Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4951) j.bravo válasza j.bravo (#4935) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Tök véletlenül találtam ezt, de idepasszol:
eredeti: [link]
magyar fordítás: [link]

A fordításban van pár hiba, de azért jó :) (ha látszólag ellentmond egy mondat a cikk egészének, akkor nézd meg az angolt ;))

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#4952) j.bravo válasza perempe (#4949) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Nekem a múltkori eresztés jobban tetszett talán. Kicsit sötét és furának hatnak a színek. Ha a hangulat érzékeltetése végett így akartad, az más :)
(viszont nem tudom van-e oka annak hogy a múltkoriak is sötétek voltak szerintem és ez is. Nem maradt bekapcsolva az expokorrekció?)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#4953) werttzui válasza j.bravo (#4951) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

:C ezt jól megtalálltad.

CHIHUAHUA

(#4954) perempe válasza LeC (#4950) üzenetére

perempe
(őstag)

Igen.

* George Benson : White Rabbit *

(#4955) perempe válasza j.bravo (#4952) üzenetére

perempe
(őstag)

Tudom, hogy nem tökéletes, csak kérdezem, hogy lehet-e ilyen irányba (1s-os zár) menni...

(#4956) j.bravo válasza perempe (#4955) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Hmm, nincs benne az exif-ben, csak hogy fotosoppal méretezted... de miért ne elhetne ilyen irányba menni? :) Ha kézből tartottad ki, akkor irigylem a sebészi kezed!

(#4957) as_Rock

as_Rock
(őstag)

Fiúk nyugtassatok meg: Ugye 45-50k-ból Fuji S5500/5600-nál jobb gépet nem lehet kihozni ami még garis, új/kevesethasznált és a család teljesen humán tagjai is használni tudják automata üzemmódban? :R

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#4958) LeC válasza as_Rock (#4957) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hát itt 60k szval nem rossz vétel. [link]

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#4959) j.bravo válasza as_Rock (#4957) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Ekkora zoomátfogással nem nagyon.
Ha nincs igény manuál módokra, csak a fél vagy full automatára, és elég 3x zoom ellenben előny a kis méret, akkor a Sony w30 is jó vétel szerintem - igaz az már 50k újonnan plusz a kártya.

(#4960) j.bravo válasza as_Rock (#4957) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Bocsi, elfelejtettem: használtan a (Konica-)Minolta Z sorozat környékén is érdemes körülnézni, ha nem riaszt el a gép ''ufós'' külseje.

(#4961) LeC válasza j.bravo (#4960) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hát tényleg elég érdekes külseje van :))

[kép]

(#4962) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

[kép][link] [kép][link] ez érdekes.

[kép][link] itt jobbra számítottam, csak ilyenre sikeredett. :B
Mentségemre szóljon, hogy korán reggel volt, és szembe sütött a nap. :O

[kép][link]
Pár évet már leéltem kishazánkban, de ilyen pókot még nem láttam sehol.
Esetleg ismeri valaki ezt a fajtát ? :F

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4963) as_Rock válasza LeC (#4958) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Ennél azért már találtam olcsóbbakat is:R sőt, 5600-as újonnan ennyi:R

j.bravo: Z-ket inkább kihagynám, az optika ''lötyögés'' engem riaszt:D

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#4964) Smogus válasza biggamer (#4962) üzenetére

Smogus
(őstag)

Ilyen pókot még én sem láttam pedig van jópár a kertünkben :D
A csónakos nagyon jó lett szerintem én megvágnám direktebbre, tehát lenyesném az eget és a dombokat valamint az aljából is egy kicsit
Nagyon szép pillanatot kaptál el, ezért érdemes korán kelni
A keréknyomok is jók bár én kipróbáltam volna egy kicsit lejebbről is mármint élesebb szögben, érdekes tudnak lenni az árnyékok a mélyedésekben és a magasabb dombocskák mögött :)
Szóval jók, a naplementés nem az én világom :B

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4965) biggamer válasza Smogus (#4964) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi szépen a véleményt.
Nyugodtan nekieshetsz ha akarsz, megnézném, Te hogy gondoltad, hogy lenne '' mutatósabb ''.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#4966) as_Rock

as_Rock
(őstag)

MégegOFF de ez a topic a leglátogatottabb úgylátom:

Boráros téren lévő fotós :F üzletet ismeritek? Az oda szóló garancia az ''rendes'' Fuji-s?

[Szerkesztve]

(#4967) LeC válasza as_Rock (#4963) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

hát most hírtelen csak ezt tudtam találni :B

(#4968) j.bravo válasza biggamer (#4962) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Banyek, már megint irigyellek :B :R

Cseppet gicces a naplemente de mivel benne van a repcsi nekem mégis tetszik. Szépek a felhők is.
A párás-tavas meg marha jó! A pókosnál kicsit hülyén mutat a rózsaszínen a piros, de hát ha pont ott mászott a hülye :D Tudsz te ezzel a géppel is makrózni, nem is akárhogy, látod?

