Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) icezozo válasza HartgeH3-2.8 (#549) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

XP alatt nekem se indult el, de mikor vissza raktam a sevent ,egyből ment a segéd progival!

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#552) icezozo

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nem tudom,de nekem nagyon melegszik a gép :W
ez a passzív hűtés hagy némi kívánnivalót maga után :U
azt hiszem, piacra kerül a gép!

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#553) biohardware válasza icezozo (#552) üzenetére

biohardware
(újonc)

csak valahonnan kéne szereznem külső dvd olvasót h win7 legyen...xp alatt akkor felejtő? win 7 el mennyivel másabb a gép? Nagy gépemen az van szal nem az érdekel h mien az op rendszer hanem hogy tűrik el egymást?
Nekem is nagyon melegszik a gép! főleg ha töltőn van! akkor kb 4-5 óra után égett! pár ezer Huf-ért lehet venni netbook hűtőt...szerintem beszerzek egyet

(#554) icezozo válasza biohardware (#553) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

én inkább eladtam, durva ez a melegedés :)
nekem lassabb volt WM7-el igaz ment rajta minden .
megterheltem rendesen :D nem igazán bírta :DD

(#555) HagaNRG

HagaNRG
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy 1010HD-t.
Asus 1001-essel, Acer One D250-nel, illetve MSI U123-mal összehasonlítva hogy áll ez?
(bár árban az Acer pl. jóval olcsóbb)

Hűtése ugye passzív, tehát abszolút semmi hang nem fog többet pl. éjszakai, ágyban netezésénél zavarni?
Félő viszont, hogy venti hiányában hogy melegszik a gép? Nagyon figylni kell rá, hogy ne takarjam le az alján a szellőzőket-tehát ágyban netezés kényelmes módon mégis kizárva?)

Köszi!

(#556) biohardware válasza HagaNRG (#555) üzenetére

biohardware
(újonc)

szia!

valóban néma a kicsi! én is így használom párszor ahogy írtad és 5-6 óra után tűz forró!

Xp alatt valaki életre tudta kelteni a gps-t??

(#557) Polllen válasza HagaNRG (#555) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem 1011 van, ez tuti passzív és melegszik, de ágyban netezést bírja, sőt hagytam már hálózaton egész éjszakára letölteni...

Az elején aggódtam, mert meleg az alja, de ez van, ha baja lesz, majd gariztatom :U

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#558) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Na ma ugynéz ki beruházok én is egy ilyenre...Oly kollegától veszem meg.... :U

...

(#559) HagaNRG válasza B-L-A-C-K (#558) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

Megvan?

Én is erre tippelek magamnak.

(#560) B-L-A-C-K válasza HagaNRG (#559) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

:K

A melegedés eddig nem vészes, ennyire melegedett az előző acer 150B-m is és abba venti is volt...

[ Szerkesztve ]

...

(#561) HagaNRG

HagaNRG
(fanatikus tag)

Szevasztok!

Ha egy Asus 1005HA
(N280-as proci, 160GB, 1GB RAM).
egy árban van a Dell Mini10HD-vel, mindkettő zsír új, akkor is a DELL-t ajánljátok?

Dell Mini 10-ben milyen proci van?

(#562) Polllen válasza HagaNRG (#561) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bár dell topicban vagyunk én azt mondanám, hogy nem... :U

Persze kérdés, hogy mi a fontosabb? Ha a hangyányival jobb teljesítmény és a lényegesen hosszabb üzemidő, akkor asus.(a milyen netbook-t topicban írták, mennyit bír üzemidőre) (azt hiszem ezt már win7-tel is lehet kapni)

Ha a HD felbontás+hdmi port+stb akkor pedig a dell-t.

A HD-ben Z530-s proci van a dell mini 1011-ben pedig n270.

(#563) HagaNRG válasza Polllen (#562) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

Z530 és n270 között nagy különbség van?
Egy dolog lenne még a memóriabővíthetőség, de szerintem ennyire úgysem fogok belemerülni a témába, hogy még költsek rá.

