Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) biggamer válasza BZoltán (#998) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Egy kis segítség, igaz hogy angol nyelven van, de sok okosságot ki lehet olvasni belőle : Bővebben: link

Na szóval :
Ha állványon van a gép, nem kézzel sütöm el a gépet, hanem beállítom időzitőre, hogy maga a gép exponáljon, így kevesebb az esély a bemozdulásra.
Minnél hosszabb ideig van nyitva a blende, annál sárgább lesz a téma. Én szeretem ha sárgább, az olyan aranyos színt kölcsönöz neki.
Minnél tovább van nyitva, annál több ágú csillag lesz a lámpák körűl.
Ha sokáig van nyitva, akkor selymes lesz a folyóvíz felülete ( pl. Duna ), nem éles, kontúros a sodrásnál és az örvényeknél.
Ha sokáig van nyitva, akkor hosszú fehér vagy piros csíkok láthatóak a kocsik útvonalában. Ez attól függ hogy a szemből jönnek, vagy tőlünk távolodnak.
Persze minnél tovább van nyitva a rekesz, annál zajosabb lesz a kép.

Egyenlőre ennyi jutott hírtelen az eszembe.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#1002) biggamer válasza Maki73 (#1000) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na, hála istennek.:R
Most már reszkessetek éjszakai témák.;)
Akkor hajrá, várjuk mostantól az esti támákat.

Ja, és örülök , hogy örűlsz neki.
Hidd el, sokkal jobban ki fogod tudni használni a gépedet, mint eddig.
3d-s feje van ?

Megnéztem, szerintem az.
Mi a tipusa ?

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#1003) evola válasza biggamer (#985) üzenetére

evola
(senior tag)

Elárulnád, hogy alakítottad át a képet, ha nem publikus, akár mailben is érdekelne...

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#1004) Maki73

Maki73
(tag)

Felrakok egy pár képet,ugyanaz a téma de mind más beállítással készült,remélem valamelyik azért bejön nektek is szerintem nem rosszak:
Bővebben: link
Én a 2.és 6.-ra tippelnék.:Y

(#1005) Latissimus Dorsi

Latissimus Dorsi
(senior tag)

unatkoztam délután:

[kép]

[Szerkesztve]

Olympus E500 / ZD 14-45 f/3,5-5,6 / ZD 40-150 f/3,5-4,5 / ZD 70-300 f/4,0-5,6

(#1006) Maki73 válasza biggamer (#1002) üzenetére

Maki73
(tag)

Köszönöm.Igen 3d-s.Hama Star 63.Tíz rugó volt.:D

(#1007) biggamer válasza Latissimus Dorsi (#1005) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na. Szóval megnéztem a képedet.
Király, csak ma már ez a második, amitől elszédülök, és rókázhatnékom támad.
Te láttad az előzőt ?

Amúgy mi van Veled ?
Nem nagyon rakosgatsz fel képeket ?

[Szerkesztve]

(#1008) biggamer válasza Maki73 (#1006) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Frankó, jó stabilnak látszik.
A HAMA már régóta csinál jó cuccokat.
Viszont a múltkor valaki írta, hogy van olyan széria amit elcsesztek, mert csámpás lett.
Én még nem hallottam róla rosszat.

(#1009) Latissimus Dorsi válasza biggamer (#1007) üzenetére

Latissimus Dorsi
(senior tag)

Hihi:)

Eltartott egy ideig amíg leesett amit mondasz.
Aztán amíg megtaláltam... :Y
A válaszom igen, MOSTMÁR láttam.

Már egy pár napja érlelődött bennem ez a kép. Mindíg ezt látom ha kinézek az ablakon...

Olympus E500 / ZD 14-45 f/3,5-5,6 / ZD 40-150 f/3,5-4,5 / ZD 70-300 f/4,0-5,6

(#1010) zsiga667 válasza BZoltán (#998) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Ha állványról fotózok mozdulatlan témát, akkor ISO a minimumra, rekesz az objektív legjobb értékére (pl. a 70-200-as obim f8 és f11 között adja a legélesebb képet), tükör fel, és önkioldó. Fénymérés igazából lényegtelen, fotózz RAW-ba akkor nem lehet gond, ha nem pontos. Egyébként spotmérés a szűkebb témára, esetlegesen kis expozíciókorrekcióval ha szükséges.

(#1011) evola

evola
(senior tag)

Egy kis makró:

[Szerkesztve]

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-

(#1012) biggamer válasza evola (#1011) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Klassz, nagyon szép a lepkéd. :C

u.i. : Emil ment.

(#1013) biggamer válasza Latissimus Dorsi (#1009) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hááát. Nem lennék a helyedben.:(:O

(#1014) evola válasza biggamer (#1012) üzenetére

evola
(senior tag)

Mindkettőt köszönöm!

(#1015) biggamer válasza zsiga667 (#1010) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

A tükör fel csak a DSLR - ekre érvényes, ugye ?:)

(#1016) evola

evola
(senior tag)

Egy kicsit off:

Jön valaki szombaton a Debreceni Virágkarneválra fotózni???

