Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) polika

polika
(senior tag)

Na akkor egy pár tájkép, mert a makrókból már tuti elegetek van. Helyszín még mindig a dongér partja fél 5 körül Bővebben: link, aztán picit később jött vóna 2 pecás is arra Bővebben: link aztán megint később ilyen sekély fás részre értem ahol egy rakat csért is felkavartam de ők a töltés sötétje miatt nem annyira láccanak Bővebben: link. Aztán később lapultam a parton hátha lekapok pár kanalasgémet persze megint kiszúrtak de közben csináltam egy ''napfelkeltés'' képet Bővebben: link. A színek mindenütt eredetiek még a levelsel se jáccottam egyiknél sem.

(#202) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Olyan képet ami bemozdúlt hogyan lehet javítani phtoshop cs2-ben?

(#203) lesaux válasza polika (#201) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nagyon zsivány képek, a 2. kivételével(:D), komolyan mondom. :R

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#204) ReDPiTTY válasza JoHnni (#165) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

köszönöm a tanácsot,most legalább tudom,hogy hogy lehet a képzajt csökkenteni!

Stitch:köszi,de nagyon amatőr vagyok még

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#205) polika válasza lesaux (#203) üzenetére

polika
(senior tag)

Köszi, nekem is tetszenek ezek a sekély szikes vizek, olyan szép fények vannak ha az ember jó időben megy. Tudok is még ott pár jó helyet a másik irányba is. Majd legközelebb elbicajozok oda is ha Baksra megyek (magányos öreg szomorú fűzek amik vegetálnak a vízben lejebb..ha már madarat nem tudok rendesen fotózni akkor megpróbálok giccses tájképeket :D)

(#206) polika válasza ToBeY (#202) üzenetére

polika
(senior tag)

Szerintem tökéletesre nem lehet ilyet csak ha újra rajzolod, amatőr vagyok PS-ben de ha nagyon egyszerű lenne ez akkor már ott lenne a PS feature listjében kan nagy betűkkel és a help-jében is benne lenne.
Szóval szerintem egyszerűbb rendesen lefotózni mint órákig szenvedni a PS-el és a végén még mindig csak szar a kép.

(#207) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ezt nagyszüleimnél csináltam,nem tudok rájönni miért nem jó pedig valamiért nem tetszik. Talán túl zajos mivel esete csináltam?!
Bővebben: link

(#208) polika válasza ToBeY (#207) üzenetére

polika
(senior tag)

Azért nem tetszik mert vakuval csináltad, vakus fény sosem lesz olyan szép (szerintem) mint a megfelelően szórt fények főleg ha a white balanceod a gépen nincs a vakura állítva de még akkor se nagyon nyerő sok esetben mert kemény szúrós rövid természetellenes árnyékokat csinál ami szerintem az emberi szemnek nem annyira tetszetős..plusz a furcsa becsillanások/kiégések, piros szemek mind mind rontja az összhatást. Próbáld meg délutáni fényekkel ugyanezt, szerintem jobb lesz.

(#209) ToBeY válasza polika (#208) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

A nappali fényben készűlt hasonló képpel semmi bajom:D:D

(#210) lapa válasza lesaux (#183) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ez most elég láma lesz: és szabad ilyet? végülis elméletileg (és ahogy kinéz) természetellenes, nem? asszem a második linken néztem a hegyet a felhőkkel, az eléggé furinak tűnt egymásra tolva. végülis ekkora tartományt az emberi szem sem tud felfogni, nem?

www.lapanet.hu

(#211) fux0r

fux0r
(újonc)

dinnyés tubik ownage:DD

(#212) ToBeY válasza fux0r (#211) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Tudod milyen gyorsan kellet dobni a dinnyét,és fényképezni?!:D

(#213) DVD_2_U válasza polika (#198) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

Jók a képeid! ;)

you can CANON

(#214) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Az mitől van hogy photoshopban valamit válatoztaok a képen,majd elmentem és a 2mb képből lesz 500kb kép?Ez befolyásolja a kép minőségét?De van olyan hogy csak megnézem a képet és simán elmentem akkor is csökkenti a méretét eléggé.
Szóval ez jár minőség romlással vagy sem?Ezek után ha előhívatom nem lesz gagyibb a minősége mint a többi képnek?

(#215) polika

polika
(senior tag)

Még 3 nem-annyira-makró: virágos rét pókkal Bővebben: link, virágos rét repülő pókkal ;] Bővebben: link, pók drágaszágommal... Bővebben: link.

