Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) wassermann válasza Polllen (#750) üzenetére

wassermann
(őstag)

Szerintem a Mini 10 HD sem jobb ebből a szempontból a 10V-nél, mert úgy olvastam valahol, hogy az Intel reklamációja miatt direkt vissza van fogva benne a hardveres gyorsítás. Ezt csak az oldja fel, ha a gép egyszer lát egy miniPCIe foglalatba helyezhető HD gyorsítókártyát... a nevetséges az, hogy utána ki lehet venni, a hardveres gyorsítás képessége már bekapcsolva marad... : ))

... de próbálkozhattok ezekkel:
[link1]
[link2]

[ Szerkesztve ]

(#752) Polllen válasza wassermann (#751) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem 1011 van, uh különösebben nem érint :) Még egy filmet se néztem rajta ;]

Viszont most nézem, hogy ha tudtam volna várni 4 hónapot vele, lehetne egy 1012-m, egész jónak tűnik :) , árban is közel van

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#753) mukibuci válasza Polllen (#752) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Ha tudnál várni még 4 hónapot, akkor pedig 1013at is vehettél volna :D

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#754) Polllen válasza mukibuci (#753) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#755) biohardware

biohardware
(újonc)

Sziasztok!

1010 HD-m van és mennek az 1080p -s hd filmek gond nélkül! K-lite codec pack wmp classical! és amit korábban közzétettem driverrel! XP-n! Win 7 is fent van de ott nem próbáltam viszont ott felismeri teljes értékünek a videókártyát csak mivel lasabb a rendszer ezért gondolom akadás van! remélem tudtam segíteni

ui: 4 napja megy a gép! nem melegszik túl egy ponton szóval nincsen gond!:)

[ Szerkesztve ]

(#756) wassermann válasza biohardware (#755) üzenetére

wassermann
(őstag)

HDMI-n keresztül, FullHD-s LCD TV-n próbáltad már?

(#757) biohardware válasza wassermann (#756) üzenetére

biohardware
(újonc)

próbáltam igen! probléma mentesen ment!

(#758) SzaboZE válasza biohardware (#757) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Az érdekes, mert 1920x1080-ban szükség van egy erős videokártyára a folyamatos akadásmentes lejátszáshoz...

www.mazdaklub.hu

(#759) wassermann válasza SzaboZE (#758) üzenetére

wassermann
(őstag)

Wikipedia GMA 500-on taláható egy ([link]), onnét:

...Full hardware acceleration of H.264, MPEG2, MPEG4,...
...Intel High Definition Audio supports up to four audio streams...

(#760) SzaboZE válasza wassermann (#759) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Ez harveres dekóder, a megjelenítés más tészta. Az függ attól, hogy milyen felbontásban akarod nézni. Egy 1336x768-as kijelzőn egy gyengébb videokártya is simán megjeleníti a a képet, de fullHD-ben 30 frame-et kitolni a kimenetre kell valami erősebb videoproci.
Pont a lényeget szedted ki a végéről: "Full hardware acceleration of H.264, MPEG2, MPEG4,
VC1, and WMV9 is supported, eliminating the need for software
decode and off-loading the processor" Ez a dekóder a procit segíti, nem a videokártyát.

www.mazdaklub.hu

(#761) wassermann válasza SzaboZE (#760) üzenetére

wassermann
(őstag)

Ha a gép része és nem kell külön megvennem, nekem nem igazán érdekes hogy mit csinál belül és miként tolja ki magából az 1080i-t a HDMI-n.
Most nagyon gondolkodóba is estem, mert akkor a BIOHARDVER szerint is használható HDMI miatt a Mini 10 HD tényleg jóval csábítóbb, mint bármelyik egyéb netbook...

[ Szerkesztve ]

(#762) SzaboZE válasza wassermann (#761) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Hát jó, de szerintem erre még ne vegyél mérget :) Majd ha lesz mini a közeleben, kipróbálom, mert gyanús nekem, hogy fizikailag a full hd-t megjeleníteni nagy falat neki.

www.mazdaklub.hu

(#763) wassermann válasza SzaboZE (#762) üzenetére

wassermann
(őstag)

Szerintem pont fordítva van:
az FullHD-s (1080p-s) film > HDMI > LCDTV a legkisebb terhelés a gép számára, mert a dekódolás után már nem kell átméreteznie a képet ... (persze csak FullHD-s anyagnál)

