Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) ahojpoblacsek

ahojpoblacsek
(újonc)

Sziasztok!

Kb. két hónapja készültek ezek a képek. Mindenkinek egészségére, remélem némelyikőtöknek tetszeni fog! :)
[link]
[link]

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

(#3002) j.bravo válasza bitfarkas (#2999) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Dobok privátot mindjárt!

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#3003) bitfarkas válasza RAM (#3000) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Netes forrás, ami jól illusztrált kevés van. Keress itt: [link]

(#3004) hBR

hBR
(tag)

hát lehet kicsit unalmas téma, de akkor is sztem szép jelenség... és remélem nektek is tettszik ahogy meg lett örökítve...
[kép]
[link] :B

Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!

(#3005) polika válasza ahojpoblacsek (#3001) üzenetére

polika
(senior tag)

Mind a kettő nagyon tetszik. Az elsőnél talán nagyon ki szerkesztetted a két elemet a kép sarkaiba ugrál a szem jó kis feszült kép de nagyon ügyes. A második kicsit deszaturáltnak tűnik de ez is baromi jó kompozíció, a zuzmarás gombatömeg mintha azért bújt volna össze hogy ne fázzanak a pár keménycsákó meg körülöttük. :C

Hbr: a twines kép jó téma, tényleg picit elcsépelt de a háztömbök sziluettjeivel ezt kompenzáltad. A vágás ill a kompozícióval nem vagyok mondjuk kibékülve, én eleve inkább fekvőbe fotóztam volna ilyen napállásnál, a házak/tükröződések + nap és tükröződést horizontálisan simán középreszerkesztősen egy sűk lényegretörő vágással szimmetrikusra vettem volna de a napot vertikálisan nem zsír középre lőtem volna hanem kitoltam volna vhova a szélre így szembevilágítós ketté osztja a képet. Na persze ne vegyél mérget erre, lehet az a szarabb megoldás, ezt most csak elképzeltem magamba de vizuális alkat vagyok látnom kell a kettőt hogy el tudjam dönteni melyik ami jobban tetszik.

(#3006) Kalandor válasza bitfarkas (#2993) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

anyagi okokból meg kellett váljak tőle :( azóta is siratom szegényt.
a beszúrt kép (a kölni dóm) is vele készült

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#3007) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Jau reggelit/napot (kinek mit!)

Íme a másik tavacskás, ami hBR nádasáról eszembe jutott. Remélem, jobb mint a ködös éjszakai tavas :)

[link]
[kép]

És ráadásként egy firenzei... természetesen ez csak egy másolat Dávidról (az eredetinek a talapzatán nincsenek is más szobrok), de az Akadémiára (az eredetihez) nem jutottam be :( Igaz, ott viszont csak villanyfény lett volna valószínűleg :)

Vágnátok még belőle? Mondjuk jobbról? Vagy alulról?
Illetve első vagy második verzió...? (esetleg FF-ben? vagy más? Esetleg kuka? (remélem nem))

[kép] [kép]
[link] [link]

Ahojpoplacsek:
Komoly képek ezek, igen tetszenek! Polika (aki ha megdicsér, az komoly elismerés, akkor tényleg jó a kép! Bár én is ott tartanék :D ) elmondta a részleteket... nem is tudnék választani, melyik kép tetszik jobban. :R

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#3008) hBR válasza j.bravo (#3007) üzenetére

hBR
(tag)

hát ebből a tavacskásból én talán alulról vágnék le, de ez nem biztos, most nincs időm nekiállni teszelgetni. A dávidos képből talán én még jobb oldalról egy kicsit, bár tudom akkor nem lesznek benne alul a szobrok annyira... max azt is kivágni :DDD
nemtudom... alapvetően jó képek!! GRAT:DD

(#3009) bitfarkas válasza j.bravo (#3007) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Bevezetésként beismerem, hogy a Dávid szobrot nem láttam még élőben, de nagyon jól emlékeszem rá művészettörténet órákról, igaz csak a főalakot és szemből, de láttam eleget.
Sziluettes képet azért nehéz fényképezni, (ha nem valami jópofi árnyjátékról van szó) mert szinte kizárólag a körvonalakkal kell bemutatni (felismertetni) egy formát, és valami élményt okozni vele. Tudom, a nap, vagy a hold járását sajna nem lehet befolyásolni, így adott volt a nézőpont. Csak hát ebből a nézőpontból kevés ember ismerne rá a szoborra, és engem (lehet bennem van a hiba) szinte kizárólag az foglalkoztat egy ilyen kép láttán, vajon mi a fene ez?
Ami az alak képbeni elhelyezését illeti, nem túl szerencsés a beállítás, mögotte van nagyobb tér, előtte jobb lenne. Vágással is csak a centrumig lehet behozni, ha nem akar az ember virsli képet. Talán ez a képszerkezet valamivel jobb:[link]
A vizes képed mindenesetre érdekes, miért irtottad ki a szineket? Gondolom a lapulevél (vagy mi a fene) kivételével elég visszafogott szinek voltak így is. Próbáld meg a képkivágást is változtatni. Nem jobb-e esetleg így? [link]

