Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) wassermann válasza PLacc (#100) üzenetére

wassermann
(őstag)

Én valahol azt olvastam, hogy a kettő ugyanaz, csak a Z530 korszerűbb és kevesebbet fogyaszt, emiatt olyan tokozásban gyártják amir egyáltalán nem kér hűtést ...

(#102) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Nem tudom nálatok jelentkezik-e a probléma, de nálam elég meleg a 10v, a VGA csati valósággal süt. Egy monitor program azt írja, hogy 57-60 fok körül van az Atom. Hosszútávon nem jelent ez problémát?

(#103) asadasad22 válasza krisi047 (#102) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

57-60 fok egy átlag notinál még messze nem problémás töltés közben (alapjáraton mondjuk azért sztem elég magas), de furcsa h egy atom is csinál ilyen hőt..

(#104) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Feltettem a SpeedFan nevű programot, fogalmam sincs mennyire megbízható, de most 74 fok körüli hőt mér töltőn netezgetés közben. Meddig nem veszélyes a gép épsége szempontjából? Meg igazából arra vagyok kíváncsi még, hogy nem egyedi-e a hiba.

[ Szerkesztve ]

(#105) PLacc válasza krisi047 (#102) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Ilyenek a passzív hűtésű gépek. :( Valamit valamiért.
A mydellmini fórumon is mindenkinek meleg a VGA-nál, szóval ez ilyen. Használd sík felületen.

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#106) krisi047 válasza PLacc (#105) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Nincs is ezzel baj, a meleg annyira nem zavar, csak remélem nem fog tönkremenni miatta. Pl. ha esetleg napokig bekapcsolva hagyom mondjuk seedelni. :D

(#107) Gergő_ válasza krisi047 (#106) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

legfeljebb tesz egy sétát a szervizben ahol feltesznek egy rev 2.1 hűtést :))
pontosan melyik minit vetted?

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#108) krisi047 válasza Gergő_ (#107) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

10v. Egyébként annyira nem zavaró, dehát remélem nem lesz baja, elvégre még nem panaszkodtak a mydellmini-n se, hogy ez gondot jelentett volna.

[ Szerkesztve ]

(#109) wassermann válasza Gergő_ (#107) üzenetére

wassermann
(őstag)

Én úgy tudom, hogy a Dell Minik teljesen passzív hűtésűek. Mi a fene az a rev 2.1 hűtés ?

(#110) PLacc válasza wassermann (#109) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Jól tudtad. :)
A rev 2.1 csak poén, gondolom egy áttervezett hűtésre gondol a kolléga. :D

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#111) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

igen, tényleg poénnak szántam ;)

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#112) birogeri

birogeri
(újonc)

Sziasztok!
Én is most tervezek egy Dell mini 1010-6-ot venni (fekete és HD), és valaki itt nyilatkozott a Win7-ről. Tőle kérdeném, hogy külső optikai olvasóról telepítette, vagy van ennek más útja is?
Az Ubuntu netbook kiadásával van valakinek valami tapasztalata?
Köszönöm a segítséget :)
Azt hiszem ezt is ki fogom próbálni, majd meglátjuk mi lesz a legoptimálisabb a berendezésre meg a használati szokásaimra.

(#113) PLacc válasza birogeri (#112) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Ha az Ubuntu netbook remixre gondolsz, akkor az nem egy nagy kaland szvsz. A sima stock Ubuntu nekem jobban bejön, sokkal jobban konfigolható, és sebességre sincs vele gond 1.6 Atommal, 1G RAM-mal.

(#114) krisi047 válasza birogeri (#112) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Sima belső dvd íróval telepítettem, USB-s SATA csatlakozón keresztül. Egyébként egy minimum 4 gigás pendriveról is felmegy, erről bőven találsz a neten irodalmat. :)

(#115) ertz

ertz
(senior tag)

Na meg lett rendelve ez a kis csoda, elvileg kedden ér ide.
Amúgy hogyan lehet pendrive-ra addig is felnyomni a winxp-t, hogy bootolható legyen róla?
Annyi féle leirás van a neten, de mindegyik eléggé bonyolult. Nincs valami egyszerű módja?
Előre is köszi!

