Sziasztok!
Én operában szeretném beállitani a pannonos email cimet...de nem tudom mi a bejövö illetve kimenö szerver pop3 illetve az smtp cime... Tud nekem valaki ebben segiteni?
Elöre is köszi aki ir...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Pindur
(újonc)

lakisoft
(PH! addikt)
Amúgy a bemenő levelekhez ugye nem kötelező az ipmediat használni? (mivel az email szolgáltatóm pop címét akarom beírni). - persze hogy nem lehet az is bármi más ...
Pindur
---muszály offolni---
[Szerkesztve]
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

lakisoft
(PH! addikt)
privi ment ...
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

Pindur
(újonc)
Szia...már rég regisztrálva vagyok a pannon mailon..de se operában, se outlookban, se thunderbirdben nem tudom a dmcc-nettel beállitani a levelezést..mert nem tudom a dmcc be illetve kimenö szerverének a címét!!!!! Na erre lennék kiváncsi.... Mivel pop3 címen nem kapcsolódik 

loosht
(fanatikus tag)
A bejövő, internetszolgáltatótól függetlenül mindig ugyanaz, a fiókodtól függ. Pl. a citromail bejövője pop3.citromail.hu. A probléma a kiemenővel van, mert ahhoz tényleg a DIGI-s kiszolgáló kéne. Na azt én is szeretném, tudni
Egyébként én is Operával használom az e-mail-jeimet és a bejövő minden fiókomnál műxik, csak küldeni nem tudok, egyedül a gmail-essel. A pannon bejövője szerintem pop3.pannongsm.hu. Legalábbis én ezt találtam a pannon honlapján.
[Szerkesztve]
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

Pindur
(újonc)
Azt irtam be a pop3.pannongsm.hu a bejövőhöz...de azt irja hogy a kapcsolatot elutasitotta a pop3.pannongsm.hu kiszolgáló.

Pindur
(újonc)
A bejövőben a pop3.pannongsm.hu szolgáltatót irtam be...de azt irja, hogy a kapcsolatot elutasította a kiszolgáló!!!

loosht
(fanatikus tag)
Meg kell adni a felh. nevedet és jelszavadat. Ha úgysem megy, akkor passz, nem ismerem a pannonos mailt.

Pindur
(újonc)
Megadtam azt is...

lakisoft
(PH! addikt)
megy már? - de ezt nem itt kéne ...

lakisoft
(PH! addikt)
Egy kis érdekesség ... összeesküvés elmélet ... DIGI Kábel ... : ... [link]
Jó mazsolázást ...

shabbarulez
(őstag)
lásd #382 
[Szerkesztve]

BoSSanCS
(tag)
Én már ezen az egészen nemtok kiigazodni, most akkor ha a volt DMCC is ezt a netet adja, mint a digikábel, akkor náluk miért nincs 4mbites csomag? Valaki aki jobban tájékozott ebben leírhatná, hogy esetleg nem lesz-e ott is 4mbites csomag, vagy mik várhatóak még, mert valszeg én is átváltanék akkor arra...
Egyébként a dmcc.hu-ra felkerült a levelezés beállítása is, mely az Internet menüpont alatt található.
[Szerkesztve]

lakisoft
(PH! addikt)
ok! vettem ...

lakisoft
(PH! addikt)
Egy kis privi ment ...

loosht
(fanatikus tag)
Na ez a bix.hu:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 153, Received = 141, Lost = 12 (7% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 96ms, Average = 45ms
És ez az origó:
Ping statistics for 195.228.240.145:
Packets: Sent = 54, Received = 52, Lost = 2 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 18ms, Maximum = 83ms, Average = 40ms
Hogy minden egyben legyen, itt egy mérés is:![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/105664100.png)

BoSSanCS
(tag)
Kezd kihalni a topic, mindenkinek jó a nete, vagy mi a franc? 

SzatocsDEB
(lelkes újonc)
Dehogy, csak hiába sírunk, jobb nem nagyon akar lenni, bár én még ne is nagyon sírjak, hisz a PPPoE-s kapcsolattal netezőknek kevesebb gondjuk van sokkal.
Megnéztem nemegy modemes kapcsolatot, mi több találkoztam a DMCC ''szervizes'' szakemberével is. Ő azt mondta, hogy túlnyomórészt nem panaszkodnak az emberek a szolgáltatás színvonalára, csak 1-2 esetről tud... 
Pedig ez közel sem így van, vagy akkor csak az én ismerősi körömre zsugorodott az az 1-2 eset, mivel kapásból tudnék vagy 6-7 esetet mondani.
Őszintén szólva örülök, hogy nem a kábelmodemes hálózathoz tartozok, mivel az úgy ahogy van egy nagy rakás..... had ne írjam le mi.
Na de mindegy.
A PPPoE-s netet merem ajánlani, ez a tócóskertnek a 4-es úthoz közelebbi felében érhető el. a TESCO felőli oldalon modemeznek.
Üdv.
[Szerkesztve]

alexadh
(lelkes újonc)
estefelé csúcsidőben másnak is kiesnek és megnőnek pingek ? vajon a házban levő switch nem birja a terhelést?