Plusz egy ''panoráma'' kép a reggeli pasztelszínekről (2 képből összepakolva) Bővebben: link

(#216) polika válasza ToBeY (#214) üzenetére

polika
(senior tag)

Ha jpegbe mentesz érdemes a mentés másképp opciót választani és akkor beállíthatod hogy milyen minőségben mented el. Ha 2mb-ról 500k-s lesz a kép akkor romlott a minősége, sok esetben nem észrevehető ez de a képtől is függ hogy éles vonalak vannak rajta vagy inkább pasztelos színek, mindesetre én szeretem eredeti minőségben meghagyni a képeimet, ha mégis vmit változtatok akkor új néven mentem el az eredetit meghagyom mindig.

(#217) Flashy válasza ToBeY (#214) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

a jpg egy erősen tömörített formátum, ami veszteséges eljárásokat használ. a tömörítés erőssége általában állítható, aminek függvényében csökken vagy nő a kép mérete, illetve többet vagy kevesebbet vesztünk az információból. ha változtatsz egy képen valamit és elmented, az újrakódolásnál megint lejátszódik a veszteséges eljárás. elvileg lehet olyan hogy ha egy kép egy részét szerkeszted, akkor a többi részét (a módosítatlan blokkokat) újrakódolás nélkül lehetséges elmenteni, nem tudom hogy hány program használja így. a fényképező valószínűleg gyengébb tömörítést használ, ezért a nagy képek, módosítás után rövidebb lesz a méret, de a minőségromlás még alig látható. a tömörítési fok állítása sajnos nem szabvány, van program ami százalékban fejezi ki, van ami számmal 0 és 1 között, általában azt szokás mondani hogy 80-85% fölött rohamosan kezd nőni a méret de a minőség nem javul ennyire, és kb 40-50% alatt a minőség rohamosan romlik de méretcsökkenés már nincs.

http://flashy.blog.hu

(#218) ToBeY válasza Flashy (#217) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Aham a photoshop 8 tömörítést ajáánl fel miután szerkesztettem valamit a 2mb jpegen amit a fényképező csinált.

(#219) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Kutyám bedobta a szunyát:)

(#220) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

Na,hazaérkeztem,de nem józanul:DDD
itt az autóm,amit nem is szeretek

(#221) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

Itt meg az igazi,aki-ami világbajnok lesz

(#222) biggamer válasza szeva000 (#221) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Jó képek grat.:R:Y:R
Főleg a 2. tetszik.
Benzintyúkok nincsenek ?:DDD

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#223) biggamer válasza polika (#215) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Kicsit kezdem már magamat kellemetlenűl érezni, hogy milyen képeket csinálsz.;):DDD:R

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#224) DZs

DZs
(fanatikus tag)

Tanácsot kérek!
A helyzet a következő. Szűk, sötét utca, szikrázó napsütés. A kép jó, csak az ég nem kék, hanem fehér, vagy inkább egy színtelen folt. Milyen beállítással köszöbölhető ez ki? Nem fényképeztem nappal szembe és a gép automatán volt. Köszi a válszokat!

(#225) lesaux válasza DZs (#224) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ha feltöltenéd valahova, akkor talán látnánk, hogy mi a baj. Egyébként szerintem nem fogod tudni szépen lefényképezni. Lásd 182., 183. hsz.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#226) polika válasza biggamer (#223) üzenetére

polika
(senior tag)

Nana, csak lenyomtam a gombot és katt ez az összes érdemem, meg picit helyezkedtem hogy vmi érdekes legyen a képen. ;]
Itt van még pár napfelkeltés kép a dongérről Bővebben: link, Bővebben: link,jó színeket fogtam ki, makrókon néha játszok levelsel hogy kicsit kontrasztosabb legyen de itt csak elbasznám ha hozzányúlnék. :U

Szerk: majdnem lemaradt a pár második fele, mondjuk az felejtősebb is szerintem.

[Szerkesztve]

(#227) DVD_2_U válasza DZs (#224) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

Lényegében az a gondod, hogy sötét utcát akarsz fotozni... fénnyel szemben. Hmm... rövid záridö + deritö vakuzás. És az expozicio korrekcioval is lehetne próbálkozni (+1)