(#116) wassermann válasza ertz (#115) üzenetére

wassermann
(őstag)

- Mik a tapasztalataid vele?

(#117) ertz válasza wassermann (#116) üzenetére

ertz
(senior tag)

Hú, egy napot szerencsétlenkedtem vele, amíg feltettem rá az XP-t. Most már szerencsére meg van. :) Először kétségbeestem a win elindulása után, mert szinte az összes eszköz elérhetetlen volt (pl hang, wlan, bluetooth, vga kártya.... minden) illesztőprogram hiányában, de a dell.comról nem is lehetne egyszerűbb letölteni az illesztőprogramokat, ráadásul az összes korrekten, elronthatatlanul fent van az oldalon.

Már a legtöbb általunk használt program is rajta van. Komolyan mondom szinte észre sem lehet venni a különbséget a gyorsaságban a nagy 15,4es laptopomhoz képest, egyik programmal sem számottevő. Persze a FIFA 09-et nem tettem fel rá, de nem is az az ilyen netbookok életcélja. :DD

Nagyon meg vagyok vele elégedve eddig. Az iponnál 77-ért szinte ajándék!

(#118) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem ebben a topicban említette valaki, hogy a külső monitoros csatlakozással problémái vannak. Nálam gond nélkül megy a Win7 alatt FullHD monitorral. Lehet az XP a ludas.

(#119) f8enter

f8enter
(lelkes újonc)

Mától én is Mini HD tulaj vagyok. Nagyon klassz a gép, jól sikerült kis darab. Használja valaki Ubuntuval? A HD felbontást nem tudom beállítani :(

(#120) Gergő_ válasza f8enter (#119) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

üdv
a hd vaáltozatban sincs venti? tehát dell mini 10 HD-d (1010) van?

(#121) wassermann válasza Gergő_ (#120) üzenetére

wassermann
(őstag)

Tudtommal egyik Dell Miniben (9,10,12) sincs ventillátor. Az összes teljesenpasszív hűtésű.

(#122) wassermann válasza krisi047 (#118) üzenetére

wassermann
(őstag)

És mi van a lejátszással 1080i-s vagy 1080p-s videót képes kinyomni akadás nélkül a HDMI-n?

A hangot is a HDMI-n küldi vagy az az analógon me4gy ki csak?

(#123) f8enter válasza Gergő_ (#120) üzenetére

f8enter
(lelkes újonc)

Nincs venti, és 10 HD. Csak szívok a linuxxal a gma 500 miatt... Valaki fel tudta éleszteni?

(#124) Gergő_ válasza f8enter (#123) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

megkérdezem majd egy ismerősömet, ő azt hiszem éppen most oldotta meg a problémát egy 751h-ban ubuntu alatt

(#125) ertz válasza Gergő_ (#124) üzenetére

ertz
(senior tag)

De méééér használ valaki ubuntut?! :(((

(#126) Gergő_ válasza ertz (#125) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

nem akarok flémet :(((
ugyanolyan okból mint, mér használ valaki osx-et vagy miért éppen windózt

(#127) cs.szilu válasza ertz (#125) üzenetére

cs.szilu
(újonc)

azért használ valaki ubuntut, mert szereti, hogy:
- ingyen van
- a legtöbb drivert és kodeket automatikusan letölti a rendszer
- a telepített szoftvereket és a rendszer összetevőket folyamatosan, automatikusan frissíti
- nem kell minden szXrért leszedni egy n+1. programot, amit aztán krekkelhet az ember
- gyorsabban bootol és dolgozik a rendszer
- rengeteg, nagyon profi fejlesztő eszköz segíti a munkát
- kompatibilis a legtöbb más rendszerrel (pl. vindóz) fájlrendszer, hálózat, dokumentumkezelés, stb területen
- bármelyik vindózhoz képest szebb, kifinomultabb és testre szabhatóbb a grafikus megjelenítése (gnome)
- kevésbé terheli a hardvert (gyengébb gépen is tökéletesen megy)
- nagyon jó support áll mögötte
- kevesebb vírus létezik rá, de ezeknek sincs sok esélyük a beépített vírusölő és a tűzfalnak köszönhetően
- külön kiadása van desktop, netbook és szerver gépekre optimalizálva
- stb, stb...

