Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)

(#1001) Joccco

Joccco
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Olyan 20-30k között szeretnék venni divx-es dvd-t. A lényeg, hogy a feliratokat (estleg lehessen állítani a méretet), divx filmeket jól kezelje ilyesmik, könnyen kezelhető és frissíthető legyen. :)

Remélem tudtok segíteni!

Üdv: j.

[ Szerkesztve ]

- Best Of U -

(#1002) monstre válasza Joccco (#1001) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

yamada lejatszok, de nem a chili-k

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#1003) Mipheee

Mipheee
(újonc)

Sziasztok!

Kicsit off:
Van egy LG RH277 asztali DVD felvevőm.
A gondom vele a következő: minden egyes áramszünetnél kimegy belőle az óra és a programozás. Létezik ez egy ilyen drága készüléknél, míg egy 1000 ft-os rádiós órához már van elem.. Lehetséges valahogy megőrizni a programozást áramszünet utánra is? Nálunk elég gyakran van áramszünet.

(#1004) magnum_pi

magnum_pi
(tag)

Sziaszitok!

Van egy Samsung tv-m, 1360x768max felbontással. Venni akarok hozzá egy asztali DVD-t ami divx-et is lejátszik.a Panasonic DVD-S53 vagy DVD-S511-et néztem ki ( ennyit szánok rá ). A kérdésem az lenne hogy ha HDMI-n keresztül kapcsolom össze a TV-vel a lejátszót akkor az milyen felbontáson fog menni, és ha pl 1360x768-on megy, de a divx pl 756x452 (hasból) akkor mi fog történni. Akkora lesz a kép ahány pixel a divx, vagy széthúzza? Hogy működik ez?

Gigabyte P55-UD3 F4, i5-750 @3.67 B1, ASUS ATI 6870, 2x2024MB Kingmax DDRII 1333Mhz, Samsung 245B, Chieftec 450W + FSP VGA Booster x3, Ninja Plus rev 2, CM 690

(#1005) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Sziasztok ismerősőmnke kéne asztali divx-s lejátszó, max 15k-ig, egy logitech z5500 lenne rádugva, lényeg lenne h. minden avi-t kezeljen.

Előre is köszi.

(L) Atiradeonika (L)

(#1006) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

valaki nem tudna ajánlani valami jó kis DVD lejátszót, ami divxes, olyan 12 K körül van ?
Fontos tényező, hogy a hangfalak csatlakozása NE dts--es legyen, ill lehet rajta csak legyen mellette hagyományos is mivel Genius SW-HF 5.1 emet szeretném rákötni
Sajnos helyben csak Tesco van Orionnal, Milleniummal, meg csupa csak dts es csodával....Orionnal meg szívtam egyet, 1 hét után megadta magát, szal valami tipp ?

vagy esetleg létezik valami emgoldás - elosztó, spéci kábel - ami dtst szétosztja ?

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1007) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

na uppolok 1et, még hátha válaszol vki

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#1008) GBX válasza -=Libria=- (#1007) üzenetére

GBX
(fanatikus tag)

Yamada 6600 és felette jó választás. Firmware frissítéssel sok mindent visz, ámde egytlen gyengéje hogy a lemezt forgató szervomotor egy idő után megadhatja magát, bár nem minden lejátszónál.

HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD

(#1009) didros

didros
(tag)

Sziasztok! Egy haverom Panda márkájú DVD lejátszóján (ESS chipset) frissítettem a firmware-t, de továbbra sem kezeli a feliratokat, holott az új firmware-rel kellene neki. Nem értem mi lehet a gond... Van ötletetek? Kínomban már arra gondoltam, hogy esetleg a scart csatlakozó hiánya miatt nem jelennek meg a feliratok.. lehetséges lenne ez? (A feliratok .srt kiterjesztésűek és ugyanaz a fileok neve, mint a filmé.)

(#1010) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

NewAge a fergusson 880 fw-jet nyuzza eppen ha jol tevedek, mongyuk leht hogy erdems lenne ra nezni, csk ne vallota volna be hogy filips felirattal is elerheto:- (

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1011) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Tudna valaki olyan készüléket ajánlani: ami hdmi-is, 1080i-re konvertál/skáláz nemtom hogy hívják, lejátsza divx-et és xvidet, a feliratot jól kezeli és olcsó?

