Én valahol azt olvastam, hogy a kettő ugyanaz, csak a Z530 korszerűbb és kevesebbet fogyaszt, emiatt olyan tokozásban gyártják amir egyáltalán nem kér hűtést ...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
wassermann
(őstag)

krisi047
(fanatikus tag)
Nem tudom nálatok jelentkezik-e a probléma, de nálam elég meleg a 10v, a VGA csati valósággal süt. Egy monitor program azt írja, hogy 57-60 fok körül van az Atom. Hosszútávon nem jelent ez problémát?

asadasad22
(PH! addikt)
57-60 fok egy átlag notinál még messze nem problémás töltés közben (alapjáraton mondjuk azért sztem elég magas), de furcsa h egy atom is csinál ilyen hőt..

krisi047
(fanatikus tag)
Feltettem a SpeedFan nevű programot, fogalmam sincs mennyire megbízható, de most 74 fok körüli hőt mér töltőn netezgetés közben. Meddig nem veszélyes a gép épsége szempontjából? Meg igazából arra vagyok kíváncsi még, hogy nem egyedi-e a hiba.
[ Szerkesztve ]

PLacc
(senior tag)
Ilyenek a passzív hűtésű gépek.
Valamit valamiért.
A mydellmini fórumon is mindenkinek meleg a VGA-nál, szóval ez ilyen. Használd sík felületen.
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

krisi047
(fanatikus tag)
Nincs is ezzel baj, a meleg annyira nem zavar, csak remélem nem fog tönkremenni miatta. Pl. ha esetleg napokig bekapcsolva hagyom mondjuk seedelni. 
legfeljebb tesz egy sétát a szervizben ahol feltesznek egy rev 2.1 hűtést
pontosan melyik minit vetted?
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

krisi047
(fanatikus tag)
10v. Egyébként annyira nem zavaró, dehát remélem nem lesz baja, elvégre még nem panaszkodtak a mydellmini-n se, hogy ez gondot jelentett volna.
[ Szerkesztve ]

wassermann
(őstag)
Én úgy tudom, hogy a Dell Minik teljesen passzív hűtésűek. Mi a fene az a rev 2.1 hűtés ?

PLacc
(senior tag)
Jól tudtad. 
A rev 2.1 csak poén, gondolom egy áttervezett hűtésre gondol a kolléga. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver
igen, tényleg poénnak szántam 
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

birogeri
(újonc)
Sziasztok!
Én is most tervezek egy Dell mini 1010-6-ot venni (fekete és HD), és valaki itt nyilatkozott a Win7-ről. Tőle kérdeném, hogy külső optikai olvasóról telepítette, vagy van ennek más útja is?
Az Ubuntu netbook kiadásával van valakinek valami tapasztalata?
Köszönöm a segítséget 
Azt hiszem ezt is ki fogom próbálni, majd meglátjuk mi lesz a legoptimálisabb a berendezésre meg a használati szokásaimra.

PLacc
(senior tag)
Ha az Ubuntu netbook remixre gondolsz, akkor az nem egy nagy kaland szvsz. A sima stock Ubuntu nekem jobban bejön, sokkal jobban konfigolható, és sebességre sincs vele gond 1.6 Atommal, 1G RAM-mal.

krisi047
(fanatikus tag)
Sima belső dvd íróval telepítettem, USB-s SATA csatlakozón keresztül. Egyébként egy minimum 4 gigás pendriveról is felmegy, erről bőven találsz a neten irodalmat. 

ertz
(senior tag)
Na meg lett rendelve ez a kis csoda, elvileg kedden ér ide.
Amúgy hogyan lehet pendrive-ra addig is felnyomni a winxp-t, hogy bootolható legyen róla?
Annyi féle leirás van a neten, de mindegyik eléggé bonyolult. Nincs valami egyszerű módja?
Előre is köszi!

wassermann
(őstag)
- Mik a tapasztalataid vele?

ertz
(senior tag)
Hú, egy napot szerencsétlenkedtem vele, amíg feltettem rá az XP-t. Most már szerencsére meg van.
Először kétségbeestem a win elindulása után, mert szinte az összes eszköz elérhetetlen volt (pl hang, wlan, bluetooth, vga kártya.... minden) illesztőprogram hiányában, de a dell.comról nem is lehetne egyszerűbb letölteni az illesztőprogramokat, ráadásul az összes korrekten, elronthatatlanul fent van az oldalon.
Már a legtöbb általunk használt program is rajta van. Komolyan mondom szinte észre sem lehet venni a különbséget a gyorsaságban a nagy 15,4es laptopomhoz képest, egyik programmal sem számottevő. Persze a FIFA 09-et nem tettem fel rá, de nem is az az ilyen netbookok életcélja. 
Nagyon meg vagyok vele elégedve eddig. Az iponnál 77-ért szinte ajándék!

