És hol adnak 4-et??Akkor lehet elgondolkodok a dellen és lemondok az LP2475-ről
Az input lag még mindnél látható annyira,mint pár hónapja láttam?
[ Szerkesztve ]

És hol adnak 4-et??Akkor lehet elgondolkodok a dellen és lemondok az LP2475-ről
Az input lag még mindnél látható annyira,mint pár hónapja láttam?
[ Szerkesztve ]

Heh, ezt idáig nem is tudtam. Kösz a felvilágosítást. 

A monitort az A4-Team-nél vettem, a 4 év garanciát a HRP Hungary Kft adta.

Az imput lag egyáltalán nem zavaró számomra, igaz én nem játszom. Inkább az a bajom, hogy elfárad a kezem, mire az egeret áthúzom a képernyőn, pedig a leggyorsabbra állítottam. Azt hiszem kell vennem egy nagyobb felbontású egeret.
Azt a bizonyos villogást sem tapasztalom, DVI-D kábelt használva a frissítés automatikusan beállt 60 Hz-re, a felbontás natív (1920x1200).
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
Én dunaelektronika-nál vettem, ott adják a rendes garipapírt.
Ezek szerint az A4Team-nél is.
Ez gondolom függ a kereskedő jóindulatától, meg a hozzértésétől is.
Elvileg minden egyes monitorhoz jár egy saját gyári garipapír, amin rajta van a szériaszáma, és a garipapír a dobozban van együtt a termékkel. Innentől már jó kérdés, hogy sok esetben hova tűnik, mit csinálnak vele stb.........

Már miliószor mondtam/mondtuk, input lag csak azt zavarja, aki a nap 24 órájából 20ban nyomja a CS-t. 

Az angoloknál 2408WFPb (model 0G286H)típusszámmal lehet valami fejlesztett változatot kapni 400font körül
van róla valami bővebb infó?
kerestem de nem találtam..............

nagyon semmi,az ismerősöm kint dolgozik és ő írt ma,hogy ez van...a rev01-es típusok meg ha minden igaz csak az USA-ban lesznek elérhetők 
Node...asszem nem is Dell lesz mostmár
Itt az LP2475 input lag tesztje
Test 1: The HP is on average 18,7 ms behind the Iiyama CRT.
Difference in ms per photo taken:
15, 16, 0, 16, 31, 15, 0, 31, 31, 16, 32, 31, 16, 16, 15, 31, 16, 15, 16, 15
Test 2: The HP is on average 21,5 ms behind the Iiyama CRT.
Difference in ms per photo taken:
0, 16, 32, 32, 31, 15, 31, 16, 16, 15, 47, 15, 16, 31, 16, 16

azért akadnak ilyen példányok is. csak ritka mint a fehér holló.
[ Szerkesztve ]

Made in Czech... Remélem nem csak az USA kap belőle. Gáz lenne.

Itt már lehet rendelni, igaz hogy 70 Euroval drágább mint a régi széria:
http://www.tftshop.net/product_info.php/products_id/890
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html
408, 410:
na akkor ezek szerint már létezik valójában!
kiváncsi lennék valami tesztre, hogy miben jobb (vagy rosszabb), min a sima
mondjuk én tökéletesen meg vagyok elégedve az enyémmel, új rev-est max akkor szereznék, ha ez véletlenül behalna valamiért........ de nem szeretném
[ Szerkesztve ]

Sziasztok,
eredetileg ezt a 2408-ast szemeltem ki magamnak de most úgy néz ki inkább egy 2707WFP vagy egy 2709WFP lesz az áldozat. Topik hiányában itt kérdezném, hogy vélemények ezekről? Esetleg van valakinek már ilyenje? Úgy néz ki a 2709WFP nem is olyan sokkal drágább mint a 24-es kistesó, szóval érdemes megfontolni (kb. 25k plusz).
(#413) i are robot válasza csatahajós (#412) üzenetére

