igazatok van én csak a D-t néztem! nem tudom miért asszociáltam ebből a HD-ra. 
a műsoruk engem se izgat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
anrab
(őstag)

bossvico
(senior tag)
megtörtént a csoda!
szombatom írtam egy érdeklődő emilt, és ma el is hozhattam a hd boxot.
szuper.
végre van nekem is.
elsőre nem talált semmi adót, mert a honlapjukon a beállítás kicsit másképp mutat, mint a készülék menüje. a quam ugye 256, de van egy érték ami 6875-ön semmit, de 6900-on megtalált mindent. azaz majdnem, a duna tv hd, azt nem. az hol lapul?
karácsony előtti bodottág.
valami okosság van esetleg, trükkök a boxal? ki mit tudna, még új vagyok. 
„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

viktorus
(újonc)
Szevasztok!Próbálok okosodni és megérteni miről is van szó,de ezt sajna tv-vásárlás után tettem(nem mint ha tudtam volna drágábbat venni
)
A lényeg digitv-s vagyok és vettem egy lg 32lh2000.
ha eredeti képfelismerésre rakom akkor a hd-s adásokon kívül minden összemegy ha 16:9-re akkor megnyúlik!Sajna nem igazán értek eme dolgokhoz csak egy lcd tulajdonos akartam lenni a vb előtt,de így még rosszabb a kép mint a régi kis síkképcsöves tv-n.És nem tudom a menüben aktiválnia dtv opciót.
Rajtam egy stb segítene vajon vagy ez a max. tudása a tévének kép terén??
Köcce aki tud HELP. 

PK58
(tag)
Itt (Dunaújváros) a 858 Mhz frekvencián van a Duna HD. Érdekes, hogy először nekem sem rakta be gyakorlatilag a 858-on egyet sem. Kézi keresés módban viszont megtalálta az összes érintett csatornát.
A településekhez tartozó frekvencia táblázatokat megtalálod a Digi honlapján.

PK58
(tag)
Helló!
Nyugi! Ezen az első csalódáson szerintem mindenki átesik még ha sokan nem is vallják be! 
Ezek a tévék nem az analóg rendszerre vannak kihegyezve. A káosszal amit a képméret különbségek okoznak egy jó darabig valszeg együtt kell élni. Kis kompromisszum árán meg kell találni a neked megfelelő formátumot. Én pl analógban a "wide" (Sony) formátumot használom, ez felfelé és lefelé eltolja a képet így megszűnnek a lapos fejű ürgék. 
A tévéd tudását igazából digitális módban tudnád kitapasztalni. A leírások szerint "hivatalosan" nem tudja fogni a kábeles digitális (DVB-C) jeleket csak a földi sugárzásúakat (DVB-T). Viszont van itt pár LG-s kolléga ők majd írják neked biztos az okosat mert van valami trükk (a régiót Norvégra, Finnre, Svédre kell állítani) amivel rávehető a készülék a kábeles digitális jelek fogadására. Ha mégsem akkor én javaslom a digis HD box bérlését!
Digitális módban már lehet látni mérethelyes képet, ilyen a négy magyar HD csatorna illetve egyes német nyelvű (pl 3sat) adók igaz ezek "csak" SD minőségűek, de legalább valódi 16:9 -es formátumok.

PK58
(tag)
Hülyeséget írtam nem "Wide" hanem "Smart" 

BDork
(újonc)
Viktorus!
Olvasd el a 365, 367 és a 382-es hozzászólást. Ott a válasz a kérdésedre. Mivel a TV-d régióját magyarra állítottad ezért csak az analóg csatornákat találta meg.
Üdv.

viktorus
(újonc)
Köszönöm nektek!!Minden infót szívesen fogadok.

viktorus
(újonc)
pk58 megnyugtattál:-)
Bdork finnre váltottam és valóban a dvt-s menü is megjelent!Remélem talál is valamit.
Ha nem akkor bizti én vok béna:-)
Viszont még azt kérdezném mindenkitől,digi kábelen a rádiók hol jönnek be?
Emberek ez egy nagyon jó fórum itt tényleg segítenek le a kalappal előtettek.

PK58
(tag)
Itt keresd ki (7. számú függelék) a hozzád tartozó (településenként eltérő lehet) frekvenciákat a sárgák a digitális frekik. Eltér a megszokottól mert itt egy frekvencián több csatorna van! A rádióknak nincs külön frekvencia.
A fiam tévéjén (Samsung DVB-C) azt csináltuk, hogy az összes frekvencián nyomtunk egy kézi keresést és csak így lett meg az összes csatorna. 

