Üdvözletem mindenkinek!
Én is grafikus tábla vásárlására szántam el magam. Az árketegória a 20-25K. Elsőre én is a rettegett Trustot néztem ki magamnak, milyen szerencse, hogy ráleltem erre a fórumra, és lebeszéltek róla! Viszont még mindíg nem tudom, hogy Wacomon belül, pontosan milyet vegyek.
A Bamboo One A6 [link]
és a
Bamboo Fekete A6 [link]
között vacilálok.
Egy FUN, ahogy írtátok, szerintem sem éri meg a +gombok, és a radír miatt. Illetve, ha mégis, mit tud pontosan az az X darab gomb? Lényegesen egyszerűbb velük dolgozni? Mert én szándékozom mellette hasnálni a billentyűzetet is. Aztán az egyik Wide, a másik nem. Ha jól értem, az egyik 4:3-as oldalarányyal rendelkezik, a másk nem. Semmi szükségét nem érzem, hogy Wide-ot vegyek, de mégis miben jobb az? Úgy szándékozom használni, hogy a tábla aktív része felelne meg a teljes képernyőnek, ezért is rettegek a Wide-től, de ha ez nem zavaró, akkor jöhet. mindenesetre nem szeretnék kör helyett ellpiszist kapni. A színe engem nem nagyon érdekel, úgysem azt fogom nézni, a külső sosem érdekelt. Belsőleg is van viszont eltérés, méghozzá DPI-ben, ahogy olvasom. A 13K-s 1040 DPI-s, míg a 21K-s már 2540 DPI-s. Ezek a századmilliméterek sokat számítanak? Mindkettő nyomásérzékenysége 512, a többi tulajdonságban nagyjából megyeznek. Egyenlőre gyakorláshoz kéne, ha minden igaz grafikus leszek, gondoltam nem árthat ha megtanulom kezelni, és azért az egérnél biztos, hogy jobb. PS CS3-hoz kéne főként, fotóretusáláshoz, rajzoláshoz használnám. De lehet, hogy böngészéshez is használnám, ki tudja. Fontos az is, hogy Vistához, és 64 bittel is kifogástalanul működjön. Egyenlőre 32 bites XP-n futna, de a pixel shader 2.0-s radeonom miatt, amit anno aranyárban vettem, az uccsó PS 2.0-s kártya volt... most meg folyamatosan szívok a 3.0-t követelő játékokkal... szóval nem akarom újra hasonló hibába esni, ezért nem is veszek Geniust, pedig az is igencsak jónak tűnt...
Pixmaniáról írtátok, hogy valamiért nem megbízhatóak, erről is mondjatok valamit, ha minden igaz, ott jóval olcsóbbak, vagy nincs ott garancia?
[link]
[link]
Esetleg egy külföldi rendelés olcsóbb lenne? Nem tudom, hol rendelte az illető, aki írta, csak azt, hogy Németo.-ból. Az jelenleg olcsóbb? A garancia is számítana persze, a megérkezési idő nem nagyon, úgyis karácsonyra lesz.
Segítsetek dönteni. Előre is hálás köszönetem.
[ Szerkesztve ]