(#564) Polllen válasza HagaNRG (#563) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Z530 úgy tudom kevesebbet fogyaszt, de kicsit gyengébb. A z530 melletti integralt vga hardveresen támogatja a HD felbontást, így nem izzasztja meg a procit...(nálam pl n270-nél a youtube HD videók nem akadásmentesek) Cserébe viszont a Z530-al natív nem fut macOS és úgy hallottam több játékkal is baj van...(már ha régebbi gémekkel akarsz rajta mókázni)

Ram bővítés...erről HD tulajok jobban tudnak nyilatkozni, de azt hiszem a HD-ben nem megoldható, mert be van forrasztva...

A döntéshez tényleg csak azt tudom javasolni, mérlegelj, hogy mi a fontosabb.
Az üzemidő, multitouch, stb vagy esetleg a Dell márkanév, külső, anyaghasználat.
Nálam ez utóbbi volt az elsődleges szempont. Ha a műszaki adatokat nézzük, a 1011 vagy HD-nál van ugyanilyen áron jobb.

[ Szerkesztve ]

(#565) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv srácok melegedés ügyben egyáltalán nem kell aggódni..

(Azért ágyba ne használjátok vagy egy könyvet vagy bármi kemény tárgyat tegyetek alá, hogy tudjon szellőzni..letöltésnél ajánlott a nyitott fedél) Egyébként nem lesz ezzel gond szerintem bár részemről nem tapasztalható extrém melegedés.

http://steamcommunity.com/groups/race07series - Ha itt nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)

(#566) HartgeH3-2.8 válasza Polllen (#564) üzenetére

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Respect a nagyon korrekt hsz-re :R

Én a DELL név és a rendkívül korrekt és tapintásra érzésre, ránézésre nagyon komoly anyaghasználat és minőség miatt döntöttem a mini 10 HD változatnál. :R

http://steamcommunity.com/groups/race07series - Ha itt nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)

(#567) Polllen válasza HartgeH3-2.8 (#565) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Thx!

Én a legtöbbet az ágyban használom, stocolás nélkül ;] Majd ha jön a jó idő költözök vele a kertbe^^

Amúgy nem tudjátok hol lehet normális tatyót venni hozzá? Egy sima kis zsák is elég, nem kell, hogy ütésálló legyen, nem focizni vinném, csak nem akarom, hogy táskában karcolódjon.

(#568) HartgeH3-2.8 válasza Polllen (#567) üzenetére

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre tudok neked egy nagyon jót amit én is megvettem Media Markt 3990-

Ár érték arányban tökéletes
Trust Netbook Bag 10"

Belül puha, trust logókkal fogantyú és vállszíj ha vinni akarod külső zsebek..
Nagyon patent..
A külső zsebekben lazán elfér a külső HDD-m plussz a kábelek (vagy a töltő is akár)

Pici aranyos hibátlan..! :DD

[ Szerkesztve ]

(#569) Polllen válasza HartgeH3-2.8 (#568) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:R hétvégén megnézem, online vizsgálódtam egy két nagyobb boltban, de ott egy értelmeset se találtam^^

(#570) biohardware

biohardware
(újonc)

Sziasztok!

légyszives valaki válaszoljon rá, hogy sikerült e xp alatt beüzemelni a gps-t?
Gondolom nektek is a gma 500 driver xp alatt 8mb de nekem sikerült találnom egy jó drivert és így 144 mb lett! Egy minimálisan jobb lett és a játékok nem akadoznak pl counter-strike 1.6.
Megkeresem és felrakom nektek hátha valakinek kell!
Nem tudom h win 7 alatt milyen a dolog azzal még nem próbáltam ubuntu 9.10 alatt halott egy kicsit!

