Olyan problémám lenne a DNS-323-al, hogy ha mindkét 1TB-os winyó benne van akkor nem kapcsol standby üzemmódba. Folyamatosan villog a középső led és teljes fényerővel világít a bekapcsoló gomb is. Ha kihúzom a routerból akkor annyi változik hogy megszűnik a hálózati kapcsolat LED de továbbra sem megy stanby-ba. 5 percre van állítva az admin felületen. Már minden beállítást átnéztem, nincsenek raidban stb., minden le van tiltva, nem fut semmi torrent vagy ilyesmi.
Viszont ha csak egy winyót teszek be bármelyik slotba akkor renben működik, 5 perc után elmegy alvásba. Ez vajon milyen csodaság lehet?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Amperszag
(újonc)

ubid
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy ilyen NAS-t ám elötte pár kérdést szeretnék feltenni, amire várom megtisztelő válaszotokat !
Mennyire várhatom el tőle hogy egy Digi 10/20-as net mögött valamint TP-LINK TL522 -es router mögött a torrentezés pont úgy mennyen mint ahogy elvárnám tőle a gyors net miatt, valamint az olvasás írás sebességi is megfelelő lenne ?
(PC a régebbi, ebbe Intel (R) Pro 1000/MT hálókártya van )
vagy esetleg egy újabb hálókártya is dukál mellé ? ? ?
Laptopok korszerűbben ( dell inspiron n5010)
köszi a választ.
LG Optimus 7 - 16 GB

feel2006
(lelkes újonc)
Szia,
A torrentezés tökéletesen megy rajta, bár nem a gyári 1.09-es FW-be telepített BT-vel, hanem az eszközre telepíthető FFP linux alatti Transmissonnel.
Ezt később, androidos telórol, webről a 9091-es porton, vagy Transmisson klienssel a gépedről ugyan úgy tudod vezérelni mint pl.. egy utorrentet.
Nekem egy 30/3-as koax-os neten van, Wrt54Gl mögött, de simán megy a torrent maxon. néha úgy kell visszavennem a sebességet, hogy netezni tudjak.
A nas-ról Gigabites laptoppal, és (egy a fentitől eltérő) gigabites routerrel 22-24Mbyte/s-el tudtam másolni.
üdv

feel2006
(lelkes újonc)
Hello,
Szerintem egy próbát megérne ez nem?

ubid
(fanatikus tag)
Tehát akkor megéri venni egy ilyet ? =) Ti elégedettek vagytok vele ?
LG Optimus 7 - 16 GB

feel2006
(lelkes újonc)
Szerintem mindenképp!
Volt korábban másfajta nasom,külső vinyós, belső vinyós, de ez vált be leginkább.
Ha rendbe van téve, akkor onnantól igénytelen, szép csendbe, stabilan működik. 
És befektetésnek sem rossz. Én márciusban itt a hardverapron vettem 17ért vinyo nélkül, ahogy látom most fentebb ment az ára. 

ubid
(fanatikus tag)
ÚJ állapotában veted ennyiért ?: O
ÉN 18ért tudnék olyat ami használt, de még van rá 6 hónap garancia. (vinyo nélkül )
[ Szerkesztve ]
LG Optimus 7 - 16 GB

feel2006
(lelkes újonc)
Dehogy is, újként nem ennyi lenne.
Használtam vettem én is a Hardverapron.
Amennyit írtál érte az sztem jó ár.

ubid
(fanatikus tag)
Igen. a NAS-ért tuti jó . csak az a gondom hogy merevlemez is kéne hozzá :S az meg most k.drága.
LG Optimus 7 - 16 GB

