huh milyen pici képek 
Egyébként jók lettek, nekem a naplementés nagyon tetszik
◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

huh milyen pici képek 
Egyébként jók lettek, nekem a naplementés nagyon tetszik

Tényleg ferde a horizont ezerrel, na ez eszembe sem jutott eddig
köszönöm!
Lec: Abból van több is, különböző WB beállításokkal és színhőmésrésketekkel. Van amelyik olyan mintha tél lenne
A második linkem már jobb lett naaaa.... 
szerk: jó (jobb) link:[link]
[Szerkesztve]
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

A WB és a színhőmérséklet között mi a különbség?
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

nem találom azt a télies naplementés 
(#906) ThufirHawat válasza Hydra SR (#904) üzenetére

Hogy az egyik magyarul van. 
Próbáltátok már, hogy mi a különbség a képek összenyomásakor (méretcsökkentés) beállítható Bicubic és Bicubic sharper mintavételezési algoritmusok között? Na én most kipróbáltam (már kb. 2 hónapja tervezem, de lusta vagyok). Ezt tapasztaltam:
[link]
Jól jöhet web-es ''publikációkhoz''.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
(#907) Zebu válasza ThufirHawat (#906) üzenetére

na ezt én sem tudtam
Tehát a fehéregyensúly = színhőmérséklet? Igazából a WB előre belőtt szinhőmérséklet érték?
(#908) Retro11 válasza ThufirHawat (#906) üzenetére

Na azért magyarul fehéregyensúlyt jelent
ami természetesen az
!!!
Nemská tolok 1képet nem profi de aranyos!!
:)

jah azt nem töltöttem még fel! 

A fehéregyensúly azt jelenti, hogy a színek helyesen jelennek meg, a fehér fehér (azaz az R, G B komponensek a helyükön vannak).
A színhőmérséklet azt jelenti, hogy a megvilágító fényforrás milyen összetételű fényt sugároz, milyen a fény színe.
A fehéregyensúly-állítás gyakorlatilag a ''nyersanyag'' spektrális érzékenységének a megvilágításhoz igazítása, hogy a ''színek a helyükre kerüljenek'', illetve egyeltalán kép keletkezzen.
Napfényben a sárgát kell ''visszavenni'', a neoncsövek elég szakaszosan sugároznak (ha x tengely a fény hullámhossza), sok helyen visszavenni, sok helyen ''ráhúzni'' kell.
[link]

A színhőmérséklet a fényt, fényforrást jellemzi.
A fehéregyensúly pedig a képrögzítéshez (film, érzékelő, akármi) rendelt fogalom.
Tipikusan akkor kell állítani a fehéregyensúlyon, ha más színhőmérsékletű fényben fotózol mint azelőtt 
Többet később, most rohanni kell 
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

akkor igazából nem gondoltam rosszul.....

Én is így tudtam csak megzavarodtam kicsit az iménti hsz-edtől és elbizonytalanodtam.
j.bravo: attól tartok ezt nem értem teljesen, de majd kipróbálgatom meg utánanézek még. Gyakorlatban látom a hatását és használni is tudom, csak az elvét nem vágom tökéletesen, illetve eddig azt hittem hogy vágom.
szerk: közben még 2-szer elolvastam a hsz-edet és azt hiszem most már értem. 
[Szerkesztve]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Rövid városligeti sétám szemelvényei
[link]
[link]
[link]
[/URL] [link]
[link]
Volt egy nagyon jó beállításom, éppen egy csomó galamb röppent fel a szökőkút előtt, amikor lemerült a gép. Nagyon jó kis fotó lett volna, hát hazáig morgolódtam. Végül is nem haragszom rá, az első töltés volt, és azóta nyúzom, hogy megvan. Szóval elég sokáig bírta. A gyári adatok szerint 1800 expót kellene bírnia. Na ez kissé túlzás, de a 6-700 reálisnak tűnik.
Primus inter pares

igazából még vannak kommunikációs bajaim, hiába tréningelnek, nem hagyom magam! 
(#916) werttzui válasza ArthurMiller (#914) üzenetére

Nagyon szép élénk színek olyan mint ha polárral fotóztál volna úgy látom jól műxik a masina gratula 
[Szerkesztve]
CHIHUAHUA

senki egy rossz szot se a westie-krol, mert a talin meszarolok. par nap, es kapjatok a parizsi kepeket!
Ketto, csipkebokor vesszo!

oké
![;]](/dl/s/v1.gif)
CHIHUAHUA
(#919) ArthurMiller válasza werttzui (#916) üzenetére

Még csak UV szűrő sincs a gagyi obira téve
Primus inter pares
(#920) werttzui válasza ArthurMiller (#919) üzenetére

Miért gagyizod mindig az obit azért nem olyan rossz az . Amit venni akarsz annak legfejjebb a fényértéke jobb ill talán a rajzolata de vajon jobb-e annyival amennyivel drágább.
CHIHUAHUA
(#921) Hydra SR válasza ArthurMiller (#919) üzenetére

Tényleg nem értem, mi bajod vele, szerintem a képek tökéletes minőségűek. A színek pedig nagyon szépek.
(#922) ArthurMiller válasza werttzui (#920) üzenetére

Komolyra fordítva a szót, az árához képest, tényleg elviselhető minőségű. Picivel jobb, mint a nikon alap kitobija.
Ami a drágább obikat illeti, az árral exponenciálisan csökken az a plusz, amit az optika minőségben nyújt.
Primus inter pares

kár pedig nagyon kiváncsi lennék rá, majd ha lesz egy kis időd töltsd fel pls 
(#924) Petzi válasza ArthurMiller (#914) üzenetére

Grt. a képekhez nagyon szépek,több nincs? 

