Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) pBandi

pBandi
(tag)

Itt található pár asztrofotó amit én csináltam, ha valakit érdekel. Bővebben: link Még most tanulom a ''szakmát'' úgyhogy nem minden kép latt az igazi :(

Napfotózáshoz szűrő helyett ajánlanam a napfólia használatát melynek ára 10 ft/cm2 körül alakul. Kétfajta kapható az egyik a nap fényét 1/100000 a másik 1/6300 -ad részére csökkenti. Az előbbi vizuális megfigyeléshez is használható. A fólia hasonló a '99-es napfogyatkozáskor árult szemvegben levőhöz. De a vizuális annál sokkal jobban szűr.

Ha lesz időm még teszek fel más jellegű fényképeget is...

''Annyira sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb!''

(#552) AMD!4ever válasza pBandi (#551) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

NYEM elérhető az oldalad :O:O:O

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#553) Maki73

Maki73
(tag)

Cicával én is szolgálhatok:
Bővebben: link
Bár inkább maradok a kutyusomnál:
:R

(#554) pBandi válasza AMD!4ever (#552) üzenetére

pBandi
(tag)

Tudom elsz@rtam, így már jó lesz:Bővebben: link

(#555) AMD!4ever válasza pBandi (#554) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Igy már jó! köszi!!
Engem is érdekel ez a téma,de eddig még nem sok sikkerrel jártam sajnos,állványom sincsen.
neked csak ennyire lett ''zajos'' alapból az elsö csillagképed?(ahol a fa is látszik)
Vagy javitottál rajta?

(#556) pBandi válasza AMD!4ever (#555) üzenetére

pBandi
(tag)

Az összes kép nyers kép! A fás pl ISO 1600 és 30s exp csak le lett kicsinyítve.

(#557) pBandi válasza AMD!4ever (#555) üzenetére

pBandi
(tag)

Csillagképeknek nem szabadna zajosodnia szerintem, mert a fekete az fekete (mármint az ég) csak a csillagok lesznek egyre nagyobbak hosszabb expozícióval. Láttam már 30 perces exp-el képszült képeket is az sem volt zajos. Mit tekintesz zajonak, mutass példát legyszi. Milyen géped van?

(#558) AMD!4ever válasza pBandi (#557) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Nézd meg a #462-es hszt
Ez a képem az elsö probálkozásom kb.800as isoval csináltam,de nekem zajosnak tünik,ugy mint neked az a fás képed. tévedek? a monitor miatt látom annak? mert ha máshonnan nézem már nem látszik pölö.
fuji S7000esem van. álványom még nincsen.

(#559) AMD!4ever válasza pBandi (#557) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

végülis a csilagok körül lévő szemcsés szoródás vagy mi zavart.....

Az észlelökutya Rlz :C:C

(#560) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Talán tetszik valakinek: Bővebben: link

ez a Canon 350D-vel készült. Rácuppantottam megint a távcsőre.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#561) pBandi válasza AMD!4ever (#559) üzenetére

pBandi
(tag)

Az természetes jelenség, ahogy a csillagok képe elkezd beégni egyre nagyobb lesz a ''korongjuk''.

(#562) pBandi válasza MLaca (#560) üzenetére

pBandi
(tag)

Szép, bár szerintem egy kicit sötét, a terminátor környéke nem látszik olyan jól. Milyen távcsővel készült?

(#563) cain69 válasza AMD!4ever (#550) üzenetére

cain69
(őstag)

ekkora csipa lóg kia szeméből :Y (hányós szmájli)
(-----------------------------------------------------------------------------------------------------)

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#564) DVD_2_U válasza MLaca (#560) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

Nagyon jóóóó... a nagy Canon-t is rá szoktad rakni a távcsőre???!!!

you can CANON

(#565) cain69 válasza Maki73 (#553) üzenetére

cain69
(őstag)

ne vakuzd szembe a macskát... :(

(#566) Terapeuta válasza biggamer (#493) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Köszi, remélem majd egy kivilágítottat is tudok valamikor csinálni (úgy hogy a teherkocsik ne vigyék le a gépem az állványról :(((...este csak nem)...

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#567) -conrad- válasza Stitch (#512) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Hát igen, ez így tényleg jobb, remélem idővel én is belejövök...
:R [kép] :R
Még mindig nem megy ez a tárhelyes töltögetés, a legjobb lenne egy olyan alapú mint a kepfeltoltes, de enm találtam, ha lesz majd teszek fel újakat

Köszi!

(#568) MLaca válasza DVD_2_U (#564) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

már nem, az lehúzza a távcső kihuzatát.

(#569) polika válasza szala (#525) üzenetére

polika
(senior tag)

Szala baromi jó lett ez a két képed, kezdesz nagyon belejönni bakker :C, főleg a második tetszik de az első is nagyon finom, látod hogy mennyivel jobb hogy az a hajó nem pont a közepén van?

