Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) biggamer válasza levis4 (#248) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Kicsit javítottam a képeden :Bővebben: link
És akkor egy saját, a szorgoskáról : Bővebben: link

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#252) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Sziasztok !

Köszönöm a segítséget ... minden kezdet nehéz. Ezt illusztrálja az alábbi kép is :B

Bővebben: link

Most, hogy van gépem, jöttem rá, hogy egy dolog megtanulni a beállításokat, mégegy dolog jó témákat találni, és mégegy dolog a témát a képen úgy visszaadni, ahogy az a valóságban megfogja az embert.

És nekem még az első dologgal vannak gondjaim...:O

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#253) levis4 válasza biggamer (#251) üzenetére

levis4
(tag)

Köszönöm, sokkal szebb lett!
Szabad tudnom hogy készült?

A Tiéd is nagyon szép, majd én is megpróbálok keretet csak még nagyon kezdő vagyok.:R

Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!

(#254) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

M7-es... 1halott+1súlyos sérült+több sérült szám.gép Bővebben: link

you can CANON

(#255) lesaux válasza DVD_2_U (#254) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Te fotóztad?
Amúgy minek ment neki, hogy így szétment az eleje? Vagy ezt már a tűzoltók szabdalták így szét?

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#256) DVD_2_U válasza lesaux (#255) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

Nem én... Kaminonnak, de az oszlopokat a tüzoltók vágják át, hogy ki lehessen menteni a sérülteket. Ők szokták felcsavarni a szélvédőt is, meg elvágni a pedálokat és az űléseket, ha muszáj.

you can CANON

(#257) Maki73

Maki73
(tag)

Megjöttem üdülésből,ahogy igértem egy pár darab kép:
Bővebben: link:R

(#258) Maki73

Maki73
(tag)

(#259) Maki73 válasza aDM|RaL^ (#172) üzenetére

Maki73
(tag)

A 3.ik képet mért nem elforgatva raktad fel?Az első kettő homályos.:Y

(#260) Maki73 válasza szeva000 (#221) üzenetére

Maki73
(tag)

Hajrá Kimi!!!!
Bővebben: link:R:C:R

(#261) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

(#262) Flashy válasza Maki73 (#260) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

na ez durván jó kép! tied? (ezekből a szar imageshackos url-ekből nem derül ki)

http://flashy.blog.hu

(#263) zsiga667 válasza Flashy (#262) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Az exif-ből kiderül, hogy 1DsMarkII-vel és 600-as telével készült, szóval nem valószínű. :) (Ha ilyen cucca lenne, szvsz nem ide linkelgetné a képeit...)

[Szerkesztve]

(#264) Maki73 válasza Flashy (#262) üzenetére

Maki73
(tag)

Sajnos nem,és nem is szokásom netröl leszedett képeket feltöllteni,de ezt muszály volt.Hajrá Kimi!Gó.:R

(#265) Maki73 válasza zsiga667 (#263) üzenetére

Maki73
(tag)

Hát ja nem vetnék meg egy olyan cuccot mint amit említettél.:R

(#266) Maki73

Maki73
(tag)

(#267) zsiga667 válasza Maki73 (#265) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Hidd el én sem... :D

(#268) busman

busman
(PH! addikt)

Lőttem egy ilyet:

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿

(#269) zsiga667 válasza busman (#268) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Életlen a feje. Pedig szép lenne. :)

(#270) Maki73

Maki73
(tag)

(#271) polika válasza Maki73 (#266) üzenetére

polika
(senior tag)

Bocs nem akarlak letörni de elég szarok lettek a képek :R :R
Na a gecizés helyett inkább leírom mit lehetne javítani:
1. kép: kékesi torony? iszonyúan balra dől, a fókusz nem a tornyon van hanem a fákon
2. kép: ez teccik legjobban de kiégett az ég erre nincs sok megoldás max vmi átmenetes kék vagy szürke szűrő vagy 2 kül fényre lőt expó és PS. A másik ami szerintem nem túl jó hogy a házat pont középre raktad, jobb oldalra ha kitolod jobb a kompozíciód.
3. kép: tájkép kompozíció korrekt mondjuk így önmagában kicsit lapos a téma, ha lenne vmi szép felhőzet az sokat dobna rajta plusz egy polár szűrő hogy szép kék legyen az ég és ne legyen ennyire vízpárábavesző a háttér. Ja és illúzióromboló az a két szemét darab a kép közepén elöl agyonvágja a tájképet.

#261 Zsiga667 nagyon tetszik ez a mediterános kép itt is picit jobb lenne talán picit kisebb zoomal hogy a házakteteje jobban beleférjen meg a csónakot kitolni picit a kép jobbfelére de ezekkel a vad színekkel ígyis nagyon hangulatos tetszik!

