Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) -conrad- válasza lesaux (#149) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Ok, én azt hittem ha minél magasabb a blende érték annál több a fény. Alapból 2,8-ra nyomta az előbb automatikusan idebenn, így jó lett a kép. Jó, majd emelem a blende értékét, majd csökkentem a zársebességet,amig meg nincs a jó összhang. :)
Kösz.
Makró módban a beállítások nem tetszenek, mert elmosódik a kép a zársebesség miatt, jó igaz volt vagy fél nyolc már....

(#152) lesaux válasza -conrad- (#148) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

De mondjuk ne az 1/2000 felé tekerjed, hanem inkább az 1/100 környékére. Minél hosszabb legyen a záridő, de úgy, hogy még ki tudd tartani kézben. Látószögtől is függ, de 1/10-nél hosszabb ideig kár is próbálkozni.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#153) -conrad- válasza lesaux (#152) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Köszönöm, az 1/2000 az extrém próba volt, de olyan 240 és felette lettek sötét képek, akkor emiatt. Ok, majd holnap jönnek a próbák, aztán ha megjöttünk majd mutatok pár képet ha értékelhetőek lesznek. :) Köszi mindenkinek.

(#154) biggamer válasza -conrad- (#153) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na heló.
Szerintem állítsd autómatára, ne az olyan pillanatokon gyakorold, ami lehet hogy többet nem lesz meg.
Ha arra állítod, akkor nem lesz olyan nagy baj vele, azon még lehet javítani, ha véletlenűl valami nem jött úgy össze.;)
Majd ha kimész pl. a mezőre, ott lehet gyakorolni, azt ezerszer is megismételheted.
Egyébként gyakorold a beosztásokat a záridőnél, és a blendénél is.
Nem fejből kell fújni a szám adatokat, hanem érteni kell, nem ördöngős.
Utána már jön magától az egész.
Későbbiekben szívesen segítek, csak már késő van és elfáradtam.
Úgyhogy hajrá.

üdv.: biggamer

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#155) Celithrandi

Celithrandi
(senior tag)

itt egy makróka tegnapról, sajnos élesebik testvére részegségem áldozata lett:(

[p align]http://gothika.uw.hu/cigi.jpg[/p]

[a href=''http://gothika.uw.hu/cigi.jpg'';][kép][/p]

[Szerkesztve]

(#156) Celithrandi

Celithrandi
(senior tag)

lejárt a moderálási idő ááá:)

na itt a kép normálisan Bővebben: link

(#157) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bővebben: link

FZ5 makropróba

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#158) szala

szala
(tag)

Bátorkodok felrakni pár képet.
A szülinapi gyümölcstortám :{L]http://img.tar.hu/szamotni/img/14320053.jpg#3[/L]
Bővebben: link:DD

[Szerkesztve]
Bővebben: link:D

[Szerkesztve]

(#159) Terapeuta válasza deicide (#157) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Szia !

Én is most gyakorlom a makrot, a távolságot pontosan belőni...szórakozni a rekesszel...

Az első képre talán nagyobb rekesz kellett volna, de maga az elképzelés jó. A második képen gondolom a vízcsepp volt a téma, azt eltaláltad.

Sok szép képet és főképp jó témákat Neked !

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#160) Terapeuta válasza szala (#158) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Szia !

Erősen drukolok Neked ! A képek egy kicsit zajosak, talán egy ''zajcsökkentő'' progi nem ártana, ez a kép elbírná, nem vesztenél sok információt.

A témaválasztást meg még Neked is (mint nekem) gyakorolni kell ;).

[Szerkesztve]

(#161) aDM|RaL^

aDM|RaL^
(őstag)

eleg fos gepem van:)

de azert szeretke fenykepezni

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#162) ReDPiTTY

ReDPiTTY
(tag)

néhány kép a nyaralásból:Bővebben: link

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#163) bonat

bonat
(senior tag)

upp:):))

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

(#164) Stitch válasza ReDPiTTY (#162) üzenetére

Stitch
(őstag)

Az utolsó nagyon szép lett, bár máshogy komponáltam volna. :) Grat!

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#165) JoHnni válasza ReDPiTTY (#162) üzenetére

JoHnni
(senior tag)

megnéztem az exifet és hát igen, zajosak az iso400 miatt, használj kisebb érzékenységet, ahogy látom a géped tudja az iso100-at, használd azt, ilyen helyzetekben

[Szerkesztve]

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#166) Terapeuta válasza Terapeuta (#159) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Pontosabban nagyobb F érték...elnézést..

(#167) DVD_2_U

DVD_2_U
(senior tag)

:)):)):)):)):))

you can CANON

(#168) Korcsii

Korcsii
(őstag)

(#169) deicide válasza Terapeuta (#159) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, baromi nehéz jól eltalálni, ezért inkább az ember itthon gyakorol... olyanon ami nem mászik, repül, stb. el...

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#170) DVD_2_U válasza Korcsii (#168) üzenetére

DVD_2_U
(senior tag)

mintha zajos lenne... kicsiiit

you can CANON

(#171) szala válasza Terapeuta (#160) üzenetére

szala
(tag)

Szia Terapeuta !
Köszi szépen .én is drukkolok magamnak is meg minden fényképezőnek,hogy sikerüljenek a képeik.Zajossak mert kézböl csináltam és nem álványról . A programokat meg nem igazán ismerem ami megvan az is angol én meg sajna nem tudok Angolul a szótárban meg nem minden kifejezés van benne.Ma délután is gyakoroltam a makrózást és ez lett belölle .

Sajnos csak ez a virág volt ma kéznél.
:O

(#172) aDM|RaL^

aDM|RaL^
(őstag)

nemtom ezek milyenek: de nekem bejönnek:D

Bővebben: link < nikon reklám:DDD

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#173) Flashy válasza aDM|RaL^ (#172) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

ez elmehetne olyan képnek amiket emailben forwardolnak körbe hogy ''a képen a nők 3 másodperc alatt, a férfiak 30 másodperc alatt találták meg a fényképezőgépet'' :)

http://flashy.blog.hu

(#174) Flashy

Flashy
(PH! kedvence)

szombati kirándulás eredménye (már a szúnyogcsípéseken meg a különböző egyáb fájdalmakon kívül :) ): vízesés Bővebben: link Bővebben: link

(#175) Atomant

Atomant
(kvázi-tag)

Ma estére egy mocsári liliom (ha igaz)

(#176) Atomant válasza Flashy (#174) üzenetére

Atomant
(kvázi-tag)

:R Nekem nagyon bejön :R
Főleg az első. Nem szakmai csak esztétikai vélemény.

(#177) evola

evola
(senior tag)

Na alvás előtt egy kis mosoly.... :DDD

Ma készítettem egy sorozatot az asszony öccséről, ha látnátok a többit....

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#178) lesaux válasza JoHnni (#117) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Bocsánatot kérek, de mondtam, hogy olyan Mátrix-feelingje van a képnek. :D
[kép]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#179) Flashy válasza Atomant (#176) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

mindenféle véleményt köszi :) a második inkább érdekes, nem is tudom mitől lett ilyen, a többi képen nem jöttek ezek a fénycsíkok. talán pont a szemébe sütött a nap a fák között.

(#180) lesaux válasza evola (#177) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Jesszus! Ez mitől ilyen, hát hogy is mondjam... Ha ISO100-on ilyenek a képek, akkor a többi ISO értéket kár is volt belerakni a gépbe. Egyébként nagyon jól szemlélteti a képed, hogy miért nem szabad a kontrasztot Hard-ra venni. Ezért. Egy csomó árnyékos terület alulexponált lett, ugyanakkor a srác egy része, pl. a lába simán beégett. Meg a fű is. Gatyája, felsőteste, karja, feje.

(#181) trickyboi

trickyboi
(újonc)

Sziasztok!

Én is megosztom Veletek 1-2 képemet. A gépem egy Minolta Dimage Xt, kíváncsi vagyok, van-e ilyen gépe itt valakinek...:F

A képek:

A képeken az egyedüli változtatás a kisebb méret (1024x768 JPG 95%)

[Szerkesztve]

(#182) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Sziasztok !

