Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) .tnm válasza .tnm (#500) üzenetére

.tnm
(senior tag)

hátha érdekel valakit, egyik kiskertől (A4team) ezt a választ kaptam:

"Utánakérdeztem a Dell-Magyarországnál, és azt a választ kaptam, hogy ennél
a típusnál [csak, hogy tiszta legyen 2009wfp-ről van szó] 1 pixelhibára is van garancia, de nem mindegy, hogy milyen típusú a pixelhiba. Ha az csak alpixelhiba, akkor nincs rá garancia, ha az villogó, akkor sincs. Csak világító és sötét pixelhibára vállalnak
garanciát. Nagyon bonyolult dolog."

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#502) ImI87 válasza .tnm (#500) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a Dunaelektronika is azt mondta, hogy pixelhiba esetén a garancia teljes időtartama alatt cserélik a monitort. DE! Ez csak teljes pixelhibára érvényes, tehát villogó pixelre és sub-pixel hibára nem érvényes. Ez konkrétan a 2408WFP-re vonatkozik, és ez a Dell "Premium" Panelgarancia.

Az pozitív dolog, hogy a teljes gariidőre érvényes, de az már kicsit bosszantó, hogy sub-pixel hibára nem. :U

(#503) Robb202

Robb202
(fanatikus tag)

Hello! Olvastam hogy a 24"-es moncsival elég sok a bibi. Ennyire gáz lenne?

Én egy Dell 3007wfp-hc-t használok de azzal ennyi gond nincs. Csak a 24"-es szériával vannak gondok? Akartam venni egy 2408-ast de látom sok embernek gondja van vele.
Nem érdemes? Csak azért kérdem, mert sokan írjátok hogy vártok a revízióra. Mi a helyzet?
2409wfp? Ilyen is lesz?

[ Szerkesztve ]

(#504) i are robot válasza Robb202 (#503) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Nem olyan sok a gond vele, igazából az egyetlen nagy baja a magas input lag, de akit ez nem zavar, annak teljesen jó lehet. Az új revízióban leginkább ezen javítottak, állítólag, de nem tudni hozzánk jött-e már belőle. Másik baja max az ára, merthogy jobb ár/érték arányú monitorok jelentek meg a közelmúltban, és azokat inkább megéri venni.

Én meg ősszel vettem egy 2709-est, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ennek is magas az input lagja (de szinte semennyit nem játszom vele), ezt leszámítva pedig szuper monitor. Arról nem is beszélve, hogy ez még éppen a nagy hitelbumm előtt volt, úgyhogy annyiért vettem, amennyibe most a 2408-as kerül. :DD

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#505) ImI87 válasza i are robot (#504) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Az igaz, hogy a 2709 "csak" 16:9 képarányú? :F

(#506) i are robot válasza ImI87 (#505) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Nem, ez is 16:10-es.
Visible screen size/diagonal [mm]: 582x364/686

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#507) Robb202 válasza i are robot (#506) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Hi!

Na most akkor ezt nem értem. Hol van itt a macska elásva?

Én is utána néztem és a Dell 2709W-t annyiért lehet kapni mint a dell 2408WFP-t

Nem értem akkor a 2709W az egy csökkentett képességű monitor? Miért csak W miért nem WFP? Mit jelent ez a rövidítés?
Mi a különbség?

(#508) i are robot válasza Robb202 (#507) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Igazából fogalmam sincs miért W, és miért nem WFP, szerintem egyszerűen csak áttértek egy új számozásra, elnevezésre. És egyáltalán nem csökkentett képességű, a 2408-snál talán még jobb is valamivel, bár ezt csak az olvasott tesztek alapján állítom, a kistesót nem láttam élőben. Hol láttál ilyen olcsón 27-est? Én úgy tudom a 24-es most kb 160-180 körül ingadozik, a 27-es meg 220-230 körül. Az más kérdés, hogy mint mondtam, én valamikor szeptemberben vettem Brekktől bruttó 173e + pixelhiba tesztelésért. Most nem tudom nála mennyi lehet, kérdezd meg tőle, biztos segítőkész lesz, velem nagyon korrekt volt.