Biggamer: hehe a havas fás kép profi jó kis hűsítő de én még úgy élvezném a nyarat egy picit csak mindjá itt az ősz :(

Smogus: A 3ik sziklás nagyon szép, miért használsz full manuál módot amúgy? Mármint amikor vmi speci effektet akarsz kihozni akkor megértem de egyébként nem jobb ha aperture vagy shutter módban fotózol és az expozíció belövését max +/- vmennyi EV-vel korrigálod ha úgyadódik...ilyen tájképnél iszonyúan nem értem mivel tudna bármivel is többet a full manuál mód..én belőtem volna f8 vagy ami kijön a fényviszonyoknak megfelelően és aztán az ehhez tartozó záridőt a gépre bíztam volna, max ha túl kevés emelek ISO-n vagy lejövök tágabb blendéig ha nagyon muszály f5.6

(#570) polika válasza pBandi (#554) üzenetére

polika
(senior tag)

Holdas fotóid nagyon szépek, tök jó részletes. Csillagos képhez sokkal érdekesebb hatás ahogy mások csinálják (sok rövidebb expót csinálnak x percenként aztán PS-ben összeraknak 50-60 képet és akkor látszik a föld forgása is és nem égnek szét a csillagok a hosszú expó miatt)

(#571) MLaca válasza pBandi (#562) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

direkt let sötét, mert ha kicsit világosabb, eltűnnek a részletek. nézd meg sötétben a képet! 200/1200 dobson

(#572) -conrad-

-conrad-
(őstag)

Na végre sikerült valahogy feltennem egy képet:
Ezt éjszaka fényképeztem vakuval.
ezt is.

(#573) cain69

cain69
(őstag)

(#574) -conrad- válasza cain69 (#573) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Ezt sajna én csak nézni tudom, nálam nincs 8s-nál nagyob záridőre lehetőség, ha jól tudom... (fz20)

(#575) Stitch válasza -conrad- (#572) üzenetére

Stitch
(őstag)

Virágmakrókhoz nem célszerű a vakut, mint fő fényforrást használni. Javaslom, hogy inkább természetes fénynél próbálozz. A második virágról, megfontolt (kellően szűk) szerkesztéssel ''könnyen'' lehetne szép képet csinálni.

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#576) -conrad- válasza Stitch (#575) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Nem kifejezettem makrózás céljából vittem a gépet, csak egy ismerősömnek kellett pár dolgot lefotózni, aztán ott volt ez a bokor, meg mellette nem messze a 2. virág. Ezért nem is nagyon volt időm belőni a kép környezetét, hátterét, stb. Majd legközelebb remélem lesz rá lehetőségem, de ettől függetlenül nekem tetszenek. :) mit értesz kellően szűk szerkesztés alatt?:B

(#577) Stitch válasza -conrad- (#576) üzenetére

Stitch
(őstag)

Mondjuk így: Bővebben: link. Lehetne egy kicsit még szűkebbre, vagy esetleg kicsit többet mutatva, nem középre komponálva, nem pont felülről fényképezni...ahogy neked tetszik, ízlés dolga.

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#578) Maki73

Maki73
(tag)

Valaki tudna segíteni,hogy honnét töltsek le ingyenes fénykép nézegető,szerkesztő programot ami nem ártana,ha MAGYAR nyelvü lenne.Valami frankó kéne.Elöre is köszönöm:üdv!:R

(#579) mormota válasza Maki73 (#578) üzenetére

mormota
(senior tag)

ha elég annyi, hogy forgatás, tükrözés, vágás, keret, akkor irfanview
www.irfanview.com és van hozzá magyar nyelv is

Illusztrálok, tehát vagyok

(#580) -conrad- válasza Stitch (#577) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Értem. Majd a hétvégén meg a jövő héten próbálkozom, aztán érkezem az új képekkel. :)
Köszi a helpet.

Maki73: a Gimp az ingyenes, nem?

(#581) Smogus válasza polika (#569) üzenetére

Smogus
(őstag)

Hát néha úgy marad a tekerőm :D
ezeknél azt hiszem pont ezért volt M állásban de tájképeknél én is szinte mindig Av-t használok

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#582) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hellósztok!
Lenn voltam a minapokban Ács-on, és ott alkottam ezeket...
Bővebben: link - Kiscica vadászik :)
Bővebben: link - Alszik
Bővebben: link - Apummal
Bővebben: link - Én és a kiscica
Bővebben: link - Volt egy kis vihar...

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#583) BlueDeath

BlueDeath
(fanatikus tag)

Most érkeztek meg a képek, amiket hivatni küldtem...
Überkirály minőségüek lettek hívás szempontjából, mind egytől-egyig, ~150db(de azért a képek sem rosszak :DDD ).

Telítetség, kontraszt, gamma, élesség, papír/felület, digitális méret/vágás (szinte nincs crop!!!) csomagolás, határidő, számla minden nagyon rendben van! :R
A rendelés kicsit macerás volt a feltöltés miatt (180MB), mert állandóan szakadtam, de ez a netszolgáltatóm hibája...

