Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4901) Zozzant válasza Jinxx (#4900) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

köszi :) amúgy minden megoldható, íme:
[link]

(#4902) adik válasza Zozzant (#4898) üzenetére

adik
(őstag)

a második képed aljából egy kcisit vágnék talán
a másik két képedet meg leméretezném kb 1024px szélesre, és akkor a pillangós tetszene, a galambosra nem mondok semmit, mert nekem az nem gyere be, de nem technikailag.

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#4903) D4rkm4n válasza D4rkm4n (#4897) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Én is várom a kritikákat.

(#4904) Jinxx válasza Zozzant (#4901) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Ez így sokkal szebb lenne szerintem, csak a háttérben az elmosott faágak nagyon nem illenek oda.

(#4905) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Ezt a polidilit tényleg nem kellene, eddig pont azt szerettem ebben a topicban, hogy arról szól, ami a neve....

És ha már ennyire divat a kereszt :DDD

[kép][link]

Egy kis cseppkő:
[kép][link]
[kép][link]

FF próbálkozások (a második lehet jobb lett volna olyan elmosódottnak, amilyen az eredeti kép?):
[kép][link]
[kép][link]

[Szerkesztve]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#4906) D4rkm4n válasza Mercutio_ (#4905) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ami a kereszted illeti: az enyém jobb :DDD

Én szemből fotóztam volna és vertikális irányban ferde, mindemellett túl magasról készült a kép. Szerintem. tehát csak kompozícióbeli hibát látok.

Más: Az én képemet senki sem kritizálja? :O

(#4907) Mercutio_ válasza D4rkm4n (#4906) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ez egy várfalszerű valamiben van, a ferdeségért lehet reklamálni az építőnél :DDD szemből direkt nem fotóztam, egyrészt fantáziátlan:), másrészt látszott volna a prosztó látogatók által belenyomkodott szemét:(

Hétvégi dömping van, ilyenkor csak a kiemelkedő(en jó, vagy rossz) képeket véleményezi a többség :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#4908) ThufirHawat válasza D4rkm4n (#4897) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Csak közigazgatásilag Románia!
Ezaz! Építsük Európát! :O Bakker...

A képed jó lenne, de a fehéregyensúly nagyon nincs rendben, emiatt van kékes fátyol a képen, és a zöldek is olyan halottak. Tegyél rá egy warming filtert-t, sokat fog javulni...

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#4909) Dare2Live válasza ThufirHawat (#4862) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

pl 15*1perces expok nem lennének jobbak mint egyben a 15perc?

nemértek hozzá, lehet hülyeséget beszélek.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#4910) Dare2Live válasza orbano (#4784) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

konkretizáld/részletezd kérlek melyik komponálási szabályokra gondolsz.

harmadolás persze nincs de annyira itt nemérzem fontosnak, a nagy fodrozodó viztükör meg eszenciális veleje a képnek, talán vágni kéne felüröl alurol keveset, szélekröl mégkevesebbet.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#4911) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Saját növesztésű sókristályok tungsten WB-vel, hátulról indirekt vakuzással (alufólia):
[kép][link] [kép][link]
[kép][link]

Direkt szembevakuzással, AWB-n:
[kép]
[link]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#4912) Jinxx válasza D4rkm4n (#4906) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

''Az én képemet senki sem kritizálja?'' - Az enyémeket se, de majd hozzászoksz. ;)

Mercutio_: Hétvégi dömping kedden??? :DDD

(#4913) Jinxx válasza Hydra SR (#4911) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Hát, nem is tudom, mit kéne erre írnom. A téma, és az ötlet tetszik, de valahogy a kivitelezés nem azt hozta ki a képekből amit látni szeretne az ember egy sókristályos fotón. Az indirekt alufóliásokon alig kivehető a kristályok széle, nem ragadja meg az embert a látvány. Én elkezdeném előről és megpróbálnám máshogy. Pl. alufólia helyett fehér papír, vaku helyett megvilágítás, vagy nem tom.. Még nem fotóztam ilyet. De jó képeket lehetne csinálni róla.

(#4914) orbano válasza Jinxx (#4913) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a harmadik szerintem jól néz ki

A vér nem válik VAZZE!™

(#4915) Hydra SR válasza Jinxx (#4913) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Igazából nem az volt a lényeg, hogy bemutassam a sókristályokat, hanem hogy valami látványos legyen belőle :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#4916) Jinxx válasza Hydra SR (#4915) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Szerintem is a 3. a legjobb, de nekem valami még hiányzik belőle, és nem tudom mi az.
A lényeg, hogy megérné még foglalkozni velük, mert véleményem szerint lehetne ez még látványosabb. :)

(#4917) Hydra SR válasza Jinxx (#4916) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Végülis megvan még a kristály, játszom vele este még, hátha többet is ki tudok hozni belőle :) Igazából kéne még nagyobb DOF de már így is nagyon a kézből kitartható záridő határmezsgyéjén egyensúlyoztam, az állványomat meg kiröhögi a 400D+közgyűrűsor+50/1.8, egyszerűen lecsuklik alatta a fej. ISO200 fölé meg nem szívesen mennék, mivel vannak sötétebb területek is a képen, így is kellett zajt szűrni és világosítani is egy keveset RAW-ból. Meg valami kompozíciót is kitalálok neki.