(#764) i92

i92
(lelkes újonc)

Hali!
2 napja próbálkozom a fentebb leírtakkal de nekem csak szaggat az 1080p blueray ripp.(wmv)
help

(#765) SzaboZE válasza i92 (#764) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Olvass vissza! Codec. De szerintem ha full HDs megjelenitőt használsz, akkor azért.

www.mazdaklub.hu

(#766) i92 válasza SzaboZE (#765) üzenetére

i92
(lelkes újonc)

Hali!

format c: semmit nem tettem fel csak a K-Lite codek pakkot(defaulton hagytam mindent) és a wmplayert.magán a kis gépen is szaggat.tvn próbáltam ott is fos.

(#767) wassermann válasza i92 (#766) üzenetére

wassermann
(őstag)

Úgy emlékszem Biohardver valami hatalmas (150M-ás) GMA500 videodrájvert nyomott fel a gépére, az biztos kellene.

(#768) i92 válasza wassermann (#767) üzenetére

i92
(lelkes újonc)

ok.ujkra nekifutok.

(#769) szipak

szipak
(tag)

sziasztok!

egy ismerősöm megkérte, hogy a dell mini gépét valahogy pakoljam ki az lcd tv-jére. mivel a dell-en van hdmi, így gondoltam semmi baj, összedug és már megy is. egyszer volt egy pillanat, amikor meg is jelent a tv-n a kép, de azóta csak azt írja a tv, hogy nincs jel. dugdostam már mindegyik hdmi aljzatba a tv-n, de mindegyiknél ez van. az intel vga meghajtója is azt írja ki, hogy csak a beépített kijelző van csatlakoztatva, más nem. tudtok valami okosat mondani, hogy mivel bűvészkedjek, hogy menjen a dolog?

leggyorsabban emailben érsz el

(#770) wassermann válasza szipak (#769) üzenetére

wassermann
(őstag)

Még nem vettem meg a Mini HD-m, de úgy tudom, hogy HDMI-n látniuk kell először egymást. Tehát csak akkor engedi a hangot és a képet is HDMI-re átkapcsolni, ha össze vannak dugva. Kihúzgálni, átdugdosgatni próbaként nincs értelme.

[ Szerkesztve ]

(#771) wassermann válasza i92 (#768) üzenetére

wassermann
(őstag)

Itt is körülnézhetsz Mini 10 HD videodrájver ügyben: [link]

[ Szerkesztve ]

(#772) SzaboZE válasza szipak (#769) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Ugye kikapcsolt állapotban dugtad őket össze? Na itt a gond. A földhurok hazavághatja a kimenetet. Ha nem sikerül megoldani szoftveresen, keress meg.

www.mazdaklub.hu

(#773) wassermann válasza wassermann (#770) üzenetére

wassermann
(őstag)

Itt is van még a HD-lejátszásról anyag : [link] Egyébként érdekes, mert a linken, kicsit lent valaki tele torokból ordítja, hogy - Csak megfelelő driver kell, semmi más!

[ Szerkesztve ]

(#774) i92 válasza wassermann (#773) üzenetére

i92
(lelkes újonc)

Hali!
Ma jött el a napja hogy feladom.nem hiszem,h én vok a béna.a gpst is sikerűlt életre keltenem.de ez a hd-s dolog kifogott rajtam.nem lehet hogy kevés az 1giga ram?vagy esetleg a procin kéne húzni?
Ü.
Gyuri

(#775) wassermann válasza i92 (#774) üzenetére

wassermann
(őstag)

A proci álítólag simán viszi a 2G-t, de idenézz mit találtam (asszem GMA500 hardver codec): [link]

(#776) dhr

dhr
(fanatikus tag)

Bonzsur,

Egy ideje megvan már a 10 HD, de most kezdett rendetlenkedni:

- Erősen sípol a tápegysége, ezt már legariztam a HRP szerviznél, ott van a cserealkatrész, csak el kell menni érte
- Másik problémám, h újabban mintha pulzálna a kijelző, mint amikor a régi CRT monitort, interlaced v. milyen módba tették, azaz, ilyen csíkok "vonulnak végig" rajta alig észrevehetően. Ezzel lehet vmi csinálni, egyáltalán mi okozhatja? A hibás tápegység?

