Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) BoSSanCS válasza loosht (#547) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Ezt a véleményt saját magad alkottad meg, vagy hallottad, hogy ez így is van? Mert ha úgy nézzük, akkor valóban lehet így is értelmezni, viszont az a jó megoldás szerintem, amit én írtam, hogy 3 hónap átlagában max. 250Gb-t tölthetsz le. Erről azért is vagyok meggyőződve, mivel faterom amikor bent volt a chellonál akkor kapott egy ilyen lapot a csomagokról, és annak a lapnak az alján ez jobban levolt írva, és rá is kérdezett, hogy akkor tényleg így van-e, és azt mondták, hogy igen. Másrészről azért is logikusabb, mivel a korábbi 15, 30Gb és hasonló korlátok után kicsit erős lenne, ha hírtelen ekkora ugrást tenne a chello, így aztán a te nézeted szerintem nem jó. De ha más forrásból is meg van ez erősítve, akkor lehet, hogy úgy van, mindenesetre én nem csak saját elképzelés alapján mondtam ezt a variációt.

Lehet igazad van egyébként, de ez a részlet amit bemásoltál az oldalukról ez nagyon nincs egyértelműen megfogalmazva...

[Szerkesztve]

(#552) Calogero

Calogero
(PH! addikt)

10.1 A Szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 250 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).
Az extrém használat meghatározására a Szolgáltatónak a sávszélességgel való gazdálkodása, és ezáltal a szolgáltatás minőségének fenntartása miatt van szüksége. A szolgáltató a szolgáltatás megfelelő minőségét nem tudja biztosítani, ha hálózatát az előfizetők túlterhelik.
Extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja között számított adatforgalom átlaga a 250 Gigabyte adatmennyiséget meghaladja.
Amennyiben az előfizető az extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80%-át eléri, a szolgáltató erről email formájában értesíti az Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.
Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott előfizetői hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben foglaltak szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az előfizető a szerződésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerződést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja.
A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az Előfizető által igénybe vett Internethozzáférési csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség csökkentését jelenti......

Forrás: A UPC Magyarország Kft. jelenleg érvényben lévő Internetes Szerződési Feltételeinek kivonata

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#553) BoSSanCS válasza Calogero (#552) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

''Extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja között számított adatforgalom átlaga a 250 Gigabyte adatmennyiséget meghaladja.''

Ebből a mondatból már szerintem egyértelmű, hogy egymást követő 3 hónapban max. 250Gb adatforgalmad lehet, amit ha elosztol 3-al, az ~83Gb körül jön ki, tehát ha arányosan osztod el havonta az adatforgalmadat, akkor ennyit tölthetsz havonta.

(#554) Calogero válasza BoSSanCS (#553) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Az adatforgalom ÁTLAGA nem lehet 250 gigánál több.

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#555) BoSSanCS válasza Calogero (#554) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Jó felejtsük el ezt az egészet bekavaró az egész meg úgy sincs chellom, szóval engem nem is érdekel :DDD

(#556) loosht válasza BoSSanCS (#551) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

'' viszont az a jó megoldás szerintem, amit én írtam, hogy 3 hónap átlagában max. 250Gb-t tölthetsz le.''

Igen, te is megfogalmaztad a lényeget, csak nem is vetted észre :DDD 3 hónap átlagában és nem összegében. Egy kis matek. Csak gondolj egy kicsit jobban bele és rájössz!

Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

(#557) loosht

loosht
(fanatikus tag)

[kép]

Pinging bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:

Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=28ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=40ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=15ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=50ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=45ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=33ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=17ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=27ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=19ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=46ms TTL=60

Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 10, Received = 10, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 50ms, Average = 32ms

(#558) loosht

loosht
(fanatikus tag)

Hopp! Egy csekély 13 órás kimaradás ismét! :W Már 2 hónapja egy fillért sem vonnak le ennek ellenére.

(#559) BoSSanCS válasza loosht (#558) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Hát ez a modemes megoldású dmcc tényleg elég kiábrándító. Még szerencse, hogy én a switches rendszeren vagyok, ezzel semmi gond nincs szerencsére.

(#560) betyarr

betyarr
(őstag)

sziasztok!

sajnos nem sok lövésem van a témához,ezért kérek segítséget.az 512/128 sebeségű internet az nagyon lassú?értem ezalatt,hogy oldalak meglátogatása és esetleg egy kis zene letöltésére érdemes előfizetni rá?

köszi a segítséget előre is!

"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."

