Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) loosht válasza whitehand (#148) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Mindenkinek román IP-je van. Mikor bementem az Ibolya utcára, mindent tagadtak. ''Szó sincs itt Romániáról stb''. Aztán mikor kint volt nálam az egyik emberük, az már elismerte. Ne nézzék már ennyire hülyének az embereket, hogy nem jönnek rá a román IP-re!

Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

(#152) loosht válasza lakisoft (#149) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy úgy érted-e ahogy én jártam már egy párszor: volt hálózati kapcsolat, tudtam pingelni az átjárót, de az átjárón túl már sehova sem jutottam. Szóval volt is net, meg nem is.

(#153) lakisoft válasza loosht (#152) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

nálam tegnap volt kapcsolat de még pingelni sem tudtam ... volt vagy 15 reconnect és a probléma megoldódott!
üdv, lakisoft

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#154) lakisoft válasza loosht (#151) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

na hát ja ... üdv,lakiosft

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#155) tsar válasza loosht (#145) üzenetére

tsar
(fanatikus tag)

Nálam pedig ez van beállítva és működik.

(#156) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

mik a pontos smtp és pop szerver címek ki tudja ... ?
üdv, lakisoft

(#157) loosht

loosht
(fanatikus tag)

Valamit nagyon elszúrtak ezek, mert napok óta horribilis pingek vannak. Eddig sem volt jó, na de most! :F

(#158) Jabba_ válasza loosht (#145) üzenetére

Jabba_
(újonc)

Mail servers

Hat nekem az nslookup ad egyet ilyet :

pop.hdsnet.hu (193.110.57.2)
mx01.hdsnet.hu (193.110.57.2)

Nem tudom ez segit-e.

Fel/le sebesseg : vicces hogy kulfoldi oldalon merve nagyobb a fel mint a le. Valamelyik guru megtudna ezt magyarazni? Mert a fejallomasig le lehet merni a 2 Megat barmikor (bar lehet a dmcc.hu/teszt nem a fejallomason mer...) Esetleg megint a BIX? Vagy a gerinchalozat? Vagy a nagy zaj a halozaton? Esetleg a romanok zavarnak? :D

Udv!

[Szerkesztve]

(#159) lakisoft válasza Jabba_ (#158) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

köszi!

A románok zavarnak bennünket ... :D
Viccet félre téve !!!
A mai nap alig tudtam a netre felcsatlakozni ...
nem tudom mi lehet a baj de 3 óra és fél hét között nem volt netem...
utána meg egy olyan IP-t kaptam ami már viccnek is rossz - a speedtest.net-en ajánlott szerverként a bukaresti jött be ...
[kép]
ugyanarra az ip-re :
[kép]
:DD :C
üdv, lakisoft

(#160) lakisoft válasza tsar (#144) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

én is úgy tudom hogy ez a cím a jóó ...
üdv, lakisoft

(#161) Jabba_ válasza lakisoft (#160) üzenetére

Jabba_
(újonc)

Hat az ip cim az erdekes alatfaj. Nem lehet hogy az 1000es kapacitasu CMTS nem tud mitkezdeni az 1500++ elofizetovel? Igy amikor elfogy az IP pool akkor kapsz valami amirol azt hiszi/hiszed hogy az :) Egyebkent passz.

(#162) lakisoft válasza Jabba_ (#161) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

nekem mondod ... :D
üdv, lakisoft

privi ment ...

(#163) Jabba_

Jabba_
(újonc)

A sebesseggel kapcsolatos problemat visszavonom. Ahany sebessegteszt, annyi eredmeny. A dslreports.com-on pl nagyobb a fel sebessegem mint a le. (Ott amerikai szerverekkel tesztel) A speedtest.net meg majd 1 megat mert az Atlantabol. Na mindegy. Ezt egyenlore nem tudom 100%nak venni.

'cakat!

(#164) lakisoft válasza Jabba_ (#163) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Morgen!
hááát ... ez nem egyszerű kérdés ...
üdv, lakisoft

(#165) whitehand

whitehand
(senior tag)

[kép] nekem most jo

(#166) whitehand válasza whitehand (#165) üzenetére

whitehand
(senior tag)

söt egyre jobb: [kép]
csak ne szakitana 3 oránként :(

(#167) Csöves

Csöves
(senior tag)

Az István úton tapasztalata van valakinek?
Mármint a Dmcc netről. :R

Aquila non captat muscas.

