Na akkor egy pár tájkép, mert a makrókból már tuti elegetek van. Helyszín még mindig a dongér partja fél 5 körül Bővebben: link, aztán picit később jött vóna 2 pecás is arra Bővebben: link aztán megint később ilyen sekély fás részre értem ahol egy rakat csért is felkavartam de ők a töltés sötétje miatt nem annyira láccanak Bővebben: link. Aztán később lapultam a parton hátha lekapok pár kanalasgémet persze megint kiszúrtak de közben csináltam egy ''napfelkeltés'' képet Bővebben: link. A színek mindenütt eredetiek még a levelsel se jáccottam egyiknél sem.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
ToBeY
(PH! nagyúr)
Olyan képet ami bemozdúlt hogyan lehet javítani phtoshop cs2-ben?

lesaux
(PH! kedvence)
Nagyon zsivány képek, a 2. kivételével(
), komolyan mondom. 
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

ReDPiTTY
(tag)
köszönöm a tanácsot,most legalább tudom,hogy hogy lehet a képzajt csökkenteni!
Stitch:köszi,de nagyon amatőr vagyok még
Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

polika
(senior tag)
Köszi, nekem is tetszenek ezek a sekély szikes vizek, olyan szép fények vannak ha az ember jó időben megy. Tudok is még ott pár jó helyet a másik irányba is. Majd legközelebb elbicajozok oda is ha Baksra megyek (magányos öreg szomorú fűzek amik vegetálnak a vízben lejebb..ha már madarat nem tudok rendesen fotózni akkor megpróbálok giccses tájképeket
)

polika
(senior tag)
Szerintem tökéletesre nem lehet ilyet csak ha újra rajzolod, amatőr vagyok PS-ben de ha nagyon egyszerű lenne ez akkor már ott lenne a PS feature listjében kan nagy betűkkel és a help-jében is benne lenne.
Szóval szerintem egyszerűbb rendesen lefotózni mint órákig szenvedni a PS-el és a végén még mindig csak szar a kép.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Ezt nagyszüleimnél csináltam,nem tudok rájönni miért nem jó pedig valamiért nem tetszik. Talán túl zajos mivel esete csináltam?!
Bővebben: link

polika
(senior tag)
Azért nem tetszik mert vakuval csináltad, vakus fény sosem lesz olyan szép (szerintem) mint a megfelelően szórt fények főleg ha a white balanceod a gépen nincs a vakura állítva de még akkor se nagyon nyerő sok esetben mert kemény szúrós rövid természetellenes árnyékokat csinál ami szerintem az emberi szemnek nem annyira tetszetős..plusz a furcsa becsillanások/kiégések, piros szemek mind mind rontja az összhatást. Próbáld meg délutáni fényekkel ugyanezt, szerintem jobb lesz.

ToBeY
(PH! nagyúr)
A nappali fényben készűlt hasonló képpel semmi bajom

lapa
(PH! kedvence)
ez most elég láma lesz: és szabad ilyet? végülis elméletileg (és ahogy kinéz) természetellenes, nem? asszem a második linken néztem a hegyet a felhőkkel, az eléggé furinak tűnt egymásra tolva. végülis ekkora tartományt az emberi szem sem tud felfogni, nem?
www.lapanet.hu

ToBeY
(PH! nagyúr)
Tudod milyen gyorsan kellet dobni a dinnyét,és fényképezni?!

DVD_2_U
(senior tag)
Jók a képeid! 
you can CANON

ToBeY
(PH! nagyúr)
Az mitől van hogy photoshopban valamit válatoztaok a képen,majd elmentem és a 2mb képből lesz 500kb kép?Ez befolyásolja a kép minőségét?De van olyan hogy csak megnézem a képet és simán elmentem akkor is csökkenti a méretét eléggé.
Szóval ez jár minőség romlással vagy sem?Ezek után ha előhívatom nem lesz gagyibb a minősége mint a többi képnek?

polika
(senior tag)
Még 3 nem-annyira-makró: virágos rét pókkal Bővebben: link, virágos rét repülő pókkal
Bővebben: link, pók drágaszágommal... Bővebben: link.
Plusz egy ''panoráma'' kép a reggeli pasztelszínekről (2 képből összepakolva) Bővebben: link

polika
(senior tag)
Ha jpegbe mentesz érdemes a mentés másképp opciót választani és akkor beállíthatod hogy milyen minőségben mented el. Ha 2mb-ról 500k-s lesz a kép akkor romlott a minősége, sok esetben nem észrevehető ez de a képtől is függ hogy éles vonalak vannak rajta vagy inkább pasztelos színek, mindesetre én szeretem eredeti minőségben meghagyni a képeimet, ha mégis vmit változtatok akkor új néven mentem el az eredetit meghagyom mindig.