ORION DVD-5400-at néztem ki, 15k. Kicsit sokallom az árát ahhoz képest hogy majdnem noname. A másik egy lg dvx298h 17k-ért. Olscóbban nincs valami? :B

(#1012) doc válasza Peat;) (#1011) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

döntsd el hogy olcsó kell vagy márkás, a kettőt együtt mégis hogy gondoltad?
pioneert 10-ért? :U
döntsd el vagy hogy mi kell, vagy hogy mennyit szánsz rá...

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#1013) 58522

58522
(újonc)

Nekem egy Philips DVP5160 lejátszóm van, 15K az ára itt. Legnagyobb előnye, hogy USB drive-ról is játszhatsz le filmeket, kezeli a magyar ékezeteket és van hozzá buherált firmware itt. :K

(#1014) Peat;) válasza doc (#1012) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

nem látom hogy írtam volna a márka fontosságot, csak azt hogy olcsó legyen, ebből te mire következtetsz? :U vagy mert sokallom az orion árát 15-ért miközben a márkás 17k az jön le hogy márkabuzi vagyok? úgy hogy még utána is odaírtam hogy olcsóbb kell?

[ Szerkesztve ]

(#1015) doc válasza Peat;) (#1014) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

félre ne érts, nem letorkollani akartalak
de vagy olcsó lesz, vagy márkás, a kettő együtt nem megy (az lg-t én nem számítom márkásnak)
de olcsón is lehet jó, még ha nem is "márkás", ld pl. Yamada és társai, bár nem valami hosszú az élettartamuk, de nagyon ügyes szerkezetek, normális bánásmóddal elleszel vele addig, míg le nem cseréled egy másikra
ha viszont márkás, jó cuccot szeretnél, az nem lesz olcsó (az én Pio-m is dupla annyiba került anno, mint az ugyanannyit tudó Yamada), de az garantáltan nem döglik meg a gari lejárta után két héttel...

(#1016) Peat;) válasza Peat;) (#1014) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Már döntöttem, lesz az lg ha kezeli a feliratot, így nem dobálózok lehetetlen kérdésekkel többet itt :P :) béke

szerk: néztem én yamadát, olvasgattam topikot, de nagyon kevés helyen lehet megtalálni, ha lg nem kezeli feliratot akkor viszont lesz ilyen, köszi, üdv

[ Szerkesztve ]

(#1017) wwenigma válasza -=Libria=- (#1006) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom régi hsz, de én Millenium 9602-est használok másfél éve gond nélkül. Sanyo loaderes. :R

Feliratok rendben vannak, minden xir-xart vitt eddig, 9000 pénz volt, bőven megérte szvsz.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#1018) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

húgomnak millenium volt, kb. másfél év és a harmadik szerviz után otthagyta a szerelőnél, többe került volna a javítás mintha vesz másikat...

(#1019) jeni

jeni
(PH! addikt)

Én is egyetértek a Milleniummal nem egy lejátszó hanem egy porfogó.Azt olvassa be amit akar.Tescoban lett véve.Még szerencse,hogy a Siófoki szerviz megszünt.Még jó,hogy rátudtam venni a tescos nénit arra hivatkozva,hogy a szerviz megszünt,cserélje ki a boltban egy másikra(fél év után!).Mivel,hogy arra hivatkoztunk ,hogy a benzin költség az pénz és majd annyi mintha veszek másikat.Mondtam,hogy akkor vigyék el maguk a szervizbe,ez nem tetszett nekik.Ott lett vásárolva gondoskodjanak a szervizről.Egy Samsungra lett cserélve.Bár az nem mindenevő a formátum területén,de müködik.

Én is Pioneer lejátszót vennék ismételten,mert az legalább müködik és visszonylag jól összerakott gép,amelett frissíthető.Még a magyarnyelvet is rálehet tenni.