(#168) Calogero válasza Csöves (#167) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Kb ugyanaz a helyzet mint a többieknél, talán még rosszabb. A 2048 as net kb 800-1500 között ingadozik :( és szakadozik :(
Valamint a kishegyesi ügyfélszolgálat sem áll a helyzet magaslatán.

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#169) Csöves válasza Calogero (#168) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Köszi, akkor marad a brácsa. :)

Aquila non captat muscas.

(#170) lakisoft válasza whitehand (#166) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

ez már nagyon közel van a 2Mbit-hez... :R
üdv, lakisoft

[Szerkesztve]

és a ping is nagyon jóó ... :DD :C :R

[Szerkesztve]

(#171) lakisoft válasza Calogero (#168) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

kishegyesi ügyfélszolgálat sem áll a helyzet magaslatán. - Calogero

Ők a bábuk ... :D :Y

üdv, lakisoft

[Szerkesztve]

(#172) monomojo válasza Csöves (#169) üzenetére

monomojo
(újonc)

Sziasztok!

Nálam a feltöltés 70-150KBájt között ingadozik,
ma hajnaltól reggelig stabilan 250kB volt :)
tegnapi bekötés, modem nélküli
a letöltést hosszan nem néztem, de 2M volt a max,
egyelőre csak seedelek :)
a pingek óriásiak, a románoknál kellene bővíteni, nálunk úgy néz ki még bírná.
hajnalban nem mértem, remélem ma éjjel pótolhatom.
11 órakkor:
[kép]

13-kor:
[kép]

online nem játszok így a pingek nem érdekelnek,
a 2M-es upstream-et meg nagyon meg tudnám szokni, legalább éjjelente...

(#173) lakisoft válasza monomojo (#172) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

A francba ... a pingek tényleg óriásiak .. de ezzel nem vgy egyedül ... tegnap én is hasonló értékeket mértem, ja és nem tudtam felcsatlakozni du. 3 és fél 7 között ... elég mérges voltam !!!
Helyileg merre laksz?
üdv, lakisoft

(#174) lakisoft válasza Csöves (#169) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Ez van ezt kell szeretni ... :)) :DD
üdv, lakisoft

(#175) Jester

Jester
(fanatikus tag)

Nemrég van DMCC netem nekem is, az eddigi tapasztalataim felemásak.

Román IP-t kapok én is. A PPPoE hitelesítés során némi probléma lehet, mert PAP authentikáció mellett nem működik a routerem rendesen. (Edimax BR-6104KP) Elvileg csatlakozik, csak forgalmazni nem tud egy byte-ot sem... :((( Ez azért érdekes, mert eddig DSL kapcsolatot kezelet szintén PAP authentikációval és az ment rendesen neki... Egy BR-6104K viszont normálisan működik... A fene se érti ezt egyelőre.

Ping: mértem a bix felé 4 ms legrövidebb időt, de van néha 180-200 ms késleltetés is. Ez ahogy néztem délután 18.00 és ~21.00 között forul elő. Feltételezem vagy nagyon sokan vagyunk ilyenkor rajta, vagy van valami ütemezettt nagy mennyiségű adattovábbítás ilyenkor a hálózaton és azért döglődik, mert ez rendszeres jelenség minden nap.

Szakadozás: átlagban néhány naponta előfordul, hogy nem megy percekre. 2-3 perc, de volt már majdnem fél órás kiesés is.

Sávszél: Eddig mindenkinél, ahol mértem, szimmetrikus sávszélt mutatott Budapest felé speedtest.net mérésén, de más szerverek felé már nem mindig. Más kérdés, hogy erősen ingadozott minig...

Kieg: Bekötés az valami siralmas volt. Elhúzták majdnem két hónapig megrendeléstől számítva. Az egyik brigád (TV) nagyon készséges és segítőkász volt, nagyon korrekt rendes munkát végzett, előttük le a kalappal. A másik, akik azt a nyamvadt UTP-t vitték végig a kijelölt vonalon, és a végére egy nyamvadt dugót kellett csak krimperelniük, az a csoport majdnem nevetséges hozzáállású volt. Semmi együttműködési hajlam, csak 10 perc alatt legyenek már túl rajta végre. A végén lévő csatlakozó olyan kontárul van felkrimperelve, hogy erősen gondolkodom azon, hogy inkább egy másikat teszek fel helyette... Majd kiesik a helyéről.. (Párom volt otthon, amikor csinálták - neki pedig nem létszükséglet, hogy ilyesmikhez értsen, - amikor megláttam, hát nem kerülgetett a nevetőgörcs.)

[Szerkesztve]

Mehr Licht!

