Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Lehet hogy ciki csak bólogatni de beccszóra pont ezt akartam írni 
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!
Hát ennyire futotta az A60 3x-os zoomjából. 
(Vágni meg nemakartam, ahoz kevés a pixel. Ilyenkor jön rá az ember, hogy miértelme van a sok megapixelnek)
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

Sziasztok!
Bocsi h belerondítok de hátha szüksége van valakinek ezekre:
Eladó egy teljesen új B+W márkájú 72mm es MRC bevonatos polárszűrő 28.000 magyar forintért! Valamint egy Lowepro Nova 2 szürke táska tökéletes állapotban 5000 FT ért.
Jöhet mail vagy privi is!
THX és bocsi az OFF ért!
Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Tamron 70-200/2.8, , 50/1.7 yashika
A kettő között lényeges hülönbség, hogy az enyém jobb!

![[kép] [kép]](http://img355.imageshack.us/img355/9153/im000412vq5.th.jpg)
[link]
Tudom, hogy beégett a közepe, de nem nagyon tudom korrigálni PS-ben. 

cigam: Asszem félreértettél. Nem tudom, mi van a képen, nem arról beszéltem, hogy a téma nem tölti be a képet. Nekem nem tölti be a képet az Explorer, így meg sem tudom nézni 
D4rkm4n #656: ezzel csináltál valamit amit nem kellett volna. Nem tudom, mit de fura csíkok jelentek meg az égen, talán a színmélységbe vagy a brightnessbe nyúltál bele? A táj meg kissé tömbösödött, mintha brutális módon tömörítetted volna a jpeget. Ahogy a fileméretet elnézem, ez nem is hangzik irreálisan. Egyébként egy közönséges naplemente szembefotózva, voltak tegnap jobbak is tőled.
Jinxx: köszi
a második békás az ultragagyi kétszerezővel készült, nem kis utómunkával tudtam belőle használható minőséget kicsikarni. Sajnálom, mert mint kép jobb lenne az elsőnél. Csak nem tudtam olyan közel menni, hogy kihagyhassam a kétszerezőt, recsegett alattam a nád, az összes béka elszelelt. Az első meg vágva van, lehet, hogy jobban jártam volna a másodiknál is, ha kétszerező nélkül csak croppolok.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Ez az Ezüsthegyről van fotózva Békáson ?
A szinei jók, de másban nem erős a kép. 
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
![[kép] [kép]](http://img440.imageshack.us/img440/417/im000408ya5.th.jpg)
[link]
Remélem ez jobban elnyeri a tetszéseteket. 

#635-636 
Egyébként igen, ez sokkal jobb 
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Nem, ez a Gaja patak partján készült Székesfehérváron. 

Szep-szep de ez mar volt tegnap ! 
Vagy ez masik napon keszult ? 

Ezt még karácsony idején fényképeztem [link]
Jinxx: köszi
, sajnos egy kis homokvihar volt, azért nem tiszta az ég
[Szerkesztve]
Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

Na így már mindjárt másabb. 
[Szerkesztve]

Még gondjaim vannak a képek linkelésével 

Sziasztok!
Ha gondoljátok, egyszer meglátogathatnánk a visegrádi várat is egy fotózás erejéig ...
Régebben már jártam ott:![[kép] [kép]](http://img59.imageshack.us/img59/8677/dsc01841ke5.th.jpg)
[link]

Press any key to continue ...
Lehet, hogy rigolyásnak fogok tűnni, de sötétebb színekkel szerintem jobb lenne! 

... csak nem FF-re gondolsz?

Szia!
Régebben én is jártam alant...[link]
A nap már lemenőben? Szépek a színek!
Üdv!
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
Annál valamivel szinesebbre gondoltam. 

Igen, szép tiszta idő volt, semmi felhő, de a lenyugvó napot nem tudtam berakni az ablakba ...
A szinek nekem is tetszenek így ...