Köszi

(#571) HartgeH3-2.8 válasza biohardware (#570) üzenetére

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv

Érdeklődéssel várom ezt a drivert..
Sajnos a GPS-t nem sikerült még működésre bírni pedig elvileg van benne..
Pedig Wan/GPS aktiv állapotban van..de nem jött össze.
(Igaz nem mentem ki szabadba vele) csak ablakon kinyújtva tartottam kicsit.. ;]
Annyira nem eget verően szükséges jelenleg..

Driver-t én várnám részemről.. :R

(#572) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Hogy tudom erre felrakni a xp-t? Pendriveról fellehet, xp-s a gép de ugy látom az előző tulaj törölte róla a gyárit...

...

(#573) iNfAntRy

iNfAntRy
(fanatikus tag)

sziasztok

Nekem már szeptember óta megvan egy inspiron mini 10. Nagyon szeretem, jó szolgálatot tesz!
A melegedéssel kapcsolatban annyit, hogy rengetegen múlik ez az egész. Főleg attól mire használod a gépet. Én például ha csak wordben gépelésre, pasziánsz meg egyéb nem terhelő tevékenyégre használom akkor nem igen melegszik. 1 óra után csak langyosodik, de 4-5 óra után is csak enyhén meleg. Ha csatlakoztatva van a mobilnet és aktivan msnezek, netezek vagy filmezek akkor 2 óra után már azért meleg. Föleg ott melegszik ahol be kell dugni a fejhallgatót. 4-5 óra aktiv használat után azért pihentetem. Ezt ajánlom mindenkinek: pár percre emelje meg alul, kicsit legyezzen vmi papirral had hüljön. Meg érdemes odébbhelyezni. Néha odébbrakom az asztalon hidegebb felületre.
Ágyban ritkán szoktam, többnyire vagy asztalon, vagy fotelba beülök, nyujtva felrakom a lábam egy székre és a térdem környékére rakom. Ekkor szellözik a legjobban.

szerk: pont ugyanilyen trust táskám van, karácsonyra kaptam tesómtól. Nagyom jó, csak ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]

Panasonic GD600 > Nokia 2600 > Samsung E250 > Samsung E250V >Samsung s5230

(#574) Polllen válasza B-L-A-C-K (#572) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pendrive-ról xp-t kicsit macera, de megolható.

A legegyszerűbb (és van már fent egy másik OS), akkor az alól image-ből egy másik particióra feldobni. (nekem most úgy fent a gyári xp mellett a win7, de gondolkodom, hogy a gyári xp-t letörlöm, mert egy két dolgot elbarmoltak :( )
Ha ez nem megoldható, egyszerűbb még mindig a külsdő cd/dvd-író. Ha az sincs, akkor meg hajrá a xp usb telepítő haxoláshoz :DDD

(Mondjuk most eszembejutott még 1 perverz ötlet...live "pendrive"-ról is lehet fel tudod telepíteni image-ből...vista live pendrive tuti létezik.)

[ Szerkesztve ]

(#575) B-L-A-C-K válasza Polllen (#574) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Csak a pendrive megoldás a jó jelenleg, probálkozok...

...

(#576) Polllen válasza B-L-A-C-K (#575) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

utánanéztem, és ahogy látom már nem is olyan nagy nyűg, mint úgy 3-4 éve volt :)

(#577) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezazz végre pörög a jó kis DELL mini topic :DD

Én meg tag lettem :))

[ Szerkesztve ]

(#578) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Nekem a hd filmek szaggatnak, és szétesik a képük, wmp-et használok és k-lite codeket valami megoldás?

...

(#579) iNfAntRy válasza B-L-A-C-K (#578) üzenetére

iNfAntRy
(fanatikus tag)

Vagy konvertáld át avi-ba vagy mkv-be, vagy játszd le másik programmal. Ha van k-liteod akkor van media player classicod is. Azzal is probald meg. Ha ez sem megy akkor probald meg a VLC media playert.