[ Szerkesztve ]

(#509) Robb202 válasza i are robot (#508) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Szia!

Hát én nemtom. Tényleg megleptél ezzel. Én azt hittem hogy csökkentett képességű mert hát egy 27"-es miért lenne ugyanannyi mint egy 24"-es. Sőt a másik kicsivel olcsóbb is.

De azt már kiderítettem hogy a 27-est nem lehet fel le csúszkáztatni és elforgatni mint a 2408-ast. ugyanúgy mint a 2409W-t.
Ez visszafejlődés. Vagyis a teljes monitortartó szerkezetet lecserélték ami szerintem nagyon jó volt a DELL esetében.

Gondolom aWFP-ben a W a wide, a P a pivot és az F?
Szóval én 131-ért láttam a 24-est és a 27-est 129e-ért. Külföldön persze szállítással.

[ Szerkesztve ]

(#510) i are robot válasza Robb202 (#509) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Inkább te leptél meg engem. :Y
Amit mondasz, az jól értem hogy külföldi nettó ár? Vagy az lehet, hogy a 2408-asból az új Rev-et árulják, és annak úgymond új ára van, a 2709-es meg talán akciós. Másra nem tudok gondolni.

Fel-le lehet csúsztatni, a Pivot módot viszont valóban nem tudja, de szerintem ahhoz ormótlanul nagy talp kellene (a panel mérete kávával együtt 63×41,5cm). Nekem speciel nem hiányzik, nem vagyok hardcore programozó. :DDD
Hogy az F mit jelenthet, fogalmam sincs, de megnyugtatlak, tényleg nem butított változat. A megjelenése ugyan szerényebb mint az elődjéé (2707), tehát nem szálcsiszolt alu a káva meg a láb, de szerintem szolidan elegáns így is.

[ Szerkesztve ]

(#511) Robb202 válasza i are robot (#510) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Külföldi végfelhasználói ár. A monitorról nem lehet megállapítani hogy ReV01-es vagy sem. De szerintem a sima.

(#512) Robb202 válasza Robb202 (#511) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Jövök egy kiegészítéssel. Én vagyok a béna. A 2709-es azért ilyen olcsó mert nincs rá DELL garancia csak az eladó ad rá egy évet.
Így már más a helyzet. Mennyire necces így megvenni a monitort? Mennyi lehet rá 3 év Dell garancia vásárlása itthon?

(#513) ImI87 válasza Robb202 (#512) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

3, vag 4 év, forgalmazótól függ.
Egyébként a WFP wide flat panel-t jelent, de ez lényegtelen......

Az UltraSharp szériába tartoznak a jó fajták, az E2xxWFP meg az egszerű, TN-paneles, "butább" típusok.

(#514) Robb202 válasza ImI87 (#513) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Szia!

Örülök hogy írtál. Szóval akkor a W jelzésű moncsik már nem tartoznak a "jó fajtába?"

ezt azért kérdezem, mert a 2409-es is csak W akkor innen a jobb fajta monitorok ettől az évtől eltávoznak?

Nagyon felizgultam a 2709w-re de így nem merem megvenni ha 2408wfp csak a jobb fajta.

Bár I are robot mást írt. Mostmár totál nem tudom mi tévő legyek. Pedig döntenem kéne

(#515) i are robot válasza Robb202 (#514) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Jájj, hidd már el, hogy a 2709W az "jó fajta" S-PVA paneles, itt ülök előtte, olvastam jópár tesztjét, bekalibráltam, úgyhogy tudom. :D Ne a jelölést nézd, hanem hogy milyen panel van benne. És külünben sem az jelzi hogy "jó fajta"-e, hogy W, vagy WFP, hanem ha minden igaz a szám előtt lévő betű: S, E

Ezek az új 16:9-es monitorok az olcsóbb TN panelesek: http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/24_inch?c=hu&l=hu&s=bsd
(Bár itt írnak pár hülyeséget…)

A 2709W az a 2408WFP és a 3008WFP között van félúton, nem butított változat. De ha nem hiszel nekem, olvasd el ezt a tesztet: http://prad.de/en/monitore/review/2008/review-dell-2709w.html

[ Szerkesztve ]

(#516) Robb202 válasza i are robot (#510) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

I are robot, egy kérdésem lenne a te monitorod is REV A00 ?
A00 is létezik?