minmax
(lelkes újonc)
Segítségre lenne szükségem a DNS-323 ftp szerverként való használatához.
Több helyen elolvastam már mit hogyan kell beállítani és kb. ugyanannyiszor be is állítottam a 323-at és a routert (DI-524) is, de teljesen megállt a tudományom. Egyszerűen nem tudom elérni a NAS tartalmát. Ha beírom a böngészőbe a nevem.dlinkddns.com-ot akkor bejön a NAS admin felülete, ha ftp://nevem.dlink ddns.com-ot akkor egy teljesen üres képernyő jön be, sem hibaüzenet, sem könyvtárak csak a nagy fehérség, mindegy hogy írok-e utána portot vagy sem. Próbáltam különböző portokkal de azokkal is ugyan az. Total Commanderrel próbálva meg mindig kapcsolathívási hiba van. A NOD tűzfalát kikapcsolta, a windowsé meg be sincs kapcsolva.
Azt bírom hogy mindenhol olyan frankón le van írva, hogy kapcsold be az ftp szervert, adj meg egy usert, írd be a böngészőbe a címet és már hasít is az ftp. Nos ezen "tanácsok írója bizonyára fix ip cím mögött és router nélkül neteznek.
A routerben olyan eleve nincs is portforward, olyan van hogy Virtual Server, de egyetlen menüpontban, egyetlen sorban nincs olyan szó hogy portforwarding.
Olyan van hogy Private Port és Public Port, ezeket nekem kellene kitalálni hogy hova mit írjak? Most 21 van mindkettőbe írva de próbáltam már 30000el is.
Legalább egyszer tudnám kívülről látni a winyók tartalmát 
A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.

geebacsi
(újonc)
Sziasztok!
DNS-325-öm van és a következő problémával küzdök.
FFP fenn van a NAS-on, mennek a custom beállítások szépen.
Egy problémával küzdök csak. A NAS 80-as portja át van írányítva egy másik portra.
Ha távolról próbálom elérni a NAS-t, a bejelentkező kép szépen bejön, viszont amikor beütöm a jelszavam, akkor egy olyan oldalra irányít, ami mögött nincs ott a portszám, hanem az alap 80-on keresi. Ez régebben működött is, most viszont valamiért nem akarja. Tipp?
Remélem érthetően írtam le. Ha valaki tud kérem segítsen.
Köszi,
gee

zoo2
(kvázi-tag)
Sziasztok,
Az alábbi problémával állok szemben:
Adott egy d-link di-524-es router, és egy d-link dns 323 NAS.
A NAS-t hálózaton tökéletesen látom, de azt szeretném megoldani, hogy FTP-ként bárhonnan el tudjam érni.
Olvasgattam róla rengeteget, de teljesen összekeveredtem.
Tudna valaki a configolásban segíteni?
A cucc be volt már állítva egyszer, felhasználók is fel vannak véve mindenki tökéletesen elérte bárhonnan DE egy router reset után, kitörlődtek a beállítások, azóta van kaki.
A DDNS beállításoknál lehet szerintem probléma. Regisztrálnom kellene pl. a no-ip.com-on de itt teljesen elakadtam.
A routerben kell beállítani az ftp 21 es portját a nas felé iránítsa
Nem árt, ha csinálsz egy ddns nevet is, egy olyan helyen amit a router támogat
Ezt a routerben kell beállítani, mert a külső ip címre kell, hogy mutasson.
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7
Igen, 2 hdd esetén mindig a volume 1 re rakja a dolgait.
(#1550) Entryy
Csináltam a ,logoutra ezzel kapcsolatban egy cikket, pont lépésről lépésre írom le
(#1560) minmax
Virtual servehez kell, mint a 2 re 21 est, nas ban is, és a nas op jére kell irányítani.
ftp valamiért csak a 21 es porton hajlandó menni, ahogy észrevettem, én pl nem tudom a 2 nas om elérni 1 időben
Vagy ezt, vagy azt
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

minmax
(lelkes újonc)
Nos annyival jutottam előrébb a DNS-323 mint FTP szerver beüzemelésénék, hogy vettem egy új TP-Link routert és felzabáltam 1 levél seduxent, az eredmény pontosan ugyan az mint előtte. A 323 menüjében nincs sok variáció, feltettem néhány képet a router és a NAS beállításairól. Nem tudom az jó-e hogy a routerben a DMZ-t engedélyeznem kell a NAS IP címével csak úgy látom egyáltalán az admin felületet a http://nevem.dlinkddns.com címen.
FTP-n semilyen progival és semilyen formában nem látok a NAS-ból semmit.
Kérdeztem már külföldi fórumon is, de ott is csak azt hajtogatják ami amúgy is a vízcsapból folyik nekem mégsem működik.
http://weblaptipp.hu/ftp.jpg
http://weblaptipp.hu/ftp_1.jpg
http://weblaptipp.hu/ftp_2.jpg
http://weblaptipp.hu/ftp_3.jpg
http://weblaptipp.hu/ftp_4.jpg
A butától sosem várnak el okos dolgokat, az okosat viszont állandóan figyelik mikor hibázik.