(#580) B-L-A-C-K válasza iNfAntRy (#579) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Értem, megpróbálom, te mit használsz?

...

(#581) Polllen válasza B-L-A-C-K (#580) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én kapásból The KMPlayerrel vagy VLC-vel próbálkoznék, ahhoz nem kell codec pack :)

[ Szerkesztve ]

(#582) B-L-A-C-K válasza Polllen (#581) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Ok, megpróbálom majd, de még mindig a pendriveot csinálom a lepeítéshez... :D

...

(#583) HagaNRG válasza B-L-A-C-K (#582) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

Úgy látom sokaknak okoz problémát a lemezjátszó hiánya.

Én nem ez miatt, hanem HD filmlejátszáshoz vettem egy olyan kütyüt, amivel Sata, vagy IDE HDD_t egy mellékelt táppal és egy USB kábellel számítógépre tudok dugni. (esetemben HD lejátszóra).
A dolog mellékhatása,hogy a belső írók is ilyen foglalattal rendelkeznek.

Így 3500 FT-ból megoldottam, hogy ne kelljen se külső winyót vennem, se külső DVD írót. (azóta a laptopom megbízhatatlan írója helyett is a tökéletes belső Pioneeremmel írok USB_n.).

Ha szeretnétek ilyen kütyüt, keressétek Digimókust, tőle vettem.

(#584) foxi69 válasza HagaNRG (#583) üzenetére

foxi69
(tag)

Tudnál hozzá egy linket? Mi ez az eszköz?

(#585) HagaNRG válasza foxi69 (#584) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

Sata/IDE to USB a neve.

Nem is eszköz, tényleg a legpuriánabb megoldás: Két kábel, egy sata-USB, illetve egy TÁp a hálózathoz és az eszközhöz.
http://digimokus.uw.hu

Ne felejts el rám hivatkozni nála a pH!-ról.

[ Szerkesztve ]

(#586) B-L-A-C-K válasza HagaNRG (#583) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Tudom, ismerem csak pont nincs ilyenem most...:)

...

(#587) biohardware válasza HartgeH3-2.8 (#571) üzenetére

biohardware
(újonc)

Szia!

Sajnos nem találom a linket sem a drivert!
Eddig úgy látta eszközkezelőben hogy :intel corporation us15 embedded chipset function 0

Aztán frissítettem visszatette az 500as drivert keresgéltem ezt a régit nem találtam feltettem egy másik talált drivert ami a intel graphics media accelerator 3150 amit nem ismert fel újraindítás után és megint leakartam frissíteni és akkor meg láttam a körrábbi driverek közül és azt tettem rá!
Most már nem azt írja ki hogy intel corporation us15 embedded chipset function 0 hanem
intel graphics media accelerator 3150! Mert xp....de ugyanaz! Tehát amit keresni kell:
intel corporation us15 embedded chipset function 0

win 7et hogyan tudok telepíteni külső meghajtók nélkül? csak 1 gigás pendrive-om van ezért kérdezem! ubuntu live cd-vel esetleg vagy mégis hogyan?

(#588) Polllen válasza HagaNRG (#585) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vicces a cucc^^ Bár meg mondom őszintén, első ránézésre nem vetemednék erre^^ Ház lebont, dvd kiszed/ráköt...inkább a pendrive^^

Vinyót meg nem hagyok szabadon, ennyiből kijön egy rack is :DDD

Persze korrekt kis cucc, bizonyos helyzetekben jól jöhet :)

biohardware

Fentebb írtam

[ Szerkesztve ]

(#589) HagaNRG válasza Polllen (#588) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

3 ezerért nem nagyon van rendes, megbízható külső RACK.

Minden tesztben, meg fórumon azt írták, vigyázzak milyen külső HDD tárolót veszek, mert könnyen megsütheti a hdd-t, ha nem hűt rendesen.

Ezzel ilyen baj nincs, mert egy jól szellőző helyen a csupasz vinyó nekem még soha nem melegedett túl. (HD_t nézek róla TV_n.)

