Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) koxkids

koxkids
(fanatikus tag)

Nah halikaa !!

Töltöttem fel egy-pár képet..még kezdő vok..de várom a véleményeket..kritikákat.. :)
''az ember a hibáibol tanul''..szvl ne kiméljetek..jo picikét :D :D

Ime:[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

:DDD :DDD tom h sok..de ez van :) :)

www.flickr.com/kobalint || www.facebook.com/kovacsbalint.photography || HTC Desire S

(#452) D4rkm4n válasza ArthurMiller (#450) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy érzem, hogy kihoztam a maximumot a gépemből és a pillanatból, amelyet sikerült megörökítenem.

(#453) D4rkm4n válasza koxkids (#451) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekelne, hogy milyen géppel készültek a képek!

(#454) Mercutio_ válasza Jinxx (#433) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Tájképfestőknél erre mondják, hogy naiv művészet? :D

D4rkm4n: Egyetértek az előttem szólókkal:(
Még egy HP-ból is ki lehet azért hozni ezt-azt...
(1-1,5 évvel ezelőtti első botladozásaim:) )

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

[kép][link]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#455) Jinxx

Jinxx
(senior tag)

Akinek megsértettem a lelki világát az utóbbi képemmel, attól elnézést kérek. Lehet gyerekes vagyok, és másnak nem jelent semmit, vagy csak a vandalizmust látja az egészben, nekem viszont sokat. Azt hittem ilyen hozzászólások nem fognak ezen kép láttán születni, de ezek szerint az én lelkivilágommal van probléma. Mégegyszer elnézést. :F Hétfőn re. Addig is jóhétvégét mindenkinek!

(#456) D4rkm4n válasza Mercutio_ (#454) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A harmadik és ötödik kép szerintem kimondottan rossz. :(

Előbbi azért, mert nem elég homogén a háttér, így hangsúlyát veszti a az előtérben lévő virág.
Utóbbi pedig azért, mert elveszik a fotón a repülő.

(#457) koxkids

koxkids
(fanatikus tag)

Az én képeim FujiFinepix S5600.al készültek..de véleményeket az enyémről is pls :D :D

www.flickr.com/kobalint || www.facebook.com/kovacsbalint.photography || HTC Desire S

(#458) Hydra SR válasza D4rkm4n (#452) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

A kompozíció nem a géptől függ, nekem alapvetően azzal volt problémám. Technikai kivitelezés kritikán aluli, nyilván részben a gép hibájából de azért egy kis gyakorlással, hozzáértéssel valóban lehet ennél jobbat bármivel. Ha neked tetszik akkor minden rendben de véleményeket vártál.
Ne csüggedj, fuss neki mégegyszer, akár ugyanennek a témának akár másik hasonlónak, próbáld ki különböző beállításokkal, különböző fényviszonyok között, más-más napszakban, máshova fókuszálva, stb., az egyik jó lesz, sőt, több is lehet jó. Ahogy látom, a fényben úszó tisztást szeretted volna megmutatni ami fölött száll a nyárfákból vagy valami ilyesmiből származó szöszmösz ami tök hangulatos meg minden de hogy ismét egy Megasztáros zsűritag szavaival éljek: nem jön át. A hangulatnak is formát kell adni, például tegyük fel, hogy van egy szép anyagod amiből ruhát kell készíteni. Hiába szép az az anyag, ha a 4 éves Julika a körömollóval szabja ki és bőrvarrócérnával szoknyát varr belőle akkor az nem lesz jó. Csak az látja, hogy mit szerettél volna, aki maga is próbálkozott ilyesmivel vagy nagyon tapasztalt fotós és már ráállt a szeme az ilyenekre pedig ez nem elvont téma, közérthető kéne hogy legyen. De az is lehet, hogy kurvára tévedek és nem ezt akartad megmutatni :) ez esetben viszont én sem látom, hogy mit akartál.
És ne feledd: mindenki volt kezdő közülünk is, mi is gyártottunk pocsék képeket, szégyenkezésre semmi ok de ez a kép nem sikerült.
Hajrá, ugorj neki :)

