Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    Igértem beszámolót a Latitude E7450-ről, szóval röviden, mert hnap reggel kelni kell...

    Konfi: i7-5600U, 2x8GB RAM, Geforce 840M, 256GB SSD.

    Külső: "fekete MACbook feeling" rendes portokkal - ezzel mindent elmondtam: elegáns karcsú - de mégis szilárd darab, kényelmes billentyűzet, egy kicsit fura, bársonyos tapintás, szép képernyő (ips).

    Belső: húztam-nyúztam Aidával, Cinebench-el és 3DMark-kal, mind fogyasztás, mind hőfokok tekintetében jól vizsgázott a gép: a proci, és a dVGA egy esetben melegedett csak 80 fok fölé a 25 fokos szobában úgy, hogy csak simán az ágyra volt téve a noti: amikor a Furmark GPU ÉS CPU burn in tesztjét egyszerre futtattam. Komolyabb throttlingot se tapasztaltam, a legdurvább esetben kb 2.8GHz-re fogta vissza magát a proci (3.1-ről, a fentebb említett Furmark nyúzásban). Az aida tudja egyszerre nyúzni a cpu-t, igp-t és a dVGA-t - na itt visszavette magát a proci 1.6GHz-re - itt látszik a dVGA egyik fő haszna: ha nem az igp-t terheljük, akkor egy komolyabb 3D-s alkalmazásban nem kell lemondani kb 40-50%-nyi cpu erőről(!).

    Fogyasztás tekintetében (voltcraft konnektoros mérő) pedig kb ott van a kicsike, ahol a párom atom N450-nel szerelt 10"-os netbookja - persze olyan feladatokban, amit a netbook is el tud végezni, pl SD youtube wifiről. Akksiidőt nem mértem még, sztem a következő hónapban nemigen lesz egy akksiürítésnyi időm a gépre:DDD, de a fogyasztásból (PH! hsz gépelése wifin, közben usb winyó pörög: 14-17W) bőven 3 óra fölé saccolok aktív használat mellett is.

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák