Úgy látom átpakolták 6 napja a BIX portot RDS-ről EMKTV-re. RDS BIX porton peakben úgy 200 Mbps-et esett a forgalom, ha ez mind a DMCC-é volt, akkor csúcsidőben kb ennyi lehet a debreceni userek aggregált sávszélje. Viszont érdekes hogy csak a letöltési oldal esett, feltöltés nem változott. Vagy nem nagyon töltögetnek föl DMCC-sek, vagy elég hülyén lehet routolva a forgalom.
Romania Data Systems [link]
EMKTV [link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
shabbarulez
(őstag)

lakisoft
(PH! addikt)
//* - shabbarulez - *//
Végre egy korrekt tartalmas hozzászólás ... Hol pihentél ennyi ideig?

üdv, lakisoft
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

BoSSanCS
(tag)
Ez tényleg érdekes megfigyelés, bár kiváncsi lennék, hogy mi a manót csinálhatnak. Az a 200Mbps is furcsa nekem egy kicsit, valahogy kevésnek tűnik, ha tényleg annyi lenne a csúcsidei forgalma a dmcc-nek, akkor nem csinálhatnak jól valamit, hogy ilyen ingadozásuk van.
[Szerkesztve]

loosht
(fanatikus tag)
Nálatok már megszűnt a folytonos megszakadás? Engem kb. 50-60 percenként ledob a dhcp-szerver. Van, hogy azonnal, de van, hogy csak 1-2 óra elteltével tudok visszacsatlakozni, mert b*szik új IP-t adni. Egyébként amikor nagynehezen visszacsatlakozok, akkor is ugyanazt az IP-t kapom vissza. Már nem is tudom mióta van pontosan, de mióta 82.79-es IP-m van, azóta lett borzalmas a helyzet.
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

BoSSanCS
(tag)
A switches rendszeren nincs ilyen probléma, de ahogy látom még mindig szenvedsz 

lakisoft
(PH! addikt)
hááááááááát van benne valami ...
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

lakisoft
(PH! addikt)
hááááááááát van benne valami ...

KeriStar
(újonc)
Tisztelt Cím!

Debrecenben lakom. Pontosabban Harstein kertben a Domokoskert utcában. Ez kertség Debrecen és Józsa között van félúton. A t-com telefonjával rendelkezem ami a gsm változat, és nem tudok internetezni a XXI. században
, egy normális legalább
512/128 kbit/s oda-vissza sebességen. Érdeklődnék, hogy önöknél lehetséges -e megrendelnem a szolgáltatást. Akár öt éves hűségnyilatkozatot is aláírok, vagy többet, vagy embereket szervezek be, csak lenne már végre normális netem. Jelenleg mobilról netezek, de 3G- sincs ugyhogy csak GPRS-en megy.

Minden megoldás érdekel!!! 
Előre is köszönöm. Tisztelettel: Kerékgyártó Kálmán Zsolt
06 70 9423670

lakisoft
(PH! addikt)
Szia!
Ha visszább olvasol akkor kiderül hogy milyen utcákban van a digi ...
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
HSZ #622
[link]
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]

tomas
(tag)

BoSSanCS
(tag)
Hát ez elég érdekes, biztos hogy jól utána jártál már ennek a dolognak? Ha kábelneteket nem is, de adsl-t szerintem oda is lehet köttetni. Nehogy már pont józsa-debrecen között ne lehessen, mindkét félen van adsl sőt még chello is meg kitudja még milyen szolgáltatók, szerintem ha mást nem, adslt biztos belehet köttetni, de ha már utána jártál ennek és azt mondták, hogy nem, akkor tényleg mikrohullámú vagy műholdas net maradt.
A dmcc-t kétlem, hogy oda be lehetne köttetni, annyira kintre még nem terjedtek el.

dFactor
(kvázi-tag)
hi!
én a jerikón lakok, 213.157.160.xxx IP-m van és folyamatosan mexakad ez a sz@r. néha egész éjszakára leáll, máskor csak simán lassul.
már szolgáltatóváltáson is gondolkodom...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ I mean if my show does not make people vomit and have an erection at the same time, then I've let my audience down.

lakisoft
(PH! addikt)
Fogadjunk modemes vagy!
már szolgáltatóváltáson is gondolkodom...
Ha nem bírod idegekkel akkor jobb ha elmész a Tvnetworkhoz vagy a UPC-hez ... hátha ott több szerencséd lesz ...
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
NET UP time : 2 nap 15 óra 57 perc 25 másodperc
IP: 82.137.5.xx![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/122045387.png)
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
82.137.7.xxx IP és tökéletesen működik ... 
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/122058005.png)
üdv, lakisoft

BoSSanCS
(tag)
Biztos, hogy modemes vagy, azoknál szarakodik ennyire. Szerintem is érdemes inkább szolgáltatót váltanod, mert nem hiszem, hogy ez a probléma a közeljövőben meg fog szünni.

