Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) Oracle válasza werttzui (#550) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Majd próbálkozom de nem vagyok nagy PS guru sajan.

(#552) werttzui válasza Oracle (#551) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Én sem csak jártatom a szám azt sem tudom ps-ben hol kell beállítani a keretezést. :F

CHIHUAHUA

(#553) werttzui válasza werttzui (#552) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Csak ránézésre picit túl vastag volt a ketreted. meg hát ff keret nekem talán annyira nem jön be. :)

CHIHUAHUA

(#554) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Köszi mindenknek. Ami legjobb, hogy a magam öröme megvan és ez már elég :)
Ha találok valami - általam - szépnek vélt képet majd felteszem.

Soirée...

(#555) LJoE

LJoE
(senior tag)

na kigurították a zsinagóga elé a vizipisztolyt a rendőrök
én meg itt melózok mellette
majd holnap kaptok képet, bár nem lett valami jó...

member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

(#556) LeC válasza LJoE (#555) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Kattingast a masinát rendesen, kiv vaok milyen olyan közelről a ''vizicsata'' :))

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#557) Oracle

Oracle
(senior tag)

Ma délutáni termés.
[kép]
[link]
[kép]
[link]

(#558) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

BMF (Kandó) józsefvárosi telephely. Imádom az ilyen tükröződéseket:)
[kép]
[link]

Ugyanitt egy borostyánnal jól benőtt oszlop, inkább érdekesség mint zseniális fotó:)
[kép]
[link]

Horváth Mihály téri templom tornya a Tavaszmező utcából nézve:
[kép]
[link]

Kossuth téri Fidesz naggyűlés, gyertyagyújtás az '56-os emléksírnál:
(ma aztán megtanultam a leckét, hogy milyen nehéz alkonyatkor tömegben fotózni :W )
[kép]
[link]

Ugyanekkor ugyanitt szép gyertyák és mécsesek:
[kép]
[link]

Nyugati pályaudvar és a Hold:
[kép]
[link]

Nyugati pályaudvar és a Hold, Nyugati pályaudvar nélkül :)) :
[kép]
[link]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#559) Hydra SR válasza Oracle (#557) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Az első képed tetszik csak van egy pici kromatikus aberráció a szirmok hegyénél.
A másodiknál valami error van, nem látom se a kis képet, se a nagyot.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#560) werttzui válasza Hydra SR (#558) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Nagyon szépek lettek gratula /hamar belejöttél/ :)

CHIHUAHUA

(#561) j.bravo válasza Hydra SR (#558) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Koooolléga, hát szintén Kandós vagy? (én mondjuk műszaki manegér szakot végeztem két éve, de akkor is :D )

Tényleg látványosan fejlődsz, gratulálok! Kezded kitapasztalni a gépet is és magát a fotózást is.

Oracle: az is szép! A CA valóban ott van, de kiszedheted valami ügyes progival :) A géped pedig (számomra) meglepően jó képeket ad ki magából. Úgy értem, a képet persze te készíted, a képet te választod, de a képminőség is jobb mint vártam volna a H5-től.

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#562) LeC válasza Hydra SR (#558) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

jaj imádom a holdas képeket :))

(#563) Oracle válasza j.bravo (#561) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Köszi :) A CA-t meg leszedem a PS-el abban jó vagyok(mármint a CA eltüntetésében), csak erre a képre nem volt időm. DE most hétvégére beköltözöm dolgozni(48óra :((( ) és majd hétfőn felteszem a megmunkált képet. Addig is jó fotózást mindenkinek

(#564) LJoE

LJoE
(senior tag)

ébredés után kicsi vérágas volt a szemem
gondoltam megörökítem
aztán véletlenül lett ez a gamer eye kompozíció :)
steelpadQck logo és a Razerem piros fénye
tudom nem az igazi, de nem láttam mit fotózok :)
[kép]
[link]
(zajszűrés, brightness, contrast, gamma más nincs, direkt kicsit rajzos jellegű)

member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

(#565) BEE válasza LJoE (#564) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ahogy látom hegesztettél egész éjjel. :))

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#566) LeC válasza LJoE (#564) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

''Ott volt a Steelpad logó, a szemében...'' :DDD

Hát ez a kép nagyon durva igy korán reggel :))

(#567) LJoE

LJoE
(senior tag)

örülök, hogy sikerült jókedvre derítenem titeket :D kb ez volt a célja :))

ígértem kerekes vizipisztolyt is, szar tucatfotó, de nagy hirtelen csak erre futotta ott
[link]

[Szerkesztve]

(#568) BEE válasza LJoE (#567) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Csak érdeklődésképp, mi dolguk volt ott ?