(#176) VEspa82

VEspa82
(újonc)

Nekem már egy éve van DMCC-s 2MBit-es netem, de egyre füttyebb a szolgáltatás.
A jelenlegi állapotában használhatatlan, legalábis a Tócóskertben mindeféleképpen!

Folyamatos szakadozás és a névleges sebesség 10% történő tartós üzemelés jellemzi.
Nem csúcsidőben előfordul még hogy teljesít 1,6Mbit-et de egyre ritkább.
Ping fergetegesen rossz, folyamatos 5% vagy a fölötti csomagvesztésem van.

Rendszergazdájuk, ügyfélszolgálatuk kb. egy kategória azaz = 0.

Így hírtelen felkindulásból ennyit. Éppen ide panaszkodok, mert nem veszik fel sose az ügyfélszolgálaton azt a -fütty- telefont (nem mintha lenne értelme, na de na:).

Mindenkit óva intek (a jelenlegi állapotában), ha lehet kerülje el!
Ez egy mézesmadzag csak aza a baj, hogy szintetikus méz van rajta Norbi édesítővel és elég kemény megszokni...

(#177) monomojo válasza lakisoft (#173) üzenetére

monomojo
(újonc)

Csapó panel, optikás-switches.
az a gond hogy ingadozik a feltöltés, és a cfosspeed így nemsokat ér,
de nehogy panasznak vegye bárki :)
inkább legyen éjszakánként 2M up, ha meg böngészni akarok, akkor meg netlimiter.
nemtudom meddig lesz ilyen gyors az up, neked laki jelenleg mennyi?
látom 31-én lett bekötve és akkor nálad is 2M volt

(#178) monomojo válasza loosht (#145) üzenetére

monomojo
(újonc)

úgy láttam a dmcc csatornán a mail szerver címeket is írják, lehet ott az aktuális van mindig.
vagy ne feltételezzem? :) na hátha...

(#179) loosht válasza VEspa82 (#176) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Mindennel 100%-osan egyetértek! Nálam is ugyanez a helyzet. :W

[Nincs szerkesztve]

(#180) loosht válasza monomojo (#178) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Sajnos a régi van ott.

(#181) osi11 válasza Mateee (#1) üzenetére

osi11
(újonc)

Elsönek muvinetem volt ...de anál szarabb már nem létezik..utána jöt a dmcc....hát ez a net egy rakás fos...a letöltés 120 kval jön...de a ping egy játékba iszonyatosan fos gané szar....kb enyire szar enteket.....faszé nem lehet egy oylan net ami olcso és tökéletes a ping!!...

osi11

(#182) shabbarulez válasza monomojo (#177) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Azt nem tudod milyen gyártó/modell optikás switcheket telepítenek az épületekbe?

(#183) whitehand válasza osi11 (#181) üzenetére

whitehand
(senior tag)

én egészen nov-dec tökéletesen elégedett voltam velük korrekt sebesség korrekt áron aztán elkezdett szakadozni vagyis vmi szakitotta a netet oránként aztán jo lett megjavult de megint csinálja remélem megoldják mert olcsok a 2Mb az megvan a sebességgel csak kis gondjaim voltak de már jo csak ez a szakitgatás
lassan már 2 éve van vagy lehet az már 3 is van :)

[Szerkesztve]

(#184) shabbarulez válasza osi11 (#181) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Az olcsó ár és a tökéletes ping alapjaiban üti egymást. Egy hálózatban akkor van alacsony ping ha az túlméretezett, bőven vannak benne szabad kapacitások. Ez mind a fejállomásig mind a gerinchálózatra, nemzetközi peering felé is értendő. Ennek pedig ára van, hisz egy tartalékokkal megépített, sűrű node hálózattal megfelelően szegmentált zajmentes kábelnet hálózat, egy minőségi menedzselhető switchekből gigás optikai uplinkkel megcsinált ethernet háló, megfelelő aggregáló switchek, routerek ezek mind drágák. A megfelelő képzettségű személyzet aki mindezt karban tartja és ért is hozzá szintén drága. Egy megfelelő kapacitású bérelt vonal fel Bp-re, ami csúcsidőben is bőven tartalékokkal elbírja a forgalmat szintén drága, nemzetközi irányba szintén elégséges peering kapacitás bérlete dettó. Ezek alapfeltételei egy minőségibb szolgáltatásnak ahol az alacsony késleltetés egyáltalán szóba jöhet. Havi nettó 2100/2900 Ft-ból ezt mind rentábilisan finanszírozni és fenntartani szerintem nem igazán kivitelezhető. Nem véletlen hogy világszerte a belépő szintű internet csomagok árai jellemzően 20 dollár/euro körül indulnak, a nagyobb csomagok pedig 30/40/50 dollár/euro árszinten vannak. A DMCC csomagjainál ez 10/14 euro, és a román RDS csomajai is ilyen 9/15/19 dollár árkategóriában mértek. Állítólag ott sem dícsérik túlzottan a minőséget. Sajnos a minőségnek ára van amit meg kell fizetni.