(#4918) D4rkm4n válasza ThufirHawat (#4908) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ezaz! Építsük Európát! Bakker... <-- Nem tudom, hogy ezt mire érted :U

A fotózásban egyenlőre nagyon laikus vagyok, csak próbálgatom a szárnyaim.

Szóval igazán boldoggá tennél, ha itt [link] elmagyaráznád, hogy mi is az a warming filter.

Egyébként hálás köszönetem a kritikáért! :R :))

(#4919) husy

husy
(újonc)

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen tapogatózom-e, de van egy szituációm, amit más már talán megoldott. Alap probléma az, hogy egy kirándulás alkalmával több fotógéppel készítettünk képeket, de a gépek belső óráit nem hangoltuk össze, így dátum szerint nem tudom a képeket összefésülni. :( Ugyan arról a témáról néhány perces eltéréssel vannak képeim. Olyan programot keresek, amivel több fotósorozatot tudnék összefésülni manuálisan. :F Mintha asztalra kipakolva szedegetném egybe őket, hogy utána átnevezve fáljnév szerint sorba tudjam rendezni.
Előre is köszi!

(#4920) Zozzant válasza husy (#4919) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

ilyenről nem tudok, mégis mi alapján tudná autómatán, egyenként megnézve a képeket válogasd szét könyvtárakba... esetleg thumbnail nézetben könnyebb pl irfanview-el...

(#4921) husy válasza Zozzant (#4920) üzenetére

husy
(újonc)

Nem automata rendezés kell. Arra gondoltam, hogy a két fotósorozat képeit egymás mellett megjelenítem és az egyik képsorozat képeit belefűzöm a másik sorozatba. Ezután átnevezem az összefűzött sorozatot.

(#4922) drkbl válasza husy (#4919) üzenetére

drkbl
(őstag)

Talán próbáld meg azt a trükköt, hogy az adott téma képeit különveszed, idősorrendbe rakod, majd átnevezed őket, az első kupacot 1-től X lépésközzel, a másodikat 2-től, X lépésközzel, ahol X a gépek száma, majd egy mappába másolod őket...
A következő kupacot meg úgy indítod, hogy ne essen az előzőbe sorszám.

(#4923) D4rkm4n válasza husy (#4921) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem próbáld meg ebben a témában feltenni a kérdésed: [link] Itt több a szaki. ;)

(#4924) ToRR3nt3

ToRR3nt3
(őstag)

[link]

[link]

És egy screeshort a NFS UNDERGROUND 10 ből:

[link]

A képek D500 telóval készültek.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#4925) husy válasza D4rkm4n (#4923) üzenetére

husy
(újonc)

Köszi, felteszem itt is a nagy kérdést.
drkbl, a megoldás járható, de én lustább vagyok ennél. :(

[Szerkesztve]

(#4926) YouCanCANON

YouCanCANON
(fanatikus tag)

Érdemes elolvasni... tehát az UH-s és egyéb gyári pormentesítő eljárást kb. xart sem ér, csak marketing... és az eladások javítását, vagy új gépek vásárlását célozza :U [link]

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#4927) Zozzant válasza ToRR3nt3 (#4924) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

fényképezővel jobb lenne:)

(#4928) Hydra SR válasza YouCanCANON (#4926) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Te néhány havonta megjelensz a topicban és írsz valami rohadtul ide nem illőt :U Ide fényképeket linkelünk, nem híreket.

(#4929) as_Rock válasza D4rkm4n (#4918) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Gondolom arra utalt, hogy hacsak nem vagy erdélyi ne akard már megmondani hova tartozzon ;) lásd. még általánosiskolai tanulmányok Erdély mint önálló fejedelemség, stb....

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#4930) D4rkm4n válasza as_Rock (#4929) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Még nem autonóm terület. Mellesleg ha a hovatartozás éveinek számát nézzük akkor sokkal inkább magyar mint román. :(((

(#4931) adik

adik
(őstag)

Pls NE itt politizáljatok!!

Csak hogy on is legyek:
[kép]
[link]

(#4932) Hydra SR válasza adik (#4931) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Mi az istennyila ez? Olyan, mint a Szörnyecskékből az egyik statiszta :)
Törzskönyve szerint ez kutya vagy macska?

Szerk: ja, macskakiállításon készült, akkor tiszta :) Érdekes darab :)

[Szerkesztve]

(#4933) adik válasza Hydra SR (#4932) üzenetére

adik
(őstag)

no igen, de legalább nem politizálunk. :) Nem azt modntam,h ogy szép kép, inkább tanulságos... Jah igen, valami brutál egzotikus macskaféleség.

(#4934) Hydra SR válasza adik (#4933) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Megnézném direkt vakuval, vörösszemesen ;] ;] ;] Olyan nincs? Elég démoni fej lenne.

