Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) csery

csery
(tag)

azt csak most vettem eszre, hogy az elsö képen valami füstöl az erdöben. talan ég valami?

eleg rossz idö volt, nagyon pàràs (vagy inkàbb ködös?).

[Szerkesztve]

(#852) csery

csery
(tag)

meg mielött valaki megkérdeznö, hol készültek a képek: svàjc északnyugati részében, bern kantonbam.
egesz pontosan burgdorfban.

(#853) ArthurMiller válasza csery (#850) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Tényleg nem annyira jók....de azért ne add fel:D Egy-két téma még jó lett volna, nekem a minőséggel vannak gondjaim.
szerintem max 1024x768 méretet tegyél fel, kölönösen ha sok képet linkelsz.Így kevesen fogják megnézni őket, kissé macerás:)

Primus inter pares

(#854) csery

csery
(tag)

gondolod?

hàt jo, majd atalakitom öket.
kösz a tippet

(#855) Smogus válasza csery (#852) üzenetére

Smogus
(őstag)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
kérlek titeket kisebbbe tegyétek mert nem a leggyorsabb a netem van és ráadásul még nem is bírom megnézni a képet egészben
Vagy tegyétek más tárhelyre mert itt élvezhetetlen mivel nem lehet méretet változtatni :(

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#856) Korcsii válasza Smogus (#855) üzenetére

Korcsii
(őstag)

Egyetértek. Szerintem is rosszabb a kepfeltoltes.hu-ra rakni mint a kep.tar.hu-ra, mert ott összemegy akkorára amekkora a képernyő, én is ezért rakok inkább oda.

(#857) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Ezt most lőttem az ablakból...szemmagasságban vannak a felhők:D
Bővebben: link

Primus inter pares

(#858) csery válasza Korcsii (#856) üzenetére

csery
(tag)

sajnos külföldröl nem lehet regelni a kep.tar.hu-ra, különben mar megtettem volna.
ha tud valaki adni egy reghozzàférést, akkor szivesen felteszem oda

(#859) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Én véleményem szerint hülyeség PROFI DIGITÁLIS FÉNYKÉPEIM topicot nyitni, mert aztán azon lesz a bírkózás, hogy melyik képet hova kellett volna berakni, és sohasem lenne vége.
Személy szerint utálom, ha kis piszlicsáré dolgok miatt órákon keresztűl csesztetik egymást az emberek.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#860) Korcsii válasza biggamer (#859) üzenetére

Korcsii
(őstag)

őőőő... lemaradtam valamiről?:F

szerk: inkább off

[Szerkesztve]

(#861) Smogus válasza biggamer (#859) üzenetére

Smogus
(őstag)

Szerintem sem kell ilyen topicot nyitni elfér itt minden kép

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#862) Korcsii válasza Smogus (#861) üzenetére

Korcsii
(őstag)

Szerintem sem kell ilyen topic, de ki nyitott / ki akart nyitni?
Link?

(#863) biggamer válasza Korcsii (#860) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

A 777. HSZ-től kezdődött a dolog.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#864) Korcsii válasza biggamer (#863) üzenetére

Korcsii
(őstag)

Sorry...:B Pont azt a hsz-t hagytam ki amikor nézegettem afórumot.
De igy már világos.

szerk: ááá... az a ******* off, mindig elfelejtem

[Szerkesztve]

(#865) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok!

Na akkor belinkelek még egy képet.

(#866) BZoltán

BZoltán
(tag)

Szia Biggamer!

Láttad a képeimet nem nagy szám de azért kiványcsi lennék a véleményedre.

(#867) biggamer válasza BZoltán (#866) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Heló.
Na, kezdésnek nem rossz, az a lényege az egésznek, hogy mindig több féle pozicíóból, és több beállítással fotózzál, így otthon már kibírod válogatni, hogy melyik tetszik, melyik a jobb kép.
Úgy hogy hajrá, és sok sikert.

(#868) Maki73 válasza csery (#850) üzenetére

Maki73
(tag)

Egyszerüen élvezhetetlen képek akkora a méret,mire végigtekerem az egeret a kép alja felé már elfelejtem mi volt odafönt.A harmadik kép után belefáradtam és nem is nézegettem tovább.Valamit csinálj velük mert biztos nem rossz képek csakhát így......:Y

(#869) polika válasza BZoltán (#865) üzenetére

polika
(senior tag)

Na, szerintem túl sok minden van a képen, lámpaoszlopok, orozslán, hídfő, hídtartó íve, plusz háttérben is a házak. Próbálj vmire fókuszálni ha ennyire inhomogén a kép, tágabb blende (kisebb f érték) és próbálj vmi olyan szöget találni amivel minimalizálhatod ezt a kusza öszhatást, kevesebb elemet vegyél a képbe (szerintem).

ArthurMiller ködös kép kontúrosabb témáknál érdekes szerintem, ha nagyon sok kis apró részlet lenne akkor inkább zavaró...illusztrációnak 3 kép reggelről, jó ködös volt a tiszapart: Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link.
Az első az csak vágott a második vágatlan de raktam egy finom ragyogást rá még leméretezés előtt, a 3ik az meg szépia hogy a zöld levelek annyira ne zavrjanak de lehet hogy zölden jobb lenne, így is elég monokróm a színvilága.

(#870) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat megfogadom őket.

Ezeket a képeket most csináltam.

Vihar után

Rózsabimbó

Makró próbálkozás

(#871) liquidmoon

liquidmoon
(fanatikus tag)

Hi! Úgy döntöttem én is teszek fel pár képet ide. Egy Minolta Z10-zel csináltam őket. Kérnék szépen kritikákat!

(#872) ArthurMiller válasza polika (#869) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Tetszenek:C
Hogy csináltad? Rögzítetted a fókuszt a parton lévő lombokon, majd komponálás aztán expo?

Primus inter pares

(#873) polika válasza liquidmoon (#871) üzenetére

polika
(senior tag)

Grat, szép képek, nagyon jó színei vannak a gépednek, a napraforgó leheletnyit dől de a színek és mélységélességm expozíció nagyon jó, talán a gombás tetszik legjobban ahogy az árnyékok keretezik a képet az nagyon jó, ergó nagyon tetszik a fények okozta kiemelés..gombára leheletnyi fény sugár jól jött volna, ha rásütott volna folt szerűen a nap, vagy diffúzoros vakuval picit deríteni elölről de így is tuti, az utolsó nekem túl absztrakt de én biológus vagyok szóval nem mérvadó etéren a véleményem..mi az amúgy?

ArthurMiller pontosan, és f8-al mert a köd úgyis mossa a hátteret. Itt van még pár direkt fényesebb is de ezek szerintem nem sikerültek annyira jól: Bővebben: link, Bővebben: link a víz + tükröződések hiába sokat tudnak dobni egy képen.

(#874) liquidmoon válasza polika (#873) üzenetére

liquidmoon
(fanatikus tag)

Pozsonyban fényképeztem a várnál :) Ott van most (vagy mindig :F ) egy elég absztrakt kiállítás a vár előtt. Na onnan van. Amúgy kb 1.5m magas és 2m széles a cucc. Ja, és köszönöm az értékelést.:R

(#875) ArthurMiller válasza polika (#873) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Köszi:) A második kifejezetten tetszik:)
He-he...biológus vagy? Rokon szakmánk van:) Régen kacérkodtam én is vele, rettentően szerettem.

Primus inter pares

(#876) BZoltán

BZoltán
(tag)

Enyémet is légyszi.

Én csak rakom csak rakom fölfelé..... :))))

(#877) polika válasza BZoltán (#870) üzenetére

polika
(senior tag)

A vihar utános jó téma, kép picit túlexpós, esetleg érdemes lenne nem felülről fotózni hanem vmi szögből háttérben a ledőlt fával, kép akkor jó ha cím nélkül is tudod kb mi van rajta (szerintem). A második kicsit ellenfényes rózsa is tetszik, talán felül és jobb oldalt vágnék belőle úgy hogy a rózsabimbó ne ennyire direkt középen legyen hanem kicsit a jobb felső harmadba csússzon, és elölről lehetett volna deríteni nagyon finoman hogy az árnyékok még megmaradjanak de lássunk is vmit. A makrópróbálkozásnál érdemes homogénebb sötétebb hátteret választani mert különben így beég és nem tudod kiexponálni rendesen a főtémát..ja és lekicsinyítés után makró fotón én szoktam egy kisebb mértékű unsharp maskot nyomni hogy kicsit élesítsen a képen.

(#878) BZoltán

BZoltán
(tag)

Értettem köszönöm.

Na akkor még egyszer felnyomom direkt linken mert úgy kicsit jobb mozgatni az egérrel.

És akkor a vágott rózsás kép.

És még egy kis ráadás.

[Szerkesztve]

(#879) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Ez ma du. készült....

Primus inter pares

(#880) Smogus válasza BZoltán (#878) üzenetére

Smogus
(őstag)

Nah előre is elnézést kérek a kérdezés nélküli átdolgozásért
egy kicsit akarom nektek érzékeltetni hogy nem kell félni az ff-től valamint lehet hogy dolgok ff-ben jobban kijönnek mint mondjuk szinesben
Az ég tónusaira gondolok ennél a képnél igaz hogy ez már az én szájízem szerinti kép és nem az alkotóé
Bár szerintem nem lett olyan nagyon rossz
valamint az ujonnan jött kedves fotosoknak javasolnám a vágást nem csak abban az lcd nagyságú képkivágásban kell gondolkodni főleg a van mondjk egy jó nagy felbontású fényképezőmasinád nyugodtan merjétek megvágni
(már korábban egész sokszor esett erről a vágásról szó még a topic első részben talán)
Véleményem szerint jobb lett így a komopozíció hogy a kép szélére került a kémény
Nem azért választottam ezt a képet mert szerintem ez rossz kép volt és nem követendő
hanem azért mert megmozgatott bennem valamit
hirtelen ötlet ugrott be és ezért jó egy kép szerintem ha megmozgatja a fantáziádat
Nem kell hogy tetszen a kép csak elég az ha megállsz elötte nézed és gondolatokat ébreszt benned és lehet hogy hosszas nézegetés után találsz magadban dolgokat amivel össze bírod kötni és kezd megtetszeni egy kép

(#882) Smogus válasza vashal (#881) üzenetére

Smogus
(őstag)

A tűzijátékos képek szépek bár nem igazán állnak közel hozzám

Amilyikhez hozzáfűznék az a kígyós lenne jó a kígyó póza csak szerintem nagyon tág blendét használtál és ezért csak nagyon kevés rész lett éles a kígyóból kicsit nagyobb mélységélleség kellett volna
és az orráról indulva egészen a feje végéig jó lenne ha éles lenne, szerintem nem előnyös ha egy képen így az előtérben van egy ilyen nagy homályos rész
A másik meg szarvasbogaras ott is az egyiknél szintén a mélységéllességgel kellen jobban játszani amelyiken meg az egész bogár éles az pedig jó lett szerintem ;]

(#883) Smogus válasza polika (#877) üzenetére

Smogus
(őstag)

Látom a FOTOZZ-on is egy képedet és egész szép pontokat kaptál érte gratulálok :D

(#884) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mostanában tökre ''mákosak'' a canon a60al készített képeim, ha szürkület van. Pl ez is:
Fényben minden oké, de ha nincs elég fény?:F SZerintetek mitől van?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#885) Smogus válasza tildy (#884) üzenetére

Smogus
(őstag)

Hát a zajosodásr gondolsz a képen akkor azt az automatik csinálja kevés a fény és magas érzékenységet állít be magának (ISO) hogy ne moduljon be a kép
Sajnos a Canon ilyen zajos sötétben :((

(#886) ArthurMiller válasza tildy (#884) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Nem igazán ismerem a gépedet, csak tippelni tudok. Szerintem az érzékenységet túl nagyra állítja a a gép gyenge fényviszonyok között. Ha meg kézi beállításokkal fotózol, nézd meg az ISO értéket. Próbáld meg lejjebb állítani. Remélem tudtam kicsit segíteni.

Elkéstem:)

[Szerkesztve]

Primus inter pares

(#887) tildy válasza Smogus (#885) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszönöm:B Magyarán midnig manual modban fenykepezek alacsony fenyerzekenyseggel, allvannyal? Vagy van olyan gép is, ami kézben is jó, viszonylag sötétebb időben is?

Jaja szal a zajra gondoltam.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#888) ToBeY válasza tildy (#884) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Photoshop-al egész jól lehet ezen segíteni

[Szerkesztve]

(#889) tildy válasza ToBeY (#888) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tényleg:D Na de töröld a klépet, mert a végén kapok a fejemre:B:B:B Én is törlöm, szerintem:D

(#890) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

láma kérdés: van egy éjszakai sorozatom, amit a várból készítettem állványról, csak vízszintesen mozgattam a gépet. Szóval körbefotóztam a horizontot, ebből szeretnék egy panorámafotót összeilleszteni. Melyik program a legalkalmasabb erre? Ha a photoshop, tudnátok minimális útmutatást adni? Köszönöm.

Primus inter pares

(#891) biggamer válasza ArthurMiller (#879) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Király a képed, grat hozzá.:C:R

(#892) ArthurMiller válasza biggamer (#891) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Köszönöm Big:) Jól jött egy kis pozitív visszajelzés...aszittem már nem is fejlődök:DDD

[Szerkesztve]

Primus inter pares

(#893) Maki73

Maki73
(tag)

csak úgy szerkeztgettem a képet és ez lett belőle,nem nagy szám de szerintem érdekes:
Régi időkre emlékeztet.:Y

(#894) nimfas

nimfas
(senior tag)

Sziasztok!

Feltettem pár képet... egy Fuji 7000-es géppel készültek.
Ezek a kedvenc képeim.

Üdv.

(#895) I_Am válasza Maki73 (#893) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És nagyon jól leplezi, hogy az eredeti kép túl lett exponálva és zajos. :)

Nekem nagyon tetszik, bár kicsit szűknek érzem a vágást.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#896) BlueDeath válasza ArthurMiller (#890) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Ps-ben nem tudsz könnyen obi/perspektívatorzírást korrigálni.
Javasom a ThePanoramaFactory nevű cuccot. Nekem bevált, de léteznek más jó progik is.

Ha tényleg jó minőségű képet akarsz, érdemes a TPF-ben előkészíteni a képet és PS-ben összefésülni (egymásra illeszted a képeket és radírral összedolgozod a layereket).

Tapasztalatom, hogy a jó panoráma az eponálás elött kezdődik.
Alapszabály, hogy manuálban, vagy legalább AElock-al kell a képeket lőni, illetve manuál fókusz (+szűk blende, ha lehet) használata javasolt, mert a gyujtótáv. változásán evérzik a progi (sok értelme egyébként sincs). A képeknek pedig illik 25-50% átfedni. Az, hogy van állványod külön jól jön!

Ps.: Nem akarok ''kioktató'' lenni, csak próbálom a tapasztalataimat megosztani, ha érdekel a téma... :B

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#897) polika válasza Smogus (#883) üzenetére

polika
(senior tag)

Hőő :D Köszi, ja összefogotan ott megvan az ami legjobban teccik nekem plusz okulásul a fikázások róluk :B

(#898) polika válasza Maki73 (#893) üzenetére

polika
(senior tag)

Teccik! Nem tom mit csináltál de szép lett a végeredmény, nekem még sose sikerült ilyen szemcsés jellegű zajosítást csinálni de ez izléses nem öncélú agyoneffektezés lett.

Nimfas: jók a képeid a hangyás ha élesebb és jobban kiexponált a hangya akkor nagyon nagyon brutál jó kép lenne de ötlet szinten így is haláli jó, a kipufogó gőzös is frankó, a szarvas bogaras is nagyon tetszik meg a repülő ellenfényes hernyós is szép. Grat

(#899) ArthurMiller válasza BlueDeath (#896) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Köszönöm a tanácsot, megpróbálom, aztán hátha sikerül.:)

Primus inter pares

(#900) BlueDeath válasza nimfas (#894) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Az a betonvas gyönyörű... Csodálatosak azok a sárga/vörös rozsdafoltok!
El tudnám képzelni valami mosott, foltszerű, hideg színű háttér elött, csak úgy önmagában. Esetleg egy hosszúkás képkivágással, panorámaként.

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.