Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) hali01 válasza j.bravo (#3998) üzenetére

hali01
(őstag)

Rossz helyen kerested :) [link]

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#4002) hali01 válasza KrenAtesz (#3993) üzenetére

hali01
(őstag)

A virágod szép lett de a háttér egyrészt zavaros,másrészt ki is égett rendesen.
Próbáld ki,h sötét háttér elé teszed a virágodat és a rekeszt összecsukod mondjuk 8-ig a zársebességet 1/200-ra teszed és telibevakuzod.Ha van lehetőséged a vakud erejét szabályozni akkor azzal is trükközhetsz.

Csak egy tipp.

[Szerkesztve]

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#4003) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mai naplemente

[kép]
[link]

panorámában is
[kép]
[link]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#4004) bandus válasza Kalandor (#4003) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon szépek :R
Eredetiben mekkorák?Nálunk sajna nagyon gány idő van mostanság.. :(

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4005) Kalandor válasza bandus (#4004) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2048*1536px

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#4006) bandus válasza Kalandor (#4005) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én tuti előhívatnám őket, kicsit nagyobb méretben, aztán menne a falra ;)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4007) BEE válasza werttzui (#3996) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

:)

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#4008) BEE válasza Kalandor (#4003) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ugyanezt csodáltuk cimbora ablakából,
és szídtam magamat hogy a gépet otthon hagytam. :O
Neked még nagyobb rálátásod is volt, én közelebb voltam hozzá.
Nagyon jó képek.

BEE

(#4009) Kalandor válasza BEE (#4008) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:B
kőbánya power :)

(#4010) BEE válasza BEE (#3992) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ezek még ide tartoznak.

[kép]
[link]

[kép]
[link]

És PS ami belefér !
[kép]
[link]

BEE

(#4011) micro válasza Kalandor (#4003) üzenetére

micro
(PH! addikt)

Nagyon jók a képek!
Én is néztem, csak nem volt jó rálátás.
Olyanok a sugarak, mint egy szemnek a pillái.

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#4012) j.bravo válasza BEE (#4010) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Az utolsó Ps pówa nekem már sok, de az első kettő és a fentebbi hsz-ekben linkelt nekem bejön. Nem mondom hogy jókedvre derít :) de hangulatos. Jól eltaláltad a ''színvilágot''.

Kalandor: ez nagyon komoly! a naplemente-kép-utálók megpukkadhatnak :R Főleg a panorámás jön be.

hali01: így már mindjárt többet látok :D még mindig a madarasak jönnek be legjobban, de ezek között is vannak nagyon szépek! A kísérletezgetőbb jellegűek, főleg.

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#4013) drkbl válasza BEE (#3992) üzenetére

drkbl
(őstag)

Nekem az első verzió tetszik, a másodikról abszolút nem a tél jut eszembe, nagyon ''sáros'' hatású. Inkább az az időszak, amikor átlagék másodszor kifogásolják a sok havat... nem is akarok rá gondolni! :((

(#4014) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Jó hír Bee-nek nyert a Fradi 1:0-ra. :))

CHIHUAHUA

(#4015) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Sziasztok, van itt egy vállalkozó kedvű és jó tűrőképességű fórumozó aki segítene egy kezdőnek kijavítani a hibáit? Próbálgatom a szárnyaimat, ma megnéztem hogy mit tud a gép, de nem olyanok lettek a képek ahogyan azt elképzeltem.Minden építő kritikát szívesen fogadok! :R

(#4016) Jeannie válasza Jeannie (#4015) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Csak a lényeg maradt le: [link]

(#4017) BEE válasza drkbl (#4013) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Sajnos a tél nálunk ilyen undorító mocsok többnyire,
csak néhanap van kis friss havazás, hogy eltakarja a trutymót. :(
De azután pocsékká tapossák hamar.
Úgyhogy a télben itt az a legjobb, amikor kitavaszodik. :O

