Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) biggamer válasza D4rkm4n (#636) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

:C :C :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#652) j.bravo válasza Jinxx (#648) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Lehet hogy ciki csak bólogatni de beccszóra pont ezt akartam írni :)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#653) cigam válasza Hydra SR (#630) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ennyire futotta az A60 3x-os zoomjából. :(
(Vágni meg nemakartam, ahoz kevés a pixel. Ilyenkor jön rá az ember, hogy miértelme van a sok megapixelnek)

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#654) Extremdigita

Extremdigita
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Bocsi h belerondítok de hátha szüksége van valakinek ezekre:

Eladó egy teljesen új B+W márkájú 72mm es MRC bevonatos polárszűrő 28.000 magyar forintért! Valamint egy Lowepro Nova 2 szürke táska tökéletes állapotban 5000 FT ért.
Jöhet mail vagy privi is!

THX és bocsi az OFF ért!

Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Tamron 70-200/2.8, , 50/1.7 yashika

(#655) D4rkm4n válasza Hydra SR (#644) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A kettő között lényeges hülönbség, hogy az enyém jobb! :DDD ;) :DD

(#656) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

[kép]
[link]

Tudom, hogy beégett a közepe, de nem nagyon tudom korrigálni PS-ben. :(

(#657) Hydra SR válasza cigam (#653) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

cigam: Asszem félreértettél. Nem tudom, mi van a képen, nem arról beszéltem, hogy a téma nem tölti be a képet. Nekem nem tölti be a képet az Explorer, így meg sem tudom nézni :)

D4rkm4n #656: ezzel csináltál valamit amit nem kellett volna. Nem tudom, mit de fura csíkok jelentek meg az égen, talán a színmélységbe vagy a brightnessbe nyúltál bele? A táj meg kissé tömbösödött, mintha brutális módon tömörítetted volna a jpeget. Ahogy a fileméretet elnézem, ez nem is hangzik irreálisan. Egyébként egy közönséges naplemente szembefotózva, voltak tegnap jobbak is tőled.

Jinxx: köszi :) a második békás az ultragagyi kétszerezővel készült, nem kis utómunkával tudtam belőle használható minőséget kicsikarni. Sajnálom, mert mint kép jobb lenne az elsőnél. Csak nem tudtam olyan közel menni, hogy kihagyhassam a kétszerezőt, recsegett alattam a nád, az összes béka elszelelt. Az első meg vágva van, lehet, hogy jobban jártam volna a másodiknál is, ha kétszerező nélkül csak croppolok.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#658) BEE válasza D4rkm4n (#656) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ez az Ezüsthegyről van fotózva Békáson ?
A szinei jók, de másban nem erős a kép. :)

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#659) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

[kép]
[link]

Remélem ez jobban elnyeri a tetszéseteket. ;)

(#660) Hydra SR válasza D4rkm4n (#659) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

#635-636 :U
Egyébként igen, ez sokkal jobb :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#661) D4rkm4n válasza BEE (#658) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, ez a Gaja patak partján készült Székesfehérváron. :)

(#662) tothl válasza D4rkm4n (#659) üzenetére

tothl
(őstag)

Szep-szep de ez mar volt tegnap ! :)
Vagy ez masik napon keszult ? :)

(#663) fabika

fabika
(tag)

Ezt még karácsony idején fényképeztem [link]

Jinxx: köszi :R , sajnos egy kis homokvihar volt, azért nem tiszta az ég

[Szerkesztve]

Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

(#664) biggamer válasza fabika (#663) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na így már mindjárt másabb. :)

[Szerkesztve]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#665) fabika válasza biggamer (#664) üzenetére

fabika
(tag)

:DDD Még gondjaim vannak a képek linkelésével :B

(#666) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Ha gondoljátok, egyszer meglátogathatnánk a visegrádi várat is egy fotózás erejéig ...

Régebben már jártam ott:

[kép]
[link]

:) ;)

Press any key to continue ...

(#667) D4rkm4n válasza marsu (#666) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy rigolyásnak fogok tűnni, de sötétebb színekkel szerintem jobb lenne! :U

(#668) marsu válasza D4rkm4n (#667) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

... csak nem FF-re gondolsz?

:D

(#669) Terapeuta válasza marsu (#666) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Szia!
Régebben én is jártam alant...[link]
A nap már lemenőben? Szépek a színek!
Üdv!

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#670) D4rkm4n válasza marsu (#668) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Annál valamivel szinesebbre gondoltam. ;)

(#671) marsu válasza Terapeuta (#669) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Igen, szép tiszta idő volt, semmi felhő, de a lenyugvó napot nem tudtam berakni az ablakba ...
A szinek nekem is tetszenek így ...