(#517) i are robot válasza Robb202 (#516) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Igen, REV A00. Ez gondolom a legelső szériát jelenti. Amikor én vettem még annyira újnak számított, hogy hazai árlistákban nem is nagyon lehetett még látni.

De azért ezt vettem, mert kezdetben a 2408-ast terveztem, de nagyon bizonytalan volt hogy mikor jön ki az újabb REV, arra nem akartam várni, a 2709-ről pedig bíztatókat olvastam. A plusz 3" képátlót meg maximálisan ki tudom használni, úgyhogy megérte az akkor áron számított 20-30e többlet. És mint azóta kiderült, jó döntés volt. :C

[ Szerkesztve ]

(#518) ImI87 válasza Robb202 (#514) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Nem mondtam, hogy rossz lenne, sőt.....
Ez csak egy új jelzés, és különben sem a neve számít. Nézd meg az adatait, jófajta panel, ígéretes specifikáció, sok extra, szép design (bár ez relatív), mi kell még? :F :)
Ha megvan rá a lé, akkor nyugodtan vedd meg. Robot kolléga is mondta, hogy frankó. ennyi..... :))

(#519) Robb202 válasza i are robot (#517) üzenetére

Robb202
(fanatikus tag)

Már csak egy kérdésem lenne, de már meg vagyok győzve.

A talpa a moncsinak elbírja a készüléket, vagy ha picit meglököd akkör könnyen borul-e?

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.

(#520) i are robot válasza Robb202 (#519) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Az egész készülék összeszerelve volt a dobozában, tehát talppal együtt (gyakorlatilag csak ki kellett venni, bedugni a vezetékekeket, és használni), tehát nem tudom megmondani hogy a talp és a panel súlya milyen arányban egymással, de úgy érzésre maga a talp talán nehezebb mint a panel, úgyhogy a súlypontja elég alacsonyan van. Ráadásul egy forgózsámolyon van amin ugyebár el lehet forgatni, szóval ha a monitor szélénél fogva tekergetem, akkor sem érzek semmi bizonytalanságot. Lényeg a lényeg, masszívan áll a lábán, legfeljebb akkor tudod felborítani, ha lefejeled. ;] De olyan közelről meg úgysem fogod nézni. :DDD

(#521) bgabesz75

bgabesz75
(újonc)

DELL 2405FPW monitoromban epukkant valami,azóta nem működik,garancia már nincsen.Szerelőt keresek! Vagy olyan embert aki szedett már szét ilyet.
Tel: 06703411861.

(#522) Sasfészek

Sasfészek
(tag)

Láttam beszéltetek páran a 2709W-ről.

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy külföldön én is láttam olcsóbban a monitort de nem csak ezt hanem a 30"-es 3007WFP-HC-t és a 3008WFP-t is. Az egyiket 120K-ért a másikat 150K-ért.

Sajnos csak 1 hónap garit adnak rá. Mert a doboz sérült vagy refurbished (alig használt termék.)
Mennyi az esélye hogy ezek tönkre mennek. Lehet itthon garit vásárolni rá, ha igen mennyibe van ez?

Előre is köszsönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#523) soldner válasza ImI87 (#502) üzenetére

soldner
(újonc)

Egy ilyen monitort (2408WFP) szeretnék venni én is. :)
Vagy tud valaki jobbat hasonló áron? A 2 DVI csatlakozó számomra fontos.

A pixel garancia az ami legjobban foglalkoztat.