Alex91
(PH! nagyúr)
Most a dlinkes vagy a Dyndns hozzáférést használod? Itt qrod el...
Tudd meg mi a külső IP címed, és azzal próbálj csatlakozni... Ha mar ez a domain név nem akar neked sikerülni...
[ Szerkesztve ]
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

minmax
(lelkes újonc)
Dlinkddns-es a hozzáférésem, de egy és ugyan az a dyndns-el.
Ha az ip címemet írom a böngészőbe akkor is ugyan az. Http-re bejön a NAS admin felülete, ftp-re meg semmi, 3 féle böngészővel is semmi, TC-vel kapcsolathívási hiba, Filezillával meg: A csatlakozási kísérlet nem sikerült: "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
Gyorsan csináltam egy másik accountot dyndns.org-on, megadtam az IP-met, átírtam mindenhol mindent és ugyan az. Böngészőben http-vel NAS admin feület, ftp-re sehol semmi.

Alex91
(PH! nagyúr)
Helyi hálón bejön az FTP?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

minmax
(lelkes újonc)
Helyi hálózaton sem jön be az ftp, legalább is ha a böngészőbe ftp://192.168.0.166-ot írok, de TC vel sem és Filezillával sem.

Alex91
(PH! nagyúr)
Tuzfaladon engedelyezve van a 21-es port?
Mert akkor alapvetoen az FTP megosztasod nem el, vagy valami blokkolja a 21-es portot...

minmax
(lelkes újonc)
Mármint a router tűzfalán? Mert ott nem találtam erre vonatkozólag semmit. A NOD tűzfal letiltásával sem megy az FTP. Egyébként a TC-vel szoktam ftp-zni, azzal simán tudok más távoli szerverekre csatlakozni.

Alex91
(PH! nagyúr)
Akkor valamit rosszul konfigolhattal a NAS-on, vagy valamit rosszul csinálsz...

minmax
(lelkes újonc)
A NAS beállításokat 1000x átnéztem, ott minden jó.
1. Létrehoztam egy usert
2. FTP szerver menüpontban kiválasztottam ezt az usert írási/olvasási jogokkal az egyik meghajtóhoz
3.DDNS-ben engedélyeztem, szerver, host, user/pass rendben
4. Start FTP szerver, alapból hagytam a 21-es portot
Amit nem teljesen értek, hogy elvileg a 21-es portot használja, de passzív módban csak ezeket a portokat: 55536-55663. Akkor mitől fog passzív módban a 21-es porton csatlakozni?
Ha a routerben csinálok egy portforwardot mondjuk az 55536-os portra akkor sem csatlakozik.
+ lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a portforwardhoz elég annyi hogy Service port: 55536,
internal port: 55536 , IP a NAS IP-je, protocol: TCP ?

Alex91
(PH! nagyúr)
Előbb a saját hálóból próbáld elérni, ahhoz semmi portforward nem kell a routeren. Azt ha mar a belső hálóból élerted, akkor szenvedhetsz tovább, hogy kintről is elerd...

minmax
(lelkes újonc)
Ááááá, próbálom, de azon a ponton vagyok, hogy már nem tudok mit kitalálni. Minden megy ahogy kell, Easy Search, meghajtók, másolás oda-vissza, admin felület elérhető sajátgépről és webről is stb. kivéve az ftp, az sehonnan nem megy. Tudom távolról látatlanba én is azt mondanám hogy mennie kéne, de mégsem megy. Cseréltem már a NAS-on firmware-t is, gyári resetet is csináltam, újra beállítottam és mindig ugyan az. Kizárt hogy hardver probléma.
Azt még elég biztosan be tudom írni a böngészőbe hogy ftp://192.168.0.166 vagy a TC-be.
Mondjuk találkoztam már olyannal mikor szépen le volt írva mit hogyan aztán mikor nem működött hosszas bütykölés után rájöttem, hogy az xy valamit valahol át kellett állítani amiről nem is volt szó.

