Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)

(#101) geza

geza
(újonc)

hi,

kösz a választ de pontosan ezek a parancsok nem mukodnek. Annyira jutottam, hogyha bekapcsolom a kepernyos billentyuzetet (kisegito lehetosegek) s onnan prt scr-zek akkor mukodik... csakhat sok esetben ez alkalmatlan a feladatra (merthogy lefotozza magat a kisegito billentyuzetet is).
Egy siemens laptoprol van szo.
AZ insert es a prt scr egy billentyun.
Gondolom a gaz jobb esetben az, hogy tudatlansagom miatt csak az insertet tudom vele mondatni....

grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ön iszik: vezet vagy dönt?

(#102) Fade_Away válasza divot (#98) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

kifogsz röhögni...

Édesanyám mondta tökjó lenne ha nem számítogepen kene nezni filmeket vegyünk egy olyan dvd játékost.
OK.
Utánajártam elmondtam felirat... problémát édesanyának.
Aztán segítettetek kiderült milyetkell venni DE eközben nagyjából jött édesanya és aztmondta várjunk vele még picit.

:]

kiru

(#103) Kozy

Kozy
(újonc)

Sziasztok! Én is vettem 1 Mercury dvd-divx lejátszót! A kérdés: hogyan kell feliratos avi filmet kiírni, mert nekem nem sikerült! :(( Néroval írtam,úgy mint adatot, így szerepel benne 1 avi fájl,1 sub! De így nem játsza le. Mivel,hogyan,mappába vagy mappa nélkül írjam? Légyszi segítsetek!!! A szinkronos avit viszi, pedig dvd-n van és 6 film! :))
Előre is köszi!

[Szerkesztve]

THX by Kozy

(#104) Mag válasza Kozy (#103) üzenetére

Mag
(senior tag)

nekem ment vele, lehet egy olyan avi-t irtál ki amit nem támogat ( divx-pro)
probálj ki egy másik cd-t.

[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????

(#105) MM válasza Mag (#104) üzenetére

MM
(tag)

SUB is ment, nem csak SRT?

(#106) Mag válasza MM (#105) üzenetére

Mag
(senior tag)

Csak a sub-al probáltam eddig,azt vitte.

[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????

(#107) divot válasza Kozy (#103) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lejátszás előtt a sub gombbal jelöld ki a könyvtárban a betöltendő feliratot. A tvképernyőn megjelenik, hogy ez lesz a felirat, és aztán mehet a lejáccás.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#108) MM

MM
(tag)

Nézegettem a Speier.hu-t, ez a Mercury akkor ''kitudjamilyen'' chipes?

A Xoro új lejátszója egyébként a legszimpatikusabb a Mediatekesek közül, és árban is elvileg 30K helyett 25K körül lesz. Sajnos tapasztalata még senkinek sincs.

Lasan szeretném lecserélni a DVX6000-emet, mert sajnos van már pár DivX és XviD-es film a neten is, amik pl QPel-t használnak, ezeket nem játssza le. De ami leginkább érint, az az 1,5x zoom hiánya DivX/XviD lejátszásnál. (55cm-es tévén jól jönne) DVD-nél van 1,5x és 3x zoom, de divxnél csak 3x van, az meg nem használható.

Aki esetleg Elta/Yamada/Xoro tulaj, megnézné, hogy van-e 1,5x zoom divx-nél?
(A Yamada6600-ra már valaki írta egy másik fórumon, hogy ott működik)

A legfontosabb sztem az lesz nálam a Mediatek-es cuccok közötti választásnál, hogy melyikhez lesz jó support, így lehet megvárom, mit lép a Philips. (bár gyanítom, hogy az 5.1 analóg kimenetet ismét le fogják spórolni)
A Yamada 6000-hez dec. óta nincs új firmware, igaz, az már elég fullos. (SUB, SRT is jól megy, és ami nem PRO codec, szinte mindent szépen játszik) Ellenben a Philipsnek később jött ki hazsnálható firmware, viszont azóta is javítgatják.

[Szerkesztve]

(#109) zsolt501 válasza MM (#108) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

az eltán 36x os van

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#110) MM válasza zsolt501 (#109) üzenetére

MM
(tag)

36x-os????