PK58
(tag)
Itt:
http://www.digikabel.hu/files/downloads/1259059132ktv_aszf_2009.12.10.pdf
Ez nem az én napom valszeg mára elkussolok!
Nagyon év vége van már és dolgoznom kell! 

bossvico
(senior tag)
én a tv menübe pásztázásra raktam a beérkező hdmi jelet, de pár régi adást leszámítva ami 4:3-ba jön, a többit kirakja szépen teljes képernyőre.
ez lenne a legjobb megoldás nem?
„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

Loituma69
(senior tag)
Meg van a kicsike LE37B530P7W full hd, mpeg4, DBV-C alapból benne van és digi kábel van rákötve. Kiváncsiságból először analog jeleket kerestettem utána csak a digi jeleket hát döbbenet ég és föld a képminőség külömbség a digitális adás csodaszép alapból a leggyengébb digi jel is 576x ,7 csatorna meg 1080i felbontásban jön ráadásul teljesen ingyenes a digikábel digi jel sugárzása nem úgy mint a konkurenseknél. Akinek digikábel van annak kötelező full hd tv megéri az élmény kárpotol mindenért!
Ez digi kábelre vonatkozik! Digi csatorna keresésnél nem kell finn svéd holland meg ilyen izék simán magyar csatorna keresés és nálam 67 digi csatornát talált!A lényeg DVB-C és Mpeg4 ezt tudja a tv a /többi nemszámít!/
[ Szerkesztve ]
Okostelefon buta embereknek!

hcs57
(senior tag)
Amit írsz, az a Samunál igaz lehet, de az LG és a Pan, valamint a Philips tv-knél a Finn a megoldás... Majd tapasztalod, hogy a digitális vétel esetén is lehet a vétel nem megfelelő, de erről nem a Digi tehet, hanem a forrás.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

McLaca
(őstag)
Szerintem több, mint pár adás jön 4:3-ban, és ha ezek egy részét is teljes képernyőre teszi, akkor vagy torzítja őket (összenyomja), vagy levágja (megskalpolja).
Üdv!
--== Legyen neked is kis brutálod! :) -> http://uccbrute.mybrute.com ==--

viktorus
(újonc)
Halika
Nekem csak 4 db rádiót talál kereséskor!
Valalmi tipp?

PK58
(tag)
Az a tipp hogy ne keresgess tovább mert a digitális rendszerben nincs több! 
[ Szerkesztve ]

konrada
(tag)
Keress analógon! ![;]](/dl/s/v1.gif)

anrab
(őstag)
jó tipp 
miért nem nézi meg a csati kiosztást! akkor látná hogy 4 db D betü van a rádióknál!
mondom én mikor én meg kerestem a HD HBO-t. 

PK58
(tag)
Én meg a sörömet keresem!

anrab
(őstag)
mi lesz ha 3D-ben nyomják majd a Dreher reklámot?
kapkodhatsz! 

PK58
(tag)
Majd veszek be valami háromdés gyorsítót!

Misi 007
(senior tag)
Nah végig olvastam az összes kommentet! 
Volt nem is olyan rég egy Sony Braviám csak ahogy az lenni szokott elbótoltam!
Nekem T Sat volt/van de már nagyon hányok tőle és mivel csak március végén jár le a hűségem majd akkor fogok befektetni újra egy Braviára!
Panelba lakok és a szülők nem akarják lecserélni a régi tv-t szóval azt akarom megjátszani hogy megosztom a coaxot és a leendő Braviámon én szeretném kihasználni a Digi DVB-C nyújtotta előnyöket a másikon pedig az ősök analógba néznék akkor ez lehetséges-e egyszerre?
Gondolom hogy igen de nem vagyok azért nagy szaki a témában úgyhogy jobbnak láttam ha rákérdek!
hcs57: Köszi a villám választ! 
[ Szerkesztve ]

hcs57
(senior tag)
Igen, működik, mi is így használjuk.

pbujna
(tag)
Sziasztok,
Elkezdtem olvasgatni a fórumot, de nem volt időm végigolvasni a tapasztalatokat.
Kérlek Titeket, segítsetek!
Van egy HD-Ready LCD-TV-m. Jelenleg analóg UPC adást nézek rajta.
Nagyon ratyi a képe, így szeretnék digitálisra váltani.
Mivel költözöm, így lesz lehetőségem szolgáltatót is váltani.
A kérdések a következők:
1. Milyen szolgáltatót érdemes választani? DIGI vs. UPC?
2. A TV-n nincs DVB-C, se -T. STB HDMI-vel milyen képet ad?
3. Milyen felbontású a DIGI műholdas adása?
4. Van lehetőség a Satellite beltérit HDMI-vel a tv-re kötni? (hülyeséget kérdezek?)
5. Melyik a legjobb megoldás? (kábeltv vagy műholdas)
Köszönöm előre is!

mayhem25
(újonc)
üdvözlök mindenkit.abban szeretnék segítséget kérni,hogy tányéros upc-t használva tudok-e lcd tv-n jó minőségű képet kapni?ha van tipusra tippetek azt is meghallgatnám.300e lenne a határ.előre is köszönöm

anrab
(őstag)
biztos hogy tudsz! néha az időjárás kiszúr az emberrel. tapasztalatom nincs mivel ez DIGI kábel topic. van olyan tv amiben benne van a DVB-S. keress rá. valószínű bele is fér a 300-ba.
egyébként biztos van UPC tányéros topic is.