[ Szerkesztve ]

(#1020) wwenigma válasza jeni (#1019) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én meg nem. Pl. Mitsumi loaderest nem kell venni, az telleg szar. De a Sanyo loaderes (ha jol emlexem) az TÖKÉLETESEN működik másfél éve.... Zoran chipset, feliratok lathatoak, arnyekoltak, emberi meretuek, semmilyen filmmel nem volt még baja... Lehet ez az egy ami jol sikerült, vagy az az 1 ami nem jol sikerult ami nalad volt? :F

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#1021) ezanickem

ezanickem
(lelkes újonc)

[link]

Gigabyte Ep35-ds3, Intel Core Duo E5200 2,5GHz, Geil Black Dragon 2x2GB DDR2 800Mhz, Gigabyte HD4850 512MB, WD 250GB Sata2, Gigabyte GZ-X2 460W/// Kelly's Axis '10

(#1022) Lala6

Lala6
(őstag)

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy mi lett a www.mpeg4-players.info oldallal? Már jóideje nem jön be, pedig nagyon tuti hely volt.

[ Szerkesztve ]

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#1023) Skynet258 válasza Lala6 (#1022) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Igen, én is próbálkozok naponta, de semmi. Jóhogy ilyenkor, amikor épp vásárolnék, és kéne az infó :(

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#1024) ANT

ANT
(PH! addikt)

Olyan játékost keresnék, ami HDMI-s és van rajta analóg 5.1 kimenet. Létezik ilyen?
(Az Airis LW108B volt ilyen, csak sajna már nem lehet kapni.)

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#1025) Robikas

Robikas
(újonc)

Sziasztok,

nekem pana S33as lejátszóm van.
az a bajom, hogy van olyan DVD-m amit szaggatva játszik csak le. PC-n simán hibátlanul fut.
Mi lehet a baj?
ezen segíten egy firmware frissítés? ha igen, hol találok?

köszi

(#1026) Lala6 válasza ANT (#1024) üzenetére

Lala6
(őstag)

Én is pont ilyenre vágyom, de nem találtam megfelelőt.

(#1027) ANT válasza Lala6 (#1026) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Na, ezt gugliztam. Ez a típus mennyire gagyi?
Szerk: ExtremeDigital-ban még lehet is kapni.

[ Szerkesztve ]

(#1028) Lala6 válasza ANT (#1027) üzenetére

Lala6
(őstag)

Én meg ezt: Ferguson D 780 HX

Itt lehet elvileg kapni.

Ehhez elvileg van módosított firmware is, csak nem tudom honnan lehetne letölteni, az mpeg4-players.info még mindig halott.

(#1029) ANT válasza Lala6 (#1028) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

És ez analóg 5.1-es? Mert a linkeden lévő hátlap képén én nem tudtam felfedezni a csatlakozóit. Vagy már nem 3 piros, 3 fehér RCA egy kupacban az analóg 5.1?

(#1030) Lala6 válasza ANT (#1029) üzenetére

Lala6
(őstag)

Igen, ezen van 5.1 analóg, itt találsz róla sok képet: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=ferguson_dvd&jedna_strona=1

Nem egymás melett van a 6 csati.

(#1031) neduddki válasza Lala6 (#1028) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

akkor mar a NEwAge fw meger annyi thogy hozzarakj egy szazast nem??:- ))) /gyik: 880/

udv

neduddki

p.s. csak az a nyonmorutl filipsz felirat ne zaran annira:- (((

(#1032) ANT válasza Lala6 (#1030) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Oké, meggyőztél. Ezen a center és a böfögő csatija más színű, ez kavart be nálam. Namost akkor a nagy kérdés: melyik lenne a jobb vétel?

(#1033) Lala6 válasza neduddki (#1031) üzenetére

Lala6
(őstag)

880-on nincs 5.1 analóg kimenet, ami nekünk kell.

(#1034) neduddki válasza Lala6 (#1033) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

aszt nezem en is hogy valoban nincs:- (
melleleg a 780 mi nek a klonja nem tudod?

udv

neduddki

p.s kivancsi lennek mi lett a mpeg4es gardaval hogy most ossze vissza kell szedni az inoket?

(#1035) Lala6 válasza neduddki (#1034) üzenetére

Lala6
(őstag)

Nem tudom, de biztos van, mert csak a Lengyelek árulják itt közép európában, máshol nincs ilyen néven semmi.