BEE

(#4018) BEE válasza j.bravo (#4012) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Az utolsóból mást akartam kihozni, de végül így hagytam,
mert valahogy olyan igazi lepukkant szocreál beton meg kerítés lett belőle.
Mintha a Képes Újság egyik ' 78-as fotóját nézegetném. :U

BEE

(#4019) adik válasza Jeannie (#4016) üzenetére

adik
(őstag)

Üdv,

sajnos sok képednél nem volt számomra egyértelmű a téma... ezt vágással, vagy bizonyos képeken a mélység-élességgel tudod jobban kiemelni. Gondolom a Tabán, vagy annak környékén laksz? :)

az Erzsébet-híd budai hídfőjénél mit fotóztál?
a pilon hatalmasságát? - akkor közelebbről, jobban alúlról kellett volna.
a drótok és a pilon alkotta vonalak játékát? - Jó ötlet, csak akkor vágni kéne.

a villanyoszlop tetején a galambok az jó.

a lépcső is.

a pösti oldalról, amit készítettél, és a Gellért-hegy északi oldala látszódik, felhajtó, stb... ott szépen három részre osztottad a teret a suta fényviszonyoknak köszönhetően - hozzáteszem nem feltétlenül baj. jah, a három rész: a Duna, és az Ég. ezek helyesen vannak exponálva, szép mindkettő, illetve a harmadik a kettő közötti, pont az van rosszul lőve, sötét, mint a fene. ezt vagy expo-kompenzáció sorozattal tudod megoldani, aztán jól összePS a különböző képeket, vagy az előteret és a hátteret ''égeted'' és a közép lesz helyesen exponálva. - legalábbis ezek a konvenciók, amikkel te szembe mentél, és a ''vége a napnak'' hangulatát jól elkaptad (Be sokszor is láttam én ezt a képet élőben, hol lejjebb a parton, hol feljebb, és de szerettem is én azt!), de nem biztos, hogy másnak is ez a téma esik le. egyáltalán neked ez volt ezzel a célod?

bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredtem :) szal további jó fényeket!

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#4020) BEE válasza Jeannie (#4016) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

És mi az ami szerinted hibádzik a képeken ?
Mi az elégedetlenséged tárgya ?

BEE

(#4021) BEE válasza werttzui (#4014) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Bajnokok leszünk !!! :))

BEE

(#4022) Smogus válasza Jeannie (#4016) üzenetére

Smogus
(őstag)

Na akkor lássuk csak :D
szigarúan kijelentem hogy szubjektív véleményem lesz (lehet hogy más nem így gondolja)
Szóval, alapjába véve nem rosszak a képek, a téma keresés és a megfelelő kompozíció (mi hol van a képen) nem sikerül szinte senkinek elsőre.
A második nekem kifejezetten tetszik adik kolega írta hogy nem látja hogy mi akar lenni a téma, ez engem nem annyira zavar nekem tetszik, így érdekes a pilon és a drótkötelek játéka.
A 3. kicsit esetlen sajnos beszaladt a kocsi és a téma sincsen teljesen rajta a képen, gyakorloni kell ezeket a komponálásokat. Sokunknak nehezen megy az, hogy vágás nélkül jó képet készítsünk, ez sokszor lehetetlen, de sok igazi fotós van akinek azért sikerül, törekedni kell arra hogy mindig jól használjuk ki a rendelkezésünkre álló képteret, ha pedig vágni kell akkor már úgy gondoljuk ki a helyszínen az egészet, hogy az majd le lesz vágva, és később ezt meg is teszük, egy megfelelő programmal, vagy az előhívott képet nyessük meg szikével ;]
A 4. kép sajnos olyan lett amilyen, nehéz az ilyen eltérő megvilágításban lévő témákat jól megoldani.
A galambos kép sem olyan rossz, csak én szenvedek olyan betegségben hogy nem tetszik annyira az olyan kép amin a főtéma teljesen középen van, ez az én rigojám, vagy csak akkor legyen ott a téma ha nagyon jól néz ki úgy. Ha a kép közepén van a főtéma az olyan direkt lehet, és olyan mintha csak lekattintanál két madarat, és nem is próbálsz meg komponálni, hanem jó lesz az ott középen.
A 6. képen nem igazán látok semmit, nincsen téma sem pedig mondanivaló a számomra.
7. kép tetszik, jó lett szerintem. A 8-asban már látok némi fantáziát, csak kicsit sötét lett az előtér, de a technikai dolgokba idővel mindenki belejön.
A 9.10. képet nem lehet digitális trüközés nélkül megoldani, nem lehet megcsinálni úgy, hogy minden jó legyen rajta.
11. képet szerintem vágni kellene, zavaróak lehetnek a kocsik, vagy ha akarod őket, akkor máskor szerintem érdemes többet beletenni belőlük.
Az utcsó kép pedig jó lenne ha mondjuk a motívum valamelyik darabja teljes egészében rajta lenne a képen.

