Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4551) hali01 válasza Hydra SR (#4550) üzenetére

hali01
(őstag)

aaaaaaaaaaaaaazzz.:))

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#4552) werttzui válasza Hydra SR (#4550) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ez esetben igen de ez csak szó játék big sigma=bigma :) lehetne fix 500 as is sz.tem máá az is bigma :)

CHIHUAHUA

(#4553) Allien válasza Hydra SR (#4550) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Én is itt ''tanultam'' eztetet, ezért hívtam én is emígyen.;) Ha beszorozzuk, mondjuk 1,5-l, vagy 1,6-l, az azért már odavág (hú de kafajó lenne ez most ezen a héten, jó fények lesznek). Csak a fényerő, ugye. Persze, nem is ennyibe kerülne, ha fix 2.8-s lenne!:DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#4554) Mercutio_ válasza Hydra SR (#4518) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Félreértés ne essék, nem a te teljesítményedet minősítettem, csak gondoltam hali01-et is említsük meg;)

Ennyi dinamika tapasztaltaid alapján Fujival is kihozható lett volna a viharelőtti-felhős képből?

Delta9:Jók lettek a mátrás képeid, nekem legalább is visszaadják azt a hangulatot amit ott szoktam érezni:R

Jinxx: Úúúúú, irigyellek ám bevallom :B első képeknek nem rosszak, főleg a macskusz:)
Hol simerült kifogni ilyen jó árban a 350D-t? Bár én egy pentaxra hajtok, de sose lehet tudni...

Dtomi: Cinkék jók lettek, az elsőn az a bogárszerű a ''csali'' volt?

hali01: Ez milyen viziszárnyas?A víz nagyon szép, de (gondolom a kétszerező miatt) kicsit lágy lett a madár, vagy nemtudom, lehet az utómunkát ''érzem'' a képen :F

Bocs a szájmenésért:R

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

[Szerkesztve]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#4555) Hydra SR válasza Mercutio_ (#4554) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Már a legelső linkelésnél közös szerzeménynek minősítettem és azóta többször is megemlítettem:) de nem attól közös szerzemény, hogy nem az enyém a távcső - azért csak köszönetet mondok halinak hogy használhattam - hanem hogy hasznos tanácsokkal látott el és az első RAW feldolgozást is ő csinálta meg. Azóta én is megcsináltam.
Közben kicsit még vacakoltam rajta, igyekeztem úgy szűrni a zajon, hogy ne egye meg a képet:
[kép]
[link]
Végülis a mélysötét űr zaját nagyjából sikerült elsimítani, és talán a Hold felszíne sem szenvedett nagy károkat. Egy pici kontrasztot azért toltam neki, de tényleg épp csak egy picit. Érdekes módon ez csökkentette az űr zaját, gondolom mert közelebb állt a zaj világossága a feketéhez, mint a Holdhoz.

Igen, a viharos képet szerintem el lehetett volna készíteni a Fujival is ha csak a dinamikát nézzük, csak éppen a felhők lettek volna nagyon zajosak. Így is azok lettek picit, de még szűrhető volt büntetlenül. A látószög meg kevés lett volna onnan ahol álltam de végülis volt még hely mögöttem. Összességében igen, meg lehetett volna csinálni csak több utómunkával, kicsit rosszabb minőségben, és azzal nem hiszem, hogy csak kettőt kattintottam volna. Minimum egy +/- 1/3-os brackettel körbelőttem volna mindkét képet aztán itthon válogatok.

Allien: asszem ha egy 500-as telének 2.8-as a fényereje a végén is akkor annak kerekei is vannak :D Már a 70-200 F2.8 L-lel is agyon lehet verni egy gyapjas mamutot.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#4556) hali01 válasza Hydra SR (#4555) üzenetére

hali01
(őstag)

Sztem már egykicsit túl tiszta.Nagyon kisimogattad a holdat.Nembaj ha van rajta egy kis zaj.Aki érti,h miért van az úgy is tudja.Aki meg nem,az még nem fotózott még holdfogyatkozást.Én sem :DDD

(#4557) hali01 válasza Mercutio_ (#4554) üzenetére

hali01
(őstag)

A képeid szép tiszták,élesek (talán túlzottan is),de nincs bennük semmi ami érdekessé teszi őket.Dolgozz értük többet.Meg fog láccani.Nem baj ha nem tökéletes a minőség ha a fotó jó.

