10 000 Ft.
De ha kábeltv-vel rendeled, akkor 8000 FT
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

10 000 Ft.
De ha kábeltv-vel rendeled, akkor 8000 FT
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

A feltöltés egy kicsit lassú nem?
3 megás csomag 3072/768
4 megás csomag 4096/1024

ISP : TVNetwork .hu ... 
itt a ma esti mérés ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/89794499.png)
hááát nem valami biztató ...
üdv, lakisoft
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

amúgy igen ... de hát ezzel tudják csökkenteni a hálazati forgalmat ...nem?
üdv, lakisoft
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

a speedtest.net oldalnak még mindig gondot okoz a román Ipcím de most már legalább a sávszélesség és a ping idők jók és stabilak ...
................................................................................................................................
Kaptatok már számlát ebben a hónapban? - remélem még nem mert én még nem kaptam ...
össze vissza számláznák?
nem nagyon tudom követni hogy mikor számláznak ...
......... amikor kedvük van???
..............................
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]

végre egy normális eredmény...
ping 12 ms

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/89796461.png)
üdv, lakisoft

Ez szép eredmény ![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a049.gif)
A TV is Dmcc-nél van nálad?
A tvnetwork kábel tvje nagyon gáz. (a csatornák 60% szemcsés, ami meg tiszta az meg olyan élesek a színek hogy vakítják az embert (Pl Eurosporton nézhetetlen a téli sportok, úúgy vakít a hó)
[Szerkesztve]
Helló! Nekem is dmcc net van, nem szokott gond lenni vele, itt van a tv is, számlát még én sem kaptam ebben a hónapban.
Tv képével nincs probléma
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

Nem kaptak még számlát
Neked nem ebben a hónapba kötötték a netet?
Állítólag a bekötés hónapja ingyenes

Én decemberben nem kaptam számlát. Gondoltam a kimaradások miatt, de már kicsit gyanús lett a dolog (miután a januárit meg megkaptam) és bementem megkérdezni (telefon vagy mail reménytelen). Megnézték a gépben és azt mondták, hogy ejnye-bejnye, tartozásom van
Na ja! Ha nem kapok csekket...A helyszinen befizettem.
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

Húúú bazz! 2.3mbit felfelé 

Ja a PPPoE csomagok szimmetrikusak. Elég bőkezűen mérik a sávszélességet.
ftp.fsn.hu-ról mennyivel jön egyébként? Ez a speedtest szerintem elég ratyi. Na majd rakok be én is sebességet holnap. ;)
Volt már olyan valakinél, hogy felcsatlakozott, megkapta a publikus IP-t, mégse ment a net, még a gateway-ig se? Mert nála még nem sosem volt ilyen, de mintha ezt hallottam volna valakitől... 
[Szerkesztve]

TV és Internet - DMCC
és van még a biztonság kedvéért TVnetwork ADSL ... de valószínűleg felszámolom kapcsolataimat a tvnetworkkel ...
A DMCC-s kábeltévé szerintem teljesen jó ... UPC-ről váltottam de nem érzek minőségi különbséget ...
üdv, lakisoft

decemberben TV bekötés januárban volt az internet bekötés ...
Csak kéne már számlát kapnom, nem?
Vagy elfelejtették a számlát? 
üdv, lakisoft

jaja - én is örülök neki mint állat ... 
többet ér mint a 4Mbit lefelé ...
üdv, lakisoft

Na fene ... ki ne kapcsoljanak a semmiért ... 
most már mikor kezd normalizálódni a net ... 
üdv, lakisoft

Volt már olyan valakinél, hogy felcsatlakozott, megkapta a publikus IP-t, mégse ment a net, még a gateway-ig se? Mert nála még nem sosem volt ilyen, de mintha ezt hallottam volna valakitől... - nem Ip ütközésnél lehet ilyen ... ?
üdv, lakisoft

gutten morgen ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/90039673.png)
üdv, lakisoft

Jelen! 
Sikerült egy routerrel előállítani a jelenséget, de ami még jobb, hogy mezei winXP alatt is sikerült egy párszor reprodukálni. (Elsőre azt feltételeztem, hogy esetleg a router firmware-je viccel meg.) Ráadásul másik helyen is reprodukálható volt... 
Mehr Licht!

ez igen ... tiszta pozitív hírek a fórumban ... lesz itt még valami ...
üdv, lakisoft

egy újabb szép este ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/91194576.png)

üdv, lakisoft

jó regggelllt ... dmcc-s debrecen!![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/91345690.png)
üdv, lakisoft

Úgylátom feléd helyreállt a rendszer.
A tócós sajnos változatlan

Ha lenne 4/4 megás PPPoE csomag (ésszerű áron) ti előfizetnétek rá? Mert én azon gondolkodom, hogy azért az a 4 mega szimmetrikus eléggé jól jönne bizonyos esetekben.