Elephant
(lelkes újonc)
Én tócóskerti vagyok és legutóbb amikor erre jártak, láttam, hogy optikát vezettek és arra raktak rá egy kb. 8 portos konvertert/switchet.
Kérdés, akkor ez a net valszeg stabilabb lenne, mint a kábel?
KERESEK! Minél több 20000Ft-os bankjegyet lehetőleg aktatáskában előkészítve, de nem gond, ha nincs táska, tudok vinni!

lakisoft
(PH! addikt)
Valószínűleg igen! 

lakisoft
(PH! addikt)
Sziasztok!
A mai nap fintoraként megajándékozott egy IP ütközés valamint Kettős hálózati név hibaüzenettel az a drága jó ... 
Rajtam kívül van még valakinek ilyen hibaüzenete ?
Ami érdekes hogy nem szakad meg a net ... lehet az én IP-em kétszer osztják ki?
EZT HOMÁLY FEDI!
üdv, lakisoft

siobhan
(újonc)
Persze a te IP-det 5x osztják ki, vagy 10x. Még véletlenül sem nálad van a hiba. Az a mocsok szolgáltató az oka mindennek. Talán valakinek ugyanaz a MAC címe mint neked és ezért ír ki ütközést a LAN-os IP-re? Nem is tudom... 

lakisoft
(PH! addikt)
Még véletlenül sem nálad van a hiba. - még jó hogy nézne az ki ... 
Az a mocsok szolgáltató az oka mindennek. 
Előfordulhat simán ebben a rabló világban hogy van nem egy ugyanolyan MAC cím a lanon ...
hát ez van ... olcó kisz kínai lan card ... nesze neked!
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
De hát én nem látom csak a sajáto-maC -t - abból meg csak egy van - ugye ... kártyánként persze ... 

siobhan
(újonc)
Meg tudod nézni a rendszernaplóban, mi a baja. 

lakisoft
(PH! addikt)
óóó - ez még meg se fordul a kerge agyamba ... 

lakisoft
(PH! addikt)
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:15:F2:C6:36:BD. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:11:2F:8E:4D:27. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:50:8D:47:D8:D2. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:19:21:35:FD:DD. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:17:31:7C:86:44. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:0D:87:7B:C2:4D. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:16:17:A4:1C:90. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
A rendszer címütközést észlelt az IP-cím (192.168.1.92) és a következő hálózati hardvercímű eszköz között: 00:40:F4:B4:2E:1B. Emiatt lehetséges, hogy a rendszer bizonyos hálózati műveletei hibásan fognak működni.
Egyenlőre ennyi ... :D
[Szerkesztve]

lakisoft
(PH! addikt)
Erre mondjon valaki valami értelmezhetőt ...

BoSSanCS
(tag)
Amikor simán rádugtam a netkábelt a gépre, akkor nálam is fordult elő ipcím ütközés, valszeg a switchükön még jelenlévő felhasználók valamelyikével ütközhettem, csak ezt tudom elképzelni, de miután routerrel szét lett osztva a net, ez már nem fordult elő egyszer sem.

loosht
(fanatikus tag)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/123773965.png)

lakisoft
(PH! addikt)
igen - lehet a router megoldja a problémát ...
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/125664023.png)

lakisoft
(PH! addikt)
A mai hiba áradat:Kezelés/Rendszer Eszközök/Eseménynapló/Rendszer:
-A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot.
-A számítógép automatikusan konfigurálta a(z) 000461660AF8 hálózati című hálózati kártya IP-címét. A használt IP-cím: 169.254.125.216.
-A számítógép a(z) 000461660AF8 hálózati című hálózati kártyához tartozó 192.168.1.169 IP-cím bérletét a DHCP kiszolgáló (192.168.2.1) elutasította. (A DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött)
-Az átirányító nem tudta regisztrálni a(z) NetBT_Tcpip_{77875A52-4C90-4A63-B3E5-BEF2 átvitel használatával a tartományt (HOME). Ennek oka: . Az átviteli protokoll kapcsolat nélküli állapotba került.
// Ennyit mára ... remélem itt megállt a lavina ...
üdv, lakisoft