Még egy kérdés annyi lenne, h DVI kimenetes monitorra rá lehet dugni egy DVI-HDMI kábellel? A közeli szg. boltban láttam ilyet, csak gondoltam megkérdezem menni fog e vele, mert itt pár kommentel fölöttem vkinek LCD tévével gondja volt.

Előre is köszönöm.

(#777) wassermann válasza dhr (#776) üzenetére

wassermann
(őstag)

Szerintem a DVI > HDMI pont fordított funkciójú kábel: DVI-kimenetes cuccot küld LCD-TV-re... : ((

(#778) i92 válasza wassermann (#777) üzenetére

i92
(lelkes újonc)

Szega!

Isten király vagy.KÖSZI!!!!.akkor még a mai napot rászánom.Lehet ám az lesz a gond,h nekem xp(még a gyári)van rajta?Feltolom a win7et rá.

(#779) i92

i92
(lelkes újonc)

Hali!

Na most offolt le az agyam.egész délutánom ráment de nem sikerűlt.még a youtubos 720p hd-s trailerek is akadnak.a gyári driverrel kitudom tenni lcd tvre.de a 150megás driverrel(feljebb linkelve)már az sem megy.akármit akárhogy tezsek fel akadnak a filmek.Tudna esetleg valaki személyesen segíteni?Elkocsikázom csak kuklkantsa már meg legyen kedves,mertr lövésem sincs miért csinálja ezt.
(nem vok láma!psp,xbox,stb okosítás ilyesmik mennek,de ez kifogott rajtam)
ü.
Gyuri

(#780) i92

i92
(lelkes újonc)

Valaki?
Thx.

(#781) i92

i92
(lelkes újonc)

Hali evrybodri!

Sikerűlt eljutnom a kék halálig.....valaki pls. HELP.

(#782) RandomGosu válasza i92 (#781) üzenetére

RandomGosu
(senior tag)
LOGOUT blog

az hogy sikerült? a gyári gma driver feltéve van egy beállítás ott van egy teljesítmény mód azt kipróbáltad már? és az energia gazdálkodás funkción belül kapcsold ki az "energia gazdálkodást" úgy próbáld ki, hogy szaggadt-e.

amugy meg a win7-t raksz mindenképp ajánlatos a ultimate vagy társai (home, vagy prof), starter edition semmiképp se, mert az van fenn nekem és tele van minden buggal amire az ember vágyik...

rejtett számot nem veszek fel!

(#783) i92

i92
(lelkes újonc)

Hi!
Na ez az amit nem tudok,h miért....:-(((
Amit csinálok(leírom hátha igy rájön valaki a receptre)
gyári xpsp3 home edition felrak(ez rajta van magán a vinyón és recovery ctrl+f11)
ez után legfrissebb gma 500drivert felteszem+directx
majd media player classic home cinema fel.core avc vagy k-lite codek pack fel.ac3 decoder fel.beállítás az oldalon leírtak szerint.akad minden.youtubos összes 720p vidiktől kezdve a blue ray rippeken át mindenig:-(((

(#784) wassermann válasza i92 (#783) üzenetére

wassermann
(őstag)

SETFSB-vel nem bróbáltad feljebbpörgetni a processzort?

Egyébként most olvastam a Nokia Booklet 3G-ről, ami ugyanez a vas. Annak a specijében egyértelmű, hogy 1GB RAM-al Win7 alatt játszva vinnie kell a 720P-t!

[ Szerkesztve ]

(#785) i92

i92
(lelkes újonc)

Hali!

Hát ezt nem értem.Ha a win7 tel megy akkor az xpvel miért nem:-((((
setfsbt nem akartam még használni.megvan(nem nagyon tunningoltam még )parázok a gari miatt ha elbatyom a procit.De ha taláok szájbarágós leírást akkor megpróbálom.

(#786) wassermann válasza i92 (#785) üzenetére

wassermann
(őstag)

Mivel feszültséget nem emelsz a SETFSB -vel baj nem lehet, egyébként ha nagyon melegedne, állítólag a BIos VISSZAVESZI A SZORZÓT.

