Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)

(#151) debgay

debgay
(újonc)

Sziasztok. Vettem egy Daytek DVD lejátszót, ami tud divx-et lejátszani. Sima cd-met betettem, de a feliuratot nem játsza le, pedig ua. a neve, mint a filmnek (csak a kiterjesztése más persze). Mi lehet a baj? A filmet lejátsza tökéletesen, csak a feliratot nem tudom előcsalni sehogysem.
Köszi:debgay

[Szerkesztve]

(#152) efge válasza Tombi (#139) üzenetére

efge
(fanatikus tag)

mirol beszelsz??

Bővebben: link

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#153) behappy válasza debgay (#151) üzenetére

behappy
(fanatikus tag)

én is olyat vettem tegnap, MM rulez :) a medion neked is nagyon gagyinak tünt?

nekem sem játsza a feliratot, probáltam .sub , .srt , .txt -t is, de semmit. És egy filmnél kiirta, hogy megfelelő codec hiányában nem tudja lejátszani.

szvsz firmware frissités, de még nem találtam meg sehol hozzá. ha meglesz, és müködik, akkor szolok :)

egyébként nagyon jo a daytek, régen volt egy asztali DVD-m, amiben daytek chip volt, az volt szinte az első asztali cucc, ami vitte az irott lemezeket, bármilyet...

(#154) debgay válasza behappy (#153) üzenetére

debgay
(újonc)

Köszi. Én is kerestem mér firmware-t de nem leltem. Ha ráakadok viszont szólok. Köszi a segítséget. És az a aYamada játsza a feliratot? Egyébként jó a daytek minden vackot lejátszik. Egyedül a south park wmv formátumától akadt ki.

(#155) Cyberslider

Cyberslider
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap láttam óriásplakáton:

Grundig divx-es dvd lejátszó 19990 Ft vagy mennyi... auchanban.
Szerintetek ez milyen? A márkájából ítélve nem rossz:)

Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html

(#156) laspring

laspring
(kvázi-tag)

Hali!
Milyen divx játszót érdemes venni a 30E Ft-os kategóriában?
Philips DVP632-essel szemezek. Van ennél jobb 30-ért?

(#157) Fade_Away válasza Cyberslider (#155) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

Ez a Grundig már lehet nem a régi elit Grundig

(#158) pepecske válasza Fade_Away (#157) üzenetére

pepecske
(újonc)

A Metróban okt. 21-tól lesz DVP 630, 24.999-ért ...
mivel tud többet a 632 ?

(#159) pepecske válasza pepecske (#158) üzenetére

pepecske
(újonc)

Megtaláltam: http://prohardver.hu/pics/smileys/smile.gif
:) A DVP630 és DVP632-es típusok műszaki specifikációk tekintetében szinte teljesen megegyeznek egymással, az egyetlen ismert különbség, hogy a 632-es típus SACD lejátszásra is képes.
Továbbá a DVP630-as főleg fehér színű, a DVP632-es nagyrészt fekete.
Mind két típus támogatja az ASF formátumú videókat is.

DVP 630:

Csatlakozók a lejátszón
Scart Igen
VGA -
S-Video Igen
Kompozit Igen
RGB Csak a Scart csatlakozón keresztül
Sztereó Igen
5.1 analóg -
Optikai Igen
Koaxiális Igen
Elfogadott adathordozók
CD-R Igen
CD-RW Igen
DVD-R Igen
DVD-RW Igen
DVD+R Igen
DVD+RW Igen
DVD-RAM -
DVD-Audio -
SACD -
Támogatott formátumok
MP3 Igen
WMA -
Ogg Vorbis -
VCD Igen
SVCD Igen
DivX 3.11 Igen
DivX 4.x Igen
DivX 5.x Igen
DivX Pro -
XviD Igen
JPG Igen
Kodak Photo CD Nincs adat
Különleges jellemzők
Chipset típusa ESS Vibratto II ES6698F
MP3 lejátszás DVD-ről Igen
DivX és XviD lejátszás DVD-ről Igen
AC3 hang támogatása DivX és XviD filmekben Igen
Több hangsáv támogatása DivX és XviD filmekben Igen
Hosszú fájlnevek támogatása -
MP3 adatainak kiírása (ID3 TAG) -
Támogatott felirat formátumok SRT, SUB, SMI
Ékezetek támogatása a feliratokban Igen
Régiókód kikapcsolható Igen
Macrovision kikapcsolható Igen