#268 Busman, túl távolról túl szűk rekesszel (inkább minnél kisebb f értéket válasz ilyen fotóhoz hogy kicsi legyen a mélységélesség és kiemeld a dögöt a háttérből), lőted, emelett túlexponált lett és sajnosa fókusz is elcsúszott, picit jobban figyelj oda legközelebb.

Hú, remélem senkit se bántottam meg nem vót szándékomban :U

(#272) polika válasza Maki73 (#270) üzenetére

polika
(senior tag)

Szerintem egy hozzászólásban linkeld az összeset esetleg vmi szöveget is írhatnál hol készült miért tetszik mit szerettél volna megmutatni és aztán majd mi meg jól lehúzzuk vagy egekbe menesztjük a képeid ;]
Ez a kép több sebből vérzik legnagyobb baj hogy nincs téma (legalábbis számomra) a többit most nem írnám le kicst kritikus szemmel átnézed te is rájösz.

(#273) zsiga667 válasza polika (#271) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Köszönöm. :)

(#274) bLaCkDoGoNe

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Inkább érdekesség, mint fotóművészeti szempontból érdekes kép:

A kép a tegnap éjjeli vihar alatt készült, kb. este tízkor, Budapesten. A hatalmas fény a legnagyobb villám, amit életemben láttam, teljesen beégette 2 képemet is. Viszont jól láthatóak a levegőben megmerevedett esőcseppek. (A vízfoltos frontlencse miatt meg szorri, néha szembe fújt a szél.)

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#275) zsiga667 válasza bLaCkDoGoNe (#274) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A tegnap este tényleg nagyon durva volt, épp DC-ztem amikor jött egy ilyen monstervillám, azt hittem hogy az ASVA kommandósai bevágtak egy flashbanget az ablakomon... :DDD

(#276) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hogyan lehetne villámot lekapni mert nekem csak a nagy sötétséget sikerűlt:(

(#277) Sperafico

Sperafico
(tag)

Készítettem pár képet a repülőtéren, remélem tetszenek!

Bővebben: link 3DB MIG-29 A KIFUTÓN
Bővebben: link 3DB AN-26
Bővebben: link MI-24
Bővebben: link MIG-29 HÁTULRÓL
Bővebben: link 3DB VIZES
Bővebben: link 3DB MIG-29 SZEMBŐL
Bővebben: link l39 ALBATROSZ LESZÁLL
Bővebben: link TÖRÖKÖK FELSZÁLLNAK

(#278) biggamer válasza levis4 (#253) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

1. Adobe Photoshop CS2 progival csináltam.
2. Köszi, köszi.:)

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#279) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Itt van mégegy kép, ezt is a hétvégén csináltam, a padovai Szt. Antal katedrális kertjében.

(#280) szeva000 válasza ToBeY (#276) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Valami ilyenre gondoltál???

Szerintem marha aki ilyet fényképez.Mivan akkor ha eltalálja az emberkét???:F

[Szerkesztve]

(#281) bLaCkDoGoNe válasza szeva000 (#280) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Valamiben úgyis meg kell halni... ;] Egyébként az ilyen fotó egyértelműen mázli kérdése, az ember egyszerűen nagyon jó helyen volt, nagyon jó időben és nem mellékesen fényképezni is tudott...

ToBeY: Hosszú vagy B záridővel ill. sorozatfelvétellel célszerű próbálkozni.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#282) bLaCkDoGoNe válasza zsiga667 (#279) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Nem tudom, hogy mennyi helyed lett volna még a kompozíció megalkotásához... Én úgy fényképeztem volna, hogy a kép jobb oldalán levő oszlop ne kerüljön be a képbe ill. a bal oldalon a boltívből több látszódjon...

(#283) Terapeuta válasza zsiga667 (#279) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Olyan jól összerakott kép, nagyon jó helyről kaptad le, de mintha a háttéren lenne a fókusz. A mediterrános kép meg szintén ász...bár csajokkal jobb lett volna :DDD

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#284) szeva000 válasza bLaCkDoGoNe (#281) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Nem szerencsére bízzák ezek!Én láttam,hogy használnak külön villámfigyelő elektronikát és az exponál.Csak qrva drága biztos:((

(#285) bLaCkDoGoNe válasza szeva000 (#284) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Huh, ilyet még nem is hallottam... Mindjárt utánanézek ennek a dolognak, mert eléggé érdekel.

(#286) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

Én is láttam már ilyen cuccot. Szerintem nem is olyan drága. Kisipari készítésü, és a vaku helyére kell felhuzni. Ha megtalálom a linket, akkor beirom.

you can CANON

(#287) Stitch válasza szeva000 (#280) üzenetére

Stitch
(őstag)

Szerintem ez fake...