Írtam newage-nek egy érdeklődő levelet, de nem válaszolt még. Lehet a címe sem jó, még 2005-ből maradt, bár a levél nem jött vissza.

(#1036) ANT válasza Lala6 (#1028) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Sztem nem kell keresned a módosított fw-t. Az általad linkelt bolt termékleírása szerint "Frissítve New Age Firmware-rel".

(#1037) Lala6 válasza ANT (#1036) üzenetére

Lala6
(őstag)

Hát, de ha valami új jön ki időközben? Bár a mostani állás szerint meghalt a jatekosok oldala.

Gyönyörű Samsung lejátszót láttam a minap, csak sajna analóg 5.1 nem volt rajta. Nem lehet valahogy az optikai kimenetből analógot átalakítani? Hülye Genius hang szettem van és azon spóroltak az optikai hang bemenettel.

(#1038) ANT válasza Lala6 (#1037) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Egyrészt ha jön is valami újdonság, azon még inkább hanyagolják majd az analóg 5.1 kimenetet. Másrészt nem is nagyon hiszek ezekben az újdonságokban. Még valamikor tél végén a Computer Diszkontban (XIII. Pannónia utca) mondta az eladó, hogy tavaszra jönnek az Airis új lejátszói (egyébként ott még az LW108b-t kerestem). A tavasznak vége, hol az új lejátszó? :(
Optikaiból analógot erősítővel pl. lehet csinálni. Csak én arra nem szeretnék beruházni, ha nem muszáj.
Amúgy nekem meg hülye öszvér hangfalszettem van. :D

(#1039) as_Rock válasza Lala6 (#1022) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Nem derült ki azóta se, hogy mi lett az oldallal, vagy hová költözött?

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#1040) birno

birno
(őstag)

as_Rock: Ez engem is érdekelne.
Mostanság vennék játékost s jó lenne körülnézni.

[ Szerkesztve ]

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#1041) John_Doe

John_Doe
(fanatikus tag)

Mivel nem igazán tudtam hova írjam a problémámat leírom itt hátha tud valaki tanácsot adni. Nemrég vettem egy Philips DVP5980 lejátszót. Ezen van ugye egy USB csatlakoztatási lehetőség amit ki is próbáltam és tökéletesen ment az 1 gigás Kingston pendrive-ommal. Minden jól ment így gondoltam veszek egy nagyobbat így vettem egy 8 gigás szintén kingston pendirve-ot. Itt kezdődik a probléma ugyanis ezt az újat már fel sem ismeri. A különös az hogy azt írják ha a fájl rendszer nem megfelelő azt egy hibaüzenet közli velem, de ez mintha be se dugtam volna a lejátszóba, semmit nem csinál. Természetesen a lejátszó dokumentációjában leirt módon FAT32 2kilós szektormérettel van formázva de semmi. Géppel rendesen működik a pendrive. Ugyanakkor külföldi fórumon olvasom hogy akár 400 gigás HDD-t is csatlakoztattak a lejátszóra és működött vele rendesen vagyis nem a mérettel van gond. De akkor mi van :F

Shal'kek nem'ron!

(#1042) John_Doe

John_Doe
(fanatikus tag)

A régi egysima DataTravel (DTI/1G) az új meg egy DataTraveler100 (DT100/8G). Azóta megnéztem egy 2 gigás DT100-assal azt se ismeri fel meg valami mittomén mien 256 megással és azt meg felismeri.

Shal'kek nem'ron!

(#1043) Lala6 válasza John_Doe (#1042) üzenetére

Lala6
(őstag)

Nem lehet, hogy max. 4GB a pendrive méret határ?
Nekem műholdvevőnél volt ilyen, winyóból kezelt 120-ig, pen-ből csak 4GB-ig.

(#1044) Lala6 válasza as_Rock (#1039) üzenetére

Lala6
(őstag)

Semmit sajna, newage nem válaszolt.

