Senki nem tud tippet adni, hogy melyik készülék a legjobb mp3 lejátszásra? (hangminőség, kijelző, stb.)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Jó, lehet nyitok egy ilyen topicot mondjuk egy szakmaibb fórumon pl DVD centeren, vagy a jatekosok.hu-n aztán hátha...
''De gustibus non disputandum est''

Ludovicus
(kvázi-tag)
Szinte már közhelyszerűen ezeket tudom ajánlani: Bővebben: link
Bővebben: link olvasgass... (Összehasonlító tesztet a játékosok mp3-as tulajdonságairól még sehol sem láttam...)
http://www.sinmaniakusok.hu/
Hú ezzel sokat segítettél
Azért kösz ...
(Elolvastad a hozászólásomat teljesen?
''...DVD centeren, vagy a jatekosok.hu-n...'')
amúgy nyitottam is fórumot és már kaptam is 1 db választ...

Ludovicus
(kvázi-tag)
Én csak Grunyának pontosítottam a már ismert linkeket, mert az ő porblémája talán kevésbé specifikus...
(Azért kíváncsian várom a megoldást, mindjárt át is nézek.)
Ja bocsi, én meg elnéztem, azt hittem az enyémre reagáltál. Mea culpa...

Grunya
(fanatikus tag)
Chipsetekből melyiket favorizálják általában? És miért? Miben jobb egyik a másiknál? Csak úgy nagy vonalakban szeretném tudni...

fokukac
(PH! kedvence)
''6. Chipset
Az Vibratto chipset a mediatek chippel ellentétben nem tudja a xvid+qpel, divx+qpel és a divx+gmc opciót, így át kell kódolnod a filmet ami minőség romláshoz vezet. És egyre egyre több ilyen film van, és a jövőben még több lesz.
A Mediatek chipes játékosok, nem úgy mint a Vibratto az a yamada 6700-en kivül jelenleg nem kezelik a packed bitstreamet, de van rá minőségromlás nélküli szoftveres megoldás és talán egyszer majd firmwares megoldás is a többi Mediatekes játékosban is.
Jelenleg sok Mediatekes játékoson nincs .sub támogatás csak .srt, de remélhetőleg, erre is lesz majd firmware upgrade.
A Vibratto chipnél bármilyen nevű feliratot be lehet tölteni, de csak egyet, a Mediateknel meg kell egyezni a névnek, de menetközben akár 5 közül is lehet választani.
És sokkal több segédprogram van a Mediatek firmware buherálásához, mint a Vibrattohoz.
ld. még kiemelt mediatek 1389 FAQ''
Bővebben: link
Pleased to meet you - Hope you guess my name
Hm, ez korrekt. (először azért majdnem belekötöttem, de aztán rájöttem hogy csak félreolvastam, és minden úgy van ahogy írják)
Szerintem, ha összegezni kellene:
1, Vibrato eszik sub-ot, srt egyaránt, bármilyen nevû lehet a felirat neve.
Tehát aki sok feliratos filmet néz, esetleg sok olyan régebbi filmje van amin nem egyezik a filenév és a feliratnév, pillanatnyilag jobban jér vibratoval.
2, Nagy negativuma hogy a fennt felsorolt kódolású filmeket nem játsza, és ha firmware frissítés ezt nem fogja megoldani, akkor ez a késôbbiekben gond lehet (márpedig elôfordulhat hogy nem is lehet ezt firmwarevél megoldani, nemtom...).
Szóval el kell dönteni, kinek mi a fontosabb...
Hogy aztán firmware frissítéssel mit oldanak meg egyik és másik oldalon, hát az a jövô zenéje, ugye....

Ludovicus
(kvázi-tag)
Ne feldjük az egzotikus hangzású Zoran Vaddis-t sem (Bővebben: link), bár (egyelőre?) nem sok játékos használja. Formátumok terén nem sokkal marad el a Mediatektől, jó neki a sub és az srt is, de meg kell egyeznie a filmnévvel (ha minden igaz).

Grunya
(fanatikus tag)
Sajnos több fórumon is az olvasható, hogy ezek az olcsó
lejátszok nem éppen alkalmasak audió CD lejátszásra, a
silány minőségű alkatrészeik miatt, ill. a nagyon gyenge
DAC miatt. Azt írják, hogy sok ilyen játékos papírjain a
jel/zaj viszony már fel sincs tüntetve, annyira kriminális
az érték...
Viszont én úgy tudtam, hogy ha optikai kábelen vagy a digit
RCA-n keresztül kötöm össze a lejátszót az erősítővel,
akkor a digitális jel analóggá konvertálása az erősítőben
fog végbemenni, tehát tökmindegy milyen CD/DVD olvasóról
jön a jel.
Most akkor hogy is van ez??? Segítsetek, mert eléggé
elbizonytalanítottak ezek az új információk.
Az az igazság, hogy a drágább DVD játékosok sem valók audio Cd lejátszására...
Arra valami rendes CD lejátszót kell venni, ez van...
Jah meg persze sztereo erősítőt, és nem holmi házimozi erősítőt...
Sajnos a ''hifi'' (ergo minőségi zenehallgatás), meg a házimozi két teljesen különböző kategória, főleg alsóbb szegmensben...

Grunya
(fanatikus tag)
OK, tekintsünk el az audiofil kategóriától. Azonban még ez alatt is vannak különbségek.
Még mindig azt nem értem, hogy ha az erősítőm jó minőségű és van digitális bemenete, akkor miért nem mindegy, hogy milyen CD/DVD lejátszót kötök rá??
Nem csak 0-ák és 1-ek mennek majd a kábelen keresztül?
És majd ezeket a jeleket konvertálja át az erősítőm analóggá? Egy feltehetőleg jobb minőségben, mint a lejátszó DAC-ja?
Hát én azért nem audifil kategoriáról beszéltem...
(egy használt hifi rendszer (cd+sztereo erősítő) olcsóbbol kijön mint egy DVd játékos + 5.1(7.1) erősítő, hangminőség (sztereóban) pedig ég és föld.)
Persze két rendszert kiépíteni drágább mint egyet, ez is tény. (és nem beszéltünk a hagfalakról..)
A kérdésedre én sajna nem tok válaszolni, de javaslatom: ha a DVDcenter.hu-n nyitsz neki egy topicot (akár HiFi alkategórián, vagy hardver árkategórián belül) ott biztos válaszolnak, és mondanak okosakat...
Az szakmaibb fórum (e kategóriában)...

gege71.hu
(PH! addikt)
Sziasztok, kerestem már millió helyen de vak vagyok vagy béna vagy mittomén, de a lényeg, hogya a Yamaha DVD-S550 divixes játékosomhoz keresem a létező legújabb firmware update-et.
Ha esetleg vki tud linket nagyra értékelném.
Ma vettem a játékost és lehet, hogy szükség lesz rá.
A vicc, hogy a móltkor amikor kinéztem már rábukkantam a firmware-re, de akkor még nem töltöttem le mondván még nem tuti, hogy megveszem...Most meg sehol sem találom 
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

Ludovicus
(kvázi-tag)

gege71.hu
(PH! addikt)
thnx
épp egy fél órája találtam én is meg de remélem másnak is segít így, ugyanis enélkül a firmware update nélkül a cucc nem kezeli a divixekhez a feliratokat
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy olcsó DivX-es DVD lejátszót, amin van 5.1-es kimenet, kezeli a hosszú fájlneveket, és lehetőleg minnél több verziójú kodekkel kódolt filmet tud kezelni.
Előre is köszi
"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

zabla
(fanatikus tag)
srácok létezik divx-es dvd/videó kombó? döglődik ugyanis a videónk és kéne venni egy újat, de akkor már ilyen kéne
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.
^ még mindíg várom a választ

Tomi2
(újonc)
Én decemberben vettem egy Orion ''2602 Divx'' típusú lejátszót. Azzal meg vagyok elégedve, a +/- írott lemezeket is lejátssza, meg az MP3 és JPEG formátumokat is ismeri.
Egyébként kár, hogy nem teszik alkalmassá ezeket a készülékeket többféle képformátum felismerésére, csak egy-kettőére.
Az se lenne rossz ötlet, ha külső adattárolóként lehetne PC-hez csatlakoztatni.

Ludovicus
(kvázi-tag)
yamada 6700-as!
Pü-t írjatok elöbb észre veszem téma megjelöléssel!!

LuckyL
(senior tag)
Én tudok hozni mercury 3783-at bruttó 15-be ha érdekel vkit!
számla gar!
06705027795
De ez nem támogatja a hosszú fájlneveket!

virtual
(tag)
Nem tudom hallottatok-e róla, de NewAge, aki a 6600-as firm fejlesztésében igen sokat tevékenykedett
az Origami jóvoltából kap egy bónusz Yamada 6700-ast. A Speier játékosok oldalán be is írta a 6700-as topicjába, hogy ránéz a 6700-asra, szóval szerintem a 6700 hamar hiánycikk lesz. 
Aki nem ilyet vesz magára vessen :I

Tomi2
(újonc)
... ja, meg az újraírt DVD-k is használhatók vele (bár ilyet csak pluszosba tudtam kipróbálni).

Grunya
(fanatikus tag)
A Metro áruházakban lesz Clatronic DVD592 típusú lejátszó. Erről van valakinek infoja???

Grunya
(fanatikus tag)
Ennyit találtam:
Clatronic DVD 592 DivX játékos
Beschreibung:
• Wiedergabe: DIVX*, DVD, VCD, S-VCD*, MP3, MPEG4, XviD*, DVD+R*, DVD+RW*, DVD-R*, DVD-RW*, CD, CD-R, CD-RW, JPG
Abspielen von DIVX* (3.11, 4.0X, 5.0X) bis zu einer Datenrate von 4 MBit/Sek.
• Audio-Ausgangssignale: AC3-Decoder/5.1-Ausgang, DTS
• Standbild, Zeitlupe, Zeitraffer
• Videonorm: PAL, NTSC • 96-kHz/24-Bit-Audio-D/A-Wandler
• IR-Fernbedienung
• Anschlüsse:
Video:
- Scart
- Koaxial und S-Video (Hosiden)
Audio:
- Koaxialer Digital-Ausgang
• Stromversorgung: 230 V, 50 Hz, 25 W (Stand-by 4,5 W)
Esetleg a chipsetet nem tudja valaki?
A 96/24 D/A az nagyon gáz?

SmashFM
(újonc)
Ez a Clatronic engem is érdekelne. Vkinek van vmi bővebb infoja róla esteleg vélemény?
A másik dolog a a feliratokat asztali lejátszón ugyanúgy hozzá tudom szúrni vagy ennél gázosabb a dolog?
Sasha rLz

X@b3e
(PH! addikt)
Yamada 6600 rulla, kezeli az ékezetes feliratokat is, 6700-nak gondjai vannak vele
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

Guruka
(senior tag)
Nekem Orion van és teljesen bevált, bár kicsit lassú a CD felismerés, de ez az író hibája.
Jah és DivX-es és 14e volt. 
www.pcgear.hu

X@b3e
(PH! addikt)
LOL 14ezer.... 
Nevetséges ára lett ezeknek a cuccoknak, a Yamada 20 körül van, és már az is drágának számít lassan

SmashFM
(újonc)
Most készülök venni, kicsit írnál a yamadáról plz!
mert az egy dolog h van kép de ha felirat nemjo. Hozzá lehet szúrni a feliratot?
Sasha rLz

SmashFM
(újonc)
a következő amit nem értek. egy lejátszón firmwaret h lehet frissíteni, vagy ezt csak gyárilag lehet? Bocs de csak most kezdtem el érdeklődni ebben a témában
Sasha rLz

Jégbor
(kvázi-tag)
Frissíteni otthon is tudod. Ha letöltötted a frissítést (ami általában egy .iso fájl) felírod egy újraírható CD-re és beteszed a lejátszóba. Az felismeri és frissíti.
Pontos leírás itt: Bővebben: link Itt vannak a frissítések és a leírások is.

puki pali
(újonc)
szevasztok én az orion divx-et ajánlom nekem bejött
SZÍVD KI A RÉSZED és húzz a picsába!!!

