Akkor mégsem a 2408,hanem a vga-d lett volna a ludas?
Nincs valakinek híre az új rev-ről?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
gardener
(őstag)
de ha visszateszem a régi moncsim, mindjárt lehet játszani. szal nem. a tn film panel 2ms-je a megoldás.

giovanni214
(újonc)
Ha valakit érdekel lehet ismét kapni a 2408WFP-t, jobb áron mint korábban (140e Ft bruttó) pl. itt: www.pc-outlet.hu 

Produkció
(senior tag)
135 iponba és A4be
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

breetai
(senior tag)
HI!
Én éppen egy ilyen beszerzésén ügyködöm: Dell Ultrasharp 2408WFP
Az érdekelne, hogy melyik rev-nél tart éppen a cucc!??? A0X?
THX!
"Értem én, mert értem, hogy gőzgép. De mitől megy!?"

Tegg_LAsh
(lelkes újonc)
MAC alatt is igazi elmeny ha nincs penze az embernek cinema displayre 
Viszont en is megneztem CoD4-en meg CS-ben full felbontasban, de nekem teljesen okes volt a dolog. :S
www.studiobp.hu

fokukac
(PH! kedvence)
Anyukámnak ma hozták a monitort, most megyek megnézni.
kíváncsi vagyok... 
Pleased to meet you - Hope you guess my name

hide5
(újonc)
Hali!
Régóta keresek monitort, persze, ahogy telik az idő, egyre nagyobbakat és drágábbakat nézegetek.
Kiszúrtam ezt a Dell-t, és becsületesen átrágtam magam a fórumon, azután elballagtam a Dell "márkaboltba":
- Jónapot, sok jót hallottam a 2408-ról, meg lehetne nézni?
- Nincs, eladtuk a mintapéldányt.
- Mikor rendelnek újat?
- Nem fogunk rendelni.
- Prémium kategóriás modell, nem akarják bemutatni?
- Nem.
- Mi a véleménye a monitorról?
- Nem ismerem.(!!)
- Hol lehetne esetleg megnézni?
- Fogalmam sincs.
- Jobb, ha megrendelem, és három napon belül elállok a vásárlástól, mert nem tetszik a képe?
- Ilyen nálunk nincs!
- Fogadjunk, hogy van! Egyébkén mennyi most önöknél?
- 165 bruttó.
- Kösz.
Ha ilyen a Dell üzletpolitikája, fogalmam sincs, hogyan lettek világelsők. Vagy tipikusan egy becsődölés előtt álló boltban voltam? Ez utóbbira gyanakszom. És még drágák is.

Egyébként tud valaki olyan helyet, ahol esetleg meg lehet nézni egy ilyen monitort működőképes állapotban?
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!

i are robot
(senior tag)
Igen „szimpatikus” hozzállás.
Ha találsz ilyen üzletet, szóljál már légyszíves, engem is érdekelne. Köszi. 
[ Szerkesztve ]
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

*Ropi*
(PH! kedvence)
Amit írtak pár hsz.-szel feljebb: Iponban meg a másikban nincsen?
A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu
Pár hsz-el lentebb asszem én is írtam már a boltról. Én is voltam bent. Hozzám hozzám se szóltak. De én még meg tudtam nézni a moncsit.
Bár egy 2m magas polc tetjén volt, és sokat nem láttam belőle, de kb. ugyan ezt kaptam, mint Te.
Én szept közepén veszek egy ilyet. Tisztában vagyok azzal, hogy nem tökéletes a monitor, de ennyi pénzért ez a legjobb moncsi szerintem. Ha lenne moncsira 180K-m, már biztos mást vennék, de nekem már ez is egy kicsit sok, de még épp belefér...

Capella
(fanatikus tag)
Végre csak megjelent a Prohardver teszt a Dell 2408WFP-ről.
[link]
Már volt erről szó fentebb, hogy az a bolt nem Dell márkabolt, hanem egy rakás szar, ahol ül 2 köcsög és Dell cuccokat árulnak.
Parasztok, szarnak mindenkire, és várják, hogy v.mi hülye hátha vesz valamit.