Egy kis segítségre lenne szükségem. Ezen a képen a beégést hogyan tudom megakadályozni ? A problémát nekem a napfény/árnyék okozza....:F

A válaszokat előre köszönöm.

Tp

(#183) lesaux válasza Terapeuta (#182) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Röviden: sehogy.
Hosszabban: több expóval, alá- és föléexponálva, majd ezeket PS-ben összehegesztve. Vagy ugyanez RAW-ban, akkor elég egyet exponálni.
Magyarázat: kb. 5-6 stopot bír átfogni egy fényképezőgép, a filmesek kicsit többet, a fekete-fehér filmesek kicsivel még többet.
Amúgy itt egy kis PS-es tutorial, de szerintem túl bonyolult: Bővebben: link

Közben leltem még egyet, ez egyszerűbbnek tűnik: Bővebben: link

Na még egy: Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#184) Terapeuta válasza lesaux (#183) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Szóval a fényképezőgép beállításával nagyon nem lehet a dolgot megoldani, csak PS-ben. Köszönöm a választ.

(#185) cain69 válasza Maki73 (#92) üzenetére

cain69
(őstag)

ne vakuzd szembe a kutyát... :(((

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#186) Flashy válasza trickyboi (#181) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

a templomos nagyon bejön, de legközelebb forgasd el a képet, megfájdult a nyakam :) a pók mekkora volt igazából?

(#187) polika

polika
(senior tag)

Pár lepkés kép: Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link. Majd még rakok fel egyebeket is, voltam kint barátnőmnél ''tanyán'', és megint reggel 4:20-kor már indultam ki hogy hátha lövök vmi madarat a dongéri csatornán, plusz falunap is volt hétvégén, munkaidő után majd válogatok picit.

(#188) biggamer válasza polika (#187) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na hi.
Régebben kerestelek. Nem Neked volt a birkás, pásztoros, pulis képed ?

Ja, jók a képeid, főleg a Kacsafarkú Szender tetszik. azt nehéz lefotózni, mert állandóan csalinkázik.
Vagy a Tied nyugisabb volt ?

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#189) polika válasza biggamer (#188) üzenetére

polika
(senior tag)

De nekem volt Bővebben: link (picit ferde de nem vettem még magam arra hogy korrigáljam :U). Szabin voltam mert unokahugaimat próbáltam szórakoztatni (teke, biliárd, gyopáros élményfürdő, szabadtéri stb) meg aztán barátnőmnél.
Mivel kapcsolatban kerestél? A szender meg egyik virágról ment a másikra elbasztam pár képet aztán meg autofókusz virágra kicsit szűkebb blendével (a háttérrel meg is bosszulta ez magát) és aztán picit húztam a gépen felém érzéssel hogy a lepke legyen inkább fókuszban...

(#190) biggamer válasza polika (#189) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Írtam Neked vagy 2 hete, kerestelek de nem válaszoltál.
Volt fotópályázat, talán az volt a címe, hogy Birkák és Pásztorok.
Oda belűldhetted volna be, csak már lejárt a határidő.
Nekem nagyon tetszett a képed, azért üzentem akkor.

De figyelj, ha korrigálod hogy a horizonttal legyen párhuzamos, akkor meg lehet hogy a csorda fog furcsán, ferdén állni nem ?

[Szerkesztve]

(#191) polika válasza biggamer (#190) üzenetére

polika
(senior tag)

Köszi hogy gondoltál rám, pont rosz időben voltam távol, de nem baj, fotópályázathoz szerinrem még sokat kéne tanulnom, de azért igyekszem.

A birkás képpel kapcsolatban, lehet igazad van, amiatt látszik csak ferdének amúgy a horizont mert az egy töltés ami srégut megy és sokakat zavar ez, engem meg igazából a fények fogtak meg nem az hogy mértani pontosan mi az egyenes meg mi nem :B

Na akkor az egyik kedvenc virágom a magyar szikes pusztából: Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#192) biggamer válasza polika (#191) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Engem egyáltalán nem zavart a tőltés ferdesége. Ez nem képhiba, hanem a táj kialakítása. Ha így néz ki, akkor így néz ki.
Szép a kis virágod, jó ez a lila szín.
Mi a neve ? És merre voltál ?

