Ezt polárszűrővel készítetted? Szép élénkek a színek. Vagy csak Chrome volt a színbeállításod?
Primus inter pares
(#651) ArthurMiller válasza Fejo (#646) üzenetére

Ezt polárszűrővel készítetted? Szép élénkek a színek. Vagy csak Chrome volt a színbeállításod?
Primus inter pares

Jó kép, csak a hullámoknál látszik egy kicsit az illesztés.
Felraktam néhány új képet a mobilom vga kamerájával készítettek közül. www.kep.tar.hu/algieba Algieba és a világ Vegyesben vannak.
Mostanában nem láttam látványos felhőket, ami pech, mert ők a kedvenceim.
Ui.: Hogy a manóba kell beszúrni ama ''Bővebben:link'' bigyót?
http://gombaklub.blogspot.com/ <= Hogy tudd, mennyit érnek a természet különcei, pl.: gombák nélkül nem lenne söröd.

Hi!
Valamit félre értettél vagy én fogalmaztam roszul, csak azt kívámtam kifejteni,hogy ennek a témának(béka) sokkal hangsúlyosabb az álló kompozició mint egy fektetett ,a képkivágáson izlés szerint persze lehet finomítani de nekem az erededi sem zavaró!
A leírt vélemény ha van azzal kapcsolatban teljesen igazad van amit én nem is vitattam ,de próbáltam utalni arra ,hogy nem kell mindíg mindent rögtön fentartások nélkül elfogadni.
Mindezt azért gondolom mert egy kép technikai kivitelezéséről teljesen egyszerűen lehet véleményt alkotni hiszen azt nagytöbségében szabályok irányítják egy teljesen objektív folyamat ,míg a kompozició egy teljesen szubjektív folyamat ami egy embernek tetszik másnak nem
ersze itt is léteznek alapvető klisék de az egyedi képek mindíg akkor születnek amikor ezeket valaki nem tartja be!
A Fórumról a véleményem pedig nem változott és ha vissza olvasgatok akkor mégjobban meggyőződöm erről! (ezt se értsd félre nem ez a fórum rossz az összes hasonlóan működik ,ami azt hiszem teljesen természetes csak nem jó).
-no money no problem-
(#656) ArthurMiller válasza Algieba (#654) üzenetére

Amikor hsz-t írsz, alul megtalálsz minden segítséget értelemszerűen. Szóval:
[L] a képed elérhetősége, vagy bármilyen cím [/L] 
Primus inter pares

Augusztus 11 Kecskemét Fiesta koncert:
Bővebben: link
Mi a véleményetek?
Biztos nem a legjobb kompozicíó, de sajnos lehetetlen volt ennél közelebb férkőzni.
Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

Határeset.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
(#659) biggamer válasza ArthurMiller (#637) üzenetére

Na, mivel nem találta el senki, elárulom, hogy egy jégkrém védőcsomagolása.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Hello!
''sokkal hangsúlyosabb az álló kompozició'' - ezzel még mindig nem értünk egyet, de ez a vélemény.
A többi OK, bár a közepének elég ''tanító'' jellege volt, amit nem szeretek. 
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Szerintem ha valami nyereményt felajánlottál volna lehet többen próbálkoztak volna kitalálni,hogy mit ábrázol a kép.Bár nem hiszem,hogy valaha is sikerült volna valakinek.Jó kis kép vagy inkább úgy fogalmaznék,hogy érdekes.Van még ilyen,vagy ehhez hasonló?

Már régen rossz, ha nyereményfalatot kell felajánlani ahhoz, hogy valaki ''megszólaljon''.![;]](/dl/s/v1.gif)
Nincs több, ezt csak az alkalom adta. De ha lesz, egyből felrakom az tuti.
Amúgy köszi, hogy foglalkoztál vele.

Olyan gyönyörű idő volt déletött, hogy nem tudtam ellenállni:
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

Szerintem nagyon jó lett, tetszik! Tényleg szép idő volt, a bal oldali pár alak feldobja a képet, bár középről, vagy inkább jobb oldalról hiányolok valamit. Mondjuk egy partra kihúzott csónak nagyon jól mutatna a képen. Jól látszik, hogy milyen szögben hatásos a polár.
Felrakhatnád nagyobban. Gratulálok!
Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Köszi!
Nagyon rég volt ilyen szép az ég. Egy-két bari-felhő mégjobban feldobta volna.
Az útóbbi időben, ha nálam volt a gép, jellegtelen, fátyolos, tejszerű volt az ég. Ez amolyan ''örömünnep''. 
Nem valószínű, hogy felteszem eredeti méretben, mert iszonyú nagy (~10700*2400pixel) és igényelne egy kis ps-utómunkát is (tulajdonképpen újra kellene illeszteni kézzel mind a 11 képet), mert nem tökéletes az illesztés és most nincs hozzá sok kedvem 
Kicsiben remélem azért élvezhető... 
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

Szép kép.Pár darab felhő valóban jól mutatott volna,de nekem így is tetszik.Kár,hogy nem sokan töltenek fel hasonló panorámaképet erre az oldalra.
Grat:

Szia!
{''sokkal hangsúlyosabb az álló kompozició'' - ezzel még mindig nem értünk egyet, de ez a vélemény.}
Na látod, hogy a kompozició megitélése mennyire szubjektív ,kinek a pap kinek a papné szindróma!( Mennyire nem létezik egyetemes jó vagy rosz izlés)
A közepe tényleg szárazra sikerült ebben igazad van!
-no money no problem-
Jön egy hidegfront, pech, hogy a városban a lakótelepen vagyok és nem vidéken a nyílt terepen. A szabad horizonton közeledő felhő sokkal fenségesebb látvány, mintha így a házak közül fotóznám le. Remélem, lesz még idén alkalmam zivatarfelhőt fotózni.
http://gombaklub.blogspot.com/ <= Hogy tudd, mennyit érnek a természet különcei, pl.: gombák nélkül nem lenne söröd.

Ezt csak úgy nosztalgiából,a meccs elött:
Eger.

Ez nem semmi.
![[kép] [kép]](http://img359.imageshack.us/img359/2186/buborki8tm.th.jpg)
Aztán semmi perverzre gondolni.![;]](/dl/s/v1.gif)

Hát nem gyenge!Óriási!

Király a témád, csak kicsit ferde, és szerintem sötét is.
Kicsit világosabbra kellene úgy érzem.
Amúgy jól megtaláltad a témát, nekem tetszik.
Köszi az elismerést.
[Szerkesztve]

Hello
Pár képet felraktam én is. Az én gépem szinte full automata úgyhogy csodát ne várjatok.

Egy friss naplemente.Sziasztok.
lehet zajos mert kézböl csináltam

Na itt van még egy pár kép a nyaralásról:
Majd még jön a többi is de egyenlőre ennyi.
Egyébként sajnos én is kézből csinálom, mivel apám nem enged állványt venni.
[Szerkesztve]

A héten voltam a nagyatádi strandon ,ime.
nem müvészi képek!

Az első képet mintha már láttam volna pár percel ezelőtt.
De nekem ettől függetlenül az tetszik a legjobban.
[Szerkesztve]

az lehet mert ezt akartam belinkelni:

![[kép] [kép]](http://img344.imageshack.us/img344/7443/felhki8rk.th.jpg)
Egy kis vegyes felvágott.

Hi!
''Na látod, hogy a kompozició megitélése mennyire szubjektív ,kinek a pap kinek a papné szindróma!( Mennyire nem létezik egyetemes jó vagy rosz izlés)'' - én ezt sohasem vitattam.
Viszont még mindig azt gondolom, hogy attól, hogy a kép kellős közepén van egy béka, nem lesz a ''kompozíció'' egyedi. A szabályok felrúgása, meg egy kicsit más kategóriánál kezdődhet ---> Bővebben: link (nem az én képem!)

Ahhh! Már megint ez a kézből fotózás vs zaj szindróma...nem kekeckedni akarok, de áruld el légyszives, hogy ezt a két dolgot, hogy sikerült összehoznod?! Akkor érteném, ha nem ISO 64-el fotóztál volna, az esetleges bemozdulás elkerülése végett...

A virág is király....de az égbolt....ahhh...időnként azaz érzésem, mintha Új-Zélandról küldenél képeket...
[Szerkesztve]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

Szerintem sincs semmi köze a zaj és hogy honnan fényképezünk.
De nekem már sikerült ISO 100-zal nagyon bemozdulni, igaz esti fényeknél.

Na erre lennék kiváncsi én is hogy tudom igy elrontani
mert mikor a keresőben nézem olyan mintha éles lenne amikor meg felrakom a gépre akkor rossz ,ebben kértem segitséget az elején mikor elkeztem képeket küldeni ide de azt kaptam hogy gyakoroljak sokat ,hát én gyakorolok de csak erre futja.

Örülök Neked, mert a Te géped is Sony, eddig emlékezetem szerint csak én tartottam a frontot ezen a téren.
Emlékezetem szerint ez a legkissebb felbontású gép, amit ''mostanában'' kiadott a Sony, ahhoz képest szerintem meglepően jó képeket csináltál vele.
Ami tanácsot adnék, hogy ha fotózól CiCát akkor, csípáztalanítsd előtte, és ne vakúzd szembe, hanem inkább természetes fénynél kapd le.
Arra vigyázz, hogy a téma ne lógjon ki a képből, és ha az egyik oldalon a ''témátlan'' rész nagyobb, mint a másikon, akkor vágd meg a képet, és úgy tedd fel.
Próbálj hálásabb témákat keresni, ne csak táblákat ( azokon csak az látszik, hogy jók a színei ), mert hiába jó a géped, ha nem használod ki a képességeit.
Annyi jó téma van, csak nézz körűl, és ne kapkodj, hanem nyugodtan, ráérősen.

Köszi, köszi.
Én, ahogy állok anyagilag,esetleg Új-Fehértóra tudnák elevickélni.

Sarki fényt is csak úgy tudnék esetleg fotózni, ha kimennék az utca sarkunkra az este folyamán.
[Szerkesztve]

Szia!
Teljesen igazad van a link tökéletes példája annak amiről beszélünk, természetesen én sem a békás képet gondoltam egyesinek.
Azt hiszem nincs is nagy vélemény külömbség köztünk ,ami van az pedig teljesen normális!
Inkább a képek azok sokkal érdekesebbek!
Kiváncsi lennék mit godolsz ezekről.
(Első saját digit masinám és nincs még csak alap obim!)
Persze csak ha időd engedi!
-no money no problem-

Mondcsak.Te a trópusi esőerdőkben voltál nyaralni ?
Nem mondható ez az időjárás, a tipikus nyaralási szezonnak.
Hol voltál, Horvátországban.

Sziasztok!
mar reg nem jelentkeztem uj keppel, de most itt vagyok, en is bedolok a virag makro oruletbe. ime nehany kep a fustolt sor varosabol(bamberg) egy rozsakertbol:
a pirosak szerintem sokkal szebbek a feherek annyira nem sikerultek
(#690) biggamer válasza oceanearth (#689) üzenetére

A két uccsó képed tök szép, főleg a 4. tetszik.
Az egyik fehéret kicsit érdekesebbé tettem.
Szerintem.

![[kép] [kép]](http://img29.imageshack.us/img29/3415/hd9as.th.jpg)
Vélemények ?

Jó kép, nekem tetszik.
Most értem haza a meccsről, nemsokára rakok fel 1-2 képet. (Legalábbis ha találok olyat amit érdemes feltölteni...)
(#693) biggamer válasza oceanearth (#689) üzenetére

Bocsi, előbb elfelejtettem belinkelni a képedet, renoválás után.

Köszi a tetszés nyilvánítást. Ez a Te szádból megtiszteltetés.
Kár hogy ez lett a végeredmény, de legalább láttunk végre JÓ magyar focit.
Jöhetnek a képek.

Bővebben: link - ( a hátteret azért sajnálom)
Beginning is easy - Continuing is hard.

Az ISO100 és a bemozdulás között sincs semmi közvetlen összefüggés. A záridőt tessék figyelni.
szala: nincs azon a képen elrontva semmi, egy kompakt gépnél teljesen normális ennyi képzaj még legkisebb érzékenységen is. Ha kereső alatt az lcd-t érted, akkor meg annyit tudok mondani, hogy ne hasonlítsd azt a kis akármit egy monitorhoz, szerintem az csak arra való, hogy megnézd nem csináltál-e durva expó hibát, élességet nem tudsz rajta megfelelően ellenőrizni. Meg egyébként is, hogy kerül ide az élesség, eddig nem zajról volt szó?!
Ha zavar a zaj, akkor utólag tudsz szűrni, egy ilyen jellegű képnek még lehet, hogy jót is tesz egy kis elmosódottság...
[Szerkesztve]

Hi!
''...természetesen én sem a békás képet gondoltam egyesinek.'' - pedig azt írtad: ''Én szerintem pedig pont ez a képkivágás a jó mert ha fekvő lenne teljesen elvesztené a kompozícíó a különlegességet...'' ... na jó, ez már tényleg szőrszál-hasogatás, de nem bírtam ki.
Azt hiszem, megbeszéltük a dolgot.
A lepkés kompozíciója,témája nagyon tetszik, a kép két ''része'' remekül kiegyensúlyozza egymást. Kicsiben nézve nem zavaró az életlenség (a feje se éles), viszont 10x15 felett, utómunka nélkül már biztos kijönne a dolog. Csak találgatni tudok...rossz helyre élesítettél...esetleg teljesen nyitott rekesszel fotóztál és ott ennyit tud a kitobi...talán élesítés után elmozdult a téma vagy te (állványról fotóztad?)...fény az úgy látom volt, úgyhogy nem hiszem, hogy expó közben bemozdult volna...
Az elhervadva: hmm...más fényviszonyokkal, esetleg szűkebb képkivágással érdekes kép lehetne. A szöszmöszök ellenfényben biztos nagyon jól mutatnának.

Jajj ilyen van unokahugomnak is
De azt tudod-e hogy ha a végén összecsukod akor lesz sok óriás buborék?
Na majd nekem is lesznek nyaralás képeim.Majd most megyünk 28.-án.Meg már voltunk is szal majd mutatom 

Budapest, Budapest, be csodás... Bővebben: link
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

Képek a mai PFV-Real Madrid meccsről: (Vigyázat, szar képek!
)
A stadion:
Egy gyönyörű ollózás egy kevésbé gyönyörű fotón:
Casillas-alázás by Kenesei:
Sajnos Owen is betalált:
Beckham átállt