(#1017) ArthurMiller válasza evola (#1011) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Döglött volt?:DDD Nekem mindig elszállnak ha közelebb megyek:(

Maki: örülök, hogy örülsz az új állványodnak, használd boldogan:) Most jön majd a fotódömping:DDD

Big: Nagyon jó volt a kreációd:DDD PS műanyag hatás?

Primus inter pares

(#1018) evola

evola
(senior tag)

Tükörfelcsapást, tudomásom szernt csak a SLR gépek tudják, a 300D csak aWasia féle hack frimware-el.

(#1019) biggamer válasza ArthurMiller (#1017) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ja, ja.
Ih bin grósz.:DDD
Plastic a javából.

És köszi.:))

(#1020) zsiga667 válasza biggamer (#1015) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Oh, persze... :B
Kb. 4 éve SLR-rel fotózom, szépen lassan eljutok arra a szintre hogy nem tudnék egy kompaktot kezelni. :D

(#1021) biggamer válasza evola (#1018) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Vagy a 350D, vagy a 20D is tudja, úgy emlékezem.
Vagy rosszul tudom ?

(#1022) biggamer válasza zsiga667 (#1020) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Minden álmom egy CANON EOS 20D.:R
Hú, de magamhoz ölelném.:O

(#1023) zsiga667 válasza biggamer (#1021) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Minden Canon DSLR tudja, de a 300D csak firmware-hack után.
Egyébként természetesen csak az SLR gépek (ideértve a középformátumú SLR-eket is) tudják felcsapni a tükröt, mivel csak ezekben van mozgó tükör. :)

(#1024) biggamer válasza zsiga667 (#1023) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Azért jó a tükör felcsapás, mert így gyorsabban exponál, és nem rázkódik be, ugye.

(#1025) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Hasznos dolgokat tanulok itt, titeket olvasgatva:DDD Már nagyon várom az új gépemet:O

Primus inter pares

(#1026) biggamer válasza ArthurMiller (#1025) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ha jól emlékezem 350D-t veszel.
De nem szoktam látni a neved a CANON 350D topicban.:Y

(#1027) zsiga667 válasza biggamer (#1024) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Igen, bár a gyorsabb exponálás elhanyagolható, pl. egy 300D esetében a kb. 150ms expozíciós késés lecsökken 100ra. Az igazi előny az, hogy nem rázza be a gépet a tükör. Ha valahol összefutsz egy SLR-géppel, rakd fel állványra, tegyél a tetejére egy kis pohár vizet (úgy hogy lehetőleg ne essen le...) és exponálj. Aztán ugyanezt csináld meg felcsapott tükörrel és önkioldóval/távirányítóval. Egész meglepő a különbség...

(#1028) ArthurMiller válasza biggamer (#1026) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Igen, jól emléxel:D Még nem riogatom őket......de majd ha meglesz;]

Zsiga667: meglepődve hallom:U lehet, hogy nem is kell állványt csrélnem....

[Szerkesztve]

Primus inter pares

(#1029) AMD!4ever válasza evola (#1011) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Szép lepi :)

[Szerkesztve]

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#1030) evola válasza biggamer (#1022) üzenetére

evola
(senior tag)

Király gép az a 20D, múlt héten szombaton volt is a kezemben, mikor vettem a Sigmát, de jóval drágább, mint a 350D.
A srác, akinek van, volt már 300D, 350D, 20D.
Én is vacilláltam titkon, hogy nem-e inkább 20D legyen a vége. De áfa nélkül is baromi drága, és igazából nincs mérföldekre a két gép egymástól.
+ magnézium váz
+ nagyobb, kényelmesebb fogás
+ még gyorsabb sorozatfelvétel
+ Drágább a markolat hozzá stb.
+ kicsit rúg a gép..
hirtelen ennyi jut eszembe, de kb ebben ki is merül a változások listája.
+ persze bruttó 320000ft körül lehet csak a váz.

Szóval így a 350D után, nem mozdultam annyira, hú de lellene a 20D.
Sokkal inkább érdekelne a közelgő ''Eos 5''
A full frame sokkal jobban izgat a jővőbeni objektív vásárlásaim kapcsán, mint a 20D.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy inkább 350D+markolat és a különbözetből, ha megtoldod, akkor valami király obi.
És szétfényképezed magad.
A 20 D ~350000ft obival(de csak kitobi)
És még nem is sok mindenre használható.
Király érzés volt rátenni a 350D-re a Sigmát, tekintélyt parancsoló már a mérete is, főleg a kitobi után, a képminőségről nem is beszélve.
Na ennyi egyenlőre, mert most mennem kell dolgozni.
De ha van kedved a 350D topicban folytathatjuk..

[Szerkesztve]

(#1031) evola válasza AMD!4ever (#1029) üzenetére

evola
(senior tag)

Thanks

(#1032) polika

polika
(senior tag)

Nézegettem a nyáron lőt képeim találtam még egy szitakötőset Bővebben: link mondjuk nem lett túl nagy de hát nehezített körülmények között lőtem :U

(#1033) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Rosa ala Smogus Style by biggamer :
[kép]
Tudom hogy a Te alkotásaidat meg sem közelíti, de csak a B & W -ra utaltam.
Meg egy kicsit adtam bele ebből, abból.