Hja...
Akkor itt egy tuti működő link:
[link]
+1-2 érdekes kép:
[link]
Ablak
[link]
Indul a hajókázás
[link]
Szellemek?
[link]
Messziről még nem látszott, hogy ez egy fílmforgatás
[link]
Ez sajnos egy mozgó buszból kattant, és elég messze volt a modell...
[link]
Mozgástól jut eszembe a képstabilizátor is hiányzott. Rengeteg kép készült mozgó járműről.
[Szerkesztve]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
A második kép nagyon zajos, akárcsak a harmadik és az ötödik.
A horogkeresztes kép nagyon kemény. 

Mozgástól jut eszembe a képstabilizátor is hiányzott. Rengeteg kép készült mozgó járműről.
Abban nem igazán segít a tabi...

Nem akarlak elszomorítani, de fényévekre vagy hali01 szintjétől...
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))
Egy FF tőlem is 
![[kép] [kép]](http://img0.tar.hu/viszlat/size2/29511369.jpg)
[link]

Ez a kep pallerozatlan elmemnek elegge bejon... 
Jobban nem tudtam kinyitni(2.8), hosszab időve(1/40)l még mosottabb lenne, ISO csökkentésével meg semmi nem látszana.
Hogyan tudnám elkerülni a zajosságot?
Ha a stabi nem segít ezen akkor mire jó, ill. mi segít a mozgó járműről való fotózást?

Állvány
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Mozgó járműről nem lehet direktbe jó képet csinálni,
1.mivel az ablak torzít (kosz, becsillanás..)
2.Bemozdulás veszély
3.Ez a legfontosabb: Nem tudsz a kompozítcióra figyelni!
Persze véletlenül sikerülhat kocsiból, buszból is egész pofás képet csinálni, de JÓ képet nem!

Ez a kép nekem is tetszik, de az árnyék sötét, és a sötét-fényes határán nagyon erős a kontraszt, ami engem főleg a szökőkúton zavar.

Hogyan tudnám elkerülni a zajosságot?
Ez legyen a legkisebb gondod. Általában senkit nem zavar. Mikor képet szerettem volna feltenni a fotozz.hu-ra (meg azokban az időben), akkor én is írtam olyanthogy zajos a kép, aztán beégett, esetleg ferde... ![;]](/dl/s/v1.gif)
persze kompakt gépeknél ISO 800 felett már lehet zavaró lehet a dolog.
Van zajszűrő progi, de ez általában úgy legyalulja a képeket (eltűnnek a részletek), hogy utána már kisebb méretben is (800*600) látható, hogy belenyúltak a képbe...ergo nagyobb kárt csinál mint hasznot...

Nem azért de szerintem a mozgó járműről fotózást leginkább a képstabilizátor segíti, a rövid záridő után természetesen. Nem jó, ha már erre kényszerülsz de ha muszáj, ez a leghasznosabb. A képstabi egyedül azon nem segít, ha a képen levő dolgok egymáshoz képest is elmozdulnak (azon viszont az állvány sem). Azon csak a rövid záridő vagy erős vakuzás segíthet, utóbbi csak gyér fényviszonyok mellett és közelre.
cigam: amit nem értek: azok a képeid, amikre azt mondod, hogy mozgó járműről készültek, nos, nem látom, hogy bemozdultak volna. Fényes nappal még egy kompakt is olyan záridőkkel dolgozik, amibe nagyjából belefér a jármű mozgása, ha nem off-road rally-ről van szó
Egyébként meg tessék megtanulni szépen anélkül fotózni
sokan vagyunk itt akiknek sosem volt képstabilizátora, tulajdonképpen a törzstagok többségének nem volt.

Colin Mcrae sem hasznal kepstabilizatort ! 

Pentacon 200, kétszerező, és volt közgyűrű is? A mán légvédelmiágyú. 

Szépen sikerült kép, grat! Kicsit rombolja a hangulatot szerintem a bal oldalon álló bácsi, én megvártam volna míg kicsoszog a képből.

Az első mintha kicsit életlen, a második király. 

