a zöld szín maradt. (1tb-os partíciót ismer fel a rendszer.) gyakorlati problémát nem okoz csak elméletit, de azért jó lenne megoldani. thx!!

(#1048) joja

joja
(újonc)

3. azt írja a tájékoztató, hogy a secure ftp VPN-n keresztül oldható meg. A fenti rendszerrel létezik-e mégis valamilyen megoldás a problémára (olvastam már ebben a fórumban, hogy a vpn 313-ra telepítése mellőzendő). Cél: a fenti rendszeren legyen sftp. tx!!

(#1049) alisejk

alisejk
(újonc)

Sziasztok!

Hogy tudnám linux alatt mountolni a dns-323amat? most próbálgatok egy kubuntu linuxot, eddig M$ windowst használtam.

Alex

(#1050) micsu válasza alisejk (#1049) üzenetére

micsu
(lelkes újonc)

több módon is, attól függően, h mi van fent azon a kubuntu rendszeren.
pl igy:
smbmount //192.168.1.25/Filmek /mnt/samba/ -o username=bela,password=gizi35

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.