:) ;)

(#672) cigam válasza Hydra SR (#657) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hja...
Akkor itt egy tuti működő link:
[link]
+1-2 érdekes kép:
[link]
Ablak
[link]
Indul a hajókázás
[link]
Szellemek?
[link]
Messziről még nem látszott, hogy ez egy fílmforgatás
[link]
Ez sajnos egy mozgó buszból kattant, és elég messze volt a modell...
[link]

Mozgástól jut eszembe a képstabilizátor is hiányzott. Rengeteg kép készült mozgó járműről.

[Szerkesztve]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#673) D4rkm4n válasza cigam (#672) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A második kép nagyon zajos, akárcsak a harmadik és az ötödik.

A horogkeresztes kép nagyon kemény. :DDD

(#674) Terapeuta válasza cigam (#672) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Mozgástól jut eszembe a képstabilizátor is hiányzott. Rengeteg kép készült mozgó járműről.
Abban nem igazán segít a tabi...

(#675) Mercutio_ válasza D4rkm4n (#655) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nem akarlak elszomorítani, de fényévekre vagy hali01 szintjétől...

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#676) Viszlát

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Egy FF tőlem is :)

[kép]

[link]

(#677) tothl válasza Viszlát (#676) üzenetére

tothl
(őstag)

Ez a kep pallerozatlan elmemnek elegge bejon... :)

(#678) cigam válasza D4rkm4n (#673) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jobban nem tudtam kinyitni(2.8), hosszab időve(1/40)l még mosottabb lenne, ISO csökkentésével meg semmi nem látszana.
Hogyan tudnám elkerülni a zajosságot?

Ha a stabi nem segít ezen akkor mire jó, ill. mi segít a mozgó járműről való fotózást?

(#679) Mercutio_ válasza cigam (#678) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Állvány

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#680) fabika válasza cigam (#678) üzenetére

fabika
(tag)

Mozgó járműről nem lehet direktbe jó képet csinálni,
1.mivel az ablak torzít (kosz, becsillanás..)
2.Bemozdulás veszély
3.Ez a legfontosabb: Nem tudsz a kompozítcióra figyelni!
Persze véletlenül sikerülhat kocsiból, buszból is egész pofás képet csinálni, de JÓ képet nem!

(#681) fabika válasza Viszlát (#676) üzenetére

fabika
(tag)

Ez a kép nekem is tetszik, de az árnyék sötét, és a sötét-fényes határán nagyon erős a kontraszt, ami engem főleg a szökőkúton zavar.

(#682) Terapeuta válasza cigam (#678) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Hogyan tudnám elkerülni a zajosságot?

Ez legyen a legkisebb gondod. Általában senkit nem zavar. Mikor képet szerettem volna feltenni a fotozz.hu-ra (meg azokban az időben), akkor én is írtam olyanthogy zajos a kép, aztán beégett, esetleg ferde... ;]
persze kompakt gépeknél ISO 800 felett már lehet zavaró lehet a dolog.

Van zajszűrő progi, de ez általában úgy legyalulja a képeket (eltűnnek a részletek), hogy utána már kisebb méretben is (800*600) látható, hogy belenyúltak a képbe...ergo nagyobb kárt csinál mint hasznot...

(#683) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Nem azért de szerintem a mozgó járműről fotózást leginkább a képstabilizátor segíti, a rövid záridő után természetesen. Nem jó, ha már erre kényszerülsz de ha muszáj, ez a leghasznosabb. A képstabi egyedül azon nem segít, ha a képen levő dolgok egymáshoz képest is elmozdulnak (azon viszont az állvány sem). Azon csak a rövid záridő vagy erős vakuzás segíthet, utóbbi csak gyér fényviszonyok mellett és közelre.

cigam: amit nem értek: azok a képeid, amikre azt mondod, hogy mozgó járműről készültek, nos, nem látom, hogy bemozdultak volna. Fényes nappal még egy kompakt is olyan záridőkkel dolgozik, amibe nagyjából belefér a jármű mozgása, ha nem off-road rally-ről van szó :D Egyébként meg tessék megtanulni szépen anélkül fotózni :D sokan vagyunk itt akiknek sosem volt képstabilizátora, tulajdonképpen a törzstagok többségének nem volt.

(#684) tothl

tothl
(őstag)

Colin Mcrae sem hasznal kepstabilizatort ! :)

(#685) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Két kép.

[kép] [link] [kép][link]

BEE

(#686) Jinxx válasza Hydra SR (#657) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Pentacon 200, kétszerező, és volt közgyűrű is? A mán légvédelmiágyú. :DDD

(#687) Jinxx válasza Viszlát (#676) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Szépen sikerült kép, grat! Kicsit rombolja a hangulatot szerintem a bal oldalon álló bácsi, én megvártam volna míg kicsoszog a képből.

