Szeva.Én nem állítottam soha,hogy profi vagyok és azt sem,hogy tökéletesek a képeim,tényleg szivesen veszem a hozzászólásokat,de szerintem annyira nem roszak a képek,és,hogy zajos hát azt sem mondanám bár lehet.Te megnézted őket,szerinted is gáz volt felrakni?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Maki73
(tag)

biggamer
(PH! kedvence)
Jaj, hagyd már a fenébe, ne hagyd hogy elvegyék a kedved.
Át kell lépni rajta, nem kell foglalkozni vele, csinálj úgy mintha meg sem történt volna.
Van aki sokkal jobb géppel nem tud ilyen képeket csinálni.
üdv.: biggamer
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

levis4
(tag)
Nem gáz szerintem, mert nem mindenki ''fotós szakember'' szemmel nézi a képeket!
De Te csak hobbi szinten csinálod, ezért nem lehet olyan durván rávágni hogy szarok.
Meg attól, hogy azt mondom hogy zajosak még legközelebb egy amatőr nem fog tudni jobb képeket készíteni. Segíteni kellene, hogy legközelebb hogyan lehetne ezeket a hibákat kiküszöbölni.
[Szerkesztve]
Minél többet ülsz este a gép előtt, annál hangosabb a ventillátor hangja és annál homályosabb a vadiúj monitorod!

Terapeuta
(őstag)
Csak nem rám gondoltál ??? 
Mondj már valamit a szöcskémre...olyan jó napom lett tőle ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

lesaux
(PH! kedvence)
![[kép] [kép]](http://img181.imageshack.us/img181/1733/erzsebethid16jd.th.jpg)
Bővebben: link![[kép] [kép]](http://img181.imageshack.us/img181/6587/erzsebethid28qx.th.jpg)
Bővebben: link![[kép] [kép]](http://img181.imageshack.us/img181/4569/erzsebethid34xc.th.jpg)
Bővebben: link
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

Terapeuta
(őstag)
A francba ! Nincs exif !!! 

biggamer
(PH! kedvence)
Én sokkal jobb gépre gondoltam, Te eszembe se jutottál.

Ügyes vagy, jó a szöcskéd.

Most már tuti királyul fogsz aludni.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

biggamer
(PH! kedvence)
Jók a képeid, nekem az első tetszik a legjobban.Grat.

DVD_2_U
(senior tag)
Tetszik... jóóóóóóóóóó... ééén is szeretnék ilyet csinálniii 
you can CANON

Terapeuta
(őstag)
Ahogy mondod..
. Virágosat álmodtam..

Atomant
(kvázi-tag)
Virágok
Hozzáértők véleménye?

biggamer
(PH! kedvence)
Aranyos virág, ez az a kis futó gyomnövény ugye ?
Ha jó emlékezem, akkor Apró Szuláknak hívják ( Convolvulus arvensis )

biggamer
(PH! kedvence)
Jók lennének a képeid, csak :
1. nagyon zajosak ( ISO 200 ) lehet, hogy inkább a záridőt kellett volna 1-el lejjebb venned, vagy nagyon borúlt idő volt ?
2. kilógnak a rózsák a képből
3. a második életlen szerintem, de ezek csak az én véleményeim.
Amúgy a rózsa nagyon szép.
Az a lényege, hogy amielőtt lefotózod, komponáld meg.
Meg nézzél a célpont mögé is. Sokszor már csak otthon jön rá az ember, hogy valami nem a háttérbe illő dolog is van a képen. Pl. ház, kerítés, kocsi, kerti csap stb. Ez csak tanács, nem kötözködés.
Amúgy hajrá.

Terapeuta
(őstag)
A leírásod alapján igen, mivel többszáz akad a kertben...
...de én a tulipánon és a kamilavirágon kívül csak a kutyatejet ismerem fel 

Terapeuta
(őstag)
Általában én egy ''tárgyról...témáról'' van hogy tíznél több képet csinálok, kicsit variálok, az azonos beállításból is csinálok kettőt-hármat, és ebből a halmazból veszem ki azt az egyet-kettőt (ha akad annyi
), amivel foglalkozom.

biggamer
(PH! kedvence)
Az is valami. 
Nem úgy volt, hogy jössz ma Egomba ?![[kép] [kép]](http://www.tar.hu/crab/smilies/kurvara_nem_erti.gif)

JoHnni
(senior tag)
Feltettem két képet, az első: Bővebben: link ez a kép sztem nagyon jól kifejezi az öregséget, a második: Bővebben: link ehhez meg csak annyit, hogy ti a virágokat fényképezitek le én meg a száraikat
[Szerkesztve]
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

biggamer
(PH! kedvence)
Nagyon jó mind a kettő, de főleg az első tetszik.
Minden elismerésem, grat.