"A Premium panelgarancia

A Dell monitorok legszigorúbb előírásainknak is megfelelnek, így olyan minőséget és megbízhatóságot nyújtanak, amit a Dell emblémával ellátott készülékektől elvár. Minden monitort alapos teszteknek vetünk alá, és korlátozott garanciát biztosítunk hozzá. A minőség és vásárlóink megelégedettsége iránti töretlen elkötelezettségünk vezetett el bennünket a Premium panelgarancia felajánlásáig, melynek értelmében kicseréljük a fekete képpontokat tartalmazó UltraSharp sorozatú monitorokat. A panelt egyetlen képponthiba esetén is kicseréljük a korlátozott garancia időtartama alatt, így biztos lehet benne, hogy beruházása védelmet élvez."
[Klikk ide.]

Ez alapján egy képpont hiba esetén is kicserélik a korlátozott idő alatt.
Ez mennyi idő? Nem tudja valaki? Esetleg a vásárlástól számított 3 napon belül?

Itthon kapható Rev A01-ről nincs még hír?

[ Szerkesztve ]

(#524) soldner

soldner
(újonc)

Lenne még egy kérdésem, amit elfelejtettem az előbb.
Jól látom, hogy a 2408WFP az SDHC kártyákat nem tudja olvasni?

(#525) ImI87 válasza soldner (#523) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Jobb, ilyen áron nincsen.......
3 napon belül bármit kicseréltethetsz, bármilyen indokkal.
1 db képpont-hiba esetén is cserélik, DE CSAK AKKOR, ha ez teljes pixelhiba, nem pedig subpixel-hiba. Ez azt jelenti, hogyha az adott pixelben csak 1db szín ment el, akkor az még nem indok a cserére.

(#526) hcs2 válasza soldner (#524) üzenetére

hcs2
(újonc)

4GB sdhc kártyámat símán olvassa.

(#527) soldner válasza hcs2 (#526) üzenetére

soldner
(újonc)

ImI87, hcs2: Köszönöm a válaszokat.

(#528) hcs2

hcs2
(újonc)

Hali!

A softMCCS újból elérhtő.
[link]

Ezzel lehet állítani a Sharpness értéket (ez rajtam kívül még azokat érintheti, akiknél a bizonyos esetekben zöld széle van a betűknek "green halo effect"), és nem 25-ös lépésenként, hanem tetszőlegesen.

Javasolt értéket, és a beállítás módja.

* R/G/B; Br/Co settings:
On a 0CX268 I achieved the best results with: 83/82/89; 16/64
On a 0G286H I achieved the best result with: 81/81/89; 20/56
* Sharpness:
Should be reduced around 43. I used SoftMCCS to achieve this.
* ClearType:
A free tool is downloadable to change the contrat parameter of ClearType in Windows (ClearType Tuning Tool). I use 1.6 or 1.7.

Most már olyan a képe mint szerettem volna (az elsőt cseréltem, sajnos revA01 helyett csak revA00 jött, de már 0G286H). A revA01-nél 10-es lépésekben lehet a Sharpnesst állítani.

You can't actually change the sharpness with a slider, you have to open the console (F10) and type either:
03 8C 00 0D (For a sharpness of 43) or
03 8C 00 0C (For a sharpness of 37)

You can display the setting by using the option "Sow all commands" (in "View" )
HOWEVER, this setting cannot be managed/displayed by the GUI.
You've to use the Command-line editor located under Command Interface.
There you type:
03 8C 00 0D <enter> (for 43)
or
03 8C 00 0C <enter> (for 37)

03=set
8C= TV Sharpness

You can check in the OSD that the Sharpness is modified.

To "get" the value, use 01 8C <enter>

[ Szerkesztve ]

(#529) Scr1pter.cg

Scr1pter.cg
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

srácok, lehet hülye kérdés, meg lehet hogy volt már róla szó, de mondjuk ha külföldről rendelek egy ilyen monitort, akkor annak a Dell garanciáját egy itthoni dell márkaboltban is tudom érvényesíttetni?

