Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Badb0y válasza fap333 (#493) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

De szép hely ez a svájc ;)

Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

(#502) Batman válasza Allien (#485) üzenetére

Batman
(VIP)
LOGOUT blog

Köszi a választ.
Csináltam több képet több beállásból a csónakról és a tó körül is, de ezeket a képeket találtam a legjobbnak, a fényértéket nem akartam nagyon levinni , mivel direkt úgy akartam ,hogy minél jobban vissza tudjam adni a felszálló köd és a nap találkozását, és ehez kissé szembe kellett a nappal fényképeznem, de szerintem egész jók lettek.De legközelebb kipróbálom amit írtál.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#503) quantal válasza Batman (#502) üzenetére

quantal
(tag)

Nekem is tetszenek a lenti képeid. Én igazából úgy látom, hogy nem az expo beállításokkal kellett volna játszani, hanem inkább néhány perccel korábban kellett volna a felvételt elkészíteni amikor a nap korongját még eltakarják a fák. Ha viszont már ebbe a ''szituációba'' csöppentél, akkor valóban kicsit alulexpózni kell. A felszálló pára szerintem akkor is jól, talán még jobban látszódna.

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#504) BEE válasza Batman (#502) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Szerintem pont jók az expók.
Ha sötétítenéd pl a csónakot, akkor fontos részletek tűnnének el.
Ha a napkeltéset sötétítenéd, akkor messzire kerülnél az
eredeti látványtól, mert a szem sokkal világosabbnak
látja még ettől is.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#505) LeC válasza kircipeti (#495) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Nagyon tetszik a rózsa, körbevágtad és beraktad fekete háttér elé vagy eleve fekete háttérrel fotoztad?

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#506) LeC válasza fap333 (#493) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hát az a szőrös hernyó nagyon ott van :C

(#507) kircipeti válasza LeC (#505) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Ejjel fotoztam a rozsat ;]

http://tinyurl.com/kircip

(#508) Batman

Batman
(VIP)
LOGOUT blog

Köszönöm az újabb válaszokat , legközelebb ezeket a tanácsokat is kipróbálom.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#509) LeC válasza kircipeti (#507) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hehe, pedig teljesen úgy nézett ki mintha vmi fekete háttérre copyztad volna át :)

[Szerkesztve]

(#510) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Mai napfelkelte:
[kép]
[link]
Kicsit beleszmötyizett kicsinyítéskor a jpeg tömörítés, azt lehet hogy megcsinálom újra.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#511) fap333 válasza LeC (#506) üzenetére

fap333
(tag)

Megtippeli valaki, hogy mekkora volt az a hernyó?

Na jó ... megmondom kb 8cm

De ha ennyire tetszik, akkor mutatok még egyet, ez is Svájcban van, csak pár 100 méterrel feljebb:[link]

Allien: Kössz az építő jellegű hozzászólást, legközelebb majd figyelek rá.

[Szerkesztve]

''Azért vagy itt, hogy az agyad maradandó deformitást szenvedjen...''

(#512) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Pár kép újból. Szeretem a vízpartot, a szitakötőt meg gyerekkorom ota meg akarom fogni (ez az a nagyobb fajta volt), igaz nem sikerült. :)
[link]
[link]
[link]

Kapkodva a Samu S500 nem lesz többre képes, ilyenkor kevés a 3x optika :(

Soirée...

(#513) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

No, még egy változat a hajnalhasadásból:
[kép]
[link]
Ez egy picit meg lett szerkesztve, leginkább a zajt szedtem le róla meg a fenti sötét felhő színét korrigáltam picit. Nem értem, miért lett zajos ISO 64-gyel. Ennél lejjebb nem tudom vinni.

Loretto: egész jók a témaválasztások, az első picit életlen.
Szvsz nem a 3-szoros zoommal van a baj, inkább azzal, hogy az automatika nem mindig okosabb az embernél:) Manuális beállítás meg gondolom nincs a gépeden. Amit nem értek: 1/180-as záridővel nemigen rázhattad be (max szándékosan de az hülyeség :DDD ), 4,9-es blendével meg már szerintem a mélységéllességnek is viszonylag jónak kéne lennie. Valamiért mégis homályos az elsőnek a jobb széle. Lehet, hogy koszos a lencséd.
Szerk: a bal széle és a teteje is homályos csak nem annyira:) Így már akár mélységélesség probléma is lehet, de azért nézz rá a lencsédre:)

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#514) werttzui válasza Hydra SR (#513) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Nem tudom mi bajod a zajjal ezen a képen csepp sincs / iso 64 nél legfejjebb kent kép lessz de semmiképp zaj./ amúgy nagyon tetszetős aranyvörös fekete kis kép .