Flashy
(PH! kedvence)
a jpg egy erősen tömörített formátum, ami veszteséges eljárásokat használ. a tömörítés erőssége általában állítható, aminek függvényében csökken vagy nő a kép mérete, illetve többet vagy kevesebbet vesztünk az információból. ha változtatsz egy képen valamit és elmented, az újrakódolásnál megint lejátszódik a veszteséges eljárás. elvileg lehet olyan hogy ha egy kép egy részét szerkeszted, akkor a többi részét (a módosítatlan blokkokat) újrakódolás nélkül lehetséges elmenteni, nem tudom hogy hány program használja így. a fényképező valószínűleg gyengébb tömörítést használ, ezért a nagy képek, módosítás után rövidebb lesz a méret, de a minőségromlás még alig látható. a tömörítési fok állítása sajnos nem szabvány, van program ami százalékban fejezi ki, van ami számmal 0 és 1 között, általában azt szokás mondani hogy 80-85% fölött rohamosan kezd nőni a méret de a minőség nem javul ennyire, és kb 40-50% alatt a minőség rohamosan romlik de méretcsökkenés már nincs.
http://flashy.blog.hu

ToBeY
(PH! nagyúr)
Aham a photoshop 8 tömörítést ajáánl fel miután szerkesztettem valamit a 2mb jpegen amit a fényképező csinált.

szeva000
(PH! addikt)
Na,hazaérkeztem,de nem józanul
itt az autóm,amit nem is szeretek

szeva000
(PH! addikt)
Itt meg az igazi,aki-ami világbajnok lesz

biggamer
(PH! kedvence)
Jó képek grat.

Főleg a 2. tetszik.
Benzintyúkok nincsenek ?
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

biggamer
(PH! kedvence)
Kicsit kezdem már magamat kellemetlenűl érezni, hogy milyen képeket csinálsz.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

DZs
(fanatikus tag)
Tanácsot kérek!
A helyzet a következő. Szűk, sötét utca, szikrázó napsütés. A kép jó, csak az ég nem kék, hanem fehér, vagy inkább egy színtelen folt. Milyen beállítással köszöbölhető ez ki? Nem fényképeztem nappal szembe és a gép automatán volt. Köszi a válszokat!

lesaux
(PH! kedvence)
Ha feltöltenéd valahova, akkor talán látnánk, hogy mi a baj. Egyébként szerintem nem fogod tudni szépen lefényképezni. Lásd 182., 183. hsz.
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

polika
(senior tag)
Nana, csak lenyomtam a gombot és katt ez az összes érdemem, meg picit helyezkedtem hogy vmi érdekes legyen a képen. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Itt van még pár napfelkeltés kép a dongérről Bővebben: link, Bővebben: link,jó színeket fogtam ki, makrókon néha játszok levelsel hogy kicsit kontrasztosabb legyen de itt csak elbasznám ha hozzányúlnék. 
Szerk: majdnem lemaradt a pár második fele, mondjuk az felejtősebb is szerintem.
[Szerkesztve]

DVD_2_U
(senior tag)
Lényegében az a gondod, hogy sötét utcát akarsz fotozni... fénnyel szemben. Hmm... rövid záridö + deritö vakuzás. És az expozicio korrekcioval is lehetne próbálkozni (+1)
[Szerkesztve]
you can CANON

