Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) zsiga667 válasza Stitch (#300) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Az 1/60-at azért mertem bevállalni mert az még szinte mindig OK 70mm körül. Pechem volt. :(
Az obi Canon 70-200/f4L.

(#302) biggamer válasza zsiga667 (#301) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hi.
Mennyit kóstál egy ilyen obi mostanában ?
És mi a véleményed róla ?

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#303) zsiga667 válasza biggamer (#302) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Használtan nagyjából 150k, újonnan külföldről talán 180k, itthon kb. 205k, és nagyon jó. Gyors, nagy, szép a képe, imádom. :)

(#304) Stitch válasza zsiga667 (#301) üzenetére

Stitch
(őstag)

Szerintem a reciprok szabály diginél felejtős, egyrészt crop van (ami kérdéses hogy számít-e...szerintem nem), a lényegesebb az, hogy egyből 100%-on látod a képeket, amin azért kapásból látszik hogy bemozdult-e vagy nem, ami mondjuk 10x15-ön lehet hogy fel se tűnne.

Azzal az obival sikeresen megdupláztad a géped árát, mi? :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#305) biggamer válasza zsiga667 (#303) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Thx.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#306) zsiga667 válasza Stitch (#304) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Igaz. :)

Az árát megdupláztam, de megérte. Inkább vennék egy 300D-t ezzel az obival mint egy 20D-t egy 75-300-zal. :)

(#307) Stitch

Stitch
(őstag)

Majdnem elfelejtettem, akartok macskát? :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#308) biggamer válasza Stitch (#307) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Naná.:D

(#309) Stitch válasza biggamer (#308) üzenetére

Stitch
(őstag)

Remélem ti azért mondtok róla véleményt, hamár a fotózz-osok tojnak rá. :)

Bővebben: link

(#310) biggamer válasza Stitch (#309) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jó a kép is, meg a pillanat.
Viszont mivel úgy látom hogy nedves a fű, ilyenkor tudtommal lassabban mozognak a cicák ( mert féltik, hogy vizes lesz a tappancsuk ), ezért lejjebb vettem volna az exp. időt, és nagyobb mélységélességet raktam volna rá.
Látod, mert életlen a cica hátsó fertálya.
Nekem tetszik, ugyi voltál.:C

(#311) DVD_2_U válasza biggamer (#310) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

CiCa :))

you can CANON

(#312) biggamer válasza DVD_2_U (#311) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

JáJá:DD

(#313) Stitch válasza biggamer (#310) üzenetére

Stitch
(őstag)

Ezen ott is megoszlanak a vélemények (egészen pontosan kettő :) ) , engem pl. nem zavar a hátsó életlensége, mert a mozdulatot szerettem volna megfogni, abban pedig úgyis a fej és ez első felemelt láb a lényeg (az is lehet hogy belemagyarázom :) ). Lehet hogy lassabban mozog, de mondjuk ha f/8-al lövöm (amivel nyertem volna kereken 2cm élességet hátrafelé, abban az esetben ha ugyanoda fókuszálok, bár igaz hogy elég ferdén van a macsek, de szerintem sokat nem számított volna), akkor 1/125 lesz a záridő (ISO1600-at inkább hanyagoltam :) ), aminél már meglenne a bemozdulás veszélye (nem a macskáé, az enyém), mert elég kitekert pózban tudtam csak fotózni. Kösz! :)

(#314) zsiga667 válasza Stitch (#313) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Szerintem kifejezetten jó hogy nem éles az egész macska. (Inkább a kés legyen éles amivel felaprítod. :DDD Igen, utálom a macskákat... :) )
Tetszik, jó kép. :C

(#315) biggamer válasza Stitch (#313) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

És így ?
[kép]

(#316) DZs válasza Terapeuta (#230) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

Nem igazán értem. A keret keret funkció lenne, a kicsinyítés pedig micsoda?

(#317) Stitch válasza biggamer (#315) üzenetére

Stitch
(őstag)

Mármint tetszik-e? A vágás igen, a keret nem. :) Kösz hogy foglalkoztál vele!

Amit felraktam az egy teljesen vágatlan verzió, gondolkoztam is a vágáson, de úgy volt, hogy vagy semmit vagy sokat, maradt a semmit...

(#318) biggamer válasza Stitch (#317) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ha van kedved, mutasd meg, milyennel tetszene.
Hátha én is tanulnék belőle.

(#319) Terapeuta válasza DZs (#316) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Csak szemléltetni akartam a kérdésed...az eredeti képet kicsinyítettem, meg keretet tettem rá.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#320) Terapeuta válasza zsiga667 (#293) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Jó kép ez is, nekem a hangulata tetszik, és szerintem kell hozzá a csónak ;).
Az alulexpózott kép pedig jobb lett.