Amit írtam azt építő jellegű kritikának szántam. Remélem nem okoztam csalódást, és egyre jobb képeket fogsz csinálni!
Olyan kevés hölgy fotós jár erre felé. ;]
Csak így tovább :DD

Bocsi ha hosszú és unalamas lenne :))

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4023) Jeannie válasza adik (#4019) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Köszönöm a véleményt! Hetes busszal járok hazafelé és naponta nézem a körülöttem lévő tájakat, és ma elvittem magammal a gépet és lefényképeztem ami tetszett, a hidas kép is pont ilyen volt, vártam a hazfelé a buszt, felnéztem, megtetszett és lekaptam. Kipróbálom lentebbről is majd, hogy mutat. A villanyoszlop tetején a galambok a gép zoom-olásának tesztelése volt, de valahogy megtetszett az eredmény és megtartottam. Technikailag a legelső képpel és az utolsóval van ezek után gondom, az első talán túlexponált vagy nem tudom mi a helyes kifejezés, mert az ég és a házak nagyon rosszak lettek, az utolsónál meg homályos az egész, igyekeztem rövid záridőt használni hogy ne mozduljanak be de nem tudom sikerült-e, és csak rossz a fókuszpont, vagy így is sok volt. A naplementés kép kb. húszféleképpen volt meg, ezek lettek a legtűrhetőbbek, majd megpróbálom kihagyni az eget, mert a víz így nagyon szép lett.

(#4024) Jeannie válasza BEE (#4020) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Csak annyi hogy tapasztalatlanságomból adódóan legtöbbször nem találtam meg a helyes beállításokat mind technikailag mind pedig pozícionálásban. :B

(#4025) Jeannie válasza Smogus (#4022) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Köszönöm szépen Neked is a hozzászólást! Mit javasolsz megoldásként a sötét előtér-világos háttér problémára? Ebbe már többször belefutottam, az első képen is ez volt a baj, viszont ott meg az előtérre fókuszáltam és rettenetes rossz lett a háttér.

(#4026) BEE válasza Jeannie (#4024) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Pedig egész jól csináltad így elsőre !
Általában sok kezdő pl ferdén tartja a gépet, de te egészen
jól tartottad egyenesben.
A gépbeállításba majd belejössz, a témaválasztásod meg
időnként egész jó lett. A felhőket jól exponálta a géped.
Nekem pl tetszik az a kép ahol '' 3 részre van osztva ''.
Az meg hogy nem sikerül minden kép, vele jár a tanulással,
bár valahol olvastam, hogy profi fotós az,
aki csak a legjobb képeit mutatja meg. ;)

Sokat tanulhatsz abból hogy mások képeit nézegeted,
és eldöntöd hogy neked miért tetszik vagy sem az a kép.