Pindur
(újonc)
Nem megy..mivel a pannongsm központ elutasítja az ipmedia kiszolgálót
csak akkor azt nem tudom milyen mail címmel tudok mondjuk 18 megás csatolmányt elküldeni másnak
A gmail 10-et a tvn 5-öt enged.... Más?

lakisoft
(PH! addikt)
próba cseresznye ... kezdj el kisérletezni ...
regisztráz egy webtár helyet és ftp-vel nyomd fel ... és utána link a célszemélynek ... hmm?
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
Én is érzékeltem hasonlókat ...
Sőt ha bontom a kapcsoltatot akkor alig akar visszaengedni ...
üdv, lakisoft

loosht
(fanatikus tag)

Shadows
(senior tag)
most akkor a digikábel fel le 4mb-t ad 4500hufért és nem kell vezetékes telo??
vidéken is csinálják vajon??

siobhan
(újonc)
Ez mikor szokott lenni? Mert én ugye csak napközben használom ezt, és eddig mindig 1-2 másodperc alatt fent volt. Mennyit kell várnod?
Ja és most akkor mi van a 4 megás csomaggal? Lehet rendelni vagy csak mutatóba rakták ki? Mert én örülnék neki a legjobban, már ezer éve erre várok. 

Kferro
(újonc)
Sziasztok!
Szeretnék egy routert beizzítani, hogy két gép is mehessen a DMCC-s netről, de nem tudom, hogyan kell. Tudnátok segíteni?
Már átolvastam a mellékelt hazsnálati utasítást, de annyi mindent olvasok itt mindenféle levelező beállításról, meg egyebekről, hogy kezd elmenni a bátorságom. 
A netem DHCP-s ''2 Mbites'', tócóskerti...
Ja, a router meg SMC7004VBR.

BoSSanCS
(tag)
Ezt én is tapasztalom, de csak akkor, hogyha mindenki fel van csatlakozva a netre (switches rendszernél). A sebesség nem esik lentebb, de a válaszidőkön nagyon meglátszik, ha megpingelek vmit. Szerencsére nem olyan sok eset van, amikor mind a 8-an egyszerre használjuk a netet, meg ahogy néztem a forgalmi adatokat, én használom a legtöbbet, ami az adatforgalmon is meglátszik, a házban a többiek csupán pár gigát ha letöltenek havonta szerencsére... 

BoSSanCS
(tag)
Nagyon egyszerű beállítani! Annyi a lényeg, hogy lépjél be a routered webes konfigurációjába (http://192.168.2.1 vagy nemtom mennyi az smc router ipje), írd be a felhasználónevet és a jelszót (ezeket megtalálod a routered leírásába), majd ott a WAN portot kell bekonfigurálni, mégpedig oly módon, hogy a PPPoE kapcsolatot kell kiválasztani, ekkor megadni a dmcctől kapott felhasználónevedet és jelszavadat, és arra kell még figyelni, hogyha pl. a switches rendszeren vagy, akkor a PPPoE-nél elvileg lehet még olyat állítani, hogy statikus vagy dinamikus PPPoE-t akarsz, vagy ha külön ilyen gomb nincsen, akkor egy olyan pipát kell keresni, amit ha bepipálsz, akkor adhatsz meg IP címet is (valamelyik routeren enable/disable van stb.), a lényeg, hogy a statikus PPPoE-t kell kiválasztani, vagy ha nincs ilyen a routeredbe akkor bepipálni valamit, hogy IP címet is tudjál megadni, ugyanis meg kell adni a switches rendszer esetén a házban lévő switch IP címét, hogy azon keresztül csatlakozzál az internetre (az IP-je pedig 192.168.0.1 elméletileg mindenhol). Modemes rendszer esetében nem tudom, hogy hogyan működik a dolog, de ott én szerintem egyszerűen csak dinamikus PPPoE-t kell választani és csak a felhasználónevet és a jelszót kell megadni.
Elméletileg ennyi a dolog, ha valami nem elég világos akkor írj privit aztán megpróbálom jobban elmagyarázni! 

Kferro
(újonc)
Köszönöm a segítséget!
A gond ott kezdődik, hogy a DMCC-től nem kaptam se felhasználónevet, sem jelszót. Az ügyfélszolgálatot meg képtelenség elérni még mindíg telefonon.

BoSSanCS
(tag)
Az úgy érdekes... nekem amikor jöttek bekötni hoztak egy papírt, amin rajta volt a felhasználónév és a jelszó... két ügyfélszolgálati telefonszám van, nekem a multkor az egyiket felvették, tehát azt tanácsolom, hogy próbálkozzál őket hívni, aztán ha 1 órán belül nem sikerül, akkor a legjobb ha bemész aztán megkérdezed őket, hogy mi van.
Egy kicsit gáz most amúgy a net, az oldalakat 2x 3x kell frissíteni, mire behozza őket, a letöltési sebességgel nagyjából nincs gond, de a pingeknek is legalább a fele elveszik.
[Szerkesztve]

alexadh
(lelkes újonc)
hogy tudod megnézni a switched forgalmád?

BoSSanCS
(tag)
Nincs levédve a bejelentkezés, simán betudok rá lépni, akár módosítani a beállításait, de azzal nem igazán szórakozok elég az, ha látom ki használja éppen a netet, meg mennyi a forgalom... 

SzatocsDEB
(lelkes újonc)
Ez durva. bix.hu pingelése épp most futott le:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 0, elveszett = 4 (100% veszteség),
Valami nagyon nagy gáz van a nettel, ez így használhatatlan
Tiszta retro haqngulat... mint amikor 10 évvel ezelőtt modemeztem, akkor vártam ennyit egy-egy oldal betöltésére.
speedtest.net eredményt nem tudok mutatni, mert nem tudom letölteni az oldalt, már 15 perce próbálkozok vele.Egyre szarabb napról napra.
Üdv.

BoSSanCS
(tag)
Nekem is gáz most, a sebességgel annyira nincsen gond, bár a letöltési sebesség nem annyira jó most, de néha azért eléri a maximumot, de a pingek azért elég gázok nálam is, az 50%-uk elveszik simán, az oldalakat is 2x, 3x be kell töltenem, mire bejönnek rendesen, csütörtök óta csinálja ezt, remélem meg fog javulni (switchen vagyok).

lakisoft
(PH! addikt)
Annak ellenére hogy egész este rendetlenkedett a net ... mostanra egész jók az adatok ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/106677589.png)
üdv, lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)
Nálam is dettó ez a helyzet ..

alexadh
(lelkes újonc)
szép meg jó,de honnan tudtad az ip cimét?
Amugy valami hiba van tudnak róla ..dolgoznak rajta állitólag.

BoSSanCS
(tag)
Véletlenül akadtam rá, a saját routeremre akartam belépni, beírtam az ip címét, megadtam a felhasználónevemet és a jelszavamat, erre nem volt jó, beírom mégegyszer, megint nemjó, utána kaptam észbe, hogy az előbb húztam ki a routerből a netet és közvetlenül dugtam a gépbe, így aztán gondoltam, hogy a szolgáltató switchére próbáltam épp bejelentkezni... a többi meg már jött magától, pár próbálkozás után simán látszott, hogy még a bejelentkezést se védték le.
A hibát meg reméljük hamar megcsinálják, mert így élvezhetetlen a netezés.

BoSSanCS
(tag)
Ha valaki tud valami belső infot, hogy mi a franc van a nettel és mikor sikerül valamit javítaniuk rajta, az jelezze, mert tényleg eléggé használhatatlan, napról-napra rosszabb most, ma már a letöltési sebességem se volt mindig az igazi, az oldalak meg tényleg olyan ''gyorsasággal'' jönnek be, mintha 56k-s modemmel neteznék... 

BoSSanCS
(tag)
Jelentem, javult valamit a net, mostmár normális sebességgel megy és a pingek sem vesznek el... 

siobhan
(újonc)
Majd holnap nézd meg megint csúcsidőben, mert most már szerintem kevesen vannak fent. Mindenesetre azt tudom mondani amit Matisz nagypapa is: E ölö, e bódottá'. 

BoSSanCS
(tag)
Hát ez tényleg bódottá 

SzatocsDEB
(lelkes újonc)
Jelentem nálam is helyreállt a net!
Végre minden jó, a csomagok mind célba érnek, és minden úgy ment mint előtte.
Köszönjük a hétvégi munkát DIGI. 
Üdv!

Kferro
(újonc)
Srácok!
Le vagyok döbbenve!
Hívtam a Kishegyesi úti DMCC-t, hogy megkérdezzem a felhasználónevet + jelszót, s két csörgés után felvették!!! Ilyen még nem volt! 
A lényeg, hogy mivel nem kértem email-t a szerződéskötéskor, így nekem nem is kell a felhasználónév és jelszó.

BoSSanCS
(tag)
Mármint mihez nem kell neked felhasználónév és jelszó? 

siobhan
(újonc)
E-mail címet nem kért, és modemes, tehát DHCP-n kapja az IP-t MAC alapján.
Lehet én is felhívom őket a 4 megával kapcsolatosan. 

lakisoft
(PH! addikt)
Ezt pontosan hogyan tudod megtenni?

lakisoft
(PH! addikt)
Ez egy nagyon érdekes dolog! - többször is próbáltad?
üdv, lakisoft

BoSSanCS
(tag)
Mármint hogy érted? Korábbi hozzászólásomban leírtam a dolgot 
Amúgy azóta is működik, tehát most is ugyan úgy elérem, nem történt változás, ennyire legalább jó hogy látom az adatokat, meg hogy hányan használják épp a netet.
[Szerkesztve]