CHIHUAHUA

(#515) Hydra SR válasza werttzui (#514) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Azért nincs zaj rajta mert leszedtem:) Kiemeltem egy részletet az eredetiből átméretezés nélkül: [link]
Persze csak a sötét részeken zajos.

(#516) Dare2Live válasza Loretto (#512) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

leginkább nem a 3x el vana probléma. :(

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#517) werttzui válasza Hydra SR (#515) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Látom már mire gondolsz ennyit tud a géped. :( De sz.tem nem vészes.

CHIHUAHUA

(#518) LeC válasza fap333 (#511) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hehe, a kis szőrös aranyosabb volt ;]

(#519) LeC válasza Loretto (#512) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Nagyon szép lett a vízparti kép, bár én a szitakötőket nem szeressem, frász jön rám mikor egy ilyen ''óriás repülö vmi'' elhúz elöttem :D

(#520) LJoE válasza Hydra SR (#515) üzenetére

LJoE
(senior tag)

nem tűnik veszélyesnek, színzaj szinte nincs is

member of [Lam[PH!]a] CoD team? --- ''- How can you shoot women or children? / - Easy! Ya just don't lead 'em so much! Ain't war hell?'' --- He's not dead, He's electroencephalographically challenged

(#521) Hydra SR válasza LJoE (#520) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Igen, végülis eltávolítható jelentős homályosítás nélkül, inkább csak bosszant picit. Főleg az, hogy tehetetlen vagyok ellene ezzel a géppel. Szerencsére többnyire nem olyan témát fotózok, aminél ez a hiba előjön.

(#522) Latency válasza Hydra SR (#515) üzenetére

Latency
(senior tag)

Hát ez nekem inkább tűnik jpeg tömörítési hibának mint az érzékelő zajának.

[Szerkesztve]

(#523) Hydra SR válasza Latency (#522) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Nem tudom, nekem úgy rémlik, hogy a jpeg tömörítési hiba az éles kontrasztok környékén szokott látványos lenni és inkább a világos területen jelenik meg. Ezen a képen a sötét területek zajosak és nagy felületen. De azért kipróbálom legközelebb RAW-ban is.

(#524) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

[link] Őszi fotós tali /Coming soon/ :)

CHIHUAHUA

(#525) Oracle

Oracle
(senior tag)

Hali!
[kép]
[link]
Ezt most csináltam, szerintem tökjók a színei(olyan komor hangulatu)

(#526) Calogero

Calogero
(PH! addikt)

Ime néhány fotóim: [link]

[Szerkesztve]

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#527) Allien válasza Calogero (#526) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

A ''Virág 2'' speciel nekem tetszik! :C A gombások is jók, de a szitakötö 1 élettlen. Már, ha jól látom.:B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#528) Oracle

Oracle
(senior tag)

2 ma esti kép.
[kép]
[link]
[kép]
[link]

(#529) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Tegnap, elindultam fotózni. A nyóckerben jártam, és folyamatos területrendezések vannak jelenleg ezen a részen, házakat bontanak, építenek. Elég nagy porral is jár:
[kép] [link]
[kép] [link].
Folytattam utamat, fel a ''hegyre'', aholis a jelentős szélnek köszönhetően ilyen látvány fogadott:
[kép] [link]
Nézelődés közben feltünt a távolban valami, mintha tűznek a füstjét látnám, de mégsem az! A fotókon jól szembetűnik (talán)
[kép] és [kép]
nagyobban itt: [link], és itt:[link].
E az az építkezés, ahol az első képeket készítettem, és ez biza a por! :Y
A jó látási viszonyokat jellemzi, hogy a távolban a reptér is látszik, illetve több, relative érdekes épület is, mint pl. a Rezső téri templom, fradi pálya, stb...
Folyt. köv. :B

[Szerkesztve]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#530) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Szinte Oracle képeinek előzményeként, ma este fél hétkor a Margit-hídon villamosoztam, hát le kellett szállnom a rózsaszín naplementét-Dunát lefényképezni. Fotón még giccsesebb lett :D

[kép][link]
[kép][link]
[kép][link]
[kép][link]

[Szerkesztve]

(#531) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Persze nem a naplemente apropóján volt nálam a gép, és napközben csináltam pár nekem nagyon tetsző textúra (vagy hogyishívják) fotót:

ez a talaj:

[kép][link]
[kép][link]

ez meg ami belőle nőtt ki:

[kép][link]
[kép][link]

[Szerkesztve]

(#532) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Először is, gratula, Oracle két képedhez, bár talán a másodikat szűkebbre vehetted volna, gépet elforgattva, szinte csak a híd forgalmával, de azért így is jó! :C
Jeannie, szintén gratt (bocs, hogy másodiknak említelek, csak ''érkezési'' sorrendet tartok.:B Az meg pláne érdekes, hogy ''le kellett szállnom'', miért, nincsen bérleted, és jött az ellenőr?;) Ja, a látvány az magáért beszél! Jól elkaptad! :C
Áhhá! Tehát, nálad van a gép mindig?;) Sorstársak vagyunk (mind), úgy látszik, meg vagyunk fertőzve! Érdekes képsorozat a második eresztés is! :R