Alex91
(PH! nagyúr)
Most mar keress valakit, akinek ugyanez a cucca van, es hatha tud segiteni...
(Azert megneztem, a MyBook-ra siman tudok csatlakozni...)
[ Szerkesztve ]

zoo2
(kvázi-tag)
Sziasztok,
Adott egy DNS 323 NAS. Hálózat látja, de külső ftp-ként nem érem el.
Mindez egy router factory reset után történt.
DDNS-t regisztrálva, user/password beállítva, mégsem megy a dolog.
Milyen más beállítást kell még eszközölni a routeren, hogy működjön a dolog?
Köszönöm.

gabika1969
(újonc)
Sziasztok! Tudna valaki segíteni a midnight Commander Dns-320-ra történő telepítésében? A szokottnál részletesebb magyarázat kellene, mivel a linuxot most kezdtem megismerni. A Transmission-t sikerült feltennem és működik is, de a mc-re a fizetős ftp-s letöltésekhez lenne szükségem. Ha, tudnátok a miniDLNA-ban is segíteni, nagyon megköszönném. Erre azért lenne szükségem, hogy TV-men tudjak fejezet váltani, mivel a belső megosztóval ez megszűnt és az mkv-fájlokat sem olvassa. A fájlokat átnevezem avi-ra és megy a dolog, de ez mégis csak bődli.
Azt tudja valaki, hogy ez miért van: amikor a transmissiont telepítem, az ffp mappából eltűnik a start mappa. Ennek megfelelően a szokásos /ffp/start/transmission.sh start paranccsal nem tudom elindítani. Ehhez más parancsot a: su nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD/HD_a2/Downloads -t -a 127.0.0.1,192.168.*.*" -ot találtam, amivel már elérem a "....:9091"-en.
Ezzel összefüggésben sem a mc, sem pedig a dlna.sh startokat sem tudom érvényesíteni. Nem értem mitől veszítem el a start mappát.
Előre is köszönöm Nektek!

gabika1969
(újonc)
Tud valaki segíteni: a midnight commander ftp letöltésekor (másolás egyik ablakból a másikba) a putty-ból milyen módon lehet kilépni a windows felületen úgy, hogy az mc működése a Dns-320-on ne álljon le, de az asztali gépet ki lehessen kapcsolni? Köszönet!
(#1581) Claude Leon válasza gabika1969 (#1580) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)
Úgy indítod, hogy "mc &", asszem ez jelenti az ikszeknél, hogy a parent proccal együtt ne menjen a süllyesztőbe.
Azán ctrl+o;exit
Esetleg.

Pupi1973
(újonc)
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem:
optware-s minidlna-n telepitettem, de nem indul el és ezt a hibaüzenetet kapom:
root@pupistore:/mnt/HD_a2/ffp/home/root# sh /ffp/start/minidlna.sh start
Starting /ffp/opt/optware/sbin/minidlna -f /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf
No MAC addresses found!
Segmentation fault
mi lehet a gond ?

JaniS
(fanatikus tag)
Tapasztalta már valaki az Advanced Format Technology-t használó HDD-k sebesség degradációs problémáját, azaz hogy hónapok alatt vagy nagy mennyiségű adat másolása után az olvasási és írási sebesség drasztikusan visszaesik ebben a NAS-ban? Konkrétan az érdekel, hogy a WDxEARS-ek mennyire használhatóak biztonsággal. (Az 1.10-es béta firmware ugyan már tartalmazza a támogatást, de ebből szerintem soha nem lesz végleges tekintve, hogy a fejlesztő már nem dolgozik a D-Link-nél.)

Anubis7
(újonc)
Sziasztok!
Egy olyan kérdésben kérném valaki segítségét aki transmission remote klienst használ.
Van 1 Dlink 323-as Nas-om benne 2db 1TB-s HDD ezen fut a transmission, volt 1 áramszünet és valamiért leállt a transmission nem is tudtam újra indítani ezért frissítettem a lejújabb verzióra, ami sikerült is. Viszont nem megy rendesen a seedelés mert csak 1 letöltő tud kapcsolódni hozzám, valamint a letöltés is elég lassan megy, van amikor 5-6 perc is eltelik míg elindul.Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma, akinek esetleg van ötlete, hogy mit lehetne megnézni, szívesen venném a segítségét.
Segítségeket előre is köszönöm!
Anubis