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#569) LJoE válasza BEE (#568) üzenetére

LJoE
(senior tag)

szerencsére semmi
de múltkor is volt olyan, hogy a zsinagógát fel akarták gyújtani okos emberek
meg így közel voltak a Blahához és a Kossuth térhez is
hátha intelligens emberek megint nekiállnak kukákat alázni meg autókat szétverni...

[Szerkesztve]

(#570) LeC válasza LJoE (#567) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

látom fiuknak nem kellett ezuttal bevetniük :DDD

(#571) Shippo

Shippo
(újonc)

Szijasztok! Én fújtam a bubikat a ''Bubi Projectben''
Íme egy két bogaras kép Horvátországból... :))

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

(#572) LeC válasza Shippo (#571) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Szval te voltál a másik Project manager? :DDD

Na miből lesz a cserebogár, vagy micsoda bogár ez, szép fényes kitin páncélja van. :)
De az utso képen hannyatt vágódva nagyon undorító.

(#573) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Voltunk ma a Citadellánál, tuctképek, tudom, de nekem tetszenek:

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

valamint megint néhány textúra:

[kép][link]

[kép][link]

(#574) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Lemaradt, de ha valakit érdekel, itt még van pár makró: [link] :D

(#575) LeC válasza Jeannie (#573) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Nekem is tetszenek :)

Az 5. képet hogy sikerült? ill mit ábrázol? mert erre nem tudtam rájönni.

[Szerkesztve]

(#576) hali01 válasza Jeannie (#573) üzenetére

hali01
(őstag)

Tucat képek valóban de nem baj.A látképeknél kicsit sok az égbolt.Vágd le nyugodtan,nincs ott semmi.Az a csiszolt lemez vagy mi az sztem egész ötletes kép.

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#577) Jeannie válasza LeC (#575) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Köszönöm :B Az Árpád hídnál van egy szoborcsoport fémből, annak a talpazata. Nem tudom hogy sikerült, ötöt-tízet lőttem rá és ez lett a legjobb :DDD

A látkép nekem meg direkt úgy tetszik, hogy csak az alsó harmadban van a város, felette meg a nagyonkék tiszta ég :) Semmi pénzért nem vágnám meg. :D

[Szerkesztve]

(#578) hali01

hali01
(őstag)

Ma hajnalban nem tudtunk aludni :) :
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

(#579) hali01 válasza Jeannie (#577) üzenetére

hali01
(őstag)

Ahogy érzed.Csak javaslat volt.:)

(#580) drkbl válasza hali01 (#578) üzenetére

drkbl
(őstag)

Tetszenek, az a felülnézetes-ködös majdhogynem festmény...
A fekete-fehér hangulatát nem fogom most, de lehet, hogy késöbb visszatérve igen... Ez egy sétány a gát tövében?

(#581) drkbl válasza Jeannie (#577) üzenetére

drkbl
(őstag)

Magam is úgy gondolom, az első és harmadik nagyon tetszik, a második viszont pont az ég hiánya miatt kicsit zsúfolt, ''dokumentarista''.

(#582) drkbl

drkbl
(őstag)

[kép]
[link]

Kilátás az erkélyről, kicsit alulexponálva. Ciki, hogy a legtöbb képem az ablakból készül, de nem vagyok idővel eleresztve, sajnos :B

[kép]
[link]

A soproni Tűztorony, hátulról.

[kép]
[link]

Egy önkeretező kép...