A madaraim lágysága több dologból adódik.
1.800iso miatt az egyiken zajszűrés.
2.az eszköz minimum 30éves technika.
3.Állványt használtam de folyamatosan állítottam az élességet és követtem a madarak mozgását
4.kétszerező
5.rekesz f5,6 ami nem rossz ennél az obinál de 8-tól Ok.
6.600mm 1/200 záridővel

Asszem minden minőség romboló tényezőt leírtam,így vehetjük a fotókat penge élesnek.:))

Az utómunkával élesíthettem volna jobban is de mivel occsó cuccal készült,így nem kell bizonyítanom,h nem költöttem marhaságra százezreket. ;)

(#4558) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Újra nekifutottam a témának.
Merthogy ismétlés a tudás anyja, meg még csak ezek vannak nálunk. :D

[kép] [link] [kép] [link]

És valószínű, hogy holnap is ez lesz ! :DDD

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#4559) werttzui válasza hali01 (#4557) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Amúgy szárcsa csak ha valakit érdekelne.

CHIHUAHUA

(#4560) BEE válasza Mercutio_ (#4514) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Az első elvész a háttérben, a második valahogy nem mond semmit nekem,
de a harmadik az jó, csak legközelebb nagyobb mélységélességgel próbáld,
mert a leg mutatósabb része kiesik belőle.

BEE

(#4561) BEE válasza Jinxx (#4523) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Köszi, és grat a géphez ! :)

BEE

(#4562) hali01 válasza werttzui (#4559) üzenetére

hali01
(őstag)

Most,h mondod nekem is eszembe jutott.:)

(#4563) BEE válasza delta9 (#4532) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Egész jó képek.
Az elsőn a megdöntés nem fokozza az erdei hangulatot, de a képnek jót tett.
A második szerintem a legjobb, hangulata van.
A harmadikon megvan minden ami egy ilyen képhez kell, de valahogy
nem is tudom. Rossznak nem rossz, de valahogy nem tud megfogni.

BEE

(#4564) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Dtomi, Hali01 eccerűen nagyon jók a madarak !

Jinxx ! nekem a macsek tetszik.

Mercutio_ a képeken látszik, hogy próbálkozol, csak így tovább, menni fog ez !

BEE

[Szerkesztve]

(#4565) as_Rock válasza ThufirHawat (#4537) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Csak arra voltam kíváncsi, hogy előtétlencsével, vagy anélkül tud a gép ilyen éles és ilyen méretű képet az orchideáról...

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#4566) Jinxx

Jinxx
(senior tag)

Dtomi #4542: Ezek annyira élesek, hogy már vág. Az élethű, telt színekről meg nem is beszélek. Szeretnék már én is ilyeneket, de még csak a nyálam csorgatom. Szép képek, grat!!! (A modellnek mennyit perkáltál le, hogy így pózolgatott?) ;]
Hali01 #4545: Ahoz képest, amiket leírtál (#4557), igencsak jó képek lettek.
Mercutio #4554: Úgy sikerült, hogy már vásároltam ettől az emberkétől, és végül ennyire le tudtam alkudni, mert egyben elvittem mindenét, és gondolom neki is kellett a pénz, mert Nikonra vált.
BEE: Köszi :)

(#4567) Predator... válasza BEE (#4564) üzenetére

Predator...
(tag)

Halihó!

Ütősek a madárképek...a holdasok is lazák lettek...nekem is van egy majd feldobom de eléggé zajos :(

BEE: ne izgulj nálunk is csak ilyen növények vannak...de nálunk van lila krókusz is...mondjuk fehér nincs :B
A sárga/fehér krókuszos képed szép lett nagyon... próbáltad hogy a fehér virág igaz elmosódva de a sárga mellett legyen?
Szoktál fotózni 200-as ISO fölött?

Mercutio_: látom egyre szebbek a képeid...a fát a vízben megpróbáltam volna hoszabb záridővel hogy a vizen lágyítsak egy picit...ésakkor talán a felhők is lágyabbak lesznek...mert ahogy látom fújt a szél Állványhoz a zsák mikor kell? itt van folyamatosan nálam...hívj fel

Jinxx: ez rád is vonatkozik :C mármint hogy egyre jobbak a képek:)

Dtomi:tényleg jók a madarak nagyon de nekem valahogy nem ad át semmit...van hangulata de...hát nemtom...na mind1...majd elnézegetem mélg őket

őőő mitakarok...ja nagyon semmit...vasárnap ha lesz időm dobálok fel én is egy-két képet...

MOD: bocsi hogy nem véleményeztem mindenki képét csakhát keveset vagyok gépnél és soxor lemaradok a jó fotókról:P

peace :R

[Szerkesztve]

''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)

(#4568) delta9 válasza BEE (#4563) üzenetére

delta9
(senior tag)

igen, pontosan ezt éreztem a harmadikkal kapcsolatban, amit megjegyeztél, de akármennyit is agyaltam rajta, nem tudom, hogy mit kellett volna másképp, hogy benne legyen az pici plusz, ami meg tudja fogni az embert. sajnos még eléggé rutintalan vagyok, mert december óta van meg a gépem, előtte nem nagyon fotóztam (kis túlzással azt is mondhatnám, hogy egyáltalán nem fotóztam :) ).

örülök, ha sikerült visszaadnom valamennyire az eredeti hangulatot, és köszönöm mindenkinek az elismerést, kritikát.

(#4569) BEE válasza Predator... (#4567) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Nálunk a liláknak még kell 1-2 nap.
Olyan nagyon nem lehetett variálni a beállítást, mert túl sáros ott minden.
Ha megnézed az EXIF-eket, ezek is ISO400-on készültek.

BEE

(#4570) BEE válasza delta9 (#4568) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

( Téves ! )

BEE

[Szerkesztve]

(#4571) BEE válasza delta9 (#4568) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ilyen képet még nekem sem sikerült készítenem ami jól mutat.

BEE

(#4572) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Kicsit bővült a választék.

[kép] [link]

BEE

(#4573) werttzui válasza Predator... (#4567) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Bee nek már k10 d-je van és iso 400-on jobb a képe mint a panának 100-on hát persze,hogy szokott magasabb iso-nál fotózni :)

CHIHUAHUA

(#4574) werttzui válasza delta9 (#4568) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Nekem spec nagyon tetszettek a képeid és akárki akármit mond nekem a harmadik tetszett a legjobban van benne egy érzés bár izlések és pofonok.

CHIHUAHUA

(#4575) werttzui válasza BEE (#4572) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Alakulgat ez szépen ha majd új obit veszel ami jobban rajzol és nem lágyít akkor majd nem lesz párja a képeidnek.

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#4576) BEE válasza werttzui (#4575) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Van ugyanez élesebb kivitelben is, de ez jobban tetszett.

BEE

(#4577) werttzui válasza BEE (#4576) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Akkor nem szóltam :)

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#4578) Digitaldoll_ válasza as_Rock (#4565) üzenetére

Digitaldoll_
(újonc)

Elotetlencse nelkul keszult, engem igazabol nem erdekel igazan a makro meg a viragfotozas. :B (tudom itt kisebbsegben vagyok ezzel :D ) szoval nekem nincsenek is ilyesmik. :B

(#4579) Dtomi

Dtomi
(őstag)

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#4580) Jinxx válasza Dtomi (#4579) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Inkább nem mondok semmit. ;)
:R

(#4581) bLaCkDoGoNe

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Betondzsungel fotóesszé, 1. rész: [link]

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#4582) Dtomi

Dtomi
(őstag)

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#4583) orbano válasza Dtomi (#4582) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Az első nagyon szép lett, a 4ikért pedig nagyon kár, nagyon jó kompozíció lett... exif? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#4584) orbano válasza bLaCkDoGoNe (#4581) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

alig várom a második részt :R ez nagyon odabax: [link] :Y

A vér nem válik VAZZE!™

(#4585) orbano válasza BEE (#4572) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem bántásnak mondom, tisztellek és a munkásságodat is, sok képed kifejezetten nagyon tetszik, de egyszerűen a jószándék nem hagyja, hogy magamban tartsam eme építő jellegű észrevételemet, kritikámat, de szerintem ritka undorító kereteket tudsz összehozni az amúgy jó képeidnek :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#4586) bLaCkDoGoNe válasza orbano (#4584) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Ha minden jól megy, még két rész lesz. A következő körülbelül egy hét múlva, a harmadik pedig azután.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#4587) biggamer válasza Dtomi (#4582) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

:C :C :C :R :R :R :R :C :C :C
Ez a véleményem, gatula.

Hydra SR nagyon ott van a hódas képetek, megérte a fáradozást. :))

BEE.
Neked is jók lettek a képeid, főleg a barkás tetszik. :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4588) werttzui válasza biggamer (#4587) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Meg van máá az oúj obid ?L assan te is mehetsz madarászni :)

CHIHUAHUA

(#4589) Mercutio_ válasza Hydra SR (#4555) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Valamivel frissebben újraolvasva a hsz-edet én is rájöttem, hiába na fárasztó meló után az ember inkább csak olvasson és okuljon, ne az észt ossza :B
Fuji témában ilyesmire tippeltem, dinamikában és gyorsaságban nagy a dslr előnye, így gyűjtöm a zsebpénzt rendületlenül:)

hali01 korábban is írt ide jótanácsokat pl. lajosforrás fotózás témában, ezúton is köszönet érte:R

hali01: Eigen, ami hiányzik a képeimről az az, ami a fejemben van, de a gépre nem tudom átvinni, hááát van még min dolgoznom...
te viszont a leírtak alapján kihoztad a cuccodból amit csak lehetett :C

BEE: Eredetileg F7 volt, gőőőzöm nincs hogy lett ilyen vacak érték :B

Predator: Majd hívlak, de piszok sok a melóm ezen a héten is :O

Dtomi: Grat a türelmedhez madarak terén, jók lettek a képek :C

BlackDoGone: Jó kis szocio-sorozat, milyen géppel készült?

[Szerkesztve]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#4590) biggamer válasza werttzui (#4588) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Gondolhatnád ha meglenne, nem a más önérzetét fényesíteném. ;) :D
( örököltem egy kérót, és most annak az illetékét kell perkáznom, úgyhogy picit eltolódik azt hiszem, de nem bánom, megéri. :DDD )

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4591) bLaCkDoGoNe válasza Mercutio_ (#4589) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Csak egy régi öreg Fujifilm S7000, néhol sajna látszik is az ''ojjektívjének'' a torzítása.

biggamer: hát azt elhiszem. ;)

[Szerkesztve]

(#4592) werttzui válasza biggamer (#4590) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Most marhára sajnállak :DDD :DDD

CHIHUAHUA

(#4593) Predator...

Predator...
(tag)

:Y :Y :Y

Dtomi: neked milyen géped van??? legalábbis milyen obi-d?
vagy nemtom...ilyen gyorsan mozgó dolgokat ilyen élesre lekapni...:O:O:O

és mégcsak nemis sotét a kép...
hogyan csinálod?

ilyeneket tudnál csinálni rovarokkal is? mármint pl méhet lekapni röptében...milyen felsz+beállítás ez?

''Földünk Jövője azon múlik, hogy képesek vagyunk-e cselekedni...'' (Sir David Attenborough)

(#4594) orbano válasza Predator... (#4593) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

30d ha jól tévedek és elég magas iso a titka a szemcsésséget elnézve. az obijára nem emlékszem :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4595) biggamer válasza orbano (#4594) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Canon 30D + Sigma 50-500mm f-4-6.3 EX DG APO HSM ( Bigma )

(#4596) Dtomi

Dtomi
(őstag)

Köszönöm mindenkinek a dícséretet. Exif nincs bennük kiöli a nitimidzs. Ma axciónap volt (biggamer a felszerelést leírta) ISO800 f10-11 1/1250-1/1600ig mentek az idők de még az 1600 sem fagyasztja meg őket szemmel követni őket lehetetlen obival meg pláne :D uh 5fps/s jpg-be. A portrék a mai nap véletlenül lettek ilyen szépek fenyőpintytől lehidaltam 1hónapos etetés után is ilyen beszari legyen.

(#4597) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Hát ma estére ez a két gyengécske orchidea jutott. Remélem unjátok már:D

[kép]
[link]

[kép]
[link]

Primus inter pares

(#4598) werttzui válasza ArthurMiller (#4597) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Én nem jöhet még és :R

CHIHUAHUA

(#4599) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Lefotóztam magam:)
[kép]
[link]

Primus inter pares

(#4600) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Tovább próbálkoztam a macskával:

[link]

És néhány virág:

[link]

[link]

[link]

Szokásos kritikát szívesen fogadom.... :)

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.