BoSSanCS
(tag)
Ez szép, szerintem ha sokszor előfordulnak ilyen hibák, akkor kerítsél egy routert, azzal megoldódnak ezek a problémák 

lakisoft
(PH! addikt)
gondolod? - van router csak még nem üzemeltem be ... üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
A hibák mostanr a teljesen megszűntek ...

szagery
(újonc)
Helló!
Azokhoz lenne egy kérdésem akik modemesek és routerrel neteznek. Nektek nem szokott lefagyni a routeretek? Mert nekem akár naponta többször is. Már 2 routert is kipróbáltam, és mind a kettőnél jelentkezett. (én a szolgáltatóra gyanakszom...)
Üdv

BoSSanCS
(tag)
Mit értesz az alatt, hogy lefagyott a router? Mert szerintem félreértelmezed a dolgot.

szagery
(újonc)
Helló!
Az elképzelhető, hogy nem pontosan fogalmaztam...
Szóval internet használat közben, egyszercsak elmegy a net, és csak akkor jön vissza, ha újraindítom a routert. Az utóbbi kb 2-3 hónapban egyre gyakrabban jelentkezik a probléma. Ez már az előző routeremnél is jelentkezett ez a hiba.
Üdv

BoSSanCS
(tag)
És arra nem gondoltál, hogy esetleg nem a routerben van a hiba? 
A szakadás oka (ha te is dmcc-s modemes vagy) a szolgáltató miatt van, nem pedig a routerek hibája miatt. A modemesek visszajelzése szerintem elég gyakran szakad a net, tehát hiába próbálkozol más routerekkel, a szakadástól ezek az eszközök teljesen függetlenek. Ha te is dmcc-s vagy, akkor biztos, hogy ez a hiba forrása, ha nem, akkor pedig írd le, hogy milyen szolgáltatónál vagy, aztán megpróbálok arra is mondani valami okosat ![;]](/dl/s/v1.gif)

lakisoft
(PH! addikt)

szagery
(újonc)
Helló!
Persze, én is DMCC-s vagyok!
Tudod, először úgy hittem, hogy a hiba nálam van... Majd pár héttel ezelőtt tesómnak kellett egy router, ezért elvitte az itthonit. Lett egy új, de az is szakadozik... A lényeg az, hogy nem a router a rossz! Mindegy, de legalább a havidíja kedvező...
Üdv

loosht
(fanatikus tag)
A hiba tuti, hogy nem nálad van. Nekem is egy nap kb. 5x kell újraindítanom a modemet (minden szakadáskor).

BoSSanCS
(tag)
Naja a havidíja legalább jó, bár azért modemes nem szivesen lennék még ennyi pénzért sem, inkább már akkor chello 5mbit. A lényeg végülis, hogy nem nálad van a hiba.
Nem kell valakinek SMC Barricade 7004VBR router? Lenne itt egy eladó.
[Szerkesztve]

shabbarulez
(őstag)
Most látom az NHH nyílvántartásába bekerült a Digi Kommunikációs Zrt. árpilis 17.-ei nyílvántartásba vételi dátummal [link]
Ugyanerre a dátumra szerepel egy új ÁSZF is amiben már benne van a 4/4 Mbps-es csomag, viszont csak az optikai switches területen rendelhető. Viszont a másik két csomag változtlanul szerepel, nincs külön sebesség bontása kábel és switcehes területre, nem szerepel benne az hogy switcehesen nagyobbak az upload sebességek.
A cégnél két cím szerepel, a telephelyi megegyezik az Emktv/Hdsnet páros RDS érdekeltség címével, a másik a Debreceni DMCC-s cím ami mint jogelőd szerepel a bejegyzésen.

BoSSanCS
(tag)
Ja, jól mondod, csak a switches rendszeren lehet majd rendelni a 4/4-es csomagot, nem is lenne értelme a modemes felhasználóknak, mert csak mégkisebb lenne a sávszélük. A kérdés már csak az, hogy mikortól fogják reklámozni a 4/4-es csomagot, mikortól lehet majd rendelni..

shabbarulez
(őstag)
Ha benne van az ÁSZF-ben akkor rendelhetőnek kell lennie, az ÁSZF-ben meg ezek szerint lassan 1 hónapja benne van.

BoSSanCS
(tag)
Pedig még mindig nem rendelhető, semmi új hír a honlapon, se a tv csatornán, se újságban, sehol
Azért remélem mostmár nem sok idő, váltanék át arra.

lakisoft
(PH! addikt)
Nem kell valakinek SMC Barricade 7004VBR router? Lenne itt egy eladó. - Te is megutáltad ... ?
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
Kellene a sávszélesség ... mi?