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#459) D4rkm4n válasza Hydra SR (#458) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a konstruktív kritikát! :R

(#460) Mercutio_ válasza D4rkm4n (#456) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Drága tesvérem ne felejtsd el, hogy compactnál nem tudod úgy mosni a hátteret, mint dslr-nél - erről HydraSR kartács is értekezett már korábban -, utólagos engedelmeddel nem téptem le az ágat, hogy a millenérispark egy homogénebb része lehessen a háttér:R

A repcsis képnek épp az lenne a lényege, hogy megmutassa a távlatok nagyságát és a repülő kicsinységét, nomeg egy nyogtató háttérképjelleget próbáltam kreálni:R

Persze, ezek csak az én elképzeléseim voltak, aztán, hogy átment-e....

Egyébként a képek mint ''képminőség a HP-vel''-re voltak példák (nem mosottak, nem színtelenek, és a lehetőségekhez mérten élesek), tehát nem képkomponálási mintaként szolgáltak, csak azon mondatodat cáfoltam, hogy HP-ból annyit lehet csak kihozni:R

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#461) Mercutio_ válasza Jinxx (#455) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Nyugi, csak cukkolnak, ennyire szerintem nem súlyos a helyzet ;) , volt itt cicáskép-piszkálós thread is, aztán a kezdeti orrhúzást nagy összekacsintások követték, szóval relax! :D

(#462) Terapeuta válasza Hydra SR (#458) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Csak az látja, hogy mit szerettél volna, aki maga is próbálkozott ilyesmivel vagy nagyon tapasztalt fotós
mindenki volt kezdő közülünk is, mi is gyártottunk pocsék képeket
;]
Én is pont így akartam fogalmazni... :DDD :DDD :DDD

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#463) koxkids

koxkids
(fanatikus tag)

És az enyémek..? nem igen akartok az enyémekről irniii :F :F

(#464) Hydra SR válasza Mercutio_ (#454) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Nekem azt utolsó tetszik a legjobban. Nem tudom, mennyire szándékos hiszen azt írod, kezdeti csetlés-botlások (vagy azt a HP gépre mondtad?) de nekem tetszik, hogy egyszerre van rajta a piros repülőgép és a hatalmas, kék ég. Mások meg lehet, hogy azt mondják majd, hogy kicsire sikerült a téma, végülis ez is igaz, attól függ, hogy nézzük és mit akartál megmutatni :)

koxkids: türelem, kepfeltoltes.hu lenni lassú, most lenni este sokan már aludni vagy böfögve meccset nézni;)

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#465) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Mercutio_: Izé, most olvastam a magyarázatodat, mégsem véletlen volt az a repcsis kép, ez esetben nagyon is talált :)

Ja és HP-hez nekem is volt szerencsém, egy HP635-tel szerencsétlenkedtem régen, család gépe volt amíg velük laktam (meg most is csak már nem használom:) ). Épp tegnap néztem vissza az akkori képeimet: hát jobbra emlékeztem. Iszonyat :) A mezőn a fű helyett mintha gyurma lenne, nem különülnek el nemhogy a fűszálak de még a fűcsomók sem. Azért néhány témára korrekt volt úgy-ahogy, de erősen válogatni kellett.

[Szerkesztve]

(#466) drkbl válasza Mercutio_ (#460) üzenetére

drkbl
(őstag)

Háttérképnek (is) ideális a repcsis kép, gratula!

