Érdekes.
Ez vajon a bővitések miatt van?
Elég zavaró mert így hogy állítsam be normálisan a routerem!
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.

Érdekes.
Ez vajon a bővitések miatt van?
Elég zavaró mert így hogy állítsam be normálisan a routerem!

Na ja! Nekem is szerverem volt fix IP-vel még a tvnetwork-nél és mindenki egyből IP alapján jött, de ez a DMCC-nél már nem működik. Ha fix IP-m lenne, mondjuk akkor sem működne a dolog, mert senki nem fog jönni egy olyan szerverre, amin 150-400-as pingje van! Szóval mióta DMCC-m van, meghótt a szerverem 
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

Holnap megpróbálok elkapni egy szervizest a vénkerti ügyfélszoliban és megkérdezni tőle!
Remélem ott lesz mert amikor a nőcit kérdeztem hogy mi alapján fognak azonosítani,
szegény azt se tudta hogy eszik-e vagy isszák! A két fazon akik kijöttek bekötni azok meg csak azt tudták hogy ha világít a modem akkor működik.
Holnap majd írok hogy mire jutottam.

Lehet hogy hülyén hangzik a kérdés, de mi alapján azonosít?
MAC Adress alapján mint a Chello vagy FIX IP alapján?
Erre még mindig nem tudtam rájönni! 

Én akárhányszor bent voltam az Ibolya utcán és mondtam, hogy informatikussal szeretnék beszélni, mindig fel volt a nő háborodva, hogy mit akarok én tőle, mondjam neki a gondomat! Amikor elmondom neki, akkor meg csak néz, hogy milyen nyelven beszélek én neki, majd átkiabál a szomszédba, hogy ''téged keresnek''!
Azt, hogy mi alapján azonosítanak nem tudom, de nem MAC alapján, az biztos.
Egyébként tegnap este megint elb@szták a mailkiszolgálót valami másra, de persze ismét nem közölték senkivel, hogy mire változott. Nem tudom, mennyi időmbe telt, mire kinyomoztam az előzőt is. Azt sem tőlük tudtam meg, hanem a romániai RDSNET kiszolgálójának a beállításai voltak érvényesek, de már meg az sem jó. Most megint hetek ig be kell lépkedjek az összes mailcímemre, ha levelet akarok írni..PFFF!
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Most üzemeltem be a netet ... eléggé pirít!![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/80767737.png)
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]
És ez volt a TVnetwork...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/79440670.png)
[Szerkesztve]
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

dmcc - 2 mbit
tvnetwork - 1 mbit
üdv, lakisoft
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

Használd egészséggel?
A pingek milyenek?
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

köszi szépen...a jó kívánságokat!
a pingek egyszóvalkifejezve - frankóók...
üdv, lakisoft

Na gratula! Mákod van, hogy nem ezen a környéken laksz. Mellesleg, hogy a túróban van 2Mbit-es feltöltésed??? Nem 512-nek kéne lennie?
Egyébként nem akarok pesszimistának tűnni (mert abszolút optmista vagyok!), de nekem is nagyon zsír volt 2 hétig, aztán a környéken bekötötték mindenkinek és nem is bírja a hálózat, ezért ilyen ratyi a kapcsolatom.
[Szerkesztve]

Fogalmam sincs ... de nagyon örülök neki - biztos ha majd észre veszik jól visszaveszik 512kbit-re a feltöltést ... nem tudom - de ha így marad én csak örülök neki! 
Remélem ez a sebesség nem egy múló állom ... attól félek én is ha tényleg mindenkit rákötnek akkor az lesz amit te is mondasz ... de remélem csak is mértékben esik vissza a kapcsolat ...
üdv, lakisoft

Nem merek rákérdezni a 2mbit feltöltésre ... mert rájönnek hogy csak 512kbit kellene és szépen visszaveszik a sebességet...
üdv, lakisoft

Én se kérdeznék rá, az tuti! 