(#3010) bitfarkas válasza Kalandor (#3006) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Én nem siratnám, ha egy D20-at vehetnék helyette.:DD

(#3011) bitfarkas válasza hBR (#3004) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Még annyit Polika véleményéhez, hogy spéci látványt adott volna, ha jobban beengeded a napot a házak közé a résbe. Megérte volna azt a negyedórát. :U

(#3012) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Teszek fel én is képet, mert az nem megy, hogy csak osztom az igét, engem meg nem lehet csepülni.
Igaz, ''könnyű'' témákat fotóztam, ami igaz is, meg nem is. Könnyű abból a szempontból, hogy nem izeg-mozog a páciens, nem túl egyszerű azért, mert anyagszerűnek kell lennie a szobornak, ugyanakkor nagyon kontrasztosak is tudnak lenni.
Ezek után:
[kép]
Tudom, sajnos lemetéltem a lábát, nem vettem észre.
[link]

[kép]

[link]

Ezt meg csak azért teszem fel, mert igencsak kevesen láthattátok magát a hidat, az emléktábla meg nem igazán feltűnő, romlik, csoda, hogy még meg van.
[link]

(#3013) hBR válasza bitfarkas (#3012) üzenetére

hBR
(tag)

na most akkor lehet kicsit a bagoly mondja verébnek effektus, de a véleményem.
az első szobros képnél kicsit eléggé világos a háttér és a srác sapkája beégett...
a második nagyonjó (bevallom még nem láttam ezt a szobrot... mondjuk fehérvári vagyok)
csak kár a a kabát vége lemaradt... (esetleg direkt?)

egyébként nagyon jó képek! Nameg ez csak az én véleményem :U

(#3014) hBR

hBR
(tag)

egy portré rólam (a teljesség igénye nélkül).... gondoltam miért ne... már majdnem kezdtem elszállni photoshopban... de megálltam.

[kép]
[link]
most már nem csak a képeimet lehet szidni hanem ahogy kinézek :U

(#3015) bitfarkas válasza hBR (#3013) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Igaz, az első képnél nagyon nagy a kontraszt, a hátteret már így is PS-el hoztam vissza a láthatósági tartományba.
A második képnél szándékos a kabátszabás, túl tágra nyitotta volna a teret, ha teljesen benne hagyom, a szobor szempontjából pedig másodlagos.
Érdekes a fényképeden nem látom a szarvakat. Esetleg PS? ;]

(#3016) hBR válasza bitfarkas (#3015) üzenetére

hBR
(tag)

hehe... bezony... meg a lángokat a szememből is el kellett tüntetni :DDD

(#3017) Bodika

Bodika
(tag)

Hali!
Egy hete jöttünk haza Lengyelországból, gondoltam rakok be pár képet, meg ahogy elnézem úgyis nagyon áll a topik. ;]
A Kasprovy: [link]
[link]

Lábánál, a felvonó előtt: [link]
[link]
És Krakkó, ahol meghalt a gépem.... :D Ezért az épületekről egy szem fotóm nincs, de a nap végére sikerült elkunyizni egy gépet a rokonoktól :) :
[link]
[link]

(#3018) rOwLeY válasza Bodika (#3017) üzenetére

rOwLeY
(őstag)

jok a képek!
Én februárba megyek Zakopaneba, az is ott van nem messze a kasprovytol elvileg!remélem lesz ho mert jo lenne!ha lenne jo sok!

(#3019) Bodika válasza rOwLeY (#3018) üzenetére

Bodika
(tag)

Kössz! :)
Mi is Zakopaneban voltunk.... :D:D Nincs messze a Kasprovy!

(#3020) SEK3

SEK3
(tag)

Na, mit sóltok?

tuti mi?

[link]

egy kis rend: :P

[link]

(#3021) ithomas válasza SEK3 (#3020) üzenetére

ithomas
(senior tag)

Hát ezek baromi jó képek!
Igényesen megkomponált,sok mondanivalóval! :C

:Y :Y :Y :Y (Mobillal fotóztad? :)) )

[Szerkesztve]

Real eyes realize real lies!