(#185) lakisoft válasza monomojo (#177) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Monotor panel - optikás -switches.
nekem eleinte 2,5 Mbit volt az up ... később mérek és felteszem az eredményt ...
én is észre vettem hogy erősen ingadozik a feltöltés is ... persze a letöltés is !!!
igen igen éjszakára szépen fölmegy a feltöltés és stabil marad! - gondolom akkor nem sok elvetemült van fenn a netem és töltöget ezerrel ...
én a gépet soha nem kapcsolom ki ... napközben töltés ... este egy kis böngészés - utána reggelig újra töltés ...
érdekes az is hogy letöltéskor a feltöltés teljesen stabil beáll 2Mbit-re és nincs semmi gond :F , a bekötés után nemsokkal mértem sebességet ... feljebb megtalálod !!! azóta is mértem
tegnap du 3 tól - este fél hétig nem tudtam csatlakozni . . . utána meg kaptam egy olyan IP-t amit már full románnak érzékelt a speedtest.net - recommend server : Bukarest ?!! :W :Y
és a sepesség is elég sz@r volt ...
...
üdv, lakisoft

(#186) lakisoft válasza osi11 (#181) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

:D , háát nem hiszem hogy sokan fognak frankón online game-t játszani ... :DDD
üdv, lakisoft

ps.: Ahhoz még javítani kell elég sokat a pingeken ... :DDD

(#187) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

háát ez jóó - nyugi lesz még rosszab is ... :DDD
ha most ilyen gondok vannak mi lesz akkor ha még több embert rákötnek a hálózatra ...
:O :O :O
összeomlik?
üdv, lakisoft

(#188) Calogero válasza lakisoft (#187) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Galambok viszik majd a bitek gépről gépre, a csapó utcán van egy pár úgy is. (legalább lesz hasznuk) ;] :D

Neked volt Lanneted is (tvnetwork), melyik volt a jobb?

[Szerkesztve]

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#189) whitehand válasza Calogero (#188) üzenetére

whitehand
(senior tag)

nekem is volt de mikor felmondtam még a tvnetw korlátos volt tehát ez jobb ilyen téren...
én játszok online szerveren igaz rpgt de német szerveren egész türhetö pingek voltak magyaron meg egyenesen jok

(#190) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

monomojo amit igértem :
ma esti mérés ... recommend server: Bucharest!!! - ez már tényleg román ... :W
[kép]
borzasztó...

reggel 7 kor: - recommend server: Bucharest
[kép]

tegnap este 22:39-kor - teljesen okés :D - recommend server: Budapest
[kép]

egy kis kirándulás a jó kis melegbe ... :D
[kép]
üdv, lakisoft

NO HOPE

(#191) siobhan válasza lakisoft (#190) üzenetére

siobhan
(újonc)

Magyar oldalon mérd a sebességed, mert az a tuti. Az IP-d nem román, csak annak látszik.
PPPoE-s userekre nagyon kíváncsi lennék, hogy leszámítva a tegnapot, meg egy-két apróbb leállást mennyire hozza az elvártakat a kapcsolat?

[Szerkesztve]

(#192) lakisoft válasza siobhan (#191) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

okés! tesztelek ... magyar oldalon is ... :D
én is PPPoEs user vagyok ... mi lenne a kérdésed ...?
éjszaka meg van a 2Mbit fel és 2,5Mbit fölfelé eddig mindig meg volt.Na de nap közben ...
háát nem valami tempós ... ma mértem este felé elég kellemetlen értékeket kaptam ...
feljebb megtalálod.Este a pingek is nagyjából rendben vannak - de napköz azok is nagyon visszaesnek.
Letöltésekre tapasztalataim szerint teljesen alkalmas - online gamekhez már nem annyira!
üdv, lakisoft

(#193) siobhan válasza lakisoft (#192) üzenetére

siobhan
(újonc)

Köszi! ;)

