Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) BEE válasza Oracle (#649) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Kössz !
Polárt nem használtam,
csak kihasználtam a délutáni napsütés színkontrasztját.
A kompozíciót pedig behatárolta a hely és a nagylátószögű
konverter, amit próbálgattam.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#652) werttzui válasza BEE (#647) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Azért a ps-el nem spóroltál :)

CHIHUAHUA

(#653) _Gudella

_Gudella
(őstag)

[link]

Sétáltam a mezőn

(#654) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Nem tud dönteni:

[kép][link]

Kitartóak:

[kép][link]

Paradicsom

[kép][link]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#655) LeC válasza Jeannie (#654) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

guszta lett a paradicsom :)

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#656) YouCanCANON

YouCanCANON
(fanatikus tag)

ASUS 161040, újszerü állapotban lévő CD-írót cserélnék 1:1-ben PCMCIA CF kártya olvasóra

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#657) LeC válasza YouCanCANON (#656) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

kicsit eltévedtél,
inkább aprohirdetést adj fel neki [link] ;)

(#658) Krix

Krix
(senior tag)

Hétvégén csináltam pár képet a szegedi fűvészkertben:

[kép] [link]

[kép] [link]

[kép] [link]

[kép] [link]

[kép] [link]

[Szerkesztve]

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#659) BlacKSouL

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi extra, még Mallorcán csináltam véletlenül egy délután az erkélyünkről, csak elkerülte a figyelmemet:
[link]

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#660) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Vettem polárszűrőt és játszottam vele. Az első képen például semleges szürke szűrőnek használtam:
[kép]
[link]

És íme még egy praktikus alkalmazhatósága:
[kép]
[link]

Erzsébet híd:
[kép]
[link]

Itt az ősz...:
[kép]
[link]

...dulpán:
[kép]
[link]

Előre! Vagy valami ilyesmi:
[kép]
[link]

Közben beesteledett, ezek már polárszűrő nélküliek:

Művészetek palotája színváltás előtt:
[kép]
[link]

...és után:
[kép]
[link]

Bazilika a Citadellából nézve (nehéz volt olyan pontot találni, ahonnan nem világított a képembe 42 reflektor):
[kép]
[link]

Szintén a Citadellából, ezúttal a Budai Vár:
[kép]
[link]

Lánchíd pesti pillér. werttzui kedvéért van benne Hold is:) :
[kép]
[link]

Itt meg egyben az egész Lánchíd. Ebben is van Hold:) :
[kép]
[link]

A többit majd máskor töltöm fel, rengeteg képet csináltam:)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#661) LeC válasza Hydra SR (#660) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

gyönyörüek az esti képek, főleg a 2 utolsó lánchidas tetszik :))

(#662) YouCanCANON válasza LeC (#657) üzenetére

YouCanCANON
(fanatikus tag)

:P

ASUS 161040, újszerü állapotban lévő CD-írót cserélnék 1:1-ben PCMCIA CF kártya olvasóra

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#663) werttzui válasza Hydra SR (#660) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Kössz a holdat :DDD :DDD . jó kis képek lettek látom azért a white balance-val is játszottál szép fehér a híd. Bár én sárgán jobban szeretem ja és úgy látom működik a polár is bár a ''vízeséseshez'' :DDD Nd -t használtam volna de lehet,hogy nem lett volna nagy külömbség.

CHIHUAHUA

(#664) Hydra SR válasza werttzui (#663) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Csináltam sárgás képeket is a hídról de az nem annyira tetszett. Az a baj, hogy olyankor nem csak a híd lesz sárga hanem egy sárga fátyol borítja az egész képet.
Nem tudom, mi az az Nd szűrő, de nekem egyetlen szűrőm van és az a polár amit tegnap vettem:) Arra éppen jó volt, hogy kb 5 blendényit sötétített. Persze használtam a polárt arra is amire igazából való csak azokon a képeken inkább arra mentem rá, hogy kitapasztaljam a különbséget a polárral és az anélkül való fotózás között és amúgy semmi érdekes nincs azokon a képeken (kocsi szélvédő, vízfelület, hiperfehér fal sötétebb házak között stb...). Egy picit javított az Erzsébet hidas képem színein is, nem égett be a sok fehér felület meg az ég is picit kékebb (azon a képen pont van némi utómunka is, ennyire nem voltak jók a színek eredetiben).
Ja, trükköztem még azzal a képpel is amin a polárszűrőben tükröződik a híd: azt 2 képből raktam össze. Az egyiken többé-kevésbé éles az adaptergyűrű és a szűrő, a másikon a szűrőben tükröződő kép volt éles.