Nem tudok mondani olyan boltot, ahol meg lehet nézni, de sokszor elhangzott, hogy nagyon jó monitor, és már az ára is eléggé lement, már több is helyen 140K alatt van.
Egyébként a manapság divatos módi szerint (azaz hogy a boltok nem is igazi boltok, hanem fizikailag létező árlisták, ahol rendelhetsz valamit, és pár nap alatt meghozzák.......) nem is nagyon lehet megnézni a monitort, főleg nem százezres dolgokat. Senki nem engedhet meg magának ekkora beruházást, hogy egy ilyen drága cucc csak úgy porpsodjon a polcon mintapéldányként. 
Esetleg Media Markt, vagy Saturn, de azt hiszem ezekben nem nagyon vannak Dell cuccok. Lehet, hogy tévedek, de "hülye azért nem vagyok", és nem szoktam ilyen helyeken vásárolni, mert ezekben minden qrva drága......
Én írtam többször is, hogy a monitor nagyon jó, hibát csak az talál benne, aki nagyon kötözködni akar, és legtöbbször ilyenkor is csak "mondvacsinált" dolgokat szajkóznak. Ezért az árért meg főleg jó vétel. Jó helyen kell venni, rendes Dell gyári garanciával, és akkor 4 évig fullos monitor lesz, jó tudással, rengeteg extrával, és ezeknek köszönhetően eléggé jövőálló termék............. 
És még századszor is nagy taps a monitornak, ami a friss PH tesztben is megmutatta, hogy mit tud.

wassermann
(őstag)
Jó ez a PROHARDVER-es teszt is, de megerősített abban, hogy ez a monitor marad a profiknak.
Szerintem otthoni használatra még mindig magas az ára. Ha azt nézzük, hogy picit több pénzért ugyanekkora felbontású TV-t kap az ember 32"-os méretben: [link]
Pont erről van szó. Nem mind1, hogy 24" ugyan ezzel a felbontással, vagy 32". Meg a panel típus se mind1. Szerinted melyik a jobb? 17"-t nézni 1280-ba, vagy 20"-t?

snoopy
(fanatikus tag)
nézegettem a youtubot és már vannak több féle játékkal tesztelt felvételek. rfactor, crysis, cod4. így felvételről nézve nem olyan vészes a dolog mint az be van állítva. vagy az én szemem se veszi észre igazán ezt.
nagyon pici késést észleltem én néha, de nem mindig és az is lehet hogy az csak a sencondray monitor beállítás miatt van. elsődlegesként lehet annyit se vennék észre.
na mindegy. agyalok agylok még mindig ezen is. itt a cod 4 pl.
[ Szerkesztve ]

i are robot
(senior tag)
Más topikban már belinkeltem, de most itt is megteszem, elvégre ide tartozik: http://monitortest.blogspot.com/ Nem a legfrissebb, de elég részletes.
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

szeva000
(PH! addikt)
Valaki megtudja mondani,hogy van már a 2408-ból valami módosított-javított kiadás?

*Ropi*
(PH! kedvence)
Itthon még biztosan nincsen.
Én is arra várok... 

szeva000
(PH! addikt)
akkor marad a hp2475W,az kint occsó nagyon és S-IPS panel
..pedig már a monitorkalibráló kütyüm is megvan csak ki kellene pakolnom...kár,hogy nincs időm most
[ Szerkesztve ]

*Ropi*
(PH! kedvence)
Milyen kolorimétert vettél? Hol?

szeva000
(PH! addikt)
Colorvision Spyder3 Pro-t vettem az osztrákoknál.Ott néztem a hpLP2475-öt is,hogy jóval olcsóbb(530euro),mint itt akarják(170k) adni.uh sztem az lesz belőle.
azóta utánanéztem...a németektől idehozatva futárral-512euro
[ Szerkesztve ]

tupacamaru
(PH! addikt)
Szerinted melyik a jobb? 17"-t nézni 1280-ba, vagy 20"-t? Szerintem a 20"-ost.
5 ms-os válaszidővel és 178 fokos betekintési szögekkel biztosan nem TN paneles a Samu TV sem. Egyébként nagyon tetszik a Dell moncsi minden téren, csak hezitálok hogy egy 32"-os FullHD LCD TV nem-e lenne jobb. Kellene egy ilyen teszt is mert egyre többen használnak ilyen TV-t monitor gyanánt. Még azt nem tudom hogy egy ilyen TV-nek mekkora lehet az inputlag-ja.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

*Ropi*
(PH! kedvence)
És ott mennyi a Spyder3? Én is most tervezek venni egyet.