BEE

(#4027) BEE válasza Jeannie (#4025) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A kettő együtt nem megy !
Ha mégis ilyen képet látsz, azt két képből rakták össze.

BEE

(#4028) adik válasza Jeannie (#4023) üzenetére

adik
(őstag)

a hidas kép is pont ilyen volt, vártam a hazfelé a buszt, felnéztem, megtetszett és lekaptam.

az első fele már ok: ''megtetszett és lekaptam'', de a legfontosabb: a fotósnak mozognia kell! tény,hogy egy zoom-optika / objektív sokat segít eme kérdés elnagyolásában, de nem feltétlenül vezet helyes eredményhez. Bizony néha ''láb-zoom''-ot kell alkalmazni :) (Ha valaki emlékszik a régi filmek puller-man sorára a casting listán, szóval ő volt az, aki a fix objektíves kamerát egy sínen tologatta az operatőr és a rendező elképzeléseinek megfelelően) Megjegyzem: egyáltalán nem biztos, hogy a pilont alúlról fényképezve jobb képet fogsz kapni :B

az utolsó képpel az a baj, hogy túl közel voltál hozzá. mármint feltehetőleg az a baj, de nem vagyk persze képben a géped makró-képességeit illetően. Sztm kézi fókusz-állítással lehet, hogy jobban jártál volna.

[Szerkesztve]

(#4029) adik válasza Smogus (#4022) üzenetére

adik
(őstag)

Amit írtam azt építő jellegű kritikának szántam. Remélem nem okoztam csalódást, és egyre jobb képeket fogsz csinálni!
Olyan kevés hölgy fotós jár erre felé.
Csak így tovább!

Pláne meg kell tartani! :D

(#4030) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Muki, a tengerimalac
(nem vámpír, csak a szájában egy szotyi van. a kajálást nem lehet abbahagyni...)

itt még nagyon érdeklődve:
[kép]
[link]

itt már passzívabban:
[kép]
[link]

(#4031) adik válasza Kalandor (#4030) üzenetére

adik
(őstag)

eléggé hidroglóbusz feje lett - egyébként jól áll neki :)
nagyon jól sikerült a háttér, és Muki színéhez abszolút passzol is. vaku az teljesítmény-kompenzációval ment, vagy eléraktál egy derítőlapot?

(#4032) Kalandor válasza adik (#4031) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a közepesnél kisebb fényerőre vettem a vakut, hogy ne égjen be, majd hátrébb mentem (kb 70-80 cm-re) és zoommal lőttem, hogy egy picit összehúzza a képet :)

a háttér egyébként fehér fal, az alja a számítógépházam lakkozott teteje (sötétszürke), ami a fényt picit a falra is dobta :)

az egész sötétség tényleg jól körbefogja ezt a vöröskét :)

a malacka egyébként macskaméretű, ez gondolom látszik is, mert egy pc házon van :)

(#4033) Smogus válasza Jeannie (#4025) üzenetére

Smogus
(őstag)

Na szóval, az első képet igazából nem nagyon lehet jól lefényképezni, sajnos kicsit nappal szemben álltál és még felhős volt az ég is, ebből nem lehet szép eget varázsolni, el kell fogadni. Csak ilyen több expós HDR technikával lehet megvalósítani hogy minden szép legyen a képen.
A lépcsős képhez pedig annyit tudok mondani, hogy az előtér világosításához a háttér nagyon ki fog fényesedni, sajnos de ez nem is mindig baj, lehet használni azt a beégést kicsit művészien, mondani hogy úgy akartad (mennybe vezető lépcső :) )
Tehát bele kell gondolni, hogy milyen végeredményt is akarsz, és hogy az egyáltalán megvalósítható-e a gépeddel. Azt hogy mi megvalósítható és mi nem azt pedig sok fényképezéssel tudod majd eldönteni.