(#467) Terapeuta válasza koxkids (#463) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Az elsőnek jó a perspektívája, semiképp sem szokványos.
A másodiknál is jó az ötlet, szép tiszta az ég, az ágak pedig szépen tördelik a fényt.
A harmadik felejtős, nem sok minden van rajta.
Lepkepillangó...nem rossz, de szokványos. Általában az ilyen rovaros..lepkés képeken nem szerencsés a felülnézet. Ajánlott irodalom:
[link]
továbbá:
[link]
[link]

Ötödik kép...jó, hogy van benne téma, de szvsz túl lett exponálva, és jóllehet a fatörzset jobbra sztem szándékosan tetted be, eléggé betakar és húzza a kép jobb oldalát.
Hatodik szintén túlexpós, jó a meglátás, hogy elkaptad a lépcső ívét, de ettől még üres picit, viszont szerintem jó a kompi.
Hetedik-nyolcadikkal Neked is az a bajod mint nekem is általában: qrvára tetszik a táj, lekapom, de ha megmutatom másnak, csak néz rám, hogy most mit is kell néznie. Mint előbb fentebb a tisztással.
Tájkép nagyon becsapós. Én úgy gondolom, hogy mint prof...öö..amatőr, jobbak a képek, ha csak egy kisebb részletet emelek ki, és nem akarok mindent láttatni.

Ehh...a végét járom...

Ja igen.... és rossz kép nincs...csak lehet a készítő szándéka nem ismeretes :)

(#468) D4rkm4n válasza koxkids (#463) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Én ma már rájöttem, hogy nem kell annyira erőltetni a kritikákat! :DDD

Mercutio: milyen géppel fotózol?

(#469) drkbl válasza Hydra SR (#465) üzenetére

drkbl
(őstag)

Igen HP-kkel szemben ez a ''nagylelkűség'' a részletekkel a fő kifogás, de gondolom az egyszeri családi kirándulás-képeket visszanézve még sosem szóltak le HPs fotóst, hogy előnytelenül kihangsúlyozta a szeplőket ;] vagy fakók lettek a képek...

(#470) BEE válasza D4rkm4n (#443) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ez a kép pont ott üres, ahol lennie kellene valaminek, nincs témája
csak háttere. Ilyen képet nehéz úgy készíteni hogy azt mutassa amit
megmutatni szeretnél vele.
A másik nagy hiba, hogy a Nap belesüt a lencsébe.
Szembefényes képeknél legalább a kezeddel árnyékold be a lencsét
ha már nem kerestél egy árnyékos pontot a fotózáshoz.
Elég ha egy fatörzs kicsi árnyékába beállsz ilyenkor.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#471) D4rkm4n válasza Hydra SR (#465) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, makróra arra pont nem jó. (Legalábbis az én M407-esem nem.)

(#472) BEE válasza Mercutio_ (#454) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Az első képed tetszik, ami hibája van, azt a géped rakta bele.
A másodiknál rosszul választottál élességet, mert elől a legnagyobb virág
a leghangsúlyosabb, de pont az életlen. Meg a fehér sem fehér a képen.
A harmadiknál a hátteret választottad meg rosszul. Pont a témából log ki a
villanyoszlop, elvonja a figyelmet a háttér rajzossága.
Jobb lett volna ha a maga a fa a háttér és a téma ismétlődik többször életlenül.
A két utolsónál az a hiba, hogy nem ilyen géppel kellene készíteni.
A képminőség lerontja az amúgy egész jó képek nézhetőségét.
A negyedik pedig tipikus esete annak, amikor sorozatot érdemes lőni.
Ideje lenne valami jobb gépet beszerezned. :)

BEE

(#473) drkbl

drkbl
(őstag)

[kép]

[link]

Itt talán nem hátrány a lágy rajzolat...

(#474) Hydra SR válasza drkbl (#469) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Ja igen, a színei is ''nagyon szépek'', mondhatni, szebbek, mint a valóságban :D
Hátha valaki még nem ismeri (ez nem az én művem): [link]
De azért csináltam azzal egy-két normális képet is, majd teszek fel belőle.

(#475) BEE válasza koxkids (#451) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Kb ugyanazt mondanám neked, mint Terapeuta.
Az első egész jó beállítás.
A Napos képek akkor lennének jobbak, ha legalább f 8-ig rekeszelsz,
mert akkor a Nap már nem egy nagy kiégett paca a képen,
hanem szép sugarakat rajzol.
A makró képeknél fontos a látványosság, tehát egy jó nézőpontot kell keresni
és a lehető legjobb képminőséget összehozni.
A megvésett fánál gyakorlatilag két kép van egy kockán,
nincs eldöntve hogy a téma a fa, vagy a lépcső az emberekkel.
A hatodik viszont egész jól mutatna, ha nem lenne túlexponálva.
Az utolsóra nagyon nem kell a repülő, üti a kép hangulatát.