[GONOSZ ON]
Majd mi szólunk

[GONOSZ OFF]
Azt ajánlom ha meglátsz a körzetedbe DMCC-s szerelőket, küld el őket, hogy nem kell több bekötés.
Azt meg lehet tudni hogy merre felé laksz, mert amit tapasztaltam negatívumokat az mind a tócókertieket érintette
[Szerkesztve]
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

Ez jóóó ... 
okés - majd jól elzavarom őket!!!
üdv, lakisoft

- addig is lábújhegyen járkálok a neten ... 
[Szerkesztve]

Tegnap este megint nem volt netem. Amikor visszajött, egész jó volt, de most délután megint nem volt és mikor visszajött, rosszabb lett, mint valaha.
Az origo-t pl. 130-cal, a dmcc-t 154-gyel pingelem.
[Szerkesztve]

nálam is kezdődik ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/81115059.png)
lehet hogy lebuktam és gyököt vontak a sebességből 
, 
üdv, lakisoft
[Szerkesztve]
lehet korai volt az öröm ...![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/81117611.png)
de ez még mindig nem 2 mbit ... 
elmúlt a csoda ... 
[Szerkesztve]

Mért valaki hasonló értékeket...?
üdv, lakisoft

Nekem az origót 178 - 225 között pingeli ...
üdv, lakisoft

Igy van. A csapon optikai switchek lesznek a lepcsohazak tetejen, ha jol emlekszem. Nyilvan az szep sebesseget ad. De tenyleg kerdes hogy a romanian atroutolt csomagok milyen gyorsak lesznek. Legutobb ilyen lassu szakadozo netet malajziaban lattam... Ott 2 lehetoseg volt: a) USA-n keresztul routoltak(kb 10-14 000 km), b) Szingapuron (szomszed ''orszag'') keresztul mivel nekik nem volt Internet Exchange-juk ( a'la BIX) es hat azert csak 30 millioan laknak ott. Meghat ott se volt valami fenyes a savszel. De nekunk raadasul BIXunk is van. Es hogy, hogy a fenebe erjuk el hamarabb romaniat optikan mint pestet meg nem sikerult megtudni. Erdekes hogy miota bovitettek az CMTS kapacitast ( 1 db 500as volt anno 800 elofizetore ) azota rosszabb. Na ez kicsit off, de akkor most on.
Szinten DMCC-s vagyok tavaly junius/julius ota (de lehet aprlis is volt az...). Nekem augusztusig semmi problemam nem volt. Kiraly fel/le sebessegek. Ping ido minimum. Ok, mikor a tesco elott valamelyik barom (talan a tigaz) atvagta az optikat egymas utan 2szer, akkor persze nem volt net vagy 1-1 napig, de relative gyorsan erkezett a segitseg.
Most egy rendes 128 kbps-es netradiot se lehet neha hallgatni. Folyton szakad. Visszaterve az ujitasra : hallottam valami telefon szolgaltatast is
. Vicces lesz ha ugyanilyen ping ideje lesz a hangomnak
...
SZVSZ a legeslegeslegidegesitobb, amikor a google.com-ra a google.ro jon.
Igy foglaljak el debrecent! 
Udv!

- teljesen igazad van ...
üdv, lakisoft
ps.: http://www.google.ro/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu
fficial
ez egy picit furcsa... 
De hát ezzel együtt kell élni...
[Szerkesztve]

Ha bejött a google, akkor klikk ''Unelte lingvistice'' linkre és válaszd ki a ''Maghiară''

A magyar szolgáltatók felé BIX-en keresztül csatlakoztok, mert az RDS-nek van BIX tagsága. Ha megnézed a #12-ben berakott tracertemet, lehet látni hogy BIX-en keresztül érhető el az a fejállomás IP amit valaki itt korábban berakott. Akkor lehetett látni hogy a fejállomásig nem volt loss és ping növekedés, a gond már DMCC-n belül a fejállomásig volt. Most néztem egy másik tracertet, de úgy látom így csúcsidőben már a fejállomásig is gond van a késleltetéssel.
1 <1 ms <1 ms <1 ms pool41-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
4 1 ms 1 ms <1 ms 195.70.58.210
5 <1 ms <1 ms <1 ms bix.rdsnet.ro [193.188.137.74]
6 96 ms 91 ms 100 ms eutrondp.rdsnet.ro [213.157.160.254]
Csomagvesztés nincs de a ping magas
Statistics for 213.157.160.254:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 10.106947 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 111.827 / 130.358 / 179.146
Gondolom Budapestről Románia felé Derberenben volt egy leállása RDS-nek, aztán úgy gondolták csináljanak már akkor ott egy céget amit rákötnek a kábelre, aztán hajrá. A külföldötök gondolom RDS hálózatán át megy, ami nem valami világszínvonalú. De ha csináltok pár tracertet hamar kiderül merre mennek a bitek.

Huhh, azt ne mondd hogy inkabb hozzaszoktal / megtanultal romanul!