(#583) Stitch válasza hali01 (#578) üzenetére

Stitch
(őstag)

Tyűű appám..nagyon komolyak lettek. Talán az első tetszik a legjobban, csodálatos, visszafogott színek, a köd, a domb a háttérben, a képarány..nagyon ott van! A harmadik, negyedik is nagyon szép, csak kár a flare-ért. A tavasnak különösen tetszik a kompozíciója. Az utolsó meg aztán végképp elgondolkoztat, jó ff kép lett belőle. Viszont szerintem a jobb felső sarokban lévő, a kép tetejét pont érintő falevél zavaró. Megkérdezhetem merre készültek ezek a képek?

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#584) werttzui válasza Jeannie (#573) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Mindenki szereti a tucat képeket nem kell ezért elnézést kérned csak valaki kitalállta ezt a tucatképes szöveget és most ez megy haggyukmá nagyon jók lettek gratula

CHIHUAHUA

(#585) werttzui válasza hali01 (#578) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ki korén kel fotót lel :DDD Hát ezek nagyon király képek hozod a formád gratula :R

CHIHUAHUA

(#586) werttzui válasza drkbl (#582) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

A kirakat nagyon jól sikerült :C

CHIHUAHUA

(#587) j.bravo válasza hali01 (#578) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Khm, megérte hajnalban kelni :R
Egyik jobb mint a másik. Nehezen tudnék választani... Na jó, talán a 3 utolsó.

Jeannie:
méretezd le, lééééééégysziiiii! Már volt szó róla :) Egy óra míg letöltődik, pedig nem modemről tolom. Egyébként szépek :) A tucatképezés ne érdekeljen, tulajdonképpen szinte minden képet elkészített már valahol valamikor valaki, szóval tökeredit alkotni a lehetetlent súrolja. Némely témát sokan feldolgoztak, de ezek általában olyan témák amik valóban szépek (vagy giccsesek, de ez már ízlés dolga). Szerintem jók :)
Tényleg érdekes a szobortalapzat, és nekem a kavicsminta is bejön.
A makró topikos képeken is látni ahogy egyre jobbakat teszel fel.
Ja, sárkányölő Szent György (remélem jól tévedek) is tecc :) Majd mutatok egy hasonló fényhatással operálót a saját archívumomból még tavalyról, ha érdekel.

drkbl:
A kirakatos a jóóó :) Az első is szép, jók a színek! A keret érdekes, de nem értem miért ezt választottad :F

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#588) hali01

hali01
(őstag)

Köszönöm az elismeréseket és a rövid értékelést.Ezek a képek csak magamnak csináltam csakugy mint az összes többit.
A fotók a Határréti horgásztónál készültek Pilisszántó mellett.
Az uccsó képen az nem sétány hanem oda ülhetnek ki a horgászok vagy a túristák halat pucolni vagy elfogyasztani az uzsijukat.Régen jártam már ezen a tavon és azóta nagyon szépen kikupálták a környezetét.

Ezt a Fiam csinálta önállóan a 300D-vel.Én csak vágtam meg kereteztem.[link]

[Szerkesztve]

(#589) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

No, én is felteszem a jobbakat. Többsége makró mivel j.bravo kolléga közreműködésével kölcsön kaptam egy makró előtétet, külön köszönet neki érte:) (meg a polárszűrőért is :R )

Nohát, kezdeném a gyűjteményemből származó néhány érme, a napszemüvegem és az öngyújtóm különféle kombinációival, csiszolt fém alapon:

[kép]
1.[link]

[kép]
2.[link]

[kép]
3.[link]

[kép]
4.[link]

[kép]
5.[link]

[kép]
6.[link]

[kép]
7.[link] (Ez ugyan az, mint az előző csak barnítva. Kipróbáltam, kékítve is szép.)

És végül egy kis lazítás a Citadellából:
[kép]
8.[link]

A maradéknak az átméretezése és esetleges utómunkálatai még folyamatban vannak:)

(#590) Jeannie válasza j.bravo (#587) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Bocsánat :B 1024*768-asok mostmár, remélem elég így, mert ennél nagyon kisebbre nem szívesen venném őket :U

(#591) LJoE válasza hali01 (#578) üzenetére

LJoE
(senior tag)

3. 4. :R nagyon ottvan :R

(#592) drkbl válasza j.bravo (#587) üzenetére

drkbl
(őstag)