BEE

(#476) koxkids

koxkids
(fanatikus tag)

Hát köszönöm mindenkinek...sztem mint kezdő,annyira nem vészesek.. :DDD

Itt van még 3 kép..ezek régebbiek de sztem szépek..és megosztom veletek. :)
[link]
[link]
[link]

nah byee

(#477) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Na, sikerült előhoznom a sz. gépben a RAW képeket (amelyek nef-re konvertálódnak). Már ''csak'' meg kell tanulnom feldolgozni őket. :B Persze, ettől még nem lesznek jobbak a képeim. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#478) Mercutio_ válasza BEE (#472) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

A 1,5 évvel ezelőtti önmagam nevében is köszönöm a kritikát:R :DDD
Annál a HP-nál (735-ös) emlékeim szerint nem én választok élességet:(

Azóta volt közel 1 évig Fuji S5600-am, aztán néhány hete egy Pentax istDS :C

koxkids: Próbáld meg S vagy P-módban használni a Fujit, és a rekeszt 5,6-7,2 közötti értékeken tartani. F8 a max rekesz, de mint minden gpnél itt is a szélsőértékek környékén nem olyan szépen rajzol a gép. A nappal szembefotózás tipikus hiba, majd leszok szóra:)

HydraSR, drbkl: Kösz a dicséretet, eszerint csak sikerült átadni mit akartam azzal a képpel:)

Allien: Ha olyanok lesznek mint eddig akkor sincs miért búslakodnod ;) de pl. wb hibás beállításból, vagy félremért értékből eredő problémát így kiküszöbölheted.

(#479) Allien válasza Mercutio_ (#478) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

A nappal szembeni fotózásról nem kell leszokni. Csak tudni kell, hogy az nehéz téma, és inkább alul kell exponálni, a legerősebb fény miatt, ergo, lehet, hogy a téma tök sötét lesz. Ha ez így megfelel, semmi baj. Vagy le kell vakuzni. No már ha van olyan erős vakud. :DDD Ergo, ez a téma ugrott is. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#480) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

1 gigás XD kártya betelt... egyébként a képek kifejezetten rosszul sikerültek de most csak azért fotóztam, hogy öcskösnek meg tudjam mutatni, hogy mi volt az autoshown.

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#481) Mercutio_ válasza _seth_ (#480) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Csillogó felületekhez kell a polárszűrő, a mesterséges fénynél pedig érdemes vinni egy fehér lapot és azt lefotózva beállítani a WB-t.

(#482) Latency

Latency
(senior tag)

Elköltöztem:
[kép]
[link]

(#483) Terapeuta válasza _seth_ (#480) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Az első kép....az fáj... ;]

(#484) Hydra SR válasza _seth_ (#480) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Autókat is fotóztál azért? :P

Latency: ez az új hálószobád? :DDD egész jó kép egyébként

(#485) werttzui válasza _seth_ (#480) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

A fehér részek picit beégtek még az a szerencse,hogy nem te égtél be mikor a csajszikat fotóztad :DDD UI: Azért légzsákosokat is fotózhattál volna :DD

CHIHUAHUA

(#486) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A mai termés egyike: [link]

Csak finoman a kritikával! ;)

(#487) zed44

zed44
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!

Teszteltem nagyapám Olympus FE-100 -as gépét. :D

[kép] [link] [kép] [link]

Ezt néhány hete a saját gépemmel készítettem. Itt volt némi utómunka is:
[kép]
[link]

(#488) Terapeuta válasza zed44 (#487) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Hűha :Y
Ez kemény... :C

(#489) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Polárszűrő: valóban kellene de most 1000 más dologra megy el a pénzem pedig sokkal jobbak lettek volna a képek a sok csillogás nélkül.