(#4935) biggamer válasza Hydra SR (#4932) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Tudtommal ezt a macsekot SZFINX ( nem Te :DDD ) macskának hívják, és nagyon drága.
Tök úgy néz ki, mintha kopasz lenne, pedig kis apró szőrök fedik a testét.
Télen nem érdemes kint felejteni, az biztos.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4936) D4rkm4n válasza adik (#4931) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Te boldog Isten! Ezt az óvodákban használnám fenyítőeszköznek! :DDD

Amúgy a képről: kár, hogy a háttérben lévő ketrec árulkodik arról, hogy ferdén tartottad a gépet. :U

(#4937) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ha már a vicces képeknél tartunk: [link] Jó buli volt! :D

(#4938) Mercutio_ válasza adik (#4931) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Csatlakozom!!!

Rusnyamacska csak nekünk rusnya, állítólag a gyerekek szerretik :DDD

Dikkmán...izé Darkman: Gyengécske kép, látszik, hogy a másik lány száján a keze a háttal lévőnek, én ilyet élőben 2 pasival, és kamu nélkül láttam, igaz fogadásból csinálták és aztán köptek mindent ami a szájukban volt:)

[Szerkesztve]

(#4939) biggamer válasza D4rkm4n (#4937) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Neméri, mert a szöszi letakarta a kezével a másik száját ! ;]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4940) D4rkm4n válasza biggamer (#4939) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

:DD

Fizetnem kellett volna még pár kör Next-et és már az öltözet is hiányosabb lett volna :DDD

Mellesleg én is olyan állapotban voltam, hogy csoda hogy ki lehet venni a lányokat a képen :)

[Szerkesztve]

(#4941) Allien válasza YouCanCANON (#4926) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ez tényleg jó. De, ugyan ezen a weboldalon van egy sokkal érdekesebb cikk (már számomra, akinek még nincsen dslr-je). Ez pedig:
[link]
Tehát, ha ez igaz, és (a magyar viszonyokat figyelembe véve) 80-100 körül lesz egy váz, akkor az egyre jobban hangzik. Igaz, ha mondjuk a D40-ről leszednék az alap obit, akkor már kb 120 lenne az ára, de a cikkben nem tudom, miért a D40x-t emlegetik, ami állitólag a canon 400D árszintjére hajaz majd. Reménykedek, hátha egyszer lesz ''fényképezőgépem''. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#4942) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Tegnapi játszásom: még mindig a futóhomok szemek, de tettem rá egy silica gel bogyót (Jeannie ötlete volt :) ). Szokásos alulról megvilágítás, de a homok és a silica gel is áttetsző. A harmadikon játszottam a saturation-nal és a WB-vel.
A negyedik pedig a legnagyobb nagyítás amit eddig el tudtam érni fényképezőgéppel, sajna a minősége még hagy kívánnivalót maga után de magáért beszél, hogy kb. 6 homokszem fér ki a képre széltében :) CA szűrés van rajta.
[kép] [kép]
[link]_________________[link]
[kép] [kép]
[link]_________________[link]

(#4943) D4rkm4n válasza Allien (#4941) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ha már választanom kellene dslr-t a 150k-s kategóriából akkor inkább EOS 350D mint D40 vagy D50!

(#4944) D4rkm4n válasza Hydra SR (#4942) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek milyen géppel és technikával készültek? :U

Ez nekem már nagyon a fotózás magasiskolája! :DDD

(#4945) Hydra SR válasza D4rkm4n (#4944) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Canon EOS 400D váz, Soligor 12-20-36-os közgyűrűsor (a teljes sor fent volt), Pentacon fix 200mm-es régi manuális objektív M42-es átalakítóval, előtétként meg egy még régebbi Minolta fix 50mm F1.7-es, nem beugróblendés objektív fordítva elé rakva, kicsit rekeszelve, hogy még éppen ne takarjon ki a képből. Az egész cucc végétől olyan 4-5 cm-re volt a közelpont. A Pentacon F22-ig volt szűkítve, ez a max pedig nem bántam volna még egy kis mélységet.
Hasonló nagyítást csináltam már Fuji S5500+a Minolta obival is, csak a rajzolata csúnyább volt de a mélységélesség nagyobb volt.

(#4946) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

egy virág [link] [kép]

CHIHUAHUA

(#4947) D4rkm4n válasza Hydra SR (#4945) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Én őszinte leszek hozzád: ebből semmit nem értettem. :DDD :U

(#4948) Allien válasza D4rkm4n (#4943) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ja, lehet, de speciel 350D-t ha jól tudom, már nem kapni újjonan, bár, ki tudja, listán látni néhol. Használtan meg necces venni, kivéve, ha van rá hazai gari, és még relative alig használt. :B Bár, vannak fanatikus kanon ellenzők, azok inkább egy 6E forintos teljesssen automata filmes géppel fotóznának, mint egy canon-al. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#4949) Hydra SR válasza D4rkm4n (#4947) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Na akkor közérthetőbben: Canon EOS 400D váz, régi manuális objektívekkel és egy makrózást segítő cuccal amit az objektív és a váz közé kell tenni :)

(#4950) D4rkm4n válasza Hydra SR (#4949) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A vázat értettem eddig is. A többivel volt gond.

Mostmár dereng a dolog. Köszi a felvilágosítást! ;) :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.