(#787) SzaboZE válasza i92 (#785) üzenetére

SzaboZE
(senior tag)

Nincs valami energiagazdálkodás beállítva? Külső tápról is csinálja?

www.mazdaklub.hu

(#788) i92

i92
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Na eldölt a dolog.xpsp3 home edition(gyárilag fent) le fullra win7(ultimate edition)fel.1080p-s 720p-s filmek lcd tvre kirakva(82cm)hasítanak.pár darab nem de sztem az a rossz rippelés miatt.Viszont a youtubos videók szaggatnak(már a 720p is.1080 meg el sem indul)Erre ötlet?
szóval!Vesztettem a garanciát mikor format c: csináltam?és a gyári 30 gigát is amin a recovery menü volt(synaptic)leformáztam?meg van a gyári cd is(recovery xp).ha akarom akkor bármikor vissza tudom tenni?
ja a gép kintről jött chs-en keresztűl(nem vodás)
ami felkerült:
mpc-he,direct-x,ac-3.
wmplayerrel játszom le amúgy mindent.
Na és a következő probléma:-(((((nem tom itt meg a gpst elindítani.xp alatt sikerűlt az itt ajánlott cumokkal de win7-en nem megy:-(((((

(#789) i92

i92
(lelkes újonc)

Erről a procihúzó progiról nem tud valaki egy screenshotot küldeni,hogy kéne kinéznie a beállításoknak?
Thx

(#790) RandomGosu válasza i92 (#788) üzenetére

RandomGosu
(senior tag)
LOGOUT blog

gari nem fog elveszni mert azt az oprendszert raksz rá amilyet szeretnél, és igen a recovery cd-ve bármikor vissza tudod tenni a(z) xp-t csak előtte lekell formázni a vinyót. gps-progi dell.com-on a supportnál beírod a servicetag-ot és ott kilehet választani az ilyen drivereket win7-re(GPS progi is ottvan a 3g modem manager névven). youtube-os videót nekem a 720 simán lejátsza, viszont a fullhd-t nem. Lehet nem bírja a gép vagy nem tudom.

(#791) wassermann válasza RandomGosu (#790) üzenetére

wassermann
(őstag)

Ez kell hozzá: [link]

(#792) i92

i92
(lelkes újonc)

Köszönöm!!!!!!!!!!

Mi az hogy gyenge a gépem?neked 2 giga ram van benne?

procihuzó progiban tudna valaki segíteni priviben?(ne szennyezzem a topicot)

(#793) berigazek

berigazek
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!

Ma vettem én is egy Mini 10-et és felcsigáztatok ezzel a HD film lejátszással:)
Most még töltöm az akksit,de holnap kipróbálom a 82 cm-es Full Hd Sencor TV-n,hogy ott mit mutat,amúgy önmagán a gépen sem játszottam még le HD filmet,először is úgy próbálom ki,hogy nem telepitek semmi különleges progit fel,esetleg a CCCP codeck kiegészító csomagot a WM Playerhez.Utána megnézem,hogy mi lesz...

,,Tanúlj tinó,ökör lesz belőled!"

(#794) i92

i92
(lelkes újonc)

Hali!

Grat a géphez!Én ahhoz képest,hogy 6.napja sz@pok vele imádom.a srácaim is.autóban hátúl elvannak a filmekkel mint a befött ha megyünk valahova(pl most hétvégén).

Viszont a 6 cellás akku miatt nem találok megfelelő tatyót.Az elöbbre levő oldalakon belinkeltet nézegetem még.
ü.
Gyuri

(#795) i92 válasza wassermann (#791) üzenetére

i92
(lelkes újonc)

Hát nekem ezzel is szaggat a youtubos vidi.....

(#796) RandomGosu válasza i92 (#792) üzenetére

RandomGosu
(senior tag)
LOGOUT blog

nem a te géped gyenge eleve a gma500-as nem egy csúcs teljesítmény, 1gb-ram van az enyémbe is, és ez sem egy nagyon csúcs dolog manapság. ramot szeretnék cserélni benne csak nem tudom még hogy holvan a ram és még az is kérdéses ilyenkor hogy ha szétszedem akkor lő-e a gari.

(#797) Ferikeeee

Ferikeeee
(újonc)

Sziasztok. A 1011 ben is van e GPS vevö? :U

(#798) wassermann válasza RandomGosu (#796) üzenetére

wassermann
(őstag)

Mini 10 HD-ben nem fogsz tudni RAM-ot cserélni, mert fixen beforrasztott... : ((

(#799) wassermann válasza Ferikeeee (#797) üzenetére

wassermann
(őstag)

Ha van benne beépített mobil-netes kártya, akkor valószínű.

(#800) Ferikeeee válasza wassermann (#799) üzenetére

Ferikeeee
(újonc)

köszi :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.