(#111) zsolt501 válasza MM (#110) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Igen annyi

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#112) MM válasza zsolt501 (#111) üzenetére

MM
(tag)

De mi 36x-os?
Mert gondolom nem a zoom :) .
(té'lleg nem értem)

(#113) Kozy

Kozy
(újonc)

Sziasztok!!
Most már megy az avi is! 1 kicsit kezdő voltam, de rájöttem, hogy csak 1 gombot kell nyomogatni, és már megy is!! :DD
Köszi a segítséget, és továbbra is figyelem a véleményeket!
Ja, különben nagyon tetszik! :C

THX by Kozy

(#114) zaba válasza geza (#99) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Alt+Print Screen TEljes képernyő aztán irány a phshop.

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#115) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Sony Asztali DVD-ből mit? Fontos, hogy Sony legyen, de legyen olcsó is. Írt DVD-t lejátszon. Ennyi.

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#116) Christoph

Christoph
(senior tag)

Akinek vannak erről információi, sorolhatna nekem pár lejátszó-t ami MTK chip-es, és tudja avinál és dvd-nél is a 1,5 zoom-t....

''...mert minden hazugság az igazsághoz vezet!'' by Dana Scully

(#117) L3zl13 válasza zaba (#115) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ne vegyél Sony-t ha jót akarsz szvsz. Én Sony párti vagyok, minden elektronikai cuccom az, de a DVD lejátszói még mindig maradiak. És mindent ami maár a 10k-s cuccokban is alap, csak extraként kaphatsz meg benne. (Ha egyátalán.)

Aki hülye, haljon meg!

(#118) boygo

boygo
(fanatikus tag)

Tegnap vásároltam a MM-ban egy Medion lejátszót ami 16E-ft. Ez idáig minden
cd-t lejátszott. Felíratot nemtudom, hogy hogyan kezeli mert nincs olyan filmem.
Szóval ennyiért és játsza a Divx-es filmeket nekem megérte. ;)

[Szerkesztve]

Nem szégyen elismerni ha másnak van jobb ötlete.

(#119) laolaj

laolaj
(fanatikus tag)

Hi mindenkinek.

Olvasgattam és sokan a nagyobb márkából akarnak vásárólni. pl.:JVC, Sony, Pionner, stb.
Tökfölösleges.
Indok: a márkásakat csak annak érdemes megvennie aki jogtiszta lemezeket játszik benne.
Ajánlatom: vegyetek Yamada-t mert az eddig bevált és gondolom be is fog még a továbbiakban.:C

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#120) divot válasza laolaj (#119) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te még élsz? :DDD Nagyon nagy iramban tűntél el. :DDD

(#121) laolaj válasza divot (#120) üzenetére

laolaj
(fanatikus tag)

Muszáj!!! Kitartó fajból származom... :D
De úgyan olyan nagy íramban jöttem vissza...

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#122) divot válasza laolaj (#121) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De gondolom hétfőn nem jössz... :F

(#123) laolaj válasza divot (#122) üzenetére

laolaj
(fanatikus tag)

nem, min. 2hét vagy 3 majd írok

(#124) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

Divx-es asztali dvd-lejátszót akarok venni. Ma láttam az Auchan-ben egy Orion 2600-as tipust. Az egyik ismerősöm vett egyet, de a lejátszó nem nagyon boldugul a feliratokkal. Valami más tipus is jó lenne. Az igényeim:

-Teljes mértékű divx támogatás (a divx pro nem fontos)
-5.1-es hangkimenet
-scart+S-video
-sztereó
-optikai
-koaxális
Formátumok:
CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, MP3, WMA, VCD, SVCD, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.x, DivX Pro (NEM FONTOS!!!), XviD, JPGKodak Photo CD( NEM FONTOS!!!)

-MP3 lejátszás DVD-ről (FONTOS)
-DivX és XviD lejátszás DVD-ről (FONTOS)
-AC3 hang támogatása DivX és XviD filmekben (FONTOS)
-Hosszú fájlnevek támogatása (nem FONTOS)
-MP3 adatainak kiírása (ID3 TAG) (nem FONTOS)
-Támogatott felirat formátumok SRT, SUB
-Ékezetek támogatása a feliratokban (magyar ékezet is!!!)

Bocsi, hogy túl nagyok az igényeim, de ha veszek valamit akkor az legyen jó :). Ha valamelyik feltételem nem felel meg, akkor is jó esetleg. Nagyon fontos a felirat működése, és hogy ha dvd-re kiírok kb. 5 filmet, akkor ki tudjam választani, hogy melyiket játssza. Kb. 25-30e körül. Segítsetek léci mert eddig már találtam egy nagyon jót (Elta 8883), csak nem játszik sub-feliratot. A másik pedig a Mercury, de abban nincs hosszú fájlnevek támogatás és MP3 adatainak kiírás (ID3 TAG). Az Elta kezeli a sub feliratot? Hogyan kell frissíteni a lejátszót, hogy ékezetet is játszon?