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4034) Smogus válasza Kalandor (#4030) üzenetére

Smogus
(őstag)

Szép kis állat :D
a második jobb lett szerintem, jól használtad a vakut, nem lett semmi túlvilágítva

(#4035) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Tegnapi viharképek. Ne tessék leszólni, egyszerű fotós vagyok, Samsung Digimax S500-al:
[link]

Soirée...

(#4036) lajo válasza Loretto (#4035) üzenetére

lajo
(senior tag)

[OFF]Imádom az ilyen képeket.
A tárodban láttam egy capri mappát abba nincs kép. Valami képet nem dobnál bele az otani tengerpartról vagy táj ról vagy valami szépről? Ha van. Csak hallottam hogy baromi szép. Köszi

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#4037) elami

elami
(újonc)

Sziasztok! Egy kis ps manipulációval a következőre jutottam:
[link]

(#4038) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Azért az kicsit elszomorító hogy vannak dolgok amiket nem tudok megoldani :(( Kicsit úgy indultam neki az egésznek, hogy olyan lesz minden (vagyishogy ha majd belejövök meg tudom csinálni olyanra) amilyennek látom, éles, szines, kontrasztos, varázsos, és ha majd meglesznek a képek, éjjel-nappal időjárásra tekintet nélkül gyönyörködhetek, erre kiderül hogy minnél több mindennel próbálkozom, annál nehezebb lesz eltalálni a jó beállításokat :D Egyenlőre már annak is örülök hogy nem vaksötét vagy kivehetetlenül világos képek lettek :D

(#4039) Jeannie válasza Loretto (#4035) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

A kettes számú nekem nagyon tetszik :))

(#4040) BLiNk3r válasza elami (#4037) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes fotó, különleges, de szép színekkel. A kompozíció is nagyon rendben van, talán jobb oldalról beleférne egy kisebb vágás (van ott egy kő, ami kissé zavaró).
Szép munka! ;)

(#4041) elami válasza BLiNk3r (#4040) üzenetére

elami
(újonc)

Megfontolandó, azt a követ már más is felhozta. Úgy látszik az megosztja a véleményeket. Mindenesetre köszönöm, hogy időt szántál rá. ;)

(#4042) BLiNk3r válasza elami (#4041) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Bármikor ;)
Szerintem készíts egy olyan verziót is, amin le van vágva a kő, aztán vesd össze a kettőt. Mert a fő kérdés az, hogy neked melyik tetszik jobban :)

(#4043) Loretto válasza lajo (#4036) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

És tényleg üres, pedig már másnak is megígértem hogy teszek bele képet. Most megy fel, 1-2 kép lesz Sorentóból, ahonnan a komp ment a szigetre, illetve pompeiről volt számomra pár kép, ami még most is tetszik.

Tettem fel pár képet az a körút más állomásairól. Aki megnézi enjoy.:)
Olaszország mappa: [link]

Soirée...

(#4044) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Sajnos a környezet sem volt a legjobb, és a gép is csak egy kompakt Kodak :B

1.a [link]
1.b [link]
2.a [link]
2.b [link]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#4045) lajo válasza Loretto (#4043) üzenetére

lajo
(senior tag)

Gyönyörű!

(#4046) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Még kezdő vagyok, ma délután lőttem ezt a dongót egy pana fz5-el:
[link]
(nekem kifejeztten tetszik:B)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#4047) drkbl válasza Ijk (#4046) üzenetére

drkbl
(őstag)

Hasonlít a Takarékszövetkezetes méhecskére (bár arról kegyesen letagadtak minden injekcióstűszerűséget). Kár, hogy nem korábban kelt - vagy legalább szeretett volna napozni, így egy kicsit sötét a feje, de aranyosabb, játékszerűbb.

(#4048) biggamer válasza Kalandor (#4003) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

:C :C :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4049) biggamer válasza BEE (#4010) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Az első kettő tetszik, főleg az első. :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4050) biggamer válasza BEE (#4021) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hajrááá BEE-eeek. ;) :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.