(#530) Birdie-

Birdie-
(lelkes újonc)

Naív gondolat :)

(#531) Scr1pter.cg

Scr1pter.cg
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

:) gondoltam hogy nem sajna : S

[ Szerkesztve ]

(#532) New Age

New Age
(lelkes újonc)

Más is tapasztal olyat 2408WFP-vel, hogy elfelejt időről időre bizonyos menü beálításokat a monitor?

VGA bemenetet használom jelenleg. A "Wide Mode"-ot rendre átteszi Fill-re pedig Aspect-et komálom.
PIP inputot is időnként SVIDEO-ra teszi önkényesen.

És még fene tudja miket állítgat.

Tapasztalt vki ilyesmit? Mi okozhatja és mi lehet a megoldás?

(#533) Vistaboy válasza New Age (#532) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam semmi baja sincs, mondjuk én DVI-vel használom. ;)

Korábban linkeltek a topikban egy drivert és IC-profilt. Ha nem ezeket használod, próbáld meg azzal. De szerintem jobban jársz, ha átkötöd a DVI-re.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#534) gabrielarky

gabrielarky
(lelkes újonc)

látom a hozzászólások óta eltelt pár hónap. Ez az input lag a 24" esetében mit jelent gyakorlatilag ? Lassú megjelenítés ? Vett valaki mostanában 2408 WFP-t ? mennyire gáz ? Egyelőre csak tervezem a vásárlását.

Köszönettel,

GaB

(#535) mindfreak válasza gabrielarky (#534) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Az input lag a videokártyából érkező jel és annak a monitoron történő megjelenítése között eltelt idő. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy késik a kép. Gyakorlatban ezt úgy képzeld el, hogy ha gyorsan elmozdítod az egérkurzort, akkor az a monitoron később mozdul el, mint a valóságban. A Dell 2408WFP ezen a téren nem jeleskedik tudomásom szerint. :U

(#536) gabrielarky válasza mindfreak (#535) üzenetére

gabrielarky
(lelkes újonc)

ujjaj, hát nem nyugtattál meg :( de ha jól rémlik korábbi visszaolvasásaimból, ez valami olyan amit mintha javítottak volna vagy akartak ? Viszont az több hónapja volt, azóta sincs semmi változás a téren ? Vagy inkább más monitort ajánlotok ? Megmondom az őszintét elsődlegesen grafikával foglalkozom, Photoshop nagyrészt, viszont mielőtt a montitorra összegyüjteném a pénzt, veszek egy brutál VGA-t is ( ATI 4890) hogy játszani is tudjak majd ha kijön Diablo 3, Starcract II illetve akkor már filmet is tudjak nézni rendesen.

(#537) mindfreak válasza gabrielarky (#536) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Nem követtem utóbbi időben az eseményeket, erre a kérdésre nem tudok válaszolni Neked, talán valaki más majd tud, esetleg magától a Dell-től kellene megérdeklődni.

A Milyen 23''-24''-es TFT-t? topicban érdeklődj, szvsz. kedvezőbb áron, ennél jobb monitort is lehet ma kapni. :)

(#538) HookR válasza gabrielarky (#536) üzenetére

HookR
(senior tag)

"viszont mielőtt a montitorra összegyüjteném a pénzt, veszek egy brutál VGA-t is ( ATI 4890) hogy játszani is tudjak majd ha kijön Diablo 3, Starcract II"

Tehát ha jól értem ahelyett, hogy az áhított játékok megjelenése után vennél ugyanabból a pénzből jobb VGA-t, vagy ugyanazt olcsóbban, inkább bespajzolsz most, hogy addig is bukj rajta. Nem lenne okosabb olyan integrált GPU-val felvértezett alaplapot beszerezni, ami munka mellett HD tartalmak hardveres gyorsítására is alkalmas, s majd amikor tényleg szükséges, csak akkor költeni erősebb VGA kártyára? :F

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#539) ImI87 válasza mindfreak (#537) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Már többször is le lett írva, hogy az input lag csak fölöslegese kitalált dolog, értelmetlen duma. :W Csak erre kihegyezett dolgokban látható, semmilyen normál alkalmazásnál nem jön elő. (esetleg egér rángatásánál feltűnő, akinek az a hobbija. :D )
Amúgy friss, Rev.A01-es 2408WFP-m van, különbséget ezen sem vettem észre, de én csak egyszerű, normál szemű user vagyok.