[Szerkesztve]

(#4969) bandus válasza biggamer (#4962) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó vétel volt nagyon az a canon, gyönyörűek a képeid :) Főleg a naplementés, és a tavas teccik. Képet már régen nem raktam ide, mivel nem volt mit. Hétvégén kilátogattam a tatai jet-ski világbajnoki futamra, ott lőttem párat. Sajnos a freestyle döntőn, ami a leglátványosabb (ugrások, pörgések) akkora tömeg verődött össze, hogy egyszerűen egyetlen egy fotót sem tudtam készíteni :(
[kép] [link]
[kép] [link]
[kép] [link]
[kép] [link]

A képeken állítgattam a photofiltre-vel, telítettséget, fényerőt, kontrasztot, meg néhol élesítettem/elmostam. Talán a második képnél picit túllőttem a célon, de már nem volt kedvem állítgatni :B

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4970) biggamer válasza j.bravo (#4968) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi, köszi.
Örülök hogy tetszenek.

Te sem láttál még ilyen pókot ?
Valaki mesélte, hogy megjelent valami mérges pók M.o.-on, de azt nem tudta hogy néz ki.
Aztán lehet, hogy felfedeztem egy új fajt. :DDD ;)
Kiskoromtól járom az erdőt, mezőt, de ilyennel még sohasem találkoztam. :Y

(#4971) perempe válasza j.bravo (#4956) üzenetére

perempe
(őstag)

Dehogy, a stadion 'ablakába' -a bejárat zárva volt azon az oldalon, ahol éppen elhaladtam - raktam le a gépet, F11 csak úgy sikerülhet. (Csak ISO200-zal kezdődik a gépem, ami ennél a témánál hátrány.

(#4972) LeC válasza biggamer (#4962) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Nagyon tetszenek a képeid biggamer főleg a naplementés :))

Ilyen pókot még sosem láttam igy egy kicsit utánna jártam. Szval...

Ez egy nagyon ritka, védett pók, becsületes neve: Bikapók.
A védettségi értéke pedig 2.000 forint :Y

Itt egy kis infó róla:

Eresus cinnaberinus (niger) - bikapók. Ivari dimorfizmus figyelhető meg náluk. A hím élénk piros potroha négy, négyzet alakban elhelyezkedő fekete pontot visel. A nőstény jóval nagyobb a hímnél, potroha egyszínű fekete. Néhány cm mély, kibélelt aknában laknak, melynek kijáratához sugárirányban buktató- és fogófonalakat is húznak. A hímek kifejlett állapotban kóborló-vadászó életmódra térnek át. Ezzel magyarázható, hogy élőhelyükön - déli kitettségű, száraz sztyepplejtőkön, sziklagyepeken, - csak portyázó hímekkel találkozhatunk. Erős, hegyes csáprágójuknak köszönhetően kemény páncélú bogarakat (futrinkákat, ganéjtúrót) is zsákmányul ejtenek. Elnevezésük onnan ered, hogy a hím veszélyhelyzetben fejét leszegi, ''mint a bika'', potrohát pedig felemelve tartja. Védett!

Így már talán érthető hogy miért is ez a neve: :)

[kép] [link]

(#4973) divot

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem is olyan régen, néhány hete, hónapja volt itt egy fotó, amin egy szimpatikus párocska szerepelt. Na most ezt a képet valaki megbuherálta photoshoppal, és ilyen csillagos, teliholdas, éjszakai hátteret adott neki, amitől fantasztikus hangulata lett a kompozíciónak.
Ezt szeretném kérni én is az ismeretlen művésztől. :)

Van itt egy fotó a kisogréról, aminek sajna zavaros a háttere, erre kéne valamit kitalálni. Sajna a feladat meghaladja az én igencsak szerény, a nullához konvergáló ph tudásomat.

Tehát ha van valakinek kedve, akkor segítsen nyugodtan, meg fogom köszönni. :)

A kép (vigyázat, bazi nagy):

[link]

[Szerkesztve]

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#4974) bandus válasza divot (#4973) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]
Örülök neki, hogy szimpatikusnak találtattam :B rii kollega biztosan szívesen segít, bár őt hamarabb megtalálod a photoshop topikban: [link]
A Kisogre pedig nagyon aranyos, kérünk majd képet, akkor is, amikor már elkezd zöldülni a bőre :)

biggamer: köszönöm szépen :B mindjárt neki is állok. pedig azthittem, hogy a 2-nál eltúloztam a telítettséget, de örülök, hogy mégsem :)

[Szerkesztve]

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#4975) biggamer válasza bandus (#4969) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nagyon tetszenek a képeid, gratula.
Főleg az első kettő tetszik.
Tök szépen visszaadja a géped a víz színét meg mindent.
Az utcsó kettőnél viszont lehet, hogy jobban mutatna, ha levágnád a tetejéből a házakat meg a bámészkodó emberkéket. :F
Tehát a partot teljesen.

(#4976) biggamer válasza LeC (#4972) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi a véleményedért, és a tájékoztatóért. :R
Érdeklődnék, hogy honnan ollóztad ki, hátha máskor is segíthetne.

(#4977) divot válasza bandus (#4974) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi, megkérem priviben. :)

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#4978) LeC válasza biggamer (#4976) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

A kép forrása: [link]

A szöveg forrása: [link]

Itt még sok egyéb pókról írnak, szval ha még található egyéb hasonló ritkaság is a kertedben akkor arról biztos találsz némi infót a doc-ban :))

(#4979) werttzui válasza biggamer (#4962) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ezeket megint nagyon eltaláltad :C

CHIHUAHUA

(#4980) LeC válasza werttzui (#4979) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Hát aki profi az profi :R

(#4981) werttzui válasza bandus (#4969) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Jó kis jet ski-s képek gratula

CHIHUAHUA

(#4982) LeC

LeC
(PH! kedvence)

lassan megtelik a topic

Vagy azt honnan lehet tudni hogy megtelt :F

(#4983) j.bravo válasza bandus (#4969) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Pedig ezek is jól néznek ki. :C

(#4984) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

LeC
Köszi a cuccost.

Többiek.
Köszi, örülök hogy tetszenek a képeim.

A topik akkor záródik be, ha valaki bezárja, és nyit egy folytatást.
Általában 5000-nél szokták lezárni.

(#4985) LeC válasza biggamer (#4984) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

értem, hát lassan 5000-nél vagyunk :)

(#4986) Smogus válasza biggamer (#4965) üzenetére

Smogus
(őstag)

Na szóval kicsit alakítgattam, mondjuk nem nagyon mélyültem bele
[link]
én valami ilyesmi vágásra gondoltam, a keret már csak az én hülyeségem ;]

Bocsi hogy csak most de rajzolnom kellett, és első a suli, a fotózás meg a képekkel való foglalkozás csak utána :D

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4987) LeC válasza Smogus (#4986) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Így alakítva talán még jobb :))

(#4988) Dtomi

Dtomi
(őstag)

kicsit így látom a képet... :)) :R [link]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#4989) bandus válasza Dtomi (#4988) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nagyon komolyan néz ki, gratula :R (biggamernek már gratuláltam hozzá :DDD )

(#4990) LeC válasza Dtomi (#4988) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

wow ezt mivel?

(#4991) werttzui válasza Dtomi (#4988) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

ez tetszik :DDD

CHIHUAHUA

(#4992) as_Rock

as_Rock
(őstag)

#4966 :F

(#4993) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Erre tudtok valamit...?
[link]

Dtomi: grat, ötletes! :C

(#4994) biggamer válasza j.bravo (#4993) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Összesen mennyi pénzben lehet gondolkodni ?

(#4995) biggamer válasza Dtomi (#4988) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

:C :R :C

(#4996) j.bravo válasza biggamer (#4994) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Bruttó 130k az A1 értéke a számlán (edigital, 2005 tavasz).
Fogcsikorgatás nélkül ennek kb a felét tudnám hozzátenni (azaz összesen mondjuk 200k), közepes fogcsikorgatással mondjuk még ennyit (össz 250-260k), ha nagyon csikorgatom a fogam, zsíroskenyeret eszem és karácsonyig semmi komolyabb kiadás akkor még egy picit is akár de akkor már tényleg nem maradna semmi végszükség esetére illetve őszi hosszú hétvégés utazásra amit asszony nagyon szeretne (mi tagadás, én is).

Szóval többé-kevésbé jó szívvel 200k-s plafont jelölnék meg.

(#4997) biggamer válasza j.bravo (#4996) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

A Canon 30d-m elött Olympus E-500at akartam venni big kitben, annak az ára ekörül van.
És a hozzá adott 2 obi sokak szerint a legjobb, amit kitbe kaphatsz.
Nagyon szépek az ezekkel készült képek, én sokáig szemezgettem ezzel a géppel.

(#4998) werttzui válasza j.bravo (#4996) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Akkor már e-330 ahhoz többfajta obi jó kb 220 körül van az e- 500 hoz csak zuiko jó.

[Szerkesztve]

CHIHUAHUA

(#4999) werttzui válasza werttzui (#4998) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Esetleg d-70

CHIHUAHUA

(#5000) Dtomi válasza j.bravo (#4996) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Abban az esetben ha visszakapod a pénzt!!Én biztos hogy vennék helyedben egy használt jó állapotú 300D-t, mostanában láttam nem is egyet teljes zárcserével sőt feketét is!!helyből veri a 350D-t mindenben!!! Ehhez veszel egy canon 50mm-es 1.8 as obit 27e közgyűrűvel makróz6sz is vele. egy olcsóbb zoom obit és bőven megúsztad 250 alatt!!!! és akkor ez majdnem olyan minha új gép lenne. nem is rossz obikkal.

[Szerkesztve]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#5001) Dtomi

Dtomi
(őstag)

én voltam az 5000.!!!!!!!!!!!!

(#5002) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a topik betelt, legyenek szívesek átfáradni ide: [link]

Com'è diverso il mondo visto da qui

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.