Bár nekem jobban bejönne az ingatlan fotózás ahhoz nem kell még jó gép se. Esetleg helyszinelés képeslap készítés stb.
Kössz a felvilágosítást
/Mondjuk a sztárokat én annyira nem csípem/ .
[Szerkesztve]
CHIHUAHUA

Bár nekem jobban bejönne az ingatlan fotózás ahhoz nem kell még jó gép se. Esetleg helyszinelés képeslap készítés stb.
Kössz a felvilágosítást
/Mondjuk a sztárokat én annyira nem csípem/ .
[Szerkesztve]
CHIHUAHUA

az a legjobb ahol a pasi O.SZ. melleit sasolja

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

''F16-tal lőttem,''
Akkor neked dollárban millás felszerelésed van 

Mingyá' sírok...

Gondolom nem volt kéznél egy régi orosz MIG 29-es
/olcsóbb lett volna/
CHIHUAHUA

Jah 
Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

Vicces fiú. 
(ha tényleg azzal, mármint a dollárban millióssal lőttem volna, most már nem lenne ott. De ott van
)
[Szerkesztve]
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Ilyen volt ma reggel a pára.![]()
[link]
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

aaaaaaaaaaaaa hmm pár a
Hű de sejtelmesre sikerült az a kereszt a lakótelerpnél. Olyan mint egy kihalt város. Jók a szürke árnyalatok. 
CHIHUAHUA

Jó rég linkeltem be képet, most viszont lenne egy sorozatom, variációk egy templomra címmel.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
[link]
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Jó a polárszűrőd
szép sötétkék az ég.
Nem rossz
, nekem legjobban a második illetve alulról a második tetszik.
Hol van ez a templom?
BEE: a paneldzsungel ellenére ebben is van szépség. Nagyon jók az árnyalatok, ahogy belevesznek a ködbe.
[Szerkesztve]
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

BEE

Az utolsó előtti tetszik.
A templomnak talán egy kicsit több kontraszt jó lenne,
de a szobroknak kicsit kevesebb.
BEE

Direkt figyeltem hogy mikor legjobb a látvány.
BEE

Tök jó kép, nagyon tetszik a kompozíció, tényleg olyan mint egy halott város
Mitől ilyen zajos a teteje? Magas ISO érték?
j.bravo: polárszűrőtől kékebb lesz az ég? Esetleg a túlexponálás elkerülésében is segít?
(Korábban hallotam ilyenről, hogy skylight szűrő. Az ugyan az?)
Oracle: nekem is sárgák lesznek az esti képeim, ezt nem tudod, mitől van és hogy lehetne elkerülni? Néha jó, de nem akarok csupa sárga képet csinálni. Egyébként tetszenek a képeid, külön szép teljesítmény kézből hosszú expozícióval ilyet csinálni
(nekem legalábbis nem szokott sikerülni még)
[Szerkesztve]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

A pára nem egyenletes, és az átalakításnál előjött.
De mivel jól áll a képnek ezért nem tüntettem el.
BEE

Elég jó kis képek milyen géppel csináltad?
CHIHUAHUA

Talán a fehéregyensúlyon próbálj állítani. Ill picit hosszabb záridő .Talán fehérebb lessz.Esetleg iso de attól csak szemcsésebb lessz 
CHIHUAHUA

Mivel este sárgák a fények elkerülni nemigen lehet, max a WB beállításokkal lehet próbálkozni de ha nem éred el a kellő hatást akkor PS-el kicsit dolgozd meg a képet 
Hosszú exponál meg segített 1-2 kocsi teteje stb
( előbb utóbb csak veszek egy állványt)

Sony DSC H5, nemrég vettem még csak ismerkedem vele.
Leírom ide is hátha előbb jön válasz 
Nem baj hogy este is rajta hagyom az UV-szűrőt?? Számít valamit az esti képeken?
[Szerkesztve]

![[kép] [kép]](http://img97.imageshack.us/img97/9471/levl2ub6.th.jpg)
[link] Ezt csak átméreteztem! máshoz nem nyúltam
Jön az ősz 
[Szerkesztve]

Bocsi, Hydra SR-ére kellett volna választ nyomni 
(Oracle, azért ezek is auto WB-n maradtak, nem?
)
Fehéregyensúly lesz a hunyó.
Mivel a nátriumlámpák (narancssárga a fényük, és közelít a monokrómhoz) elég nagy többségben vannak a városban, sokszor sárgás lesz az esti kép (persze nem mindegy mennyire). A szemed adaptálódik és ''belelátja'' a valós színeket a látottakba, de a képen ez már nem jön át.
Ha van a gépedben Custom White Balance, akkor használd: keríts egy fehér vagy szürke lapot, azt kell célba venni az adott helyszínen (adott megvilágítás) és ha rányomsz erre a menüpontra, a géped exponál egyet, mér, és beállít egy fehéregyensúlyt. Ezzel kellene a leginkább valósághű színeknek visszajönni a képen. Ha nincs, használhatod a ''Tungsten'' vagy ''Incandescent light'' beállítást is. Csak nappal ne felejtsd majd el visszaállítani 
Skylight, polár: a szűrőtopikban ki van tárgyalva
dióhéjban: a skylight illetve az UV főleg a színeket tudja helyretenni, nélkülük kékes elszíneződés lehet a képeken kedveztőtlen körülmények esetén. Kicsit segíthetnek az ég beégése ellen is de a polár talán hatékonyabb (bár azzal pepecselni kell, tekergetni megfelelő irányba... ha teljesen háttal állsz a napnak vagy teljesen szemben, akkor nemigen használ. Ellenben üveg és vízfelület tükrőződését is ki tudod szűrni vele, vagy éppen kiemelni ha kell. Szóval nem árt ha van, hasznos tud lenni.)
[Szerkesztve]