J

A RIPE szerint ez egy HDSNET-es címtartomány, ami az RDS-éből van kimetszve. [link]
Gondolom guglinál nem sokat vacakolnak kis cégekkel, minél nagyobb subneteket néznek aztán kb.-ra jó lesz az ország kód is. Esetleg reverse dns-ből dönti el mit adjon ki az meg .ro végűre van beállítva. Ha csak ez a gond akkor egy kis odafigyeléssel szolgáltató oldalról ez hamar orvosolható lenne.

Hat nem tudom ezt a tracert dolgot. En az index.hu-val neztem es ez jott ki :
1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 11 ms 22 ms 10 ms 213-157-160-254.cable-modem.hdsnet.hu [213.157.160.254]
3 194 ms 172 ms 173 ms xr01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.157]
4 166 ms 186 ms 186 ms GE-V30.core0.interware.hu [193.188.137.25]
5 196 ms 186 ms * ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]
6 179 ms 167 ms 187 ms ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]
Mindjart megnezem a #12 postot...
J

Gyorsan át lehet állítani a nyelvet.A kereső sor mellett jobbra van 3 szöveg, a középső a beállítások, a nyelvből válasz ki ami az englaza vagy valami hasonló ínglishre hasonlít, mert a magyart ott én nem tudtam megtalálni. Aztán onnan már nem lesz nehéz megtalálni a hungariant. Utána beállítok elmentése és emlékezni fog rá.

okés ...
üdv, lakisoft

értettem ... de angem ez nem is idegessít annyira ... 
üdv, lakisoft

193.188.137.x a BIX tartománya, a 25-ös konkrétan az Interware BIX portja. Először elmegy ezen az RDS-es linken Debrecenből Bp-re, ott a BIX-en keresztül át Interwarehez és ott már helyben van az Index szervere. A pingek csak azért ilyen magasak mert agyon terhelt lehet a fejállomás, vagy az a vonal ami Debrecenből feljön Pestre.
Ez itt az RDS BIX portjának(74-es végűt keresd az én tracertemben) adatforgalma [link] Szerintem a román netezőik is először ide jönnek vagy sokat járnak magyar szerverekre.

Ezek a pingek irgalmatlanok egy Bp-Debrecen távra. Ilyen magas késleltetésnek inkább egy amerika nyugati partján hostolt szerverhez kellene lennie, ami azért már elég messze van. Bp-Debrecenre úgy 4ms lenne a reális érték.

A probléma ott kezdődik, hogy olyan emberkék ''informatikusok'' a DMCC-nél, hogy mikor mutatom a pingeket, akkor megkérdezik, hogy ''a ping mire jó''? Meg, hogy az 1.6Mbit/s az tökéletes a 2Mbit-es netnél.

Azt hiszem, hogy ha egy konkurens netszolgáltató reklámembere
beleolvasna ebbe a fórumba, az biztos, hogy a következő reklámjuk
így kezdődne: ''Ha te valódi xMbit-es netkapcsolatra vágysz, hívj minket........''
(#135) shabbarulez válasza shabbarulez (#124) üzenetére

Látszik hogy kapacitás probléma van a háttérben. A #12 du. 3-kor készült, az nem csúcsidőben jó eredmény produkált, az esti 22h-s mérés rossz volt. Most hajlani 1-kor már ilyen:
1 <1 ms <1 ms <1 ms pool41-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
4 <1 ms <1 ms <1 ms 195.70.58.210
5 <1 ms <1 ms <1 ms bix.rdsnet.ro [193.188.137.74]
6 7 ms 8 ms 9 ms eutrondp.rdsnet.ro [213.157.160.254]
Statistics for 213.157.160.254:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 9.996053 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 5.912 / 7.585 / 32.247
Ha több pénzt szednének be, abból talán csúcsidőben is telne megfelelő gerinc kapacitásra. Akármilyen olcsón azért nem lehet jó netet szolgáltatni.

Engem az első rosz érzés akkor fogott el a DMCC-vel kapcsolatbhan, anikor a
szerelő átadta a szerződést.Egy majdnem átlátszó papíron -2-es betümérettel!

Hát ez tök jó ...

üdv, lakisoft
ps.: Pyzoo - ez nem a te napod... heted! 
[Szerkesztve]

4 ms -t még nem sikerült mérnem ... 
üdv, lakisoft
ps.: Majd holnap ... 