Mázlid van, én múlt pénteken vettem Brekktől egy 2709-est. 
Először én is 2408-on gondolkoztam, de amiket olvastam a neten, az alapján jobb lett volna a RevA01-et megvárni, ami ki tudja mikor lesz elérhető Mo-on. És mivel a 2709 talán később is jött ki mint a 2408, meg a számozása is magasabb, gondoltam csak benne vannak már a kistesóval szerzett tapasztalatok. 19"-os CRT-ről váltottam, és féltem hogy túl nagyok lesznek a pixelek, de egyáltalán nem, kb ugyanakkorának látom ~80 cm-es távolságból mint a CRT-t közelebbről, úgyhogy teljesen jó. Nekem nem is igazán a nagy felbontás kellett, hanem a nagy fizikai méret. Gondolkoztam még EIZO-n is, de ebben a prad.de-s tesztben jól szerepelt a 2709-es, úgyhogy úgy döntöttem inkább veszek olcsóbban nagyobbat. Nem vagyok meggyőződve arról hogy megérte volna az árkülönbözet, nem biztos hogy ki tudnám használni a jobb minőséget, pedig dolgozom is vele. Bekalibráltam, úgyhogy a képe nagyon jó, és szinte egyáltalán nem játszom vele, úgyhogy input-lagos dolgokkal nem foglalkozom. Mondjuk a betekintési szöge az egyetlen, amit CRT-ről váltva kicsit szokni kell, de az asztal előtt ülve bárhonnan nézem tejesen jó, max ha felállok és 1 m-el arrébb állok, onnan érződik hogy LCD. Nyilván egy csúcskategóriás IPS paneles csoda jobb ebből a szempontból, de ez a technológiábol fakad, egy LCD-nek sosem lesz olyan betekintési szöge mint egy CRT-nek, ennyi kompromisszum pedig azt hiszem belefér. A képe, mint mondtam nagyon szép, bekalibrálva már-már tökéletes, és jó nagy, elfér rajta sokminden (full A/3) , úgyhogy az én céljaimnak tökéletesen megfelel. Ja, és az érintőgombos OSD szvsz nagyon szexi. 
Brekket pedig tudom ajánlani, nagyon segítőkész és rugalmas. Némi felárral megoldható hogy leteszteld mielőtt elviszed, így biztos hogy hibátlan panellel veszed. Szerintem megéri, így nem zsákbamacskát vesz az ember. A Dell sajnos nem ad 3 napos pixelgaranciát, úgyhogy ha boltban veszed, azt kell elvinned amit a kezedbe nyomnak. Vásárlás előtt kíváncsiságból felhívtam a Senorgot is, és korrektek voltak, mert erre külön felhívták a figyelmemet.
Ha van még kérdésed, csak nyugodtan, ne kímélj. 
[ Szerkesztve ]
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

Hali!
Gondolokoztam egy ilyen monitor vásárlásán, de előtte lenne két kérdésem:
- ha natív felbontáson használom (1920x1200), akkor ha 720p (1280x720) felbontású filmeket néznék nem lenne csúnya a képe (pixeles, vagy egyéb hiba)?
- olvastam, hogy létezik a monitorból ilyen REV A01 kiadás. Ez miben különbözik, vagy mit javít az előző verzióhoz képest? Volt valami hibája az első szériának?
Eladó DVD gyűjteményem: http://href.hu/x/8mw7
(#415) Challanger válasza Challanger (#414) üzenetére

Nos visszaolvastam pár oldalt, így a 2. kérdésemet nagyjából tisztáztam. De az elsőre még továbbra is várnám a választ.
Köszi
Eladó DVD gyűjteményem: http://href.hu/x/8mw7
Az én véleményem szerint a nem natív felbontás miatt adódó homályosodás olyan 1440*900 alatt kezd megjelenni, ebben és 1680*1050-ben még hibátlan a kép...........

Azt megtudja nekem mondani valaki hogy ebben a 24 colban benne van e a káva is, vagy ez a tiszta látható képmért? Esetleg lemérné nekem valaki centivel a látható képátlót? Előre is megköszönném!
Kíváncsi vagyok hány cm-rel kisebb a látható képmérete a mostani samsung 27 colos LCD tévémnél, mert annak elég nagy a kávája!
Előre is THX!
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

A megadott képméret a látható felület átlóját jelenti colban, tehát nincs benne a káva. A 24"-os Dell monitorok esetében a látható képméret: 518 x 324 / 610 (mm)
A col (", inch) és a cm között 2,54 a váltószám, tehát 1 col = 2,54 cm, ez alapján a 27"os monitor képátlója 7,62 cm-el nagyobb mint a 24"-osé.

Hát az majdnem 8 cm. Ez azért elég sok...
Bár van e vajon jelentősége ennek 1 méteren belül? Mikor játszom akkor ez a mostani szinte már nagy is. Az a bajom ezzel hogy ez most csak 1360x768-ban nyomja. Keveslem a felbontását! 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

Szerintem ha főleg játékra kell, akkor egy 24"-os monitor jobb lehet, mert a felbontása így is nagyobb (1920×1200), viszont könnyebben átlátod. (Persze attól is függ, milyen távolságból nézed.)

Jah, mondjuk ehhez vehetek kapásból egy új vidikarit is. 

Nos, úgy néz ki jövőhéten veszek egy ilyen monitort. Viszont ha már ráköltök ennyi pénzt, akkor szeretnék biztosra menni, hogy nem pixelhibás (prémium pixelgarancia nélkül csak úgy cserélnek, ha több van és csoportban vannak). Van olyan bolt ahol vásárlás _előtt_ ki lehet próbálni és le lehet tesztelni a monitort? Egyébként mennyire jellemző (gyakori) a pixelhiba?

Brekk-nél van erre lehetőséged, igaz hogy némi felárral, de így kerül annyiba, mintha boltban vennéd. Boltból pedig csak azt hozhatod el amit a kezedbe nyomnak, mert a Dell sajnos nem ad 3 napos pixelgaranciát. Brekk biztos tud a tapasztalatairól mesélni hogy milyen a pixelhibák előfordulása ennél a típusnál. Én is tőle vettem az monitoromat, és szerencsére hibátlannak bizonyult, nekem mindenesetre megérte az árkülönbözet, nem szeretem a zsákbamacskát.

Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy honnan lehet tudni hogy milyen panel van a monitorban?
Itt árulnak egy 2208-at és azt mondja hogy nem tn paneles de mégis ezt ránézésre hogy állapítom meg?
Előre is köszi 
Sziasztok!
Tegnap hoztam haza a monitort, és azóta sem tudok betelni vele. Nagyon állat a képe, filmnézéskor majdnem leestem a székről. Imádom az animéket, 1080p-ben szedtem le, és most látom igazán, mit is jelent a "Full HD".
Ezt látni kell, erre nincsen szó.
Játékok alatt sem vettem észre semmilyen zavaró tényezőt (Utánhúzás, stb.), bár hozzá kell tennem, hogy csak egy egyszerű laikus vagyok, kizárólag a régi Samsung 205BW-hez tudom hasonlítani, pusztán szem alapján. Kipróbáltam a Tomb Raider Anniversary-t 1920x1200-as felbontáson, 8xQ AA-val, 16x-os AF-el, és a nagyobb terek kivételével mindenhol tökéletesen ment (Jó kis kártyák lettek ezek a 8800GT-k). Iszonyatosan szép a képe, sokkal szebb a régi Samu után. 
Az legnagyobb különbség, ami mindjárt feltűnt, hogy sokkal teltebbek a színei, mint a réginek. Mintha a színtelítettséget felvettem volna egy pár százalékkal, de nem. A régi szinte szürkének tűnt ilyen beállításokon. A kontrasztja és a fényereje is sokkal jobb, most 30-as fényerőn és 50-es kontraszton használom, de már így is, ilyenkor estefelé már eléggé világos. Napközben is sokkal jobban lehet olvasni, és jobban is ki lehet venni a játékok alatt is a hátteret, mint a 205BW-nél, ahol amint kisütött a nap, már be kellett sötétítenem, mert nem láttam semmit sem. 
Idáig egyetlen dolog zavar benne: Sokkal nagyobb, mint a 20"-os volt, így még szoknom kell hogy nem ülhetek a gép előtt olyan közel, mint eddig. De ki lehet bírni... 
MOD: Olvastam valahol korábban, hogy a korábbi kiadású panellel szerelt monitorok sávosodtak. Na most - bár én nem látok még rajta semmit - de hol tudom megnézni, hogy az enyémben melyik panel van? Az, hogy én nem látok rajta semmit, az csak egy dolog.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