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#288) polika válasza zsiga667 (#279) üzenetére

polika
(senior tag)

Elbaltáztad a fókuszt és picit túlexpóztad is..világítanak a virágok a naptól, érdemes kitapasztalni a gépet és amikor ilyen pont szerű világos dolgok vannak ami viszont fontos a téma szempontjából érdemes alexpózni picit.

(#289) zsiga667 válasza bLaCkDoGoNe (#282) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Thx. Helyem lett volna, de a háttér másodlagos volt, elsősorban arra figyeltem hogy az előtérben lévő dolgok benne legyenek teljesen, középen legyenek, és jó szögből érje a fény. Szvsz ez volt a legjobb kompromisszum.

(#290) lesaux válasza zsiga667 (#289) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

És ferde is... ;]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#291) zsiga667 válasza polika (#288) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nem a fókusszal volt a baj, hanem azzal hogy már megint úgy gondoltam hogy ki tudom tartani kézből az 1/60-at, aztán mégse jött össze... :(
A túlexpót meg már a RAW-konverterrel csináltam, megnézzük egy kis alulexpóval ugyanezt?

(#292) zsiga667 válasza lesaux (#290) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Lehet.:P

(#293) zsiga667 válasza Terapeuta (#283) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Thx.
És itt egy másik Velencés mediterrános csónakos színes, szerintem, és még csaj is van rajta (igaz nem látszik belőle semmi...). :D

(#294) zsiga667 válasza zsiga667 (#291) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Itt van ugyanaz a kép, 1,2-es alulexpóval. Szerintem így már túl sötét. :(

(#295) bitfarkas válasza zsiga667 (#293) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Ez már jobb, mint az előző velencei képed. De még itt is túl hangsúlyos az egyébként nem túl látványos csónak, és eluralkodik a tényleg jó képi látványt nyújtő háttér felett. A képet azért nem ártana egy-másfél fokkal balra kiegyenesíteni.
Az előző képeden a fókuszt éppen fordítva kellett volna beállítani, azaz a háttérre, mivel a hajósok háta nem igazán sok impressziót nyújt.

(#296) zsiga667 válasza bitfarkas (#295) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A házak magukban unalmasak szvsz. Csónak nélkül meg a fél képen csak víz lenne, ami nem jó.
''A képet azért nem ártana egy-másfél fokkal balra kiegyenesíteni.''
Igen, úgylátszik ez a leggyakoribb hibám, nem tudok egyenes képet csinálni, sorry. :B
''Az előző képeden a fókuszt éppen fordítva kellett volna beállítani, azaz a háttérre, mivel a hajósok háta nem igazán sok impressziót nyújt.''
Ezzel viszont nem értek egyet, a csónak és a 3 hajós a főmotívum, egyértelműen nekik kell fókuszban lenniük. Az hogy neked nem sok impressziót nyújt, az meg szerintem nem a kép hibája, egyszerűen más az ízlésünk. Valami jellemző velencei életképet akartam csinálni, nem pedig képeslapot. ;)
Ja, a lényeg majdnem lemaradt, kösz hogy megnézted a képeimet. :R

(#297) bitfarkas válasza zsiga667 (#296) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Persze, hogy ízlés kérdése.
Ennek ellenére fenntartom, hogy a csónak nem sok látványosságot nyújt. Egyetértek, hogy az üres víz sem lenne jobb, de a csónak a fele méretű lehetne, akkor ütne igazán a kép.
Az elsőnél ha az arcok legalább profilban lennének, már elfogadható lenne. A háta csak a menekülőnek érdekes.:))

(#298) Maki73

Maki73
(tag)

Na akkor mára is egy pár darab kép,hogy legyen mit jól lehúzni,ennélkül ugyanis nem létezne ez az oldal.Ugyhogy én töltögetem továbbra is lelkesen a képeket:
Ezek a képek Galyatető környékén készültek.Legközelebbi beruházásom egy szürő a gépre,és egy állvány lesz,de szerintem annyira nem rosszak így sem.
[L] http://img306.imageshack.us/img306/8519/200507300802ignyaralsszilvsvra.jpg[/L]
:R:Y:R

(#299) Maki73

Maki73
(tag)

Ez lemaradt:
Bővebben: link:R

(#300) Stitch válasza zsiga667 (#294) üzenetére

Stitch
(őstag)

Szerintem az expó így jó, az előző tényleg túl világos volt, viszont az életlenség engem jobban zavar. Maga a kompozíció tetszik, bár pár dolog szvsz javított volna még rajta. Nem ismerem a körülményeket, de én bal oldalra is komponáltam volna egy oszlopot és az egész kutat ''beraktam'' volna egy olyan sötét boltíves akármibe. Egy ilyen téma nem szalad el, látod hogy 1/60-ot akar lőni, ISO400 beállít, aztán 1/250-edet talán már nem mozdítod be. :)

Amúgy milyen objektívvel nyomod?

[Szerkesztve]

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.