Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Sziasztok.

Tudom, lerágott csont, de nekem az első igazi éccakai...Bővebben: link
Üdv: Tp:B
Tudom...a Citadelláról jobb...

[Szerkesztve]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#2002) dabadab válasza lesaux (#1982) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyszer probaltam emut fenykepezni, de az atkozott dog mindig akkor mozdult meg, amikor mar eppen exponaltam volna.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#2003) fokukac

fokukac
(PH! kedvence)

repülő madarat még sosem sikerült így lekapnom... ;)
Bővebben: link

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#2004) AMD!4ever válasza BZoltán (#1974) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Nem igazán voltam gépközelben mosatnság,de amugy én még szivesen mennék!
Azt nemtudom merre. Este leszek....:)

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#2005) Terapeuta válasza fokukac (#2003) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Ez tetszik !

(#2006) Terapeuta válasza Smogus (#1998) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Nagyon sokat nem kell csinálni ezekkel a képekkel: nézegetni oszt kész :DDD...van egy-kettő, ami nekem nem jön be, mert túlságosan mindennapos látvány (pl. a Felületek ilyen)...de a téli képek...:R :R :R (pl. január 29...első kép, a pados szerintem zseniális a sakktáblaeffektussal együtt :U) szenzációsak (amit ott is szétdicsértek, azt én nem teszem meg mégegyszer ;]).

Valahol vannak Neked felrakva még képek úgy emlékszem, de a linkjét elhagytam...:O

(#2007) ithomas válasza BZoltán (#2000) üzenetére

ithomas
(senior tag)

Nekem is tetszik!
Mondjuk az a sok Toi Toi nem kéne bele...:)

Real eyes realize real lies!

(#2008) polika

polika
(senior tag)

Két városi fotó tőlem: Szegedi árvízi emlékmű: Bővebben: link, és a szegedi múzeum, most nyílik itt a Chagall kiállítás Bővebben: link

(#2009) lesaux válasza polika (#2008) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

A múzeum miért gif? Kicsit mintha jobbra dőlne. Egyébként éjszakai képeket nagyobb záridővel, kisebb rekesszel célszerű, szebb lesz a lámpák fénye. Helyenként nagyon beégett.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2010) polika válasza lesaux (#2009) üzenetére

polika
(senior tag)

Vmi szart csinált a gimp-t..itt van jpeg-ben exif-el: Bővebben: link köszi megpróbálom egy szűkebb blendével is. Viszotna beégés nem érdekel ott nincs semmi részlet a timpanonon, egy üres fehér felület van csak. Van sötétebbre exponált képem is de az nem tetszik...valóságban is így világít, és nem teszi ki a kép 1-2%-át sem, részlet sem veszik engem nem zavar.

Majd megcsinálom este f8-al bracketolva -1/+1EV-vel is és megpróbálom összepaszintani a 3 képet vhogy izlésesen, kiváncsi vagyok már csak technikailag is hogy lehet ezt megoldani a szoftverrel :U máshol még jól jöhet.

(#2011) cain69 válasza polika (#2010) üzenetére

cain69
(őstag)

ha érdekel, ha nem, bizony csúnya egy képen a beégett részlet. persze megnézni meg lehet, mint az odaégetett rétest a tepsiben, de megenni már nem eszem meg.
törekedjünk az igényességre minden téren, ha lehet. mert egy idő után nemcsak beéégett részletek lesznek a képeiden, hanem a fókusz is el lesz csúszva, bemozdulások is lesznek, és meg leszel sértődve, hogy senki nem ír rá semmit.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#2012) cain69 válasza BZoltán (#2000) üzenetére

cain69
(őstag)

tetszik. a capoeirásokról egyénenként és csapatban is nagyon jó képeket lehet készíteni edzés közben. kár, hogy nem volt lehetőséged a nézők arrébbtessékelésére. :(

(#2013) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok.

Ismét jelentkezem néhány képpel.

ui: a 2. és a 3. direkt mákos

[Szerkesztve]

(#2014) hali01

hali01
(őstag)

Figyelek ám: Bővebben: link

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#2015) AMD!4ever

AMD!4ever
(őstag)

Nya,én is voltam esztergomba.
Ime néhány nagyon turistakép:DDD
Egyiket se vágtam és nem turboztam fel,csupán kisebbre vettem a méretüket.
Az ég sajnos pont olyan volt amilyennek látszik...