Nem is magyar oldalra hanem magyar szerverre gondoltam. Kis ftp-s tesztet is nézhettek, valami magyar szerveren. (pl. bármelyik linux disztró magyar ftp-je).
Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a napszakok, amikor elégedetlenek vagytok a sebességgel. Mondjuk amikor drasztikusan lecsökken. Estefelé ugye többen neteznek, tehát elvileg ilyenkor fordulhatna ez elő (ezért ez a nappali csökkenés nekem furcsa), de mindenhová ki van húzva 100 mega, tehát elvileg nem lehetne sebességcsökkenés. Van-e olyan akinél nem megy a csomag szerinti sebességgel?
Az online game kényes dolog, azt most nem számolom.
A román IP-s problémát is olvastam, de az csak átmeneti.
Az autentikáció módja PAP, ez oké, routerek szeretnek CHAP-pal pppoe-zni.
Mi más van ami még nem tetszik ezeken kívűl?

üdv.: Siobhan

[Szerkesztve]

(#194) loosht válasza siobhan (#193) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

14:00-24:00 között és hétvégén abszolút használhatatlan a net bármire. Egyedül éjfél után lehetne kezdeni valamit, de akkor meg ki van már fent :F Nekem a szimpla DMCC-s honlap is átlag 10-18 mp alatt jön be és akkor a képekkel, hangokkal, flash-ekkel tarkított oldalakról ne is beszéljek. A letöltésem még egyetlen percre sem érte el a 2 megát, még éjfél után sem, de akkor legalább megközelíti (1.8), a feltöltésem pedig általában 90 és 300 kbps közötti.

(#195) monomojo válasza siobhan (#191) üzenetére

monomojo
(újonc)

Az IP-m valóban nem román, de úgyis a román rdsnet-en keresztül
kapcsolódik a világhoz, még pestre is.
Nappal is már ott jelentkezik a gond. A 3. helyen van hogy 300ms a válaszidő,
de az átlag a 100-200ms a jellemző,
de aki nagyon akar, az éjszaka tökéletesen tud játszani:

hajnal 4 körüli értékek:

Útvonal követése a következőhöz: www.index.hu [217.20.131.2]
legfeljebb 30 ugrással:

1 2 ms 1 ms 2 ms xx.xx.xx.xx
2 3 ms 3 ms 3 ms ublimbi.rdsnet.ro [213.157.163.254]
3 7 ms 9 ms 7 ms xr01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.157]
4 7 ms 8 ms 8 ms GE-V30.core0.interware.hu [193.188.137.25]
5 8 ms 8 ms 7 ms ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]

Az útvonalkövetés elkészült.

egy hosszabb ping ugyanekkor:
Válasz 217.20.131.2: bájt=32 idő=9 ms TTL=60

217.20.131.2 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 1193, fogadott = 1193, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 6ms, maximum = 55ms, átlag = 9ms

és az éjszakai sebességmérés :))
stabilan:
[kép]

A dmcc-nél a sötét oldal a nyerő ;-)
Nappali mérésekkel majd nappal...

(#196) monomojo válasza monomojo (#195) üzenetére

monomojo
(újonc)

Az _éjszakai_ stabilitásra még egy nem mérvadó kép:
[link]
:C

[Szerkesztve]

(#197) loosht

loosht
(fanatikus tag)

:W :W :W
[kép]
:W :W :W

(#198) Pyzoo

Pyzoo
(tag)

Ma 12-től 13-ig nem volt NET. :(((
Álandó kimaradás ,alacson sávszélesség, magas pingek, én
nem vagyok jogász de szerintem ezt már nevezhetjük
folyamatos szerződésszegésnek! :((

A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.

(#199) loosht válasza Pyzoo (#198) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Igen, valami hasonlón törten én is az agyam. Egyébként nálad szerencse, hogy ''csak'' 1 órahosszat nem volt net, nálam 3 óráig nem volt.

(#200) Calogero

Calogero
(PH! addikt)

A DMCC-be egy jó dolog van csak, hogy nincs hűségszerződés, így bármikor le lehet lépni.

A kérdés már csak az hogy hova.

Marad a drága chello, ADSL, vagy olcsó,s talán a DMCCnél egy minimális különbséggel jobb tvnetwork (Lannet).

Én visszaakartam mondani az ADSL-t a DMCC miatt (ára miatt).
Már meg is rendeltem a szolgáltatást, de után rátaláltam erre a topikra, valamint közben az uncsi tesóméknál bekötötték és állandóan ''zaklatott'' hogy lassú, nincs net, menjek nézzem meg, de csodákat tenni még én sem tudok.

Gyorsan vissza is mondtam a DMCC szolgáltatást.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.