Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

Bővebben: link Ismi készítette... azóta is működik a Minolta (pedig lemosták csap alatt és próbálták gázlángon ill. mikorsütőben száritani).

you can CANON

(#452) mormota válasza DVD_2_U (#451) üzenetére

mormota
(senior tag)

szegény gép.
legalább jó, hogy nem hagyták rászáradni:))

Illusztrálok, tehát vagyok

(#453) lesaux válasza DVD_2_U (#451) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Mikrosütőben szárítani... :Y

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#454) biggamer válasza polika (#445) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi, köszi , köszi.:B
Nincs polár szűrőm.Nem veszek a géphez cuccokat, mert lehet hogy megveszik szeptemberben.
Ha nem veszik meg, akkor veszek hozzá vagy egy RAYNOX 2.2 vagy egy 1.85 szerezőt. Meg szűrőt is. Majd meglátom.
Ha elmegy, akkor 350D-t vennék, vagy ha valaki meg van szorulva, úgy mint múltkor ( 265.000-ért volt obival együtt :O ) akkor 20D-t.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#455) biggamer válasza DVD_2_U (#451) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Fúúúj.
Lehánytátok ?;]:DDD

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#456) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Királyságos makrofotók az oroszoktól :Bővebben: link:C:C:C

(#457) polika

polika
(senior tag)

Játék Bővebben: link a szoftverrel.

(#458) AMD!4ever válasza polika (#442) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Köszönöm!! :R
Igen nehéz egyenesben tartani,sok kép ment ezért ''tropára'' az uccsóelöttinél sajnos az a mocsaras bigyó alul kicsit agyonvágja...dehát evvan.
az utolsónaál meg beakartam venni még a felhök motivumait is,és ezért lett ilyen 1/3os.

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#459) AMD!4ever válasza Terapeuta (#436) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Kösziköszi!!!!:DD:R

(#460) AMD!4ever válasza cain69 (#441) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

egy 0.75-ös polár szürö az nagyon gyenge a delelő naphoz? énnemértek ennyire ezekhez... 0.75-ös raynox volt rajta.(maxon)

(#461) AMD!4ever válasza polika (#457) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Teccik tökjó az a körte!!!! :C
olyan magyaros ez a kép,vagymi....

(#462) AMD!4ever

AMD!4ever
(őstag)

Sajnos ma alig van időm netezni de azért egy képet felrakok,és szeretnék vele kapcsolatban kérdezni!
Bővebben: link
Szóval hogyan lehet minél jobb képeket késziteni a csillagokról? ez most normális zaj ezen a képen? mert ha máshonnan nézem a monitorom akkor nem látszik,szoval tökre nem értem.
sok volt a 800as iso? de kevesebbel meg nem látszott semmi... szal help!!
:DDD

(#463) lesaux válasza AMD!4ever (#462) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ennek java része hot pixel. :)
ISO 100, nagy rekesz (kis rekeszérték), viszonylag hosszabb záridő.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#464) polika válasza AMD!4ever (#462) üzenetére

polika
(senior tag)

Nem vagyok szagértő, de szerintem nem lehet csillagokról semmi részleteset csinálni mert azok pontszerűek annyira távol vannak..ergo az összes amit tehetsz az az hogy valami nagyon tiszta csillagos éjszakát választasz és kimész vhova várostól messze a pusztába ahol nincs fényszennyezés ergo jó pár km-re ne legyen város és ott hosszú expozíciós idővel lősz képet, ja városi szmog is iszonyúan zavaró tud ám lenni ilyen képeknél...olvastam vhol hogy igazi jó hold fotókat is kint sivatagban stb csinálják messze mindentől, ja és olyan jó beált hideg időben amikor még a meleg levegő okozta torzulások se zavarnak...tudod nyári napon kimész és hunyorognak a csillagok, ez a mozgó levegőrétegek okozta fénytörésből jön...
Nem tom milyen géped van de raw-ban érdemes az egészet elkövetni a WB és expozíciós korrigálási lehetőségek miatt.