(#561) BoSSanCS válasza betyarr (#560) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Saját korábbi tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogyha tényleg csak oldalak nézegetésére akarod használni, meg pár szám letöltésére, és nem akarsz rá sokat költeni, akkor megfelel az az internet is. Az oldalakat nyilván nem hozza be olyan gyorsan, mint egy gyorsabb internet, de azért tűrhető sebességű. Viszont arra kell figyelni, hogyha letöltesz valamit, akkor nagyon betud lassúlni, tehát olyankor az oldalak nagyon lassan jönnek be, így ha néha-néha töltesz valami fontosabbat, akkor még elmegy, de ha folyamatos letöltést akarsz futtatni, akkor semmiképp se lesz jó (torrent és egyéb peer-to-peer dolgokról nem is beszélve, ahol a feltöltés is jócskán számít, az elég kevés, meg szintén az érvényes rá, hogyha töltesz felfele, akkor nagyon lelassúl az egész net).

(#562) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Milyen routert használtok a dmcc hálozatán?
én SMC7004VBR-rel kinlódok ...
gondoltam lecserélem egy Linksys befsr41-re hátha az jobban fog működni ...

a switches területről várnék elsősorban tippeket...

üdv, lakisoft

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#563) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

egy kis teszt :
[kép]

üdv, lakisoft

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#564) BoSSanCS válasza lakisoft (#562) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Mi a gondod az SMC-vel, miért akarod cserélni? Nekem amúgy egy D-link DI-604 van, korábbi ADSL-el is jól működött, és most sincs vele gond.

(#565) lakisoft válasza BoSSanCS (#564) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Csak annyi a gondom hgy folyamatosan megszakad a kapcsolat utána újracsatlakozik és minden megy tovább ... miért?
Van amikor nem is akar becsatlakozni ...
Csak ennyi a bajom az SMC -vel ... de már jön egy Linksys router kipróbálom és meglátjuk mi lesz ... melyik a jobb!
Azt tartom meg amelyik beválik ...
Köszi a hozzászólást! :R
üdv, lakisoft

(#566) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Fix IP-vel minden router jól működik de ha már PPPoe -t akarsz kisajtolni belőle akkor jönnek a gondok ... na meglátjuk ...
És ezt nem tudom hogy a routerek vagy a hálozatok hibája?

üdv, lakisoft

(#567) BoSSanCS válasza lakisoft (#566) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Az enyém tökéletes idáig mindegyikkel. Amúgy a linksys sokkal jobb lesz mint az SMC véleményem szerint, mert a linksyset a cisco is támogatja, amely az egyik legjobb cég a hálózatok terén, nem véletlen, hogy a linksys termékek drágábbak is valamivel, mint az átlag, de megbízhatóbbak is, és többet is tudnak.

(#568) loosht

loosht
(fanatikus tag)

[kép]

(#569) lakisoft válasza BoSSanCS (#567) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Igen nekem is ugyan ez a véleményem ... ja és mellesleg a nagyteljesítményű hálózati eszközöket szinte egytől egyig A Cisco gyártja ... nem véletlen a választásom ...

üdv, lakisoft

(#570) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Vége az offnak ...

Egy kis speedtest:
[kép]

üdv
mindenkinek ...

(#571) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

ez nem valami biztató ... :(

(#572) BoSSanCS válasza lakisoft (#571) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Nincs azzal semmi különösebb baj :DDD
Kicsit most leterheltebb lehet, aztán lehet azért esett kicsit visszább a teljesítmény.

(#573) lakisoft válasza loosht (#568) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

ez nem valami biztató ... :( az előbb eltévesztettem a hsz.-t
üdv, lakisoft

(#574) lakisoft válasza BoSSanCS (#572) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

nem az enyémmel van a gondom ... :(
üdv, lakisoft

(#575) loosht

loosht
(fanatikus tag)

Megint nem volt délelőtt net. Most jött vissza :F

(#576) lakisoft válasza siobhan (#299) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

figyu ... digikabel.hu én is ennyit tudok ...

üdv, lakisoft

kicsit megkésve ... :DDD

[Szerkesztve]

(#577) lakisoft válasza loosht (#575) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

öröm és boldogság ... :DDD

üdv, lakisoft

(#578) BoSSanCS válasza lakisoft (#576) üzenetére

BoSSanCS
(tag)

Hát nem kicsit késtél el :DDD
Amúgy most láttam a dmcc honlapján, hogy tegnap karbantartottak, elméletileg 10-15 percig kellett volna kiesésnek lennie, nekem nem is volt, dehát a modemes részen kitudja mivan :)

(#579) siobhan válasza BoSSanCS (#578) üzenetére

siobhan
(újonc)

Csak nemzetközi irányba lett volna kiesés, ezt írták. Hajnali 5-kor meg nem kelek fel, és dzsesszelek be a melóhelyre erőteljes izgalmi állpotban, hogy csekkoljam. :P

(#580) siobhan válasza lakisoft (#576) üzenetére

siobhan
(újonc)

Köszi, ezt én is ismertem. ;) :))
Amúgy nem tudnak mondani semmit. Azt mondták majd érdeklődjek. Hát megpróbálom hetente-kéthetente, hátha. :B

(#581) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

egy kis teszt ...

[kép]

kezd fogyni a feltöltés ...

üdv, lakisoft

(#582) lakisoft válasza siobhan (#580) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

jaja ...
Előbb utóbb csak elindul ...

A 4Mbitből lesz majd 2 Mbit (Mint most néhány embernél - főleg a modemeseknél - 2Mbit helyett 1Mbit se ... :( )... és akkor minden szép lesz és jó ... :B

üdv, lakisoft

(#583) siobhan válasza lakisoft (#582) üzenetére

siobhan
(újonc)

Ezt nem hiszem. Azért a koax kábeles netnél sokkal több probléma lehet, mint egy optikásnál. Nekem eddig hozta amit kellett, egy szavam nem lehet. :R

Nem értelek, hogy miért baj, ha 2 mega helyett 1,9-cel megy... :U

(#584) lakisoft válasza siobhan (#583) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Az teljesen normál de mikor 2 Mbit helyett nem éri el az 1Mbitet az már azért elég súlyos nem?

üdv, lakisoft

(#585) siobhan válasza lakisoft (#584) üzenetére

siobhan
(újonc)

Az már gáz. Volt neked ilyen?

(#586) lakisoft válasza siobhan (#585) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Nekem nem - de jó néhány modemesnek igen ... ha visszaolvasol egy kicsit ... fogsz találni bőveni ilyen hozzászólásokat ...

(#587) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Hát azért az optikás hálózatnak is vannak gyengeségei ... de ami igaza az igaz ... sokkal stabilabb mint a modemes ...

(#588) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Sziasztok!

Nálatok megy a net?
üdv, lakisoft

(#589) SzatocsDEB válasza lakisoft (#588) üzenetére

SzatocsDEB
(lelkes újonc)

Mostmár igen, de 5:00-8:00-ig tuti nem volt, mert 5-kor keltem, most jött meg egy 20 perce. De azóta 2x szakadt.

Üdv.

(#590) loosht válasza lakisoft (#588) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Én 7-kor néztem először, de akkor nem volt. Nekem most jött vissza kb. 10 perce.

(#591) loosht

loosht
(fanatikus tag)

Megint meg vagyok felezve :F

[kép]

Szinte minden nap telefonálok, hogy a szakadás után miért 1Mbit-es vagyok. Most azt a választ kaptam, hogy nem tudták megcsinálni, ''majd talán holnap'' :W

[Szerkesztve]

(#592) lakisoft válasza SzatocsDEB (#589) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

De a lényeg hogy megjött ... :D

(#593) lakisoft válasza loosht (#591) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

a fenébe ... ez nem az igazi ...

(#594) lakisoft válasza loosht (#591) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Szinte minden nap telefonálok

Legalább barátokra teszel szert ...

üdv, lakisoft

(#595) loosht

loosht
(fanatikus tag)

[kép]

Alakul! A kedvemért már 512-es csomag is lett :D

(#596) lakisoft válasza loosht (#595) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Látom már te is csak kínodban nevetsz ... :((

(#597) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Nálam is kezdi a dolog ... persze ez nagyságredileg se olyan komoly dolog mint egy két modemes márkatárs kapcsolata ...

[kép]

üdv, lakisoft

(#598) lakisoft válasza loosht (#595) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Azt nem értem ... hogy ugyan annál a szolgáltatónál vagyunk neked 257 ms nálam sokkal jobb a ping ... és a távolságot is dupla annyira saccolja a speedtest ...

Valószínű a speedtest se etalon ... de hát az eltérést valami okozza
Na de miii ?

üdv, lakisoft

(#599) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Tudnátok objektívebb speedtestet ... mint a speedtest.net ?

(#600) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Open from 600 ...

alakul ...
[kép]

mára ennyit ...
üdv, lakisoft

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.