krisi047
(fanatikus tag)
Ha jól emlékszem ebben a topicban említette valaki, hogy a külső monitoros csatlakozással problémái vannak. Nálam gond nélkül megy a Win7 alatt FullHD monitorral. Lehet az XP a ludas.

f8enter
(lelkes újonc)
Mától én is Mini HD tulaj vagyok. Nagyon klassz a gép, jól sikerült kis darab. Használja valaki Ubuntuval? A HD felbontást nem tudom beállítani 
üdv
a hd vaáltozatban sincs venti? tehát dell mini 10 HD-d (1010) van?

wassermann
(őstag)
Tudtommal egyik Dell Miniben (9,10,12) sincs ventillátor. Az összes teljesenpasszív hűtésű.

wassermann
(őstag)
És mi van a lejátszással 1080i-s vagy 1080p-s videót képes kinyomni akadás nélkül a HDMI-n?
A hangot is a HDMI-n küldi vagy az az analógon me4gy ki csak?

f8enter
(lelkes újonc)
Nincs venti, és 10 HD. Csak szívok a linuxxal a gma 500 miatt... Valaki fel tudta éleszteni?
megkérdezem majd egy ismerősömet, ő azt hiszem éppen most oldotta meg a problémát egy 751h-ban ubuntu alatt

ertz
(senior tag)
De méééér használ valaki ubuntut?! 
nem akarok flémet
ugyanolyan okból mint, mér használ valaki osx-et vagy miért éppen windózt

cs.szilu
(újonc)
azért használ valaki ubuntut, mert szereti, hogy:
- ingyen van
- a legtöbb drivert és kodeket automatikusan letölti a rendszer
- a telepített szoftvereket és a rendszer összetevőket folyamatosan, automatikusan frissíti
- nem kell minden szXrért leszedni egy n+1. programot, amit aztán krekkelhet az ember
- gyorsabban bootol és dolgozik a rendszer
- rengeteg, nagyon profi fejlesztő eszköz segíti a munkát
- kompatibilis a legtöbb más rendszerrel (pl. vindóz) fájlrendszer, hálózat, dokumentumkezelés, stb területen
- bármelyik vindózhoz képest szebb, kifinomultabb és testre szabhatóbb a grafikus megjelenítése (gnome)
- kevésbé terheli a hardvert (gyengébb gépen is tökéletesen megy)
- nagyon jó support áll mögötte
- kevesebb vírus létezik rá, de ezeknek sincs sok esélyük a beépített vírusölő és a tűzfalnak köszönhetően
- külön kiadása van desktop, netbook és szerver gépekre optimalizálva
- stb, stb...
szerintem próbáld ki ;)
biztosan megéri
├────────────────── www.webtelep.hu ───────────────────┤

cs.szilu
(újonc)
szia
A 9.04ben sajnos eléggé gyengére sikerültek a vga driverek, de szerencsére van megoldás és nem is túl bonyolult.
frissítsd az intel vga drivert:
ehhez hozzá kell adni a szoftver forrásokhoz az alábbit:
deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mobile/ppa/ubuntu jaunty main
csinálhatod grafikusan:
Rendszer -> Adminisztráció -> Szoftverforrások -> "Harmadik fél" fül -> Hozzáadás
vagy pedig konzolban:
$ sudo gedit /etc/apt/sources.list
ezzel megnyitod a források listáját szövegszerkesztőben
szúrd be a végére a fenti sort (deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mobile/ppa/ubuntu jaunty main)
majd a következő utasításokat add ki konzolban:
$ sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys C6598A30
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install xserver-xorg-video-psb psb-kernel-source
ha ezzel megvagy, indítsd újra a gépet
nálam ez már elég is volt, de egy fórumban korábban azt olvastam, hogy bizonyos kernel verzióval (2.6.28-14) nem fér meg ez a driver
elvileg nem lesz ilyen gondod, mert vagy 2.6.28-11 a kernel verziód, vagy ha frissítettél, akkor 2.6.28-15
ha mégis baj lenne, akkor indítsd a gépet "low graphics" módban, majd:
$ sudo apt-get remove psb-kernel-source
$ sudo apt-get install psb-kernel-source
majd újraindítás
ha még mindig nem tökéletes a megjelenítés, akkor szerkeszd az xorg konfig fájlját:
$ sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
úgy, hogy a device sectionhöz hozzáadva pár sort így nézzen ki:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "IgnoreACPI"
Option "AccelMethod" "exa"
Option "MigrationHeuristic" "greedy"
Option "NoDDC"
EndSection
sok sikert ;)

ertz
(senior tag)
És mikor fogsz rajta FIFA-val játszani? Vagy úgy bármi mással?
Persze értem egy netbookon semmikor, de ha csak magáról az ubunturól beszélünk.
[ Szerkesztve ]

Saint_
(PH! nagyúr)
te most szórakozol itt?
HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

cs.szilu
(újonc)
akkor, amikor vindózon: SOHA
aki játszani akar, az vegyen egy xboxot, vagy mittomén mik vannak, vagy használjon win-t
aki munkára használja a gépet az jobban jár ubuntuval

ertz
(senior tag)
Nem szórakozok, de látom neked is ennyi volt az egész témáról a véleményed.
Szerintem aki nem programoz és hasonlók, annak sokkal jobb egy windows. Ennyi.