(#321) Terapeuta válasza Maki73 (#298) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Én örülök a lehúzásnak is, mert akkor legalább tudod, hogy valamit elcsesztél. Sokkal jobban idegesít az, ha a képre nem mondanak semmit ... bár az is jelent valamit ... szóval örülj csak, ha értékelve vagy :).
Nekem a második képed tetszik, a többi túl általános. És hajrá !!! :C

(#322) Stitch válasza biggamer (#318) üzenetére

Stitch
(őstag)

Kimondottan semmilyennel...maximum egy nagyon vékony fehérrel lehet hogy megnézem.

[Szerkesztve]

(#323) biggamer válasza Stitch (#322) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hiába raksz fel vékony fehér keretet a kép szélére, ha fehér a megjelenítő háttér is.
Ilyenkor a fehér kertből nem látszódik semmi, mert összeolvad a háttérrel.

(#324) Stitch válasza biggamer (#323) üzenetére

Stitch
(őstag)

OK, ''fotózz''-ban gondolkodtam, ott szürke. De azért el tudod képzelni milyen lehet, igaz? :)

[Szerkesztve]

(#325) biggamer válasza Stitch (#324) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hááát, ha nagyon megerőltetem magam, akkor feltételezhető, hogy el tudom valahogy képzelni.

(#326) Maki73 válasza Terapeuta (#321) üzenetére

Maki73
(tag)

Nem veszem rossz néven én sem a hozzászólásokat,sőt örülök ha egyálltalán véleményt mondanak róla,csak egy amatör vagyok aki szeret fotózni,és tényleg most van lehetőségem kattintgatni ugyanis nemrég óta van digitális gépem,elötte egy Canon Eos tükörleflexes teleobjektíves 28-80-ig gépem volt amivel szép képeket csináltam de gyakorolni nem lehetett vele,mert filmes volt és ott ki kellet fizetni minden egyes darabot az előhívásra.Amúgy nekem is ez tetszik:Bővebben: link,csak jó lenne ha valaki csinálna rá nekem keretet,mert én nem tudom,hogy kell.Szóval segít valaki?Elöre is kösz.:R

(#327) DZs válasza Terapeuta (#319) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

Értem. Én valamiféle megoldásnak gondoltam. De a Te képed akkor lenne az igazi, ha a sziklák hó fehérek lennének és nem lennének széleik.

(#328) polika válasza Maki73 (#299) üzenetére

polika
(senior tag)

1-es és a majdnem lemaradt 4-es teccik, az égből picit mindegyikből kevesebbet hagynék, plusz az 1-esnél nem kelett volna belefotózni baloldalt a belógó leveleket. A 4-esnél én lehet leguggoltam volna a fűbe és onnét indítom a képet nem így állva lefelé fotózva..szerintem érdekesebb lenne a hatás :B

Na tőlem is egy csúnya képfeldolgozás akkor Bővebben: link (ff, kontraszt, kis unsharp megint kis kontraszt) Vki nem tudja hogy lehet régi fortés FF kép jellegűt csinálni szines képből? akár kis zaj is stb vagy tutoriált róla mert ez nagyon más hatású lett a végén.

(#329) polika válasza Maki73 (#326) üzenetére

polika
(senior tag)

Ez a képed szerintem lehetne jobb is, 1részt nem teccik a jobb oldali köves út benne meg hogy olyan direkt előre fotóztad, ha kimész az erdei út jobb oladlára és onnét fotózod ugyanezt akkor egy szép kis ívet tucc az útba belerakni és a kövesút is kimaradt volna.

(#330) Maki73 válasza polika (#329) üzenetére

Maki73
(tag)

Hát ja csak az a baj,hogy ahol készült a kép az majd 300km-er re van tölünk és nem áll modomban abból a szögböl lefotózni,ahogy tanácsoltad,de ha legközelebb arra járok megcsinálom úgy is.Kösz a véleményezést.:DD

(#331) Lidi

Lidi
(fanatikus tag)

kicsit off kép, mivel nem a zajról, a tökéletes képről szól hanem csak úgy:
Látjátok milyen fura ez a ventillátor ? :)

[kép]

(#332) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

megint megyek németországba, reszkessetek :D ezúttal hamburg
FZ20-at viszek :D

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#333) biggamer válasza Maki73 (#326) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Rohanok melózni, most ennyi futotta az időmből : Bővebben: link

(#334) Florida

Florida
(fanatikus tag)

(#335) Stitch válasza Florida (#334) üzenetére

Stitch
(őstag)