Reggelt Mindenkinek!
Ilyen aktiv forumot is regen lattam... Keep it up guys! 
Vegre eljutottam a 12-es postig. Nos. A ktv-s halozat tenyleg nem a legjobb, ez onnan ered hogy annak idejen a DMCC felvasarolt 1 ( de ha jol emlekszem 2) helyi, pici kabelszolgaltatot. MovieNet volt az egyik. Nem kis penzt fizetett erte es jol megszivta, mert a halozat nem olyan volt amilyennek a papirok mutattak. Nyilvan vezetoi balfaszsag, hogy szinte latatlanba vettek meg. Az egykori MNes halozat eros zajt produkalt es meg most is produkal az altalaban keves penzbol - penzszuke miatt - megoldott fejlesztesek miatt. Maskerdes hogy a nemreg tortent ''atalakulas'' miatt, az uj befeketetoknek per pillanat nem az ugyfelek maximalis kielegitese a celja. Az egyertelmu cel : lenyomni debrecenben az UPC-t. (Amit ugy hallottam UPC-s berkekbol hogy sikerul is egyenlore) Igy a penzt most inkabb a halozatbovitesre forditjak, mint a hibak javitasara. Valamint : szinte az osszes tobbi szolgaltatasi teruleten, ahol a dmcc sajat erejebol epitett, optika van. Ami jo es draga. Es van meg benne kapacitas. Csak tudni kell kihasznalni. Mert ugye ha a DMCC halon mered a sebesseget, akkor ott megvan a 2Mbps siman.
A szakembereikrol : ha jol tudom informatikusuk most per pill nincs. (Rendszergazda nem er) Marmint olyan ember aki legalabb a CMTS-t karban tudna tartani. Volt, de nezetelteres miatt megvalt a cegtol agusztusban. Szerelok : regebben sajat emberbol volt kb 3 csapat aki csinalta a bekoteseket. Most van ez a 3 es meg 8-9 alvalalkozo aki kot. Namost az alvalalkozok szereloi neha keptelelek felfogni hogy miert kell egy munkalapot ugy kitolteni ahogy azt elmondtak nekik. Ja es hogy idore le kell(ene) leadni a szamlazas miatt. Valamint mivel nem a DMCC alkalmazottai nyilvan nekik a minoseg nem elsodleges szempont. De van azert nagyon jo szakember is a gardaban. Nem vedeni akarom a DMCC-t, csak gondoltam ha kicsi betekentes van a kulisszak moge, akkor 1-2 dolog ertelmet nyer. Hja igen. A CMTS per pillanat ugy van beallitva ahogy azt kb 4 ora alatt a pesti szallito megcsinalta... De ezt csak kosza hir kent hallottam, remelem nem igaz. Regebben az Inca rendszert hasznaltak, de azt valamiert most kidobtak.
Kivancsi leszek lepnek-e valamit a UPC 20Mbps bejelentesere.
Udv,
J

.....:::Hoppá:::....
üdv, lakisoft
ps.: Gutten morgen neked is ifjú Jabba_ ... :-d
[Szerkesztve]
Nemtom a DMCC mikor fogja elérni a betonstabil 20mbit-et ?
...
[Szerkesztve]

''Kivancsi leszek lepnek-e valamit a UPC 20Mbps bejelentesere.''
Ezt viccnek szántad?
Még a 2Mbit is gond nekik, nemhogy 20! 

Nem jött rá véletlenül valaki, hogy mire változott a mailkiszolgáló címe? Ez így nagyon gáz, hogy nem tudok e-mail-t írni 

A bejövő és a kimenő levelek kiszolgálója: mail.ipmedia.hu

Áá! Az már november végre óta nem jó! Akkor változott meg smtp.rdsnet.ro-ra, de már az sem jó. Most valami hdsnet-esnek kéne lennie, de még nem találtam ki. Az smtp.hdsnet.hu nem műxik, szóval valami más.

nektek nem szakitgat a hálozat? nekem megszakitgat! nem tudok se csetelni se semmit mert minden orában megszakad.. kezd idegesiteni 

De! Az MSN-en veszem én is mindig észre, hogy megint megszakadt a net. Kb. óránként, de van, hogy még ennél is gyakrabban.

román IP-d van neked is? amilyen korrekt szolgáltato volt olyan szar lett a mostani szolgáltatásuk
kezdek kibukni rájuk 

nálam is szakadozott tegnap este de a sok újra tárcsázás után újra megjavult!
Tegnap betárcsáztam és olyan IP-t kaptam amivel nem akart menni a háló pedig a szerveren bejutottam ... it jártatok már így?
üdv, lakisoft

mindekinek román IP-je van nem?
üdv, lakisoft
ps.: Vagy csak a puncsosoknak van magyar... hogyis van ez?