szeva000
(PH! addikt)
húúú,ha jól rémlik olyan 140euro körül vettem kint.Ithhon nemtom mennyi,de sztem nem sokkal lehet több.Gyorsan kiszámoltam..ha 3monitorom bekalibrálom...már szinte vissza is jött az ára
[ Szerkesztve ]

*Ropi*
(PH! kedvence)
Itthon 65k körül van, ha jól emlékszem.
Mikor jársz arra legközelebb?

szeva000
(PH! addikt)
áááá..nah ittvan egy magyar oldalon...40k
[link]

*Ropi*
(PH! kedvence)
Ez már jóval barátibb. 

snoopy
(fanatikus tag)
van már újabb rev kint?

*Ropi*
(PH! kedvence)

~DD~
(tag)
Hello!
A címben szereplő monitor kapcsán lenne egy kérdésem. Pár napja én is a Dell 2708WFP tulajdonosok közé léptem. Előző monitorom egy 17 colos CRT volt (Samsung 757MB). Szép az új monitor képe, jó nagy etc.. csakhogy a feketéje nem túl jó sötétben. Bevilágítás nincs rajta, de a fényerő az nagyon fel van állítva benne valamiért. A monitoron minimumra vettem, de az alábbi képen látszik, hogy sötétben nem az igazi még, sőt.. A kép elég rossz, egy telefon kamerájának éjszakai módjával lett készítve, ezért elnézést, de ez volt kéznél, aminek kell, az látszik rajta, hogy nagyon világos. [ a kép ]
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Még a filmek fekete sávja is látható sötét szobában.. Persze lehet, hogy csak egy crt monitor után fura, aminek tökéletes volt a feketéje..
Az inputlagot is még szokni kell, egérmozgásnál is érzékelhető, de mivel úgysem áll szándékomban játszani, ez még elfogadható kompromisszum, de ez a fekete nagyon nem tetszik.. 
All of this has happened before, and will happen again.

*Ropi*
(PH! kedvence)
Mármint, hogy a fekete az valójában lila? Ennél a paneltípusnál sajnos normális a színeltolás (colorshifting) nevű jelenség miatt, ha nem szemből nézed. Pár hsz.-szel ezelőtt volt egy link, ott is le van írva.
[ Szerkesztve ]

~DD~
(tag)
Nem. Feketének fekete, csak nagyon világos. A lila meg úgy tudom, hogy az S-IPS panelra jellemző, ha oldalról nézik, de én nem színeltolásról beszéltem...
[ Szerkesztve ]

wassermann
(őstag)
Az LCD-k működési elve miatt az összes ilyen:
a fehér háttérfény előtt az LCD-panel valósít meg egy diafilmhez hasonló takarást. Per pillanat tökéletes fedést (100% fekete) sajnos még egyik panel sem tud megvalósítani.
Mélyebb feketéket lehet esetleg elérni, ha leveszed a háttérvilágítást minimumra.
[ Szerkesztve ]

*Ropi*
(PH! kedvence)
Ja, az fekete?
Nekem teljesen világoslila. 
Előrebocsátom: nekem (még) nincsen ilyen moncsim, most fogok venni.
Végigpróbáltad az összes gyári profilt meg a fényerő és kontrasztbeállításoknál sem tudod levenni?

szeva000
(PH! addikt)
Hááát én láttam kint a hp2475-öt..abban tényleg mély fekete volt és oldalról nézve sem volt semmi lila színeződés az s-ips panel miatt.Na mondjuk elvégre ez is lenne a lagjobb paneltípus.
Egyébként mikor anno nézegettem a 2408-at is nem láttam rossznak és világosnak a feketéjét,engem pontosan az input lag riasztott el igazán,ami tökéletesen érezhető volt.
[ Szerkesztve ]

~DD~
(tag)
Jah, de szerintem a telefon kamerája adja vissza rosszul a színt, igazából a fényessége a lényeg, mert a színei rendben vannak.
Kipróbáltam az összeset, a fényerőt meg nullára vettem. Lényegében a Ph! teszt beállításaival használom, kivéve a fényerőt.
Ez esetben ha mind ilyen, akkor beletörődök.. Ennek még elvileg jónak számít a feketéje, akkor képzelem a többit...
Köszönöm a válaszokat..
Ja és szeva000 hsz-ére reagálva, az inputlag tényleg rossz, még normál használat közben ha mozgatom az egeret, akkor is érezhető. Még gondolkodom, h emiatt megérné-e visszaküldeni (8 napos webshopos akármi keretében) és várni újabb rev-re vagy másik monitort venni.

szeva000
(PH! addikt)
én nem csalódtam a benq FP241W-ben...nah ott híre nincs az ilyen hibáknak...nem bántam meg,nagyon jó vétel.
most keresgélek mégegy monitort,de nem akarok mégegy benqt
.Az is bizta,hogy továbbra sem a dell lesz a nyerő,ha semmi javulás

kleinguru
(senior tag)
Valaki rendelkezik már újabb infoval az új revet illetően
?!
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

wassermann
(őstag)
Szerintem a nagyobb tesóban jön majd ki 2708WFP

kleinguru
(senior tag)
Ezt nem értem, ha nagyobb tesó miköze ehhez?! 

tupacamaru
(PH! addikt)
Szerintem azt hogy már nem biztos hogy hozzányúlnak egy kifutó szériához, hanem az újra koncentrálnak. 
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

wassermann
(őstag)
Pontosan, egy ilyen árfekvésű cucc nem "Mars-járó"! - nem olyan jelentőségű egy adott model, hogy a fejlesztés lezárása után a fejlesztést újra indítsák és hozzányúljanak.
Inkább az az elterjedt, hogy jegyzik a a hibákat és a következő terméknél valahogy (pl más, jobb elektronika beépítésével) megpróbálják megoldani.
[ Szerkesztve ]

kleinguru
(senior tag)
Értem
!

hide5
(újonc)
Hali ismét!
Csak rábeszéltem magam egy ilyen moncsira, 135e pénzért sikerült megvenni az A4 Team-nál. Legnagyobb meglepetésre 4 év garit kaptam!!!!!

Piszok jó ez a monitor, olyanok kontrasztosak rajta a képek, hogy a régi Eizó crt-m elbújhat mögötte, hiába, már 8 éves volt.
Egyébként más is dicséri, a Chip Online de oldalán tesztgyőrtes az 1000 euró alatti 24"-os kategóriában!
[link]
(ha már ismerős ez a link, akkor lemaradtam)
Ahogy a fényerőt is levettem az ajánlott 4%-ra, a szemem sem akar kifolyni. Ha sikerül szereznem egy kalibrátort, belövöm a színeket is.
Azért lenne egy kérdésem: ha a Prohardver teszt által megadott ICC profilt használom alapértelmezettként a Windows/asztal/tulajdonságok/beállítások/speciális/színkezelés ablak beállításainál, akkor az mindent beszabályoz bootoláskor a monitoron? A monitor saját beállításaival mit kell csinálni? Hagyni defaultban, vagy külön beállítani ott is az ajánlott értékeket?
Bocs, ha láma a kérdés! 
(Egyébként a WinXP a színprofilokat a Windows\system32\spool\drivers\color mappában tárolja. Ha oda bemásolja az ember az icc, icm filekat, a fenti beállításoknál azonnal elérhetőek.)
[ Szerkesztve ]
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!

kleinguru
(senior tag)
Mi a véleményed az input lag-ról?!

snoopy
(fanatikus tag)
állítólag a 0G286H típusnál már átlagosan 42-45ms a lag.
[ Szerkesztve ]

i are robot
(senior tag)
Azért ezzel az összehasonlítással vannak fenntartásaim. ;)
A monitort az OSD-n keresztül még be kell állítanod a megadott értékekre, tehát:
Fényerő: 4%
Kontraszt: 61%
R: 93%
G: 87%
B: 100%
Akor lesz jó az ICC profillal együtt, ha ezeket is beállítod.
mod.: Természetesen ez csak egy közelítő megoldás, mert minden monitor kicsit más, egyedi kalibrálást igényelnek, és az sem mindegy hogy milyen videokártyára van rákötve, mert az az által küldött RGB jelhez hell belőni a monitort.
[ Szerkesztve ]

wmarci
(senior tag)
4 év garit, hogy kaphattál? Te voltál az 1000. vevő, és ajándékba? 
Én is annyit kaptam, ennyi jár rá hivatalosan
Ha normális helyen veszed, akkor megkapod hozzá az eredeti gyári Dell garancialevelet.
Máshol csak egy lófasz garipapírt nyomtatanak neked, és az csak 3 év.....