A kettes a sok autó és viszonylagos össze-visszaság ellenére tetszik, kár a beégett felhőkért. A négyes és a hatos is jó, de lehetnének még jobbak, ezért ha megismételhetőek akkor szerintem mindenképpen érdemes velük foglalkozni. A négyest úgy próbálnám meg, hogy az egész képet a szobor töltse ki és ne lógjon be semmi, ez az ellenfény nekem tetszik, de azért egy vakuval derített változatot is megnéznék. A hatosnál a kompozíción kéne dolgozni. Kicsit jobbról és lentebbről fotózva, mind a három harangot belevenném és a harangokat tartó rész körül tiszta ég kéne, jobb oldali épület nem kell bele. Az alja túl üres, megpróbálnám a bal alsó sarokban lévő boltíveket jobban belevéve kicsit feldobni, esetleg mással, ha van ott valami. Az előtérbe helyezett boltív a növénnyel tetszetős, szépen keretbe foglalja a harangokat. Az élesség is jó helyen van szerintem, de erről is csinálnék több változatot, az előtér éles (mint most), a háttér éles, esetleg olyat aminél mindkettő, attól függően miről szól a kép. Esetleg szebb fényviszonyok reményében korán reggel, vagy naplemente környékén próbálnám mindezt, attól függően milyen tájolású az épület, egy ''szép színű'' oldalfény a harangokon lenne a legjobb, de szemből is kaphatja, csak ne legyen ilyen hideg. :)

(#336) perempe válasza Florida (#334) üzenetére

perempe
(őstag)

Mi micsoda?

A 2-es képen zavaró a fa. Ha nem lenne ott, akkor tökéletes lenne. A felhőkről: nem lehet minden tökéletes, a házak kárára lehetett volna a felhőkön javítani.

* George Benson : White Rabbit *

(#337) bitfarkas válasza Florida (#334) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Kár, hogy a horizontot az első két képednél a képfelezőbe tetted. (a kép alsó, vagy felső harmadában sokkal kellemesebb a szemnek.)
A harmadik egész ügyes, a negyediknél talán jobb lenne, ha az ellenfényes sziluettet nem nyomná el túlságosan a két fa, talán kicsit magasabbról kellett volna fotóznod, hogy levegősebb legyen az alak.
Az ötödik felejthető, nem izgul fel rajta a néző.
Az utolsó képnél a staffázsként szolgáló boltív talán túl hangsúlyos lett, a szem keresi, hogy mi a fő téma a képen, inkább a téglák rajzolatán bóklászik, mint a távoli haranglábra koncentrálna.

(#338) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok én is benyomom a kutyáim képeit.
Nézzétek meg, és véleményezzétek.
A gép Panasonic DMC-FZ20.

A logópofájú barna: Neve: Busa Fajta: Bordeaux-i dog keverék
A kicsi barna: Neve: Missy Fajta: Kanári szigeteki fogókutya (Canne Corso) fajtatiszta csak nics megcsonkítva.

http:\\busaesmissy.uw.hu

(#339) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Na mégegy kép Padovából. Várom az elmaradhatatlan fikázást, az esetleges dícséretet, és főleg az építő jellegű kritikát. :)

(#340) Terapeuta válasza zsiga667 (#339) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Tetszik a szimmetria, a teteje nem tudom, jó-e, hogy hiányzik(lehet az is elvonná a figyelmet). Nagyon tetszik a téma. Kiváncsi vagyok, másoknak mi a véleménye a mélységélességről.

:C

[Szerkesztve]

(#341) zsiga667 válasza Terapeuta (#340) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A teteje direkt hiányzik (most vágtam le. :) ), pont belelógott valami lámpa, nagyon zavaró volt.
Köszönöm. :B

(#342) bitfarkas válasza zsiga667 (#339) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Hangyányit sok az előtér. A támához egyébként illene a négyzetes képkivágás is.

(#343) zsiga667 válasza bitfarkas (#342) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Így jobb?

(#344) jerry311 válasza BZoltán (#338) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Talán ezt tudnám kiemelni Bővebben: link
Szvsz jól elkapott pillanat, aránylag jó helyen vannak a kutyák a képen, talán egy kicsit szűkre van vágva :)

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#345) Terapeuta válasza zsiga667 (#343) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Tény, hogy maga a téma korrektül a helyén ül, de nekem a kő nagyon tetszik.

[Szerkesztve]

(#346) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Próbálkozom hazafelemenet...:F

Ti mit csináltatok volna másképp ???:U

[Szerkesztve]

(#347) fokukac válasza bLaCkDoGoNe (#274) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

villám

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#348) biggamer válasza fokukac (#347) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Király lett:R, csak szerintem vághatnál az aljából.

(#349) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

felhők :
[kép]

(#350) Terapeuta válasza biggamer (#349) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Uhhh... :C ...de főleg a második :R...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.