Nem is kicsit mozdult be ! 
De a látvány így is megtetszett rajta. 
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

Tényleg szép lenne. Miért nem fotóztad le mégegyszer? 

A képeiden mindig remekül megtalálod az arányokat. A második is látványos, de az első képben több van! 
[Szerkesztve]

Közgyűrű ennél nem volt de próbáltam már úgy is. Frankón használhatatlan, mindkettő levesz a DOF-ból, a közgyűrűsor kb 1fé-t a fényerőből, a kétszerező meg 3-4-et, és még rekeszelni is kéne a mélységélességhez, és a 640mm ekv. miatt nem ártana elérni kézből az 1/640-et...höhö, sok sikert
ISO12800-on esélyes, nyáron délben 

Azt a kétszerezőt dobd ki! A 200as pentaconnal meg egy-két közgyűrűvel pedig élmény makrózni. Gyíkot, lepkét, félénk kisnyuszikat.
A békás képet meg legközelebb úgyis 2xező nélkül csinálod, aztán crop, ahogy mondtad. Egyébként jó messze lehettek azok a békák. Amik itt vannak felénk, azok engedik, hogy akár egy-másfél méterre közel menj, ahhoz meg már inkább közgyűrű mint 2xező. 
[Szerkesztve]

Kétszerező nélkül közgyűrűztem már vele, teljesen jó. Most viszont nem tudtam olyan közel menni, hogy indokolt lett volna a közgyűrű. Először is elsüllyedtem volna a sárban (PH!otóstalis topicban BEE linket képet a helyszínről), másodszor pedig tényleg szétrebbentek a békák ahogy az árnyékunk rájuk vetült és recsegett alattunk a nád.
A kétszerező meg néha kényszerhelyzetben jól jön, 2900 Ft-ot ehhez megért.
Most meg egy elcseszett minőségű képen megtanultam, hogy jobban járok a croppal. Sokat nem buktam rajta, nem életem fő műve lett volna egy békapár, még csak nem is megismételhetetlen.

Jaa, igen, a nagy békavadászok.
Valahogy be kell tuszkolni máskor egy gumicsizmát is a fotóstáskába.

Köszönöm
Fabika: mivel a napsütést nem tudom befolyásolni, kíváncsi vagyok, hogyan enyhítetted volna a sötét-világos részek közötti kontrasztot 
Jinxx: az a bácsi kb 3x csoszogott ki-be, megpróbáltam kivágni szerkesztéskor, de úgy nem jöttek be az arányok, szóval maradt így 
![[kép] [kép]](http://img0.tar.hu/viszlat/size1/29516581.jpg)
[link]
Hát sajnos ha gyér fényviszonyok mellett fotózol, akkor sok hasznát nem látod a képstabilizátornak... (egyik ismerőöm is ezt tapasztalta.)
Ha meg hosszabb záridővel nyomod, akkor nem lesz ennyire zajos, de tutira elmosott lesz.
Marad a photoshop... 
Ez a kép viszont remek!
Nagyon szépek a színek. Nekem kicsinyítésnél és jpg-be konvertálásnál nagyon leromlanak a színek... 

Szerintem éppen azért van a képstabi, hogy ilyen körülmények között jobb felvételeket készíthessél.
A képstabival nagyobb időt tudsz kitartani kézből, pl. 1/30-at vagy 1/15-öt.

Milyen programmal teszed mindezt? Attól tartok, ott, avagy a program beállításainál van az eb elhantolva.
Pl. hogy melyik módszerrel/algoritmussal kicsinyítesz. Az XnView vagy az IrfanView is tud jó sokat. Részemről a Lanczos-t szoktam, de érdemes többet kipróbálni (az is lehet ám, hogy valamelyik képnek jobb mondjuk a bilineáris, valamelyiknek a bicubic, valaminek meg ez...)
Vagy a jpeg tömörítés mértéke - a jpeg quality-t pl. én 95%-ra szoktam állítani, 90-nél lejjebb pedig csak ha nagyon muszáj).
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!