bitfarkas
(őstag)
Lehetetlent ne várj semmi technikai csodától. A fényérzékelő szenzoroknak éppúgy, mint a hagyományos filmeknek korlátozottak a képességeik. Csak egy, az átlagos viszonyok melletti ''szűk'' dinamika-tartrományt képesek átfogni és rögzíteni. Ugyanígy a képmegjelenítő eszközök, a monitor, vagy a papírkép szintén nem túl nagy fénykülönbség átfogást produkál. Az emberi szem ennél többre képes, ráadásul a nem túl extrém változásokhoz gyorsan igazodik.
Példádban a sötét utca házait nézve sok részletet tudsz felismerni, de ha felnézel az égre, nem ''beégett'' fehérnek, de kéknek látod, látod a szín halványulását is a horizonthoz közeledve, bárányfelhőfoszlányt, stb.
Mit lehet akkor tenni?
A felvételnél el kell döntened, mi a fontosabb számodra, a világosabb, vagy az árnyékban levő részek, és arra a felületre állítva mérsz fényt, és exponálsz. Így ott látsz majd sok részletet, az ellentétes fényességű helyen jóval kevesebbet, vagy semmit. Ez nem jelenti azt, hogy ott a gép esetleg nem rögzített rtészleteket, de a megjelenítő nem képes a rögzített dinamikatartományt visszaadni. Ilyenkor a képmódosító elljárásokkal lehet az eredményt javítani, ami a digitális világban messze egyszerűbb, mint a hagyományos fotóknál.
A jobb képmódosító progiknál ugyanis maszkolási technikával bármely kijelölt képrészlet világossága, kontrasztja, denzitása módosítható, így a megjelenítő képességeihez hozzáigazítható, éls a kijelölés határvonalain a változások elmoshatók, így a beavatkozást nem, vagy alig lehet észrevenni.
Ha az árnyékban vagy a világított részeknél kevés a részlet szóba jöhet a vakus derítés, de ez csak közeli tárgyaknál hatásos. Ilyenkor csak az állványról készített dupla felvétel segít, melynél az egyik a fényekre, a másik az árnyékokra exponált. A két felvétel montázsából összeállítható a mindenütt részletgazdag kép.
Persze ez jelentősen külöbnözik a valóságostól, de az általad megélt benyomást jobban visszaadja. Nem is célszerű minden nagy kontraszt-különbséget kisímítani. Azt kell elérni, hogy nagyobb, egybefüggő felületek ne ''meszedjenek ki'' vagy ne ''szenesedjenek el'' mert az tényleg zavaró.

Terapeuta
(őstag)
Ehh...látom, nemcsak a fényképezéshez értesz, de a forma1-et is kened-vágod 
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

Terapeuta
(őstag)
Szia !
Gondolom ez a kép jó lesz szemléltetésnek. Csak keret, és kicsinyítés (még életlen maszk se utána), semmi más.

biggamer
(PH! kedvence)
Na nyomtál valamit Visegrádon ?

Terapeuta
(őstag)
Igen, máris küldök egy mélt.

Terapeuta
(őstag)
Ilyen virág (milyen lehet ???) nincs a kertemben...

biggamer
(PH! kedvence)
Talán oroszlánszáj ha jó emlékezem, de nem biztos.
Melóba nincs netem, mesélj hol hol nézhetem meg.

Terapeuta
(őstag)
Erről monjatok valamit, mert nekem tetszik
de jó ez így ??? 
Köszönettel: Tp

DVD_2_U
(senior tag)
se füle... se farka 
you can CANON

szeva000
(PH! addikt)
Hát járok már nagyon sok éve.Talán mióta megvagyok????
Sokat nem is tévedek ebben,de az idei év katasztrófa volt.A rendezés egy nulla,Palikot meg ki kellene írtani!

szeva000
(PH! addikt)
Valami ilyen????

szeva000
(PH! addikt)
Na még egy a díjátadásról.Sajna nem sok kép sikerült,mert nagy volt a tömeg és lökdöstek.

polika
(senior tag)
Színek szépek, pöttyet jobbra dől, szerintem nem szerencsés így keverni a témát, vagy legyen full technokrata csak drótok esetleg a villanyos ennélkül a domináló bokor nélkül vagy legyen természet kép drót és mindenféle emberi beavatkozás nélkül. Ez persze csak a privát véleményem 
Lejebb szeva bakker jól túlexpóztál mindent, amikor ennyi fehér van érdemes a panán alexpózni egy picit (legalábbis nekem ez a tapasztalatom -1/3EV minimum)