(#2016) cain69 válasza hali01 (#2014) üzenetére

cain69
(őstag)

szvszjobb lenne szemüveg nélkül, nyitott szemmel. döntsd el, min van a hangsúly, az objektíven, vagy saját magadon. egyébként mi van fókuszban a képen?
itt egy iskolapélda az ilyen önarcképről.

a képet nem én készítettem.

[Szerkesztve]

(#2017) cain69 válasza AMD!4ever (#2015) üzenetére

cain69
(őstag)

a másodikat szvsz próbáld meg kontrasztosabban, fekete-fehérben.
az utolsón kár a térbeli rövidülésért.

(#2018) polika válasza BZoltán (#2013) üzenetére

polika
(senior tag)

Az első nagyon jó lett, tetszik a kompozíció ahogy anyuka tekintete vezeti a szemet a kislányra..Szépen exponáltad, jó a fókusz/DOF gratu nagyon király :C

A másik 3 csöppet lapos (túl direkt szerkesztés vagy kontraszt hiányos)

Cain69: nem értek veled egyet, de mind1 sok képnek még jót is tesz egy kis beégés, elsősorban FF képeknek ha a fény/árnyék viszonyokat akarod érzékeltetni, a fókusz elcsúszás meg ilyesmi nem tudom hogy jön ide, ha olyan képet csinálok nyugodtan szólj azér vak nem vagyok fel se raknék olyat ami már nekem is szar...

Megcsináltam a múzeumot szűk rekeszel tényleg sokkal szebbek a lámpa fények, koszi Lesaux! Bővebben: link plusz bracketolva készítettem el aztán a túl fényes részekre ráraktam az alexpós képet...kár hogy elég hullámos volt a tisza tegnap a tükörkép szarabb lett, de maj még próbálkozom.

(#2019) hali01 válasza cain69 (#2016) üzenetére

hali01
(őstag)

A szemüveg már fel sem tünik,h rajtam van.Igen a fokusz.....hát őőő.....izé,annak is örülök,h ennyi sikerül ilyen fénynél 800-as isoval 1/20 idővel.
Majd még gyakorolm csak rossz helyen van a tükör.:)

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#2020) cain69 válasza polika (#2018) üzenetére

cain69
(őstag)

ez nem ff kép, és nem tett jót neki a beégés. szerintem. a fókuszos dolog meg úgy jött ide, hogy ha most a beégésre nem figyelsz, akkor legközelebb már talán a fókuszra sem fogsz. nem bántani akarlak vele, de jó képeket szoktál lőni, szóval egy szintnél ne add lejjebb.

(#2021) AMD!4ever válasza cain69 (#2017) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

A másodiknál én is gondoltam az ff-re,lesz is majd.
A térbeli rövidülést meg neeem értem:O mit értesz ez alatt?

(#2022) cain69 válasza AMD!4ever (#2021) üzenetére

cain69
(őstag)

semmire, természetesen nincsen térbeli rövidülés a képen. oltári nagy baromság volt, kérlek nézzétek el nekem, kicsit másnapos vagyok... :O
arra gondoltam konkrétan, hogy ha nagytele állásban fényképezel, kevésbé dőlnek befelé a bazilika tornyai.

(#2023) AMD!4ever válasza polika (#2018) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Szép a képed,de énszerintem a tetejéböl nyugodtan vághatnál.... tul elnyomja a fekete igy.

(#2024) AMD!4ever válasza cain69 (#2016) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

pölö én nemtudom ebben a képben mi a nagyszám.
De ettől még a fotozz.hu-n nagyon a legjobbak között van...
Namind1 huztam én már le jobb fotókat is :D

(#2025) cain69 válasza AMD!4ever (#2024) üzenetére

cain69
(őstag)

nincs benne nagy szám. egyszerűen technikailag minden a helyén van. maga a téma kb. a harmadik oldalon szerepel abban a bizonyos nagykönyvben.

(#2026) BZoltán

BZoltán
(tag)

Sziasztok.

Mieért van az ha photoshopban méretezek egy képet (800*600 ra) akkor a vonalak nem egyenesek hanem ilyen recések lesznek?
Van erre valami megoldás?

(#2027) lesaux válasza BZoltán (#2026) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Azt csak úgy látod. Nagyítsd ki 100%-ra. Úgy is?