(#160) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen DivX-es DVD vegyek :F
Sajnos a városban, ahol lakom nagyon kevés tipus van, boltban még csak pár tipust láttam :O

Ami elérhető a városomban:
Mercury 19900.-Ft
Grundig 26990.-Ft
Yamaha 46990.-Ft
Yamada 24990.-Ft (ezt csak egy itteni akciós újságban láttam, polcon még nem)
Teltech 16990.-Ft (erre is az igaz, ami a Yamadára)

Ezek közül melyik legyen? A Yamadától picit félek, mert nem bízom a tiszta Chinai termékekben; ill. még nem is láttam boltban, csak egy októberi katalógusban (arról picit lekéstem, ha volt is :U) Fontos a dizájn, és hogy beleiljen a Pana rendszerembe. A Yamadánál a lemeztálca alatti kék csík világít, vagy csak dísz? A Teltech-ről hallott már valaki valamit? (ezt az Interspár újságban láttam, tipusszámot nem írtak a leírásban, de még ez sem kapható, pedig az akció már 10.28-tól elkezdődött, és 11.24-ig tart :U)
Azóval az első 3 közül, ami biztosan beszerezhető melyiket vegyem? Én a Mercury felé hajlok, mivel a Yamaha nekem már túl drága, a Grundig minőségében meg nem vagyok meggyőződve, mióta a Törökök gyártják. Persze ennek ellenére még lehet jó :U Esetleg lehet, hogy még tudnék beszerezni Sonyt, mert a városban van 1 bolt, aki árúl Sony termékeket, és ők pár nap alatt, ha nincs is készleten tudnának hozni Sony DivX-es DVD-t, de a Sonyról sincs túl jó tapasztalatom. Bár Hifiben a QS, ES szériája nyerő volt, de nekem volt 3 napig Sony videóm, hát annak voltak szarvas hibái (monó kazi lejátszása alatt áthallatszott a sztereó tv adás hangja!) bár kétségtelen, hogy kép és hangminőségben nem találtam tőle jobbat!
Szóval melyik legyen?
Még 1 kérdés: a Progresszív Pásztázás minden TV-nél szebb DVD képet ad, vagy csak a Progresszív Pásztázással működő tv/egyéb megjelenítő esetében?
Ami esetleg a DivX mellett egyébb szolgáltatásban fontos lehet, az a lemeztár (könyvjelző), amit a márkásabb gépek tudnak (pl. Pana). Konkrétan, hogy pár lemezes memóriával rendelkeznek, és megjegyzik, hogy hol hagytad abba a filmet, és onnan folytatják a lejátszást, amikor beteszed a lemezt.

[Szerkesztve]

A kalória olyan állatfajta, aki, amíg alszol, szűkebbre szabja a ruhádat.

(#161) klepto válasza klepto (#160) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És még valami, de már nem tudom szerkeszteni az előzőt: A felirat kezelés nem fontos, mivel utálom a feliratos filmeket (nincs, és nem is lesz!) Csak a kompatibilitás a lehető legtöbb formátummal, a WMA, WMV-vel, ha létezik akkor a Quick Time Player-er is, és a legfontosabb a képminőség! Meg persze a fentebb leírt lemeztár ;] A beépített DA konverter minősége hidegen hagy, mivel teljesen digitális házimozi erősítőm van, és optikai kábellel szoktam a DVD-t összekötni az erölködővel, és ha jól tudom, akkor ebben az esetben ki van iktatva a DVD DA konvertere. Ha tévedek, akkor homályosítsatok fel erről ;)

(#162) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello! A Metroban ma láttam egy Orion DVD 4420-ast vagy mit 17500 bruttóért... ... ez milyen? tudtok róla valami bővebbet? volt rajta minden csati és természetesen divx-es...