[Szerkesztve]

you can CANON

(#228) bitfarkas válasza DZs (#224) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Lehetetlent ne várj semmi technikai csodától. A fényérzékelő szenzoroknak éppúgy, mint a hagyományos filmeknek korlátozottak a képességeik. Csak egy, az átlagos viszonyok melletti ''szűk'' dinamika-tartrományt képesek átfogni és rögzíteni. Ugyanígy a képmegjelenítő eszközök, a monitor, vagy a papírkép szintén nem túl nagy fénykülönbség átfogást produkál. Az emberi szem ennél többre képes, ráadásul a nem túl extrém változásokhoz gyorsan igazodik.
Példádban a sötét utca házait nézve sok részletet tudsz felismerni, de ha felnézel az égre, nem ''beégett'' fehérnek, de kéknek látod, látod a szín halványulását is a horizonthoz közeledve, bárányfelhőfoszlányt, stb.
Mit lehet akkor tenni?
A felvételnél el kell döntened, mi a fontosabb számodra, a világosabb, vagy az árnyékban levő részek, és arra a felületre állítva mérsz fényt, és exponálsz. Így ott látsz majd sok részletet, az ellentétes fényességű helyen jóval kevesebbet, vagy semmit. Ez nem jelenti azt, hogy ott a gép esetleg nem rögzített rtészleteket, de a megjelenítő nem képes a rögzített dinamikatartományt visszaadni. Ilyenkor a képmódosító elljárásokkal lehet az eredményt javítani, ami a digitális világban messze egyszerűbb, mint a hagyományos fotóknál.
A jobb képmódosító progiknál ugyanis maszkolási technikával bármely kijelölt képrészlet világossága, kontrasztja, denzitása módosítható, így a megjelenítő képességeihez hozzáigazítható, éls a kijelölés határvonalain a változások elmoshatók, így a beavatkozást nem, vagy alig lehet észrevenni.
Ha az árnyékban vagy a világított részeknél kevés a részlet szóba jöhet a vakus derítés, de ez csak közeli tárgyaknál hatásos. Ilyenkor csak az állványról készített dupla felvétel segít, melynél az egyik a fényekre, a másik az árnyékokra exponált. A két felvétel montázsából összeállítható a mindenütt részletgazdag kép.
Persze ez jelentősen külöbnözik a valóságostól, de az általad megélt benyomást jobban visszaadja. Nem is célszerű minden nagy kontraszt-különbséget kisímítani. Azt kell elérni, hogy nagyobb, egybefüggő felületek ne ''meszedjenek ki'' vagy ne ''szenesedjenek el'' mert az tényleg zavaró.

(#229) Terapeuta válasza szeva000 (#221) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Ehh...látom, nemcsak a fényképezéshez értesz, de a forma1-et is kened-vágod :))

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#230) Terapeuta válasza DZs (#224) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Szia !

Gondolom ez a kép jó lesz szemléltetésnek. Csak keret, és kicsinyítés (még életlen maszk se utána), semmi más.

(#231) biggamer válasza Terapeuta (#230) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na nyomtál valamit Visegrádon ?

(#232) Terapeuta válasza biggamer (#231) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Igen, máris küldök egy mélt.

(#233) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Ilyen virág (milyen lehet ???) nincs a kertemben...

(#234) biggamer válasza Terapeuta (#233) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Talán oroszlánszáj ha jó emlékezem, de nem biztos.
Melóba nincs netem, mesélj hol hol nézhetem meg.:)

(#235) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Erről monjatok valamit, mert nekem tetszik :U de jó ez így ??? :F

Köszönettel: Tp

(#236) DVD_2_U válasza Terapeuta (#235) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

se füle... se farka :B

you can CANON

(#237) szeva000 válasza Terapeuta (#229) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Hát járok már nagyon sok éve.Talán mióta megvagyok????:F
Sokat nem is tévedek ebben,de az idei év katasztrófa volt.A rendezés egy nulla,Palikot meg ki kellene írtani!

(#238) szeva000 válasza biggamer (#222) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Valami ilyen????:D

(#239) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

Na még egy a díjátadásról.Sajna nem sok kép sikerült,mert nagy volt a tömeg és lökdöstek.

(#240) polika válasza Terapeuta (#235) üzenetére

polika
(senior tag)

Színek szépek, pöttyet jobbra dől, szerintem nem szerencsés így keverni a témát, vagy legyen full technokrata csak drótok esetleg a villanyos ennélkül a domináló bokor nélkül vagy legyen természet kép drót és mindenféle emberi beavatkozás nélkül. Ez persze csak a privát véleményem :U

Lejebb szeva bakker jól túlexpóztál mindent, amikor ennyi fehér van érdemes a panán alexpózni egy picit (legalábbis nekem ez a tapasztalatom -1/3EV minimum)

(#241) Terapeuta válasza polika (#240) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Köszönöm...:)...

A bokor (vagy inkább fa) szándékosan került oda, épp valamiféle ellentétet akartam ''mutatni''...Ha jól értem, akkor jobb téma beállítással sem szerencsés ez a dolog ?