A hsz-ed második részére csak ennyit tudok mondani: kétlem !!!
Mutass még egy 24-es PVA panel-es, és ilyen sok extrával rendelkező monitort, mint a 2408WFP, persze ami nálunk kapható, és ilyen áron van (most kb 170-175K.) Nem hisezm, hogy lesz ilyen.....

Amúgy nem a reklám helye, de az én monitorom épp eladó. 3 hetes, hibátlan, 2 év rendes gari tokkal-vonóval, 145K. Akit érdekel keressen meg!

(#540) borisz_B válasza ImI87 (#539) üzenetére

borisz_B
(tag)

Nekem volt 1-2 hónapig A01 rev.-es 2408wfp, de mivel játékra (néha filmekre) is használtam, ezért ellent kell, hogy mondjak Neled, mivel borzalmas volt a lagja és különösképp az utánhúzása! Szerencsére sikerült túladnom rajta még jó árban, és vettem egy Lenovó L220-at, aminek sokkalta elfogadhatóbb volt az említett problémája, nem azt mondom, hogy ezzel is meg lennék elégedve, de mérfölkövekkel jobb! Összehasonlítottam annó a Dell-t és a Lenovót egy CRT-vel, és bizony majd harmada volt a lagja a Lenovónak, mint a Dell-é volt!

Második felvetésedre a válaszom, hogy felszereltségében van hozzá hasonló 24"-os, és még olcsóbban is (~150e), ez a HP LP2475W, bár ez ha jól tudom, akkor H-IPS paneles, de lagban és utánhúzásban szintén harmada a Dell-nek - ahogy olvastam a topikokban a felhasználói véleményeket!

Egyben viszont igazat kell adnom Neked, hogy kiváló S-PVAs monitor, grafikusoknak kimondottan ajánlott (az enyémet is egy grafikus vette meg), és normál alkalmazásoknál is kedvelt monitor!

Egyébként sok szerncsét az eladáshoz, korrekt az árad is!

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#541) ImI87 válasza borisz_B (#540) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Sorry, de én tényleg nem nagyon értem, hogy miről beszélsz. :U
Az igaz, hogy játékokban, pl ha hírtelen forulsz, vagy réngatod a képet, akkor fel lehet fedezni egy pillanatnyi ugrást, de ezt is csak akkor, ha direkt erre koncentrálsz. filmeknél viszont soha nem láttam ilyet, pedig direkt néztem 1080p-s HD filmekkel is, ojan jelenetkenél, ahol gyors mozgások vannak.
Lehet én vagyok vak, de én nem veszem észre azt az állítólagos input lag-ot.

Köszi, remélem elviszik, egy nagyobbat szeretnék helyette..... :)

(#542) Scr1pter.cg

Scr1pter.cg
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

halihó
olyan kérdésem lenne hogy.. haverom xbox360-asát szeretnénk rákötni a monitoromra, de nincs rajta hdmi (még a régebbi fajta). addig oké, hogy a képet rá tudjuk dugni, a hangot azonban hogy tudnánk megoldani?

(#543) medvecsapda

medvecsapda
(újonc)

A Dell 2408WFP A01 rev. tapasztalatok.

Kb. három hete kaptam a munkahelyemen egy ilyen monitort (én választottam a tesztek és az anyagi lehetőségek alapján, még decemberben – a közbeszerzés…) amit kiadványszerkesztésre, grafikai munkákra használnék a régi 19 -es samu helyett. A mérete szuper, a színek megjelenítése szintén. Alapos tesztelgetések után hamar feltűnt, hogy kisebb betűméret esetén – e-mail, net, world – az egymáshoz közeli betűk körül jól látható zöld aura van, amit sehogyan sem sikerült megszüntetnem. Ekkor még azzal áltattam magam, hogyha megkapom a Eye-one 2 kalibrálót (azt is kivertem a cégből) és bekalibrálom, megszűnik. Hát nem… Pár nap után visszaküldtem gariba, a Dell szervizesek azt mondták, miután rákérdeztem, hogy ez a hiba évente 2-3 monitornál elő szokott fordulni, és a Dell cseréli. Most már két hete várom, hogy kapjak egy jó monitort a szervizből.