Saint_
(PH! nagyúr)
csak a flame-keltésre reagáltam.

ertz
(senior tag)
Jó, akkor kicsit visszatérve a Dell Minikre:
Amikor rátettem az XP-t tényleg az összes drivert le kellett szedni hozzá a support oldalról, mert magától az oprendszer semmit nem ismert fel, pedig a legfrissebb sp3-mas xpről van szó. De annyira, hogy addig még a tocuhpadon sem lehetett használni az oldalsó görgetést, míg ahoz külön drivert ne szedtünk volna le. Azért ez már túlzás.
De mióta feltettünk minden illesztőprogramot azóta kitünően dolgozik a kicsike. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. 
Így van szent a béke, szerintem is az xp ideális netbookra, de akinek nincs pénze rá annak jobb lehet az ubi.

Saint_
(PH! nagyúr)
a legtöbb netbookon Xp van,szoval tök8

cs.szilu
(újonc)
igen, általában oem van benne xp vagy vista, szóval megvenni nem kell külön szerencsére...
a windows kontra linux témáról meg annyit, hogy részemről nem vagyok a windows ellen, csak nekem nem kell... aki akarja, az használja azt... viszont örülök, hogy más is felteszi a netbookjára az ubit ;)
sikerült megoldani a driver gondot?

f8enter
(lelkes újonc)
Köszi, sikerült felrakni, a glx 3FPS-ről felugrott 12-13-ra. Sajna filmet nem lehet nézni. Nálad megy?

cs.szilu
(újonc)
megy, igen
totemmel próbáltad?
megpróbálta megkeresni a hiányzó kodekeket?
(próbáld meg feltenni ezt a csomagot: gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse általában sok más hasznos dolog is települ vele, úgyhogy érdemes)

krisi047
(fanatikus tag)
Mennyivel hosszabb szerintetek az üzemidő 10v-n 3 cellás aksival OS X vagy Ubuntu esetén? Érdemes csak emiatt feltenni? A Win7 2:45 körül teljesít min. fényerő wifi-s böngészés közben.
[ Szerkesztve ]
Szerintem biztosan nem lehet többet húzni belőle más rendszer alatt sem.

krisi047
(fanatikus tag)
Ennyire azért nem egyértelmű. Pl. egy cimbim HP notija 3,5 órát bír Winnel, bármit kezd vele, ennél jobban nem teljesít. Ellenben OS X-el közel 5 órát is elkotyog. De lehet ez csak egy speciális eset.
[ Szerkesztve ]
Igen, de ez a 3 cellás akku tényleg sovány.
Én ebből a videóból indultam ki. A vége felé mondja hogy 2,5-3 h-t megy.

f8enter
(lelkes újonc)
kellett még faragni, most már "jó", de van folyamatos loadom
10-20%, remélem idővel javul 

xedos
(PH! addikt)
Volt egy pár Hackintoshos notim...
Szóval a nem MAC gépre telepített gépeken nem tökéletes az energia gazdálkodás.
Egyik gépemen sem ment annyit mint, win XP alatt! Ugyanez fordítva: Mac gépek OSX alatt jelentőssen többet mennek OSX alatt!
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

Psychonaut
(PH! addikt)
Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne csak: A Mini 9, Mini 10 és a Mini 10v csak a kijelző méretében meg az elérhető vinyókban/SSD-kban különbözik egymástól?
Választ előre is köszi!
(#147) wassermann válasza Psychonaut (#146) üzenetére

wassermann
(őstag)
A különböző Mini 10-ek igazán csak a képernyőben és a hardver elemek tulajdonságaiban térnek el egymástól. Egyetlen gyökeres különbség, hogy a memória csak a 10v-ben bővíthető 2GB-ra, mert a sima 10ben nincs memóriafoglalat, a memóriát az alaplapra forrasztották
A Mini 9 viszont teljesen más, mert nincs benne hely normál 2,5"-os vinyónak, csak valami lassú minPCIe-s SSD van benne, emiatt a vinyó később nehezebben bővíthető!
(#148) Psychonaut válasza wassermann (#147) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)
Értem, köszi.
De a Mini 9-nek bővíthető a memóriája, nem?
Sima DDR2-s 667MHz-s modul belemegy, ugye?
(#149) wassermann válasza Psychonaut (#148) üzenetére

wassermann
(őstag)