hex1
(újonc)
Sziasztok,
A következő problémám akadt a 323-asmommal:
Hálózaton látom, tc-vel fel is tudok rá menni, egyebek.
Routerem is látja, a 107-es IP ki is van osztve neki.
Viszont tegnap még fel tudtam lépni a webes adminra, de ma már nem tudok.
Ezt mi okozhatja?
Előre is köszi
www.designmester.hu

gabika1969
(újonc)
Sziasztok!
Nem tud valaki megoldást arra, hogy a DNS-320 távoli elérésénél (külső IP cím alapján való belépést követően) pl.: az Applications/Web File Server-ről való letöltésnél ne csak maximum 2 GB méretű fájlt, hanem nagyobbat is le lehessen tölteni?
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]

sandor71
(lelkes újonc)
Hi!
Egy kis segítséget kérnék. A transmission-t nem érem el távolról. A fórumot végig olvastam, de nem találtam megoldást. FTP és web-es config megy. A rooter/virtualserver 9091 portot beállítottam, de az új beállított porton sem a web-es felületet sem a gui-s programmal nem érem el. A config fájlt is próbáltam átírni, de nem igazán jött be.
Kérlek segítsetek.
Üdv.

marcee
(PH! addikt)
Sziasztok.
1.07-es FW-vel rendelkező DNS-323-mal akadt némi problémánk, nem stabil az ftp kapcsolat. Első körben frissíteném az FW 1.10-re, de nem találok róla sehol infót, hogy mindegyik hardver revizóval kompatibilis-e, asszem B1-es példányunk van. A másik amitől tartok, hogy eléggé be van lakva már, sok júzer, jog, csoport, engedélyek. Frissítés után az 1.10-es fw-vel visszaolvasható az 1.07 alatt kimentett config? (router-ekkel már nem egyszer szívtam meg, hogy nem voltak kompatibilisak a korábban mentett beállításokkal)
Előre is köszi!
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

IppY
(újonc)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy kellene beállítani a NAS-om (DNS-323) funplug-jában azt, hogy a transmission-t minden nap 22:15-kor indítsa el (/ffp/start/transmission.sh start) majd reggelente 07:15-kor állítsa le (/ffp/start/transmission.sh stop).
Bocsánat, de linuxhoz nagyon nem értek! 