Már hivattam több helyen, eddig a MM kioszkja volt az etalon. Ezek sokkal jobbak lettek (bár azok sem rosszak)! A cég amiről szó van: fotomax (e-bolt)

Nem reklám akart lenni, de gondolom Ti is csináltattok papírképeket, és jól jön a jó tapasztalat...:))

Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

(#584) KrenAtesz válasza BlueDeath (#583) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És ha megkérdezhetem, akkor mennyibe (pénz) volt 1 db? Ha gondolod, jöhet mailban is..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#585) BlueDeath válasza KrenAtesz (#584) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Az már reklám lenne...
Egyébként méret és mennyiségfüggő, de könnyen megtalálod az árlistájukat az oldalukon.

(#586) baresz

baresz
(tag)

Sziasztok!

Megszületett az első képem az első saját digitális fotómasinámmal!Bővebben: link

-no money no problem-

(#587) Stitch válasza BlueDeath (#583) üzenetére

Stitch
(őstag)

Milyen papírra készültek a képek?

(#588) Smogus

Smogus
(őstag)

Dublin sétálóutcáján lévő 150 méter magas szobor

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#589) BlueDeath válasza Stitch (#587) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

''konica-minolta digital long-life100'', ha mond valamit.:F

[Szerkesztve]

(#590) BlueDeath válasza Smogus (#588) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Ügyi vagy!:R

(#591) Smogus válasza BlueDeath (#590) üzenetére

Smogus
(őstag)

Köszönöm
tőled már régen láttam képet

(#592) BlueDeath válasza Smogus (#591) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Sajnos nem mindíg jönnek össze, most is egy mélyponton vagyok (fényképezésben is )... :((
Bővebben: link :F

(#593) AMD!4ever

AMD!4ever
(őstag)

Na itt vagyok,ma végre volt egy kis időm fotózgatni. Itt van pár makró:
Na ez milyen jószág?
--
Kannibál:

(#594) BlueDeath válasza Smogus (#591) üzenetére

BlueDeath
(fanatikus tag)

Ettől függetlenül tanulgatok, most például az ellenfény/vaku foglalkoztat:
a vágás sajnos nem az igazi itt sem...

Apropó vágás. A dublini kép jobb oldalából nem kellene vágni egy csöppet?

AMD!

A második kép ott van a szeren. Nagyon tetszik a virág folthatása, bár a bogárkád elviselt volna még egy kis mélységélességet.

(#595) Smogus válasza BlueDeath (#594) üzenetére

Smogus
(őstag)

Hátha a szimetriára hajtanék akkor nem ártana :D

Az ellenfényes dolgokat inkáb egy jó kis derítő lappal lenne érdemes gyakorolni sokkal szebb dolgokat lehet kihozni belőle mint mondjuk vakuval

(#596) pBandi válasza polika (#570) üzenetére

pBandi
(tag)

Köszönöm a dícséretet. Hát igen, a valós 900mm-es fókusszal jönnek a részletek... A csillagos képeken követtem a föld forgását, mert így láthatóak a csillagképek, majd lesz olyan is ahol látszik a föld forgása, de ez a mostani idő nem kedvező (minden estére beborul az ég, nappal meg nincs egy szál felhő sem...). Meg ha jó idő is van akkor is szeretek nézelőni Marsot, Jupitert, ködöket stb.

(#597) micro

micro
(PH! addikt)

Mi ez? Bővebben: link

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#598) lesaux válasza pBandi (#596) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Neked küldtem e-mailt még reggel.

micro: pókháló

[Szerkesztve]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#599) AMD!4ever válasza BlueDeath (#594) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Köszi,igen igazad van lehetett volna jobb is.dehát örülök h ilyen is lett egyáltalán.
gyakorolnom kell sokat :B
a te képeddel kapcsolatban,tényleg elég nehéz eltalálni a megfelelö vakuzást ilyenkor! de neked elég jól sikerült teccik az a ''Lancflare'' effekt :)

(#600) ->Dzsony<-

->Dzsony<-
(kvázi-tag)

Helló mindenkinek! Tetszik nagyon ez a topic meg a képek is benne...látom itt mindenkinek van egy legalább felsö középkategóriás minimum 100 rongyos gépe. Nekem sajna nincs ezért félve is linkelem be azt a pár képet ami szerintem jól sikerült nekem. Én általában Rally versenyeken fényképezek de ez látszik is a képeken. Én egy ''ösrégi'' 1.5 éves Sony P-72 es fényképezögéppel fényképezek ami annó volt 96ezer csak kicsit már eljárt felette az idö. A halas macro kép készült más géppel mégpedig egy Panasonik FZ-20 al. Kiváncsi vagyok nektek hogy tetszenek a képek ugyhogy bátran irjátok le a véleményetek (még ha rossz is) legalább tanulok belöle.

Elöre köszi, egy hobbifotós Dzsony.

link: http://kep.tar.hu/dzsony/50001974#2

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.