Igazából azt szerettem volna elérni (még), hogy a fa ágai közül, az apró ''réseken'' is süssön át, vagy inkább ''csillogjon'' a nap. Nos ezt abszolút nem tudtam megvalósítani...talán még túl erősen sütött a nap és nagyon vissza kellett vennem az időt, emiatt :F nem tudom.

A jobbra dőlés nálam sajna alap, bal kézzel exponálok igen nyakatekerten tartom a gépet...

A szevának írt exponálással kapcsolatban: akkr ezek szerint amikor a fehér így ''süt'', az már nem szerencsés ??? Erre gondoltál ?

Más: a természetképeid zseniálisak... :R

Üdvözlettel: Tp

[Szerkesztve]

(#242) polika válasza Terapeuta (#241) üzenetére

polika
(senior tag)

Nem akartam ennyire kategórikusan fogalmazni, valahogy nekem túl kevert a képed, a fotózásban lehet vannak szabályok de jól fel lehet őket rugni ha a végeredmény jó. Úgyhogy ha az ellentétet akarod megmutatni akkor érdemes mindenféle szögből és aránnyal próbálkozni amíg a végén jó lesz, de ne akarj túl sokat fogni hogy csillogós is legyen meg bokros is és még városi ellentét is, túl zaklatott lesz a végén a kép, én ahogy idáig leszűrögettem mások profi fotóiból azok tetszettek legjobban amelyek valahogy egységesek. Ezt a bokros leveleken áttszűrődős hatást szerintem a természetben talán jobb gyakorolni akkor már, a villamos vezetékek meg a kesze kusza oszlopok úgyis csak elvonják a figyelmed akkor a fő témáról ergo __szerintem__ akkor ez teljesen felesleges oda. (Az indexen láttam ilyenféléről amit te szeretnél csinálni nemrég egy nagyon gyönyörű képet Bővebben: link)

Igen szevának a képein én nem exponáltam volna ennyire a témát, de ez is izlések és pofonok, nem az a baj hogya fehér fehér hanem az hogy a többi is túl világos.

Örülök hogy tetszenek a természetes képeim!

(#243) biggamer válasza Terapeuta (#235) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nekem nagyon tetszenek a színek, meg ez a vezetékes összevisszaság. Egy kicsit csámpás de szerintem jó.

(#244) biggamer válasza szeva000 (#238) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Háááát. szó,szó.:DD Gyühetnek.;)

alatta :

így örűl a csákó, hogy megtalálta az alufelnijét ?:DDD

[Szerkesztve]

(#245) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Bocs az OFF-ért, de egy kis segítségre lenne szükségem.

Néhány képemet szeretném RAW-ból .jpg-be konvertálni, de az új konverter-progim (RawShooter Essentials) nem egészen azt csinálja amit kellene.
A képen ugyanaz a fotó van megnyitva az új progival és a gyári Canon programmal is, és még nem módosítottam semmit, de vagy 2FÉ-nyi expozíciókülönbség van a két program között... (A Canon tűnik pontosnak.)
Mitől lehet ez és hogy lehetne megoldani? (Ha kérhetem, ne azt mondjátok hogy használjam a régi programot, mert az meg lassú...)

(#246) lesaux válasza zsiga667 (#245) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nem lehet, hogy az új progid megpróbálja a hisztogram alaján megtippelni, hogy mennyit kéne alá-fölé expinálni, kontrasztot, szaturációt emelni stb.?
A PS CS2 így működik. A ''javított'' változat ugrik fel, aztán ha kiikszelek mindent, akkor kapom meg az eredeti, nyers képet.
Persze nem ismerem a Te progidat.

(#247) biggamer válasza Terapeuta (#235) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Lehetne az a címe a képednek, hogy '' Behálózva ''.;)

Nemréd csináltam ezt a képet, néha tetszik, néha meg nem. Este 8 óra körűl készűlt, a nap lemenőben volt. Bővebben: link
Annyi volt a szúnyog, hogy 1 másodpercig nem lehetett megállni. Amúgy is nagyon utálom a szúnyogokat.:O

[Szerkesztve]

(#248) levis4

levis4
(tag)

Nemrégiben Egyiptomban nyaraltunk.
Az odaúton a repülő ablakából csináltam ezt a képet:

Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!

(#249) lapa válasza levis4 (#248) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

szép lett. én repcsin felfelé igyekszem nézelődni néha (már amennyire lehet), mert onnan a legsötétkékebb az ég. kár, hogy nem nagyon látni.

www.lapanet.hu

(#250) levis4 válasza lapa (#249) üzenetére

levis4
(tag)

10000 méteren már valóban nagyon sötét az ég felfelé, de igazán arra lettem volna kíváncsi hogy a Concorde 20000 méteren repülve mit produkál. Ott már nagyon király lehett.:)

Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.