(#163) klepto válasza vtechun (#162) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az szvsz 4200-as lehetett, parancsolj: Bővebben: link
Én is tegnap előtt nézegettem ezt a játékost, nekem tetszik, csak a lemeztálca 2mm-es ''vastagsága'', és anyagminősége nem tetszik. Viszont a Metróban elég drága, mivel ez a játékos az Interspárban 16990.- ;]

Én is gondolkozom egy ilyen játékos beszerzésén, viszont én hátrányban vagyok, mert nálunk ezen kívűl csak a Mercury 19900.-, Hunday 27990.-, Grundig 24990.-, és a Yamaha 45900.- tipusok kaphatók. Ezek közül a tudásukat figyelembe véve nagyjából mindegyik egyforma, csak a külső válltozik. A sorból csak a Yamah lóg ki minőségileg, viszont azt meg is kell fizetni. Valamelyest én is tanácstalan vagyok, de erősen hajlok az Orion felé.
Szeretném ha más is benézne, és segítene döntei ;)

(#164) klepto

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérlek titeket segítsetek választani! :U

DivX-es aztali DVD-t szeretnék venni.

Kritériumok:
Legyen rajta optikai audió kimenet, és ha lehet ne legyen több mint 30K, és a lehető legtöbb DivX, WMA, WMV formátumot ismerje, le tudjon játszani DVD-ram kivételével minden lemezformátumot, szép képe legyen, lejátsza a kevert formátumú cd/dvd-t is, valamint dvd-ről is le tudjon játszani DivX-et!

Ami nem fontos:
A feliratok támogatottsága, mert nem szeretm a feliratos filmeket, jelenleg nincs, és 99%, hogy nem is lesz.

Hogy miért kérdezem?
Mert a legtöbbet ajánlott Yamadáról kompatibilitásilag jókat, mechanikailag viszot csak rosszatt hallottam, tehát ezt a tipust ha lehet inkább kerülném, mivel fontos, hogy kibírjon pár évett.

Szóval milyen asztali DivX-es DVD-t vegyek?

[Szerkesztve]

(#165) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt hallottam, hogy az Orionok DVD lejátszás szempontjából sem rosszak, tehát lejátszanak pl. sima mpeg1, mpeg2 filet is ami a dvd-n van...

(#166) klepto válasza vtechun (#165) üzenetére

klepto
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, hogy a DivX 5.x QPEL, és a DivX 5.x GMC megfekszi a gyomrát, ezért nem igazán nyerő.
Esetleg más tipp?

(#167) csibor

csibor
(őstag)

Nézd meg a médiában a Seltronic Dp4340-est.Én 24000Ft-ért vettem,van rajta minden 5.1,optikai,scart,vga kimenet.Alapból támogatja az ékezeteket a feliratoknál.Egyedűl a távirányitója kicsit gagyi.A tescoban hunday néven árulják
majdnem teljesen ugyanaz csak nincs benne dvix,meg más az előlapja.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#168) Lockstock

Lockstock
(fanatikus tag)

Häi!

Nekem is kellene valami jó darab!

Mikor jönnek már ki a DivX felvevős cuccok!?

- - - - - -

(#169) ubbconfig válasza klepto (#164) üzenetére

ubbconfig
(fanatikus tag)

Philips DVP630? MM-ben 29990-ért van. Pesten a pólusban hegyekben állt tegnap előtt. Régóta használom, eddig egy divx-et nem vitt (illetve vitt, csak tré volt a képminősége). Hang-kép tökéletes, jpeg, mp3 megy szépen, feliratok kissé aprók, de még élvezhető is. Ja és asf-et is jáccik (fun movies rulez :D )

[Szerkesztve]

(#170) Csima

Csima
(kvázi-tag)

Yamada 6600.
Office Depot-ban 19.900.-
Én még 30 k-ért vettem. :((
Mindent lejátszik. Van a fórumon topicja is.

(#171) vtechun válasza klepto (#166) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és ezek mennyire elterjedtek? vagy mit jelentenek?

(#172) Ciller

Ciller
(újonc)

Csao!

Nem tudom mennyi pénzed van rá, de sztem az ajánlat csábító! Kiss DP-508 55kért(bruttó). (80Gb hdd. all divix, ogg wmv, wav mp3, mp4 etc formats.) Magyarországn 80 nettó alatt nem kapod meg...
http://www.karmacom.hu/termek/kiss_dp508.htm

[Szerkesztve]

Aminek el kell jönnie el is jön. Kérdés, hogy mikor. A. Senna R. Ratzengberger halála után, sajátja előtt 1 nappal.