Ha ezekkel a beállításokkal és ICC profillal használod, akkor még jobb is lehet. 
A sávosodás szerintem még a 2407-es első szériáinál fordult elő, a 2408-asnál már nem volt ilyen gond (ellenben az input-laggal).
Ami a panelt illeti, elvileg ez van benne: 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05)
De a service-menu-ben ha minden igaz megtalálható a panel típusa, ezt pedig elvileg így lehet előcsalogatni:
First,turn off the power. Then holding the "menu" and "+" key and turn on the power. Then touch the "-" key.
Amúgy melyik REV-eset kaptál, még A00-t, vagy már A01-et? (A dobozon is rajta kell lennie.)
"Amúgy melyik REV-eset kaptál, még A00-t, vagy már A01-et? (A dobozon is rajta kell lennie.)"
Hát, a doboz már lent figyel a pincében, majd holnap meló után ha hazajöttem, megcsekkolom. Esetleg máshol nem lehet fellelni? 
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

Monitor hatuljan is rajta van a cimken.
Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu
Igazad volt. Sajnos még az A00-s verzió.
Ez most akkor miben rosszabb az A01-nél?

Sziasztok
http://prohardver.hu/apro/elado_uj_dell_ultrasharp_2208wfp_22_black_16_9_tft/hsz_1-50.html
Erről a hírdetésről lenne szó! Szerintetek megér 72000Ft-ot?
És ezzel a módszerrel megállípítható a panel tipusa:?
De a service-menu-ben ha minden igaz megtalálható a panel típusa, ezt pedig elvileg így lehet előcsalogatni:
First,turn off the power. Then holding the "menu" and "+" key and turn on the power. Then touch the "-" key.
Előre is köszi a segítséget.

Hali!
Én jó 2 hete vettem szintén ilyen monitort egy nagykerben,az is A00-s.
Szerintem Magyarországon még nem kapható az A01-s.
Az A01-ben javítottak az inpot lagon,a fogyasztáson,meg valami "the auto focusing is enhanced as well" . Ez utóbbi nem tudom mi,mármint hogy mire való.
Az A00-s input lagja 38 ms
Itt van egy táblázat összehasonlítás képpen néhány más monitor input lagjával.
Hát, az igazat megvallva én főleg HD-s filmek lejátszásához vettem a monitort. De kipróbáltam a Tomb Raider Anniversary-val is - ahogyan már fentebb írtam -, de én nem vettem észre utánhúzást. Persze lehet hogy csak én vagyok igénytelen... 
MOD: Egyébként megfogadtam a tanácsot: beállítottam a tesztnél javasolt értékekre a monitort, és még az NV display driver-ben is levettem 5%-ot a Brightness-ből, mégis elég világos a monitor képe. Van benne kakaó, meg kell hagyni... 
[ Szerkesztve ]
Hello!
Sajnos ma észtrevettem egy pixelhibát a monitoron.
Az egyik pötty pirosan világít, és max 1-2 napja keletkezhetett, mert eddig hónapok használom, és nem láttam.
Kérdés, hogy hogyan lehet megállapítani azt, hogy ez teljes pixelhiba-e, vagy csak subpixel hiba? 
Tököm kivan már, megint gari, több nap várakozás....... 