A szineseket kodak profoto 100-asra ill, a dunakanyarost azt meg 2002-ben lejárt fuji superia-ra lőttem (mondjuk ott az ellenfényes és eredetiben is kb hasonló volt a látvány). Mostanában sajna nem érek rá vagy fotózni vagy scannelni van kevesebb időm mert elég sűrű az egyéb munka.
Itt van még pár kép ami a fotozzon fent van végül is, ezt a koraszülött osztályon követtem el, nem nagyon volt időm semmit sem álligatni úgyhogy ilyenre sikerültek, mert zavarni nem lett volna nyerő a nővérkéket a munkában: [link], [link], [link], [link].
Meg még itt van még egy bambulós kép [link] ami az első ilyen úgymond megtervezett képem lett volna egy ilyen orvoslást népszerűsítő pályázatra. Csak nyaktól lefelé lett volna a kép, ilyen beteg behívós csak rájöttem a végén hogy pont a behívó papírok hiányoznak a kézből úgyhogy nem is foglalkoztam tovább a képpel. Majd legközelebb...meg amúgy is ezt a képet egy kis szexis dekoltázsosnak gondoltam el amin még talán dolgozni is fogok 1x 

felraktam, bár így második pillantásra nem is téli inkább csak kékebb

Hali!
Mintha a inkeket egy kicsit elrontottad volna. Csak a naplementésre mutat helyes link. 
''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

össze-vissza bénázom ezzel az imageshack-kel....
bocccsss lehet visszatérek a kep.tar.hu-hoz....

Üdvözletem mindenkinek! Régóta olvasgatom ezt a topikot, és mivel életemben először hosszabb időre végre kezembe került egy Dslr (barátnőmé
), gondoltam kattintgatok vele párat. Ne várjatok csodákat, első szárnypróbálgatós képeim, de sajnos nincs értelmes fényképezőgépem, hogy tudásom gyarapítsam pedig imádok fotózni.
[link]
[link]
[link]
[link]
Várom a kritikákat, és minden elismerésem a topiklakóknak, (általában
) jó képeket tölt fel mindenki.

Nagyon jó ez az oldal:[link], egyik kollégám mutatta!
Ajánlom figyelmetekbe! A cikkek, írások között tök jó hasznos dolgok vannak.

jaja, de sztem jobb igy kékesebben 

Pár képemet bedobom, lehet rajta csámcsogni
[link]
Acid
Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Tamron 70-200/2.8, , 50/1.7 yashika
(#934) LeC válasza Extremdigita (#933) üzenetére

wow nagyon tetszenek a képeid, főleg ez a felhős: [link] ez hol készült?

Az első kupacból az utolsó (ez különösen elgondolkodtató), meg a bambulós szerintem nagyon jó lett..jó beállítást találtál, még idő hiányában is.
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q
(#936) Extremdigita válasza LeC (#934) üzenetére

Bécs mellett az úton
, meglát, fékbe tapos, oldal kiránt, gép elő, katt
Acid
(#937) LeC válasza Extremdigita (#936) üzenetére

hát jól tetted, mert nagyon jól sikerült 
(#938) Extremdigita válasza LeC (#937) üzenetére

Köszike
Acid
(#939) LJoE válasza Extremdigita (#936) üzenetére

Bécs mellett ekkora híd??? hol???
de tény, hogy nagyon ott van, meg a többi is
member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

Nyomok én is egy képet, kíváncsi vagyok mit írtok rá. Szerintem egész érdekesek a felhők rajta.[link]
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.

jaja valóban érdekesen ''hullámoznak'' a felhők.

Ha már Párizs, egy kis előzetes: [link], a csúcsa sajna lemaradt
.
(#943) Extremdigita válasza LJoE (#939) üzenetére

A híd svédországban találtatik, koppenhága-malmö között
és csak ! 16km hosszu
Acid
Köszi a képek dícséretét 
[Szerkesztve]

ha már párizs akkor eiffel toronyról nem csináltál képet?
(#945) LJoE válasza Extremdigita (#943) üzenetére

na így már egészen más a leányzó fekvése
LeC-nek azt írtad, hogy Bécs mellett, kicsit megijedtem, hogy ilyen széles lett a Duna mióta 1 éve ott jártam 
member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

Gondolhatod
.
Anno linkelgettem is néhányat: [link].
(#947) Extremdigita válasza And (#946) üzenetére

Szia And!
Az 5. linkelt képed ami valra ivben hajlik az nem lenne rossz, gyakorlatilag a képalkotásban a ''klasszikus 3szög'' majdhogynem megvan, én még balra mentem volna és kicsit '' tovább hajlitva'' a perspektívát nyomtam volna el
de jó a meglátás
Acid
...ha beleszolhatok

vhogy lemaradtam azokról, de köszi, az utsó belinkelt kép nagyon ott van [link] 
[Szerkesztve]

''Ezeket ma követtem el.''
A kutyafáját, milyen géppel fotóztál ilyet az éjszaka közepén?