Biggamer, olyanokat hallottam hogy canon 350d-nek nagyon gagyi a váza és igazából úgy van megcsinálva hogy 2-3 év alatt megnyaffan a sok műanyag benne...én most egyenlőre kivárok amíg a panat ki nem növöm azaz legalább 2év szerintem amire eljutok oda hogy talán használni is tudom rendesen és biznyos esetkben már több kellene, akkor majd szétnézek mi van nikond70 utódjaként vagy vmi ilyesmi jó nagy ccd-vel ami szép képet csinál (nem feltétlen batár sok megapixel hanem inkább jó zajmentes szép képek még magas ISO-nál is amire utazom meg azt hogy kibírjon legalább 5-6 évet. plusz RAW mód amire utazom most)

(#465) Stitch válasza AMD!4ever (#462) üzenetére

Stitch
(őstag)

Ezek szép kis dead v. hot pixelek...ezek elkerülése végett inkább alacsony érzékenység és nagyon hosszú záridő...van bulb a gépeden?

Gyűjtöttem pár linket, nézd meg az expó adatokat és technikákat na meg persze a képeket:

Sok sikert! :)

Szerk.: Úgy látom nagyon elkéstem...így jár aki, elkezd egy hsz-t írni, aztán félbehagyja. :) Remélem azért tudtam némi plusz infóval szolgálni...

[Szerkesztve]

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#466) AMD!4ever válasza polika (#464) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

S7000-em van. abádszalókon fotoztam,de nemvolt teljesen sötét...
és nem rawban... de köszi.
Én valami olyan fanatikusan nagyon durva képet akarnék csinálni ahol az egész tejút tök jól látszik... szoval tiszta Starwars...:D
Sajna ez bp-n nemmegy.

(#467) AMD!4ever válasza Stitch (#465) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Köszi!:R
Elöször is mi az a bulb???:B:B
a 15 mp-s záridő után van egy olyan hogy ''B'' ez lenne az??
amugy ráfogok állni a linkjeidre,de most muszály aludnom... 12 orás müszakjaim vannak mostanság.. :O:O

(#468) Stitch válasza AMD!4ever (#467) üzenetére

Stitch
(őstag)

Az lesz az! A gép addig exponál amíg nyomod a gombot...

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#469) biggamer válasza polika (#464) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Én is filózok nagyon. Meg attól függ, hogy megveszik-e, vagy egyáltalán eladom-e a Sony-mat.
Amúgy itt a D70 utódja a D70s :Bővebben: link

(#470) AMD!4ever válasza Stitch (#468) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

probáltam azt is de volt hogy nyomtam és leállt.de lehet hogy csak én voltam a béna...
amugy az elsö linket megnéztem és iszonyat jó!!!
szóval állványról a tuti és lehet ilyet csinálni hogy egymásra fotózok több képet,és ilyen csillagkörbejárás lesz? amugy ilyenkor automatán exponál a gép percenként? vagy hogy megy ez??? Rlz! és köcci.
Namostmá csicsika!:(((

(#471) Stitch válasza AMD!4ever (#470) üzenetére

Stitch
(őstag)

Lehet ám, hogy nincs bulb, mert pl. a digicam oldala azt írja (lehet hogy elírás), hogy s7000-ben nincs bulb...akkor viszont mi lehet az a B?!

Szerintem számítógép nélkül neked kell percenként exponálnod, aztán a képeket meg PS-ben egymásra teszed vagy folyamatosan exponálsz percekig (van olyan is a linkek között).

(#472) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Ha folyamatosan exponálsz sokáig, az azért nem jó, mert túl sok fényt kap az érzékelő, kisárgul az ég, a kép többi része, ahol nem csillagok vannak, az meg beég. Ezért szoktak többször rövidebbet exponálni, aztán PS-sel egymásra pakolni a layereket.
A B záridő némely ''gagyibb'' gépeken azt jelenti, hogy amíg nyomod az exponálógombot, de max. fél vagy egy perc.

(#473) -conrad-

-conrad-
(őstag)

ne haragudjatok, hogy ide is beteszem, de igen fontos és sürgős lenne:
(panasonic fz20)

Csináltam képeket, de nem tudom hol publikálni, mert imageshack le van tiltva, kepfeltoltes meg time outos lesz, pedig azt használtam sokat.
Van valami ötlet, hogy hová tegyem fel, mert szeretnék párat megmutatni Nektek.
Üdv.:
Conrad

[Szerkesztve]

(#474) polika válasza biggamer (#469) üzenetére

polika
(senior tag)