[Szerkesztve]

Megkaptátok már az új számlát?
Van mellette gy érdekes levelecske, miszerint a DMCC neve és székhelye megváltozott.
Az új név DIGI Kommunikációs ZRt. lett. Ezenkívül megszünik az Ibolya utcai üfélszolgálat, és a Malomparkban lesz az új márc. 12-én.
Egyébként a hálózattal nagyon megvagyok elégedve az utóbbi időben ritka stabil egy net lett ebből
Köszönöm DMCC... ohh bocs DIGI!![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/91672820.png)

jaja!
ahogy itt előre olvasok mindig a modemesekkel van a gond csak azt nem tudommiért?
üdv, lakisoft

csont nélkül előfizetnék rá ...
de azért a kettő mbit fel és le sem olyan gyenge nem?
üdv, lakisoft

nekem még mindig nem jött semmi ...
üdv, lakisoft

Azért már egy kicsit gáz lehet, ha még mindig nem jött semmi.
Nekem január közepén kötötték be a netet, és a Januári számla is kijött időarányosan leosztva 1050 Ft-ot kellett fizenem érte. Ja egyébként a mostani számlában mindenki kapott kedvezményt? Nekem ez az összeg pont a netes összeg fele.

Én már azt is tudom, hogy miért.
Elkaptam egy DMCC-s emberkét, és megkérdeztem erről.
Válasz
- A modemes rész elavult technológia, inkább az új részeket fejlesztik, és ha marad pénz akkor szépen lassan modemek is kimennek a divatból.
Részben DMCC-s lettem.
Kábel TV-t rendeltem tőlük, mert a Tvnetwork-é nézhetetlen.
Érdekes a netjükkel nincsen gondom jan 28 óta nulla szakadás, a sebességgel sincsen gond. De a Tvjük túl élesek, világítanak a színek. Havasi táj szinte kiégeti a szemedet, Múltkor néztem a Eurosportot, a csávó az ezüst ruhájával egybe olvadt a fehér hóval, valamint a fehér (és nem kék) égboltal, olyan volt mint a semmibe sielt volna egy fekete bukosisak ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem tudom hogy szoktál-e digitális fotózni, ha igen akkor eltudod képzelni hogy milyen lehet. Olyan mint ha az égbolt beég a fotókon.
Kihívtam őket, de csak azt mondták a kép kistály tiszta (ami igaz is) és ez tökéletes.
Amikor kérdeztem a színeket, azt mondták nem mindenkinek van ilyen jó TVje 
Pedig csak egy szimpla Philips 100Hzes CRT, nem is Plazma vagy LCD.

Hogy a kabelmodemesekkel gond van ? :
Persze. Nincs rendesen megcsinalva - gondolom meg mindig - a vissziranyu szurosites. Nem elavult technologia az, a UPC is a jelenlegi kabelmodemein fog 20/1-et adni marciustol. Az elmeleti limit ha minden igaz 36 Mbps (QUAM64-nel? vagy QPSK64nel?)de majd valaki kijavit, hogy mennyi az 1 downstreamhez tartozo maximum egy kabelmodemen (UPC-nel ADSL-en a maximum 18 Mbps lesz). De talan DOCSIS-ban a csatornakat ossze is lehet csatolni... de regen hallottam a DOCSIS-rol. Na mind1, ha szarul van megcsinalva, akkor azert esetleg akar a szerelok is felelosek... egy rosszul felrakott csatlakozo, legalabb akkora zajt generalhat mint a regi junost tv-k es szuro nelkul az sajna rakerul a halozatra. Ha en nem raktam volna fel a szuroket, en is azt mondanam hogy elavult technologia.
Nyilvan az uj profil miatt meg inkabb tobb elofizeto szerzese a cel es nem a meglevok MAXIMALIS kielegitese.
Savszel:
Stabil bar hajnalban azert neha leesik 120 uprol 45re, de azt meg kibirom ugyis alszok olyankor. (persze hogy kabelmodemes vagyok en is...)
Kerdes: Az optikasoknal ugye a tv csatornak is optikan mennek? Ha igen, akkor vajh miert nincs meg digitalis tv-zes? (Na jo erre kivetelesen tudom a valaszt).
Kerdes2: Vajh miert emel a UPC savszelet miutan beindult a T-COM T-HOME ip tv-je?
Bonuszkerdes: Lehet-e ennek koze ahhoz hogy hollandiaban mar reg IPTV-znek a upc-sek(ezt meg lehet rosszul tudom)?
Udv,
Jabba

Nálam is modemes van, mégsincs vele gond
.
Az utóbbi pár napban már teljesen stabil, jó értékek vannak:![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070227/net_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Az biztos hogy egy ktv hálózat működése erősen attól függ milyen lelkiismeretesen csinálták meg és mennyit költöttek rá. Abba a tömbházas fejlesztési környezetben ahol a DMCC beruház van akár olyan ktv megoldás is amihez nem kell szűrőzni, mert megoldja a visszirányú zaj problematikáját. Pl. a Teleste Etth megoldásával lehet 100/100 Mbps ethernetet adni, a házakig optikán elvinni a gigabitet. Viszont ez nem sokban különbözik az FTTB+switch+(UTP+coax) kialakítástól csak a közepe egy másmilyen switch a vége pedig szimpla coax.
DOCSIS downstream:![[kép] [kép]](http://shania.fpn.hu/downstream.png)
DOCSIS upsteam: [link]
És ahogy írod össze lehet akár több csatornát is fogni, a DOCSIS 3.0 erről szól hogy legalább 4 összefogott csatorna kapacitását adja. A UPC által használt Arris fejállomások is a FlexPath révén képesek erre, ez EuroDocsisnál 220/120 Mbps-et is adhat. Csak a modem az még nagyon drága mert jelenleg a pre-DOCSIS 3.0-ás eszközöknél kvázi úgy csinálják hogy vesznek 4 db DOCSIS 2.0 chipet, egy 4 portos switchet gigabit uplinkkel, vezérlő chipeket és ez így túl drága eszközt eredményez. Ezért ma még $200 de inkább feletti egy ilyen eszköz ami túl drága. De ha megoldják hogy ezt az egészet egy chipben ingegrálják(System on Chip), idővel több gyártó is fog már ilyet kínálni nagyobb volumenben akkor már le fog esni az ára, de ez 2 éven belül még aligha fog eljönni. Addig nem hiszem hogy a UPC nyitna ilyen megoldás felé.
Digitális tv-zéshez fejállomás oldalon is jobb eszköz kell, kliens oldalon is drága set-top box, főleg ha nem csak a digitális műsorszórás a cél hanem a digitális szolgáltatások bevezetése a cél. Mert akkor merevlemezes PVR kell, fejállomáson a VoD szolgáltatások kiszolgálásának megoldása, stb, stb ez pedig mind nagyon sok pénz. Ami persze a havidíjban is megjelenik. A DMCC profilja pedig nem ez a drága de minőségi irányba tart szerintem, inkább inkább a nagyon olcsó felé.
UPC eddig még nem reagált a Tíkom Tíhóm IPTV-jére hisz nem indított saját DTV-t. IPTV-t nem fog a UPC ahogy hollandiában sem ad, a ktv cégek nem csinálnak IPTV-t, nekik ott a jó öreg bevált QAM a DTV-re. Talán azért is nem kapkod UPC, mert nincs igazán félnivalója Tíhómtól, a jelenlegi ADSL infrastruktúra nem igazán IPTV-re való épp ezért nehéz lesz rajta egy jelentős ügyfélbázis a nulláról összeszedni. 2008 végéig terveznek Tíhómnál 100 ezer előfizetőt elérni. UPC ha csak jővőre indul el a DTV-vel és csinál egy erős reklámot neki akkor a 750 ezres ügyfélbázisából ez a 100 ezres áttérítést könnyebben el tudja érni és utána az iramot fokozva bőven maga mögött tudja hagyni Tíhómot.
Olyan rég nincs DTV hollandoknál sem, 2005 év végén indult neki holland UPC és először nem volt túl nagy érdeklődés iránta, alig nőtt a DTV átmigrálók számossága. De utána egy elég erőszakos reklámba és áttérítésbe fogtak aminek hatására nagyobb ütemben elkezdett nőni az analógról DTV-re átmigrálók köre. Tavaly év végén már elkezdték tesztelni a PVR-os STB bevezetését is VoD-dal és év végére már a HD csatorna kínálat is terítékre került. 2006 3. negyedévben 1764 ezer analóg ktv előfizető és 423 ezer DTV előfizető volt holland UPC-nél, 1 évvel korábban ez még 2196 ezer analóg és 53 ezer DTV volt.Talán úgy idén harmadik negyedévre várható az hogy a holland UPC ktv előfizetőinek a fele már DTV előfizető lesz.

És hétköznap csúcsidőben és hétvégén is ilyen stabil vagy csak kora reggel és éjfél utáni időszakokban?

Mostanában csúcsidőben és hétvégén is jó értékek vannak.
Ma délelőtt viszont kb. 3 óra hosszáig nem volt netem. 