(#193) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

[kép]
Ezek meg csak úgy.

(#194) polika válasza biggamer (#192) üzenetére

polika
(senior tag)

Jah, a nevét elfelejtettem odaírni: Magyar sóvirág (Limonium gmelini) szikes területeken fordul elő, ilyenkor még szép kékes lilás később annyira kiszívja a nap hogy inkább a fakó lilás szín marad meg. Szárazvirágnak viszont ha ilyenkor begyűjti az ember és árnyékos helyen kiszárítja nagyon szép. Ezt baks környékén a dongéri csatorna külső részén fotóztam.

Lejebb az első lepkés jó lett te merre laksz az a lepkeféle elsősorban hegyes területeken gyakori...én még régen kis koromban eger felett az egri patak mentén láttam ilyet nagyon sokat, kár hogy akkor még fel sem fogtam hogy milyen jó képeket lehetett volna azokról csinálni, csak lepkehálóval üldöztem szegényeket :B

A második lepkés kép se lenne rosz csak lemaradt szegény csápja meg rosz felől sütött a nap. A vár alap-os képből nem tudom mit lehetett volna még érdekesebbet kihozni, esetleg napfelkelte ilyen helyen, vagy belefotózni a családot is uzsonnázás közben :)

(#195) biggamer válasza polika (#194) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nekem is az első képem tetszik, a másik kettőt csak felraktam. A közeli lepkésbe a nyalókája tetszett.
Hát igen, rossz oldalról kaptam le. Az volt a baj, hogy nem maradt egy helyben, hanem szálldosott össze vissza. Amúgy is meló közben voltam, és nem volt több időm fotózgatni.
A romosnál is csak a munkatársam volt mellettem, őt nem akrtam melléfotózni.
Amúgy felvettetted, hogy '' belefotózni a családot is uzsonnázás közben ''. Ha úgy gondolod, és erre jártok akkor nyugodtan szólj, lefotózlak benneteket.;):DDD

(#196) biggamer válasza polika (#194) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ja. a pilisi erdőkön keresztűl mentünk, a Hoffmann kunyhó felé.
Ott fotóztam ezt is, kár hogy nincs ott vízesés.:O
És azért is igyekeztem, mert nem akartam összeszedni egy kullancsot sem.
Azt még nem tudom, hogy bevált-e a gyorsaságom.

[Szerkesztve]

(#197) biggamer válasza lesaux (#183) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

A WB-al nem lehet esetleg befolyásolni ? Tudod, napfényes, neoncsöves fény stb. Az egyiknél sárgább lesz a kép, a másiknál fehérebb.
Esetleg szűrővel ?

(#198) polika válasza biggamer (#196) üzenetére

polika
(senior tag)

Hú, nagyon tetszik a fény/árnyék játéka a patakon. Mindjárt én is megkeresem a napfelkeltés vizes képem. De előtte még akkor még idegesítem a majdnem-makróimmal a többieket picit ;]
Szitakötő szex szív is van benne meg minden Bővebben: link, mégeccer ők másik fűágyon Bővebben: link. Meg akkor még egy másik fajta lepke aki eltévedt és virág helyett mást talált: Bővebben: link, de végül megtalálta a divatos sárga virágot is Bővebben: link.

(#199) lesaux válasza biggamer (#197) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Hát, Wb-vel szerintem biztosan nem. Van egy speckó szűrő, atmeneti szűrő vagy mi a neve, a lényege az, hogy az egyik fele simán átengedi a fényt, a másik fele pedig egy szürkeszűrő, de azt itt lehetetlen lenne alkalmazni, mert kb. összevissza vannak a beégések.

(#200) trickyboi válasza Flashy (#186) üzenetére

trickyboi
(újonc)

Szia Flashy!

A pók kb. 3 cm volt. A templomos képet majd korrigálom.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.