MELYIKET VEGYEM MERCURY VAGY ELTA???????????????????

LÉCI AKI TUD VALAMI HASONLÓT AZ LÉCI ÍRJON!!! Előre is is köszönöm!

P4 1600@1900 MHZ, Asus alaplap, 512 SD Ram, Abit Geforce FX 5200 128MB, Audigy 2, NEC DVD-RW, 120+120+80 GB Maxtor, Codegen 400 watt-os táp, Logitech Z-560 THX hangfal

(#125) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

!UP

P4 1600@1900 MHZ, Asus alaplap, 512 SD Ram, Abit Geforce FX 5200 128MB, Audigy 2, NEC DVD-RW, 120+120+80 GB Maxtor, Codegen 400 watt-os táp, Logitech Z-560 THX hangfal

(#126) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

!UP

(#127) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

!UP -*LOL*- Jaj. de fontos ez nekem :)

(#128) szhallai válasza ftpmuki (#124) üzenetére

szhallai
(újonc)

Amit itt leírtál az illik a Yamada 6600-ra ami ugyan azon a procin alapszik, mint az ELTA.
A sub felirat formátumot viszont nem akarják támogatni, és az srt-t is csak 60 karakterig írja ki és csak 2 sorban.
A többi viszont stimmel.
Ha az 5.1 analóg kimenet nem fontos, akkor a Philips 630 egy nagyon jó választás az is támogat mindent amit leírtál. Csak kell egy külső Dolby dekóder

(#129) Christoph

Christoph
(senior tag)

A jelenlegi egyik legjobb divx-es lejátszó a Philips DVP720sa, MTK chip-es, lejátsza az SACD-t, analóg kimeneti (5.1) is vannak, beépített dts dekóder, és Dolby ProLogic 2. Kb 45e-be kerül.

(#130) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

Köszi szépen a hozzászólásokat, de én inkább a mercury mellett döntök, mert a sub felirat támagatás nekem nagyon fontos.

Ftpmuki

(#131) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

Ma megyek a Media Marktba, és ott megnézem Z-5300-at. Remélem meg is tudom majd hallgatni. Ott amúgy 50 rugó, ugyhogy nem ott fogom megvenni.

Ftpmuki

[Szerkesztve]

(#132) ftpmuki

ftpmuki
(lelkes újonc)

Bocs, nem ide akartam írni.

(#133) zozoz

zozoz
(újonc)

Sziasztok!Mostanság szeretnék beszerezni én is egy játékost és segítséget szeretnék kérni.Szóval az igényeim:1.tudjon Divx-et Xvidet stb...(ez alap ebben a témában:) 2.legyen beépitett dekódere
3. ár/teljesitményben jó legyen(max.40ezer)
Igazából a MercuryDVD3783-en gondolkodom ,de a Chipsete miatt félek picit azt olvastam az MTK-chipset a legjobb és ebben ugye nem az van:)
Vagy esetleg egy Philips DVP720SA..?ez tényleg jónak tűnik(felirattal azért van baj)és mennyiért adnak egy ilyet amugy?
A válaszokat előre is kössz!

Biztos ami 100%..

(#134) kekbarna válasza zozoz (#133) üzenetére

kekbarna
(újonc)

En is most gondolkozom egy asztali DivX jatszon, s ugy nez ki hogy eddig a KISS (dán) tetszik a legjobban.
http://www.kiss-technology.com/

A DP-1000-es pl. csak 30eFt.

Ez viszont nem tud Windows Media 9-es formatumot. Az ujabb KISS DP-600-as ezt is tudja, de joval magasabb arert.

Azt olvastam valahol hogy a WMv9 sokkal jobb a DivX-nel, ugyanaz a minoseg 2x tomorebb... Ha tenyleg igy van, akkor nemsokara mindent WMv9-ben tolthetunk le a netrol... ;-)

Vagy???
Erdekelne masok velemenye ezugyben.

(#135) Tombi

Tombi
(senior tag)

up, mégse jött össze az Elta, ezért ujbol megkérdem mi manapság a legjobb vétel tudjon

Divx
Xivd
JPG
WMV

tudjon magyar feliratot kezelni, 5.1analog kimenet.

(#136) Christoph válasza kekbarna (#134) üzenetére

Christoph
(senior tag)

Tudod a wmv9 valóban nagyon jó, de főleg magasabb bitrátákon, és ha jó minőséget akarsz, akkor a tömörítés nagyon-nagyon sokáig tart, mondjuk a divx-hez képest. A wmv9 lejátszása is sokkal gépigényesebb. Nem hinném hogy annyira el fog terjedni a wmv9 használata pc-s körökben...