Otthon egy Benq 2200 HD monitort használok, bekalibrálva teljesen jó cucc.

(#544) HookR válasza medvecsapda (#543) üzenetére

HookR
(senior tag)

Nem lehet, hogy a bekapcsolt ClearType miatt láttad olyannak?

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#545) Brekk válasza medvecsapda (#543) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Nem monitor hiba, probald ki analog kabellel, es megszunik az aura. Windowsos megjelenitesi gond. Sajnos az osszes hasonlo kategorias monitoron megfigyelheto a jelenseg. :Y
Mi a 3. csere utan jottunk rá. Ha bovebben erdekel a dolog, dobj egy privit.

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#546) copperhead válasza medvecsapda (#543) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Clear Type hiba.Nem is tudom, hogy egyáltalán mikor érdemes bekapcsolni.

(#547) valek

valek
(újonc)

Szervusztok!
Erőst gondolkodok egy hasonló monitor vásárlásán, amit mindenre használgatnék a szövegektől a multimédián át a grafikákig, televíziózással vegyítve, de előtte jól szét szeretnék nézni.
Elsőre két képernyőt néztem, amik tetszenek, de kiváncsi lennék összehasonlító tesztekre, eseleg tapasztalataitokra.
Az egyik a HP LP2475W (H-ISP panel, amiről szintén keveset lehet olvasni) a másik ez, a Dell 2408WFP.
Tutok beszélni tapasztalataitokról?
A HP-hez itt találtam tesztet, csak sajnos az idegen nyelvekkel hadilábon állok.

[link]

A DELL összehasonlító tesztjét olvastam a prohardveren, de a HP-hez persze nem hasonlították. :(
Köszönöm előre is segítségeteket!

[ Szerkesztve ]

(#548) old_artist válasza valek (#547) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Estetleg használd a google fordítót (bár eléggé érthetetlen néha), de egy kis teszetek:
HP LP2475W
- itt
- itt
- itt
- itt

Dell 2408WFP:
- itt
- itt
- itt
- itt
- itt

Nálam eddig a kettő közül a HP valamivel nyerőbb,a H-IPS betekintési szöge és a lagja miatt, de a Dell se állhat az utolsó sorba! :K

Augusztus végére készítünk egy összehasonlító tesztet az EIZO S2431W (S-PVA) vs. HP LP2475W (H-IPS) vs. Dell 2408WFP (S-PVA) vs. LG W2420P (H-IPS) monitorokkal!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#549) valek válasza old_artist (#548) üzenetére

valek
(újonc)

Köszönöm szépen, nézegetem a lehetőségeket, várom a tesztek eredményét!

(#550) fairi

fairi
(senior tag)

Most vettem egy ilyen onitort és rosszul kezdődik a barátságunk..:(
http://picasaweb.google.hu/from.the.rear/Kerdes?authkey=Gv1sRgCJf-_cyz1rCsPw#5359371146649632466

Ezen az oldalsó hatalmas fehérségen lehet segíteni,vagy szokjam meg h ekkora szívás a widekijelzőn netezni..

Következők a gyári színek....
http://picasaweb.google.hu/from.the.rear/Kerdes?authkey=Gv1sRgCJf-_cyz1rCsPw#5359371959377585394

Ezt a képet katasztrofálisnak látom,még egy mobil is jobbat csinál ennél!
Pedig az előző monitoron ami egy LG 6 éves TN filmes "istenkirály" volt...

Sürgősen intézzek kalibrálást,vagy az előző monitoromon rontottam el?

Bocs a linkelés nem megy,nem akarom erőltetni...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.