Remélem azért nem haragszol, mert megemlítettem becses neved.:):R

[Szerkesztve]

(#1034) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Csak érdekességképpen:) Készülődés a ma esti koncertre és a holnapi air racing-re
és az utolsón egy gyakorló gép..csak sajnos marha messze voltam már, teljesen ki kellett használni a zoomot.

Primus inter pares

(#1035) polika válasza biggamer (#1033) üzenetére

polika
(senior tag)

Igazi Smogusos képnél a háttér homogénabb lenne, szerintem...ahogy nézem ő a letisztultabb dolgokat kedveli, de így is érdekes lett a kép, háttér annyira nem jön be mert nem mindenhol különül el rendesen a virágtól de a szirom textúrája frankó lett. Ha kül. csatornákból csinálod meg a szürkeárnyalatost akkor a háttér egész másképp különülhet el a virágtól mintha egy össz fényesség alapján konvertálod szürkébe, érdemes ezzel próbálkozni.

Én is linkelek egy oktávnyi madarat akik épp hangolnak Bővebben: link, bár a karmester még nem annyira érdeklődik :>

(#1036) Smogus válasza biggamer (#1033) üzenetére

Smogus
(őstag)

igazán tetszetős kis kép lett
Nem haragszom egyáltalán nem sőt még kicsit el is pirultam :B
Ugye milyen érdekes tud lenne a világ ff-ben :D
Nagyon szép tónusok vannak a rózsán tetszik :C:C:C:C:C

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#1037) Smogus válasza polika (#1035) üzenetére

Smogus
(őstag)

És ezek mind egy helyen :D
Nagyon szerencsés vagy ám hogy ilyenekkel találkozol
Tudom hogy biztos nem lehetett de még lejebbről szerintem ütősebb lett volna
mondjuk olyan magasságból hogy a fejükkel egyvonalba lett volna a gép
Ezek csak elmélkedések így is jól sikerült felvétel

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#1038) polika válasza Smogus (#1037) üzenetére

polika
(senior tag)

Hát igen örültem hogy eddig bevártak így is max zoomal van lőve még a buzi sirályok is nagyon szemesek és ilyedősek erre nemhogy a kócsag, pedig sunnyogtam rendesen de a töltés már csak ilyen kopasz kidugtam a fejem lőtem párat kusztam lejjeb de a kócsag meglépett aztán sirályok is 2 secre rá. Majd még lehet rakok fel még egyet ilyenből abban épp egyik sirály berepülőzik de a többiek nem akarnak helyet adni neki ;]

(#1039) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

csak szórakozgattam, de azért felrakom:)

Primus inter pares

(#1040) Smogus válasza ArthurMiller (#1039) üzenetére

Smogus
(őstag)

Látom mostanában nagyn megy ez a PS mámor :D
emlékszem amikor én is kipróbáltam benne minden-t ;] letek ám furcsaságok
Nem rosz ez sem csak szerintem nagyon látszik a körbejelölés
ilyenkor szokták a széleket lágyítani adni neki egy kis blurt és már nem is ugrik ki annyira

(#1041) polika

polika
(senior tag)

Na itt amit igértem: Bővebben: link leszállás megtagadva, terrorista veszély ;]

(#1042) ArthurMiller válasza Smogus (#1040) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Kétségtelen...amatőr munka nagyon:DDD

Primus inter pares

(#1043) Smogus válasza ArthurMiller (#1042) üzenetére

Smogus
(őstag)

Nem azért mondtam én sem bírnám jobban megcsinálni :D
sok gyakorlás és menni fog

(#1044) biggamer válasza Smogus (#1036) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Szpászívá moj drug. Szpászívá.:R

(#1045) Maki73 válasza ArthurMiller (#1039) üzenetére

Maki73
(tag)

Ha hiszed ha nem ma én is épp hasonlóval bütykörésztem:
Amúgy érdekes szinek jöttek ki a tiéden.:C:Y

(#1046) Maki73

Maki73
(tag)

Ezt meg csak úgy,szerintem ezen is érdekes szinek vannak ahogy átvilágít a nap a felhők közt.
:Y

(#1047) ArthurMiller

ArthurMiller
(senior tag)

Két kép a ma esti jazzkoncertről:)
Sajna nem volt kedvem addig elmászni, úgyhogy csak a ház elé mentem le a rakpartra, tehát messziről készültek.

Primus inter pares

(#1048) WiNZO válasza zsiga667 (#995) üzenetére

WiNZO
(tag)

Köszönöm a segítséget!

WiNZO

(#1049) Smogus

Smogus
(őstag)

Mikor megláttam a ívást már fogtam a fejem hogy mi a fenének égett be a kémény teteje de hát ez van :(
Mondjuk nekem így is tetszik mondjuk az ember kicsit elfogult a saját képével kapcsolatban ;]

(#1050) ArthurMiller válasza Smogus (#1049) üzenetére

ArthurMiller
(senior tag)

Nekem teccik így is..:DDD De akár meg is fotosoppolhatod:)

Primus inter pares

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.