(#173) SirVigh

SirVigh
(fanatikus tag)

Hali!

Apám akar venni asztali DVD játékost...de ő még annyira se ért ehhez a technikához mint én! Kéne egy kis segítség. Bp-i vagyok (apám nem itt lakik)
szal elvileg elég sok forrás van, csak kérdés mit érdemes megvenni és mire kell figyelni! Várom a tanácsokat!

Mindenki másképp csinálja...

(#174) FeeLing_

FeeLing_
(újonc)

Én a Yamada 6600-át ajánlom, én múlt héten vettem 1et és igen teccik!
Eddig minden avi-t lejátszott, semmi gond vele!
Most olvastam, hogy lehet már kapni yamada 6700-át a Pixmániánál, ez is ugyanolyan, mint a 6600 csak a design különbözik, meg tudja a sub-ot ellentétben a 6600-val!
http://jatekosok.speier.hu/index.php?page=players.php
Itt olvasgathatsz!

(#175) Johnny válasza Ciller (#172) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Amit belinkeltél az 120e a fenti cégnél, a legolcsóbb KISS player is bruttó 60e náluk (weblap szerint).

(#176) jamez

jamez
(fanatikus tag)

Sziasztok!

elolvastam a speieres forumokat, de nem találom, hogy mi a különbség minőségben a yamada és egyéb név nélküli lejátszók és a márkások (Pioneer, Sony Phillips) között. Eddig vártam hogy kijöjjenek többen a divxes cuccokkal és fejlődjenek a chipek, de most talán már megérett az idő venni egyet.

Kérdésem: Akinek Pioneer 575A vagy 470, Phillips 720 van kérem írja le tapasztalatait ezekről: kép, hang, lejátszási jellemzők.

köszi

A panasonic-nak nincs divx-es playere?

http://minihelik.blogspot.com/

(#177) jamez válasza jamez (#176) üzenetére

jamez
(fanatikus tag)

(#178) Ciller válasza Johnny (#175) üzenetére

Ciller
(újonc)

Tudom. De nem náluk. Ha kell szólj. egy év gar, meg origi. 30-212-5908

Aminek el kell jönnie el is jön. Kérdés, hogy mikor. A. Senna R. Ratzengberger halála után, sajátja előtt 1 nappal.

(#179) jamez válasza Ciller (#178) üzenetére

jamez
(fanatikus tag)

Más lejátszótok is van? Engem érdekelne.

(#180) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

nem tudom, ismeritek-e ezt az oldalt, de választás előtt talán hasznos lehet :

különféle divx-es lejátszók mindenféle adata, ára, hol lehet kapni, milyen firmware van hozzá, adott lejátszóhoz tartozó fórum... stb.

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#181) Ciller válasza jamez (#179) üzenetére

Ciller
(újonc)

Csak ez van. Ha érdekel hívj fel.

(#182) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Auchanban van 15000-ért divx/DVD lejátszó, ORION márkájú.

olyan jól hangzik, hogy szinte nem is lehet igaz...

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#183) jamez válasza Kalandor (#182) üzenetére

jamez
(fanatikus tag)

...és olyan jól is hangzik és képe van? :)

(#184) gabx76

gabx76
(senior tag)

Hali!
Én a Samsdung P245-öt néztem ki karácsonyra, de nem sok info van róla. Főleg firmware ügyben. Van valakinek ilyen cucca?

(#185) htibor

htibor
(tag)

Sziasztok!

Nálunk is felvetődött, hogy a 4 éves házimozinak lecseréljük a DVD lejátszó részét, mivel csak a gyári lemezeket ismeri fel, még az írottat sem, mp3-mat, egyebet pláne nem...
Jártam Tescoban; Auchanban; Metroban; Media Marktban; Euronicsban...
(Székesfehérváron)

A fentiek közül egyedül az Euronicsban volt olyan választék a Divx/Xvid képes lejátszók terén, hogy érdemesnek tartom, hogy foglalkozzak velük.
Különösen annak a fényében, hogy ott az összes kiállított darabot KI LEHET PRÓBÁLNI!
Az eladó srác mondta, bármikor viszek be lemezt, ki lehet próbálni, hogy olvassa-e lemezt, lejátsza-e az avit, feliratot kezel-e stb...