(#3022) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Na Sziasztok, megjöttem a '' száműzetésből '', lassan feltolok 1-2 képet.

Amint láttam nem tétlenkedtetek az elmúlt héten, nagyon sok szép képet tettetek fel, de Bodikát külön meg kell dicsérnem, mert nagyon bejöttek a felvételei.

Bodika gratulálok, minden elismerésem. :R :R :R

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#3023) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]

Őszi, '' téli '' színek. :)
Az a baj, hogy csak az első két nap sütött a nap, a többi napon végig borongós, ködös idő volt. :O

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#3024) bitfarkas válasza ithomas (#3021) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Az elsőt elnézve, azt hiszem még nem lesz eső, a második véletlenül készült, vagy szándékosan? :B
Bocsi, Ithomas SEK3-nak szántam

[Szerkesztve]

(#3025) bitfarkas válasza biggamer (#3023) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Technikailag nem rosszak a képek, de igazán csak a 3. tudott felizgatni. :)

(#3026) biggamer válasza bitfarkas (#3025) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nem baj, '' kinek a pap...''.
Nem vagyunk egyformák ( és ez így a jó ), én szeretem az ilyen témájú, és stílusú képeket.

(#3027) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Szerintem sem baj hogy nincs benne világújdonság, attól még szépek.
Kár a ködért és a fehér égért (ugyanígy jártam Firenzében :((( ).
A 4. tetszik a legjobban, talán az ég miatt is a víz mellett.

(#3028) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

bitfarkas.
Látom szereted a szobrokat. :)
[kép]
[link]
[kép]
[link]

j.bravo köszi a véleményed.
Ezt csak érdekességnek rakom fel :
[kép]
[link]

(#3029) polika

polika
(senior tag)

Nálunk már rakják fel a karácsonyi díszeket [link] ill. végre van állványom, itt egy álvány próba kép [link] barátnőm edz a vizsgaidőszakra ;]

(#3030) bitfarkas válasza biggamer (#3028) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Igen, és a második képed nagyon jó. Az elsőhöz csak annyit, hogy én is küzdök már jó ideje egy I. világháborús hősi emlékművel, (régi, patinás bronzszobor) de nem tudok igazán jó képet csinálni róla. Vagy a szobor részletei nem látszanak tisztán, vagy az anyagszerűséggel van a probléma, vagy a fene tudja. (Ha nagyobb méretben nézem, nem is olyan rossz.) Lehet hogy nem teljesen szórt fényben a vakus derítés segítene. :F

(#3031) JulWCZar

JulWCZar
(őstag)
LOGOUT blog

Szép lassan haladok előre az évben, már májusig tettem ki fotókat. Volt egy-két terméketlenebb időszak. Majd augusztusból lesz rengeteg olyan ami még ér is annyit hogy megjelenjen itt.

Már várom hétvégén a havat hogy végre tapasztaltabban és állvánnyal fényképezhessek telet. ;]

[link]

[Szerkesztve]

| http://putraware.ini.hu | Putra Writer 1.9 magyar freeware webszerkesztő

(#3032) biggamer válasza bitfarkas (#3030) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi, örülök hogy tetszik.[kép]

A szoborcsoportot vakuval fotóztam, nekem tetszik így, hogy nem teljesen világos mindenhol. Szeretem ha vannak benne árnyékos részek.
Amúgy elég magasan volt, a bácsika kobakja kb. 4.5 méterre volt a földtől.

(#3033) biggamer válasza JulWCZar (#3031) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jók a képeid, várjuk a többi hónapot is. :DD :)) :DD
Milyen év az ami 7 hónapból áll, és februárral kezdődik ? Szökőév ? :DDD[kép]

Királyok a tankos képeid, vannak nagyobb felbontásúak is ?[kép]

Én is nagyon várom már a hóesést, mivel sarokházban lakom, és 2x annyi letaposott havat kell felcsákányoznom az utcán. :O
Az udvarról nem is beszélek :O :O :O

[Szerkesztve]

(#3034) Bodika válasza biggamer (#3022) üzenetére

Bodika
(tag)

Köszi! :) Örülök, hogy tetszenek a képek! Nekem is tetszenek a képeid, főleg a 3. és a 4. :)

(#3035) biggamer válasza Bodika (#3034) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Én is köszi, és én is örülök.[kép]

(#3036) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
Kis turmix. :)