Szerk: ja, ma voltam a BNV-n, Ökotech kiállításon. Ott is fotóztam párat, majd abból is teszek fel néhány jobbat. A végén meguntam a kiállítást és kimentem az épület mögé a Ferihegyre leszálló gépeket tele állásban fotózni :DDD Egy-kettőnek le lehet olvasni a rendszámát. Sajna az istennek se akartak úgy fordulni, ahogy a legszebb képet lehetett volna csinálni róluk:) (hehe, le is zuhantak volna ha úgy fordulnak:) ) De ez jó ötletet adott, egyik nap kimegyek Ferihegyre fotózni. Esetleg velem tarthat valaki ha van kedve és ideje:) Lehet, hogy napnyugta környékén kéne menni, így lehet nappali, naplementés és éjszakai képet is csinálni.

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#665) rOwLeY

rOwLeY
(őstag)

3 nem túl színvonalas kép tőlem Nektek:
1.[link]
Nem annyira tetszenek a színek, de a zajosítást direkt csináltam
2.[link]
Ehh ez szinte hozzá sem nyúltam, csak méreteztem
3.[link]
Nem tom, igaz, h a lámpa jól beégett, de vhogy engem megragad a hangulata.

(#666) werttzui válasza Hydra SR (#664) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

A polár főleg arra való,hogy szép kék eget adjon az nd pedig napsütésben használatos kb 3 fényértékkel csökkenti a rekesznyílás fényértékét.///
Polár:A tárgyakról visszaverődő fénysugarak polarizálttá válnak. A Polárszürők lehetővé teszik, hogy eltüntessük a nemkivánatos tükröződéseket olyan nem-fém felszinekről, mint pl. víz, üveg stb . Hatásukra a szinek telítettebbekké, tisztábbakká és kontrasztosabbá válnak.
Ezt gyakran használják ki a kék ég és fehér felhők kontrasztjának és szintelítettségének foko-zására is.
Azokhoz a fényképezőgéphez amik féligáteresztő tükröket vagy prizmákat használnak a belépő fénysugarak szétosztására, az expozició és a tárgtávolság meghatározására, azokra a
Circuláris Polár szürőket javasoljuk az expozició vagy élességállítási hibák elkerülésére.///

ND:Különösen erős fényviszonyok esetén, mint pl: napsütés hóborította hegyekben vagy tengerparton, vagy videokamera használata esetén a neutrális vagy denzitás-szűrők használata feltétlenül ajánlott. Mélységélesség csökkentésével nagyobb rekesznyílás választását teszik lehetővé, s ezáltal segítenek a fő téma háttérből való kiemelésében.
3 fényértékkel csökkenti a rekesznyilást

CHIHUAHUA

(#667) werttzui válasza rOwLeY (#665) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

A csillogások nekem nagyon tetszenek igaz a képek kicsit zajosak de még elmegy és picit be van égve de nem vészes. a lámpa így nekem különösen tetszik. :)

CHIHUAHUA

(#668) rOwLeY válasza werttzui (#667) üzenetére

rOwLeY
(őstag)

Engem is kicsit zavarnak a beégések!Amugy köszi szépen!

(#669) Hydra SR válasza rOwLeY (#665) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

1: A színeken javíthatsz utómunkával. Több van a képben mint amennyit kihoztál belőle. De igazán jót csak HDR technikával lehetett volna csinálni belőle, ehhez viszont két különböző fényerejű képet kellett volna lőnöd lehetőség szerint pontosan ugyanolyan szögben, ugyanarról a helyről. Bár belegondolva, nem olyan nagy felületet foglal el a képből a part, jó ez feketén is, csak a víz szebb lenne kékesebb árnyalatban.
2: Ez nagyon tetszik, csak nem tudom miért de valahogy kicsit természetellenes hatásúak a felső fehér felhők (de szépen alliterált:) ). Ebbe belenyúltál valamivel?
3: Tiszta Mátrix:) Mitől lett ilyen zöld? A beégés nem olyan vészes. Ez a kép is tetszik.