Fehéregyensúly: jah erre nem is gondoltam :( Legközelebb kipróbálom.
Beégés: igen vannakak problémák.... majd legközelebb már okosabb leszek ilyen autóshown :)

Autók is voltak és fotóztam is bőven de vhogy ez a pár kép nekem jobban tetszik, főleg az első mert a kamerába belenézett a nő az autó mellett :)

Légzsák: teszek fel olyanról is képet ha csak ez kell :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#490) zed44 válasza Terapeuta (#488) üzenetére

zed44
(kvázi-tag)

:)
Semmi szűrő, vagy egyéb. Alapból kicsit szaturált a képe. De nekem tecc. :)

(#491) Latency válasza Hydra SR (#484) üzenetére

Latency
(senior tag)

Hát majdnem. Csak nem az enyém, hanem egy póké és nem az új hanem a régi :D Amúgy jó tőled hallani a dícséretet.

(#492) D4rkm4n válasza D4rkm4n (#486) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki az én képemet is véleményezhetné. :R

(#493) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom itt profi(bba)k vannak, úgyhogy én is betolom ide a Nokia N73-mal (igen, telefon) készült kéőeimet:B

[link]

(#494) biggamer válasza zed44 (#487) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nekem főleg a ciklámen tetszik. :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#495) zed44 válasza D4rkm4n (#486) üzenetére

zed44
(kvázi-tag)

Szerintem a géped gyenge pont. :( Ebben a kis méretben is láthatóan zajos és kissé életlen is. Én talán közelebb mentem volna a virágokhoz, (ha a gép engedi). Egyrészt, mert a háttérből sok látszik és az ''dzsungelszerű'', + másrészt talán kevésbé érvényesülnek a gép hibái --- vagy nem...

(#496) biggamer válasza D4rkm4n (#492) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Azt írtad, hogy '' Csak finoman a kritikával! ''.
Tudod, van egy mondás, hogy vagy jót, vagy semmit. ;)
Na mindegy.

Szerintem a kép életlen, fakók a színek, beégtek a szirmok és a kompozícióval is kellett volna valamit kezdeni, nem így durr bele a közepébe.
Próbálhattad volna közelebbről, úgy mutatósabb lett volna a felvételed szerintem.

Gyakorolni kell, ennyi az egész.
Minnél többet fotózol, annál ügyesebb leszel, annál jobbak lesznek a képeid.
Úgyhogy hajrá. ;)

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#497) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

[kép][link] [kép][link]

Mai cserkészésem eredménye. :)

(#498) Retro11 válasza zed44 (#487) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Zed44!

Nem szoktam ilyet,de....
Valami hihetetlen szépek a képek a téma kicsit lejárt már de a szinek és maguk a képek nagyon szépek,élesek ott ahol kell nagyon egyben van...Én csupán a mondani valót hiányolom a makrókból de amit lehetet azt átattad a képeken!

Köszi de tényleg el is mentem ha nem baj:DDD :DDD!!!

Üdv: Retro11 :R

P.S: Hát hallod ha ilyen képeket lehet lőnni ezzel a kis Olival akkor én dobom a szemétbe az én S9500am...:O

[Szerkesztve]

(#499) zed44 válasza biggamer (#494) üzenetére

zed44
(kvázi-tag)

Köszi! Mondjuk a munka azzal volt (beállítás, stb., aztán meg utómunka). A másik kettő csak kattintás.

#497: A gyíkod ''sirály'' :DDD , de tényleg! Mekkora távolságról sikerült lekapni, hogy nem lépett meg?

(#500) Retro11 válasza biggamer (#497) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Biggamer mit lehetne mondani...:DDD?Ujfent jóó képeket linkeltél bár ha beleköthetek és miértne tenném ;] a második képen gondolom a hátsófertály magasabban való fekvése miatt kicsit homályos lett de ez csak szőrszál hasogaatás....

Grat:DD!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.