Jégbor
(kvázi-tag)
Nekem yamada 6600-asom van Csak a frissítések után tudja kezelni az ékezetes feliratokat és lesz magyar nyelvű a menüje.
A feliratoknál arra kell figyelni, hogy a fájlnevekben a kis és nagy betűk külömbözőek! Míg pc-n a mediaplayer akkor is hozzáteszi a feliratot, ha annak neve pl. kis betűvel kezdődik, míg a film neve naggyal. A játékos ezt külömbözőnek veszi és nem azonosítja a feliratot a filmmel.
Amúgy max. meg vagyok vele elégedve. Kezeli az olyan avi-kat is, amelyekben 2 hangsáv van + többnyelvű felirat van hozzá.

SmashFM
(újonc)
Köszi a gyors választ! Még pár dolog. Milyen firmware-t használsz?
TEhát arra kell figyelni h a felirat meg a film neve is azonos betűméret legyen.
Sasha rLz

Jégbor
(kvázi-tag)
Nem a méretről beszéltem!
Van egy filmem aminek a fájlneve nagybetűvel kezdődik. A hozzátartozó feliratnak meg kisbetűvel. A PC-men lejátszom rendesen, de a yamada nem ''látja'' a feliratot a kisbetű miatt!
Pl:
Man_on_fire.avi
man_on_fire.srt
Na ilyenkor nem feliratozik a játékos.

Calogero
(PH! addikt)
Itt bovebb infot kaphatsz a lejatszokrol
Yamada 6600
Adatlap: Bővebben: link
Forum:Bővebben: link
Yamada 6700
Adatlap: Bővebben: link
Forum: Bővebben: link
Az elobbihez van kiforrott firmware, csodalatos feliat kezeles...stb, de mar nem nagyon lehet kapni, kifutott szeria. Az utobbi az uj tronkovetelo kisebb nagyobb hibakkal, de New Age kezelesbe vette mar a 6700-est is.
[Szerkesztve]
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

Jégbor
(kvázi-tag)
Ja és frissítés: Yamada6600v5NewAgeV12.rar.
[Szerkesztve]

Calogero
(PH! addikt)
Mar van v14 is.
[Szerkesztve]
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

X@b3e
(PH! addikt)
Csak jót tudok mondani róla, decemberben vettem (D*mo studioban, most is van még talán) kiválóan kezeli az írott DVD, DivX, XviD meg mindenfajta lemezeket, feluratokat, bármilyen 100 éves régi avit leszedtem a polcról, vitte és a legújabbakat is. Egy új firmware, és magyar a menü, az ékezetes feliratok is futnak vele szépen. Frissítés pofon egyxerű, ahogy azt a kolléga már említette

Grunya
(fanatikus tag)
Clatronic-ról még mindig semmi info???
Pedig ez néz ki a legjobban a kategóriájában.
Jó, tudom, hogy nem ez számít...

X@b3e
(PH! addikt)
Hát ezt jól tudod...![;]](/dl/s/v1.gif)
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy LG DV8700H-t. Kérdésem lenne, hogy ez most kezeli az 5.1-es hangzást, vagy sem? Mert a speier.hu-n ki van az húzvaaz Analóg 5.1-es kimenet, de nem tudom, hogy ez akkor ki is zárja az 5.1-es hangzás lehetőségét?
UP! Sürgős lenne....
hát nem ugy nézem hogy tudná az 5.1 hangzást
Vegyél inkább yamada 6700-ast Bővebben: link