Ki a nénike, a nagymamád ? Látszik hogy gondolkodik, és valami nem stimmel.

Terapeuta
(őstag)
Őöööö...nem jövő hetet mondtam ??? Kicsit szétszórt vagyok, tizenegynéhány napja dolgozok...ha minden jól megy jövő héten leszek itthon...esetleg kedden ha arrafelé vagy...úgy néz ki Visegrádra kell mennem...
Bocs az offért
[Szerkesztve]

JoHnni
(senior tag)
igen a nagymamám, de színesbe sokkal vidámabb a kép, viszont igy fekete-fehérbe tényleg más, én azt a címet adnám neki, hogy Merengő vagy Merengés, és köszi a véleményedet

biggamer
(PH! kedvence)
Aranyos, mond meg hogy üdvözlöm, és jó egészséget kívánok Neki.

JoHnni
(senior tag)
köszöni szépen

biggamer
(PH! kedvence)
Merről jössz, merre mész és hány óra felé ?

lesaux
(PH! kedvence)
Az elsőnél olyan a háttér, mintha a néni a Mátrixból lépett volna elő. 
Amúgy túl erősen van zajszűrve vagy nem tudom, mit csináltál vele, de helyenként elmosódott. Meg élesítetted is utána?
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

JoHnni
(senior tag)
csak szimplán channel mixerbe állítgattam

lesaux
(PH! kedvence)
Milyen géppel csináltad és mekkora ISO-val?

JoHnni
(senior tag)
KodakDx6490, Iso azt nemtudom vmiért az exifből kimarad de sztem 80-100 max 140körül, de itt van az eredti kép Bővebben: link sztem nem annyira zajos
[Szerkesztve]

Atomant
(kvázi-tag)
mekkora lett volna jó (iso)
19:50kor csináltam a képeket egy épület árnyékában.
A virágmeg direkt nincs totál benne, hibás volt a legalsó szirma.

biggamer
(PH! kedvence)
Hát 100-al, és akkor le kellett volna venni az időből, de azt még ki bírod tartani, ha ügyi vagy. Állványod nincs ?
[Szerkesztve]

Atomant
(kvázi-tag)
160 alá még nem láttam lemenni.
Mit csináljak vele?

BlueDeath
(fanatikus tag)
Semmit... Ez az alja a gépnek.
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.

biggamer
(PH! kedvence)
Manuálisan az időt 15 mp -től 1/10000-ig tudod beállítani állítólag.
1/160 alatt van még a 1/125 és az 1/100. Ezeket tuti ki bírod még tartani kézből.
Szerintem még az 1/80-at is, de ezt embere váltogatja.
Ha az időt lassabbra veszed, akkor nem kell az ISO 200-at alkalmaznod, hanem elég lesz a 100 is.
Ja, most látom hogy az ISO tényleg nem megy le 160 alá, ez a minimum.
Bocs nekem ISO 64 az alja, azt hittem a Tiednek is megy még lejjebb.
[Szerkesztve]

BlueDeath
(fanatikus tag)
Szerintem iso-ra gondoltunk... Az s7000-en iso 160 a minimum (az is csak auto módban isteni sugallatra)

Terapeuta
(őstag)
Visegrád hajóállomásnál van egy kis dolgom, de asszem tudok alkalmazkodni...ha neked megfelel, írnék mélt a pontosításért, nehogy gond legyen az off...

Litttleb
(újonc)
Sziasztok!
Első próbálkozásaimból mutatnék néhányat...
A képek a Budai Várban készültek, Canon EOS 300D-vel...
Véleményeket várok, hideg - meleg jöhet vegyesen.. 
http://kep.tar.hu/litttleb/50104682#2
[Szerkesztve]

biggamer
(PH! kedvence)
Okes írd le, de akkor azt is hogy merről jössz, és hány óra felé, mert nem tudom hogy merre laksz.

BlueDeath
(fanatikus tag)
Üdvözöllek körünkben, a többiek nevében is!
Az elsőt nem igazán értem és be is mozdult, a másodikat ferdének találom, de ez korrigálható...
Várujk a többit!
Mod: a linkelésről Big komoly magyarázatot írt a régebbi totyikban és érdemes végignyálazni a képek miatt is...
[Szerkesztve]

biggamer
(PH! kedvence)
Bocs, de én természetesnek vettem, hogy lejjebb is van ISO-ja.

BlueDeath
(fanatikus tag)
Szerintem is természetes, de a fuji szerint nem... 

Litttleb
(újonc)
Köszi...
Ígérem utánnaolvasok...
Így jobban megnézve télleg ferde 
Korrigálom...

AMD!4ever
(őstag)
''Állat4000 mondja ne bántsáátok a fujit!
))'' by souhtpark...'' 
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

BlueDeath
(fanatikus tag)
Jobban megnézve, nem biztos, hogy ferde
, lehet inkább a perspektíva...
A szemben lévő ablak zavar, de a kép nem dől annyira.

biggamer
(PH! kedvence)
Kb. 20 méter távolságból fotóztam, egy kocsmai neon reklám.
Nem csúcs fotó, de nekem tetszik. Nem is tudom miért.![;]](/dl/s/v1.gif)
![[kép] [kép]](http://img103.imageshack.us/img103/9338/sopronineonxk4hx.th.jpg)
Tudjátok, én 20 méternél közelebb 1 kocsmát sem közelítek meg.
[Szerkesztve]

AMD!4ever
(őstag)
Mai képeim:
Szivesen fogadok mindennemű kritikát!
Az a fránya Dolmányos varjú nem engedett közelebb
digizoom meg nempálya...
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

biggamer
(PH! kedvence)
Na, áthúztam a szlovákokhoz, lehúzok egy pár kori undorító, jéghideg Zlaty Bazant-ot.
Ne féljetek, majd gondolok rátok.
üdv.: biggamer

-conrad-
(őstag)
Szijasztok. 
Kimentünk pókokat fotózni. Mikor makro módra kapcsoltam, akkor 1/4-es záridőket állított be, ezért elmosódottak lettek a képek.
beállítottam manuális módra, a blendét a legnagyobbra állítottam, a zársebességet meg megpróbáltam csökkenteni, de tök sötét képek lettek az eredmények.(távolra is fényképeztem) Mi lehet az oka?
Holnap megyünk nyaralni, és nem szeretném ha az összes kép totál elmosódott lenne. 5let?
(Panasonic fz20)

JoHnni
(senior tag)
milyen zársebesség rekeszt használtál pontosan? ha csökkented a záridőt akkor minnél kisebb értékű blende kell! sztem te meg fordítva csináltad a blendét emelted, ha jól értelmeztem
[Szerkesztve]

-conrad-
(őstag)
Akkor ez lesz a baj, én emeltem a belndét, és csökentettem a zárídőt. 
Próbáltam mindenféle záridőt, még az 1/2000ig is elmentem. Persze itt már semmi fény nem jut be. Én azt hittem, hogy kisebb záridőnél nagyobb blendenyílás kell, hogy x idő alatt minél több fény jusson be. Tévedtem?
Akkor mi legyen? Vegyem kicsire a blendét, és próbáljam csökkenteni a záridőt?
Nappali fénynél kb 10-15 cm-re fényképezve milyen intervallumok között lehetnek jók ezek a beállítások?
Köszi a gyors választ!!

lesaux
(PH! kedvence)
Mert biztos sötét volt már. Ez hány óra körül történt?
Minél kisebb a rekeszérték (f2,8 például az f11 helyett), annál több fény jut a gépbe. Nem tudom, a géped mennyire zajosodik, ha érzékenységet állítasz, de meg kéne próbálni feljebb venni, ha nincs elég fény.

Terapeuta
(őstag)
Szia conrad !
Nos, 1/4 az tényleg sok. Gondolom már sötétedett. Próbáld az ISO-t 200-ra venni, akkor érzékenyebb lesz a CCD. Ha az F értékét a legkisebbre veszed (f2.8), akkor engedi be a legtöbb fényt, vagyis akkor csökkentheted a záridőt.
Upps!
A beállítások nem a makrotól függ, inkább a fénytől. Én a bemozdulás elkerülése végett (napfényben) próbálom 1/100-nál rövidebb időt beállítani, de a kép akkor lesz élesebb (szerintem), ha nagyobb záridőt állítasz be.
Persze ISO a minimumon...
[Szerkesztve]