(#1045) John_Doe válasza Lala6 (#1043) üzenetére

John_Doe
(fanatikus tag)

Na de sehol nem látom a kézikönyvben se az oldalon se fórumokon az utalást arra hogy lenne ilyen limit és ha van mekkora. Viszont a 2 gigásat se látja ugyanabból a tipusból azt meg csak feltételezem hogy ha ez is a limit miatt van akkor a limitnek 1 gigának kéne lenni ami szerintem túl kicsi. Mással még nem sikerült kipróbálnom.

Shal'kek nem'ron!

(#1046) birno

birno
(őstag)

Ha már nem megy az mpeg4-players oldal, akkor itt kérek előzetes tanácsot.

Édesanyámnak szeretnék játékost venni, jelenleg egy Millenium van, ami semmire nem való, ezért úgy döntöttem inkább befektetek rá többet, de használható legyen.
Olyan 20e-ig gondolkodom és Pioneer vagy Panasonic márkára gondoltam.
Egy kb. 15 éves TV-re lenne rákötve, amin csak RCA és SCART csatlakozó van, így nem kell, hogy legyen HDMI, 5.1+egyéb ilyen extra cuccok.
A lényeg, hogy minél több lemezt, DVD-t és avikat olvasson egyaránt+mp3-at és audiot is le lehessen játszani vele.

Verbatim lemezeket használok, Plextor íróval, 8x-osan pörkölöm, így a lemez minősége nem hinném, hogy rossz lenne, a régebbi filmek Benq dvd-ken vannak, azokat is jó lenne ha vinné.

Ajánljatok pár típust légyszi a mostani kínálatból, kiindulásként, amik megfelelnek az elvárásoknak s utána majd rákeresgetek mindegyikre.
Előre is köszi!

(#1047) doc válasza birno (#1046) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem évek óta egy Pioneerom van, minden eszik, megbízható (néha lefagy, de csak olyankor ha a lemeztálca behúzása közben nyomogatod a menügombot - lehet van már rá javított FW, nekem még a gyárival megy), van RCA és Scart kimenete
tud olyat is, hogy ja képek és zene is van a lemezen, akkor egyszerre megy a kettő (magyarul slideshow-t csinál, és alatta szól az mp3 zene, amit a doksival ellentétben DVD-ről is lejátszik)
szóval én ajánlom :)
(az enyém a DV-393-S típus, de gondolom ilyet már régóta nem kapni)

(#1048) birno válasza doc (#1047) üzenetére

birno
(őstag)

Köszi, az nem kérdés, hogy a 2 márka közül érdekelne valamelyik, ez már eldöntött. :)
A kérdés inkább az, hogy mely típusok kaphatóak jelenleg(mint ahogy írtad is, hogy a tiéd már nem) ilyesmi árkategóriába, van-e valami ismert szoftveres vagy hardveres problémájuk, netán valamelyik széria hibás, stb.
Plusz, hogy hol érdemes megvenni őket, ár szempontjából.

(#1049) birno

birno
(őstag)

Ezeket nézegettem most: [link] [link] [link] [link]

Az elsőt ugye doc ajánlotta és mások is írták, hogy jó, szimpatikus még a Panasonic S42 és S53 is(bár ez HDMI-s, ami nem volt feltétel, de jól néz ki így feketében), plusz pont, hogy 24 hónapos gari van rájuk(ezen az oldalon legalább írják, a legtöbbön nem tüntetik fel, pedig jó volna), azonban ahogy olvastam az egyszer írható lemezeket le kell zárni különben nem viszi?
Ez még mindig így van?

Azt nem tudni esetleg, hogy a 393-as Pio-nak van-e "utódja"?

Ja meg az is gáz, hogy nem tudni milyen chip van bennük, pedig ha jól tudom az lényeges szempont lenne.

(#1050) doc válasza birno (#1049) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az S42 volt nálam anno a Pio vetélytársa, de olvastam róla nem túl biztatóakat (talán a lemezolvasási képességeivel volt gond, nem is tudom), meg a Piokhoz elég rendesen gyártották a firmware-eket (aztán sosem frissítettem :D), úgyhogy én a 393 mellett döntöttem
igazából az egyetlen dolog, amit néhányan kifogásoltak, a felirat mérete volt, de nálam (63cm tv, kb. 2,5-3 m-ről) bőven élvezhető

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Divx-es asztali dvd-t milyet? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.