(#3037) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

A 2. brekis képem nem lett jó nagyban, meg a pacis se, remélem most jobb lesz :[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#3038) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Na szóval ez lenne az a jófej lófej, ha az isten is úgy
akarja : [link]

szerk : Na végre. :C
( Mostanában sokat sz@raxik az imegshack. :O )

[Szerkesztve]

(#3039) JulWCZar

JulWCZar
(őstag)
LOGOUT blog

Tyu, ez a bekas kep odab*sz :)

Frissitettem a kepeket, mar kinn van egeszen augusztus vegeig. Augusztus meg frissul majd, de az sok munka lesz.

| http://putraware.ini.hu | Putra Writer 1.9 magyar freeware webszerkesztő

(#3040) biggamer válasza JulWCZar (#3039) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi, melik békás tetszik ?

Jók a képeid, főleg a dáliásak tetszenek. :R
Neked minden szárnyas kétlábú állat, csirke ? [kép] ;)

[Szerkesztve]

(#3041) j.bravo válasza biggamer (#3040) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Nem engem kérdeztél, de nekem a második brekkencses... :R :R :R
Nagyon durva.

Az első is jó, de ez egy nagyságrenddel jobb (választhatsz, melyik számrendszerben ;])

[Szerkesztve]

(#3042) biggamer válasza j.bravo (#3041) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Okes, értem.
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet.[kép]

(#3043) Terapeuta válasza hBR (#3014) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Én csak anyukádat sajnálom...Szegény asszony... :DDD :DDD :DDD

de komolyra fordítva:

2995ben a padvíz hangulata király, ellenfény nélkül, vagy kevesebbel biztos jobb lenne, a nádasból egykét szöszt kisszednék a vízből, hogy a simaságát ne törje meg semmi, ahol nem muszáj...bár egy picit fodrozódik.
3003-nál nagyon sötét, inkább várni kellett volna kicsit, az ellenfényes jobb, a pad...a hangulat miatt.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#3044) Terapeuta válasza Terapeuta (#3043) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

jBravonak (3006): jó elgondolás. Sajna a tó alja belátszik, ez kicsit zavaró. Én valami brutálisabb, Smogusosabb ff-ben tudnám elképzelni. a kompozíció nagyon jó. a szobrosak ugyanitt...nem annyira jöttek be.

Bitfarkasnak(3011): az első kép nagyon tetszik, pont annyira veszik el a háttér, amennyire kell, téma éles, és így nekem érdekes. A másik képből a táblákat...ha lehetne kiszedném.

Big(3022): nekem a természetképeid mindig bejönnek (tópart rulez), a levél erezetét jól kiemelted ''valamivel''... 3027/2 zseniális kompozíció, nagy ötlet, jó meglátás. Látványos a 3027/3 is :C

Polikának (3028): jó a perspektíva, hasonlít a bicajoshoz, az emberek mozgalmat visznek a képbe. Jól látom a másik képen egy távirányítót látok (biztos a kivetítő projektoré :DDD ) ???

Sajna nekem is hasonló dolgom van, talán este felrakok még régebbről maradt képeket...csak szabaduljak meg a tanulnivalótól...

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#3045) biggamer válasza Terapeuta (#3044) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Köszi a vélemény nyilvánításodat, örülök hogy tetszenek azok a képek. :DD

(#3046) Smogus

Smogus
(őstag)

Hihetetlen hogy mennyire el vagyok veszve a tanulásban :DD
Azért néha ide ide kacsingatok :) egész jó képeket mutogattok itt a nagyközönségnek

Én is mutatnék egyett megint egy kis minimal remélem tetszik
[link]

[Szerkesztve]

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#3047) biggamer válasza Smogus (#3046) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jó a képed, grat. :R
Tipikus Smogus stílus. ;) :)

A bal oldalon Te életlenítettél, vagy ilyen origiban ?

[Szerkesztve]

(#3048) Smogus válasza biggamer (#3047) üzenetére

Smogus
(őstag)

Ilyen origiban kitobi teszi ezt 4-es rekesz mellett ;]

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#3049) bitfarkas válasza Smogus (#3048) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

4-es rekesz mellett egy L-es obi is hasonlót produkálna. :)

(#3050) Smogus válasza bitfarkas (#3049) üzenetére

Smogus
(őstag)

Mindig is hagoztattam hogy jó az a kit obi nagyon szép rajzolata van főleg az alsó tartományban 28-50mm ig én teljesen meg vagyok vele elégedve

nah itt lenne még egy Ír kép :D
[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.