szerintem próbáld ki ;)
biztosan megéri

├────────────────── www.webtelep.hu ───────────────────┤

(#128) cs.szilu válasza f8enter (#123) üzenetére

cs.szilu
(újonc)

szia

A 9.04ben sajnos eléggé gyengére sikerültek a vga driverek, de szerencsére van megoldás és nem is túl bonyolult.

frissítsd az intel vga drivert:
ehhez hozzá kell adni a szoftver forrásokhoz az alábbit:
deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mobile/ppa/ubuntu jaunty main

csinálhatod grafikusan:
Rendszer -> Adminisztráció -> Szoftverforrások -> "Harmadik fél" fül -> Hozzáadás

vagy pedig konzolban:
$ sudo gedit /etc/apt/sources.list
ezzel megnyitod a források listáját szövegszerkesztőben
szúrd be a végére a fenti sort (deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mobile/ppa/ubuntu jaunty main)

majd a következő utasításokat add ki konzolban:
$ sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys C6598A30
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install xserver-xorg-video-psb psb-kernel-source

ha ezzel megvagy, indítsd újra a gépet

nálam ez már elég is volt, de egy fórumban korábban azt olvastam, hogy bizonyos kernel verzióval (2.6.28-14) nem fér meg ez a driver
elvileg nem lesz ilyen gondod, mert vagy 2.6.28-11 a kernel verziód, vagy ha frissítettél, akkor 2.6.28-15
ha mégis baj lenne, akkor indítsd a gépet "low graphics" módban, majd:
$ sudo apt-get remove psb-kernel-source
$ sudo apt-get install psb-kernel-source
majd újraindítás

ha még mindig nem tökéletes a megjelenítés, akkor szerkeszd az xorg konfig fájlját:
$ sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
úgy, hogy a device sectionhöz hozzáadva pár sort így nézzen ki:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "IgnoreACPI"
Option "AccelMethod" "exa"
Option "MigrationHeuristic" "greedy"
Option "NoDDC"
EndSection

sok sikert ;)

(#129) ertz válasza cs.szilu (#127) üzenetére

ertz
(senior tag)

És mikor fogsz rajta FIFA-val játszani? Vagy úgy bármi mással?
Persze értem egy netbookon semmikor, de ha csak magáról az ubunturól beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#130) Saint_ válasza ertz (#129) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

te most szórakozol itt?

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#131) cs.szilu válasza ertz (#129) üzenetére

cs.szilu
(újonc)

akkor, amikor vindózon: SOHA

aki játszani akar, az vegyen egy xboxot, vagy mittomén mik vannak, vagy használjon win-t
aki munkára használja a gépet az jobban jár ubuntuval

(#132) ertz válasza Saint_ (#130) üzenetére

ertz
(senior tag)

Nem szórakozok, de látom neked is ennyi volt az egész témáról a véleményed.
Szerintem aki nem programoz és hasonlók, annak sokkal jobb egy windows. Ennyi.

(#133) Saint_ válasza ertz (#132) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

csak a flame-keltésre reagáltam.

(#134) ertz válasza Saint_ (#133) üzenetére

ertz
(senior tag)

Jó, akkor kicsit visszatérve a Dell Minikre:
Amikor rátettem az XP-t tényleg az összes drivert le kellett szedni hozzá a support oldalról, mert magától az oprendszer semmit nem ismert fel, pedig a legfrissebb sp3-mas xpről van szó. De annyira, hogy addig még a tocuhpadon sem lehetett használni az oldalsó görgetést, míg ahoz külön drivert ne szedtünk volna le. Azért ez már túlzás. :U
De mióta feltettünk minden illesztőprogramot azóta kitünően dolgozik a kicsike. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. :R

(#135) Gergő_ válasza ertz (#134) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Így van szent a béke, szerintem is az xp ideális netbookra, de akinek nincs pénze rá annak jobb lehet az ubi.