Látatlanba én nem vennék ilyet...
Ajánlatos megkérdezni mielőtt megveszitek, hogy ki lehet-e próbálni...
Főleg ennyi típus, és a sokféle formátum miatt...

http://htibor.freeweb.hu(Járműfotók Volán autóbuszokról) - http://busworld2005.fw.hu(Busworld 2005 fotók)

(#186) gabx76 válasza gabx76 (#184) üzenetére

gabx76
(senior tag)

Nnna, aki hozzám hasonlóan a Samsung p245-ösét nézte ki, le kell törnöm, a lelkesedést. A Samsung nem tervez hozzá firmware frissítést.

(#187) Grunya

Grunya
(fanatikus tag)

Valakinek van már akármilyen tapasztalata az Orion lejátszóval kapcsolatban???
15 ezerért nagyon megérné...

(#188) kano válasza Grunya (#187) üzenetére

kano
(PH! addikt)

forum.speier.hu-n írtak róla 1-2 csúnya dolgot.
Olvass ott utána.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#189) Johnny válasza kano (#188) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Itt a topicja: http://forum.speier.hu/index.php?showtopic=86&st=0
Szvsz semmi különleges negatív dolgot nem írtak a player-ről. Jelenleg (szvsz a jövőben is) minden divx lejátszónak van valami herótja, negatívuma. Ennyi pénzért best buy.
Nekem speciel Philips-em van, az semmivel nem jobb az Orionnál, de legalább 2x-ébe kerül :)

(#190) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello! Kicsit off, de azért részben ide is tartozik.... Mibeb más a qpel-es xvid, mint a többi? Miért nem tudják az ilyen avit lejátszani a lejátszók?

(#191) Johnny válasza vtechun (#190) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Kódolása más (quarterpixel). Az asztali divx lejátszóknál a gond az, hogy alapvetően a chipset behatárolja a tudást, másrészről a gyártók sem tépik szét magukat a hibajavításokkal (márpedig minden lejátszónál van valami gond).

(#192) divot

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Mercury 3783-ashoz van 1,3-as firmware, ami szürke háttére írt fehér feliratot eredményez. (Ha netalán valakinek eddig a sárga felirat miatt nem tetszett a játékos.)

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#193) Lala6

Lala6
(őstag)

Melyik az a lejátszó amit mertek ajánlani? Márkás is legyen, felirat ne okozzon neki gondot(ékezetes betűkre gondolok) és esetleg Xvid-et is lejátszon. Van ilyen? Sony párti vagyok, de nála nem találtam ilyet :(

mod: Analóg 5.1 kimenet van valamelyiken?

[Szerkesztve]

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#194) moonman válasza Lala6 (#193) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

''Márkás is legyen, felirat ne okozzon neki gondot(ékezetes betűkre gondolok)''

a kettő néha ellentmond egymásnak :) lásd Yamada

Sent from my Windows Phone

(#195) Lala6 válasza moonman (#194) üzenetére

Lala6
(őstag)

Igen-igen, Yamada-ból a 6600-assal szemezgettem épp az imént, csakhát a nem valami nagy név...de még firmware-t is találtam hozzá.
A Philips 630 megéri az árát?
Sajnos analóg 5.1 kimenetes lejátszót még nem találtam :( Genius HT-5.1 rulez :D )

mod.: Jól látom a 6600-os Yamadán van 5.1 analóg kimenet :F :Y

[Szerkesztve]

(#196) RobiTheHun válasza Lala6 (#195) üzenetére

RobiTheHun
(kvázi-tag)

Yamada 6600:

(#197) moonman válasza Lala6 (#195) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jól :) Bővebben: link mit gondolsz miért ajánlom?
mondjuk én 6700-ast fogok venni, szintén SW-5.1-hez :D

(#198) Lala6 válasza moonman (#197) üzenetére

Lala6
(őstag)

6700-es mégjobb, ezen az oldalon böngészgetek én is :D
Lehet, hogy Yamada lesz belőle???
Hol lehet kapni 6700-est? Van valahol ákcijóban? Bár már csak jövőre lesz belőle valami :DDD

(#199) moonman válasza Lala6 (#198) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#200) fokukac válasza Lala6 (#195) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

van már yamada 6700-as is :
leírás

bővebb leírás :

fórum :

Pleased to meet you - Hope you guess my name

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.