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2028) BZoltán válasza lesaux (#2027) üzenetére

BZoltán
(tag)

AHA sajnos.
Ilyenkor mi van?
Mondjuk nem tudom mennyit számít de notebook-on szerkesztem és a TFT miatt lehet?

(#2029) AMD!4ever válasza BZoltán (#2026) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

nekem a photoshop és az ifranviewnél is ugyanez van ha 1024*768 ra méretezek.
800*600 nál semmi.

(#2030) lesaux válasza BZoltán (#2028) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nem tudom, eddig hogy csináltad, de Image / Image Size, alul Resample Image, mellette Bicubic. (Nálam Bicubic Sharper.)

(#2031) BZoltán válasza lesaux (#2030) üzenetére

BZoltán
(tag)

Igen igy van de lehet hogy csak beképzelem.

(#2032) cain69

cain69
(őstag)

borpincékről, présházakról nem készített senki fényképet? nagyon kéne... köszi előre is.

(#2033) polika

polika
(senior tag)

Egy olyan nyárutós itt az ősz kép, reggelről: Bővebben: link

A többi panásnak: elkészítési mód, egy kis gesztenye rendezgetés után, kb 2m-ről 12x optikai zoomal hogy a mélységi élességet megfelelően szűkítsük, meg kb 15 centire a földtől

(#2034) molnigee

molnigee
(kvázi-tag)

Üdv!
Nem tudom kérhetek e ilyen nagy szivességet, de sokat segítene ha valaki véleményezné képeimet a kep.tar.hu-n! Bővebben: link
Ha valaki megteszi, annak nagyon nagyon köszönöm!

http://bearcikaieste.hu - tekints be hozzánk! http://lost.hu - Lost Fansite

(#2035) cain69 válasza polika (#2033) üzenetére

cain69
(őstag)

tetszik a pocsolya felszíne, nagyon izgalmas. a jobb oldali galacsin előtt lévő gesztenye kicsit zavarja a szemem.

(#2036) polika válasza cain69 (#2035) üzenetére

polika
(senior tag)

Azt lehet hogy balra ki kelett volna rakni hátra hogy hátrébb is legyen vmi még a képen. A zöld galacsinon kívül a másik 3 gesztenyedarabot én pakoltam oda, ami neked nem tetsző helyen van azt azért raktam hogy legyen tükröződése a vízen, de tényleg picit kitakarja a többit ott hátul.

Kicsit dolgoztam a képen közben, raktam egy kis zajt bele szelektíven (pocsolya felszinére nem) meg egy narancsos-sárga átmeneti réteget még rávetítettem hogy csöppet sötétebb sárgább ősziesebb hangulata legyen...Bővebben: link

(Mondjuk igazán jól úgy mutat ha egy ilyen szürke háttér van körülötte mint a fotozz-on (Bővebben: link, de oda már ezt nem töltöm fel.)

(#2037) AMD!4ever válasza cain69 (#2017) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Itt van a képem ff-be picit turbózva,,Kiváncsi vagyok tetszik e igy nektek. Illetve jobb e mint szinesben.
Kiváncsi vagyok észreveszitek e az apró turpisságot:D (szükséges volt)

(#2038) szala

szala
(tag)

Sziasztok nemtudom használni a Picasat segitene valaki ? vagy ha van valamilyen magyarnyelvű képszerkesztő legyetek szivessek meg irni.:( Előre is köszi a segítséget.

(#2039) szala

szala
(tag)

Hogy lehet a megszerkesztett képet elmenteni? és a netre felrakni?

(#2040) zsiga667 válasza szala (#2038) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

A gimp (Bővebben: link) szerintem tud magyarul, és ingyenes.

(#2041) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Voltam ma meg tegnap a Hacktivity-n, néhány kép:
Köszönet Grafiqsnak a szerkesztésért, VladimirR-nek a Photoshopért (:DDD), és karibnak a brutális Dothanos notiért. :)

(#2042) szala válasza zsiga667 (#2040) üzenetére

szala
(tag)

Kószi de Pontossan melyik linkkel kell leszedni az oldalról.