A keret érdekes, de nem értem miért ezt választottad

Igazából csak kísérleteztem, szerintem ezek mellett az arányok mellett teljes keret nem kéne. A tájképen határt szerettem volna szabni egyrészt fent, másrészt az egyre súlyosbodó (egyre több torony) oldalon. A Tűztornyos ennek ellentéte, éppen egy zárt oldal és egy nem túl nyitott hamis zárással való nyitottá tétele szeretett volna lenni - nem ilyen kivágást szerettem volna, de egy tetőablak miatt balra kellett tolnom a tornyot, mert az túl széles volt és nem akartam félbvágni.
A pont-stílus a hangsúly csökkentése szeretett volna lenni.

(#593) werttzui válasza hali01 (#588) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

A tehetség a családba marad. :)

CHIHUAHUA

(#594) werttzui válasza Hydra SR (#589) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Imádom a pénzt :DD Főleg ha sok van belőle :DDD

CHIHUAHUA

(#595) j.bravo válasza Jeannie (#590) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

képernyőnyi méret, azaz 1024x768 vagy esetleg 1280x1024 optimális :R köszi!

(#596) Hydra SR válasza hali01 (#578) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Olyan ismerős volt ez a fajta köd, meg a hegyek formája is...amíg a szüleimnél laktam, én is láttam ilyet reggelente néha, mikor mentem a HÉVen. Aztán megnéztem a lakóhelyed az adataidnál és minden világos lett:) Annyiszor akartam lefotózni de akkor még a HP635-tel nyomultam, azzal meg árampocsékolás volt ilyennel kísérletezni. Külön köszönet, hogy megörökítetted helyettem is ezt a szép hajnali látványt :R Ráadásul igen szépen.
A lovasíjász terep tényleg fel van újítva? Régebben sokat jártam oda, most meg kaptam egy levelet hogy jurták vannak meg több ló, és a céltáblákat is lecserélték úgyhogy menjek kipróbálni:)

j.bravo: sajna az 1280*1024 az nem 4:3-as képarány, ezért vannak az én képeim többnyire 1280*960-ban. Így van egy fekete csík alul-fölül, de nem vészes.

wertzzui: nagy a gyűjeményem, most csak pár csillogósabbat meg pár antikabb külsejűt válogattam össze:) Van lyukas 2 filléresem is, meg papír 20 filléres:) A 200-as azért csillog úgy, mert ezüstözött.

[Szerkesztve]

(#597) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Jeannie a napszemüvegemben:
[kép]
[link] ;)

(#598) j.bravo válasza Hydra SR (#596) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Jól néznek ki a pénzecskék! A napszemüveges tükröződős is tetszik.
(A méreteket csak a nagyságrendet érzékeltetendő írtam :D Ha vág az ember a képből, könnyen borul a 4:3, vagy a 3:2 (slr-en az van :) ))

szerk.:
Jeannie ajkába alul kár hogy belevágtál, mert amúgy tök jó kis kép.

[Szerkesztve]

(#599) Jeannie válasza Hydra SR (#597) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Először álltam modellt egy olyan képhez amit aztán publikáltak is :))

Ha zöld lenne, elmondanám, hogy castingoltak a Mátrixhoz :D

[Szerkesztve]

(#600) Hydra SR válasza j.bravo (#598) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Köszi:) Sajna a pénzeken kívül nem sok jó fotót csináltam, a virágos makróimnál vagy a téma volt lapos, vagy a megvalósítás nem sikerült. Igazából nem tartom őket érdemesnek közzétételre.
Jeannie szájába nem vágtam bele, rajta se volt a képen mert először csak a napszemüveget akartam fotózni a tükröződés miatt és nem figyeltem, hogy az arca mennyire lesz benne. Aztán ezt utólag megbántam mert rájöttem, hogy tök jó kép lehetett volna.
Engem kicsit bosszant, hogy az 1280*1024 az 5:4-es, mert az én monitoromnak akkora native felbontása, így a saját képeimet ha beteszem háttérnek akkor ott vannak a fekete csíkok :( Persze némi berheléssel megoldható, hogy az 1280*1024 is meglegyen és a kép se torzuljon, csak akkor vágni kell belőle picit.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.