(#137) Christoph válasza Tombi (#135) üzenetére

Christoph
(senior tag)

Jelenleg a yamada 6600-nak jobb a feliratkezelése, de a philips dvp720sa is meggondolandó, hamarosan hozzá is kijön a megfelelő firmware, és tudásában, szolgáltatásaiban (DDigital 2, SACD) messze veri a yamada dvx6600-t.

(#138) aurum

aurum
(őstag)

http://freevo.sourceforge.net/

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#139) Tombi válasza Christoph (#137) üzenetére

Tombi
(senior tag)

köszke, elég jokat irtál ,csak az árak igencsak felmentek nyár óta (yamada 30 helyett 45) + stb..szal kivárok karácsonyig hátha lesz vmilyen akcio és sok sok magyar feliratot is kezelö játékos :)

(#140) Christoph válasza Tombi (#139) üzenetére

Christoph
(senior tag)

Én azt tudom, hogy még ez évben beruházok a Philips 720sa-ra, mert ez mégiscsak márka, nem akarok megint szívni, a mostani dvx6000-em távirányítója összeakad a tv-vel, és ahogy olvasgattam ez a hiba a 6600-nál is fennáll, és nekem fontos az integrál Dolby Prologic 2 analóg 5.1 kimenettel mert nincs külön erősítöm, csak aktív hangfalszettem....

(#141) Tombi válasza Christoph (#140) üzenetére

Tombi
(senior tag)

Sony-val nem akad össze :)
de igazad van, ez külön szerencse..

(#142) Christoph

Christoph
(senior tag)

Még egy dolog, ami elősegítheti a döntést: A Philips 720sa-t tesztelték, és hibátlanul olvassa az összes elterjedtebb író által írt +DL (duplarétegü) lemezeket.
Persze lehet hogy a Yami is olvasná őket, de erről még nem olvastam tesztet...

(#143) Tombi válasza Christoph (#142) üzenetére

Tombi
(senior tag)

Yo a Yami, mert holnap megyek megvenni :D

(#144) torbit válasza Christoph (#142) üzenetére

torbit
(kvázi-tag)

Meg tudja valaki mondani, hogy a Philips DVD/DIVX DVP720SA-ben van e ac3 és analóg 5.1 kimenet?

(#145) torbit válasza torbit (#144) üzenetére

torbit
(kvázi-tag)

Senkinek sincs ilyen ketyerűje?

(#146) Christoph válasza torbit (#144) üzenetére

Christoph
(senior tag)

Van analóg 5.1 kimenet, DTS és AC3 dekóder, és van benne Dolby Prologic II is.

(#147) torbit válasza Christoph (#146) üzenetére

torbit
(kvázi-tag)

Christoph: köszi szépen, neked is ilyen játékosod van? És ez tuti? Véleményt mondjál már róla légyszi!

(#148) _gerisoft_ válasza torbit (#147) üzenetére

_gerisoft_
(kvázi-tag)

Nekem ilyenem van. Szép képet ad, a hangja is kifogástalan, a divx-es és xvid-es filmjeimet mind szépen leolvasssa a cdimről a drága. Egyetlen negatívuma, hogy a divx-es filmek feliratát nem kezeli jól. Ez alatt azt értem, hogy idióta helyre rakja a feliratot(kép közepe felé orientálódik), kicsi a betük mérete, melyeknek nincs körvonala (próbáld meg kiolvasni a fehér betűt a fehér háttéből..), fura karakterrel kezdi a felirat első sorát.. ..nálam ráadásul el is van csúszva a felirat a hanghoz képest.. ..de a legjobb az egészben, hogy ha ennek ellenére feliratosan nézed meg a filmet, akkor is egy idő után teljesen eltűnik a felirat... Lényeg, hogy a felirat élvezhetetlen.. de ez remélhetőleg egy firmware frissítéssel ki lesz javítva. Viszont ettől eltekintve tökéletes, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy régiókód mentesíthető néhány gombnyomással... :)

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#149) torbit válasza _gerisoft_ (#148) üzenetére

torbit
(kvázi-tag)

Köszi szépen.
Nehéz a választás, a Yamada 6600-s sem tűnik rossznak, de a Philips valahogy megnyerőbb számomra.

(#150) Christoph válasza torbit (#147) üzenetére

Christoph
(senior tag)

Sajna még nincs, de hamarosan....

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.