(#2043) zsiga667 válasza szala (#2042) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

(#2044) szala válasza zsiga667 (#2043) üzenetére

szala
(tag)

jajj de hát itt sincs magyar nyelvű

(#2045) zsiga667 válasza szala (#2044) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Benne van a telepítőcsomagban a magyar is, telepítés után lehet nyelvet választani. (Pár órája töltöttük le, és akkor még benne volt. :D)

Szerk.: Ezek nem a választható nyelvek, hanem a szerverek ahonnan letölthető. Mindegyik ugyanaz, csak egy európai szerverről lehet hogy gyorsabban jön mint egy ausztrálról.

[Szerkesztve]

(#2046) szala válasza zsiga667 (#2045) üzenetére

szala
(tag)

aha már értem köszönöm szépen

(#2047) polika válasza zsiga667 (#2041) üzenetére

polika
(senior tag)

Hű jó sztori, képek is jók, ott sasszéztál köztük szemtől szembe a géppel? Nem olyan könnyű ám teremben abalkafényvilágítás meletti kvert fényben jó WB-t belőni meg korrektül exponálni de látom ott azért rendes világítás volt.. milyen géppel lőetd meg milyen ISO értékeknél?

/nekem amikor volt a doktori avatásom elég szar fények voltak még a profi fotós által készített képek is gyatrára sikerültek véleményem szerint..aztán nem is rendeltem belőlük egy darabot sem ;]/

Amd4ever: lecserélted a keresztet mer a forgatás miatt a kép teteje ugrott, különben az ég olyan egynemű hogy simán kilónozhattad volna a keletkező háromszöget meg egy kis munkával meglehetett volna tartani az eredetit..mindestre még így is ferde sajnos, túl szűkre lőted az eredeti képet most már nem lehet csinálni vele túl sokat, vagy túl nagy meló lenne hogy megérje (szerintem).

(#2048) polika válasza szala (#2046) üzenetére

polika
(senior tag)

A gimpet sem egyszerű kezelni kezdőkénmt d eha belejösz nagyon sokmindenre használható...én is azt használom itt a linuxos gépen mert nincs más jobb

Viszont Picasa szerintem elsőre egyszerűbb, ha megcsináltál minden crop, forgatás, színkorrekciók stb akkor az eredeti képed nem változtatja de tudod exportálni ezt a javított képed, ez a fájl menüben van, és ott meg tudod adni hogy milyen méretben kéred van alapban 800 pixel széles, 1024 széles, ereeti méret, vagy tetszőleges méret kiválaszthatóság meg megadhatod a jpeg tömörítés minőségét is, meg hogy hova mentse el az exportált képed.

(engem a picasaban 1 dolog zavar csak hogy fingom nincs hol milyen képeket nézek a gépen mert ugye ő megkeres minden képet a gépen első install után, de aztán kezdek hozzászokni más a filozófiája, nem is érdekes hol a kép a lényeg hogy lehet javítgatni amire ő letárol vmi kis info filét az adott filéhez hogy miket vltoztattál rajta úgymond de az eredeti képet nem psizkálja, csak egy kék kerettel jelöli hogy ahoz a fájlhoz vannak mindeféle javítási utasítások és amikor megnyitod edit/nézésen akkro minden ilyen filtert, vágást, forgatást ujraalkalmaz a képen és úgy mutatja meg...aztán ha kell a végeredmény akkor meg exportálod szal nem rosz ez csak más)

(#2049) zsiga667 válasza polika (#2047) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nem szemben ültek, nagyjából 90°-ot zárt be a két asztal, így félig a nézők felé félig egymás felé fordultak. Én meg a nézők között rohangáltam fel-alá. :)

A fényviszonyokról inkább nem nagyon beszélnék, mert nem tudok elég durván káromkodni hogy kifejezzem, mennyire kritikán aluli volt...
Lefüggönyözött terem, kint szürkület, bent kb 6-8db 80W körüli izzó... :( Az egyetlen jó dolog az volt benne hogy nem volt problémás a WB.

Az ISO 800 volt, de volt hogy fel kellett raknom 1600-ra is. A gép 300D, az obi 70-200 f4L meg nagyritkán kitobi, de ezek a képek mind a telével készültek (Ugyanis nem engedhettem meg magamnak azt a luxust hogy elbukjak egy egész FÉ-t a kitobi f5,6-ja miatt).

(#2050) AMD!4ever válasza AMD!4ever (#2037) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Erre valaki?:O

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.