[Szerkesztve]

(#533) werttzui válasza Jeannie (#531) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Szépek a virágaid ;) gratula

CHIHUAHUA

(#534) drkbl válasza Oracle (#525) üzenetére

drkbl
(őstag)

Tetszik, bár a felhő szvsz. nem csillapított eleget, egy szoftveres ND szűrő nem ártana a nap elé ;)

(#535) drkbl válasza Jeannie (#531) üzenetére

drkbl
(őstag)

Tetszik a második virágos... Ez szimpla virágágyás, vagy valami ki van rakva virágból?

(#536) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

A Westend tetőkertjéből való szimpla szines levelű bokrok, gondolom egymás mellé mindig más színűeket ültettek, egy kb. három négyzetméteres ágyásba. Én semmi mintát nem láttam bennük, így csak megkerestem azt a részt ahol a legtöbb eltérő színű találkozik. :)

(#537) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Folytattva, a tegnapi ''termésemet'' (#529 hozzászólás), egy fotó, ami talán a látóhatár maximuma, már onnan, fentről (János hegy).
[kép] [link]
Szabadszemmel szinte észrevehetettlen a ''Nemzeti'', de a közelében lévő Lágymányosi híd is szinte kivehetettlen, főleg párás időben:
[kép] [link],
A Hármashatár-hegy mindenkinek felismerhető, de azért most nézzünk túl rajta!;)
[kép] [link]
illetve tépett zászló nélkül:
[kép] [link]
A felhők játszadoztak a fényekkel. Ha minden igaz, itt pl. Nagykovácsi látható, meg azon túl. [kép] [link]
Itt egy Parlament-i kép, a háttérben ufó szált a Stadion-ba. [kép] [link],
Gellért-hegy a Citadella-val, már amennyire kivehető.:B
[kép] [link],
Budakeszi feletti rész:
[kép] [link],
ez pedig keleti irányban Budakeszi-től:
[kép] [link]
Nagykovácsi elötti rész:
[kép] [link],
majd fogaskerekü vasút tart az ''őszbe'':
[kép] [link]
a fák között
[kép] [link]
és azon túl:
[kép] [link]
Köszönöm a türelmet!:B :R

(#538) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Hű de belelendült mindenki! Irigykedek!

Mindenki ''termésében'' van legalább egy valóban jó kép, grat!

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#539) werttzui válasza j.bravo (#538) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Fotózz te is :D

CHIHUAHUA

(#540) Jeannie válasza j.bravo (#538) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Tényleg, neked ráadásul új géped is van, tessék gyűjteni a tapasztalatokat a géppel, gyakorlolni az Őszi ll. PHotóstalálkozóra :))

Éééééés, melyik az az egy? :DDD

[Szerkesztve]

(#541) Oracle válasza drkbl (#534) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Egy polár szűrő volt a gépen de az nem elég. Szoftveres ND-t meg nemtom hogy kell :DDD

[Szerkesztve]

(#542) LeC válasza Oracle (#525) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Tényleg nagyon komor, őszi hangulatú ez a kép. Nagyon eltaláltad :)

mod: az Erzsébet hid-as képed is nagyon tetszik :))

[Szerkesztve]

(#543) LeC válasza Allien (#537) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Nagyon tetszenek a távlati képeid, legfőképp a parlamentes :)

(#544) Oracle

Oracle
(senior tag)

(#545) werttzui válasza Oracle (#544) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

''kicsi gesztenye...'' :)

CHIHUAHUA

(#546) LeC válasza Oracle (#544) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

kicsi gesztenye :))

werttzui na hát megelőztél :P

[Szerkesztve]

(#547) werttzui válasza Oracle (#544) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Jól sikerült de a keret kicsit gyászos és talán picit vastag. Ja milyen masinával csináltad?

CHIHUAHUA

(#548) werttzui válasza LeC (#546) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

:DDD hihi ''barna a szeme...''

CHIHUAHUA

(#549) Oracle válasza werttzui (#548) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Régebben már kérdezted, de még mindig sony dsc-h5 :)
A keret lehet tényleg kicsit gyászos de ez így sikerült.De általában a fekete-fehér mindenhez jó.

(#550) werttzui válasza Oracle (#549) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Tudom,hogy kérdeztem de a memóriám olyan mint egy vödör molylepkének. :DDD
az ff keret tényleg mindenhez megy esküvőhöz+temetéshez. :) Próbáld ki az áttetsző keretezést vagy hasonló színüt bár ha ez tetszik akkor tőlem mehet. :)

CHIHUAHUA

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.