Igen tudok róla de én egyenlőre 2-3évre előre gondolva a majdani utódra gondolok a d80 vagy d90 vagy fenesetudja mi lesz akkor a neve...amúgy most pl a D50 se rosz vétel egy hobbifotósnak csak aztán olyan csalósan csinálják a dolgokat rajta hogy egyszerűen kezelhető gyönyörű képeket csinál de mégis a félprofi funkciók már nincsenek vagy limitáltak..szal megveszed és aztán amikor belebolondulsz a fotózásba akkor meg rájösz hogy hopp ez és ez még milyen jó lenne (rövidebb shutter, jobb raw stb)...Ezért is úgy gondolom hogy picit kivárok és majd később megveszem az akkori 250-300 rugó körüli gépet amit az elkövetkező sok sok évben használok majd és nem több lépcsőben upgradelek (váz, kül obik stb) addig meg jó lesz a pana meg veszek egy makró előtétet rá és hajrá :B

(#475) polika válasza -conrad- (#473) üzenetére

polika
(senior tag)

Nekem 1000001-el kezdte a képet de én külföldről rendeltem amúgy meg van rá lehetőség hogy resteld a számlálót a gépben de amit leírtál korrekt 1000-esével nyit új könyvtárakat én még nem is reseteltem legalább tudom mennyit lőtem idáig a géppel :U (most tartok a 107-es foldernél)

szerk: áttettem off-ba :U

[Szerkesztve]

(#476) Stitch válasza polika (#464) üzenetére

Stitch
(őstag)

Mostani APS-C méretű érzékelők is bőven használhatók ISO1600-on is...kivétel a d50-en, mer' az zajszűrője szépen elmossa a képet. :)

Miért akarsz RAW-ban fotózni?

[Szerkesztve]

(#477) cain69 válasza AMD!4ever (#460) üzenetére

cain69
(őstag)

ha delelő napot akarsz fotózni, ahhoz a p20as hegesztőszemüveg is gyenge. az 1 dolog, hogy beéhg a kép azon a részen, és a fehéregyensúly is eltolódik, emiatt kontrasztos lesz a kép, viszont a ccd-lapkákat ez az éles, közvetlen és erős fény annyira stimulálja, hogy hosszabb távon stimulálják.
operatőrvizsgákon visszatérő kérdés:
''a rendező azt mondja, hogy tedd balra fel a napot. mit csinálsz?
a, a napot a képernyő bal felső csücskébe helyezed
b, a napot a képernyő jobb felső csücskébe helyezed
c, semmit, a rendező nyilvánvalóan félrebeszél
lehet a napot díszítésnek alkalmazni (lance-flair effektus, remélem, jól írtam), meg lehet hozzá jó kis szűrőket kapni, kifejezetten erre a célra. a te szűrőd arra való, hoyg a betévedt uv-sugaraktól megóvja az érzékelőket. nem arra, hogy közvetlenül kitedd a tomboló sugaraknak. ehhez speciális szűrő kell.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#478) cain69

cain69
(őstag)

ezt a stimulálós rész nekem nagyon bejött... :DDD
a mondat helyesen:
az erős fény annyira stimulálja, hogy hosszú távon kiég.

(#479) mormota

mormota
(senior tag)

azt hiszem egyeseknek jó kedvet csinálok ezzel a posttal:
[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

és a végére a legjobbat:

[kép]

ezek mind a http://mormota.atw.hu Bővebben: link oldalon vannak fent (ezek az uccsó oldalon)

sorry a nagyképek miatt, megvannak sokkal jobb minőségben is, csak az albumkészítő ennyire lerontotta:(

[Szerkesztve]

(#480) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Fuji S3500 milyen obit vegyek ha jó makrót akarok készíteni?

(#481) zsiga667 válasza cain69 (#477) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Lens-flare. ;)
Lehet kapni 9-es ND szűrőt, azzal lehet pl. napfogyatkozást fotózni.

(#482) cain69 válasza zsiga667 (#481) üzenetére

cain69
(őstag)

ja, de ez nem kifejezetten az a polárszűrő, ami az átlag fotós gépén megvan.

(#483) Maki73

Maki73
(tag)

Mai kirándulás,Tihany és Balaton környéke.
Íme egy pár darab kép:
Ha van is benne hiba,akkor sem adom fel,lelkesen töltögetem,hisz képek nélkül nem létezne ez az oldal.Szóval mára ennyi.
Azért egy pár véleményt szivessen vennék.:R:Y:R

(#484) micro

micro
(PH! addikt)

Veri az ördög a feleségét: Bővebben: link

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#485) szala válasza polika (#440) üzenetére

szala
(tag)

Hi Polika.Sajnos nem tudtam a helyszint megváltoztatni mert a 2. emeletről készültek ott lakom.Megpróbálom egyenessen tartani de valahogy mindig elgörbül.Majd talán belejövök.Csináltam próba képpen 2 kemény képet .Nekem szokatlan mert még nem csináltam ilyen képeket, álvány nélkül készültek.
[L] http://img.tar.hu/szamotni/img/14320334.jpg#3[/L]
Bővebben: link:)

(#486) Smogus

Smogus
(őstag)

Haza jöttem a nyaralásból van jó sok kép majd jönnek csak át kell nézegetni őket
gondoltam lejelentkezem :D

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#487) polika válasza szala (#485) üzenetére

polika
(senior tag)

Hú a második képed nagyon tutti, nem tudom mit csináltál milyen beállításokkal de második képed nagyon szép lett...ill. nagyon szép lenne ha a felső részében már nem lenne több virág hanem csak zöld háttér, nem tom mi törpént hogy ez vmi szoftveres effekt vagy sem de bejön..gratulálok

Na egy kép a falunapról barátnőméknél, ahol épp a keresztlányom az első agyagcsuporját próbálja (segítséggel) legyártani Bővebben: link

(#488) Terapeuta válasza polika (#487) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Hangulatos...nekem olyan retro fílingje van (gyertek srácok, hazajött a Muci a táborból...hozott fényképet is :)).

Más: munkahely felé menet:

Ez is, de no comment: :(((

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#489) mormota

mormota
(senior tag)

OFF jellegű kérdés:
ti milyen géppel kattogtattok?

(#490) biggamer válasza Maki73 (#483) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Grat.:C
Az uccsó meg a 2.és 3. tetszik a legjobban.
A végén még megtanulsz fotózni.
Jó tanács, mindig figyeld, hogy ne maradjon le fontos dolog a képről.
Lsd. a templom keresztje a 2. képnél.

(#491) cain69 válasza mormota (#489) üzenetére

cain69
(őstag)

canon eos 300, most nyáron a hozzáadott alap obi + egy hoya polár szűrő. őszre/télre tervezek egy 2.8as fix blendés obit venni, ha találok egyet használtan.

(#492) biggamer válasza polika (#487) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jó a kisköcsögös képed, grat hozzá.:C
Jól eltaláltad a színt is.
Felraknád eredetiben is ? Kiváncsi vagyok rá.

(#493) biggamer válasza Terapeuta (#488) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Király a hidas képed, nagyon bejön nekem.:R

(#494) biggamer válasza mormota (#489) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Sony DSC-F828-as masina.
[kép]

(#495) biggamer válasza cain69 (#491) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Azok elég húzósak nem ?

(#496) cain69 válasza biggamer (#495) üzenetére

cain69
(őstag)

nem Les obit akarok venni, hanem valami tokinát, vagy sigmát. bár fz20 lesz belőle, ha lehet majd kapni. :)

[Szerkesztve]

(#497) biggamer válasza cain69 (#496) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Le akarod cserélni a géped ?

(#498) cain69 válasza biggamer (#497) üzenetére

cain69
(őstag)

ja, jó lenne. nagyon kéne a 2.8as blende. röplabdát szoktam fotózni, és nem igazán bírják a 2méteres emberkék, ha szembevakuzom őket, mint a macskát. :DDD
de egy fix 2.8as blendéjű zoom obi olyan árban van, még a gyengébb minőségűek is, mint egy komplett fz-20as, és az még digitális is. szal ebből új gép lesz. cask az a baj, hogy eddig 3* kapartam rá össze a pénzt, 3* járkáltam fel s alá a városban, de pont kifogyott mindenhonnan. a pénz meg elfolyik, olyan, mint a vizelet. :(((

(#499) polika válasza biggamer (#492) üzenetére

polika
(senior tag)

Eredeti itt: Bővebben: link azért raktam le FF ill sarkok sötétítése, kontraszt meg aztán szépia mert kicsit túl csiricsáré színek voltak. Igazi az lenne persze ha mondjuk vmi radial blur jellegűt raknék a sötétebb sarkok felé hogy a belső kis körben foglalatoskodók mégjobban kijöjjenek csak gimp-ben még nem találtam meg hogyan lehetne ezt megoldani.

(#500) polika

polika
(senior tag)

Na, picit még játszottam a képpel adtam neki szelektív blurt kül mértékekben elipszis formában a szélektől visszafelé Bővebben: link talán így nem annyira zavaró a széleken a keszekuszaság és jobban fókuszál a kép a mondanivalóra. Az a baj hogy egy rakat egyéb kézműves dolog volt mindenfelé még és nem nagyon lehetett jobb hátteret találni ahol a másik csoportok a háttérben nem zavaróak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.