(#670) biggamer válasza rOwLeY (#665) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nagyon jók a képeid, gratula.
Nekem főleg a második tetszik, szerintem qrva jó. :R
( A zajért tényleg kár. :O )
Ja, és én a tetejét megvágnám. :U

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#671) werttzui válasza biggamer (#670) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Megy a neted ? Király :DD

CHIHUAHUA

(#672) Hydra SR válasza biggamer (#670) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Hja, téged meg rég láttunk:) Ideje lenne feltöltened valami szépet :DDD :DDD :DDD :)) :D :DD

(#673) biggamer válasza werttzui (#671) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jaaa, már müxik, és üdvözlök mindenkit. :)

Egyébként jól megszivattam magam.
'' Megpucoltam '' az érzékelőt, aztán jó csíkos lett. :Y
Meg a felvételek is azok lettek.
:O

Vettem normális tisztító eszközt, aztán most már királyság van. :))

Hydra SR

Próbálkoztam ma is többször feltölteni képet, de nem müxik a feltöltés.

Majd csak egyszer sikerül. :U
Nagyon jók a fenti képeid, itt én labdába sem rughatok. :( :O

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#674) biggamer válasza Krix (#658) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Az első tetszik a legjobban, de én csináltam volna messzebbről is egyet, hogy a tükörképe teljesen látszódjon.

(#675) rOwLeY válasza Hydra SR (#669) üzenetére

rOwLeY
(őstag)

Köszi az elismerő szavakat!A másodikba annyira nyúltam bele, h leméretezés, meg a vörös színeket jobban kiemeltem irfanview-vel, egy hotpixelt ksizedtem painttel ami teljesen elrontotta a kép minőségét:D
Azért lett zöld mert szórakoztam a fehéregyensúlyal, direkt állítottam be rosszra és így kaptam ilyen jó kis neonzöldes színt:D!

(#676) rOwLeY válasza biggamer (#670) üzenetére

rOwLeY
(őstag)

Köszi mester!:D
Hát igen, a zaj...majd megpróbálok vele vmit ügyködni h jobb legyen!csak most egyelőre ennyire volt időm!majd még sztem estefelé dobok fel egykét képet, mert ''alapanyagom'' van rengeteg!

(#677) LJoE válasza rOwLeY (#665) üzenetére

LJoE
(senior tag)

1. kép ablaküvegen keresztül készült vagy simán?

member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

(#678) Oracle

Oracle
(senior tag)

Délutáni unalom eredménye.
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]

(#679) werttzui válasza Oracle (#678) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Aki tud az tud szépek a képeid szépen rajzol a lencse zajmentes képek meg lehetsz elégedve a masináddal. /jó választás volt a géped nem rontottak el semmit rajta/.

CHIHUAHUA

(#680) Oracle válasza werttzui (#679) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Köszi :B
Azért azt bevalom hogy egy kicsit javítottam a képeken PS-el.(élesítés,meg a színeket kicsit teltebbé tettem) De a lényeg a végeredmény :P

[Szerkesztve]

(#681) Krix válasza biggamer (#674) üzenetére

Krix
(senior tag)

Köszi szépen. Ha ki tudok még menni, akkor megpróbálom újra.

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#682) Stitch válasza Oracle (#678) üzenetére

Stitch
(őstag)

A harmadik szerintem nagyon jól sikerült, ötletes a szerkesztés/vágás, az élesség is pont jó helyen van, absztraktnak is simán elmegy. :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#683) Hydra SR válasza Oracle (#678) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Látom te se születtél hanem előhívtak:D Nekem az utolsó kép tetszik a legjobban, ahogy látszik a levél erezete.

(#684) Oracle válasza Hydra SR (#683) üzenetére

Oracle
(senior tag)

:DDD :DDD :DDD
Figyi, mikor akarsz menni ferihegyre??

(#685) Hydra SR válasza Oracle (#684) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Fú nemtom még, úgy terveztem hogy holnap vagy hétvége valamikor jó lenne csak tegnap ellopták a tárcámat az összes iratommal szóval valamikor azok után is kéne szaladgálni. Csak remélni tudom, hogy a bankkártyámat nem kódolták ki mert ma jött meg a fizum. Most akarom letilttatni.