Terapeuta
(őstag)
Köszönöm...
...
A bokor (vagy inkább fa) szándékosan került oda, épp valamiféle ellentétet akartam ''mutatni''...Ha jól értem, akkor jobb téma beállítással sem szerencsés ez a dolog ?
Igazából azt szerettem volna elérni (még), hogy a fa ágai közül, az apró ''réseken'' is süssön át, vagy inkább ''csillogjon'' a nap. Nos ezt abszolút nem tudtam megvalósítani...talán még túl erősen sütött a nap és nagyon vissza kellett vennem az időt, emiatt
nem tudom.
A jobbra dőlés nálam sajna alap, bal kézzel exponálok igen nyakatekerten tartom a gépet...
A szevának írt exponálással kapcsolatban: akkr ezek szerint amikor a fehér így ''süt'', az már nem szerencsés ??? Erre gondoltál ?
Más: a természetképeid zseniálisak... 
Üdvözlettel: Tp
[Szerkesztve]

polika
(senior tag)
Nem akartam ennyire kategórikusan fogalmazni, valahogy nekem túl kevert a képed, a fotózásban lehet vannak szabályok de jól fel lehet őket rugni ha a végeredmény jó. Úgyhogy ha az ellentétet akarod megmutatni akkor érdemes mindenféle szögből és aránnyal próbálkozni amíg a végén jó lesz, de ne akarj túl sokat fogni hogy csillogós is legyen meg bokros is és még városi ellentét is, túl zaklatott lesz a végén a kép, én ahogy idáig leszűrögettem mások profi fotóiból azok tetszettek legjobban amelyek valahogy egységesek. Ezt a bokros leveleken áttszűrődős hatást szerintem a természetben talán jobb gyakorolni akkor már, a villamos vezetékek meg a kesze kusza oszlopok úgyis csak elvonják a figyelmed akkor a fő témáról ergo __szerintem__ akkor ez teljesen felesleges oda. (Az indexen láttam ilyenféléről amit te szeretnél csinálni nemrég egy nagyon gyönyörű képet Bővebben: link)
Igen szevának a képein én nem exponáltam volna ennyire a témát, de ez is izlések és pofonok, nem az a baj hogya fehér fehér hanem az hogy a többi is túl világos.
Örülök hogy tetszenek a természetes képeim!

biggamer
(PH! kedvence)
Nekem nagyon tetszenek a színek, meg ez a vezetékes összevisszaság. Egy kicsit csámpás de szerintem jó.

biggamer
(PH! kedvence)
Háááát. szó,szó.
Gyühetnek.
alatta :
így örűl a csákó, hogy megtalálta az alufelnijét ?
[Szerkesztve]

zsiga667
(PH! kedvence)
Bocs az OFF-ért, de egy kis segítségre lenne szükségem.
Néhány képemet szeretném RAW-ból .jpg-be konvertálni, de az új konverter-progim (RawShooter Essentials) nem egészen azt csinálja amit kellene.
A képen ugyanaz a fotó van megnyitva az új progival és a gyári Canon programmal is, és még nem módosítottam semmit, de vagy 2FÉ-nyi expozíciókülönbség van a két program között... (A Canon tűnik pontosnak.)
Mitől lehet ez és hogy lehetne megoldani? (Ha kérhetem, ne azt mondjátok hogy használjam a régi programot, mert az meg lassú...)

lesaux
(PH! kedvence)
Nem lehet, hogy az új progid megpróbálja a hisztogram alaján megtippelni, hogy mennyit kéne alá-fölé expinálni, kontrasztot, szaturációt emelni stb.?
A PS CS2 így működik. A ''javított'' változat ugrik fel, aztán ha kiikszelek mindent, akkor kapom meg az eredeti, nyers képet.
Persze nem ismerem a Te progidat.

biggamer
(PH! kedvence)
Lehetne az a címe a képednek, hogy '' Behálózva ''.
Nemréd csináltam ezt a képet, néha tetszik, néha meg nem. Este 8 óra körűl készűlt, a nap lemenőben volt. Bővebben: link
Annyi volt a szúnyog, hogy 1 másodpercig nem lehetett megállni. Amúgy is nagyon utálom a szúnyogokat.
[Szerkesztve]

levis4
(tag)
Nemrégiben Egyiptomban nyaraltunk.
Az odaúton a repülő ablakából csináltam ezt a képet:
Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!

lapa
(PH! kedvence)
szép lett. én repcsin felfelé igyekszem nézelődni néha (már amennyire lehet), mert onnan a legsötétkékebb az ég. kár, hogy nem nagyon látni.
www.lapanet.hu

levis4
(tag)
10000 méteren már valóban nagyon sötét az ég felfelé, de igazán arra lettem volna kíváncsi hogy a Concorde 20000 méteren repülve mit produkál. Ott már nagyon király lehett.
Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!