(#136) Saint_ válasza Gergő_ (#135) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

a legtöbb netbookon Xp van,szoval tök8

(#137) cs.szilu válasza Saint_ (#136) üzenetére

cs.szilu
(újonc)

igen, általában oem van benne xp vagy vista, szóval megvenni nem kell külön szerencsére...

a windows kontra linux témáról meg annyit, hogy részemről nem vagyok a windows ellen, csak nekem nem kell... aki akarja, az használja azt... viszont örülök, hogy más is felteszi a netbookjára az ubit ;)

sikerült megoldani a driver gondot?

(#138) f8enter válasza cs.szilu (#137) üzenetére

f8enter
(lelkes újonc)

Köszi, sikerült felrakni, a glx 3FPS-ről felugrott 12-13-ra. Sajna filmet nem lehet nézni. Nálad megy?

(#139) cs.szilu válasza f8enter (#138) üzenetére

cs.szilu
(újonc)

megy, igen
totemmel próbáltad?
megpróbálta megkeresni a hiányzó kodekeket?

(próbáld meg feltenni ezt a csomagot: gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse általában sok más hasznos dolog is települ vele, úgyhogy érdemes)

(#140) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Mennyivel hosszabb szerintetek az üzemidő 10v-n 3 cellás aksival OS X vagy Ubuntu esetén? Érdemes csak emiatt feltenni? A Win7 2:45 körül teljesít min. fényerő wifi-s böngészés közben.

[ Szerkesztve ]

(#141) Gergő_ válasza krisi047 (#140) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem biztosan nem lehet többet húzni belőle más rendszer alatt sem.

(#142) krisi047 válasza Gergő_ (#141) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Ennyire azért nem egyértelmű. Pl. egy cimbim HP notija 3,5 órát bír Winnel, bármit kezd vele, ennél jobban nem teljesít. Ellenben OS X-el közel 5 órát is elkotyog. De lehet ez csak egy speciális eset.

[ Szerkesztve ]

(#143) Gergő_ válasza krisi047 (#142) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, de ez a 3 cellás akku tényleg sovány.
Én ebből a videóból indultam ki. A vége felé mondja hogy 2,5-3 h-t megy.

(#144) f8enter válasza cs.szilu (#139) üzenetére

f8enter
(lelkes újonc)

kellett még faragni, most már "jó", de van folyamatos loadom :( 10-20%, remélem idővel javul :)

(#145) xedos válasza krisi047 (#140) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Volt egy pár Hackintoshos notim...
Szóval a nem MAC gépre telepített gépeken nem tökéletes az energia gazdálkodás.
Egyik gépemen sem ment annyit mint, win XP alatt! Ugyanez fordítva: Mac gépek OSX alatt jelentőssen többet mennek OSX alatt!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#146) Psychonaut

Psychonaut
(PH! addikt)

Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne csak: A Mini 9, Mini 10 és a Mini 10v csak a kijelző méretében meg az elérhető vinyókban/SSD-kban különbözik egymástól?
Választ előre is köszi!

(#147) wassermann válasza Psychonaut (#146) üzenetére

wassermann
(őstag)

A különböző Mini 10-ek igazán csak a képernyőben és a hardver elemek tulajdonságaiban térnek el egymástól. Egyetlen gyökeres különbség, hogy a memória csak a 10v-ben bővíthető 2GB-ra, mert a sima 10ben nincs memóriafoglalat, a memóriát az alaplapra forrasztották

A Mini 9 viszont teljesen más, mert nincs benne hely normál 2,5"-os vinyónak, csak valami lassú minPCIe-s SSD van benne, emiatt a vinyó később nehezebben bővíthető!

(#148) Psychonaut válasza wassermann (#147) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Értem, köszi.
De a Mini 9-nek bővíthető a memóriája, nem?
Sima DDR2-s 667MHz-s modul belemegy, ugye?

(#149) wassermann válasza Psychonaut (#148) üzenetére

wassermann
(őstag)

A DELL Mini 9 memóriája nagyon könnyen bővíthető 2GB-ra, a videó itt van: [link]

[ Szerkesztve ]

(#150) Psychonaut válasza wassermann (#149) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Köszi szépen! :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.