Van ilyen beállítási lehetőség a gépemen bár még este nem próbáltam, de megteszem kösz a tippet 
én csak arra vagyok kíváncsi hogy nembaj ha este is rajta hagyom az uv-t?
őőő most néztem a WB nappalifényen volt 
[Szerkesztve]

Polár nem volt.
Az aránylag nagy, illetve világos felület miatt kellett sötétebbre exponálnom, így az ég is sötétebb lett, na meg a RAW nem mossa el olyan szépen az eget, mint a beépített jpg. A templom ausztriában van, nem messze a bozsoki határtól.
BEE: nem fordítva gondoltad?
Szerintem az épületen így is van elég, a szobor meg tényleg mintha egy kicsit kontrasztszegény lenne.
Kösz a véleményt!
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Polár nélkül ilyen kéket csinálni az tuti 
CHIHUAHUA

A templom homlokzatán van kontraszt, de kis plusszal
erősíthetnéd szerintem a napsütötte hatást.
A szobron viszont már kezdenek eltűnni egyes részletek,
pedig annak csak jót tesz ha a finom részletek is látszanak rajta.
BEE

Csinálhatsz ilyen kéket te is, csak a Nap állását kell jól
összelőnöd egy nagyon világos témával.
BEE

szépek lettek a képek, főleg a lánchidas, de azt a szarvast hol találtad? 
◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

Mondjuk hófehérkével
Azért ez a gép jól viszi a kéket az fz 30 inkább a vöröset kedveli 
CHIHUAHUA

Jól hozza az mindhárom alapszínt.
BEE

Itt van még egy reggli kép.![]()
[link]
BEE

Nekem fentről a harmadik és negyedik tetszik, a téma megközelítése miatt. A harmadikban bónusz, hogy a perspektíva-torzulás miatt felidézi gyermekkoromat, amikor különböző süteményesdobozok aljából különféle dolgokat lehetett kivágni és összehajtogatni (pl. babapiskóta és pl. zsiráf). No azok tartották így a derékszöget 

Tetszik, bár az előző, szürkés jobban tetszett két okból:
- jobban tetszik a szürkés, mint a barnás árnyalat
- bár ott is nagy a különbség az előtér és háttér között (''rárajzolt'' hatás), de szvsz a villanyoszlop mind tömegében, mind jellegében ''kevés'' előtérnek.
Ha nem lenne villanyoszlop, akkor viszont ezt választanám háttérnek 

BEE te vhol a budai hegyeknél lax? 
◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

Békásmegyeren.
BEE

Ledöntöm az oszlopot és lefotózom neked újra. 
BEE

Ebben a verziójában viszont tökéletes kompoziciós iskola: közel sem szimmetrikus, mégsem borul fel.

Azt akartam hogy az oszlop a hegytetőn lévőre mutasson,
hogy az is magára vonja a figyelmet.
BEE

Az 1. kép tetszik a legjobban. (Persze a többi is jó.) A jobb alsó sarokban az a következő virágágyás? Nem nagyon tudom kivenni. Valahogy nem illik oda.
* George Benson : White Rabbit *

Ennek a szoborcsoportnak a része, csak PS-el kicsit elforgattam 
![[kép] [kép]](http://img90.imageshack.us/img90/6652/szarvassa2.th.jpg)
[link]
Ezúton köszönöm mindenki véleményét. 

Lefotóztam a Batthyány téri vásárcsarnokot, sajna állvány nélkül kicsit ferdén és bemozdulva de némileg korrigáltam: [link]
És az eredeti (bár nem egészen az eredeti mert le lett kicsinyítve): [link]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

BEE, a ködös-reggeli kép a kereszttel nagyon szép lett 

Ezzel a képpel napok óta próbálkozom, de még mindig nem egészen olyan amilyet szeretnék.
Szeretném, ha a kép ilyen világos lenne: [link]
...de közben a lámpák és ablakok csak ennyire lennének fényesek: [link]
...és valamit az élességével és zajosságával is kéne csinálni, de az már a kisebbik fele. Megoldható egyáltalán ez az én gépemmel? (Fuji S5500) Sokféle ISO, záridő és rekesznyitás kombinációt kipróbáltam. A záridőt 1/1000 és 15 sec, a blendét F8 és F2,8, az ISO-t 64 és 400 között lehet állítani. A mini állványon kívül semmilyen kiegészítőm nincs a géphez.

BEE

Üdv!
Egy kép amit ma valósítottam meg. Már régóta terveztem, szerintem nem lett rossz 
[link]
Üdv: Gordian

Olyankor próbáld amikor már lement a Nap,
de még nem teljesen sötét az ég.
Mindig a lehető legkisebb ISO értéket állítsd be,
csak akkor emeld, ha feltétlen muszály.
BEE
Szvsz tök jó lett, grat 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever