Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Terapeuta válasza j.bravo (#4000) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Simán :D ...
Még karácsonyról maradt :DDD

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#4002) sszever

sszever
(PH! addikt)

[link]

Vajon mi lehet ez?

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#4003) sszever

sszever
(PH! addikt)

A tábla széle volt ferde :(

[link]

(#4004) j.bravo válasza sszever (#4003) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Az elsőről az első gondolatom az vasúti kocsi volt.
Második hogy lehet villamos is, vagy metró, vagy ilyesmi.
Harmadik hogy bármi ami síneken megy ;)

Ha a második (táblás) is ehhez tartozik akkor futódaru.

(?)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#4005) sszever válasza j.bravo (#4004) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Az első a Siemens motorvonatok amelyek a nyugatiból indulnak, forgózsámolya. :)
Nem semmi, életemben először láttam ilyet közelről.
A tábla pedig egy futódarun volt. A daru képes leemelni a komplett mozdonyt a forgózsámolyokról. Teherbírása Tonna!
Sajna a képen maga a daru, vagy a vonat nem mutatós annyira.

(#4006) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok!

Tera jó de ezt már anno mondtam.
Senkinek sem tetszik egy képem se mert csak emlitést sem tesztek róla.

(#4007) pardon

pardon
(lelkes újonc)

Hideg van, de nagyon!
Viszont szép az idő, de nagyon!
[link]
[link]
[link]
[link]

[Szerkesztve]

''Szeress egyet, de azt hűn, mert szívből szeretni sohasem bűn!''

(#4008) Terapeuta válasza BZoltán (#4006) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Hmmm...elég nagy a pangás, szerintem vizsgaidőszak van, mindenki azzal b@szakszik...
Sok most az olyan aki csak :DDD dobálgatják fel a képeket....

Ha pedig nincs hsz a képhez, azt nem jelenti hogy rossz, mert ha az lenne, leírnák...inkább azt jelenti hogy: ilyet én is tudnék...

Az első képen a pohár maszatos, tele van újjlenyomattal, amúgy kellemes szerk
A negyedik is jó szerk, csak a téma olyan semmitmondó...és irigylünk az ISO 800-ért...

A csajokba pedig az kössön bele, aki nem szereti Őket :) :DDD én semmi kivetnivalót nem találok...

(#4009) j.bravo válasza BZoltán (#3989) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Bocsánat, néha elhatárpozom hogy ezt-azt megírom aztán elmarad valahogy :(

Ne értsd rosszul, kérlek, mert jók a képek, minőségre főleg - de láttunk már tőled ezeknél sokkal jobb képeket is! Legalábbis nekem pl. a létrás-faárnyékos, a parasztházas (még jó régen), vagy a ''Témára várva'' sokkal jobban tetszett.

Terapeutának igaza van, hogy a pezsgőspohár a mécsessel érdekes lehetne, csak jó volna ha nem lenne ujjelnyomatos, ilyesmi. Bár lehet hogy így életszerűbb, embere és gusztusa válogatja :)

A modellek miatt irigylünk :) Kicsit hosszabb expó talán jó lett volna, így olyan mintha nagyon bennégtek volna a szoliban (tudom hogy tényleg, de a képen még annál is olyanabb kicsit) Melinda lett talán a legsikerültebb, szerintem.

A vendéglátóipari egységről, a pultról készült viszont tényleg jó! A helyet hirdető plakáton, PestiEstben megállná a helyét.
Viszont tényleg, tudsz te jobb képeket is! :)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#4010) BZoltán válasza j.bravo (#4009) üzenetére

BZoltán
(tag)

Szia!

Köszönöm neked is az értékelést.
De most a party fotózás lett a félig hobby félig munka fő téma és ott nem igazán lehet büvészkedni.

(#4011) szala válasza pardon (#4007) üzenetére

szala
(tag)

Klasszak a képeid főleg az első kettő. :C
én is szeretem a hideget meg a telet.
[link]
[link]

(#4012) Stitch válasza szala (#4011) üzenetére

Stitch
(őstag)

Az első kifejezetten tetszik, jól sikerült! A fák közé nem mentél be? Onnan csináltam volna egy álló képet.

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#4013) BZoltán válasza szala (#4011) üzenetére

BZoltán
(tag)

Szia!

Az első képed jó nagyon tetszetős bár én két lépét hátraléptem volna, hogy lgyen benne egy kicsi az útból is mert igy lég zavaró a jobb alsó sarok. Látom FUJI S5500 géped van engem nagyon zavar a CA amit a bal felső sarokba produkál de ezt már több képeden is észrevettem. A második képed szőmomra átlagos tucatfotó hatását kelti esetleg úgy tudtad volna érdekessé tenni a képet hogy csak egy falevelet veszel célba és esetleg arra zoom-olsz, és megpróbálod a hátteret még jobban elmosni a lehető legnagyobb blendével.

De alpajában jó képek!
Gratulálok hozzá és jó fényeket.
ÜDV
Bencze Zoltán

(#4014) BZoltán válasza pardon (#4007) üzenetére

BZoltán
(tag)

Szia!

Az első képed szép és tetszetős de a hátteret picit jobban elmoshattad volna mert elvonja a fő témáról a figyelmet. De ez az én véleményem ami semmit sem jelent. De szép éles Jól megkomonált látszik rajta hogy nem csak kattintottál hanem vittél bele egy kicsit magadból is.

A második képed nekem nem mond semmit nem érzek benne semmi különöset. talán ha lenteb hoztad volna az ágat de nem tudom.

A harmadik fotó tetszetős a kék ég miatt kicsit többet is megmutathattál volna belölle.

A negyedik képed pedig kifejezetten tetszik nagyon szép és tetszetős.

Gratulálok jó fényeket
üdv:
Bencze Zoltán

(#4015) BZoltán

BZoltán
(tag)

És íme pár régi kép emlékezvén a nyárra.

[link]

[link]

[link]

[Szerkesztve]

(#4016) Terapeuta válasza BZoltán (#4015) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Az első igazi túristafotó...sajna a háttér nagyon játszik, bár ahol fényképezted, ott nem igazán lehet jókat kattingatni, esetleg ha nem családostul jösz :DDD
Mikor mi voltunk, kínkeservesen két képet tettem fel:[link]

A második jó, bár én nagyobb blendével csináltam volna, a háttér nem lényeges...

A harmadik kifejezetten tetszik, de gondolkodnék egy alapos vágáson...de a vágás nekem nem erősségem (jobbról biztos vágnék, amin gondolkodok, egy szűk kivágás balról, minden felesleget el)...

[Szerkesztve]

(#4017) BEE válasza BZoltán (#4015) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A harmadikon aranyosak a gyerekek, úgyhogy a kép
teljesíti feladatát.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#4018) pardon válasza szala (#4011) üzenetére

pardon
(lelkes újonc)

Nagyon okésak a képek. :DD
Te tényleg szereted a hideget, én azért megvárom, míg kisüt a nap!
(Az a más által is említett CA, na az elég gázos)

(#4019) pardon válasza BZoltán (#4015) üzenetére

pardon
(lelkes újonc)

Köszi a hozzászólást, nem is reméltem ilyen pozitív reakciókat, hisz ezek még csak az első szárnypróbálgatásaim. Jól esik a támogató hozzászólás, de a komoly kritikát is szeretem, abból sokat lehet tanulni.

BEE-hez hasonlóan nekem is a gyerekekről készült kép tetszik a legjobban, a minőségén túl a beállításnak az általánostól eltérő mivolta a nagyon eltalált (szerintem). Gratu! :))

És nagyon örülök, hogy Te is felvállalod a teljes neved, kevesen teszik meg, pedig csak így tudsz hiteles maradni.Köszi!

(#4020) Stitch válasza BZoltán (#4015) üzenetére

Stitch
(őstag)

A másodiknál a megszeppent arcot jól elkaptad, kár hogy levágtad az egyik lábát (vagy tovább kell vágni), meg deríteni se ártott volna. A harmadik viszont tényleg nagyon jó, a vágás igaz egy kicsit esetleges, de szerintem alapjában véve nem rossz, én mindenesetre ha már felül szűk, alul is szűkre vágnám. Balról jobbról szvsz jó.

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#4021) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Megpróbáltam makrózgatni kicsit.
[link]
[link]
[link]

Pár szöszmösz rajtamaradt, ezt nézzétek el a kezdőnek !

BEE

(#4022) pardon válasza BEE (#4021) üzenetére

pardon
(lelkes újonc)

Szöszmösz ide, szöszmösz oda, ez nagyon jó kavicsos kép.
A sok, a természet által harmonikus vonalakkal megáldott kavicsok közt a ''szabdalt'' mintájú ''apakő'' feszeng! Mintha azt mondaná a kicsiknek: ha nem vigyáztok, ti is ilyenek lesztek! :(((
Gratulálok! :C

Öszintén a másik kettő a CA miatt kevésbé tetszik. Hogy lehetne ezt akár utólag, de még inkább előre (fényképezés előtt) kiszűrni. Mire kell odafigyelni? Nekem is van gondom vele! :F

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#4023) BEE válasza pardon (#4022) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ha RAW-ban fényképezel, akkor PS-ben jól szűrhető,
de ezeket jpg-ben készítettem.
Amúgy kössz a dícséretet, jólesik !

BEE

(#4024) Stitch válasza pardon (#4022) üzenetére

Stitch
(őstag)

Fényképezés előtt max úgy, hogy külön figyelsz arra is, hogy a kép szélein ne legyen túl nagy kontraszt, de ez eleve hülyeség. Bármilyen jobb képszerkesztő progiban van olyan, hogy egy bizonyos, általad kiválasztott színen tudsz dolgozni. Photoshop-ban ez úgy néz ki, hogy kinagyítod a CA-s képrészletet, aztán Image/Adjustments/Replace Color, majd mintát veszel a színből, a ''Fuzinessz''-el beállítod, hogy mennyi ''hasonló'' színt vegyen még bele (az ablakban sokat segít a kis kép). Ha ez megvan, akkor a Hue-val más színbe át tudod vinni, vagy desaturálni, aztán még a világosságot is állíthatod (fejből kb. ennyire emlékszem, de szerintem menni fog).

(#4025) j.bravo válasza BZoltán (#4015) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

A második és a harmadik tetszik, főleg a harmadik!
Az első is szép, bár már láttuk ;) és valóban kár az állatkerti háttérért (tudom, ennyit lehetett).
A kislányoknál a kép elforgatása is érdekes.

(#4026) Smogus

Smogus
(őstag)

Írtam egy kis eszmefutatást ide[link], igazából nem is tudom hogy mért pont oda írtam de mostmár ott van
Ha valakit érdekel akkor olvassa nyugodtan és írjatok élemény is ha gondoljátok ide is meg oda is :D:D

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4027) lajo

lajo
(senior tag)

[link] - virág1
[link] - virág2
[link] - mikulásvirág1
[link] - mikulásvirág2(már volt hasonló csak ott azt javasoltátok hogy tudatosabb legyen a kivágás :F ez lenne az)
[link] - rózsa szárítva és koszosan(nehezen lehet az ilyet tisztítani...)

(#4028) Fejo válasza lajo (#4027) üzenetére

Fejo
(őstag)

Az első kettő kicsit sötét (szintelen) lett, illetve szinte mindegyik kicsit életlen. A mikulásvirágok egész jók lettek, csak így tovább! ;)

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#4029) lajo válasza Fejo (#4028) üzenetére

lajo
(senior tag)

:) Köszi a bíztatást! :)

(#4030) sszever válasza lajo (#4027) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Az első két kép esetében kellett volna egykis kiegészítő világítást használnod, így elég színtelen.
A mikulsávirág esetében (3. kép) kicsit mintha elcsúszott volna a fókusz, de inkább a háttér nem túl tetszetős.
Ezeket mind mind lehet korrigálni, csak gyakorlás kérdése! Tessék gyakorolni, a 3. képet x különböző szemszögből, magasságból, más háttérrel, és látod a különbséget!
Gyakorolni kell, és meglátod meglesz a gyümölcse :))

Legrosszabb esetben a hibák nagy része PS-ben is korrigálható (hozzátartozik a fényképezéshez az utómunka), de most nem ezt akarjuk gyakorolni ugyebár :))

(#4031) Smogus válasza lajo (#4027) üzenetére

Smogus
(őstag)

Na szóval
az első két képedet mint már írták szerintem is egy kicsit alulexpoztad fakók lettek a színek
a fókuszt meg sajnos nem nagyon bírtam megtalálni mondjuk lehet hogy a szemem a rossz ;]
A 3. jó, jó expo csak a vágás nem az igazi valamint a kompozíció is kicsit esetleges sajon de lesz ez még jobb is
Na a 4. kép érdekes jó ötlet csak szerintem görbült a levél és így nem lett csak a közepe éles mondjuk az sem teljesen, a CA sajnos nagyon nagy a felső részén a levélnek érdemes lenne azt a részét levágni amúgy a téma érdekes
Az 5. képed pedig nem lett igazán jó a téma szép lenne a szinösszeállítás sem rosz mondjuk a fehér fal kicsit snasz, de a legnagyobb probléma az élesség hiána ésa vágás a rózsavirág feje nincsen teljesen rajta a képen pedig beleférhetett volna, ja és itt is sajnos kevésnek bizonyulta fény tehát lehene valmi plusz fényforrás mondjuk egy asztali lámpa vagy egy deritőlap féle valami

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#4032) Viktor X

Viktor X
(tag)

Még méhány fotó:

[link] Lotus Elise
[link] Honda S2000
[link] Makró
[link] Makró
[link] Kakas

(#4033) lajo

lajo
(senior tag)

Köszönöm a válaszokat véleményeket. Majd csak javulok... :) Amúgy ezek olyan na fényképezzünk valamit aztá' tölcsünk fel dolog volt szal nem merültem bele sitty sutty.....Ez nem kifogás akar lenni még ha annak hangzik akkor se én is látom hogy volt ez már jobb is. :))
Ja és lehet hogy hülye kérdés de mi az a CA? :F

[Szerkesztve]

(#4034) lajo válasza Viktor X (#4032) üzenetére

lajo
(senior tag)

Szerintem az elő makro elmenne a ''Találd ki: miről....'' topikbba is. :DD
És persze királyak a kocsik bár én egy ilyen képen nem is azt nézem milyen a fény bla-bla ...hanem hogy milyen királyak ezek a számomra nem nagyon elérhető kocsik :D

[Szerkesztve]

(#4035) róland válasza Viktor X (#4032) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól látom, hogy az első makró egy farönk vágott feléről készült?

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#4036) Viktor X válasza lajo (#4034) üzenetére

Viktor X
(tag)

Ja sajnos számomra sem nagyon elérhetőek ezek a kocsik. Pedig tényleg király verdák :DD

(#4037) Viktor X válasza róland (#4035) üzenetére

Viktor X
(tag)

Igen jól látod, az tényleg egy farönk :C .

(#4038) szala

szala
(tag)

Lehet hogy rájöttem hogy kell makrózni,és hogy álvány nélkül nem megy?
[link]
[link] :) :))

(#4039) Smogus válasza szala (#4038) üzenetére

Smogus
(őstag)

Hát ez még nem teljesen makrózás mert nem túl picik ezek a dolgok amiket fényképeztél, de látom hogy már profin megy a háttér elmosása :D és afókusz is jó helyen van csak nekem nagoyn zajosnak tűnik ISO???
Jó lesz az :)

(#4040) szala válasza Smogus (#4039) üzenetére

szala
(tag)

igen mert azthiszem az ISO 100 vagy 200 mert gyenge világitásnál csináltam
de örülük hogy rájöttem hogy kellene majd csinálnom. Lehet hogy az ujj szemüvegnek is köszönhetem hogy látom a fokuszt. majd meglátom ha kint leszek a szabadban. :)

(#4041) BEE válasza szala (#4040) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Használj állványt és a legkisebb ISO-t.
Fókuszt meg elég nehéz néha belőni a kis képernyőn,
tökölni kell vele.
A manuál WB beállítás is jól jöhet, mert akkor bármilyen
asztali lámpával világíthatsz neki.

BEE

[Szerkesztve]

(#4042) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Na így a lanyha hétvégére való tekintettel...[link]

[Szerkesztve]

(#4043) sszever válasza Terapeuta (#4042) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Nagyon jól elkaptad a színeket!

(#4044) BEE válasza Terapeuta (#4042) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ezt mintha már feldobtad volna egyszer !
De azért jó nézegetni ebben az ótvar időben.
Változtattál a színeken kicsit ?

BEE

(#4045) Smogus válasza Terapeuta (#4042) üzenetére

Smogus
(őstag)

Nem rossz nem rossz
szépek a színek és perzse a táj is
egy kicsit talán feláldoztam volna az égből hogy kicsit hosszúkásabb legyen a képkivágás
De tetszik

Mi a helyzet a zenittel???

(#4046) Terapeuta válasza Smogus (#4045) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Köszönöm, szerintem ez így nem volt fenn, kicsit dolgoztam az ég kékjével, ezért feláldozásról szó sem lehet :D . A hosszúkás kivágásra nem törekedtem, arra van nyolc képből álló panoráma ;] Örülök, hogy tetszik, a fotozzon is elég jól ment, ez eddig a legjobb képem (mostmár tényleg szeretnék egy képet, ami kap húsz ötöst, állítólag kredit jár érte :DDD )

Zenit. Itt figyel, készen van, film is van benne, de fényképezni még nem voltam, most egy vizsgára (meg a diplomámra) készülök, szal még nem tudtam használni, pedig tényleg szétvet a kiváncsiság...

(#4047) BEE válasza Terapeuta (#4046) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A ruszki optikáknak néha érdekes színei voltak,
ha rákapsz a Zenitre szerezz Praktica objektíveket hozzá.

BEE

(#4048) j.bravo válasza BEE (#4047) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Ez milyen (mennyire jó vagy rossz) gép?
A párom apjáé, és ő is kicsi volt még nagyon, amikor az ő apja vette...
Feltett szándékom kipróbálni - mekkora esély van objektívekett találni hozzá, ha boldogulok vele és beválik? (a harmadik képen icipicit (mondjuk félig) látszó kicsi kallantyú tartja az obit, na persze miután fordítottam egy nyolcad fordulatot rajta felhelyezés után)

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[Szerkesztve]

(#4049) BEE válasza j.bravo (#4048) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Nem semmi !
Bevallom még soha sem láttam ilyen gépet !
Hogy kapsz-e hozzá bármit is hát gőzöm sincs,
de kicsi esélyt adok rá.
Rollos, vagy kisfilmes ?

ui: Jobban megnézve kisfilmesnek tűnik.

BEE

[Szerkesztve]

(#4050) j.bravo válasza BEE (#4049) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Kinyitogattam-megnézegettem, amennyire tudtam, és nekem is kisfilmesnek tűnt. Kivéve ha létezik 35mm-es rollfilm.
(Mióta létezik a ''kazettás'' kisfilm?
És a rollfilmet hogyan kell befűzni? Úgy értem, csak sötétben lehet, vagy van annak is valami doboza, akármije?)

Ja, a gép tükörreflexes, jövő héten le is fotózom obit levéve ha addig nem derül ki róla valami közelebbi; és pentaprizmás/mattüveges a keresője (cserélhető; ez már csere eredménye, az eredetibe párom apja szerint felülről kellett belenézni).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.