Az már igaz viszont, hogy macerás a belső írót ki-be rakosgatni, de még mindigolcsóbb egy megbízható belsőt venni még akár pluszban is, mint egy gyári külső usb-s írót.
(bár majd csak idővel derül ki, mennyire fog hiányozni néha a lemezjátszó a netbookból, és általában épp akkor nem lesz nálam se belső/külső olvasó, se hozzá való kábel)

(#590) Polllen válasza HagaNRG (#589) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt is az a döntő mire kell... :DDD

(#591) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Nem, értem, nem tudom felmásolni az xp-t pendrivról másolom, megcsinálom a bootpendrivot, el is kezdi másolni, kék képernyő mikor bejön, normálisan elkezdem csinálni, leformázza a meghajtót, felmásolja a telepitő fájlokat, de mikor kék képernyőből kilép utána vagy nem talál egy file-t az inditáshoz, vagy harverproblémát ir ki, azt hittem a telepitő rosz, de már 3 fajtát is probáltam...A gyári xp-t meg nemtudom feltenni mert már ugy vettem hogy törölve volt az a partició...

Valmi ötlet?

...

(#592) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#591) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Szerk.

[ Szerkesztve ]

...

(#593) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor én most leszek kicsit kakukktojás én egy Samsung S2 Portable külső HDD re teszem fel a DivX filmeket aztán onnan tolom :P Pont be is fér :D

..viszont a GPS re mai napig nincs megoldásom...lehet nincs is benne?
Van egy alkalmazás ami a WAN/GPS -t hivatott letiltani avagy engedélyezni..

Lehet az alkalmazás ami minden DELL nél megvan az irja de fizikailag nincs az eszköz benne? Hogyan lehet ezt ellenőrizni hogy van e benne? :)

[ Szerkesztve ]

(#594) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk ez is egy csoda ami 3 napig tartana kb ...yéé de jó van benne :D Azt ennyi :D

De képzeljetek engem el mondjuk egy bevásárlóközpontban kezemben a DELL és azt mondja , rendben most fordulj balra :D :D :D :D :D

LOL

(kár hogy a bevásárlóközpontban nem találna műholdad és csak én mondanám hogy rendben most fordulok balra) :DD

[ Szerkesztve ]

(#595) Polllen válasza B-L-A-C-K (#591) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

xp sp3-s telepítő a lemez?

és milyen fájlt nem talál? nem vmi driver-t?

(#596) B-L-A-C-K válasza Polllen (#595) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Valami hal.dll, meg volt mikro hardver problémát irt ki, olvastam most ezzel a hal.dll-el lehet valamit kezdeni, majd vasárnap ráfexek a témára...

...

(#597) HagaNRG válasza HartgeH3-2.8 (#594) üzenetére

HagaNRG
(fanatikus tag)

egy bevásárlóközpontban idétlen, de ott nyilván nem gps-sel keresem meg hova akark menni.
KOcsiban viszont tuti jól jöhet, vagy küldöldön, ha eltévedek séta közben. (tudom, a kézi a legtutibb, de azt kihasználatlanság miatt épp most adtam el.)

(#598) foxi69 válasza HagaNRG (#585) üzenetére

foxi69
(tag)

:R :R Köszönöm!

(#599) iNfAntRy válasza B-L-A-C-K (#596) üzenetére

iNfAntRy
(fanatikus tag)

Én nem igen szoktam filmet nézni ezen a gépen. Amit meg nézek az mind avi, mpeg vagy wmw. Gond nélkül lejátsza öket a wmplayer. Bár van k lite a gépemen.

(#600) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Na ujra sikerült rakni az xp-t, de uj hardverként nem tudom a driverét a következőknek:

-Wifi (mi a pontos driver neve?)
-És valami hálózati vezérlöt ir ki telepitsem az micsoda?

...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.