sandor71
(lelkes újonc)
Hi!
Miért kell leállítani? Nem elég a sávszélesség csökkentés? Ez a procesz nem hiszem, hogy nagy erőforrást használ. A transmissionGUI beállításaiban be tudod állítani az alternatív sávszélességet akár minden napra.
Üdv!
Crontab? Íme egy script. Legyen a neve pl. "editcron.sh". Tedd be a /ffp/start könyvtárba, és tedd futtathatóvá! Futtasd le, vagy indíts újra!
#!/ffp/bin/sh
CRONTXT=/mnt/HD_a2/crontab.txt
CRONTEMP=/mnt/HD_a2/crontab.tmp
killall crond
/bin/crontab -l > $CRONTEMP
/bin/echo "15 22 * * * /ffp/start/transmission.sh start" >> $CRONTXT
/bin/echo "15 7 * * * /ffp/start/transmission.sh stop" >> $CRONTXT
/bin/crontab $CRONTXT
/bin/rm $CRONTXT
/bin/rm $CRONTEMP
crond
Belepakolhatsz mást is, ha időzítve szeretnéd futtatni (pl. mentés, stb).
[ Szerkesztve ]
Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu
A másik amitől tartok, hogy eléggé be van lakva már, sok júzer, jog, csoport, engedélyek. Frissítés után az 1.10-es fw-vel visszaolvasható az 1.07 alatt kimentett config?
Sajnos nem, próbáltam így 1.08-ról 1.10-re váltani, de az lett belőle, hogy mindent elölről be kellett állítanom.
Gondolom észrevettétek, hogy gyárilag a dyndns-t csak valami egy hetes időintervallumra lehet állítani, így ha mondjuk napi szintű frissítésre lenne szükség, akkor a következőképpen módosulhat a kód:
#!/ffp/bin/sh
CRONTXT=/mnt/HD_a2/crontab.txt
CRONTEMP=/mnt/HD_a2/crontab.tmp
killall crond
/bin/crontab -l > $CRONTEMP
awk '$0!~/ddns-start/ { print $0 }' $CRONTEMP >$CRONTXT
/bin/echo "15 22 * * * /ffp/start/transmission.sh start" >> $CRONTXT
/bin/echo "15 7 * * * /ffp/start/transmission.sh stop" >> $CRONTXT
/bin/echo "29 3 * * * ddns-start &" >> $CRONTXT
/bin/crontab $CRONTXT
/bin/rm $CRONTXT
/bin/rm $CRONTEMP
crond
Így minden hajnal 3:29-kor lefut a DynDNS virtuális host frissítése.
Ha szükség lenne egy soros konzol kábelre (pl. mert a kütyü látszólag nem indul be, hibás firmware flash, stb.), akkor az alábbi leírás alapján olcsón elkészíthető egy soros kábel, amely megoldja a jelszintek átalakítását is (5V-os tápfeszt kötve a DNS-323 soros portjára tönkreteheti a procit, a DNS-323 3,3V-os feszt használ).
Itt a DNS-323-mal kapcsolatos leírás:
http://dns323.kood.org/hardware:serial
Olcsón beszerezhető, a célnak pont megfelelő Nokia adatkábel, jelenlegi ára 2 angol font szállítással együtt:
http://www.ebay.co.uk/itm/220644162218
Az átalakítás leírása:
http://buffalo.nas-central.org/wiki/Use_a_Nokia_Serial_Cable_on_an_ARM9_Linkstation
Más nem is kell, csak egy kis forrasztgatás és zsugorcsövezés, máris kész a soros konzol kábel, amely akár más kütyükhöz is használható (pl. routerek).
A fenti megoldással a tápfeszre nincs is szükség, a kábel a PC USB-jéből táplálkozik (nem is kötöttem be).
Én egy PC-s hátsó USB hátlappal oldottam meg a DNS-323 alaplapi soros csatlakozásának kivezetését. A Nokia kábel Nokiás végét levágtam, és megtoldottam egy rossz egér USB kábelével.

Ok, kislány koromban nem fémmegmunkáló szakmunkás voltam, az látszik, de a célnak megfelel. 
Az adatkábel kék vége megy a gépbe, a másik vége az előrehozott csatlakozóba (amely persze nem USB, csak a négy ér kivezetve). Így nem kell minden eszközhöz megbontani a kábelt, csak egy USB-s hátlapi csatlakozót kell rámókolni a csatlakoztatandó eszköz soros csatlakozására.
A leírás alapján raktam össze, azonban azt követve nem működött a kommunikáció. Felcseréltem az Rx és a Tx ereket, és máris tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]

mgyuresz
(újonc)
DNS-323-al a következő a problémám:
Korábban is volt úgy, hogy a saját belső hálózatról néha nem értem el a dlink-et, a hálózati meghajtók között nem volt látható. Ennek ellenére pingelhető volt, sőt a böngészőn keresztül tudtam is rá csatlakozni. Csak éppen windows-ból nem láttam a meghajtót. Akkor manuális kikapcs-bekapcs, vár egy kicsit, aztán müxik.
Tegnap megint ezt csinálta velem (két nyugalmas, problémamentes hónap után). De az újraindítás csak annyit segített, hogy a hálózati meghajtók között már látható volt, de a kötetet nem tudtam elérni. Elküldött a rendszergazdához, úgyhogy a tükör elé álltam, de nem lettem okosabb.
Aztán böngészőn keresztül annyit matattam a dlinken, hogy létrehoztam egy új felhasználót, megadtam a megfelelő jogokat, és láss csodát: ezzel hozzáfértem a kötethez. De ami érdekes, hogy ezek után a régi felhasználó-jelszó párossal is működött, mintha mi sem történt volna.
Agyrém.
Akkor én most ezt a dlinket kivágjam az ablakon? vagy mi lehet ennek az oka? valami beállítás nem jó?
Találkoztatok már ilyennel?

Bucy
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Már nincs 323-am így rég olvastam a topikot és már nem emlékszem mindenre, a kereső meg nem sokat segített.
Ismerősömnek széthullott a raid0 tömbje, van valami recovery progi, amivel legalább a pár fontos adatot helyre tudom állítani, le tudom menteni?