Az IPTV (T-home, TVtévé) egyelőre felesleges úgy ahogy van. Ha csak a Magyar háztartásokból indulsz ki akkor átlagosan 2-3 TV van egy lakásban. Ezt olyan 12 mega alatt nem úszod meg (az meg ugye ADSL2+, ami a csillapítástól függően DSLAMtól olyan 2 km-es körzetben megy). Ha mpeg4 akkor mondjuk a fele (költségekben meg a többszöröse a szolgáltatónak a hardver), és akkor ez még nem is HD adás.
Ja, arról nem is beszélek, hogy az Ocilionon kívül nagyon nem képes más, rendes, működőképes rendszert adni.
Részemről maradok a jó öreg KTV-nél, mert nálam nem volt jobb/szebb az IPTV mint a sima. Ráadásul ha nincs net, akkor TV sincs.
[Szerkesztve]

Nálatok szokott olyan lenni, hogy jó a ping, a sávszél is jó tesztekben, viszont 371 év alatt tölt be egy oldalt a böngésző? Pl. egy szimpla google keresés 6 mp, vagy az imdb 5 perc töltögetés után is csak a szöveget tölti be :-/
[Szerkesztve]

Ez egyértelműen DNS probléma.

sziasztok!
no nekem tegnap hozta cimbora (dmccnél ügyködik a fiú) a modemes variációt. eddig tvnetwork lannet volt, és eszméletlen jó értékeket produkált !!! most emeltek ők is sávszélt nemrégiben és 2mbit ért fizettem 6ezret, ami tényleg 2mbit volt halálpontosan és folymatosan.
most viszont ezt a dmcc-t próbálgatom az ára miatt... hát eddig semmi pozitív, a ping olyan 80 és 230 között budapesti szerverre (debreceni vagyok), és a letöltés az eddigi kb. 20 tesztemből egyszer sem lépte át az 1600kbit/s-ot.... a feltöltés pedig 370kbit volt szinte minden esetben. tengap kötöttük be, szakadás-kimaradás még nem volt.
apropó, még megvan a tvnetworkos, nem tudja vki, hogy össze lehetne-e kötni vhogy a kettőt?
egy hálókari van, viszont a kábelmodem tud USB-n is egy LAN-t kialakítani. a hálózati híd nem vami ilyesmi?
ehhez nem értek....
előre is köszi!
Hali!
Nekem tegnap megjött a számla, és levontak 1500 ft-ot! 
Valaki tudja,hogy miért? (nekem szerencsére nem volt gondom a nettel,nem szakadozott, stb)
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

Voltam ma benn az ügyfélszolgálaton és rákérdeztem hogy hol van a számlám ...
Meglett - és a számlán fél havi kedvezménnyel ... ja és no problem a nettel ...
üdv, lakisoft
UP 
csak emiatt,hogy késöbb küldték el? 
Legközelebb el se küldjék, akkor nem kell fizetni sem meg nem kell árengedményt adni

Nos, úgy tünik, hogy nekem ott folytatódik, ahol abbamaradt kb. egy hete. Megint ratyi az egész net. Szar pingek, szar letöltés és nagyon szar feltöltés 
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/92653629.png)

nem csak ezért voltam benn ... mail címet is intéztem ...
jaja 
üdv, lakisoft

Mail-kiszolgálót nem mondták meg véletlenül? Én még mindig nem tudom.

Megjott a valasz a UPC DTV kerdesre:
[link]
Ezalapjan a UPC tovabbra is szarik nagyivben az ugyfeleire (=birkakra). Aki nekem azt mondja hogy az az embertomeg, akit 1 db UPC toll/sapka/esernyo/bogre/1honapkedvezmen/stb.-val-vel vissza lehet csabitani ujabb 2 evre, az nem birka, az valoszinuleg birka. 
Vicces hogy itt a kurvanagy savszeldomping de hasznalni nem lehet mert korlat van. Majd rakerdezek mar hogy hogy is van ez es kinek az otlete volt...
Sajna jovohet elott nincs idom normalis valaszra, de igyekszem, mert jo melyen belenyultal. Felig szivembol szolva. 
Udv & Kellemes hetveget mindenkinek!
Jabba

a szemetek ... jól kitolnak a mezei - (erdei) felhasználóval ...
üdv, lakisoft

pop:
mail.ipmedia.hu
smtp:
mail.ipmedia.hu
... nem?
tudtommal ez a helyes ...

ezt találtam a dmcc.hu-n
2006. Március 29. • E-mail küldés
A kimenő levelek kiszolgálójának (smtp server) neve megváltozott. Kérjük változtassa meg postafiókja beállításait Ön is, az alábbiak szerint:
Régi beállítás
Kimenő levelek kiszolgálója (Outgoing mail server): smtp.ipmedia.hu
Új beállítás
Kimenő levelek kiszolgálója (Outgoing mail server): mail.ipmedia.hu
A kimenő levelek kiszolgálója hitelesítést igényel.
Az esetleges kényelmetlenségért elnézést kérünk.