(#686) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Jóvan, most tilttattam le és tájékoztattak, hogy az eltűnés óta nem használták:)

(#687) Oracle válasza Hydra SR (#685) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Hétvégén nekem is jó sőt talán asszonynak is, ha gondolod mehetünk együtt :)
Még ugyse fotóztam repülőt soha.

őőő meg mivel akarsz menni kocsival vagy bkv-val??(mert kocsim az nincs :DDD )

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#688) Hydra SR válasza Oracle (#687) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Persze, gyere, hiszen azért írtam hogy jöhet más is ha kedve van:)
Kocsim nekem sincs de most BKV bérletem se mert az is a tárcámban volt:( De ezt a felét megoldom.
Én is akartam hozni a páromat de dolgozik hétvégén. Azon gondolkozom, hogy holnapután veszem meg az állványom, az meg nem ártana a fotózáshoz, főleg ha estefelé mennénk. Megnéztem, mikor megy le a nap szombaton és úgy kéne, hogy kb 1 órával napnyugta előtt odaérjünk, ami azt jelenti hogy úgy negyed 6 körül már kint szeretnék lenni. Ha mégse kapnám meg addig az állványt akkor szívesebben mennék vasárnap, kivéve ha van egy fölösleges állványod:D Holnap elvileg kiderül, mikor hozzák az állványt és akkor kitalálom, mi legyen a végső verzió.
Ja, párom mondja, hogy párszáz forintot fizetni kell a teraszra kimenésért, ezt kalkuláld bele.

Addig is, némi előzetes:
[kép]
[link]

[kép]
[link]

Kicsit rá kellett maszatolni a képekre mivel a repülők zajosak:D:D:D
Ezeket még a BNV udvaráról csináltam, kézből, képstabi nélkül :U
Erőteljes utómunkálatokon mentek keresztül, nem jó képek csak hangulatcsinálónak vannak itt.

[Szerkesztve]

(#689) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Jaj, ez is ideillik:) 3 éve csináltam, még anyámék HP635-ösével (2 megapixel, 3-szoros zoom ultrakompakt rulez ;) )

[kép]
[link]

Csak a zaj van leszedve róla picit, a színekhez nem nyúltam. Napfelkelte volt amikor szálltunk be, ez pedig a Malév gép turbinája szemből.

[Szerkesztve]

(#690) Oracle válasza Hydra SR (#689) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Asszonykám más programot csinált(előbb kellet volna neki szólni) ezért most hétvégén nemtok menni repülőt fotózni :O :O

[Szerkesztve]

(#691) ThufirHawat

ThufirHawat
(senior tag)

Enyéim:

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#692) Petzi válasza Hydra SR (#688) üzenetére

Petzi
(kvázi-tag)

Szerintem jó képek lettek grt :C

(#693) Petzi

Petzi
(kvázi-tag)

[link]
[link]
[link]
próba :U

[Szerkesztve]

(#694) ThufirHawat válasza Petzi (#693) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Első tanács: Portrénál (állatnál is) a szemre álíts élességet, különben megdöglik a kép...
Második: zajzűrés (Noise Ninja), élesítés (PhotoKIT Sharpener).

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#695) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csomo emberket lattam a minap fenykepezogeppel rohangalni az utcakon :DDD
legkozelebb rakialtok valakire majd hogy te is ph-s vagy? :DDD

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#696) Hydra SR válasza monstre (#695) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Ha ilyet kiabálsz az utcán, azt hiszik hogy a PH valami diliház és te is onnan szöktél:)

(#697) ArthurMiller válasza Hydra SR (#696) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

és nem az?:D

Primus inter pares

(#698) Hydra SR válasza Oracle (#690) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Nekem meg nem jön az állványom de lehet veszek egyet boltban mert akciósan láttam nem sokkal drágábban:)
Kár, hogy nem jössz.
Valaki más esetleg?

Petzi: az utolsón van egy takonyszál a tehén orra és a kerítés között, észrevetted már? :DDD

[Szerkesztve]

(#699) Petzi válasza Hydra SR (#698) üzenetére

Petzi
(kvázi-tag)

Eddig még nem vettem észre de köszi hogy szóltál :DD

(#700) Petzi válasza ThufirHawat (#694) üzenetére

Petzi
(kvázi-tag)

Igyekezni fogok,köszi a tanácsokat :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.