anrab
(őstag)
1. állítólag a UPC jobb minőségű, viszont a DIGI ingyenes.
2. ha jó képet küldenek akkor jó, ha nem akkor nagyon nem.
3. nem tudom, nézd meg a digi sat topicot
4. gondolom igen ha van rajta HDMI kimenet. gondolom van ilyen is meg olyan is.
5.ezt se tudom. biztos van előnye hátránya mindkettőnek.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Olyan usb 2.0-ás tv tuner kéne ami digitális (dvb-t dvb-c )
Ha lehet hardveres kódolással és digitalizáló funkcióval ( 1366x768-as felbonásba ) jah és ha lehet lehessen rajta hd-ba tv-ni 
Tudom nagy az elvárásom 
Köszönöm a segítséget

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)

anrab
(őstag)
zhagyma válaszol: [link]

pbujna
(tag)
köszönöm szépen.
Esetleg van valakinek tapasztalata is ezekkel?

anrab
(őstag)
hát... jobb az analóg mint a digitális. legalábbis most a viasat 3.
de már tegnap is észre vettem. olyan filmek amik jók voltak gyöngyöződnek vagy mit csinálnak digitálisban. most a sex és ... tegnap a smallville. pedig ezek tutik voltak.

anrab
(őstag)
ja, a smallville nem is tegnap volt de mindegy már akkor is ilyen volt. nem mintha lényeges lenne, csak valami nem gömbölyű.

cezar072
(újonc)
sziasztok!
Vettem 1 Orion T 32-D típusú Lcd tv-t.Tud róla valaki bővebb infot annál ami a le írásában szerepel?Dvb-t azt tudja, de a Dvb-c tudja -e? Régiót hol állítom? Ilyesmire gondoltam!

hcs57
(senior tag)
Annál többet mi sem tudunk, sőt még annyit sem. Ha nem írja a leírásában a DVB-C tunert, akkor nincs mit tenni...

cezar072
(újonc)
nem,sajnos nem írja sehol! de reméltem ezt is át lehet állítani,hátha még valaki tud majd bővebbet?!ja:amúgy t-kábelem van,arról valakinek infó?
[ Szerkesztve ]
Halihó!
Van vkinek 1-2 órára kölcsönbe Pesten (kispesti vagyok) egy HD boxa? Kaptunk fasza FullHD tévét, és kíváncsi vagyok, mennyivel javul a digitális adással.. 
[ Szerkesztve ]
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

hcs57
(senior tag)
Miért, van olyan tv, amelyikről azt írja a hasunálati, hogy nincs DVB-C, és át lehet állítani arra, hogy van benne?

hcs57
(senior tag)
Sokkal.. biztos vagyok, hogy a FullHD adásban nem fogsz csalódni.
igen, ebben reménykedek én is
csak most sok adás olyan néha analógon, mintha ilyen festmény lenne..
Néha éles, néha meg hótgagyi'.. 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

cezar072
(újonc)
ÉN ÚGY VETTEM KI A HOZZÁ SZÓLÁSOKBÓL!
Ez olyan, mintha a kocsid nem tudná az ABS-t, de te azt be tudnád kapcsolni egy új beállítással..
Vajmi' kevés az esélye, erőteljesen konvergál a nullához 
[ Szerkesztve ]

magua.
(kvázi-tag)
Ezeket a kérdéseket vásárlás előtt kellett volna feltenned. A Tv-dben biztosan nincs DVB-C tuner. [link] Ez már nem is változtatható. Viszont ennyi pénzért vehettél volna olyat, amiben van. Így szükséged lesz boxra ha DIGI-s kábeles digitális adást akarsz nézni, mert ugye ez a topik erről szól, nem pedig tv-k technikai részleteiről. A DVB-T-vel (+ megfelelő antenna) viszont tudod fogni a digitális földfelszíni adásokat.

hcs57
(senior tag)
S miért pont ezt a tv-t vetted?

PK58
(tag)
"amúgy t-kábelem van"
Csak a Digi (digikábel) adja kódolatlanul a digitális csatornákat!!! Tehát ha T-s vagy akkor tök mindegy hogy milyen a tévédben a digitális tuner mindenképpen kell kérned (előfizetned valamilyen digitális csomagra) a szolgáltatótól boxot (dekódert)!
[ Szerkesztve ]

cezar072
(újonc)
azért mert csak 80000- volt a boltban,és új!nézegettem előtte,de akkor 124000.-volt,és azt sokalltam!

cezar072
(újonc)
Köszi,pont ma voltak erre a szerelők és +kérdeztem tőlük van -e?!De nincs! Talán 1-2 éven belül lesz!De hogy kódolva vagy nélküle?ki tudja még!

cezar072
(újonc)
Vagyis box-al van most is!akkorra már abban lesz csak fogható
[ Szerkesztve ]