Az nem jó hír. 
Ezt próbáld ki (nem kell telepíteni).
Köszi
Jó kis progi. 
Subpixel-nek tűnik, mivel fehér alapon piros a pötty, és piros alapon meg nem látszik semmi azon a helyen. Hát sajna ez van, dehát erre van a garancia...... 
Már hívtam a boltot, cserélik is. 

Az utánhúzás és az input lag nem ugyanazt a jelenséget takarja. Az input lag az az idő ami a monitorba beérkezett jeltől a képernyőn megjelenő képig eltelik. Értelem szerűen minél kisebb ez az idő annál jobb. A rosszabb elektronikával szerelt monitorok akár 50-60 ms-os késéssel is rendelkeznek. A jobbak 10-20 körül vannak, ami a játékban kb 1 frame lehet. Egyébként grat a moncsidhoz. 
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!
Köszi, és köszi a magyarázatot is.
Igazság szerint nem zavaró a számomra idáig ez a dolog. Például ma is játszottam a Runes of Magic-al is, szintén fullon 1920x1200-ban, és mivel egy MMO-ról van szó, ezért nem igazán szaggatott ilyen felbontáson sem. Mégsem vettem észre semmit, ami zavarna, úgyhogy jó lesz nekem ez a monitor. 
A filmeknél viszont állatian szép a képe, az 1080p-s felbontás és a 24" erre kellett igazán. 

fentebb valaki azt írta, hogy nincs Dell-nél pixel garancia, akkor most ez hogy is van? 
amúgy nem biztos, hogy kiégett
lehet csak beragadt
ezt érdemes átnézni
nyomkodást nem ajánlom, mert foltott hagyhat a képernyő külsején, de az alul linkelt villogtató progik valóban hasznosak.
LG1730P monitorom van (most szemezgetek egy ilyen Dell-lel, csak nem olcsó
, azon volt, hogy egy csomóban kialudt pár pixel, meg a széleken pár subpixel (változó számban)
pár nap alatt sikerült megjavítani, azóta nem jött elő újra (valszeg infralámpa volt túl közel és annak a hője volt a ludas)
PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm
Van a Dell-nél pixelgari, sőt......
Ha normális helyen veszed, akkor cserélik azonnal, a legkisebb hiba esetén is.
Mivel ez "prémium" kategóriás termék, ez vonatkozik rá.
Ennyi............. 

Ez az input lag azért érzékelhető már ha pl FPS-ezik az egyén? Nekem gaméra kellene UT3-azok.

Skaccerek,
voltam a dellbe (bár sokan mondták itt hogy parasztok ott), nem volt kinn a moncsi, de a srác tök értelmes és segítőkész volt, és azt mondta a héten jön szállítmány, ráadásul az új (
) sorozatú! Micsoda fejlődés, hogy tudta egyáltalán, hogy van új revízió
Szóval, lehet nyomulni megvenni (bár ott gondolom úgyis drágáb...)
vajon szerintetek le lehet ott gariztatni egy máshol vásárolt monitort? 
úgy döntöttem várok a pixelhiba miatti gariztatással, hogy tutira rev A01-est kapjak.
legalább ennyi haszna legyen a dolognak, hamár pixelhibás lett. 

És azt nem mondta a srác, hogy melyik Dell disztribútor kap az új rev-ből?
Vagy a Dell Magyarországtól is lehet közvetlenül rendelni?

Ennyire nem mentem bele, ezt derítsék ki a srácok itt (Brekk, Hexaa), én sem a dellnél fogom venni, ha kell.

Most beszéltem telefonon egy www.generaldirection.hu -s fickóval állítólag a legújabb revíziót forgalmazzák nettó 118 900 Ft-ért. (+1000Ft kiszállítási díj)
Vett már onnét valaki? Tapasztalat?
Kicsit ódzkodok attól, hogy ilyen drága moncsit webshop-ban vegyek.

Valaki meg tudja mondani pontosan miben változott az új rev? Az input lag mennyit javult?

nem tetszik ez az új dizájn
, előző generációs 2408wfp nem hasonlított ennyire a Canon nyomtatókra 
PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm
Nálam csaj volt ott.