(#688) Jinxx válasza BEE (#685) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Az első mintha kicsit életlen, a második király. :)

(#689) BEE válasza Jinxx (#688) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Nem is kicsit mozdult be ! :D
De a látvány így is megtetszett rajta. :B

BEE

(#690) Jinxx válasza BEE (#689) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Tényleg szép lenne. Miért nem fotóztad le mégegyszer? :(

(#691) Terapeuta válasza BEE (#685) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

A képeiden mindig remekül megtalálod az arányokat. A második is látványos, de az első képben több van! :R

[Szerkesztve]

(#692) Hydra SR válasza Jinxx (#686) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Közgyűrű ennél nem volt de próbáltam már úgy is. Frankón használhatatlan, mindkettő levesz a DOF-ból, a közgyűrűsor kb 1fé-t a fényerőből, a kétszerező meg 3-4-et, és még rekeszelni is kéne a mélységélességhez, és a 640mm ekv. miatt nem ártana elérni kézből az 1/640-et...höhö, sok sikert :D ISO12800-on esélyes, nyáron délben :DDD

(#693) Jinxx válasza Hydra SR (#692) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Azt a kétszerezőt dobd ki! A 200as pentaconnal meg egy-két közgyűrűvel pedig élmény makrózni. Gyíkot, lepkét, félénk kisnyuszikat. :DDD A békás képet meg legközelebb úgyis 2xező nélkül csinálod, aztán crop, ahogy mondtad. Egyébként jó messze lehettek azok a békák. Amik itt vannak felénk, azok engedik, hogy akár egy-másfél méterre közel menj, ahhoz meg már inkább közgyűrű mint 2xező. :)

[Szerkesztve]

(#694) Hydra SR válasza Jinxx (#693) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Kétszerező nélkül közgyűrűztem már vele, teljesen jó. Most viszont nem tudtam olyan közel menni, hogy indokolt lett volna a közgyűrű. Először is elsüllyedtem volna a sárban (PH!otóstalis topicban BEE linket képet a helyszínről), másodszor pedig tényleg szétrebbentek a békák ahogy az árnyékunk rájuk vetült és recsegett alattunk a nád.
A kétszerező meg néha kényszerhelyzetben jól jön, 2900 Ft-ot ehhez megért.
Most meg egy elcseszett minőségű képen megtanultam, hogy jobban járok a croppal. Sokat nem buktam rajta, nem életem fő műve lett volna egy békapár, még csak nem is megismételhetetlen.

(#695) Jinxx válasza Hydra SR (#694) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Jaa, igen, a nagy békavadászok. :) Valahogy be kell tuszkolni máskor egy gumicsizmát is a fotóstáskába. ;] :D

(#696) Viszlát válasza tothl (#677) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Köszönöm:)

Fabika: mivel a napsütést nem tudom befolyásolni, kíváncsi vagyok, hogyan enyhítetted volna a sötét-világos részek közötti kontrasztot :)

Jinxx: az a bácsi kb 3x csoszogott ki-be, megpróbáltam kivágni szerkesztéskor, de úgy nem jöttek be az arányok, szóval maradt így :(

[kép]
[link]

(#697) D4rkm4n válasza cigam (#678) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Hát sajnos ha gyér fényviszonyok mellett fotózol, akkor sok hasznát nem látod a képstabilizátornak... (egyik ismerőöm is ezt tapasztalta.)

Ha meg hosszabb záridővel nyomod, akkor nem lesz ennyire zajos, de tutira elmosott lesz.
Marad a photoshop... :(

(#698) D4rkm4n válasza Viszlát (#696) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a kép viszont remek!
Nagyon szépek a színek. Nekem kicsinyítésnél és jpg-be konvertálásnál nagyon leromlanak a színek... :(

(#699) biggamer válasza D4rkm4n (#697) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Szerintem éppen azért van a képstabi, hogy ilyen körülmények között jobb felvételeket készíthessél.
A képstabival nagyobb időt tudsz kitartani kézből, pl. 1/30-at vagy 1/15-öt.

(#700) j.bravo válasza D4rkm4n (#698) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Milyen programmal teszed mindezt? Attól tartok, ott, avagy a program beállításainál van az eb elhantolva.
Pl. hogy melyik módszerrel/algoritmussal kicsinyítesz. Az XnView vagy az IrfanView is tud jó sokat. Részemről a Lanczos-t szoktam, de érdemes többet kipróbálni (az is lehet ám, hogy valamelyik képnek jobb mondjuk a bilineáris, valamelyiknek a bicubic, valaminek meg ez...)
Vagy a jpeg tömörítés mértéke - a jpeg quality-t pl. én 95%-ra szoktam állítani, 90-nél lejjebb pedig csak ha nagyon muszáj).

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.